Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Fie-i experienţa în UCL uşoară!

Campioana din 2009 s-a desfiinţat. A murit. Rămîne impresia că am asistat la o mare farsă

Unirea Urziceni a încetat din viaţă după o scurtă, dar grea suferinţă. Ciudat, a murit exact atunci cînd se obişnuise să nu mai consume […]

joi, 7 iulie 2011, 12:46

Campioana din 2009 s-a desfiinţat. A murit. Rămîne impresia că am asistat la o mare farsă

Unirea Urziceni a încetat din viaţă după o scurtă, dar grea suferinţă. Ciudat, a murit exact atunci cînd se obişnuise să nu mai consume nimic. Din păcate, rudele şi apropiaţii nu îşi vor putea lua rămas bun de la cea pe care au iubit-o şi în care au crezut, fiindcă rămăşiţele pămînteşti ale echipei au fost împrăştiate în cele patru zări ori au fost cedate creditorilor. Unirea lasă în urmă un orăşel agrar-industrial la fel de trist ca atunci cînd ea se năştea din praful Bărăganului.

Unirea va rămîne în memoria nu foarte bună a microbiştilor drept formaţia care a strîns 8 puncte în grupele Champions League şi 20 de milioane de euro. Bani cu care Mitică Bucşaru a acoperit goluri financiare ale unor afaceri eşuate pe fondul crizei mondiale. Nimic mai normal. Bucşaru a procedat ca un adevărat capitalist român. Nu este un secret pentru nimeni că de eutanasierea fostei campioane s-a ocupat acelaşi domn Bucşaru, una şi aceeaşi persoană care revigorase clubul acum cîţiva ani, cumpărînd cîţiva fotbalişti pe care Dan Petrescu i-a făcut şi mai fotbalişti decît erau în realitate.

Poate că în acest punct al istoriei fotbalului românesc ar fi momentul unui epitaf. „Aici odihneşte cea care ne-a făcut să credem că fotbalul românesc s-a vindecat. Fie-i experienţa în UCL uşoară!”. Modelul Urziceni. Mai ţineţi minte, nu? Mai ştiţi cum ne împuiau capul unii, ce poveşti cu Feţi Frumoşi şi Ilene Cosînzene auzeam în perioada cînd Petrescu antrena, MM manageria, iar Apostol-mucles pasa? Aventura unui grup de oameni pricepuţi fiecare pe felia lui prezentat drept noua cale în fotbal. Religia viitorului. Nu era decît o vînătoare de comori. Un experiment cinic, care a reuşit pe fondul slăbiciunii fostelor mari puteri (Steaua, Dinamo, Rapid) sau al uluielii puterilor de dată recentă (CFR).

Unirea Urziceni a dispărut. Rămîne avertismentul. Fotbalul e ameninţat de sărăcie, e pîndit de trişori şi de venetici. Este bruiat de guralivi, e intoxicat de falşi profeţi. E sufocat de binefăcători ca Bucşaru, care dau un tun şi pleacă. Bucşaru, Sfinxul din Cîmpia Română, taciturnul care ne-a tot fost dat exemplu de seriozitate şi sobrietate. Încă o dată, rămîne avertismentul. Valabil şi pentru nemuritori ca Steaua şi Dinamo care îşi fac bagajele, pentru a se duce să stea cu chirie într-un loc ce nu are nici o legătură cu istoria lor. Poţi muri şi dacă nu ai istorie, ca Unirea, dar şi dacă trăieşti numai din istorie.

