Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Liberi conform manualului

Beghese face ordine! Şi dacă nu ar fi decît ei!

Suporterii dinamovişti s-au bucurat de întîlnirea cu Naţional Arena şi de jocul bun al favoriţilor. Copii, domnişoare, doamne, domni şi ultraşi moderaţi au savurat 90 de minute de fotbal în […]

luni, 5 martie 2012, 9:37

Beghese face ordine! Şi dacă nu ar fi decît ei!

Suporterii dinamovişti s-au bucurat de întîlnirea cu Naţional Arena şi de jocul bun al favoriţilor. Copii, domnişoare, doamne, domni şi ultraşi moderaţi au savurat 90 de minute de fotbal în care echipa lor a avut o mulţime de faze de fotbal curat, nimic altceva decît promisiunea unui sezon reuşit de primăvară. Ceva trebuia totuşi să strice seara răcoroasă de martie, iar acel ceva poartă de cîteva zile numele BGS. O agenţie de pază angajată să menţină ordinea pe stadion. Ordinea impusă de LPF şi de FRF. Sub înaltul patronaj al FIFA şi UEFA, organisme suprastatale de spălare a creierelor prin fotbalul eliberat de gînduri.

La fel ca la meciul amical România-Uruguay, beghesiştii s-au luptat cu un banner. Mai exact, cu conţinutul acestuia. Care nu era nici un îndemn la violenţă, nici nu avea un apologetic conţinut obscen. Pe bannerul afişat sîmbătă seară scria „Mitică la brutărie”, trimitere ironică la scandările frecvente ale galeriilor care cer plecarea lui Dragomir şi Mircea Sandu din fruntea fotbalului românesc şi eventuala lor parcare în locuri cu mai puţină lumină/căldură. Previzibil, agenţii de pază nu au apreciat mesajul inscripţionat pe bucata de pînză, pe care s-au grăbit să o confişte. De data asta nu s-a mai lăsat cu bătaie ca miercuri, autorii protestului cedînd obiectul contondent mental mai forţoşilor lor oponenţi. Au cedat obiectul, nu şi drepturile de autor. Fiindcă oamenilor le poţi interzice multe, nu însă şi dreptul de a-şi exprima gîndurile.

Ar fi o imensă greşeală să ne închipuim că Mircea Sandu şi Mitică Dragomir vor ceda în faţa presiunii suporterilor şi a presei. Instinctul de „jalnici supravieţuitori”, cum i-a denumit generic scriitorul Mircea Mihăieş, îi va împiedica să se retragă de bunăvoie din fruntea Federaţiei şi a Ligii. Ei vor continua să manevreze comitete şi comisii în funcţie de umorile personale, lucru complet diferit de umor personal, îi vor blagoslovi pe cei care le sînt servitori credincioşi şi îi vor pedepsi pe cei răi de gură şi care fluieră în templele lor cu miros de grătar. În numele civilizaţiei care trebuie să domnească pe stadioane, cruciaţii de la sala de fitness ai lui Mitică şi Naşu’ vor continua să se lupte cu bannere şi cu fulare, cu ziare şi cu televiziuni.

Aici e aici, pentru că lumea în care trăim, inclusiv bănosul zeu fotbal, ne propune o formă-surogat de libertate pesonală. Dincolo de miticii şi sanzii din toate societăţile posibile ale lumii noastre, ne vom hrăni tot mai eco şi vom fi liberi conform manualului.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

caine rosu 18 (49 comentarii)  •  5 martie 2012, 12:42

Felicitari, Cristi! Mi-e teama, insa, ca pana sa se intample ceva concret cu dinozaurii astia doi, subiectul se va banaliza! Bine ar fi ca exsemplul de sambata seara sa se perpetueze in toata tara, tot returul!

