Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Frumuseţea regăsită a Derbyului

Ne-am înşelat şi nu e nici o ruşine să o recunoaştem. Derbyul a fost frumos, mult peste aşteptările noastre rezervate. 3-2 pentru Steaua şi cîte poveşti s-au spus în 90 de minute! Un meci deschis, cu multe faze de poartă, […]

joi, 17 mai 2012, 10:47

Ne-am înşelat şi nu e nici o ruşine să o recunoaştem. Derbyul a fost frumos, mult peste aşteptările noastre rezervate. 3-2 pentru Steaua şi cîte poveşti s-au spus în 90 de minute! Un meci deschis, cu multe faze de poartă, cu răsturnare de scor, cu dramatism, cu nerv şi realizări tehnice. Cu 50.000 de oameni în tribune care nu se deosebeau fundamental de spaniolii veniţi săptămîna trecută la finala Europa League. Cu un stadion frumos care îmbie la fotbal şi la cumpătare din partea suporterilor. A plouat prin îmbinările acoperişului, asta ca să nu fie totul perfect şi să aibă ce scrie şi ziariştii.

Bucuria de a vedea un astfel de meci vine de dincolo de rezultat. Derbyul Steaua-Dinamo s-a întors. Nu se ştie cum şi de ce, nici de unde. Cum au găsit jucătorii aceştia puterea de a se scutura de mediocritate şi de a-şi face meseria. Veţi spune că Steaua a fost cu un cap peste Dinamo (capul lui Iliev!?), iar băieţii din Ştefan cel Mare au avut momente în care au îngroşat rîndurile publicului. Adevărat, dar Dinamo a căzut sub rafalele atacurilor steliste cu demnitatea celui care primeşte lovitura de graţie cu ochii deschişi. Dinamo a pregătit viitorul derby primindu-şi înfrîngerea fără să se resemneze, Steaua galopînd după un titlu compromis în bătălii mărunte. Au fost flashuri de joc sclipitor pe care roş-albaştrii le-au trimis spre ochii noştri prea obişnuiţi cu semiîntunericul.

Tănase, Iliev, Tatu, Rusescu, Chipciu, Kone, Marius Alexe, Curtean, Naumovski. Lor în primul rînd le datorăm seara care ne-a ajutat să redescoperim frumuseţea Marelui Derby. Poate e puţin într-un campionat întreg de mediocritate, dar este un început. Atunci cînd oamenii îşi fac meseria cu onestitate, cînd joacă fotbal şi lasă lozincile la vestiar, se poate.

Cu riscul să par inocent, mi s-a părut că inclusiv schimbările din tabăra stelistă nu au părut iniţativa candidatului la Primăria Generală a Capitalei.

Comentarii (116)Adaugă comentariu

valah (9 comentarii)  •  18 mai 2012, 21:36

D-le Geambaşu,
Să nu mai pretindeţi niciodată existenţa moralităţii presei sportive. Şi nici pe a dumneavoastră, ca ziarist.
Blatul l-a văzut toată lumea. E greu să pui de acord aşa de multă lume, din atît de multe tabere diferite. Dar cu aceasta sînt de acord toţi suporterii dinamovişti, toţi cei neutri, mulţi suporteri stelişti, aceia cu bun simţ, cultură şi care refuză înjurătura ca argument.
Singurii care mai susţin că, de acum defunctul derby unic, a fost jucat corect sînt autorii blatului şi suporterii stelişti de tip fanatic şi primitiv,care se tem că le este luat singurul, în ultimul timp, întăritor al imaginii de sine.
Dar presa sportivă? Scuzaţi cuvîntul, dar puţine ocazii au fost marcate de mai multă abje.cţie. Sînt filtrate şi promovate numai opiniile care fac din Bonetti un antrenor slab şi singurul vinovat. Este spălat D. Grigore. Se aminteşte vag că există o opinie (puternică!) a versiunii blatului. Pe scurt, contribuţi din toate puterile şi cu toate armele specifice la promovarea unei singure interpretări a faptelor, aceleia false.
Aţi pierdut un prilej să vă faceţi meseria. Dvs., ziarul dvs., presa sportivă în totalitate. Spălaţi-i pe escroci şi ticăloşi, izolaţi-i, reduceţi-i la tăcere, demonizaţi-i (după caz ..) pe cei oneşti, pe cei care vor să îşi facă meseria, pe cei care îşi strigă indignarea.
Iar mîine-poimîine indignaţi-vă ori miraţi-vă ipocrit cu privire la starea fotbalului din Ro.
Cu tristeţe…