Comentarii (39)Adaugă comentariu

Beeeeee (1 comentarii)  •  7 iulie 2011, 12:59

Dar legaturile lor cu mafia interna si cea europeana a pariurilor sportive, unde au ramas ? La frati ? Sau la ‘gulere albe’ cu ‘ochi albastri’ mai sus-puse ?

romanderoman (7 comentarii)  •  7 iulie 2011, 13:00

si cine ii pupa la tv si in ziare ?
nu oare mass-media ne-au vandut aceasta iluzie ?

geocluj (35 comentarii)  •  7 iulie 2011, 13:05

Tot ce ai scris e corect dar care e concluzia ? In perioada 2007-2009 Unirea chiar a fost un model de profesionism si seriozitate. Problema e ca echipe care apartin unor orase asa mici sau comune ( gen Chiajna,Mioveni, Falticeni, Onesti etc) nu vor ajunge sa fie niciodata iubite oricate performante vor reusi si nimeni nu le va simti lipsa cand vor disparea. Fara sprijinul unui public mare nu ai sanse sa devi un brand si nu vei atinge niciodata performanta adevarata

livius rakoczi (2 comentarii)  •  7 iulie 2011, 13:16

Buna ziua

Interesant este faptul ca in ambele campionate (2009-campioana Unirea Urziceni;2011-campioana Otelul Galati) se intampla aceleasi situatii

1. Poli Timisoara termina pe locul 2
2. Favorita mass media(2009-Dinamo; 2011-FC Vaslui) termina pe locul 3
3. Comisiile federale/liga modifica in defavoarea POLI Timisoara rezultatele (2009-depuncatare cu 6p;2011- omologarea „blatului” legal dintre Otelul , Pandurii si Dinamo de vazut efectul in campionatul 2011-2012)
4. Finalul de campionat este puternic viciat de arbitraje tendentioase (2009-arbitraje pro Unirea in meciul cu Dinamo si cu Poli de la Timisoara;2011-o serie ridicole de greseli grave pro Otelul care decid rezultate)
5. Ambele echipe campioane nu reusesc sa „materializeze” succesul prin valorificarea jucatorilor ce daca competitia ar fi fost perceputa drept corecta creste valoarea de piata a jucatorilor(2009-Unirea vinde jucatori doar pentru stingerea unei datorii comerciale;2011 -Otelul nu vinde nici un jucator)
Dupa Cupa mondiala, Euro, Cupe continentale, jucatorii care pun umarul la performante sportive au o cota de piata/salariala mult ridicata (vezi pretul jucatorilor de la PORTO, Benfica samd)
6. Steaua, Rapid pierd trena cu multe etape inaintea incheierii campionatelor, astfel se reconfigureaza „simpatiile” publice.
7. In ambele campionate frica vizibila frf este ce „ar face iancu cu milioanele din Ch.L.” – Frica de efectul tip Lyon din campionatul francez care a pastrat ani buni fara concurenta titlul in League1.

PS. Dl. Ziarist puteti face un lucru elementar publicati lista persoanelor cu care a fost in conflict dl Iancu.
Ar fi o lectura interesanta a taberelor din fotbalul romanesc. Incep eu :
1.Mircea Sandu
2.Gheorghe Becali
3.Victor Piturca
4.Marius Stan
5.Ion Horoba
6.Dinu Gheorghe
7.Mihai Stoica
8.Viorel Duru
9.Kassai…..

Floare (1 comentarii)  •  7 iulie 2011, 13:18

Foarte frumos spus. Pacat, mare pacat de Unirea… Urmeaza Otelul.

CaineRrosu (14 comentarii)  •  7 iulie 2011, 13:18

Extraordinar ! Experimentul Urziceni ! Hai sa fim seriosi ca in meciul direct cu Dinamo, un fel de finala a campionatului, brigadra de arbitri ( straini !!!??? )s-a intrebuintat serios sa cistige Urziceniul ! Adica MMeul si Bucsaru stiau ei cum se lucreaza pt ca invatasera de la cfr, de la steaua ….Bine, au smecherit si ei ceva dar in clasamentul meu privind cumpararea de arbtri, jucatori adversi si meciuri ar fi pe locul 4 dupa CFR, Steaua si rusinea de Otelul Galati !
Apropo si palamaresul la cine e ? Poate se supara Mmeul cu Gigi si vrea sa o ia de la zero cu EXPERIMENTUL !

t.rex (17 comentarii)  •  7 iulie 2011, 13:21

Cine e Unirea Urziceni?

stelica (4 comentarii)  •  7 iulie 2011, 13:27

parca a mai fost un articol d-asta mai demult iar apoi v-ati cerut scuze

acum nu cred ca se va mai intampla, vad ca a disparut reclama la green city:)

Chris2-k mai e un Chris (60 comentarii)  •  7 iulie 2011, 13:32

Frumos articol….toti murim, nu conteaza cum!

