Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Bălgrădean și pumnul în capul gloriei

Poreclit “Pufi” pentru tendința de a lua kilograme în plus, Bălgrădean a ajuns la 32 de ani un portar binecunoscut în fotbalul românesc, însă el nu va fi niciodată o legendă

Permalink to Bălgrădean și pumnul în capul gloriei
vineri, 11 decembrie 2020, 2:15

CFR Cluj – AS Roma 0-1, minutul 65: Camora pasează o minge înapoi, Mikhtarian urmărește și scapă singur cu Bălgrădean. Armeanul ajunge primul la balon și încearcă să îl “înțepe” peste Bălgrădean, portarul respinge cu umărul, dar îl cosește pe jucătorul Romei cu picioarele. Mingea rămâne în joc, în zona ciocnirii. Arbitrul Harald Lechner dă un penalty contestat vehement de clujeni și de specialiștii din fotbalul românesc. 

Young Boys – CFR 0-0, minutul 43: dintr-un șut deviat, Nsame se trezește singur cu Bălgrădean. Atacantul își potrivește corpul pentru șut și trage, mingea atinge gheata portarului, însă Bălgrădean își continuă mișcarea și îl doboară pe atacantul lui Young Boys cu picioarele. În momentul contactului, mingea era în joc, dar arbitrii au dictat ofsaid la Nsame.

Young Boys – CFR 0-1, minutul 90+3: disperați, elvețienii aruncă o minge în careu, iar Zesiger se înalță. Ieșit din poartă, Bălgrădean ajunge cu o fracțiune de secundă mai târziu, atinge mingea lovită mai întâi de elvețian, dar apoi îl lovește pe adversar cu pumnul în cap. Balonul e în joc. Zesiger intensifică impactul loviturii și se prăbușește, iar arbitrul Benoit Bastien acordă penalty, spre furia lui Bălgrădean, care este și eliminat. 

Din cele trei faze de mai sus, una nu a contat în joc, iar două s-au soldat cu penaltyuri considerate de comentatorii și de analiștii TV drept “inventate” sau “ușor acordate”.

E posibil să fie așa. 

Totuși, toate au un numitor comun: un contact evident, produs în careu între Cristi Bălgrădean și adversari, contact soldat de fiecare dată cu doborârea fotbaliștilor aflați față în față cu portarul CFR-ului. Au simulat aceștia sau au exagerat contactul? Poate. Au fost loviți de Bălgrădean în timp ce mingea era încă în joc? Indiscutabil!

În Legile Jocului, regulamentul după care se ghidează fotbalul, Legea 12 definește “faulturile și comportamentul nesportiv”. Prima condiție pentru acordarea unei lovituri libere directe, indirecte sau a unui penalty este ca “mingea să fie în joc”. 

Apoi, lovitura liberă directă și, implicit, un penalty – dacă faza se petrece în careu – se acordă dacă “un jucător comite una dintre următoarele abateri împotriva unui adversar din neglijenţă sau imprudenţă sau utilizând forţă excesivă:

  • atacă adversarul
  • sare la adversar
  • loveşte sau încearcă să lovească adversarul cu piciorul
  • împinge adversarul
  • loveşte sau încearcă să lovească adversarul (inclusiv cu capul)
  • atacă prin alunecare sau atacă un adversar
  • pune piedică sau încearcă să pună piedică adversarului”

Revăzând fazele enumerate mai sus, putem observa că Bălgrădean îl “lovește pe adversarul” Zesiger și le “pune piedică adversarilor” Mikhtarian și Nsame. Totul – sper că nu ați uitat – când mingea e încă în joc, iar adversarul pus la pământ ar fi putut teoretic să continue faza în cazul în care care nu ar fi fost doborât cu nasul în gazon. 

E Bălgrădean neglijent sau imprudent în cele trei faze? Mulți vor spune că portarul nu avea ce să facă și că nu putea să evite contactul cu adversarul. E un raționament aparent corect.

