Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Libertate pentru Mirel (modelul saudit)

Hai să fim sinceri! Nu-i aşa că ne-ar plăcea ca din cînd în cînd să mai intervină cîte un şeic să ne rezolve problemele? Allah e mare şi drept, iar Abdullah al Arabiei Saudite e la fel! Şeicul s-a întors […]

joi, 24 februarie 2011, 2:32

Hai să fim sinceri! Nu-i aşa că ne-ar plăcea ca din cînd în cînd să mai intervină cîte un şeic să ne rezolve problemele?

Allah e mare şi drept, iar Abdullah al Arabiei Saudite e la fel! Şeicul s-a întors după o operaţie complicată, în timpul căreia s-a dat totuşi pe mîna doctorilor chirurgi, şi a decretat amnistie în cazul Mirel Rădoi. Românul a fost iertat de suspendarea pe 5 etape, primită în urma lovirii unui adversar de la Al-Wahda. Iar motivele iertării lui Mirel nu trebuie cercetate. Voinţa şeicului este executorie, definitivă şi aproape divină.

Nouă nu ne rămîne decît să ne bucurăm, pentru că mijlocaşul va avea meciuri în picioare în situaţia unei posibile reveniri la naţională. Şi ne mai rămîne să-i fim recunoscători lui Abdullah, care ne-a arătat ce înseamnă o comisie de disciplină formată dintr-un singur om. Independent. Mesager al Providenţei. Riscul întoarcerii deciziei este nul şi orice tentativă de apel poate fi urmată de o scurtare de cap.

Modelul saudit are adepţi şi în România europeană. Sînt destui cei care suspină după o mînă puternică şi o voce baritonală de şeic. Unul care să ne arate calea, să ne spună ce şi cum să facem. Fotbalul e plin de personaje care se apără cu mijloacele democraţiei şi care acţionează cu instrumentele dictaturii. Vă gîndiţi cum ar fi arătat soluţionarea speţei în cazul Pandurii-Oţelul-Dinamo? Ce repede am fi scăpat de nebuloase şi presupuneri? De scenarii, de dileme? Pac, Oţelul cîştigă la masa verde. Sau poc, poc, Pandurii sînt iertaţi de orice datorie, fiindcă nu e moral ca banii minerilor să intre în buzunarele capitaliştilor veroşi de la Dinamo. Şeicii adjuncţi Porumboiu, Iancu, Becali şi Borcea şi-ar fi înghiţit bănuielile, convinşi că e petrol şi pentru ei în califatul tuturor posibilităţilor, minişeicul sindicalist de Tîrgu Jiu nu ar fi protestat, pentru că în înţelepciunea lui Allah a lăsat pe pămînt şi membrii cotizanţi.

Vedeţi cît rău ne face democraţia lui Mitică? Cît ne dăunează corectitudinea Ligii de fotbal? Cîte piedici ne pune FRF prin atitudinea ei fermă?

Comentarii (26)Adaugă comentariu

alex (6 comentarii)  •  24 februarie 2011, 14:40

totusi, o nelamurire: nu ar trebui sa intervina FIFA sau UEFA (nu le stiu aria de competente) pentru ca este, in fond, o implicare a politicului in fotbal. Sau cand este vorba de petro-dolari se inchid ochii? parca se sesizau aceste organisme in cazuri de genul asta.

beep (18 comentarii)  •  24 februarie 2011, 14:57

suntem un popor, in esenta noastra, comunist. doar ne alegem presedinte sa ne conduca, democratia e noua si greu de inteles.

deco (37 comentarii)  •  24 februarie 2011, 14:59

Interesant articol, dar pana la urma unde e mai rau??? Ca daca la ei teoretic nu e bine, in situatia contextuala actuala parca nici la noi nu e bine…

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  24 februarie 2011, 15:24

alex

Ba da, ar trebui sa intervina FIFA (UEFA nu, ca doar Israel e in Europa…)

marcel zadda (8 comentarii)  •  24 februarie 2011, 15:29

în modelul saudit, abdullach e rege, nu șeic!

jan pitesti (25 comentarii)  •  24 februarie 2011, 15:32

IN ISTORIA ROMANIEI ASA A FOST MEREU CU BUNE SI RELE,DEOKAMDATA NU SA NASCUT SOCIETATEA PERFECTA DEPINDE DE NOI INSINE SA NE FIE BINE PE VIITOR,TIMPURILE SE SCHIMBA MEREU.DACA VREM SA FIM VAZUTI CIT DE CIT BINE IN LUME TREBUIE SA DEZVOLTAM SPORTUL SI TURISMUL.speram sa mai vedem fotbal de calitate ca pe vremea lui dobrin si hagi..

