Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

MM şi Gigi, doi băieţi deştepţi

De ce se întoarce? De ce se întoarce Mihai Stoica la Steaua? Din iubire pentru Steaua? De dragul unei funcţii care îi permite să fie foarte, foarte, foarte vizibil? Pentru bani sau pentru glorie? Cum e posibil ca după toate […]

vineri, 19 noiembrie 2010, 5:01

De ce se întoarce? De ce se întoarce Mihai Stoica la Steaua? Din iubire pentru Steaua? De dragul unei funcţii care îi permite să fie foarte, foarte, foarte vizibil? Pentru bani sau pentru glorie? Cum e posibil ca după toate cîte şi-au spus, ironii şi mitocănii, lucruri numai de ei ştiute, iar uneori inventate, cum naiba se face că oamenii ăştia se pot împăca, îşi pot zîmbi, aşezîndu-se la masă? Uite aşa, e posibil. Să facă planuri de viitor privindu-se în ochi. Planuri de viitor, ha, ha. Ha!

De ce gestul lui MM e repetat la nesfîrşit de alţi oameni care acceptă „să lucreze” cu Gigi Becali, deşi ştiu foarte bine ce îi aşteaptă? Doar pentru un CV cu valoare tot mai nesigură pe care scrie la un moment dat şi „Steaua”? Doar pentru bunăstarea familiei? Pentru că totul e în pofida evidenţei, acea evidenţă care spune că pe tarlaua lui Becali plouă torenţial cu acid din vorbele patronului plenipotenţiar şi parlamentar. E ceva în neregulă cu noi sau cu ei? Noi, cei care nu ne mai vindecăm de naivitate sau ei, cei care nu au memorie, dar au pielea bătucită în bătălii de la brîu în jos?

Lucrurle sînt simple. Noi sîntem naivi, adică proşti, iar ei sînt realişti, adică deştepţi. „Mimi” şi „Băi Gigi” au rămas în urmă. Erau nişte metafore. Nişte figuri de stil. Noi comentăm şi ne poticnim în tot felul de principii, ei merg vijelios înainte. Ca nişte tipi de acţiune ce sînt. MM şi Gigi, ce cuplu, ce tandem, ce requiem! Ce potenţial!

Comentarii (173)Adaugă comentariu

traiam (6 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 11:38

Becali a recunoscut că nu mai ştia ce să facă. Nu exista cineva care să ştie să-l mintă, măcar să poată visa în continuare. Trăim în România, o să tot avem parte de MIMI şi Be be!!!

giuby5679 (9 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 11:44

Mihai Stoica caracter 0..
Gigi Becali caracter 0..
Ce a ajuns clubul meu de suflet?
RESPECT CRISTI GEAMBASU

dario_11 (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 12:02

Nu de putine ori, viata asta ne impinge sa ne calcam in picioare orgoliu ji demnitatea si sa facem lucruri care mai devreme sau mai tarziu le vom regreta.Chiar daca ma bucura venirea lui MM la STEAUA, ma intristeaza usurinta cu care atat MM cat si LACA se injosesc in fata lui BECALI,dar traim in Romania si nu ne mai poate mira nimica.Poate pentru bani cum ziceai si tu sa dat cu diavolu,dupa ce s-au balacarit ca 2 tarani.=))=))

mitza (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 12:06

sunt*

cla (43 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 12:24

Acum ii apreciez si mai mult pe cei care au preferat inchisorile diferitelor regimuri sau chiar moartea decat sa-si incalce juramintele si principiile in picioare. Mult penibil…

mihaic3001 (31 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 12:28

Nu inteleg de ce unii il critica pe dl. Geambasu ptr. acest articol, ca vezi doamne, „critica” impacarea dintre Gigi si Mihai Stoica. Pai oameni buni, n-o critica !!! O apreciaza si ne spune clar (chiar si titlul articolului), ca au fost baieti destepti amandoi trecand peste trecut, impacandu-se si construind un nou viitor ptr. Steaua. Sper din tot sufletul ca Becali sa fi realizat in sfarsit toate greselile pe care le-a comis si mai sper ca langa M.M. Stoica sa fie adus un ANTRENOR nu un … lacatus. Ideal ar fi un Dan Petrescu, un Roni Levy sau Grigoras. Si mai trebuie ceva domnule Becali : trebuie SA AI RABDARE SI SA STAI „CUMINTEL” FARA DECLARATII. Lasa-l pe M.M. Stoica sa-si faca treaba ca in 2-3 ani Steaua va fi ce a fost odinioara, adica exact ceea ce a fost pe vremea mandatului … M.M Stoica. De departe ai cel mai valoros conducator de club din Liga 1 si la sa-l Becali, lasa-l sa-si faca treaba, inca odata iti zic …