Dar acum haideți să ne imaginăm toate cele trei faze cu un Bălgrădean având un timp de reacție mai scurt cu o fracțiune de secundă decât cel avut în realitate. Să presupunem că la fazele cu Mikhtarian și Nsame, portarul ar fi ajuns mai aproape de minge. Nu cumva ar fi fost suficient să reducă timpul și spațiul într-atât încât contactul cu adversarul să fie considerat fault în atac?! 

Acum priviți toate capturile fazei penaltyului de aseară. Într-o captură postată pe Facebook, Edi Iordănescu încearcă să demonstreze că Bălgrădean ajunge la minge mai devreme sau măcar în același timp cu Zesiger. E o postare subiectivă. Faza derulată cadru cu cadru scoate la iveală nuanțe nebănuite. 

În primul rând, uitați-vă la detenta lui Bălgrădean și la cea a lui Zesiger (foto jos) și remarcați cum elvețianul reușește să ajungă primul la minge, deși românul are brațul întins în sus. Dacă Bălgrădean ar fi reacționat mai repede și ar ajuns primul, autoritar, clar, la balon, ar fi respins mingea departe, iar contactul cu Zesiger ar fi fost fluierat ca fault în atac. 

Așa, Bălgrădean nu a făcut altceva decât să-i dea posibilitatea lui Benoit Bastien să fluiere un penalty crud, poate nedrept (deși golul CFR-ului a fost marcat dintr-o poziție de ofsaid), dar perfect acoperit de regulament. Nu vă puteți imagina încălcarea regulamentului nici acum? Atunci gândiți-vă la un fundaș care atacă mingea în careu, o lovește, dar rupe din greșeală și piciorul adversarului. Evident, e o exagerare, dar atacul prin neglijență se sancționează cu penalty!

Aseară târziu, Adrian Porumboiu a declarat la GSP Live că “e un penalty acordat foarte ușor, dar există cirmcumstanțe de penalty. Bălgrădean nu se poate compara cu Arlauskis. Stă pe călcâie și iese târziu pe minge”. E o senzație care transpiră din reluările tuturor celor trei faze de mai sus. Într-un fotbal rapid, tot mai comprimat, în care timpul de reacție al jucătorilor și, mai ales, al portarilor se antrenează acum prin metode și aparate tot mai aproape de domeniul SF, Bălgrădean pare un goalkeeper desprins din filmele alb-negru ale anilor ’20-’30, când niște băieți cu băști se aruncau cavalerește cu capul în bocancii adversarilor, dintr-un instinct dat doar de talent. 

E exact impresia pe care a avut-o un specialist din fotbalul românesc care a lucrat cu Bălgrădean și cu Silviu Lung junior. Într-un dialog cu un reporter al Gazetei, acesta a mărturisit că “Lung nu are nici pe departe un talent fenomenal de portar, dar muncește incredibil. Din România, un portar cu adevărat talentat e Bălgrădean, dar el nu muncea nici măcar pe aproape cât muncea Lung”. 

Poreclit “Pufi” pentru tendința de a lua kilograme în plus, Bălgrădean a ajuns la 32 de ani un portar binecunoscut în fotbalul românesc, însă el nu va fi niciodată o legendă. Pentru cei care se întreabă de ce, un răspuns poate fi găsit și în plecările sale gratis de la Dinamo, CSU Craiova și FCSB. 

Dus în spate de talentul său recunoscut de specialiști, portarul lui CFR a fost mereu în contratimp cu gloria. Când s-a apropiat de ea suficient, a pus-o în cap din neglijență sau imprudență. 

Comentarii (39)Adaugă comentariu

Robert (1 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 15:13

Daca te-ai fi uitat la reluari intr-un mod obiectiv, ai fi observat ca Balgradean duce mana in sus spre minge pe care o si loveste( ii si schimba traiectoria) si din inertia miscarii corpului inspre elvetian abia daca il atinge cu mana in cap, nici vorba sa il loveasca. Se vede clar ca nu duce mana spre elvetian, ci in sus spre minge. Iar elvetianul de fair-play ce este... actioneaza ca si cum ar fi primit un pumn in plin. Nu stiu pentru ce m-am pus sa iti explic, daca ai fi vrut sa vezi, ai fi vazut

