Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Generaţia Puţanu şi un tip ciudat

Peste cîţiva ani, fotbalul nostru va fi plin de ţucudeni cu Lamborghini, care îşi umplu burta cu pizza şi cu bere. Ole!

În peisajul cu oameni serioşi de la Federaţie a apărut un tip ciudat. Nu poartă burtă, nici ciocaţi, […]

miercuri, 20 iunie 2012, 10:23

Peste cîţiva ani, fotbalul nostru va fi plin de ţucudeni cu Lamborghini, care îşi umplu burta cu pizza şi cu bere. Ole!

În peisajul cu oameni serioşi de la Federaţie a apărut un tip ciudat. Nu poartă burtă, nici ciocaţi, nu-i atîrnă lanţuri de aur la gît, nu joacă table, nu ştie să învîrtă mititeii pe grătar. În schimb, întocmeşte rapoarte, care sînt la fel de ciudate ca el. Pe omul nostru îl cheamă Mihail Marian. Fundaş dreapta de mare meserie, a jucat 16 ani neîntrerupt în Regie, pe cînd Sportul Studenţesc încă mai era Sportul Studenţesc, adică o echipă studenţească. Numit recent în postul de director tehnic al FRF, Mihail Marian zis şi Cuchi, s-a apucat de treabă. Ignorat, privit ca un individ picat din altă lume.

De cînd s-a publicat raportul despre faptele de vitejie ale selecţionatei D19 (Derbedei sub 19 ani), statutul lui Cuchi s-a schimbat. Tipul ciudat a devenit şi incomod. Oamenii serioşi, oamenii de fotbal adevăraţi, domnii aceia responsabili pe care nu-i ia valul cu una, cu două au reacţionat. Nu zic nimic, încă. Mormăie în bărbie, schimbă priviri cu subînţeles. Îl tratează cu o milă amestecată cu reproş, ca să nu zicem dispreţ. Tratamentul destinat celor care au o infirmitate. Cine se crede şi ăsta? Ce îşi închipuie el, că schimbă lumea? Că noi nu ştiam? Ştiam, dar noi voiam să fim diplomaţi, să spălăm rufele murdare în familie!

Nu vom detalia prostiile pe care le-au făcut alde Puţanu şi Buzbuchi. Beţii, dezordine, mizerie, obrăznicii. Delegaţi UEFA scandalizaţi de comportamentul tinerilor derbedei români. Nu are rost să insistăm aiurea pe complicitatea lui Ovidiu Stîngă, pe nepăsarea lui Fane Iovan şi a lui Belodedici. Pe rolul decorativ al lui Romică Chihaia, conducătorul delegaţiei. Şi ştiţi de ce? Fiindcă toate astea au o rădăcină adînc înfiptă în solul patriei. Omul de fotbal. Şi o tulpină groasă, ca obrazul dînşilor. Conducătorul de club, indiferent ce nume poartă el în schemă. Iar mai sus, înaltul oficial. Lepefist, federal.

Înaintea uitucului Stîngă şi a depăşitului Iovan stau ca brazii conducătorii care vor să-l scoată de nebun pe Mihail Marian. Determinarea directorului tehnic al FRF e semn clinic, tovarăşi! Sinceritatea lui, o boală comportamentală. Domnii care l-ar vrea internat la balamuc pe Cuchi au alte standarde. În fond, sînt nişte umanişti. Se pliază pe necesităţile de moment. Pe interesele clubului. Au grijă ca moralul copiilor să nu sufere duane ireversibile. Ei au tact, dom’le, nu ca apucatul ăsta cu raportul lui. Ei cultivă fotbalistul cu defectele lui omeneşti. Ei cresc opere, nu caractere. Ce contează o beţie, urmată de un accident mortal? De ce să dramatizăm un viol sau un trafic de maşini furate dacă tînărul nostru e talentat şi la un moment dat geniul lui fotbalistic va produce un gol cu călcîiul?

În peisajul cu oameni serioşi ai fotbalului nostru a apărut un tip ciudat. Avem nevoie de mai mulţi tipi ciudaţi ca să ne vindecăm.

Comentarii (59)Adaugă comentariu

haruk (1 comentarii)  •  21 iunie 2012, 13:43

…si numele lui Tucudean ce legatura are cu articolul dvs??!!
..mie mi se pare ca Tucudean a dovedit ca joaca fotbal de placere si o face binisor si sper sa o faca din ce in ce mai bine..faptul ca familia lui este instarita si ii poate satisface toate dorintele e cu totul alt discurs care nu are legatura cu prezentul articol..
..toate cele bune..

