Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Bangoura, uraa!

Vine Bangoura! Lume, lume, popor dinamovist, vine Bangoura! Sambegou Bangoura, din Guineea. Uraa, uraa! 24 de ani. Vînjos, pielea de abanos. Atacant. De nivel internaţional. Senzaţional. De la Stoke City. De la Stoke City, capisci? Do you understand? S-au bătut […]

sâmbătă, 6 ianuarie 2007, 7:06

Vine Bangoura! Lume, lume, popor dinamovist, vine Bangoura! Sambegou Bangoura, din Guineea. Uraa, uraa! 24 de ani. Vînjos, pielea de abanos. Atacant. De nivel internaţional. Senzaţional. De la Stoke City. De la Stoke City, capisci? Do you understand? S-au bătut pe el cluburi belgiene de elită ca FC Bruxelles şi Charleroi. Uau! 

Pricepeţi? Cum nu pricepeţi, de ce nu vă înfioraţi? Nerecunoscătorilor, nici nu vă daţi seama ce eforturi financiare s-au făcut pentru marele, explozivul, incredibilul Bangoura!

Dar travaliul lui Mircea Rednic, cu largă deschidere la cardul lui Borcea, nu se opreşte aici. Urmează Amuneke de la Setubal. Şi poate Nepereke de la Mecibal. Şi tot aşa.

Dinamo se întăreşte, fiţi pe pace, suporteri şi inamici, neutri şi păcălici! Dinamo îşi face stadion frumos pe Groapă în jos. Domnul Cohn frazează elegant pe TVR într-un interviu împărţit în episoade. Să-i zicem „Mîndrie şi prejudecată”. Sau „Lost”. Sau şi mai bine „Războiul stelelor”, deşi nu mai sînt stele, ci trese, iar generalii s-au dat peste cap ca în poveste şi au devenit comisari. Ai poporului dinamovist, de bună seamă.

Între timp, au plecat Cosmin Paşcovici şi Dorin Mihuţ. Dezamăgiţi şi trişti. Supăraţi, ca nişte oameni cărora li s-au aruncat cîteva firimituri înainte să aibă prilejul să-şi cîştige pîinea. Nici o pierdere!, vor striga în cor vînătorii din Consiliul de Administraţie. Sau cum s-o mai fi chemînd locul acela unde se iau măsuri de neînţeles pentru plebe.

Bratu, Pleşan. Locuri comune. Piste tocite. Incoerenţă, cîrpeală, fonfleuri. Cu excepţia lui Vranjikovici şi Bălace, aşa arată pînă acum marea campanie de transferuri dinamovistă. Straniu, Mircea Rednic pare element de bază al butaforiei şefilor. Au apărut iar declaraţiile sforăitoare, trufia aceea de miliardar fără trecut, cu trabucul în gură şi rafturile bibliotecii garnisite cu sticle de whisky. De-abia acum încep să pocnească bombele anunţate de Gigi Neţoiu, care aşteaptă în beciul său ciocoiesc ca avansul de 13 puncte în clasament să se dovedească insuficient.

Speranţa vine din Cişmigiu, dar nu de pe aleea scriitorilor. Radu Ştefan se plimbă cu mîinile în buzunare. Îşi aduce aminte cum alerga porumbeii cînd era copil, cum ducea fetele cu barca. Recunoaşte că a avut accese de romantism. Priveşte trecătorii şi se simte unul de-al lor. Probabil că aşa ar trebui să arate fotbalistul capabil să ducă pe Dinamo în Ligă.

Mofturi, acum vine Bangoura! Marele Bangoura, vrăjitorul din Guineea adus de vrăjitorii din Ştefan cel Mare să desferece porţile adverse! Bau, bau! Sau bla, bla?