Cunoscatorul (1 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 15:15

Nu e un penalty atat de evidentul dar probabil arbitru aflase intre timp ca a validat un gol neregulamentar clujenilor si a vrut sa *** lucrurile in ordinea fireasca.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

catalin_cj (4 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 15:20

Foarte adevarat. Pufi nu e un portar bun. E doar un portar. Care a trecut pe la multe echipe mari din tara dar nu a lasat in urma nimic notabil. As mai adauga la tot ce ai spus mai sus inca o faza. In meciul cu bulgarii, la final pe o *** in adancime, iese, prinde mingea si apoi se arunca in piciorul atacantului, pe care il accidenteaza. Faza de penalty clar, pe care arbitru nu a sanctionat-o. Tin cu CFR dar nu pot sa nu vad si greselile pe care le fac acestia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alin (2 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 15:29

Aici *** este alta, in mod normal CFR trebuia sa aiba un portar mai bun in ***, probabil si mai inalt si mai putin gras si cu siguranta nu se intampla asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ciollo (1 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 15:38

Mai penibil decat mazgaleala ta, nu exista nimic... Eventual caracterul tau.

Mihai2 (1 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 15:43

Bălgrădean e un portar bun. Păcat că e destul de mic de înălțime. Oricum jocul CFR-ului a fost un joc constant. Mult mai bun decat ce juca pe vremea D.P. Trebuie să felicităm echipa pentru performanță.

Asae (1 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 15:51

E clar ca Balgradean are *** lui de vina si e la fel de clar ca daca jucatorul elvetian nu ar fi exagerat efectul arbitrul nu ar fi dat penalty. In rest, arbitrul are justificarea si acoperirea necesara pentru acest penalty.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Clujcampion (1 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 15:57

Domnu Stiucan, nasol ca nu a jucat gloata oieriului pe care o iubesti cu tot sufletul. N-ai fi putu fi nici atunci obiectiv, dar probabil articolul era fix pe dos.

Ilie (32 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 15:59

Da, dar nu *** a fost penalty. Însă, pentru modul cum au intrat în insolvență, și pentru modul cum s-au purtat cu mulți foști angajați, CFR a meritat ceea ce s-a întâmplat aseară. Exact cum merită și Dinamo după anii în care Borcea cumpără arbitrii. Valabil și pentru CFR. Niște pete ale fotbalului românesc. FCSB este altă poveste, dar văd că își revin. De Craiova Olguței nici nu se poate vorbi. Valoarea lor este dată de meciul cu Lokomotiva Tbilisi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

viorel (12 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 16:10

Corect, obiectiv, competent! Ceea ce este ff greu de gasit la ziaristii romani, de regula inflamati, subiectivi. CFR a primit f usor un penalty la Sofia si nimeni nu a zis nimic. CFR a marcat, in deplasare, in min 75, din OFFSide, un gol extrem de calificare si nimeni nu zice nimic, se considera normal pe romaneste! Balgradean comite un penalty prostesc in min 93 si toata lumea se inflameaza. Faza respectiva seamana f mult cu accea din meciul Criova-Steaua, din play-offul 2020, cand Barsan a dat penalty exact la fel, dupa ce Vlad a lovit mingea si apoi capul lui Koljic! Atunci *** nu s-a oripilat, nu a protestat! Acum da! Felicitari pentru analiza si obiectivitate. CFR are o istorie *** *** de plocoane de la arbitrii ca sa *** *** chiar si la o greseala flagranta, ceea ce nu a fost cazul in Elvetia!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

talpaiadului (11 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 16:12

Are *** dreptate Stiucanul, Balgradean a costat CFR-ul calificarea in play off-ul CL si le-a mancat cel putin 6 puncte in grupele EL. Nu este vina lui insa, este vina lui Varga care s-a multumit sa inlocuiasca cel mai bun portar care a activat in campionatul romanesc dupa revolutie, Arlauskis, cu un portar mediocru, Balgradean. Dan Petrescu si Arlauskis erau talismanele CFR-ului in Europa, Varga trebuia sa faca tot posibilul pentru a-l tine pe Arla, ce se intampla daca ii mai dadea o suta de mii de Euro sau chiar doua la salariu, se darama lumea? Dimpotriva, milioane de Euro in plus ar fi intrat in bugetul CFR-ului anul acesta, plus performante mult mai mari, Dan Petrescu ar fi inca antrenor si CFR ar fi castigat campionatul si anul acesta. Asa, nema Arla, nema Bursuc, nema *** europeana, nema castigarea campionatului. Cam miroase a faliment nenica...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Călin Vegheş (1 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 16:17