Remus (2 comentarii)  •  5 martie 2012, 12:47

„conform manulului”

Si totusi constitutia spune alb pe negreu ca „Cenzura de orice fel e interzisa”…

Che Guevara (113 comentarii)  •  5 martie 2012, 13:21

Romania nu mai este o tara libera! Sa va iese libertatea din cap, ca asa vor Mitica, Sandu si toata clasa politica.

costy (1 comentarii)  •  5 martie 2012, 14:20

Libertatea la exprimare a omului in general si a suporterului in special a fost grav incalcata de lpf si frf cu ajutorul bgs-ului!! Vrem un fotbal curat!! nu il vreau pe mitica nici la frizerie,nici la brutarie..nici la puscarie!! dar NU IL MAI VREAU NICI IN CONDUCEREA FOTBALULUI ROMANESC!! Daca ar avea o urma de mandrie si el si nasu ar pleca de bunavoie!!

aius (57 comentarii)  •  5 martie 2012, 14:22

pai voi credeti ca analfabetii aia de b.g.s au ceva in cap?o firma condusa de smecheri din vechile structuri,si care au sarit in ajutorul ,,prietenilor,,!din pacate ,tara asta asta tinde spre ceea ce a fost odata.o tara condusa de ,,legea pumnului in gura,,.din pacate noi cei care am iesit in strada la „89,ne-am pierdut crezul.curvele si interlopii,becali si camatarii,sandu si dragomir,pleava societatii este peste tot.parca am fi o tara de nulitati,dar soarta asta ne-am facut-o singuri.OARE MAI EXISTA SCAPARE,PENTRU A FI SI NOI MACAR LA NIVELUL CEHIEI?

Dani (2 comentarii)  •  5 martie 2012, 14:28

Fotbalul romanesc are nevoie de oameni tineri si competenti in conducere, Mireace Sandu si Mitica si-au trait timpul ..a venit momentul pt ei sa lase loc altor persoane mai tinere si sa-si vada de nepoti.Fotbalul s-a modernizat nu mai poti sa-l conduci cum il conduceai acum 20 de ani.

SUN DANCE KID (39 comentarii)  •  5 martie 2012, 14:32

Da asta vrea poporul..” vrem capul lui motoc „!! Foarte bine asa a vrut poporul si in 89 ‘ ! Important e cine vine dupa ei . Apropo domnilor ziaristi ???? Cine vine ? Il aduce ” che guevara ” pe tacsu mare ! Acuma serios vorbind asa ca sa scriem sa ne aflam in treaba tot ” ziaristul” roman poate sa o faca . Ce planuri exista in legatura cu demisia fortata sau nefortata a celor doi caci vorba lui tolontan care l-a citat pe AMOS OZ ,,” Fanaticul stie toate raspunsurile dar nu raspunde la nici o intrebare . Cine vine la federatie ? Kassai ? Varu lu’ Mititelu? Viceprimarul din satu mare ala care a afisat steagul Ungariei Mari ? Gino Iorgulescu ? Hagi ? Ar trebui daca va considerati ziaristi intelepi si cu experienta sa raspundeti mai intai la astfel de intrebari . Ce ma intereseaza pe mine daca au aia dreptul moral sau nu ca la un meci de fotbal in loc sa se uite catre terenul de joc ar vrea eventual sa rupa ceva scaune pe acolo . Cind vezi „dialogul” intre ziarist si popor pe astfel de teme realizezi de ce Romania dupa aproape un sfert de secol are un nivel de trai mai scazut ca acum 40 de ani si 4 milioane sunt fugiti definitiv din Romania ,

val (3 comentarii)  •  5 martie 2012, 14:36

„Ar fi o imensă greşeală să ne închipuim că Mircea Sandu şi Mitică Dragomir vor ceda în faţa presiunii suporterilor şi a presei”.
Aceata atitudine este o imensa greseala! O contestare presa-suporteri a celor doi pe o anumita perioada de timp va da rezultate! Romanii nu sunt chiar asa de naivi si toate proptelele celor doi vor cadea rand pe rand in fata unei atitudini conjugate si hotarate. In momentul in care nasul si miticul vor ramane tot mai izolati n-o sa mai aiba ce face!
De ce n-am incerca in continuare asa ceva?! Nu am avea decat de castigat!

dorin (54 comentarii)  •  5 martie 2012, 14:41

Bai fratilor, va plangeti peste tot ca isi bat aia joc de voi (FRR, LPF, BGS).

Dar daca le-ati arata ca totusi VOI sunteti stapanii?

Cum? Simplu:

1. Nu mai mergeti pe stadioane
2. Nu mai urmariti campionatul la TV
3. Nu mai citit articolele de fotbal din presa

Rezultat: lipsa de interes=lipsa de rating=lipsa de vanzari publicitare=lipsa de bani=colapsul sistemului.