lereter (40 comentarii)  •  21 iunie 2012, 14:14

Dl Geambasu Cristian pare moralist.Se leaga de tucudeni cu Lamborghini, de parca Tucudean are vreo vina.Nu dle e chiar un copil cuminte,cu tatal sau ,fost fotbalist si bunicul sau,om de afaceri.Ei i -au cumparat masina.Pica prost aluzia dela D-voastra, un ziarist de la care ne asteaptam la expresii cugetate,nu scapate printre dinti.Apoi Dl Marian- alias Cuchi-,a gresit.La fata locului trebuia sa intervina ,asta ii era atributia acolo,era doar sef de delegatie.Ce sa inteleg ,ca a stat in camera si nu s-a implicat?.De ce el nu are colaborare cu staful echipei ,de ce se crede superior,neimplicat,dar justitionar tardiv?.De ce e tare acasa si slab in campul muncii?. Cred ca toata putoarea asta din fotbal este manipulata de ziaristi -care il cultiva pe Porumboiu si Becali,in denunturile lor fara dovezi,care il cultiva pe Dragomir,care accepta desfiintarea Craiovei,care scriu despre furturi fara autori,la meciuri,care tin oartea echipelor bucurestene,strident ,chiar.In cazul de fata,dl Geambasu este plin de o lehamite,care ma face sa-i zic : apuca-te dle de alta arta ,lasa sportul ca te dezamageste.Lasa-i pe Putanu si Basbuchi in pacea lor de needucati.Militeaza dta sa nu mai existe sportivi cu mintea lui Baloteli sau Putanu,sa se accepte doar fotbalisti,pe exemplul dlui Liiceanu. Na,ca ti-am zis-o !

motanul incaltat (455 comentarii)  •  22 iunie 2012, 4:07

Am impresia ca s-a facut prea mare caz … Cred ca majoritatea s-au imbatat prin cantonamente sau au facut si altele mai rele…Prin alte tari se vorbea chiar de raporturi homosexuale intre fotbalisti…La noi ,se spune doar de betii… Pai daca-i numai asta ,nici nu-i chiar asa grav…Nu cred ca fotbalisti merg cu cartile prin cantonamente.Poate doar cu alea de joc……

adycosta (1 comentarii)  •  22 iunie 2012, 4:38

Si atunci zice Nasu’: „Si tu, Brutus?” Ce sa-i faci, daca e sentimental.. Vad ca toata -sau aproape toata- generatia de aur a Sportului Studentesc are treaba pe acolo, oare cine i-o fi angajat? Se gandeste Nasu’: „Si M. Marian asta, cata lipsa de respect… Ne stim de atatia ani. Zelosu’ am sa-l poreclesc. Nu mai pupa el avansare. Oare Gino ce mai face? Ia sa-l sun sa-i spun si lui de tradarea asta, sa stie si el ce fel de prieteni avem”.

SCI FI (267 comentarii)  •  22 iunie 2012, 6:05

Din toate comentariile la acest minunat articol,care poate fi extrapolat pe intreaga societate romaneasca,se poate intelege ca din pacate nu vom avea prea repede „mai multi tipi ciudati”.Si parca nu m-as mira prea tare sa aud ca si acest tip ciudat, a facut raportul nu din corectitudine,cum ne-ar placea sa credem,ci din cine stie ce interes.Ar fi frumos ,dar chiar si asa cu o floare nu se face primavara.

c24 (9 comentarii)  •  22 iunie 2012, 13:13

Lucrurile sunt simple. Hagi e marioneta, fatada becalilor. Mutu a fost pentru ei un mare succes financiar. Acum si-au pus in cap sa faca scoala de muti si cum au zis ei ca doar cu muti nu se poate au aruncat pe piata si putani. Daca cineva are curiozitati ar fi bine sa vada cum a promovat Viitorul. Cat s-a jucat pe bune si cat cu aranjamente. Suntem luati de fraieri, o echipa de juniori nu reuseste sa promoveze din liga 2 in liga 1 nici pe play station. Aceasta gogoriti sa o serviti altora. Juniori de Viitorul i-am vazut la lot. Cat de cat sunt buni cu talent, dar nu cu destul pentru a castiga o serie de liga 2. O generatie de blatisti, asta ni se serveste., iar acum aflam ca pe deasupra sunt si betivi.

circotel (267 comentarii)  •  22 iunie 2012, 13:22

Ati vazut ca o minune nu tine nici macar trei zile?”Viitorul lui Hagi reactioneaza….”Unde mai e acum tipul ciudat?Ca sunt unii care spun ca nici nu a fost acolo.Uite de-aia n-are ursul coada si eu nu mai cred demult in Mos Craciun.

Vlad Dracul (11 comentarii)  •  23 iunie 2012, 2:51

Oricum ar fi, alcoolul şi sportul de performanţă nu fac casă bună.
Trebuie să li se explice copiilor că astfel de obiceiuri sunt dăunătoare la vârsta lor, şi că, dacă ţin neapărat, spre asta îi trage aţa, îi în natura lor să bea, vor fi liberi s-o facă după vârsta de 30 de ani.
Până atunci, prioritatăţile lor trebuie să fie educaţia şi cariera.
Ca să ajungă OAMENI, nu primate.

Societatea românească duce o cruntă lipsă de PEDAGOGI adevăraţi.
Care să crească şi să educe valorile sub dictatura bunului-simţ.
Asta-i tot ce ne lipseşte, nimic mai mult, bunul simţ şi civilizaţia care decurge din bunul simţ.

bodo (3 comentarii)  •  15 iulie 2012, 8:01

Golurile lui Tucudean de aseara sunt cu dedicatie pentru dumneavoastra, domnule Geambasu. Ati asociat un jucator serios si ambitios care nu merita sa fie standardul betivilor si fitosilor dintr-o generatie diferita si mult mai capricioasa. Comparatie total nefericita, mai bine ziceati generatie de Costea si Gabi Matei, doi ratati in adevaratul sens al cuvantului.

Comentează