Ioan (5 comentarii)  •  7 iulie 2011, 13:37

Ei, măcar Urziceni este un orășel, iar echipa a însemnat ceva. Adică acel Bucșar a avut CE să țepuiască și să îngroape! Dar ce ziceți de comunele ale căror echipe de imaș au ajuns în prima ligă?

plaimouth (48 comentarii)  •  7 iulie 2011, 14:02

intre urziceni 2009 si galati 2011 nu exista nicio asemanareacel domn vorbeste pe langa subiect,Otelul e un club serios,joaca n liga 1 de 15 ani fara oprire,au jucatori tineri,nu refuzatii de care vorbea lumea la urziceni.Cat despre avantajele aduse de arbitri,asta e clar,dar toate campioanele noastre au facut asa ,sa nu uitam ce a facut cfr-ul,pai meciuri viciate,jucatori cumparati,ce vorbim aici.Auzi si la al,efectul Lyon,cabd tu nu ai castigat un trofeu in viata ta,iar aia au luat 7 la rand.Otelul va ramane o echipa de mijlocul clasamentului,cum a fost si cfr anul asta.Cine stie,la nebunia de la noi,poate anul asta iar avem o campioana surpriza:U Cluj,Astra,Gaz Metan sau alta nu m-ar mira ca o nou promovata sa se bata la titlu.

dan (2 comentarii)  •  7 iulie 2011, 14:07

Fara PDL in spate nu faceau nimic. nici ei nici cfr si nici hotelu. Si nu-l mai acuzati pe bucsaru ca a luat banii. banii ia luat frf-ul, asa cum o sa faca si anul asta. sa poate ma contrazice bran si o sa vedem toate cele 15milioane investite la hotelu.

Adi (1 comentarii)  •  7 iulie 2011, 14:24

Din pacate tot ce e cladit in aceasta tara prin munca,daruire si ambitie este darimat de niste persoane a caror scop in viata este sa se intreaca in sumele adunate de bani prin smecherie si alte mijloace mai putin ortodoxe.Pacat de Unirea a carei performante in UCL va ramane ca o amintire frumoasa,chiar daca au avut parte si de noroc sau arbritraje oarecum avantajoase.
Pacat si de Poli care a eliminat Shahtior castigatoarea Cupei Uefa 2009 chiar dac a avut sansa prin Gigel Bucur si apararea pusa la punct de Sabau, iar care acum aceasta echipa este executata de niste bolsevici care le face deosebita placere sa loveasca cum vor iei din toate partile.
Pacat de Universitatea Craiova care a facut performante unice pentru fotbalul romanesc si din Oltenia,iar acum este in prag de desfintare datorita tot acelorasi bolsevici.
Sper ca intr-o zi Romania cu toate sectoarele ei, educatie,sport,economie etc, sa se puna pe picioare pentru a se construi ceva frumos si onorabil.

drugs.bunny (1 comentarii)  •  7 iulie 2011, 14:29

Superb articol, depaseste limitele mizere cu care ne-a obisnuit jurnalismul sportiv din aceasta tara. Oricat ar incerca echipe precum barcelona sau ajax sa ne tina romantici, cu iluzia performantei pe baza traditiei si dedicarii, modelul succesului ramane tot oligarhul excentric din spatele unor echipe nu foarte cunoscute, dar plasate in orase cu traditie in sport (shaktar,chelsea,city, as indrazni sa zic si cfr la o scara mai mica).

FCVS (2 comentarii)  •  7 iulie 2011, 14:29

@livius rakoczi

Pai Iancu s-a certat cu N. cine e nebun? el sau ceilalti N?
o dai in diverse.
Toate echipele din localitatile mici vor disparea. inclusiv Poli AEK Rocar Fulgerul BRAGADIRU !!!

