Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Critic, deci sînt ignorant

Obrăzniciile lui Bonetti trec drept dovezi de curaj. Jocul prost al echipei nici nu mai contează

Nu am cum să-i dau „like” lui Dario Bonetti pentru ultima postare pe Facebook. Şi nici nu mă număr printre prietenii lui din faimoasa […]

luni, 27 august 2012, 7:12

Obrăzniciile lui Bonetti trec drept dovezi de curaj. Jocul prost al echipei nici nu mai contează

Nu am cum să-i dau „like” lui Dario Bonetti pentru ultima postare pe Facebook. Şi nici nu mă număr printre prietenii lui din faimoasa reţea de socializare. Motivele fundamentale sînt două. Mark Zuckerberg este suficient de bogat şi fără mine, deci nu am cont pe Facebook. Şi gîndim diferit. Nu eu şi Zuckerberg, eu şi Bonetti. Fiind ziarist român, pornesc oricum cu un pasiv în ochii domnului din Peninsulă. Nu ştiu dacă i-aţi văzut grimasele pe care le face atunci cînd trebuie să ofere o declaraţie în faţa camerelor. Cît plictis şi cîtă superioritate emană dincolo de pletele lui de cavaler tomnatic al catenaccio-ului. Ca jurnalist şi consumator constant al fotbalului, mi-am format însă o părere critică despre felul cum antrenează Bonetti pe Dinamo. În viziunea lui, această atitudine ne-ar descalifica pe toţi, pasîndu-ne automat printre ignoranţi. Aşa a spus Dario B., cine mă critică ori e ignorant, ori e prost (educat). Şi parazit.

Nu mă număr nici printre prietenii lui Victor Becali, care susţine că presa din România îl pupă-n fund pe italian. Sau că e pe cale să o facă. Mai spune impresarul că un comportament similar al lui Mircea Lucescu în Italia i-ar fi adus un linşaj mediatic din partea presei peninsulare. În linii mari îmi închipui că are dreptate. Acolo nu merg obrăzniciile pe care şi le permit personaje gen Bonetti în România. În rest, nu Victor Becali este omul care să ne ţină dreapta cale în meserie. De la Luceşti pînă la Bonetti, presa noastră a reacţionat mai bine sau mai rău, fără să fie instrumentul nu ştiu căror interese. Dacă ar fi fost altfel, Bonetti şi Becali nu s-ar fi regăsit acum de aceeaşi parte a baricadei. Cu ziariştii la mijloc, pe post de sac de box.

Pînă acum o săptămînă-două, am crezut despre Dario Bonetti că este un antrenor aşa şi aşa, care are însă curajul să promoveze tineri în echipă. Mă mai gîndeam că fără să fie un mare tactician şi fără să debordeze intuiţie, Bonetti compensează în planul relaţiei cu jucătorii fără firmă. Modest din punctul de vedere al mijloacelor de exprimare profesională, dar un bun motivator. Am încercat între timp să înţeleg personajul care ne priveşte pe toţi ca pe băştinaşii cărora le închizi gura cu mărgele colorate din sticlă. Am descoperit un tip viclean şi oportunist, care a ştiut să obţină simpatia galeriei cultivînd relaţia cu unii lideri ai acesteia. A pozat în luptător pentru independenţa faţă de fraţii Becali, dar atunci cînd Cristea Opria, impresarul lui Luchin, a ţipat mai tare, fostul jucător al lui Poli şi-a cîştigat necondiţionat titularizarea. Automat, toată lumea care critică jocul prost al lui Dinamo se plasează în tabăra răilor. A servitorilor „albanezilor”.

Acum ar urma să scriem că Dario Bonetti este un personaj machiavelic. Aiurea, gînditorul din Florenţa merită urmaşi mai de soi. Bonetti este un intrigant mărunt adus la Dinamo într-un moment de criză profundă, tocmai pentru a închide gura suporterilor, care vor pricepe la un moment dat că sînt folosiţi. Banii lipsesc din Ştefan cel Mare, nu strategiile!

Comentarii (135)Adaugă comentariu

geo (2 comentarii)  •  28 august 2012, 8:15

pai da Cristi , corect si de partea noastra sunt pareri lucide si altele infierbantate, dar tu l-ai facut ignorant marunt, si pentru ce???, pentru ca le zice adevaru unor jurnalisti care habar n-au lotul lui Dinamo, si situatia actuala a clubului, tocmai tu care multi dinte noi te apreciem, sa te cobori la nivelul unui Buzarin

Cata (7 comentarii)  •  28 august 2012, 8:18

doare adevarul… asa va munceste pe voi, pseudo-jurnalistii incit va varsati fierea in public. e lipsa de demnitate! va plingeti precum bocitoarele, ceea ce lui bonetti nu i se va intimpla niciodata! de aceea voi veti numi obraznicii orice opinie pertinenta! desgur, tu nu-i poti da like lui bonetti! voi aveti in singe becalismul si asta va stabileste reperele…

Room (25 comentarii)  •  28 august 2012, 8:19

Domnule Geambasu si eu sunt un picmeu, un bastinas si sunt in totalitate de acord cu domnia voastra.

cristian (5 comentarii)  •  28 august 2012, 8:29

Domnu’ Geambasu va spun eu cum a cucerit acest italian ingamfat inimile dinamovistilor. Minunea de la Libere si 2 cupe in 2 luni in conditiile in care Dinamo nu mai cucerise un trofeu de 5 ani. Si ar mai fi multe dar nu stau sa intru in prea multe detalii ca oricum nu vreti sa pricepeti.