Comentarii (1377)Adaugă comentariu

montpellier8-0 (100 comentarii)  •  7 ianuarie 2007, 17:06

http://www.fcflora.ee/

JOSE (146 comentarii)  •  7 ianuarie 2007, 17:06

cea mai mare satisfactie, cind pierd dusmanii nostri. Ca de castigat ai nostrii, doar cu meciuri aranjate…Dinamu-Foresta aranjament. Dinamo conduce cu 4-0 , nu se duce proCURorru sa duca banii…dinamu pierde cu 5-4

Shine (1 comentarii)  •  7 ianuarie 2007, 17:10

geambasule….ai reusit sa ma enervezi la maxim..daca te-am prins pe strada ti-am rupt picioarele!!! te astept oricand la parte in parte…mortzi matii de ziarist stelist ce esti! ce draq mai aveti acum cu dinamo ? nici la 13 puncte in fatza nu sunt buni? cate vretzi sa aiba, 25? nu e timpul pierdut..stati linisiti!

JOSE (146 comentarii)  •  7 ianuarie 2007, 17:12

17 ani de ciuda

JOSE (146 comentarii)  •  7 ianuarie 2007, 17:14

17 nentori, 17 ani de frustrari…ce coincidenta!

JOSE (146 comentarii)  •  7 ianuarie 2007, 17:17

bine ca nu era 99 nentori tirana, ca nu mai apucam in viatza asta…

montpellier8-0 (100 comentarii)  •  7 ianuarie 2007, 17:19

Tot nu a plecat mascariciul de pe aici. Iti dau un fular cu OL cadou daca ne parasesti, necajitule
Colleter, Xuereb etc

montpellier8-0 (100 comentarii)  •  7 ianuarie 2007, 17:28

Spurcaciunilor, De ce fugiti mereu?

wlm shkspr (2 comentarii)  •  7 ianuarie 2007, 17:37

Stimati colegi gazetari de la GSP!
Va felicit! Veti continua sa va compromiteti in ochii opiniei publice din tara si nu numai atunci atata timp cat mai permiteti unor schizoizi din Ghencea, din spate de la sere, sa se foloseasca de nickul meu si astfel sa atace cu lasitate echipa Dinamo-Militie Bucuresti.
Dar adevarul va iesi la suprafata ca untdelemnul. Daca pana acum voi ati tolerat aceasta mojicie si nu ati miscat niciun deget, Politia Romana isi va face, sper, datoria si-i va depista pe acei infractori care obstructioneaza pervers schimbul de idei de pe acest blog.

Sunteti cum nu se poate mai jalnici si, in semn de protest, va las acum. Cu gandul la niste vremuri mai bune ma duc sa mai frig o laba.
Revin dupa ce ma relaxez un pic.

Dinny (405 comentarii)  •  7 ianuarie 2007, 20:23

Fatza acra !
Cred ca-i fost beat ,cand ai scris…”capodopera” asta !
INTERESUL SUBALTERN….re-a atins si pe tine !

makaveli (2 comentarii)  •  7 ianuarie 2007, 20:26

bagamias pula`n mata de fraier ca mi`ai mai sters un post sclavule si redusule ,esti tare misto geambasule esti fututi morti matii de spurkat

montpellier8-0 (100 comentarii)  •  7 ianuarie 2007, 21:32

Pt geambasu si alti sclavi din presa: nu va puneti cu noi! Ne subestimati si ne luati in zeflemea, insa v-am demonstrat inca o data de ce suntem in stare.
Puteti sa lingeti la infinit mana intinsa dinspre ghena, insa nu va mai legati de noi. Avem echipa in centrul Capitalei, avem 13 pct avans si avem ceva treaba cu Benfica.
Iata de ce un ziar mai slab ca Prosport se vinde mai bine decat unul teoretic mai bun insa aservit, ingamfat si partizan precum gsp
NU VA PUNETI CU NOI!!!!!!!!!!!!

fightclub (1 comentarii)  •  7 ianuarie 2007, 22:05

Pt caini : bai flocilor daca voi credeti ca bateti in Romania pe vaslui, galati si bistrita nu inseamna ca afara reprezentati ceva. O sa va loviti de Benfica Lisabona ca de Intercity si o sa ne oferiti motive sa radem cu gura pana la urechi de voi. Niciodata nu ati reusit ceva in afara de furtisaguri ca doar reprezentati MILITIA. Cand joci cu 1 mie de spectatori pe stadion si te duci in deplasari in masina jandarmeriei n-ai la ce sa te astepti. Sunteti pe cale de disparitie, va multumim ca muriti!!!

O sa aveti si voi motive de bucurie, cand, poate, o sa pierdem noi finala cupei uefa anul asta, in rest ciocu mic si joc de glezne nevertebrate constipate ce sunteti!