@Floare

O sa mori de ciuda ca Otelul nu se fa desfiinta ? Sper…

@CaineRrosu

Ciudat ca Dinamul nu intra in top 3 ! Sa fim seriosi !!! sau sa radem de topul tau ?

q (22 comentarii)  •  7 iulie 2011, 14:38

Singurul care merita o parere de rau e Lupul Singuratic.

zeidas (19 comentarii)  •  7 iulie 2011, 14:41

Da dom’le dusmanii e multi si amenintatori! Ai uitat de voi, cei din media ?

Beeswax106 (3 comentarii)  •  7 iulie 2011, 14:56

Unirea Urziceni a fost o echipa de fotbal nu un club……….asa va ajunge si Otelul pentru ca traim in Romanica……..campionatul romanesc nu merita o echipa ca Poli Timisoara

DARA 2501 (24 comentarii)  •  7 iulie 2011, 14:58

Cine a fost „Unirea Urziceni”?
Deja am uitat.

catalin193 (6 comentarii)  •  7 iulie 2011, 15:01

dl Geambasu v-a trecut supararea ca digi a cumparat prea multe pachete din liga 1?

caine rosu 18 (49 comentarii)  •  7 iulie 2011, 15:03

Cateva observatii:
1. Cine erau oare ce-i care-l ridicau in slavi pe Bucsaru pt discretia si flerul lui in afaceri?
2. Nici in 10 articole din perioada aceea nu foloseai de atatea ori numele lui Bucsaru
3. A meritat sa fie luxata o echipa in forma (Dinamo) numai pt a-i face drum liber Unirii in UCL?
In rest, numei bine!

Stefan cel Mic (8 comentarii)  •  7 iulie 2011, 15:09

Nene Geambasu,
Stii ce m-a uimit pe mine? Poate nu-s eu bine informat dar am remarcat ca atunci cand Unirea a inceput sa se clatine financiar (inainte de meciul cu Hajduk Split) Bucsaru nu a incercat sa vanda clubul. Nu vi se pare mai normal ca un investitor cum e Bucsaru sa incerce sa obtina o suma prin vanzarea intregului club. Poate n-a avut cumparator, dar eu unul nu am auzit ca nimeni sa fi pomenit de asta. In final a vandut jucatorii pe datoriile avute la Gigi si a inchis clubul. Ce capitalism e asta? In fine, treaba lui Bucsaru… Mare dezamagire…
Basta!

Vlad (18 comentarii)  •  7 iulie 2011, 15:19

Un bisnitar dupa parerea mea. Daca nu ai nici un respect pentru sportul si jocul respectiv stai in banca ta.

Nu mai bine incerca sa mai intre o data in grupe, mai lua 10 15 milioane si ramanea si cu echipa, si cu jucatorii reciclati la Steaua, si cu datoriile achitate.

Dar ar fi fost culmea sa nu se procedeze…romaneste…a vazut o gramada mai mare asa de bani si s-a aruncat cu dintii in ea si a supt tot,repede, sa nu vada nimeni, fara sa se gandeasca ca ii poate inmulti cu putina rabdare (cat despre castigurile din punct de vedere sportiv nici nu mai are rost sa vorbim pentru ca e clar ca nu il interesau)

steelgalati (3 comentarii)  •  7 iulie 2011, 15:26

Eroare,Galatiul e un oras mare nu un targ cu ceva mai mult de 10 mii de localnici!Otelul,nu are in spate un patron-si ala sustinut politic,o sa aflati mai multe curand sper- ci o echipa veche cu traditie!!!Invidiosilor care nu le-a trecut inca oftica,o sa se convinga de ceea ce afirm!!!sper ca odata cu inceperea campionatului sa scapam de comentariile de 2 lei ale unora care nici macar bacul nu l-au trecut!!!Sper sa se faca curatenie in fotbalul romanesc-E MARE NEVOIE- de asa ceva,lucrurile sa intre in normal,iar fotbalistii sa munceasca mai mult pe bani mai putini,Otelul e un exemplu clar cred!!!Bafta echipelor in CUPELE EUROPENE !!!!!Acolo o sa vedem unde ne aflam cu adevarat!!!!!

