Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Piţi şi discipolul Valerică

Prefer să selectez ce spune Piţurcă, iar la această selecţie pică vorbele de duh pe care antrenorul Craiovei i le-a transmis ordonatorului de finanţe al Timişoarei. Dar spusele lui Piţurcă despre întîmplările recente ale echipei sale merită atenţia. Mai ales […]

joi, 11 noiembrie 2010, 7:11

Prefer să selectez ce spune Piţurcă, iar la această selecţie pică vorbele de duh pe care antrenorul Craiovei i le-a transmis ordonatorului de finanţe al Timişoarei. Dar spusele lui Piţurcă despre întîmplările recente ale echipei sale merită atenţia. Mai ales acum, în zilele dintre dubla manşă cu Dinamo, cînd duşmănia semiseculară pare să fi fost înlocuită de o normalitate pe care aproape că nu mai ştim de unde să o apucăm.

Piţurcă a observat că Găman, Bărboianu şi Mihai Costea nu şi-au pregătit cum trebuie execuţiile la loviturile de departajare. Spre deosebire de Valerică, Victor ştie că penaltyurile nu sînt o simplă loterie. Un episod la care închizi ochii şi tragi la poartă. Luaţi Gazeta Sporturilor de joi, 11 noiembrie, ziarul vreau să zic, ziarul acela în care veţi fi surprinşi să găsiţi foarte, foarte multe lucruri numai despre sport,  e drept, mai multe despre fotbal, deci luaţi ziarul, deschideţi-l la paginile 2-3 şi uitaţi-vă atent la felul chinuit şi nefiresc în care a executat Găman penaltyul apărat de Dolha. Greşise paşii, s-a poticnit în timpul elanului, pentru ca apoi să bată previzibil şi strîmb, numai bine pentru ca portarul advers să-i ghicească intenţia. Pe urmă, Bărboianu a căzut în fund în momentul şutului, iar Mihai Costea, care jucase foarte bine pînă atunci, a tras şi el, ia, să fie acolo!

Lipsa de concentrare, cîteva secunde de relaxare cînd mintea zboară aiurea, unde, măi Valerică?, au fost suficiente pentru anularea unui meci bun făcut de o echipă care continuă să plătească birul imaturităţii. Aici trebuie să lucreze Piţurcă, acel Piţurcă schimbat în bine, comunicativ, deschis, cu zîmbetul pe buze, una şi aceeaşi persoană cu acel Piţurcă sumbru din duelul cu Iancu. Antrenorul are în faţă două ţinte importante. Redefinirea Craiovei şi abandonul unui anumit tip de limbaj şi de comportament. Pentru asta nu trebuie să fii nici satanist, nici heruvimist, nici optimist, nici pesimist, ci doar un om bine crescut care îşi face aplicat meseria.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

corvineus (11 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 19:38

Meserias Piti, desi pe vremea cand era la Steaua si apoi la nationala ma enerva ‘Posada’ celebra, un gol si fuga in aparare, pana si cand juca impotriva lui Ceahlaul ori a Macedoniei. Dar acum Craiova arata binisor, pacat de acele imaturitati…Cu cativa jucatori adusi se poate bate la titlu la anul, mai ales ca provincia este, se pare, cea care ofera favoritele.

f_craiova (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 19:50

Domn’ Cristi unul din singurele comentarii pertinente pe care le-am auzit la dvs in ultimul timp.Desi nu tineti cu ”U” observ ca incepeti sa fiti din ce in ce mai just atat dvs cat si colegii dvs in ceea ce priveste o echipa care incearca sa scoata capul dintr-o mediocritate crasa impusa si de sistem,dar si de un management defectuos. Va salut cu un deosebit respect.

Teodor (36 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 20:07

Macar lui Victor Piturca ii poti reprosa doar atat. Majoritatea oamenilor din fotbal au de zeci de ori mai multe defecte. Victor Piturca isi face insa mult mai bine si mai profesionist treaba decat multi altii din tara noastra. E discutabil cel mai bun antrenor si discutabil cel mai bun conducator de club(gen Dinu Gheorghe, Marius Stan) din Romania!

_ge (5 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 20:16

Inca o data un articol bun.

