Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Lăsaţi-l în pace pe nea Imi!

A început „dezbaterea” pe marginea operaţiei la care va fi supus Ienei

După ce ne-am pierdut bruma de cultură şi umorul, începem să ne pierdem şi bunul simţ. Decenţa, puterea de a separa binele de rău. Ultimele fărîme de omenie […]

sâmbătă, 22 septembrie 2012, 2:45

A început „dezbaterea” pe marginea operaţiei la care va fi supus Ienei

După ce ne-am pierdut bruma de cultură şi umorul, începem să ne pierdem şi bunul simţ. Decenţa, puterea de a separa binele de rău. Ultimele fărîme de omenie se fac ţăndări în faţa calculatorului şi orice subiect este bun de comentat. Un mare antenor de fotbal s-a internat pentru o operaţie pe cord deschis. Televiziunile se simt salvate pe tot weekend-ul, fiindcă, nu-i aşa?, nu poţi trăi 3 zile doar dintr-o muşcătură de urs dîmboviţean şi un simulacru de licitaţie.

Operaţia căreia îi va fi supus Emeric Ienei a devenit subiect de dezbatere pe bloguri. Inevitabil. „Dezbatere” este un termen pretenţios, care ascunde subprodusele mentale ale unor indivizi cu ablitate în mînirea tastelor.

Sînt ei, cei care au o părere despre orice. Aşii din spatele ID-urilor contrafăcute. Corifeii biţilor şi megabiţilor pe care îi biciuesc zi şi noapte.

Sînt ei, cei care scriu şi gîndesc mai bine decît toţi scriitorii şi decît toţi ziariştii din lume.

Sînt ei, cei care jignesc şi murdăresc tot ce ating în numele libertăţii de expresie.
Şi nu contează dacă sînt mulţi sau puţini, contează că sînt violenţi. În gîndire, în limbaj. Siluiesc limba română şi te ceartă pentru o virgulă lipsă. Mulţi sau puţini, nu are nici o importanţă. Se hrănesc cu umori şi dau lecţii de ecumenism.

Ei, aceşti ei, au descoperit că Emeric Ienei este un ungur care îşi merită soarta. Un bozgor printre alţi bozgori care vrea să obţină autonomia Ardealului, iar acum se preface bolnav. Au, inima mea! Nu credeţi? Intraţi pe toate site-urile care au preluat subiectul suferinţei lui nea Imi şi vă veţi lămuri. Şi nu doar că este un iredentist ascuns sub chipul acela de bunic elegant, Imi baci a fost şi un profitor, un mediocru care şi-a însuşit roadele muncii geniului carpatino-armean, Florin Halagian. Capisci?

Abţineţi-vă o perioadă, proprietari de nickname-uri năstruşnice! O zi, două, trei. O săptămînă. Abţineţi-vă şi încercaţi să lăsaţi lumea să respire şi fără părerile voastre. Lăsaţi-l în pace pe Imi Ienei, nu-l mai consideraţi un subiect. Iubiţi-l sau urîţi-l în tăcere. Dacă vă este indiferent, şi mai bine. Dar lăsaţi-l în pace! Nu are nevoie de compasiunea voastră. Nici de sentimentalismul ipocrit al televiziunilor.

Să te faci bine, nea Imi, mai avem multe de povestit de prin fotbalul ăsta al nostru. Acum ies afară, a dat iar soarele. Astăzi, ziua şi noaptea sînt egale. Astronomii numesc echinocţiu acest fenomen. Eu cred că este ziua în care Emeric Ienei s-a hotărît să înceapă o nouă viaţă. O zi liniştită şi însorită de toamnă.

Comentarii (68)Adaugă comentariu

eu (2 comentarii)  •  23 septembrie 2012, 10:26

esti glumet rau geambasule,ipocrit mic ce esti.cam cate articole ai scris despre antrenorul si omul Ienei si cam cate despre cel care va plateste numitul Becali?acceptati si promovati prostia,vulgaritatea,scandalul si acum ai pretentia sa-ti fie comentate articolele de catre academicieni?
sanatate domnule Ienei

stefan (4 comentarii)  •  23 septembrie 2012, 11:19

Eu ti-as raspunde cu un citat din nea Imi: „nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii”. Nu o sa dispara asa curand comentariile malitioase. Important e sa se faca bine nea Imi, restul sunt oricum vorbe goale

vulpoiul (7 comentarii)  •  23 septembrie 2012, 12:24

ce ipocrit poti fi//:((((((((Scoate subiectul din ziar….si gata.Dar vad ca voi continuati sa uptdatati „la minut”

un caine (96 comentarii)  •  23 septembrie 2012, 15:33

De cate ori pronunt cuvantul „gentleman”, gandul imi fuge inevitabil la Emerich Jenei. Nu cred ca lumea fotbalului nostru a dat vreodata un om mai rafinat si mai elegant ca dumnealui.
Steaua 1986 i-a avut pe maghiarii Ienei si Boloni, svabul Duckadam si sarbul Belodedici. Intamplator, sau nu, toti s-au remarcat atat prin valoare, cat si prin decenta, o decenta atat de rar gasibila in fotbalul nostru rromanesc! Care ne ofera privirii o lume josnica, de satra, impestritata de indivizi care astazi se scuipa si maine se ling! E cu atat mai mare meritul lui Ienei ca a reusit sa se mentina deasupra acestei mizerii. Sa traiesti si sa fii sanatos, Maestre!