Caine (5 comentarii)  •  7 ianuarie 2007, 22:17

@fightpirtz: Bagami-as pula in ma-ta de soarece jegos..zi-mi unde te gasesc sa stam de vorba

moro_reddog (12 comentarii)  •  7 ianuarie 2007, 23:38

de unde stii ca Bangoura nu este totusi un jucator care sa merite incredere? Daca Rednic il cunoaste si are incredre in el, de ce te antepronunti tu?!!??!??
Vom vedea……………..

Racul (27 comentarii)  •  8 ianuarie 2007, 1:01

Bai io-s stelist dar va spun ca Bangoura e de doua ori mai bun decat Ganea. Daca e si mai ieftin, a facut o afacere buna Borcea.

ScorpyoN (2 comentarii)  •  8 ianuarie 2007, 10:34

Am o intrebare pentru Domnu’ geampara asta: Cat a dat jiji pe articolu’ asta? Ca se vede de la o posta ca articolul e comandat (mai ales cand in aceeasi zi pe prima pagina a gsp legat de venirea marelui portar Andrey la stoaia scrie cat de clar „LOVITURA”).
P.S. Titlul 18 e cu dedicatie pentru tine 😉

Cohiba (1 comentarii)  •  8 ianuarie 2007, 19:43

http://www.lucstar.com Aici gasiti cel mai rapid LIVESCORE si cele mai bune pronosticuri gratuite de pe net. Multa bafta!

Sport (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2007, 2:46

Pai dupa ce l-au pierdut pe Ganea e greu sa-l mai inlocuiasca cu ceva mai bun. Dar faptul ca au adus un fotbalist din Guineea nu poate fi neaparat rau – sunt convins ca exista fotbalisti foarte buni si acolo insa nu stiu daca si asta pe care l-au adus ei se numara printre cei buni. Oricum, Ganea desi era dificil, trebuia pastrat. Tot e bine ca il au inca pe Claudiu Niculescu. Asteptam cu interes returul

ganea e praf (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2007, 4:52

ce se mai agita astia ca a plecat ganea , mare chestie oricum are 34 de ani sau cat are , si daca nu era echipa care sa-i puna golurile pe tava nu mai era el asa mare jucator .

AM O INTREBARE PENTRU TOTI DINAMOVISTII , CREDETI CA DACA ERA MENDY SAU ORICARE ALT JUCATOR IN LOCUL LUI SI PRIMEA PASELE CARE LE-A PRIMIT GANEA , NU ERAU IN STARE SA BAGE MINGEA AIA IN POARTA ?

PAREREA MEA E CA DINAMO A CASTIGAT LINISTE LA ECHIPA DUPA CE A PLECAT GANEA

dddddiii (2 comentarii)  •  9 ianuarie 2007, 20:30

sugi poola inca odata OAIE Latifundiara

deea rapidista (1 comentarii)  •  24 aprilie 2007, 10:32

coltescu ala ar trebui dat afara din arbitraj e un mare dobitoc futul in gura de idiot handicapat

olly (1 comentarii)  •  7 ianuarie 2009, 18:08

Fratilor, are dreptate IANCU, ce stie PITURCA?cred ca e prewizibil, mult prea, asa ca, sa wina…. poate BALINT? sa u altul tanar, D. PETRESCU? ZICETI SI WOI BAFTA.. CRECA A WENIT WREMEA LU….. IANCU…

george (10 comentarii)  •  17 decembrie 2010, 17:43

A ajuns departe Bangoura.

Jocuri (2 comentarii)  •  10 mai 2011, 16:34

bv mah ,ati ajuns si voi departe ..

Che Guevara (113 comentarii)  •  20 noiembrie 2011, 0:30

Aiureli! Dinamo nu poate sa faca performanta decat cu jucatori crescuti in curtea proprie. Toti pe care ii aduce din alte parti nu fac nici o branza ca nu sunt fii de juristi, politisti, jandarmi sau cadre MAI. Acolo, daca nu ai spate, esti ratat.

jerry pizza (1 comentarii)  •  26 aprilie 2012, 17:32

Ma bucur ca a scris cineva despre asta

Comentează