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 12:58

Stiam ca subiectul este delicat atunci cind am scris articolul. Delicat nu pentru ca e vorba despre Gigi si MM, ci pentru ca e vorba de Steaua. Iubita de foarte multi si detestata de toti ceilalti. Intre aceste doua extreme mi-am propus un singur lucru, de fapt ce imi propun de fiecare data. Sa fiu sincer si sa spun ce gindesc, cu riscul ca uneori chiar sa gresesc.

De aceea ii inteleg pe cei care nu imi dau dreptate, dar nu ii inteleg atunci cind gasesc in articol tot soiul de interpretari fara legatura cu realitatea.
Ramin la parerea ca interesul este mai presus de orice intre oamenii din fotbal si nu cred deloc in povestea asta cu MM care se intoarce la Steaua mistuit de iubirea pentru culorile ros-albastre.

englezu (32 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 13:05

Prostitutie la Steaua; Sunt dinamovist, dar respect clubul Steaua. De cand a venit acest jiji- la Steaua lucrurile merg din rau in mai rau! Acum s-au reunit cele doua j…e ale fotbalului romanesc: oierul jiji si j…a mimi!!! Vai de Steaua !!! Cat va dura? Pai veti vedea si voi: pana la primele insuccese! Cat despre Marius Lacatus, ce sa spun: isi merita soarta; cine intra in cocina de porrci este mancat…de oier!!!
P.S. Sfertodoctului mimi: se spune „detaliat” si nu ‘detailat”. Alo, s-aude ? Dar banii nu au miros. Oare? Sa le fie rusine !!!

DD (31 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 13:21

Meme iubeste Steaua, nu stiu cat de tare….dar o iubeste ! In alta ordine de idei , ce s-a intamplat ? S-au impacat doi oameni care au fost certati ! Ce mare smekerie ? Aaa, ca s-au balacarit pe la tv si pe unde s-au prins da…..dar gata, s-au impacat ! Si da, interesul poarta fesul !

Bun articol Cristi !

nicolae (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 13:39

MM a fost,ca multi altii,umilit in dese randuri de patronul Stelei.Nici el nu e cruce de-nchinat.Amintiti-va: e printre putinii oameni care a incercat sa-l fure{si chiar a reusit} pe Becali.Nu stiu care dintre cei doi face un compromis mai mare.Poate ca noi,ceilalti,ar trebui sa invatam de la cei doi.Orgoliile,politele neplatite,umilintele,jignirile,sunt lasate de-o parte,pentru binele personal si comun.Interesul celor doi e mai presus de orice bariera spirituala.Asta e dovada gestului unor OAMENI PUTERNICI.
Mihai Stoica bine ai revenit!!!

mad0676 (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 13:40

Excelent articol d-le Geambasu…chiar asa , onoarea nu tine de foame , nu ? D-le Stoica , in genunchi , pe burta , va asteptam cu declaratii „inteligente” la TV , sa mai distrati manelistii tarii.

fan stiinta (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 13:41

La fel si voi, jurnalisti, interpretati ce vreti si cum vreti de multe ori, lucruri care ne deranjaza foarte tare. Nu inteleg de ce tocmai pa tine te deranjaza,cand tu ar trebui sa le intelegi cel mai bine.

apolitic (4 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 13:44

– De ce au pupat oierul şi mimi piaţa independenţei ? Simplu dar mai ales banal….interesul, interesul îi face pe amândoi să treacă peste toate mizeriile pe care cei doi şi le-au aruncat unul altuia de-a lungul timpului. În cazul celor doi, numai de coloană vertebrală şi demnitate nu se poate vorbi.

