Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Cortacero, paravanul lui Borcea?

Gazeta a verificat două informații: președintele lui Dinamo, Bogdan Bălănescu, a mers des la sediul firmei lui Borcea în ultimele luni, iar fostul acționar a plătit primele pentru meciul cu Voluntari

Permalink to Cortacero, paravanul lui Borcea?
vineri, 14 august 2020, 1:02

Pablo Manuel Fernandez Cortacero. Acesta este numele noului patron de la Dinamo, dacă e să credem anunțurile oficiale făcute în ultimele 48 de ore. 

Dar cine e Pablo Manuel Fernandez Cortacero, cel care s-a pozat cu sigla lui Dinamo și apoi a plecat înapoi în Spania fără să țină o conferință de presă în care să vorbească despre proaspăt încheiata tranzacție, fără să-și anunțe planurile pentru club?

În vârstă de 42 de ani, omul de afaceri din Granada – un oraș din sudul Spaniei – e fotbalist încă activ la nivelul ligilor inferioare. În ultimul an, Cortacero a evoluat ca mijlocaș în trei meciuri pentru Atarfe Industrial Club de Futbol, un club modest susținut de autoritățile locale din Granada. Noul investitor de la Dinamo a fost titular și a jucat toate minutele în 3 partide din Liga de la Amistad desfășurate în decembrie 2019 și ianuarie 2020. 

Datorii la Imperio. „Înșelătorie” la Almeria?

În CV-ul său figurează și un mandat ca președinte la clubul amator CD Imperio, însă Cortacero a renunțat la funcție după mai puțin de un an. În momentul demisiei, în 2008, actualul finanțator de la Dinamo a promis că va aduce la zi plățile restante în mandatul său. Ulterior, nu a mai existat nicio informație privind achitarea datoriilor. 

Necunoscut până atunci în Spania, Cortacero a ieșit, însă, la lumină după ce a anunțat că intenționează să cumpere clubul UD Almeria. După o lună în care presa a scris despre negocieri, conducătorul clubului Almeria, Alfonso Garcia, declara:

“Pentru a vinde ceva ai nevoie de un cumpărător, nu?! De vreme ce nu există niciunul…Sunt mulți oameni care vor să înșele și nu le voi permite să profite de pe urma situației de la Almeria”. 

Oferta lui Cortacero – se vorbea despre un grup de investitori din Elveția – a rămas o poveste, dar una care i-a folosit ca PR în viitor la alte negocieri. Omul care a vrut Almeria a reușit în cele din urmă să apară ca investitor în fotbal acum două zile, în România, la mii de kilometri distanță de țara sa natală.

Dar este Cortacero, cel acuzat în 2018 că vrea să înșele încrederea celor de la Almeria, adevăratul cumpărător al lui Dinamo?

Informațiile publicate în media susțin că spaniolul e implicat într-un business imobiliar, administrând o firmă numită Nazasur SL, dar anvergura firmei care s-a înființat în 2004 cu un capital social de 3.060 de euro e greu de intuit mai ales că siteul oficial “gruponazasur.com” este indisponibil.

Dinamo, deținută din Panama

Cortacero a efectuat, însă, preluarea lui Dinamo nu printr-o firmă din Spania, ci printr-una din Luxemburg, Benel International SA. Înființată în 2016, compania are ca unic acționar – acum un pic de atenție! – o firmă obscură din Panama: Global Necary IAM SA.

Aici, firul banilor și sursa lor se pierd, lucru dorit de cei care au realizat acest circuit financiar. Global Necary IAM SA are o serie de directori, însă toți sunt avocați care apar în sute de alte firme din Panama. Unul dintre ei face parte dintr-o familie veche de avocați locali, Dudley Porras, specializați în construcții offshore, iar singura știre pe net despre familia Dudley Porras este uciderea unuia dintre avocați de către două prostituate columbience, în 2008. 

Chiar dacă activitatea lui Global Necary IAM este opacă, un lucru e cert: Dinamo este deținută acum printr-o construcție offshore, iar proprietarul adevărat al clubului, Cortacero sau altul, a vrut să-și ascundă urmele. 