Atata timp insa cat voi vati alimenta indirect cu bani acest sistem, el va supravietui si va continua sa faca misto de voi. Concluzie, va meritati soarta!

Sandhu (13 comentarii)  •  5 martie 2012, 14:47

Jos Nasu si Mitica! Traiasca noii conducatori ai fotbalului, clanul Becali! Voi nu va dati seama ca Nasu e monument de onoare pe langa cei care-i vor lua locul.

sohil (96 comentarii)  •  5 martie 2012, 14:48

Cristi, chiar nu are nimeni inregistrari ale seriei de interviuri luate guzganului Mitica de un reporter de la Canal 38, prin 1995, daca nu ma insel, in care povestea cu lux si amanunte cum aranja el meciurile? Inclusiv cum aduna jucatorii de la dusuri, reintroducandu-i pe teren pt. a mai marca niste goluri, ca sa iasa cum trebuie?! Ce-ar fi sa fie trimise aceste autodenunturi la UEFA si FIFA, sa vedem daca se fac ca ploua atunci cand vad ce puscarias pastoreste fotbalul romanesc? Eu zic ca nu le vor baga in seama, dar incercarea moarte n-are!:)))))
Dupa cum observi, increderea mea in justitia romaneasca e zero. Cred ca ar si trebui sa renuntam la acest termen. Pentru cel mai nordic stat african, cum suntem noi, corect este sa-l numim Ministerul Protejarii Borfasilor!

dorian (1 comentarii)  •  5 martie 2012, 14:49

Iti doresc mult succes in lupta cu aceste 2 indivizi ( momentan nu-i pot incadra in vreo categorie,specie) atat tie ,cat si celor care se lupta cu ei. mai devreme sau mai tarziu adevarul,dreptatea trebuie sa invinga.bafta!

SUN DANCE KID (39 comentarii)  •  5 martie 2012, 14:50

@ dorin : Da asa ca tine care pur si simplu din intimplare asa odata la 90 de zile ai intrat on line aici si te-ai gindit sa ne dai sfaturi ce si cum . Ba ? Stai tu flexat campionatul se va disputa pina la ultima secunda si vor fi destui spectatori pe stadioane si numai minoritatea minirotatii va protesta restul se duc pentru echipele lor de suflet sa le incurajeze si atit . Cit despre audienta tv a meciurilor de fotbal ? Pai va fi mai mare ca niciodata .

Che Guevara (113 comentarii)  •  5 martie 2012, 14:58

Daca pleaca Mitica si Sandu vin eu si le preiau posturile la amandoi. Le cumulez functiile si in 2 ani ne batem pentru titlu de campioni mondiali la fotbal. Asta e cea mai mare prostie! Sa ii protejam pe cei doi corupti din cauza ca nu are cine le lua locul. Sunt foarte multi oameni capabili in Romania. Sa-i lasam sa isi faca treaba.

Testaccio (4 comentarii)  •  5 martie 2012, 15:01

@ Sundancekid : Progenitura de securist ce esti, mai infestezi mult saiturile cu ideile tale „de bine”?
Jet!

val (3 comentarii)  •  5 martie 2012, 15:30

„E interzis pe stadion cu:benere,pancarde,cocarde,steaguri,stindarde,rachete(si de tenis..),brichete,crochete,muschete,reviste,ziare,prospecte,carti de literatura,de aventuri,carti de joc,romane politiste,sociale,economice,arcuri,tarcuri,pantofi de panza,piele,plastic,haine(numai 100%cotton..),ace,brice si carice,lame si chiloti de dame,mancare fiarta, sau hrana rece,dulciuri,bauturi alcoolice,semialcoolice,sucuri,braga,carcalete,zeama de varza,muraturi, peste proaspat, sau congelat, fructe proaspete, sau in conserva, legume proaspete, sau in conserva, nici un fel de foetaj,aluaturi,semintaraie,ingrasaminte chimice, sau naturale,scule si unelte,agregate,tubulatura,sarmaraie,tevaraie, material lemnos,sau plastic, combustibil solid,lichid si gazos, orice fel de mobilier, orice fel de lichide , sau gaze, sticla vrac, sau produse de sticla, nici un fel de oua, nici un fel de instrumente muzicale,fluiere,talangi,buciume,tulnice,naiuri,viori,sau tobe,dube,tamburine,maracase! In rest e voie!”