io (15 comentarii)  •  28 august 2012, 8:56

Poate ne spune domnul Geambasu ce parere are de comportamentul si limbajul lui Sumudica, produs al scolii riciste, de la finalul meciului. Ca o are mica, ca nu o are mica, repetand obsesiv ca un patefon stricat. Nu-i asa ca astfel de declaratii va plac? Spalati-va cu ei pe cap!

nykos (1 comentarii)  •  28 august 2012, 9:32

nu-l indragesc deloc pe italian ptr faptul ca nu joaca 2 meciuri cu aceiasi echipa, de atitea rotatii or sa ajunga saracii jucatori ca astia nu-s fotbalisti deocamdata sa nu mai nimereasca nici stadionul, nu jucam nimic e si normal sa nu joci cind tu il pui virf dr pe matei, cind pe musat il pui din fs mc s.a.m.d. la antrenament nu vede ce randament dau pe alte posturi ? asa e n-o fi avind bani ca i-au furat javrele alea, dar sa faca o echipa de 14 inchegata ca asa cu ce face el nu merge la nesfirsit

cristi, (7 comentarii)  •  28 august 2012, 9:45

tu esti un dinamovist adevarat si un om care scrie/simte foarte foarte bine.

te urmaresc/citesc de foarte multa vreme si ai, insa, un punct sensibil, o hiba. acea ca reactionezi violent atunci cand cineva din fotbal se ia de presa.

nota bene, presa sportiva din romania este la pamant, servila, stelista si cauta numai can-can. tu esti printre putinii jurnalisti adevarati (iti recomand un articol de pe dinamomania de astazi in care este mentionat la plusurile presei).

Detaseaza`te putin de breasla ta, nu mai gira toti amatorii din presa luandu`le apararea si bagandu`te in aceeasi oala cu ei. nu deveni un aparator al tuturor lichelelor care scriu la comanda doar pentru ca sunt colegii tai de breasla.

Fii destept cu spiritul si condeiul, ca multi dinamovisti, si nu intra in contre cu toata lumea care critica presa. pentru ca exista multe lucruri de criticat la presa. la fel de multe ca la fotbal.

cat despre opinia ta despre dario, nici eu nu sunt un mare fan al lui, dar e un om cu „cojones”, iar tu ar trebui sa apreciezi asta. nu`l judeca din pricina jurnalistului, judeca`l din prisma suporterului dinamovist care urla cand dinamo batea pe hamburg.

bogdan (1 comentarii)  •  28 august 2012, 9:57

constat ca tot felul de indivizi se dau cuceriti de acest mic antrenor numit bonetti! se dau in vant dupa trofeele cucerite de dinamo( apropo talimbilor sunt trofee cucerite exact cu jucatorii acuzati de acest pigmeu obraznic de blat) cu bonetti la carma. acest nesimtit si las ( cum te iei mai tare de el cum da inapoi ca racul) e si obraznic pe deasupra si-si bate joc cu suficienta unui nesimtit de romani!!! iar asa zisii fani care-l apreciaza nu prea i-am vazut pe stadion! ei scriu pe net si-l pupu-n fund pe italian cu orice ocazia dar nu vad ca dinamo nu joaca practic nimic, iar asa zisa intinerire e doar declarativa!!!!

bozo (21 comentarii)  •  28 august 2012, 10:15

Dle Geambasu, sunt de acord atunci cand spuneti ca Bonetti nu e mare antrenor. E corect, altfel nu ajungea la o echipa in criza financiara din Romania.
Pe de alta parte omul asta a venit cu metode si mentalitati profesioniste si nu cred ca e un intrigant dupa cum il consuderati Dvs.

I-am urmarit interviurile din ultima vreme si ca stiutor de italiana pot sa va spun ca are un traducator mizerabil si traducerea sa aproximativa a generat mare parte din ‘senzationalul’ de presa referitor la infatuarea lui Bonetti. Toate presiunile astea la adresa sa e de presupus ca l-au enervat pe om pentru ca e firesc sa te supere cand esti acuzat de ceea ce nu ai spus.
Postarea de pe facebook (unde nu am cont nici eu, ma bazez pe traducerea GSP) este pertinenta in opinia mea.
Omul are dreptate: am inceput un drum, am fost fortat sa foloses resurse materiale aproape zero, am promovat tinerii, am luat jucatori ieftini dar bunicei, promovez un nou sistem de joc, acum sa avem rabdare sa se lege echipa. E normal sa fie o perioda de oscilatii cand schimbi juma’ de echipa in doua luni si unii dintre nou veniti abia au poposit la Dinamo. Am castigat doua trofee in cateva luni, am 11 puncte din 5 meciuri, ce vreti de la mine de fapt? Sa fac din rahat bici in doua luni si sa mai si trozneasca?
E clar ca exista ori rea intentie, ori ignoranta daca presa se arunca pe el disperata dupa fiecare meci.

se7enseas (1 comentarii)  •  28 august 2012, 10:20

Felicitari domnu Geambasu !!!! Nici eu nu am cont pe facebook. Facebook e o porcarie ca sa indobitoceasca lumea ! Felicitari pentru articol.