durden (270 comentarii)  •  7 iulie 2011, 15:28

sa se mai bucure acum cineva ca a luat unirea titlul in acel an!!ca sa ce?sa -l imbogateasca pe bucsaru?patronul model?macar daca lua dinamo titlul puteai spera la un progres,poate din banii aia se mai investeau si in club…dar nu,toata lumea s-a bucurat ca dinamo a pierdut titlul atunci si pt ce?cu ce se simt ei mai impliniti acum?

gilos (147 comentarii)  •  7 iulie 2011, 15:48

Unirea a fost o campioana mincinoasa. Titlul a ajuns la Urziceni pe filiera fratilor impresari Becali, parteneri de afaceri cu Bucsaru si apropiati ai lui Dan Petrescu ( la Dinamo erau prea multi actionari si banii din CL se faramitau…)

Georgian Ghiţa (1 comentarii)  •  7 iulie 2011, 15:57

Nu vad de ce o scoateti in fata pe dinamo, ca a terminat pe locul 2 atunci dupa unirea? Pai singura care a suferit in atatia ani cat au jucat echipele romanesti direct in grupele UCL a fost Rapid. Oare Rapid nu merita o data in grupe, la cate puncte au facut impreuna cu steaua? merita unirea, cfr, otelul? sa fim seriosi sunt jocuri facute de care noi nu stim si nu vom sti vreodata. Noi dam bani pe bilete, mergem pe stadion, ne batem intre noi, intram in spital; numai in pierdere suntem. Cei din teren joaca, iau bani, conducatorii si mai multi si rad de noi. Cine sunt prostii?

root (3 comentarii)  •  7 iulie 2011, 16:22

Marian Iancu a anticipat bine ca Urziceniul este un mare fisssss chiar atunci in anul cand a castigat campionatul cand era pe val … si s-a dovedit ca asa este. Din pacate pentru fotbalul romanesc echipele care intr-adevar investesc pe termen lung si au grupe de juniori campioane sunt date la o parte de interese pe moment. Totul este dupa cum canta M Sandu, ai 2 milioane iei campionatul, nu dai nu iei nimic. Realitatea este asa cum se vede si este meritata pentru ca asta se vrea, asta se promoveaza. Pacat ca asa este dar sa fim noi sanatosi, nu?

Vasi (4 comentarii)  •  7 iulie 2011, 16:42

Oare cand vreodata jurnalistul roman, o sa astearna pe hartie, adevarul si numai adevarul? sunt sigur ca niciodata. Nu inteleg de ce inca se mai „fac valuri” cu FABULOASA, SOCANTA, HALUCINANTA, etc, „performanta” a Unirii Urziceni, in UCL, cant tot fraierul stie ca acele meciuri s-au jucat la pariuri. Cand vreodata, o echipa ca Unirea Urziceni, o sa castige cu 4-1 la Glasgow, cu 4 goluri date pe bune, nu autogoluri ca sa fie la numar si sa iasa mai multi bani la casele de pariuri. Cand vreodata, o echipa ca aceeasi Unirea Urziceni, o sa invinga Sevilla, cu un gol dat pe bune, nu cu un autogol, prietenii pariori, stiu de ce. Asa-i romanul, se lauda pana si cu „talhariile” mentionate mai sus. Daca UEFA sau FIFA se apuca sa faca curat prin fotbalul romanesc, tare mi-e ca o sa ne interzica pe multi ani in competitiile europene si mondiale, ca sa nu mai zic ca si titlurile de campioane din ultimii 3-4 ani, o sa fie retrase. Apropo, am vazut azi tragerea „tintarului” Ligii 1, la cati bani au bagat televiziunile, acel neica nimeni de Vali Alexandru, si-a permis sa zica asa: „Ia da-i ma dreaq de-aici…”. Cat de adevarata e zicala aia romaneasca: „Prost nu-i cine cere, prost e cine da”.

