Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Te aşteptăm, Mihai!

Mihai Neşu a hotărît să scrie editoriale pentru Gazetă şi spune că vrea să fie cel mai bun. Nu este o ameninţare, ci un avertisment. „O să vă iau toate premiile”, ne transmite Mihai din Olanda. Apoi conştientizează ceva. Nu […]

joi, 19 ianuarie 2012, 9:19

Mihai Neşu a hotărît să scrie editoriale pentru Gazetă şi spune că vrea să fie cel mai bun. Nu este o ameninţare, ci un avertisment. „O să vă iau toate premiile”, ne transmite Mihai din Olanda. Apoi conştientizează ceva. Nu îi place să aibă şefi, iar viaţa l-a dus în situaţia să îi aibă şefi chiar pe jurnalişti. Bineînţeles că glumeşte, dar e o glumă cu bătaie mai lungă. Aşa e, Mihai, nu ştii niciodată ce îţi rezervă ziua de mîine. Uite că deja încep să pierd puncte în faţa ta, fiindcă tu ai fi ultimul căruia să-i explic asta.

Mă bucur că vrei să scrii pentru cititorii Gazetei. Pentru ei în primul rînd, apoi pentru noi, colegii tăi. Mă bucur întotdeauna cînd apare un om ca tine, care are ceva de spus. Din perspectiva audienţei, cel puţin la început, ne vei surclasa. Blogul îţi va fi inundat cu mesaje pozitive. Iarăşi nu îţi explic din ce motiv, un editorialist are răspuns la orice. La început te vei simţi proaspăt, nou, plin de idei. Vei aştepta cu bucurie ziua în care trebuie să îţi predai articolul.

Te vei îngrijora pentru fiecare virgulă pe care o vei pune în text. Apoi. Ei bine, apoi, după o perioadă, nu ştiu cît, va începe greul. Vei simţi teama că te repeţi, că începi să intri în rutină. Din cînd în cînd, îţi va veni să şi critici, să te revolţi, numai că lumea aşteaptă altceva de la tine, nu „ură” ca de la ziariştii de profesie. La un moment dat, te vei gîndi mai mult la ei, la cei pentru care scrii, decît la ce scrii. Zilele inspirate vor fi mai rare, cele gri se vor înmulţi. Pe scurt, vei descoperi o meserie un pic mai complicată decît pare de pe margine. Ca şi fotbalul.

Eu te aştept cu drag. Avem nevoie de aer proaspăt. Sinceritatea este singura noastră armă, aşa că ai mare grijă de ea! A, şi încă ceva. Atunci cînd vei pune punct unui articol pe care l-ai scris din suflet, vei simţi ceva care seamănă cu bucuria de a juca fotbal. Să ştii că nu este o bucurie surogat!

P.S. Cît despre premii, mai vorbim. Deşi cu criza asta nici premiile nu mai sînt ce erau odinioară.

Comentarii (14)Adaugă comentariu

alin (1 comentarii)  •  19 ianuarie 2012, 10:14

Felicitari domnule Geambasu, un articol foarte frumos…..Sa speram ca Mihai va scrie mult timp din suflet,din postura de fotbalist,nu din cea de jurnalist.Multa bafta Mihai!

hmmmm (1 comentarii)  •  19 ianuarie 2012, 12:31

pe criza asta e posibil ca nesu chiar sa ramana primul si singurul editorialist al gazetei 😉

Ciprian (2 comentarii)  •  19 ianuarie 2012, 14:16

Frumos artciol , felicitari

Tavi (44 comentarii)  •  19 ianuarie 2012, 14:39

„Din cînd în cînd, îţi va veni să şi critici, să te revolţi, numai că lumea aşteaptă altceva de la tine, nu “ură” ca de la ziariştii de profesie.” 🙂

Domnule Geambasu, v-as sugera sa faceti o reevaluare a lumii pentru care scrieti. Vorbesc aici nu doar de cei care va citesc ci mai ales de cei care ar incepe, probabil, sa va citeasca daca v-ati revizui putin punctul de vedere asupra citatului de mai sus.
Lumea, dupa parerea mea, nu vrea ura de la „ziaristii de profesie”. Ura este subiectiva in timp ce noi, cei multi, care va citim foarte rar, am dori mai putin subiectivism si mai multa obiectivitate.