kkiosuldelahamangia (42 comentarii)  •  18 mai 2012, 22:30

un pas mic pt. titlu.
un pas urias pt. blaturi !
nu am crezut niciodata, ca sampania, se va da la o parte, sa treaca oile ! :))

daniel (6 comentarii)  •  18 mai 2012, 22:41

mi-e rusine cu fotbalul asta romanesc sant numai hoti si trisorii cum este in romania viata zi de zi hotii o duc bine cfr o campioana a furaciunilor si a blaturilor videm tara la stiti voi la cine rusine numai ma duc pe stadion in viata mea mi-e scarba de tradAORII

Un privitor (5 comentarii)  •  19 mai 2012, 0:37

Ioan Becali declara la GSP ca s-a intalnit cu Grigore marti inainte de derby…nimic grav,mai ales cand te gandesti ca Grigore a acordat gratuit un penalty,Grigore s-a dat la o parte din calea lui Iliev la golul 2 si tot Grigore nu a sarit cu adversarul direct,(acelasi) Iliev la golul 3…oare de ce noi muritorii si privitorii de rand sa fim suspiciosi?De unde atata suspiciune,paranoia si ura incat sa acuzam acesti anchetati in fel si fel de cazuri de mituire,secestrari,fraude fiscale,etc.De ce suntem atat de rai si nu le acordam prezumtia de nevinovatie?De ce suntem atat de rai?

BB (9 comentarii)  •  19 mai 2012, 12:32

Sigur că a fost blat 🙂 . Unul al neputinței dinamoviștilor de a juca fotbal ( cu mici pauze de câteva minute pe meci ) !!!
Steaua – Dinamo NU A FOST ȘI NU VA FI NICIODATĂ BLAT !

Ba, greșesc, a fost odată ( ca niciodată ) un meci Dinamo – Steaua arbitrat de merituosul Corpo ajutat la margine de nu mai puțin merituosul Nagy, aka ochi de vultur când a fost nevoie de două cartonașe roșii , iar dacă fundașii steliști nu s-ar fi dat jaloane la faza golului, precis se găsea timp și de un penalty în minutul 97 !
Ăla a fost BLAT !

neluspritz (1 comentarii)  •  19 mai 2012, 16:42

Pai mai copii ai blogurilor cum sa nu fie blat cand casele de pariuri au oferit cota 13 pe combinatia DINAMO marcheaza prima – STEAUA castiga . Eu am fost printre norocosii care s-au „prins” de cota

iceman (1 comentarii)  •  19 mai 2012, 17:32

Blat ? Sunt penibili cei care acuza de blat . Dinamo a pierdut acasa cu toti ratatii din liga 1 , dar daca a pierdut cu Steaua a fost blat ?
Repet , sunt penibili frustratii care au vazut blat .

sohil (96 comentarii)  •  19 mai 2012, 17:52

@Radu:
Ei, da, uite cine urecheaza fanii dinamovisti! Daca treceai pe la scoala, poate invatai o limba romana corecta, alta decat aceasta cu accent de GAZ Ghencea! „Proprii jucatori” si „intro”! Hm! „Beee” cu cati de e se scrie?

