Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Un Sir la Curtea Regelui Andy

Singur. Singur în loja lui Andy. Un Sir la curtea regelui Andy, frumos titlu de film! All right, ştiu, deocamdată Andy nu e rege, e doar prinţ aspirant. De-asta am şi venit aici. Să-l sprijin, ca de la scoţian la […]

marți, 11 septembrie 2012, 4:27

Singur. Singur în loja lui Andy. Un Sir la curtea regelui Andy, frumos titlu de film! All right, ştiu, deocamdată Andy nu e rege, e doar prinţ aspirant. De-asta am şi venit aici. Să-l sprijin, ca de la scoţian la scoţian. Nu-i vorbă, mai întîi am dat o fugă pe la Glazer’s, patronii noştri de la United. Ce diamante au în magazin, în cîte faţete le şlefuiesc ei, o minunăţie! Dar nu mi-aş da nici o copită de la caii mei de curse pentru o bijuterie de-a lor. Aşa, ce ziceam? Că sînt singur şi că am venit la US Open să-i fiu alături lui Andy. Pe undeva, pe lîngă noi, este şi Sean. Bineînţeles că el, Agentul 007. Mai bunicuţ un pic, dar tot stilat, tot verde. A, să nu-l uit pe Kevin. Kevin Spacey. El nu-i scoţian, e american get beget, da-i de-al nostru de cînd a stat la Londra şi a jucat Richard III la Old Vic. Hm! Mie parcă îmi plăcea tot cu John Gielgud mai mult. Şi cu Paul Scofield. Nu-i ştiţi, sînt din altă ligă.

Singur în loja lui Andy. Bine, de fapt nu sînt singur, dar e ca şi cum aş fi. În fond, fiecare cu treaba lui, cu cine să fac conversaţie? Judy e antrenoare, ca şi mine. Poate cu ea. Dar Judy e mama lui Andy, suferă la fiecare icnet al fiului. Şi e foarte severă, i-aţi văzut căutătura aceea de profesoară din romanele lui Dickens. Ar mai fi şi drăgălaşa de Kim. Kim Sears, guys, iubita prinţului. Păi cum ar fi să intru în vorbă cu ea, că dacă îmi aruncă privirea aia albastră mă topesc ca un aisberg în luna lui cuptor! Cu Ivan, nici nu se pune problema. El interacţionează cu Andy, îi transmite echilibru. Nu vă uitaţi că nici nu vorbeşte, nici nu zîmbeşte. E mare pişicher, îl aştept după finală la un single malt dacă iese bine.

Nu are cum să nu iasă bine, Andy joacă, e concentrat. Şi aleargă. Ştie să rupă ritmul, parcă e Giggs al meu. Iar cînd trimite reverul ăla cu două mîini seamănă cu Scholes cînd prinde prinde o pasă de 50 de metri. Hai că s-a făcut 2-0 la seturi şi-mi arde buza să molfăi nişte gumă. Ei, îmi mai arde mie buza şi după alte chestii. Dar aici nu se cade, sîntem la tenis, nu la fotbal. Deşi dacă poţi să mănînci hamburgeri şi hot-dogs în tribună, de ce n-ai avea voie să mesteci gumă? Ia că Andy al meu pierde setul trei. Şi setul patru. Bine că n-am vreo gheată la mine, că i-o aruncam direct în capul ăla roşcovan. Iar începe cu prostiile lui, f…k în sus, f…k în jos. Ştiu, sînt un tip de modă veche, care crede că bătaia e ruptă din Rai. Dar uite că la Beckham a ţinut şi nu i-a rămas nici cicatrice. Nu că altfel nu putea să-l mai iubească Victoria, dar orişicît.

Intrăm în decisiv. Eu cu Ivan ne ţinem băţoşi, sîntem calmi, dar numai Cel de Sus ştie cum tremurăm din toate încheieturile. Asta micu’ e beton. E mai tare decît credeam. Thank’s Ivan, good job! E 5-2 şi Nole face crampe musculare. Dacă păţea asta Rooney al meu ziceam că iar a rămas în pub pînă dimineaţă. Dar sîrbul e serios. Parcă mi-e milă şi de ai lui un pic, prea suferă. Andy zburdă şi cîştigă. Se descalţă, are şi el crampe. Nu îşi găseşte adidaşii, noroc cu maică-sa că e ordonată. Vezi că sînt în geanta neagră, dragule!
Gata, ajunge. Mi-a plăcut la tenis, dar cam lung. 5 ore. Cît trei meciuri şi jumătate de-ale noastre. Judy şi Ivan mă privesc cu speranţă. Pricep că eu trebuie să fac cinste. Nu contează, să îmi zică cineva o dată „Cheers, Fergie!”. Că de Sir sînt sătul.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

dan.enache09 (2 comentarii)  •  11 septembrie 2012, 16:58

E tragic daca l-au pus pe Geambasu sa faca un comentariu despre tenis, dupa o zi intreaga in care nu a aparut nici un cuvant pe site despre finala US Open. Intr-adevar, foarte tragic…

radookoo (1 comentarii)  •  11 septembrie 2012, 17:15

fac o paranteza si spun ca din UK lui Andy, sir, Giggs, Dickens si ceilalti vine si ultimul album Marillion. enJoy!

http://www.youtube.com/watch?v=Z5VKmyDEF6U&feature=g-all-u

vlad (1 comentarii)  •  11 septembrie 2012, 17:23

imi place mult modul asta de abordare dar ma asteptam la cu totul altceva gen nadal sau federer cand castiga un turneu mare , mai ales ca e prima lui finala castigata din 5. Ca iubitor al tenisului preferam sa uitam macar acum de prea slavitul fotbal pe care il vad si aud zii de zii.