Citatul de mai sus este un comentariu preluat din banatsport vizavi de proiectatul meci amical de sambata dintre UTA si Poli. Acest meci are ca scop declarat sa fie un protest impotriva conducerii FRF si LPF.

nede (1 comentarii)  •  5 martie 2012, 15:39

gargara ieftina…de ce nu ati zis nimic cand a intrat in direct la emisiunea voastra? Parca va si aud „vai domnu Presedinte”. Dupa razboi…Va e frica ca nu mai intra toti analfabetii in direct sa va faca audienta?

ghosPCH (2 comentarii)  •  5 martie 2012, 16:27

Deci atata spun: A trebuit s-a se lase de fotbal Hagi si Popescu…ca sa infiinteze ei doua scoli de fotbal….ca pe acesti puscariasi ii doare la bashketzi…..Asta e RoMANIA.

tara hotzilor

SUN DANCE KID (39 comentarii)  •  5 martie 2012, 16:40

Bre se pare ca ‘Uncle” Vanea are butonul atomic la dispozitie si triaza mesajele dupa cum doreste dinsul dar ca o simpla informare nu am avut nici unul de la M.I sau APV in familia mea . Maica-mea nici macar nu a fost membru de partid . Apoi eu nu am luat apararea nimanui doar mi-am expus punctul de vedere si anume ca nu va evolua nici politica la nivel national , nici justitia , nici politia , nici armata si nici nu vor apare autostrazi dupa pleacarea astora doi . Totodata nu va ajunge Romania nici la handbal, nici la baschet si nici la rugby sau la baschet in finala campionatului european dupa plecarea celor 2 . Daca insa pe tine te intereseaza mai mult ruptul scaunului sau sa tii plancartele alea sa te filmeze mass media mai bine, e treaba ta . Mai era unul care compara atmosfera de pe stadioanle din comunism cu astea de acuma . Pai DA diferenta este ca atunci puteai sa mergi cu copilul la meci si si aveai ce vedea iar acuma trebuie sa ai ceva la bila sa faci asta si nici nu i ce vedea.

Nea Vanea (54 comentarii)  •  5 martie 2012, 19:38

Doar moartea’i va da jos din jilturile lor pe cei doi eterni…

utaaradan (28 comentarii)  •  5 martie 2012, 19:49

mafiotii astia doi: nasul si corleone, vor infiinta la vara cit tine europeanul de fotbal, o competitie paralela in amintirea dinamoviadei si a spartachiadei: beghesiada !
telemea in burduf de ciine !:))

Cristi (33 comentarii)  •  5 martie 2012, 21:26

„Scriitorul” M. Mihaies!!?? Pai tot discursul domnului Geambasu e distrus de acest calificativ. Cine naiba sa mai ia in serios o campanie altfel absolut onorabila, daca in fruntea ei se aseaza lingaii dezgustatori ai lui basescu?
In frunte cu acel mihaies, la care vad ca se prinde de brat si geambasu.
Indivizii aia gretosi de la Liga si F.R.F. sunt miei pe langa basescu, udrea, videanu si restul gastii portocalie.

harry porker (10 comentarii)  •  5 martie 2012, 21:59

@dorin

corect si eu am mai spus treaba asta pe aici de mai multe ori

lumea nu intelege ca suporterul/fanul este piesa importanta in toata aceasta ecuatie, fara suporteri nu ar mai exista fenomenul fotbalistic si este foarte simplu sa darami sistemul exact cum ai mentionat si tu mai sus

Sport Scouting (1 comentarii)  •  6 martie 2012, 9:55

Aceasta e specia umana care inca predomina ….

danm (22 comentarii)  •  6 martie 2012, 17:54

Am citit undeva ca lui Mitica nu-i convine la ,,brutarie” pentru ca e foarte cald, seamana cu iadul chiar daca miroase a paine. Stie el pe unii care s-au intors din morti si care i-au spus ca au coborat din greseala ca dintr-un metrou intr-un loc aparent mai bun- la ,,frizerie”!

Comentează