Jurnalisti de valoare, este ceea ce si-ar dori majoritatea, nu ura prosteasca care, intr-adevar, reiese din nenumaratele articole scrise de „ziaristul modern” .

Sinceritate este ceea ce ne-am dori mai mult, in locul unor articole scrise aproape la comanda. Ma refer aici la comanda cititorului imaginar din mintea oricarui ziarist care reuseste sa se convinga ca slaba calitate a articolului scris de el, se datoreaza faptului ca a fost scris pentru a satisface cererea celor „multi si prosti” care „asta cer”.

In rest, numai bine si bun venit lui Nesu. Macar de la el stim ca vom primi opinii oneste, care ii apartin, in locul articolelor stupide scrise pentru a ne satisface noua imaginara sete de venin.

PS: Nu ma supar daca ma cenzurati din nou. M-am obisnuit 🙂

Nicolae Petre Mihai (24 comentarii)  •  19 ianuarie 2012, 15:28

S-ar putea chiar sa fie cu mult peste restul. Pentru ca 99% dintre voi nu sunteti jurnalisti de sport, ci de can-can sau jurnalisti becalisti.

quadriplegics paraplegics romania (1 comentarii)  •  19 ianuarie 2012, 15:30

Salutare tuturor…….suntem comunitatea de pe facebook a tetraplegicilor si paraplegicilor romani de pretutindeni. Va asteptam sa ne puneti intrebari si sa ne impartasitzi experientele voastre. Haideti sa ne ajutam unii pe altii. Noi administratorii page-ului locuim in Germania si speram sa va putem raspunde la intrebari din punctul de vedere al medicilor si terapeutilor nemtzi.
http://www.facebook.com/andrcrs ne bucuram in acelasi timp si de like-urile voastre
QPR Team

daniel (6 comentarii)  •  19 ianuarie 2012, 18:33

la multi ani!!!si insanatosire si te asteptam sa srii

liviu (2 comentarii)  •  19 ianuarie 2012, 18:34

SA NU FACI CE FACE POPA, SA FACI CE ZICE POPA.

vezi postul nr. 5. subscriu.

adim (13 comentarii)  •  19 ianuarie 2012, 22:03

Ascula Mihai de la un lup batran, ca stie ce zice!
Bafta Mihaita!!!

raissa25 (17 comentarii)  •  20 ianuarie 2012, 0:09

Ei domnu’ Geambasu, de data aceasta un articol decent si mai ales sincer. Am criticat articolul „Somnorosii”, cel de fata se apropie insa de ceea ce numesc eu „jurnalism”.

As dori sa evidentiez spusele lui Tavi. Ratingul ar trebui sa fie inferior ca prioritate profesionalismului.

Nicolae Petre Mihai si Liviu, in principiu aveti dreptate, este de fapt ceea ce am spus si eu in criticile la articolul mentionat. Totusi comentariul vostru este putin nelalocul lui in contextul unui articol ok.

alex (1 comentarii)  •  20 ianuarie 2012, 15:19

sunt in tara multi in situatia lui dar nimeni nu da un bani lor dar ca e nesu fotbalistu toti sar in sus

nic (84 comentarii)  •  20 ianuarie 2012, 16:13

Te-ai scos decent, eram curios cum arata articolul, cand am vazut tema. Asa e, cred ca voi la cotidian aveti o presiune imensa, nu esti mereu inspirat. Pe de alta parte, aveti avantajul unui … altfel de public, la sport. Tu esti un tip inteligent si pari sa ai o imensa calitate, ai bun simt. Keep up the good work. Un modest ziarist de provincie…

stresu (19 comentarii)  •  21 ianuarie 2012, 12:27

Domnule Geambasu,

Am si io o intrebare si o rugaminte in acelasi timp…

As dori sa vad si eu clasamentele la fandbal, volei, baschey, baieti si fete.

Imi puteti spune ce ziar ar trebui sa citesc ?

La GSP, Pro sport nu se gaseste asa ceva.

Va multumesc anticipat.

anonim (5 comentarii)  •  22 ianuarie 2012, 13:20

Pacat de Nesu ca nu v-a mai putea merge niciodata,fracura de coloana C5-C6,cu atingerea maduvii spinarii este f grava in cazul unei recuperari,unde D-zeu e un simplu…spectator.Forta Nesu,fi puternic!

Comentează