vasco (4 comentarii)  •  7 iulie 2011, 17:06

Fotbalul romanesc nu exista decit pentru a avea unii mafioti unde sa spele bani si unde sa se joace de-a Santiago Bernabeu,Florentino Perez cind de fapt nu sunt decit niste Berlusconi de Dimbovita sau ma rog,de Gruia.Avem si in fotbal ca si in intreaga societate,un simulacru de institutii cu care ne facem ca existam si noi in lume si ca am avea chipurile si democratie,dar aceste institutii sunt doar instrumente de imbogatire la indemina evazionistilor si hotilor.Rezultatele se vad,in toate sferele societatii,dar continuam sa ne mintim si pe noi si restul lumii cum ca ba avem sau o sa avem in curind rezultate,ba ca am iesit din criza ,ba ca justitia functioneaza si uite asa am ajuns sa ne furam singuri caciula si sa fim de risul lumii care se minuneaza cind vede asa ceva.Sa ne traiasca !!!

beca_gigi (54 comentarii)  •  7 iulie 2011, 18:22

Stimate scribalau!
Ati scris:” E sufocat de binefăcători ca Bucşaru, care dau un tun şi pleacă. Bucşaru, Sfinxul din Cîmpia Română, taciturnul care ne-a tot fost dat exemplu de seriozitate şi sobrietate.”
Nu tot voi PRESARII l-ati proclamat model de patorn pe Mitica Bucsaru??? Nu va simtiti vinovati ca de 21 de ani mancati rahat?

mircea (9 comentarii)  •  7 iulie 2011, 20:31

Se va termina si cu pomana asta. Adio UCL de anul viitor. S-au imbogatit cativa pseudopatroni, dar gata s-a terminat si cu plaesca asta. De la anul la munca baieti sau la coada europei fotbalistice, unde ne e locul la toate. Asa se va intampla si cu Otelul. De anul asta nu va mai fi viermuiala de pana acum din Liga 1.

bogdan (1 comentarii)  •  7 iulie 2011, 20:58

pana la urma,trebuie sa recunoasteti toti ca bucsaru a fost cel mai destept dintre toti investitorii astia din fotbalul romanesc.a dat un tun si pe urma a plecat.pai ce sa faca?sa stea in fotbal si sa piarda tot ce-a cistigat?cum face inteligentul asta de iancu care se lauda ca a investit nu stiu cite milioane de euro si nu a cistigat nimic?sau ca priceputii astia de la dinamo de borcea si badea care au cheltuit toti banii pe zeci de jucatori fara valoare si au ajuns acum sa ia jucatori imprumut ca nu mai au bani?sint toti o apa si un pamint,asa ca…invatati un pic de la bucsaru!

cri75ro (1 comentarii)  •  7 iulie 2011, 22:45

Lasand deoparte jocurile de culise si „marile pariuri” asa cum tinde cineva sa creada, trebuie sa vedem partea plina a paharului, cea ca, daca intr-adevar se doreste performanta, se poate! Cate din Europa au reusit ca, in doi ani, sa reuseasca sa se califice in Champions League din divizia a doua si sa aiba sansa de a se califica in primavara CL? DECI, domnilor, de poate face performanta cu tot preludiul jocurilor de culise?

ciprian (2 comentarii)  •  8 iulie 2011, 0:03

O urmeaza Steaua, dupa ce o mai plimba gigi prin tara ca pe circ, se plictiseste si o desfiinteaza. deja nu mai au stadion, acus nici palmaresul ala pe jumatate mincinos, si va ramane doar numele de ei. si asa traiesc doar din amintiri, steaua 86.

Adrian (3 comentarii)  •  8 iulie 2011, 11:06

@cri75ro, o sa-mi permit sa-ti raspund tot printr-o intrebare. Cate tari din Europa mai au un campionat de doi bani ca al nostru?