Hasbe (26 comentarii)  •  11 septembrie 2012, 17:29

Cam imprastiat materialul, imi da senzatia ca autorul a ales dinainte niste cuvinte, le-a pus intr-o palarie si apoi le-a scos, unul cate unul, ai le-a insailat. Cam dada! Iar ce-ar putea insemna/sugera titlul „Un sir la curtea regelui Andy”, n-am priceput. Andy banuiesc ca e Murray, da’ cine e „sir”? Doar n-o fi autorele….!

red (6 comentarii)  •  11 septembrie 2012, 17:29

intre doua-trei articole scrise la comanda inpotriva lui bonetti a avut timp si de un articol despre tenis !

mdah (1 comentarii)  •  11 septembrie 2012, 17:40

Sir-ul este Alex Ferguson care a fost in tribune la finala de la US Open, este din perspectiva acestuia scris articolul, de acolo si analogiile cu gheata, cu beckham sau rooney al meu. Destul de interesant, dar se putea scrie un pic mai mult, ma refer mai multe articole.

ex-pitesteanul (157 comentarii)  •  11 septembrie 2012, 17:42

foarte ca lumea perspectiva 🙂 m-a bine-dispus.

ps: cum zice da.enache, cam nasol sa nu scrii nimic despre aceasta finala timp de 12-14 ore

sandmann (52 comentarii)  •  11 septembrie 2012, 18:04

am 2 mari antipatii in tenis : Murray si Sharapova.
Ea pt cum urla cand loveste , el – pt ca mereu la Wimbledon era avantajat de arbitri, de parca trebuia sa castige turneul ala cu orice chip.Uite ca castigat altul , deplin meritat.

je (53 comentarii)  •  11 septembrie 2012, 18:21

Cristi am vazut meciul colmplet in direct!!
NU a caastigat Murray, a pierdut Djokovic…aminteste-ti cate puncte facaut Murray pe mingile trimise, fie in fileu, fie afara, de Djokovic. Cand Djokovic inchidea ungiul, murrau trimitea mingea fie in fileu, fie afara.
In afara de lovitura de dreapta extrem de puternica si de un prim serviciu la fel de puternic, Murray nu are nimic! nu ti se pare bizar ca Murray este la primul mare tuneu de grad slem castigat?
A avut noroc ca in semifinale can l-a intalnit pe acel pusti ceh care in facuse praf pe Federer…pt ca altfel, Federer l-ar fi batut cu ochii inchisi pe Murray.
Retine-i numele cehului..o sa mai auzim de el!

vasim (86 comentarii)  •  11 septembrie 2012, 18:29

Felicitari pentru articol!
Interesant si amuzant unpic!

da (4 comentarii)  •  11 septembrie 2012, 18:29

Da, tragic.

je (53 comentarii)  •  11 septembrie 2012, 18:29

1. Am recitit articolul, si ai inceput sa scrii ca Nea Radu Cosasu.
2. Cat despre englezi, numai de bine, doar ne-au vandut la rusi la sfarsitul celui de-al doile razboi mondial, ca pe vite in targ, pt ca pe ei, mandrii de ei, ii prinsese razboiul cu pantalonii rupti la spate!!
Si acum sa luam lectii de noblete de la niste lasi? Sir?
Pai Siri trebuiesc facuti toti sarbii omorati de NATO in asa zisa intervenite NATO in balcani!!!…ma opresc pt ca ma duc la toaleta sa vars…

Aguero (1 comentarii)  •  11 septembrie 2012, 19:01

@ je : Prietene „pustiul” ala de zici tu ca l-a batut pe Federer face 27 de ani peste 6 zile.Abtineti-va de la comentarii daca nu aveti nici o taina cu tennisul.Murray a meritat sa castige, Djokovic mi s-a parut mult sub ceea ce poate el sa joace.Un Nole spre forma maxima ar fi castigat aceasta intalnire.Felicitari englezului a muncit mult in ultimul timp si asta s-a vazut in evolutiile lui.La cat mai multe pentru el !

raulmad (11 comentarii)  •  11 septembrie 2012, 19:13

Interesant articol dar si mai „interesante” unele comentarii….
@je,

fara suparare dar cine e acel pusti ceh care l-a scos pe Federer? Din cate stiu eu pe Federer l-a scos Berdych care e ceh dar nu e pusti (are si el saracu’ 27 de ani) si care l-a mai batut pe Fedex si la Wimbledon in sferturi in 2010. De Berdych (noi astia care urmarim acest sport minunat) am auzit si….. am auzit de mult timp. Omul e in top 10 de vreo 2 ani.
Murray a castigat meritat si a castigat pt ca in acest meci a fost mai bun ca Djokovic. Ce e atat de greu de inteles?

PS. Nu sunt fan Murray (favoritii mei sunt Nadal si Federer) dar mi se pare stupid sa spui ca „nu a castigat Murray ci a pierdut Djokovic”….

juvetu (16 comentarii)  •  12 septembrie 2012, 8:49

bravo dle Geambasu, f frumos!

gilos (147 comentarii)  •  12 septembrie 2012, 9:28

@Aguero
Sunt de acord cu tine in privinta celor care habar n-au de tenis si se grabesc sa-si dea cu parerea.
Totusi, ca sa fim exacti pana la capat, retine ca Murray este scotian, nu englez ! Sunt mari orgolii la mijloc si o astfel de confuzie nu este acceptata. Daca vrei, poti sa-i spui britanic, dar in nici un caz englez !!

Comentează