doru (3 comentarii)  •  28 august 2012, 10:29

Nu inteleg de acest conflict pornit de asa zisii ziaristi romani impotriva lui Bonetti!Cu ce a gresit Bonetti fata de presa romaneasca?A raspuns unui amator de reporter care nu stia sa adreseze intrebari despre fotbal?Multi reporteri adreseaza intrebari de cancan fara nicio substanta!!!Bonetti este un antrenor cu bun simt si vine la toate conferintele de presa!!!dar tipic romanului,ii place sa faca cu noroi pe toata lumea care nu raspunde la comenzi!!!!!Samsarii becali il ponegresc pe Bonetti pt ca nu mai controleaza ei lotul lui Dinamo!!!!ZIARISTILOR CARE SCRIU DESPRE FOTBAL AR TREBUI SA LI SE TINA UN CURS DESPRE FOTBAL!!!UN ANTRENOR ISI ORGANIZEAZA ECHIPA IN ASA FEL INCAT SA OBTINA MAXIMUM!!ANTRENORUL SCHIMBA TACTICA IN FUNCTIE DE ADVERSAR!!!DINAMO PRIN FELUL IN CARE A JUCAT CU PETROLUL A OBTINUT MAXIMUM!!DINAMO DACA JUCA DESCHIS CU PETROLUL LUA 5!!!!!DECI SA NE SCUTEASCA CRITICII DE FOTBAL DE LA TV DE SFTAURILE LOR!!!!STIM CA DINAMO NU ARE UN LOT COMPETITIV,DAR ACEST BONETTI INCEARCA MEREU SA SCOATA MAXIMUM;DE ACEASTA IL RESPECTAM SI IL SUSTINEM!!!!!

adevar (89 comentarii)  •  28 august 2012, 10:35

Bonetti a venit intr-o situatie extrem de grea pentru Dinamo,trebuie sa-l sustinem,pentru ca daca este lasat in pace va construi o echipa pe principii sanatoase.Incet ,incet in echipa isi fac loc tinerii de care si Romania va avea nevoie,am vazut aseara ca Romania va avea viitor,Steaua are cativa tineri buni,Viitorul la fel,Pandurii are tineri buni,Petrolul la fel.DINAMO mizeaza pe tineri si rezultatele se vor vedea in curand.

rica (1 comentarii)  •  28 august 2012, 10:48

lasa-ne Geambasu, vezi de steaua

Bogdan-Ionut (17 comentarii)  •  28 august 2012, 10:50

Ura si neputinta voastra, ne face sa jubilam ! Il vrem si mai mult pe Dario antrenor, cum ii vrem si mai mult pe bisnitari plecati de langa Dinamo !!! Luati-va toti labele de pe Dinamo !! Cu cat mai multe articole impotriva noastra, cu atat se vede mai tare cat va doare pe voi, toti, toata presa aservita stelei. Macar de ati fi impartiali, dar ati dovedit de atatea si atatea ori ca nu puteti. In locul lui Bonetti, nu as mai da absolut nicio declaratie vreodata… Sunteti niste nesimtiti care vin cu intrebari nesimtite. Sa nu va placa de el ! Sa nu va placa de noi ! ASTA VREM !

gabineg (14 comentarii)  •  28 august 2012, 11:29

Echipa de acum imi aduce aminte de cea in care debutau Petre si Haldan, iar galeria striga: Saniplastule, adu-ne victorie ! Probabil ca situatia finaciara e cam ca cea de atunci. Nu pricep cum trei oameni de „afaceri” nu pot plati la fel ca unul singur (jiji, copos, walter, porumboiu, etc). Cat despre Dario Bonetti, el trebuie sa mearga pe sarma pentru a satisface pretentiile tuturor: actionari impotenti, jucatori razgaiati sau fara valoare, suporteri cu memorie sau ziaristi cu toate calitatile enumerate mai sus. E totusi altceva in comparatie cu antrenorii carora li se sufla echipa si schimbarile la telefon. Si doua pareri personale: nu cred ca Luchin a fost bagat in echipa de gura lui Opria; mi se pare ca dl. Dinu, pe care il consider cel mai bun fotbalist dinamovist al tutoror timpurilor, trece printr-o criza de identitate, justificata prin prisma celor ce i s-au intamplat in ultima vreme, fapt ce ma face sa-i ignor declaratiile referitoare la jocul echipei Dinamo din ultima vreme. Suporterii adevarati au rabdare sa vada noua echipa. Chiar daca va ocupa tot locul 6 ca in ultimii ani. Sau poate nici pe ala.

2burtosi (2 comentarii)  •  28 august 2012, 11:31

nu inteleg de ce faceti atata valva pe tema lui dario bonetti…stiti foarte bine la cine sa referit si la cine se refera ca vorbeste aiurea despre dinamo, nu faceti altceva decat sa le luati apararea si apareti in fata noastra si faceti pe lupul moralist. e singurul antrenor de la noi care spune lucrurilor pe nume si va simtiti jigniti cand voi la randul vostru jingniti pe toata lumea…toata lumea se gandeste la demisie dar haideti sa facem un exercitiu de imaginatie sa ne uitam si la echipa…cu jucatorii astia tineri de perspectiva si cu cei batrani daca va castiga meciul cu rapid la ora asta era peste steaua pe care toata lumea o lauda dar nu se ia in calcul ca steaua a jucat numai cu echipe din subsolul campionatului iar in europa a jucat cu brutari(meritul lor ca si-au mentinut coeficientul in europa)….ganditi de doua ori inainte sa scrieti…