Foarte interesante capturile: cadru cu cadru se vede că Bălgrădean îl atinge, îl şterge cumva, pe Zesiger înainte de a respinge mingea, dar după reluările de la TV părea că loveşte mai întâi mingea... Dar, ceea ce rămâne, este că Bălgrădean are un stil şmecheresc, atât faza cu Roma, cât şi cea de ieri seară fiind probe clare în acest sens... Iar arbitrii care l+au văzut, l-au sancţionat!

Florin (1 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 16:20

Jucatorul de camp poate juca mingea cu orice parte a corpuli, mai putin mana. Portarul poate juca mingea inclusiv cu mana. Portarul A JUCAT (atins, respins, boxat) mingea Jucatorul advers NU A JUCAT - ATINS MINGEA si s-a lovit cu capul de mana portarului .... eu zic ca jucatorul de camp a faultat. Este ca si cum doi jucatori de camp vor sa dea cu piciorul in minge, insa doar unul ajunge primul si da in minge si apoi cei doi se lovesc....care a faultat? evident cel care NU a atins mingea ...

Dante69 (1 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 16:21

Se *** se nu apară și specialiștii, in negarea evidenței însă. Nu intru in amănunte pe care toți le-am văzut. A fost penalti inventat și basta. Dar din păcate așa e la noi. Mare păcat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

catalin_cj (4 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 16:33

De ce ati cenzurat cuvantul ***? Verbul a *** este jignitor?????

gheorghe (3 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 16:34

Analiza corecta, Balgradean a iesit gresit la centrare si de aceea a avut o executie defectuoasa. Este penibil cand incearca sa o dea pe victimizare, chipurile ca suntem romani. La offside-ul de la golul lui CFR nu eram tot romani ? Cel mult arbitrul a gresit, dar nu din cauze de etnie. Dl. Porumboiu a spus ca penalty-ul a fost acordat usor, dar clar exista circumstante si acoperire de regulament. Cu Arlauskis in ***, CFR era acum in *** europeana, dar asa e cand te zgargesti la tarate si-ti iei portar de mana a doua...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Strul (1 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 16:36

Acuma , fără *** multă răutate , se vede școala lui mimamo , unde îți era permis să fii agresiv peste limită , că de , așa e stilul la băieți ! Ei descind din sfere înalte și fac legea și o aplică intransigent . Cînd te nărăvesti , pînă la urmă , pățești cam așa : te învață mama minte , și i-a dat un ou fierbinte !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pop Sorin (1 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 16:49

Neam de traistă ce suntem. Analizam la sange "greșelile" noastre si suntem foarte permisivi cu ceilalti. De aceea suntem calcati in picioare peste tot ca stam cu capul plecat si la orice spunem: da domnule aveti dreptate, noi am gresit, a noastra e vina. Aseara ce s-a intamplat pe final de meci a fost suficient de evident incat sa nu avem loc de interpretari dar stati domnule ca tot noi suntem aia slabi si vinovati!

5k1p3r (1 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 16:53

Din pacate NU MAI EXISTA SPORT! Exista doar SCANDAL, RASISM(inchipuit), SANI, FESE, IANIS ! Cand asta este tot ce poti produce pentru un ziar cu numele celebru, inseamna ca esti angajat pe PILE! Pentru ca esti "NEDESTEPT" !

lazar ioan (1 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 17:18

vad niste bomabalaii care se cred comentatori,Portarul si,a aparat *** ca deasta este acolo nu sa scrie prostii inziare,imi este rusine cu voimi,i scarbasa va citesc

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ady (1 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 17:20

Foarte bun si argumentat comentariul Costin! De golul lui Cfreki nu latra nimeni ca este offside,se anuleaza goluri perfect valabile cu VAR,apoi intr-un meci in care nu exista "lavabil".