Vasi (4 comentarii)  •  24 februarie 2011, 15:33

@alex, ceea ce nu se specifica e faptul ca acest rege, mare fan al fotbalului, esti si presedintele federatiei de fotbal din Arabia Saudita. Deci nu are nicio legatura politica cu fotbalul, iar FIFA nu are de ce sa intervina. Inca ceva: regele a sters toate suspendarile si/sau sanctiunilor a tuturora, nu doar a lui Mirel Radoi ca e el Radoi, iar titlul mi se pare putin cam agresiv, „Libertate pentru Radoi”, banuiesc ca Radoi nu se afla in inchisoare.

cristian_iasi (4 comentarii)  •  24 februarie 2011, 16:05

De obicei citesc cu placere articolele dvs. dar din pacate asta a fost foarte, dar foarte slab. Pacat…

alex (6 comentarii)  •  24 februarie 2011, 16:14

@vasi
faptul ca regele a sters toate suspendarile/sanctiunile nu este un argument. ce-i 100 e si 1000, dupa cum e vorba romaneasca:)
pot intele faptul ca regele e si presedinte al federatiei (explicabil, probabil, prin faptul ca este o altfel de societate), dar asta nu inseamna ca „nu are nici o legatura politica cu fotbalul”. dimpotriva, cum ar putea politicul – reprezentant de rege in cazul lor- sa nu aiba legatura cu forbalul, din moment ce regele e si presedintele federatiei?
eu vroiam doar sa subliniez modul in care FIFA trateaza cu 2 unitati de masura, in functie de interese, probabil (oricum, cred ca imaginea FIFA in lume nu este stralucita, ca organism international).

Vasi (4 comentarii)  •  24 februarie 2011, 17:19

@alex, cel mai elocvent exemplu pentru cazul asta este Mitica Dragomir, care pe langa functia de sef al LPF, a fost si senator sau deputat in parlamentul Romaniei, ceea ce nu inseamna ca FIFA sau UEFA trebuiau sa intervina la fiecare decizie luata de nea Mitica de la liga. Deci politica chiar nu are nicio treaba cu fotbalul in cazul asta (subliniez: in cazul acesta, cel din articolul de mai sus) chiar daca e vorba de insusi regele.

Vasi (4 comentarii)  •  24 februarie 2011, 17:21

PS: regele a luat aceasta hotarare in calitate de presedinte al federatiei si nu in calitatea de rege.

Lock out (1 comentarii)  •  24 februarie 2011, 17:51

Vor sa mute CM in iarna doar de dragul petrodolarilor, chiar crezi ca vor interveni in cazul asta ?

decebal (1 comentarii)  •  24 februarie 2011, 18:25

Pai daca s-a intamplat asa,de ce va mai mirati cand a ales radoi sa joace acolo?niciodata radoi nu va juca intr-un campionat „normal”,la un club „normal”,unde nu este finul lu’ nasu’ sau unde nu intervine cineva sa stearga sanctiunile pt faulturi grosolane.

petre stelistu (38 comentarii)  •  24 februarie 2011, 19:01

Astfel de articole trebuiesc sa apara in fiecare zi.Poate asa,intr-un an de zile,comunistii i-si vor da seama ce rau fac in tara asta.Nu e vorba numai de fotbal,de sport.

ciNicu (3 comentarii)  •  24 februarie 2011, 19:23

Seicul nu l-a „salvat” pe Radoi, s-a salvat pe sine. La ce se intimpla prin zona in perioada asta, dintr-o manifestatie a fanaticilor (de sustinere a altui fanatic ) putea iesi o mica revolutie….
Altfel, „nemaipomenitul” Radoi poate avea oricite meciuri in picioare, ca intotdeauna ii va lipsi ceva minte la cap.