reddogsv (17 comentarii)  •  28 august 2012, 12:00

Domnule Geambasu, constat cu stupoare faptul că pe zi ce trece sunt tot mai putini ziaristi credibili si neinfluentabili! Bonneti are o alta abordare in ceea ce priveste fotbalul si relatia cu presa, fiind scolit si format in alte tari mai dezvoltate, lucruri cu care conducatorii si ziaristii nostri nu sunt obisnuiti! Prin exprimarile lui incearca de fapt sa se protejeze de atacurile din exterior si din interior! Poate nu e cea mai fericita aborbare a lui, poate nu e cel mai tare antrenor dar lasa-i omului sa creada ca a facut ,,una grande partita”. E strain in alta tara, a venit cu ambitie sa faca ceva, sa-l lasam in pace o perioada sa vedem rezulatele! Suporterii il iubesc pt ca are sange in el si infrunta controlul celor 2 mafioti din anturajul clubului! Performantele clubului nu va influenteaza pe dv direct! Va recomand sa dati like pe pagina lui Victoras sau Giovanel daca nu va place de Bonneti! De asta pleaca toti strainii de la noi si ne vorbesc ne rau afara, pentru ca ,,presa” isi baga coada peste tot, mai ales acolo unde nu e cazul!Dupa dv, l-ati aduce antrenor pe Fl. Marin, Moldovan etc…Suporterii nu mai vor din astia cu ,,sa traiti, am inteles”. Capisci?

gogu (1 comentarii)  •  28 august 2012, 12:06

Cristi, si de-ar fi cel mai slab antrenor (dar nu e deloc cazul, vezi nationala Zambiei), tot tb. sa-l sustinem pe omul care se opune CLANULUI. Clanului care a acaparat, a vandut (facandu-si averi colosale) si a distrus fotbalul romanesc. Am mai supravietuit o perioada din performantele „generatiei de aur”, crescute in regimul totalitar si ridicate in primul rand de un mare antrenor, Mircea Lucescu. Ca multumire, clanul i-a taiat orice sansa de a antrena echipa nationala. Sper sa-si scrie candva memoriile. Dinu, mare fotbalist, dar a facut parte din clan.
Nationala la cheremul machidonilor (becali, gheara), Craiova desfiintata, Dinamo in pragul falimentului…

DinamoMania (3 comentarii)  •  28 august 2012, 12:19

Despre presa, Mister si rezistenta

Vom intra direct in subiect – italianul va arata asa cum sunteti: mici, incompetenti, superficiali, promovati in presa pe baza de relatii si conjunctura … Media asta a voastra, de care sunteti asa mandrii, si care va umfla de automultumire cu falsa impresie ca sunteti importanti, e o meserie banala cand nu esti talentat, si ati ramas asa putini talentati: un Tolontan, un Geambasu, maestrul Cosasu, Naum, si inca cativa. Simplitatea meseriei in care ati fost parasutati, izvorata din amatorismul vostru, este si motivul pentru care ati fost facuti ziaristi. Majoritatea, mergeti in linia celor multi, sunteti stelisti, ceea ce nu-i neaparat un defect, dar stelismul vostru, aplicat total neprofesionist in presa sportiva, a facut mediul irespirabil. Noi nu mai rezonam la reactiile voastre de multa vreme, va injuram pe stadioane, va injuram pe forumuri, va infieram pe site-ul acesta, si pe altele … va stim de prea multa vreme. Pentru prima oara un oficial al lui Dinamo va taxeaza, va pune oglinda in fata sa va orbeasca cu ignoranta voastra, nepasandu-i de propria imagine, si de ce i-ar pasa!? el chiar va stie de putina vreme, dar v-a “citit” repede.

Dario n-are nimic nimanui de demonstrat, asa cum v-a tot spus, obligatia sa este fata de suporteri, si lupta aceasta a castigat-o, dupa cum credem ca ati bagat de seama. N-are nimic de pierdut, il scarbeste superficialitatea voastra. Spre deosebire de altii, care va tin in brate de frica, italianul v-a zis adevarul, mai intai a fost serios, cand v-a masurat pregatirea profesionala a devenit ironic. Apropo … stiti cat au costat jucatorii adusi in aceasta vara la echipa? … stiti ce salarii au majoritatea jucatorilor lui Dinamo? ca un pont pentru meseria voastra, faceti o comparatie cu jucatorii Petrolului, fara a mai prezenta situatia altor cluburi si mai importante din prima liga, si pe urma judecati de ce joaca Dinamo asa, cu inteligenta cum a zis Dario, dar sunteti prea ignoranti sa faceti acest minim efort, e mai simplu de judecat in alb si negru.

MISTER esti asa cum ai fost intodeauna, alunecos, fara coloana, defect pe care ne-am facut ca nu-l vedem, pentru ca te iubeam, si probabil te vom iubi mereu, dar reactiile tale de frustrare, cauzate de neimplicarea in viata de moment a echipei te descalifica. Iarta-ne MISTER!, dar ai avut ocazia ani de zile sa te debarasezi de cei care ne-au indepartat de club, sa promovezi tinerii de care acum vorbesti, sa construiesti ceva solid, sa tipi cand vindeau jucatorii in ciuda performantei, sa opresti imparteala banditeasca a incasarilor, dar te-ai complacut, ai fost parte la sufocarea lenta a lui Dinamo. Nu ne indoim ca echipa asta e viata ta, dar ti-ai ratat sansa sa ai opinii care sa conteze, pentru noi, despre situatia actuala … sau poti sa le ai MISTER, dar la televiziuni prietene cu “amicul” tau Gigi, care te alerga prin Dorobanti, sau la carciuma cu “salvatorul” Giovani, care te facea un ratat alcoolic …dar doar acolo vei avea audienta MISTER, o spunem cu durere … esti in lumea lor nu a noastra.