florin (1 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 17:28

Ce semnificație are careul de 6 metri? Nu cumva este suprafața de protecție a portarului, suprafața în care portarul este suveran? Nici măcar elvețienii nu au solicitat penalty, cel puțin în primă instanță. Bineînțeles că nici n-au refuzat penalty-ul, doar nu erau proști. Uită-te nene Ștucan ce intrări avea Oliver Kahn în careul de 6 metri (pe vremea când juca), apoi poți diseca la milimetru orice fază vrei tu. Păi Kahn "n-avea mamă, n-avea tată", intra cu pumnii strânși ca să boxeze balonul și cu genunchiul în rinichii adversarului. Nu am văzut să fie sancționat pentru așa ceva. Dacă Young Boys ar fi jucat cu o echipă din Anglia, Franța, Germania, Spania, Italia sau Olanda, nu ar fi primit acest penalty. Despre ce vorbim?

nicu (3 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 17:43

Domnule Stucan, mai uitati-va cu atentie la faza cu *** si o sa puteti distinge bine faptul ca Balgradeanu sare cu pumnul la minge si loveste mingea fara ca elvetianul sa apuce sa dea cu capul in minge, dar fiind foarte aproape de minge. In miscarea celor doi este adevarat ca mana lui Balgradean si capul elvetianului se intalnesc dar nu are un impact puternic incat sa se *** spune ca Balgradean ar fi lovit cu pumnul in cap pe elvetian. Insasi caderea elvetianului dovedeste acest fapt. Elvetianul dupa saritura se uita la mingea care intre timp, din pumnul lui Balgradean, se indepartase mult de ***, apoi se prinde cu mainile de cap si se tavaleste actoriceste la pamant. Pe langa faptul ca Balgradean este cel ce loveste mingea si-i imprima traiectoria, faza se petrece in spatiul careului de 16 m. unde portarul este suveran si eventual faza *** fi judecata ca un fault in atac. E adevarat ca unii vad ceea ce vor ei sa vada. Nici cu ochelari speciali nu ar *** vedea corect, *** se uita la faza cu ideea *** de simpatia sau antipatia pentru o echipa sau alta. Dar daca *** si jurnalistii elvetieni au vazut ca nu a fost penalty si au spus-o clar si deschis, trebuie sa fii anti-CFR ca sa vezi altfel. Porumboiu, de exemplu, a ramas setat pe antipatia fata de CFR de pe vremea cand voia sa castige campionatul cu echipa lui dar nu *** din *** faptului ca CFR era echipa mai buna.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

talpaiadului (11 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 17:52

Ce reguli ale site-ului nu respecta cuvintele "per-fecta" si "***-vara"?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

kappa (1 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 18:16

Nu a fost penalti. Nu sunt fan CFR, dimpotriva: tin cu U Cluj. Echipa elventiana a fost *** pentru a merge mai departe. A fost furt pe fata. Daca era invers si CFR avea nevoie pe gol pe final de meci, credeti ca arbitrul ar fi acordat un astfel fel de penalti pentru CFR? Niciodata. In cazul Coltescu nu a fost rasism, doar neatentie si lipsa de tact (de o anumita educatie). In momentele in care noi romanii suntem atacati din toate partile, demulte ori pe nedrept trebuie sa invata sa fim mai solidari, ca natie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nicu (3 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 18:36

Nu pot intelege ce reguli are site-ul acesta de cenzureaza in nestire cuvinte uzuale din limba romana, cuvinte ca verbul "a ***", adjectivul "preconceput/a" sau "*** si", "din cauza". Care din aceste cuvinte vi se par vulgare? Verificati-va site-ul si resetati-l, ca va face de rusine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ardeleanu (6 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 18:38