Bitza (3 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 20:20

Excelent articolul. Daca eam in locul dumneavoastra, as fi incheiat articolul cu : ” Si Piturca stie meserie…”

ovidiu (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 20:23

cred ca este heruvimist de la heruvim (grad ingeresc) si nu herumivist.

blue (2 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 20:24

am fost pe stadion. era incredibil. sa fi huiduit de o peluza intreaga nu e usor. ar fi fost mai bine daca s-ar fi batut penalty-urile la poarta celalta unde erau suporteri ucv. oricum… meciul s-a pierdut inainte de penalty-uri. baietii din min 50 mergeau cu capul in pamant la fel ca la sfarsitul meciului cand au plecat de la salutul galeriei. daca nici in meciul asta nu tragi ca niciodata atunci ce sa mai zici? Poate alta data cand o sa fim si noi (universitatea) cu taxele la zi.

wolfpress (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 20:25

Universitatea Craiova este o echipa care a fost defavorizata de arbitraj in foarte multe etape ale campionatelor trecute şi chiar în ale actualului. Regii Bucureştiului au acaparat arbitarjul cu banii lor. Am retrogradat, asa e, dar suporterii au ramas alături de echipă şi la bine dar mai ales şi la greu, ceea ce nu o să se mai vadă în următorul secol în România. Acum, noi, oltenii, suntem cei care umplem stadionul aşa cum nicio echipă bucureşteană nu reuşeşte. AM fost peste 25.000 în meciul cu liderul Oţelul, şi vom continua să fim chiar dacă ultimele 3 etape am pierdut. Dinamo a câştigat la ruletă acest meci. Dacă se juca în Bănie, altfel stăteau treburile. Cert este că suntem pe drumul cel bun de la venirea lui Piţurcă şi ne îndreptăm spre ceea ce însemna cândva Craiova Maxima. FORTZA ŞTIINŢA!

mircea (2 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 20:26

Asa ma nea Geabasu in sfrsit citim un articol fff bine asezat si obiectiv
Deci…se poate
La mai multe !

alb-rosu_in_VN (116 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 20:52

wolfpress
Daca se juca in Banie va bateam in 90 de minute. Craiova joaca slab acasa pentru ca jucatorii sunt apasati de presiunea suporterilor. Craiova a jucat mult mai bine in deplasare de cand e Piturca. Nu va mai imbatati cu apa rece. Lasati-o asa, ca a fost bine.

aly_dinamo (7 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 21:22

Felicitari pentru articol

calin (24 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 21:30

Foarte bun articolul. Craiova are jucatori extraordinar de talentati dar nu prea au inca mentalitate de invingator cum avea Craiova Maxima. Oricum, eu ca fan Poli Timisoara stimez si apreciez echipa craioveana.

un nene (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 21:34

Articol scris de un dinamovist inflacarat, bucuros ca echipa lui a batut pe teren propriu Craiova. Nu ar fi mai bine sa scrii despre Dinamo?

leo (23 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 22:32

interesant …mai ales ca Nea Piti a fost si va ramane un vulcan stins dar oricand gata sa rabufneasca…iar Craiova de astazi se aseamna cu el…acest antrenor care incepe sa gandeasca jocul ofensiv …nu ca la CC cand eram cu crl in poarta cand olandezi ne iinvitau sa le dam gol! Piturca ca multi antrenori tineri incearca sa fie civilizati…si impreuna cu altii gen Sabau, Sumudica, Andone, Lacatus ,Dorinel,Selimesi, etc incearca sa aduca normalitate in fotbalul romanasc….
Si mai raman patronii sa se civilizeze si atunci o sa uitam de butelii,oi, petrol murdar, vaci si ogoare etc.

leo (23 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 22:36

Cartu …nu face parte din cei enumerati mai jos….