Nu ne intereseaza imaginea zugravita de voi despre Dinamo, e oricum pentru audienta voastra, noi il sustinem pe Dario! … va intriga ca acceptam senini jocul defensiv pe teren propriu? … va intriga ca ne facem ca nu intelegem ce mare a fost echipa asta in alte vremuri? … va intriga ca ne urlam pana in minutul 90 iubirea de Dinamo, ca ne cantam dragostea fara regrete, si ca va injuram echipa iubita, asa cum n-am facut-o niciodata? … va intriga ca suntem constienti ca avem o echipa slaba, la nivel de investitii, undeva la mijlocul clasamentului? … va intriga ca stim ca atat putem? … oricat veti marsa pe antiteza intre istoria lui Dinamo – si impresia de echipa mica, pe care o lasa momentan asezarea tactica a lui Dario, nu ne veti stopa din noua noastra atitudine, pentru ca asta e calea de urmat, nu putem fi un club mare astazi, si nu e vina noastra, mai ales a noastra, sau a lui Dario. Cei pe care va faceti ca nu-i cunoasteti, personaje pe care, intr-un mod pervers, prin studiouri de televiziune sau articole de presa, cereti sa le rosteasca italianul … ei au nenorocit clubul asta. Astazi, avem pe cineva care e constient de situatia actuala, si ne arata tuturor realitatea trista a societatii Dinamo, iar voi, cu neprofesionalism si rautate, incercati sa evidentiati ce conteaza mai putin in aceste clipe – jocul echipei in conditiile valorii limitate a lotului, dupa doar cateva luni de mandat Bonetti, si nu luminati o secunda, ca intr-un final, au inceput schimbarile la acest club, putine deocamdata, dar cursul este ireversibil. Ne veti toca zi de zi, veti vorbi despre aroganta italianului, despre tactica defensiva, despre toanele antrenorilor, despre nemultumirile jucatorilor mai vechi, despre eliminarea din Europa, despre africani de mana a 2-a, despre faliment, despre numarul nostru mic in tribune, in comparatie cu echipa celor multi, veti cere “veninul” opiniilor lui Buzarin si a balbaielilor lui Lupu, dar nu veti reusi sa ne luati de pe drumul pe care ne-am asezat, iar daca actionarii clubului vor cadea pana la urma in plasa voastra de frustrare si can-can, vom stii ce avem de facut, vom face exact ce-am anuntat – VOM REZISTA, daca nu credeti toti ochii spre peluza, intrarea dinspre Electroaparataj.

Fabrizio (64 comentarii)  •  28 august 2012, 13:36

Cred ca dezinformati in mod voit extinzind dispretul lui Bonetti asupra romanilor in general, cind de fapt el se refera strict la tagma jurnalistilor. Iar aici sint de acord cu el: chiar daca exista si exceptii, jurnalistii romani nu merita nici un pic de respect. Bonetti nu e vreun mare antrenor, nici n-o sa ajunga vreodata pentru ca e prea pasional si dispus la compromisuri, dar tocmai de-asta ne-a cucerit pe noi, suporterii dinamovisti.

nero (1 comentarii)  •  28 august 2012, 14:12

Domnule geambasu nu pot sa va inteleg cum puteti sta de vorba cu personaje care va scuipa colegi in direct,cu oameni de nimic care atunci cind au plecat de la un club au spus”eu nu Li.g acolo unde am scuipat”si bat spectatorii.Atunci nu il puteti intelege pe Bonetti,stim ca nu este Ferguson,Mourinho, dar nici Dinamo Bucuresti(D.B)nu este Real, Dario Bonetti(D.B)este un om obisnuit cu performanta si nu intelege intrebarile sarcastice ale”ziaristilor nostri”gen rezervele nu se ridica la nivelul titularilor?etc.

me (4 comentarii)  •  28 august 2012, 15:31

este jalnic cum presa romaneasca de fiecare data cand este criticata incearca mai direct sau indirect sa desfiinteze persoana care se ia de ei.
bonetii are partile lui bune si cele rele, dar cred ca sunt putine persoane din lumea asta care fac mai mult rau (void) decat mass-media. sunt putine persoana care castiga bani la propriu de pe urma suferintei altora si care isi permit sa minta fara sa pateasca nimic. evident nu ma refer numai la ziarele sportive, dar in general sunteti o specie extrem de josnica!!!

inosanto (2 comentarii)  •  28 august 2012, 16:11

Am stiut tot timpul ca presa, mass-media are agende ascunse, agende manipulatorii, dar chiar asa pe fata s-o dai Geambasule… Ai crezut ca daca faci pe „sincerul” o sa ne poti manipula.

Pe cine crezi ca fraieresti?

sumimi (1 comentarii)  •  28 august 2012, 16:18

Marea problema a acestui articol e ca nu are valoare. E o nulitate lipstita de orice consistenta. Nu spune nimic, s-a trezit Geambasu de dimineata si n-avea ce scrie si s-a gandit hai sa ma iau de Boneti ca si el s-a luat de ziaristi. Zis si facut, a aruncat cu cuvinte grele impotriva lui, insa toate lipsite de sens si fara niciun argument. Faza e ca nici n-ar trebui bagat in seama, din pacate o facem si asta ii surade individului, ca doar d-aia e platit sa aibe fraieri ca noi care sa-l bage in seama.
Nu-l indragesc prea mult pe Boneti si as avea foarte multe argumente impotriva lui (reale nu legate de pletele lui ca nenea Geambasu) mai ales in ceea ce priveste titularizarea neconditionata (mai bine zis vopsirea) a lui Alexe, insa trebuie sa fi nebun sa nu vezi ca Dinamo joaca mult mai bine cu italianul decat cu Ando, Ciobi si toti Marini…si chiar cu un lot foarte slab de jucatori.