IATA ce scriu elvetienii: Faptul că arbitrul le-a acordat celor de la Cluj golul din (presupusul) ofsaid nu este ceva pentru care să îl blamezi, dar penalty-ul acordat după și cartonașele roșii pentru Bălgrădean și Nsame sunt de neînțeles! Este logic că haosul a izbunic după”, a notat și publicația Sport.ch..un exemplu de corectitudine elvetiana ..cea romaneasca NU exista OK, să fie sancționați toți, mai ales CFR-ul, care în nesimțirea sa și-a permis să se califice, singură, din nou în grupele EL, dacă se plâng de arbitraje. Dar voi, vertebratele din așa-zisă presă sportivă, de ce ne umpleți televizoarele, internetul și ziarul cu mizerii despre arbitraj? Cu ce drept vă permiteți să vorbiți de erori, și să măsluiți minciuni gogonate despre "raportul erorilor pro și contra" și despre "clasamentul adevărat, fără erori"? Pentru voi "patriotism" înseamnă a denigra tot ce nu provine din București?PS OK, să fie sancționați toți, mai ales CFR-ul, care în nesimțirea sa și-a permis să se califice, singură, din nou în grupele EL, dacă se plâng de arbitraje. Dar voi, vertebratele din așa-zisă presă sportivă, de ce ne umpleți televizoarele, internetul și ziarul cu mizerii despre arbitraj? Cu ce drept vă permiteți să vorbiți de erori, și să măsluiți minciuni gogonate despre "raportul erorilor pro și contra" și despre "clasamentul adevărat, fără erori"? Pentru voi "patriotism" înseamnă a denigra tot ce nu provine din BuCURești? PSapropo : Coltescu si Hategan sunt vinovatzi pt rasism!sper sa fie suspendatzi pe viatza .S a umflat orezul in ei pt ca au fost alaturati unei natii cu care ne identificam zi de zi

ardeleanu (6 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 19:05

.................IATA ce scriu elvetienii: Faptul că arbitrul le-a acordat celor de la Cluj golul din (presupusul) ofsaid nu este ceva pentru care să îl blamezi, dar penalty-ul acordat după și cartonașele roșii pentru Bălgrădean și Nsame sunt de neînțeles! Este logic că haosul a izbunic după”, a notat și publicația Sport.ch..un exemplu de corectitudine elvetiana ..cea romaneasca NU exista OK, să fie sancționați toți, mai ales CFR-ul, care în nesimțirea sa și-a permis să se califice, singură, din nou în grupele EL, dacă se plâng de arbitraje. Dar voi, vertebratele din așa-zisă presă sportivă, de ce ne umpleți televizoarele, internetul și ziarul cu mizerii despre arbitraj? Cu ce drept vă permiteți să vorbiți de erori, și să măsluiți minciuni gogonate despre "raportul erorilor pro și contra" și despre "clasamentul adevărat, fără erori"? Pentru voi "patriotism" înseamnă a denigra tot ce nu provine din București?PS OK, să fie sancționați toți, mai ales CFR-ul, care în nesimțirea sa și-a permis să se califice, singură, din nou în grupele EL, dacă se plâng de arbitraje. Dar voi, vertebratele din așa-zisă presă sportivă, de ce ne umpleți televizoarele, internetul și ziarul cu mizerii despre arbitraj? Cu ce drept vă permiteți să vorbiți de erori, și să măsluiți minciuni gogonate despre "raportul erorilor pro și contra" și despre "clasamentul adevărat, fără erori"? Pentru voi "patriotism" înseamnă a denigra tot ce nu provine din BuCURești? PSapropo : Coltescu si Hategan sunt vinovatzi pt rasism!sper sa fie suspendatzi pe viatza .S a umflat orezul in ei pt ca au fost alaturati unei natii cu care ne identificam zi de zi

Andrei (2 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 19:13

Mă așteptam să apară un articol despre asta. Sa spui despre fazele astea că e si balgradean partial vinovat e ca si cum ai spune că o parte din vina unui viol o are și femeia. Daca nu voia să fie violata nu *** fusta. Sau ar fi stat în casă, nu umbla pe afară. Daca nu voia să fie violata trebuia să nu aibă tricou cu decolteu. Bună treabă nenea redactor

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod (39 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 19:25

Mie nu mi se pare ca-l atinge cu pumnul, poate doar la șters un foarte putin, insesizabil, dar oricum a atins și mingea....pt o lovitura reala cu pumnul, capul adversarului ar fi plecat intr-o parte iar căderea nu ar mai fi fost pe picioare.