ValsiS (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 23:03

leo 🙂 Piturnca nu este un antrenor tanar 😛 … ca arata el bine pentru varsta lui e altceva , are totusi 54 de ani

Che Guevara (113 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 23:28

Piturca lucreaza 100% profesionist la Craiova. Ce sa te faci cu jucatorii care sunt varza, bat penalty-uri cu gandul la Adelina Pestritu?

geosx5 (6 comentarii)  •  11 noiembrie 2010, 23:58

Felicitari invinsilor,glorie invingatorilor!
Trebuie sa mergem mai departe,iar Victor Piturca sigur va reusi sa faca din Stiinta ceea ce ne dorim si visam de atata timp.Vor veni si serile superbe,cu victorii importante,inclusiv in cupele europene.
Rabdare si incredere,iar noi,suporterii trebuie sa avem rabdare si sa-i incurajam pe copii si sa le dam incredere-si noi avem rolul nostru extrem de important
-a venit momentul sa lasam orgoliile la o parte si sa-i sustinem neconditionat,atat material(umpland tribunele la fiecare meci,asa cum se intampla deja)cat si moral(sa-i incurajam chiar si dupa infrangeri,asta ii va face sa simta ca le suntem alaturi si credem in ei)!!!
Hai Craiova!!!

asking (2 comentarii)  •  12 noiembrie 2010, 0:47

Sper ca Piti sa-l bage pe Ologu titular de acum…

Vlad Dracul (11 comentarii)  •  12 noiembrie 2010, 2:27

“Muncă, multă muncă”, vorba lui Piţi.
Care, într-adevăr, nu-i vrăjitor, da’ îi un foarte bun antrenor de fotbal. Şi sper să rămână mult timp la Ştiinţa.

Când or înţelege copiii ăştia talentaţi că tre’ să pună capu-n pământ, să scrâşnească din dinţi şi să scuipe sânge pentru UNIVERSITATEA CRAIOVA, atunci, şi doar atunci vor gusta din cupa adevăratei PERFORMANŢE.

Care va veni, dacă vor fi îndeplinite condiţiile de mai sus.

Iar ei, copiii de azi, vor deveni, peste ani, eroii unei mari iubiri…

gery76 (78 comentarii)  •  12 noiembrie 2010, 4:43

Rabdare si vreo 4-5 jucatori ne mai trebuie pentru ca noi suporterii Craiovei sa nu avem parte doar de sperante desarte .Ne mai trebuie un mijlocas central tehnic ,doua varfuri mobile si doi fundasi laterali[din pacate Dananae este din ce in ce mai nesigur,iar Barboianu nu este lateral de meserie].Iar in legatura cu penalty-urile s-a indus falsa teorie ca sunt o loterie ,iar ca argument va reamintesc ca nationala Germaniei dupa infrangerea la penalty-uri din finala euro’76 cu Cehoslovacia n-a mai pierdut niciodata vreun meci la turneele finale la lovituri de departajare,invingand Franta in ’82,Mexicul in’86,Anglia in 90 si 96si Argentina in 2006 de aici rezultand tarie de caracter si mentalitate sanatoasa!!!

moromete (2 comentarii)  •  12 noiembrie 2010, 8:03

Daca eu as fi in locul lui Piturca, le-as interzice jucatorilor, sub rezerva unei amenzi de 10.000 Euro, sa execute un penalti cu elan mai mic de 7 pasi. Adica sa porneasca din afara careului, sa aiba timp sa priveasca ce face portarul, sa-si faca o strategie si sa aleaga o solutie. un penalti nu se apara, se rateaza. Rememorati executia lui Prepelita in meciul cu Vaslui, executiile din meciul recent cu Dinamo. Jucatorii s-au dat 2-3 pasi inapoi fara prea mare convingere si au dat in minge ca sa scape de ea, poate s-o duce unde trebuie. Pe urma, eu as fi curios sa stiu cati dintre jucatorii Craiovei vin inainte sau raman dupa antrenament ca sa repete unele executii (suturi, centrari, fente, etc). As vrea sa stiu care dintre ei este interesat sa munceasca 30 de minute, in plus fata de cat cere antrenorul, ca sa progreseze. As fi curios sa stiu cum are de gand sa invete Dananaie sa centreze sau cum face Barboianu exercitii pentru piciorul stang. Fiecare jucator, cat o fi el de Gaman, trebuie sa aiba o ambitie personala de a creste in valoare. Daca nu munceste in plus, n-are cum sa progreseze si de ei trebuie sa te dispensezi indiferent cine si ce sunt, ca de o nevasta frumoasa si buna la pat, dar proasta si puturoasa, care te face doar de rasul lumii.

dorian (1 comentarii)  •  12 noiembrie 2010, 15:04

hai nea piti la dinamo ia ia oooo,ca nu-i antrenor mai bun ia ia oooo. smecher omu,respect pe viata pt un rival de moarte.