TEPES (3 comentarii)  •  28 august 2012, 17:53

Domnule Geambasu, ai cam 100 de pareri contra articolului scris plus alte sute ale celor ce nu au acces pe forum. Acest fapt te multumeste deoarece iti aduce in cont salariul. Dar atat. Nu valorezi mai mult si iti vei varsa veninul pana cand vei fi trecut pe linie moarta de patron pentru care esti un oarecare zero din milioanele ce le castiga zilnic storcand si alti sclavi „ziaristi” pentru ca intr-o zi un altul sa continue sa scrie aceleasi mizerii. Batran si neputincios, vei innebuni de furie vazand ca nimeni nu mai da doi bani pe spusele tale. Cat despre aroganta, multumim domnule „editorialistul anului 2007”!

ovidiu-3003 (644 comentarii)  •  28 august 2012, 18:35

Bonetti nu este slab din punctul de vedere al mijloacelor profesionale .El se exprima excelent cu lotul actual …Si da …la Dinamo lipsesc banii .

sinel (5 comentarii)  •  28 august 2012, 18:58

Fireste ca Bonetti nu perfect sau „strainul” perfect, venit cum se zice din lumea civilizata. Lumea din tarile civilizate e formata tot din indivizi;e simplu: sunt mai multi oameni cu bun simt, civilizati si atenti la omul de langa el in „tarile alea decat in tarile astea”.Adica mai sunt si uscaciuni na! dar nu e de criticat daca raspunde mai transant unor ziaristi(unele intrebari chiar sunt idioate). Cu bune si rele, pana la urma spuneti-mi in ultimii 5 ani in afara de Talnar ce antrenori au mai promovat si „jucat” jucatori tineri la Dinamo?

alex (5 comentarii)  •  28 august 2012, 20:52

domnule Geambasu cred ca v-ati convins ca suporterii dinamovisti sunt satui de CLANUL IMPRESARILOR BECALI.

wotaken (1 comentarii)  •  28 august 2012, 22:31

CG: ”Dar dati-ne voie si noua, multi, putini, sa fim si unii care au indoieli si care nu sint fascinati de Bonetti. ”

Normal, dar sa o faceti intr-un mod cat mai profesionist cu putinta, nu cu atac la persoana si citate din Victor Becali.

CG: ”Atunci, cind veti intelege ca poti avea o parere critica, eventual si nepopulara, fara sa fii manipulat si cumparat, ci sincer si onest, atunci, vom putea dialoga cu adevarat.”

Sinceritatea de care vorbiti e dezarmanta, articolul d-mneavostra e doar o insulta la adresa italianului, caci ii repugnati calitatile in mod subversiv, cautand motive aberante care nu ii taxeaza calitatea de antrenor.

Astfel, il faceti pe Dario nesimtit datorita superioritatii pe care d-mneavoastra o remarcati in interviurile sale, insa de ce nu spuneti ca intrebarile pe care i le pun pseudo-jurnalistii astia sunt in bataie de joc? Cum ati vrea sa reactioneze, cand intrebarile sunt ironice, adresate intr-o maniera perfida? Un om normal ar refuza sa mai ia parte la asa ceva, sau ar avea iesiri nervoase ca nenea Reghe’ … insa Dario are bun simt si raspunde de fiecare data.

Apoi ziceti ca presa din romania il pupa in fund, sub citarea lui V.Becali. Cum puteti sa spuneti asa ceva, cand omul asta e blamat din toate partile ? Chiar si d-mneavoastra ati spus, ca de partea lui sunt doar suporterii, de unde, deci, concluzia asta cu pupatul in cur?

Apoi vorbiti despre simpatia italianului cu liderii clubului, sugestionand ca de fapt are o relatie cu acesti lideri, de parca ei vin obligati sa-l sustina. Penibilitate maxima, mon cher !

Exemplul pe care il dati cu Luchin e penibil,pueril si n-am niciun chef sa explic, de altfel au facut-o altii inaintea mea.

Articolul l-ati inceputut subliniind prostul joc al echipei, iar la sfarsit spuneti ca nu sunt bani in Stefan cel Mare. Ar trebui sa realizati conexiunea intre aceste doua sintagme, si sa concluzionati ca fara bani performantele vin greu. Iar Dario, cu buget inexistent, a reusit sa cucereasca doua trofee; iar in continuare, prin promovarea tinerilor, a reusit sa obtina niste performante acceptabile.Sa nu uitam, sub mana lui Bonetti s-a facut Tucudean remarcat, si acum are ocazia sa ajunga la Ajax.

Asadar, lucruri pe care dumneavoastra nu vreti sa le recunoasteti:
1. Dario Bonetti a reusit sa aduca 2 trofee pentru Dinamo, cand nimeni nu se astepta caci adversarii ( Rapid, CFR Cluj ) erau cu mult mai puternici, financiar si nu numai. Treceti cu vedera acest lucru, doar pentru ca in opinia d-mneavoastra ” e obraznic” etc iar asta il desfiinteaza ca antrenor si nici reusitele sale nu mai sunt relevante.
2.Nu spuneti ca Bonetti e atacat din toate partile, dimpotriva spuneti ca e pupat in cur de presa; cu totii vedem ca nu e asa, V.Becali, realizatori de emisiuni, comentatori, jurnalisti toti il blameaza pe Bonetti; in ultimul meci ( cu Petrolul ) comentatorii il ironizau si faceau bascalie pe seama lui.
3.Sunteti doar unul din tagma celor care fac articole la comanda; nu negati, nu e nicio surpriza ca despre nenea Reghe nu se scrie nimic de rau, desi are reactii mai virulente si e mult mai ”obraznic” decat ”ganditorul din Florenta” dupa cum d-mneavostra il catalogati rauvoitor pe italian.