RipensiaVenus (35 comentarii)  •  23 septembrie 2012, 16:08

cristi, ungurilor nu le face deosebita placere sa le spui ca sunt romani, si nu vad nimic paroxistic sau iredentist in chestia asta. ca sa atenuezi, iti recomand sa le spui „cetateni romani de etnie maghiara”, ca nu ne cade motzul de romani verzi daca procedam asa.
imi bacsi e ungur din romania, laszlo boloni e ungur din romania (poftim, mere prin extensie si sintagma „ungur-roman”), le face placere sa le respecti etnia, a proceda asa nu ne descalifica pe noi, „majoritarii”.
reciteste postarea de mai sus a unui etnic ungur care ii ureaza sanatate lui imi bacsi in lb. maghiara, incheind cu „forta steaua” si, de asemenea, ia aminte la comentariul lui andrei szekely.
ungurii traiesc pe aceste meleaguri de cel putin un mileniu si vor sa ramana unguri, ce-i greu de priceput ?

kyx (7 comentarii)  •  23 septembrie 2012, 19:39

Emerich Jenei este un mare antrenor, un om cult, rafinat, elegant, un om care a castigat CCE pe meritele sale, nu pe ale d-lui Halagian (care a si recunoscut-o, de altfel), un om, de etnie maghiara, care, atunci cand a fost intrebat ce parere are despre Tinutul Secuiesc a raspuns: „Lasati-ma, domnule, in pace cu prostiile astea!”.
Dl Jenei este, in primul rand, un om, un om pe care-l respect profund, un om care nu va avea niciodata din parte-mi decat aprecieri.

Sunt stelist si sunt si roman ca nationalitate si etnie si afirm ceea ce a afirmat si nea Imi de multe ori de-a lungul vietii domniei sale: este la fel de roman ca mine si ca oricare altul, nu ca etnie, dar ca simtaminte si, normal, un om care se simte roman este roman!

sonumbitch (16 comentarii)  •  23 septembrie 2012, 20:27

total de acord cu ripensia venus. as vrea sa-i dau „like” la comentariu, e mai bun decat articolul.
multumim, ripensia venus! :))

rip, cel mai mare agitator in tată tărășenia asta e articolul. restul…
sunt porcarii.

incerc sa dau de un blog ceferist. ma dau cu bozgorii.

un oltean (130 comentarii)  •  23 septembrie 2012, 21:23

Pe mine ma mira ca te mai mira lucrurile astea, in rest, total de acord cu tine!

tudor mosh (3 comentarii)  •  24 septembrie 2012, 7:18

Departe de Romania, imi incep ziua cu Radio Romania Actualitati; acum cateva zile: „Radiojurnal; incepem stirile cu informatii despre starea de sanatate a fostului antrenor Emerich Ienei, care va fi internat astazi la Spitalul din Cluj pentru o operatie pe cord deschis…”
M-am simtit deodata bine; nu pentru ca am aflat ca domnul Ienei trece printr-o perioada grea ( sa-i dea Dumnezeu sanatate!) ci pentru ca mi s-a parut normal si frumos ca postul national de radio sa-si inceapa stirile cu asta. Nu cu Basescu, nu cu Ponta, nu cu Gigione sau cine stie ce alti mascarici. Mi-am zis ca o tara in care stirile incep cu informatii despre starea de sanatate a unui fost mare antrenor este o tara normala, civilizata. Cred ca la fel s-ar fi intamplat in Anglia sau Germania, daca ar fi fost vorba de Bobby Robson sau Ulli Hoeness. Am avut, pentru un moment, impulsul sa las totul balta aici si sa ma intorc acasa.
Stirea urmatoare: „Raportul procurorilor in cazul de coruptie de la …” m-a facut sa ma razgandesc imediat.
Multa sanatate, domnule Ienei! Multa sanatate, Romania!

freshu (1 comentarii)  •  24 septembrie 2012, 8:27

excelent articol

jos_cenzura (66 comentarii)  •  24 septembrie 2012, 9:09

Bai SS-ule, ce aveti oameni buni impotriva autonomiei? Din punct de vedere economic este mult mai logic (s-ar fura mai putin daca n-ar mai trece absolut toate fondurile prin destinatia Bucuresti, sistemul fiscal ar fi mult mai eficient etc, nu intru in detalii). Lumea ar fi mult mai putin frustrata daca ar avea aceasta demnitate pe care o ofera autonomia. Eu sunt roman, pur sange, dar cred ca autonomia ar fi o solutie logica si de bun simt nu numai pentru Tinutul Secuiesc, ci si pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Banat, Crisana, Maramures, Ardeal, Dobrogea… Ca in Germania sau in Statele Unite sau in Brazilia – cred ca am avea mult de castigat intr-un astfel de sistem. Si coruptia ar scadea drastic. Oricum, hai sa nu mai aberam si sa deviem de la subiect, multa sanatate lui nea Imi, un om adevarat (ce mai conteaza etnia?)