Dan (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 13:50

Pentru MM venirea la Steaua cred ca e ca un pariu cu el insusi. Un pariu pe care daca il castiga, castiga totul, dar daca pierde poate pierde poate prea mult. Steaua e intro situatie extrem de dificila, situatie in care MM a prezis ca va ajunge. Pentru el e ca o batalie castigata cu Becali faptul ca Steaua e atat de jos fara el.
Acum vine noua provocare a lui MM care il poate face cu adevarat legendar. Daca venirea lui realizeaza impactul decisiv al renasterii Stelei, MM ar castiga nu numai faima dar si acea calitate care uimeste lumea fotbalului de a fi genul de om care cand face o treaba stii ca va reusi, acea calitate pe care o putem recunoaste in plina glorie la Mourinho si destul de mult la Piturca.

Neculai Padina (2 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 14:11

Are dreptate mirrorman , toate editiile ziarului vostru incep cu steaua si mai nou a aparut si acest PAPAGAL numit Mihai Stoica al carui caracter mi-e f. greu sa-l definesc.Asteptam cu interes conferinta de presa in care va „detaila”motivele intoarcerii.
Baieti de la gsp, incetati sa mai fiti penibili !

rica (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 14:50

Dap, mm se intoarsa acasa. Vina iarna grea si e cam frig in cutia de carton, muuult mai bine cu un cojoc de oaie in spinare. Ce daca miroase, cainii latra, oaia supravietuieste. Demnitatea nu tine de foame, si asa prea idealisti unii dintre noi pentru vremurile astea grele(!).

george (1 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 15:26

nu sunteti idealisti, sunteti nistegazetari si jurnalisti de mana a treia care nu va saturati sa vorbiti despre aceleasi personaje mocirloase in loc sa va ocupati cu adevarat de sport. asta daca sunteti in stare.

JJ.B. Good (8 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 15:49

Romanii ca si grecii nu mai a umor cind e vorba de politica sau fotbal. Cineva ar trebui sa citeasca toate postarile pt. a cuantifica prostia populatei romanesti. Dureros e ca postari din vest sint la fel de lipsite de creier ca celelalte! Din Paris ni se comunica faptul ca cei care n-au avut nimic in cap in Romania nu vor avea nimic in cap indiferent de tara in care rezida! Prostia, incultura,lipsa de civilizatie si discernamint sint problemele principale ale Romaniei!

giussy (2 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 15:59

a venit Meme, e ok..
dar de Becali…
de Becali cand scapati ???

va dau eu rapunsul : niciodata.

dinARAD (127 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 16:50

Pai de asta la chemat Becali pe MM, cum altfel ar fi eliminat Tudor TREI fotbalisti de la Tg.Mures. Sa gindit Becali ca, un ajutor IN PLUS nu strica.

adi (2 comentarii)  •  20 noiembrie 2010, 18:29

O noua stire senzationala! Aveti si voi ce sa comentati ! Fara Becali & Co nu ati exista.Spuneti-mi,daca nu ar fii fost ei,ati fi avut despre ce sa scrieti?Un articol despre fotbal! Acel fenomen,numit fotbalul! Bai gazetarilor,cititi si voi cotidianele din vestul Europei!

ioana74 (3 comentarii)  •  21 noiembrie 2010, 14:53

eu nu am inteles exact ce va face mihai stoica la steaua, dar a inceput prost cu atitudinea lui de la targu mures. nu ne onoreaza nici pe noi, fanii, si nici clubul, dar asta este doar parerea unui fan. daca mihai stoica va trece peste marius lacatus si nu il va respecta si acesta o sa fie nevoit sa plece, in ghencea va incepe iar razboiul cu fanii si o luam de la capat. nu trebuie sa uitam ce a zis victor piturca despre el. sper ca lacatus sa reziste si sa stea cat mai mult. e bine ca helmuth duckadam este la steaua , astfel lacatus nu e singur. succes marius lacatus

aproapegenial (6 comentarii)  •  22 noiembrie 2010, 18:55

MM e noua perversa de pe Tg. Ocna , feriti-va adversari !

Comentează