In final, domnule Geambasu, un lucru l-ati inteles cat se poate de bine: noi,dinamovistii, suntem de partea lui Bonetti. Iar dumneata, incet incet, te alaturi grupului de jurnalisti pentru care noi nu avem niciun respect.
FCD IN ADN !!!

Costi (1 comentarii)  •  28 august 2012, 23:19

Domnule Geambasu…Bonetti esti un antrenor care isi face treaba la Dinamo si de aceea are si sprijinul conducerii…daca Dvs vreti sa il criticati pentru felul in care vi se pare ca vorbeste cu presa sau felul in care arata probabil ca ati gresit profesia si vi s-ar potrivi mai bine asistent al lui Botezatu’…atata timp cat i se vor aduce critici despre lucrui neimportante si stupide si jurnalistii vor pune intrebari extrem de idioate mi se pare normal sa aibe o atitudine ironica si sa nu le dea atentie acestor oameni neprofesionisti

Caine Rosu (1 comentarii)  •  29 august 2012, 11:12

Revolta zeilor

Meciul cu Petrolul a fost premers si s-a disputat în conditiile unei ostilitati exacerbate fata de antrenorii lui Dinamo, fata de jucatori, chiar si fata de reprezentati ai conducerii administrative. Ceea ce comit Clanul interlopilor şi acoliţii lor din lumea fotbalului şi a presei împotriva lui Dinamo este, realmente, un terorism psihologic. Este incredibil ce se întîmplă! Stai şi te întrebi, oare ce vor toţi nemernicii şi frustraţii ăştia de la noi? Care este miza unei asemenea desfăşurări de forţe denigratoare şi demolatoare la adresa echipei noastre, a unei asemenea isterii anti-Bonetti? Binele lui Dinamo?! Numai retardaţii sau drogaţii mai pot crede aşa ceva. Din punctul meu de vedere, în stadiul acesta, ostilităţile la care sîntem supuşi au ieşit de pe terenul sportului şi au intrat pe teritoriul penalului. Prin urmare, de-acum, reacţia noastră organizată împotriva ofensivei teroriste devine una legitimă şi necesară. Neutralizarea agresiunii nu mai este posibilă decît pe calea justiţiei faptice.

Meciul cu Petrolul l-am trăit mai dramatic în faţa televizorului. Înainte, în timpul şi după meci s-a scuipat la greu pe Bonetti, pe Negoiţă, pe jucători. De fapt, s-a scuipat la greu pe Dinamo! Comentariul partidei a fost asigurat de numiţii Ionuţ Angheluţă şi Bogdan Socol, cărora le amintesc numele doar spre veşnica lor ocară. Cu deosebire în repriza a doua, pe fondul scorului egal şi al dominării ploieştene, descreieraţii ăştia au făcut o miştocăreală cumplită, absolut inadmisibilă, de antrenorul Dario Bonetti, de jucători, de Dinamo. La ultima fază a meciului, cînd Dinamo marchează şi cîştigă partida, comentatorii rămîn, practic, ca despuiaţi în faţa altarului! Jena şi penibilul lor nu pot fi descrise. Stînjeniţi, proştii scapă din gură porumbelul: „Na, că acum iar ne va da Bonetti peste nas la toţi”!! Uite că, scandalizaţi şi ei de atîta mizerie umană, zeii fotbalului s-au revoltat şi au făcut dreptate divină, înecîndu-i în ruşine şi dispreţ pe toţi curlangii clanului, tocmai pe cînd le era lumea mai dragă.

După meci, toţi frustraţii şi ofticaţii s-au dat de ceasul morţii, muşcîndu-şi mîinile, în încercarea de a minimaliza meritele jucătorilor şi ale lui Bonetti – crucificat cînd îşi laudă elevii, lapidat cînd îi critică… – şi de a maximiza rolul norocului şi al întîmplării. Cornel Dinu, spre exemplu, a intervenit telefonic, spre a perora aşa cum îi e obiceiul şi, într-un final, spre a formula o… tautologie de toată stupiditatea: „Întîmplarea a condus tot ce s-a întîmplat în seara asta pe teren”! Ilie Balaci – pe care Dinamo l-a salvat cîndva de la prăbuşirea definitivă în derizoriul fotbalului – vine, ingrat, să lovească şi el („asasino, asasino”, îi strigau prin 1975 spectatorii madrileni, ştiu ei de ce!): „Nu a cîştigat Dinamo două trofee, cum zice Bonetti. Adversarii lor le-au pierdut ca proştii, pe amîndouă. Şi, ce vorbeşte el că are tineri în echipă? Eu nu am văzut nici unul. Ce, Curtean la 25 de ani mai e tînăr? Eu la vîrsta asta m-am lăsat de fotbal”! Taci, Ilie, taci! Să nu afle copii şi de ce te-ai lăsat, de fapt. Apropo. Zici că nu ai văzut tineri în echipa lui Bonetti? Nu i-ai văzut pe Nica, pe Muşat, pe Matei, pe Filip, pe Ţucudean în teren? Ce să-ţi facem Ilie, meciul nu s-a transmis şi la pahar!