doar eu (2 comentarii)  •  24 septembrie 2012, 9:36

EXCEPTIONAL ARTICOL!!! scris de un dinamovist in cinstea unui mare stelist. adica scris de UN OM pentru UN ALT OM. mi-a placut treaba cu violenta limbajului sub masca libertatii de expresie. cinste tie, domnule geambasu!!! sanatate, domnule Ienei!!! cu respect, un stelist!!!

@ ripensia venus (2 comentarii)  •  24 septembrie 2012, 9:39

am vorbit cu toti colegii mei de la serviciu, si nu sunt putini, despre comment-ul tau. nimeni nu a vazut vreo legatura reala intre articolul lui geambasu si mesajul tau. nu te agita sa arati legaturile, ca e in zadar! nu ai priceput nimic din ce a scris autorul articolului!!! PS: toti colegii mei sunt romani. eu la fel!!!

doar eu (1 comentarii)  •  24 septembrie 2012, 14:12

nu inteleg de ce nu imi publicati mesajele. va salut!!!

multicoulthi (2 comentarii)  •  24 septembrie 2012, 17:30

Excelent articol.

vasco (267 comentarii)  •  24 septembrie 2012, 18:30

Sanatate maxima domnule Jenei!!!

Mihai (3 comentarii)  •  24 septembrie 2012, 20:54

Am fost recent la stand-up comedy si acolo s-a facut o gluma buna legata de postaci pe care o sa vi-o destainui :

In fiecare grup de prieteni exista un prost, prostul grupului, pe care aici il voi numi simbolic Alin. Atunci cand Alin vorbeste nimeni nu il asculta pentru ca este prostul grupului. Noi il stim … Este Alin al nostru… In schimb atunci cand se afla in spatele unei tastaturi parerea lui Alin conteaza. Alin este important! Alin a postat un comment!!!! Toti cei ce se lasa afectati de ce comenteaza unii si altii pe internet ar trebui sa se gandeasca la Alin al lor.

kyx (7 comentarii)  •  24 septembrie 2012, 22:28

„jos_cenzura on 24.09.12 at 9:09 am

Bai SS-ule, ce aveti oameni buni impotriva autonomiei? Din punct de vedere economic este mult mai logic (s-ar fura mai putin daca n-ar mai trece absolut toate fondurile prin destinatia Bucuresti, sistemul fiscal ar fi mult mai eficient etc, nu intru in detalii). Lumea ar fi mult mai putin frustrata daca ar avea aceasta demnitate pe care o ofera autonomia. Eu sunt roman, pur sange, dar cred ca autonomia ar fi o solutie logica si de bun simt nu numai pentru Tinutul Secuiesc, ci si pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Banat, Crisana, Maramures, Ardeal, Dobrogea… Ca in Germania sau in Statele Unite sau in Brazilia – cred ca am avea mult de castigat intr-un astfel de sistem. Si coruptia ar scadea drastic. Oricum, hai sa nu mai aberam si sa deviem de la subiect, multa sanatate lui nea Imi, un om adevarat (ce mai conteaza etnia?)”

daca vrei autonomie ca in alte state, du-te acolo; noi aici vrem unitate; dezbinarea tarii slujeste interese straine, nu romanesti.
una este sa apreciem orice etnic simte si se simte roman, alta este sa acceptam autonomia
guralivule, pe vremea lui Ceasca, tu si toti doritorii de autonomie, de ce nu erati la fel de guralivi? uiti, cumva, ca UE ne-a crititcat pt drepturile minoritatilor nationale, care au mai multe drepturi decat majoritatea? (si eu urasc UE)
cine nu vrea in Romania, de 23 de ani este liber sa plece unde vrea el; singura noastra, a oamenilor inteligenti, doleanta, este sa ne lase in pace, cu tarisoara asta sfasiata permanent de milenii (sa nu uitam cat era Dacia de mare acum 2 mii de ani; avea intinderea si puterea armata si economica a unui imperiu; de la Muntii Padurea Neagra din Bavaria actuala, pana la Muntii Haemus/Balcani, de la Bug – inclusiv pensinsula Crimeea – pana spre Adriatica); nu va ajunge cat de mici am ajuns, vreti sa disparem cu totul ca natie?!
aici, pana la urma, vorbim de sport, ca oricum istorie nu prea v-ati deranjat sa invatati, macar istorie oficiala si falsa de generala si liceu, ca tot ar fi fost mai bine pentru cultura voastra generala.

Comentează