Andrei (1 comentarii)  •  12 noiembrie 2010, 15:43

Mai lasati fotbalul si mai dati si despre sporturile minore. Acolo se castiga medalii, nu ca in fotbal.
http://www.lemonde.fr/sport/article/2010/11/12/escrime-les-epeistes-francaises-qualifiees-de-justesse-pour-les-quarts_1438976_3242.html

nelu oradeanu (1 comentarii)  •  12 noiembrie 2010, 18:11

cum se schimba lumea !! In urma cu cca doi ani, piti era dusmanul nr 1 al fotbalului in general si al fotbalului romanesc in special. Acum, e antrenorul cel mai bun din liga I !!
Cum ne-a castigat ?
A reusit sa-l puna la punct si sa-i inchida gura pentru catva timp adevaratului dusman al fotbalului romanesc : ” gigi „.
Bravo PITI, toata stima !

kia (1 comentarii)  •  12 noiembrie 2010, 18:50

pacat de suporteri .ce nebunie e craiova nu am vazut pe un nici un stadion din tara

cristi p (11 comentarii)  •  12 noiembrie 2010, 20:55

Piti tot un bou ramine – un limitat care se crede Mourinho 2. Problema e ca romanii uita repede – cel mai jenibil episod fiind ingroparea porcului cu onoruri militare.

petru (16 comentarii)  •  13 noiembrie 2010, 1:37

CRAIOVA INCEPE SA ARATE A ECHIPA DE FOTBAL.CU INCA 4-5 JUCATORI FOARTE BUNI VA ARATA SI MAI BINE.
IARASI VA FI ACEA POVESTE FRUMOASA IN CARE SPECTATORII SE VOR DUCE LA MECI CA LA UN RECITAL ,ASA CAT SA POVESTEASCA AIDOMA POVESTII ADEVARATE ,,CRAIOVA MAXIMA,,
Cristi fa ceva si pentru Dinamo ,CA IARASI INCEPE FURTUNA.CICA N Doye se duce la Rapid…

sundance kid (107 comentarii)  •  13 noiembrie 2010, 10:49

@ wolfpress : Mai baietica nu mai compara merele cu perele !! Ok-ay ? Pai voi sunteti echipa orasului vostru ! Ia imagineaza-ti tu sa existe un FC. Bucuresti si dupa 20 de ani sa primim o sansa ! Pai cred ca ultrasii ar ocupa Budapesta ! Tie chiar iti prieste somnul ?

florin (2 comentarii)  •  13 noiembrie 2010, 11:21

mai ANDREi ce bine zici
daca il intrebam pe domnul jurnalist sportiv (de fapt ca 99% dintre jurnalisti sportivi sunt de fapt jurnalisti de fotbal ) cu cine joaca azi romania barajul de califica la mondiale habar nu are
cum oare era deviza aia „NOUA NE PASA DE SPORT ”
:))
nici macar in coltul pagini nu scrie deapre mecil capital care il joaca selectiona de rugby a romaniei care pana acum e singura selectionata din romania calificata la toate mondialurile

piturca + presa = love (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2010, 13:47

in alti termeni : satana al barbutului + dumnezeul gazetariei = fluturasi .

cu un amendament, cristian geambasu nu e inca dzeu, si punctu b) presa sportiva e o alta forma de investment prin care mogulii iau ochii si mintile fraierilor.
avem fotbal, si-avem saracie.

lucruri care stimuleaza diavolesc fenomenul intamplarii si-al jocurilor de noroc. uite asa se inchide cercul

draq (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2010, 16:16

piturca= oltean j…s ,grotesc

aproapegenial (6 comentarii)  •  22 noiembrie 2010, 18:13

La cum bat jucatorii loviturile de la 11m e clar ce bine sunt pregatiti pentru asta . 90 % dintre antrenori spun ca e loterie ! Gandire primitiva ! Daca il antrenez pe un betiv de pe strada sa dea numai la vinclu…ala va da numai la vinclu in proportie de 95% ! E vorba de pregatire si atat !

venus (4 comentarii)  •  25 noiembrie 2010, 23:07

pacat de suporterii, sa va fie rusine jucatori de 2, 3 lei, nu mertati tricoul craiovei va ganditi numai la bani

Comentează