Sergiu (30 comentarii)  •  25 februarie 2011, 0:04

Si zi asa Cristi…? Israel e în Europa ? Hm ! Ar trebui sa ma întorc la scoala si sa-mi palmuiesc profesorul de geografie si pe toti cei care afirma altceva…:)
Eu stiam ca e o afiliere nefireasca a Federatiei de Fotbal din Israel la UEFA si nimic mai mult ! În schimb articolul îmi place,ti-ai revenit ! 🙂
Dar tare-mi este ca Dragomir, daca va fi sa fie si sa citeasca si el articolul tau, va face iar o boroboata întelegând pe dos ceea ce ai scris. 😀

daniel (1 comentarii)  •  25 februarie 2011, 0:14

DA AI UITAT DE ALEXE CAND ERA LA DINAMO SI I-AU DAT DOAR O ETAPA PT UN ROSU CA NU SUPORTA SA NU JOACE CU STEAUA ? TREBUIE SA STII DOAR ESTI CAINE

Sergiu (30 comentarii)  •  25 februarie 2011, 0:17

@petre stelistu: ai cumva impresia ca un leu în safari-ul sau, sfâsiind tacticos dintr-o gazela, se gândeste preocupat la ce viitor ar fi avut aceasta daca gasca lui nu i-ar fi facut de petrecanie ierbivorei ? si retine: felinele sunt totusi niste creaturi blânde si nevinovate în comparatie cu sistemele dictatoriale si ciracii lor !

Sergiu (30 comentarii)  •  25 februarie 2011, 0:19

ca de obicei vad comentarii ”slinoase” ale celor care nu înteleg ca articolul de fata nu este cu si despre Radoi !

stefan (1 comentarii)  •  25 februarie 2011, 0:37

Din articol reiese faptul ca doar mirel radoi a fost iertat…pe cand informatia corecta este ca seicul dupa problemele de sanatate pe care le-a avut i-a iertat pe toti jucatorii suspendati in acel moment in campionat…o decizie desi dictatoriala nepartinitoare…la comisiile din divizia noastra se suspenda si se anuleaza suspendarile dupa interesele fiecaruia…

Dan (16 comentarii)  •  25 februarie 2011, 1:57

Alo Nea Geambasu, ti-e dor de dictatura? Ca vad ca in democratie nu prea stiti sa scrieti si dati in stanga si dreapta ca niste orbi. Nu prea aveti clarviziune in articolele voastre. E mai usor sa dai vina pe dictatura. Cind o sa vedem si noi mai multa lucididate in articolele tale

Cipri (66 comentarii)  •  25 februarie 2011, 10:45

Super!!!!!!

ion (1 comentarii)  •  25 februarie 2011, 11:07

Este o vorba” Ce nu intelegi cu critica”.
Daca ati respecta vorba asta nu ar mai exista asa zisi ziaristi care nu inteleg ca rolul lor este sa INFORMEZE, nu sa emita teorii. In alta ordine de ideei vad tot felul de frustrati ca Mirel nu e”normal” cu Nasu’ si Finu’. Nu spune nimeni ca intro tara cu adevarat democratica (Romania din pacate nu e , e doar haos) lui Mirel i s-ar fi acordat circumstante atenunte pentru ca fusese atacat cu brutalitate mai devreme in joc de respectivul jucator.
Sa nu ma intelegeti gresit gestul lui Mirel nu este normal dar a fost provocat.

remusrazvan (6 comentarii)  •  25 februarie 2011, 12:05

nea geambasu , e mai bine pt noi ca radoi a scapat de suspendare , dar nu va mai dura mult pana cand si la noi va fi ca si in arabia .

laurentiu (3 comentarii)  •  25 februarie 2011, 13:04

Domnule Geambasu,avem si noi seicii nostri,ei sunt :BECALI,BORCEA,MURESAN,IANCU,STAN PORUMBOIU si peste toti il avem pe ALLAH: MITICA DRAGOMIR.Diferenta este ca la noi hotararile le ia o comisie(subordonata si ea intereselor).Aduceti-va aminte de cazul TAMAS-KONE,un adevarat meci de K1,iar comisiile ”independente ” au hotarat o etapa suspendare.De ce?Pentru ca din C.EX.faceau parte cei doi SEICI: Borcea si Muresan.Este ”aceeasi Marie dar cu alta palarie”.Adica acolo s-a dat o decizie de catre un om atotputernic,iar la noi se dau decizii in functie de interesele SEICILOR autohtoni.Acesta a fost doar un exemplu ,ele sunt multe,multeeeeee.Rezultatele conducerii celor doua foruri ,din Romania se vad in Europa, echipele sunt zero barat,iar nationala ocupa un loc, facut cunoscut de un film cu W.Snipes,57.Dar cel mai dureros este ca aceste rezultate se vad prin numarul de spectatori de pe stadioane,in continua scadere ,pentru ca noi suporterii ne-am saturat de falsitati.Dumneavoastra ce credeti domnule Geambasu sunt mai rai seicii lor sau SEICII nostrii.

SIMONA (6 comentarii)  •  25 februarie 2011, 13:27

MERITA

Comentează