Dănuţ Lupu, alt fruntaş pe ramură, şi lefegiu al Clanului, a zis înainte de meci că dacă Dinamo va continua aşa, în doi ani se va desfiinţa. Insolenţa a revoltat conducerea clubului. De unde ştie Lupu şi care-i grija lui? Are şi ăsta informaţii din interior? Sau, cumva, de la vreun… procuror? Mda, interesant. Apoi, năravul lu’ Lupu se arată a doua zi după meci, cînd afirmă textual: „Cu Bonetti va fi mai greu pînă la prima înfrîngere. Acum îl ajută rezultatele. După aceea mai vedem”! Ştim, le e greu ticăloşilor. E greu şi încă se mai lasă… Vă amintiţi în ce mod şi, mai ales, în care ziavre şi televizuini era atacat Mircea Rednic pe cînd era la Dinamo? Observaţi similitudinile regimului impus azi lui Bonetti, cu cele impuse pe atunci lui Rednic? Observaţi şi că principalii lor contestatari sînt cam aceeaşi? Vedem, dar, că nu întîmplarea conduce întîmplările întîmplate la Dinamo!…

…aşa că, să revenim la Dinu, că mai am o vorbă cu ’mnealui. După meciul cu Metalist, ca şi după jocul cu Petrolul, precum arătam, printre primii chemaţi să dea cu piatra a fost, el, stimabilul şi incontestabilul dinamovist Cornel Dinu. A cîta oară îl atacă Dinu pe Dario Bonetti, antrenorul lui Dinamo? A multa. Cu toate astea, pe aici, suporterii au evitat ocaziile să-l apăre pe Bonetti de atacurile lui Dinu şi, cu atît mai mult, să-l contraatace pe el, stimabilul şi incontestabilul. Poate şi de aceea Cornel Dinu continuă să lovească, pentru că dinspre partea noastră, a suporterilor dinamovişti, nu se teme de replică. Altfel spus, mizînd pe umbrela respectului ce i se cuvine, „Procurorul” ne împinge, în raport cu sine, în dificultatea etică de a lua apărarea lui Dinamo şi antrenorului ei. De fapt, asta este o formă disimulată de laşitate, de lipsă de caracter.

Cum toate au însă o limită, şi timpul răbdării este aproape de final. Nu vreau să cred că se apropie o zi în care fostul mare jucător al lui Dinamo să fie huiduit la greu în PCH sau de întregul stadion, ori atacat pe toate saiturile dinamoviste. Ştiu că atunci cînd mă voi simţi nevoit să-l contraatac eu pe Cornel Dinu, întru apărarea lui Dinamo şi a antrenorul ei, mă va durea inima s-o fac, dar nu ştiu ce va face inima lui Dinu atunci cînd o voi face! Căci, dacă şi zeii fotbalului ajung să se revolte, cum am putea fi noi mai răbdători ca ei? Nimeni nu mizează şi nu poate miza peste măsură şi la nesfîrşit pe colţii cîinilor morţi, oricîte nostalgii sau interes paleontologic ar trezi ei, ci pune preţ pe cîinii şi dresorii în viaţă. Altfel, prins în vechi şi tainice dependenţe interlope, Cornel Dinu a ajuns, spre sincerul nostru regret, un simulacru al onestităţii.

alb_rosu_in_VN (116 comentarii)  •  29 august 2012, 21:01

Total de acord cu groparu (89). Nici Bonetti nu e cine stie ce antrenor, dar si jucatorii sunt slabi rau de tot. Am zis, e mare minune daca terminam in primii 10. Vad echipe ca Pandurii, Petrolul, Astra etc care chiar au idee de joc, se vad trasee studiate, mingea curge frumos. La noi, nu vezi nici o idee ofensiva, nici o schema, nimic, parca au uitat si fotbalul pe care il jucam cat de cat pe vremea lui Ciobotariu. E bine ca Bonetti se lupta cu fratii Becali, dar nu e suficient. Trebuie sa aratam si ceva fotbal.

alb_rosu_in_VN (116 comentarii)  •  29 august 2012, 21:39

Nu sunt de acord cu multe din parerile exprimate aici. Raman la parerea ca jocul lui Dinamo cu Bonetti e submediocru, este sub cel pe care l-am jucat pe vremea lui Andone, a lui Talnar, chiar si sub Ciobotariu in tur, si categoric mai slab decat cel jucat pe vremea lui Rednic, cand am luat titlul in 2007 si chiar in 2009 cand l-am pierdut cu 3 etape inainte de final. E important ca Bonetti are coloana vertebrala, dar a fi antrenor nu inseamna doar asta. Sigur, si jucatorii sunt slabi, au mari lacune tehnice, sunt lipsisti de motivatie.
Ceea ce m-a impresionat este insa calitatea comentariilor, lipsa greselilor de ortografie si sustinerea logica a ideilor pe baza unor argumente. Se vede ca suporterii dinamovisti sunt inteligenti. Bravo lor! Atata timp cat Dinamo are astfel de suporteri, mai avem inca speranta!

CLA (43 comentarii)  •  29 august 2012, 22:30

Nu ne intereseaza parerea nimanui…lasati-l in pace pe omul asta sa lucreze in liniste, iar daca managementul lui Dinamo nu va vinde nimic in 2 ani, vom avea o echipa mare. Ma dezamagiti dle. Geambasu…

Mihai (14 comentarii)  •  3 septembrie 2012, 10:37

Domnule Geambasu va rog sa ne ajutati si sa spuneti la emisiunile la care mai participati ca FANII cainilor nu il mai vor pe paul koulibaly la Dinamo. E mult sub nivelul campionatului nostru si ne trage in jos !!!

Comentează