comisar (4 comentarii)  •  19 mai 2012, 22:31

meciul Steaua-Dinamo nu a fost blat. Blat este cand se poate dovedi blatul. Rareori s-a dovedit vreun blat in fotbalul romanesc, si s-a sanctionat ca atare. Sau poate niciodata!!! Dar toti vorbesc de blaturi, incepand de sus de tot. Deci blatul poate fi doar banuit, daca nu e niciodata dovedit. Blatul e o banuiala. Bazata pe anumite stari de fapt sau declaratii… Gigi a declarat ca da valize, Gigi e nasul lui finul sau Borcea, patron Dinamo… Nu e blat?!

gpvici (1 comentarii)  •  19 mai 2012, 23:08

Cristi, articolul de astazi este unul pentru fotbal adevarat. Desigur, tinerii fani dinamovisti NU sunt de aceeaşi parere. Dar vreu să le spun că este vorba de un altel de blat. Jucătorii dinamovişti au fost blat cu ei înşişi în acest retur şi chiar de 5 ani (din 2007/2008). Este unic în istoria fotbalului romanesc ca în tur să fi lider, iar în retur pe un loc retrogradabil. Pentru că şi eu sunt fan dinamovist încă din vremea lui Dumi (Mopsul), îi rog pe fani să alunge tristeţea şi ura şi să revină pe Naţional Arena, din vară, la meciurile lui Dinamo. Va fi o altă echipă, ca joc. Poate pentru un singur motiv. Să nu mai spună Răzvan (Lucescu ) că „vreţi să-i faceţi campioni pe împ… ăştia”. Felicitări pentru articol.

alex (48 comentarii)  •  19 mai 2012, 23:11

cu respect, nu cred ca ai vazut meciul.

nu sunt cam multi fini in fotbalul romanesc? nu stiu, intreb si eu asa, ca ma intreb pe mine, de fapt?

vali (6 comentarii)  •  20 mai 2012, 1:03

@BB-Asadar, se poate!

jan (1 comentarii)  •  20 mai 2012, 5:29

ba dinamovisti de pe aci,care tot ziceti de blat,ia ziceti voi in returul asta cate victorii are dinamo,voi nu aveti lot ca sa bateti steaua,jucati cu danciu care saracu nu mai poate are 37 de ani,cu niculae la 31 de ani care e satul de fotbal,si cu prafi aia din aparare ,si aveati pretentii sa bateti steaua,suntati varza cu totii jucatori,antrenor,suporteri,patroni stadion etc,mai bine ati face o reorganizare un new dinamo,si ati juca meciurile de acasa la ploiesti,ca au aia stadion cu conditii,sunteti jalnici ca va ganditi la blat ,,4 ani la rand cand am fost mai slabi in meciurile directe a fost blat?

Alexbibirica (22 comentarii)  •  20 mai 2012, 12:05

blatul din capul dinamovistilor ,batuti,schinjuiti,jupuiti,umiliti …..fel si fel de argumente ,numai ca ,in momentul cand isi iau bataie,dinamovistii se incurajeaza in felul asta ! Scorul ramane in istorie !

pismo (40 comentarii)  •  20 mai 2012, 13:13

Cristi se vede ca nu ai vazut fotbal la viata ta. Ai afirmat aseara la TVR1 ca Heynckess a jucat la Bayern si ca a castigat CCE cu aceasta echipa . Fals , fals, fals ! Heynckess a jucat la rivala de moarte a lui Bayern in acea epoca: Borussia Monchengladbach. Asa ca daca nu te pricepi pune mana pe carte, ca nu strica.

stando (64 comentarii)  •  21 mai 2012, 21:50

Derby = meci intre echipele clasate la acel moment pe locurile 1 si 2. Definitia derby-ului n-au dat-o romanasii, ci inventatorii jocului, cei de peste Canal. Pe ce locuri erau steaua si dinamo la ora disputarii partidei ?

Comentează