FCVS (2 comentarii)  •  8 iulie 2011, 12:33

pentru cei ce vad numai pariuri europene, desfiintari … etc.
1. oare e intamplator ca petrescu e unul din antrenorii apreciati ? daca au fost numai blaturi peste blaturi peste alte blaturi, reusea Petrescu ce a reusit si la Krasnodar si era pe lista, extinsa e adevarat, a celor luati in calcul sa antreneze chelsea ? eu cred ca nu.
2. Se compara un oras cum este Urziceniul ca sustinere fata de un oras ca Galatiul ? din toate punctele de vedere. financiar, ca arie de selectie pentru juniori, ca sponsori, ca suporteri, ca orice ? sunteti penibili. luam in calcul si traditia echipelor. Urziceni vs Otelul … sunteti penibili din nou.
3. Da, sevilla si-a dat autogol intentionat ? cred ca unii care comenteaza aici invatau sa mearga atunci cand s-a jucat meciul, desi nu e o scuza, fiindca exista inregistrari. penibili din nou.
4. aura creata in jurul lui buscaru de exemplu de conducator a existat in momentele cand Vallahorum-ul, pe care nu l-am suportat, probabil din invidie fiindca Vasluiul a bagat mult mai mult si a obtinut mult mai putin din fotbal, a facut cu adevarat performanta. nu a fost un fssss si atat. cine putea sa stie ce intentii avea el fapt. mama omida ? e moarta saraca …
5. cand scrieti ceva, nu mai ganditi cu partea dorsala.

sanatate !!!

Mihai Brezeanu (3 comentarii)  •  8 iulie 2011, 16:14

subscriu total la avertismentul inserat in finalul articolului. steaua si dinamo fac o tampenie enorma renuntand, fie si temporar, la stadioanele proprii. as intelege daca s-ar putea pe lia manoliu cat timp si-ar reface actualul stadion (mai ales Dinamo). altfel, e o imensa tampenie.

de acord si cu ideea conform careia Unirea (si Otelul) au luat campionatul mai ales speculand slabiciunea granzilor.

de acord si cu ideea ca desfiintarea unei echipe e posibila doar in lipsa istoriei ei. si istorie inseamna, in principal, suporteri.

nu subscriu deloc la ideea conform careia Bucsaru a investit in Urziceni cu gandul de a lua campionatul, a incasa potul de la Liga si apoi a desfiinta echipa. daca vroia sa dea un tun, investea in jucatori si intr-un antrenor cu ceva mai mare nume (Dan Petrescu nu prea era mare before Urziceni). ah, ca a folosit banii din Liga pentru propriile afaceri, asta e limpede. dar mai degraba cred ca e vorba de proasta gestionare a propriilor afaceri decat de un plan malefic pus la punct de la bun inceput.

nu pricep si pace izul de antipatie adresat campioanelor surprinzatoare. nu cred ca aventura acestui grup e religia in fotbal, cum spuneti, ci e doar o cale din multele care succes. cu mici exceptii, nici Urziceni, nici Otelul nu s-au folosit de arbitrii, de anti-joc, de comisii federale, de TAS pentru a castiga titlul. mai mult, nu-mi amintesc nici episoade semnificative de ingamfare publica, de „sunteti niste idioti cu totii, noi suntem za only one”, etc.

overall, desi omul Dan Petrescu nu-mi plac, iar jocul Unirii lui nu m-a sedus niciodata, nu pot decat sa-mi amintesc cu placere si respect aventura de 3-4 ani a lui si trupei lui. oameni care acum sunt anonimi la alte echipe au format un grup exceptional (la nivelul fotbalului nostru) care a mai avut si un an de gratie in Liga.

vorba unui prieten: pana la urma, Bucsaru a fost cel mai discret dintre patronii semnificativi ai ultimilor ani, iar echipa a demonstrant ca se poate castiga titlul in Romania prin munca, disciplina si coeziune. Adica, prin team-spirit, in primul rand!
E ceva!

Radu (1 comentarii)  •  22 iulie 2011, 23:58

Mie-mi pare rau de Lupul Singuratic, singurul om care tinea cu adevarat la echipa asta! Un adevarat suporter.

Comentează