Campioana CFR (3 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 21:16

Stucane, ***, dar daca nu esti in stare sa vezi ce se intampla in reluari, ocupa-te de altceva. De exemplu, canta-i ode ciobanului. ***. Cine atinge primul mingea???? Esti chiar orb?? Se vede clar ca *** data loveste Pufi mingea si apoi rade putin capul jucatorului, care intai se urca pe Camora (!!) si apoi il busculeaza in careul de 6 m (!!) pe portar! Lasa-te de fotbal ca esti penibil!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

napoca (2 comentarii)  •  11 decembrie 2020, 21:40

Poporul roman este rasist din radacini .Noi ardelenii ii uram pe locuitorii de peste Carpati pt ca au o culoare inchisa foarte asemanatoare populatie Indiei si sunt evazionisti("jmecheri"),iar pe moldoveni pt ca sunt puturosi.Ragatenii si oltenii ii urasc pe ardeleni pt ca totdeauna au fost superiori si ii numesc unguri,pe moldoveni ii urasc pt ca sunt libertini in sex.Moldovenii urasc pe restul din *** saracului.Daca noi ne uram intre noi ..cum sa ne iubeasca francezii,bulgarii.ungurii,rusii ,olandezii ,italienii sau nemtii?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad (1 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 2:47

Părerea mea este ca, deși exista firave circumstanțe de penalty, acesta NU trebuia dat elvețienilor. Un penalty acordat în prelungiri si care poate schimba soarta unei calificări, trebuie sa fie clar ca lumina zilei, deci, dincolo de orice dubiu. Raționamentul dvs. referitor la timpul de reacție *** mare al lui Balgradean e perfect corect. Arlauskis, Lung jr. (sau oricare alt portar cu viteza de reacție), fiind mai zvelti, mai iuți, ar fi ajuns primii la minge cu ceva fracțiuni de secundă înaintea elvețianului care, din inerție, ar fi făcut apoi fault în atac.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

theo (2 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 10:09

Când a venit, cum a venit, de la echipa consoanelor Balgradean l-a înlocuit pe Arlauskis. Știam deja ca spre deosebire de Arlauskis, Balgradean respinge mingile în fatza, la adversari oportuniști. Asa a fost la Fcsb, asa a început și la CFR. Apoi, cu Dan Petrescu aceasta eroare Constanța a fost ușor corectata. Totuși știam ca Balgradean NU este nici suplu, nici articulat, precum Arlauskis, care făcea parade și minuni. Încă din primele meciuri ale greoiului Balgradean am spus ca acesta ne va scoate prematur din Europa, înainte de primăvară. Fie cu o respingere în fata (vezi ieșirea din scena de la fcsb), fie cu o intervenție greoaie, întârziată. TOTUSI: VINA *** o are BURCA! Dacă nu trăgea lejer "rachetă" din lovitura libera în minutul 95', peste ***, dacă *** lateral și țineau *** 30 de secunde - 1 minut, jocul se configura altfel și nu se ajungea la contextul cu Balgradean. Nu ne-ar fi egalat. Lejeritatea și *** indolenta ale lui BURCA ne-au costat calificarea!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Je ne suis pas negru (22 comentarii)  •  13 decembrie 2020, 19:41

1. "Bălgrădean pare un goalkeeper desprins din filmele alb-negru ale anilor ’20-’30, când niște băieți cu băști se aruncau cavalerește cu capul în bocancii adversarilor, dintr-un instinct dat doar de talent"... 2. "portarul lui CFR a fost mereu în contratimp cu gloria"... A jucat 4 ani pentru ăia pe cale de dispariție din "groapă" și 2 ani pentru Echipa Din Patru Consoane cu care joacă Clujul azi. Acum, că "Pufi" pare a fi vinovatul de serviciu în cupele europenise și în șampionat, e JUCĂTORUL CLUJULUI. În anii trecuți, când jucau bine pentru Cluj, la GSp în comentariile meciurilor Vâtcă era "fostul stelist", Arlauskis era "fostul stelist", Kapetanos era "fostul stelist", Țucudean era "fostul dinamovist", chiar și Ciprian Deac era "fostul rapidist"... Obiectivitate miticească, ce 'a mea!

Comentează