Întrebarea logică este de ce.

Panama este un paradis fiscal folosit de zeci de ani de oameni de afaceri din întreaga lume, iar derularea unui business acolo e numită “optimizare fiscală”, o activitate teoretic legală. Recenta investigație jurnalistică internațională Panama Papers a produs, însă, o avalanșă de cazuri clare de evaziune fiscală și de spălare de bani derulate prin construcții similare celei din spatele firmei care a luat Dinamo. 

Avocatul din firma care a generat escrocheria Olympus

Până acum, nu a apărut nicio dovadă că Dinamo ar putea fi folosit pentru activități financiare ilegale, dar există semne de întrebare și ele sunt generate chiar de avocatul care a înființat Benel International SA în numele firmei panameze Global Necary IAM SA, spaniolul Pablo Julián Ruiz de Peralta Casallo. 

Concitadin în Granada cu Cortacero, Ruiz Peralta Casallo este un avocat specializat în optimizări fiscale. Numele său apare în registrele din Luxemburg într-o altă construcție asemănătoare lui Benel International: o firmă luxemburgheză, Hispakol SA, cu acționariat panamez, având la vedere tot un om de afaceri spaniol, Diego Gonzalez Alonso. 

  • Conform unei investigații realizate de jurnaliștii de la OCCRP (Organised Crime and Corruption Reporting), Alonso a folosit această construcție, conectată la firme din Cipru și Letonia, pentru a derula o afacere ilegală în domeniul asigurărilor din Bulgaria. După ce firma Olympus din Cipru a dat faliment, pagubele estimate produse șoferilor din Bulgaria s-au ridicat la 44 de milioane de euro. Interesant este faptul că firele afacerii duc la grupurile de crimă organizată din Bulgaria, iar unul dintre numele menționate este cel al lui Vasili “Craniul Boskov”, prietenul la cataramă al lui Ioan Becali. 

Două Benel International. Una la Dinamo, alta la Miami

Chiar dacă au același avocat, Benel International SA și Hispakol SA nu au nicio altă legătură, cel puțin la o primă verificare.

O altă coincidență poate sări în ochi. Benel International SA, firma din Luxemburg care a preluat Dinamo de la Negoiță, are un nume care seamănă izbitor cu Benel International Co Inc, o companie din Miami cu sediul social într-un alt paradis fiscal, statul american Delaware.

Cum firmele au proprietarii mascați, legătura dintre ele nu poate fi verificată. 

Însă, acum un deceniu, un român petrecea la Miami o bună perioadă de timp, încercând să se ferească de brațul justiției din România. Numele lui este Cristi Borcea, fostul acționar de la Dinamo condamnat ulterior pentru fraudarea clubului în Dosarul Transferurilor. 

Borcea nu este străin de construcțiile offshore din America Centrală. Scurgerea masivă de documente din spatele investigației Panama Papers a scos la iveală faptul că românul a fost proprietarul ascuns al firmei Ebelle International Inc., înregistrată în Panama City, orașul din care pornește, teoretic, și firul banilor de la Dinamo. 

E Cortacero doar un paravan pentru altcineva? Construcția offshore poate fi un indiciu.

E Borcea acel cineva? Deocamdată, informația nu poate fi verificată, deși decizia lui Cortacero de a-l aduce în club pe Cornel Țălnar, un apropiat și un fost partener de afaceri al lui Borcea, naște întrebări.

Borcea a plătit primele cu Voluntari!

Gazeta a verificat în schimb alte două informații primite pe surse. 

  • Prima: în ultimele luni, președintele lui Dinamo, Bogdan Bălănescu, a fost văzut în mai multe rânduri intrând în sediul firmei lui Cristi Borcea, situat pe Calea Floreasca. 
  • A doua: Cristi Borcea s-a lăudat recent că a achitat primele jucătorilor lui Dinamo pentru victoria de la Clinceni. 

Contactat, Bogdan Bălănescu a confirmat: “Da, am fost de trei ori la sediul firmei lui Borcea. Scopul a fost și personal, și de afaceri. E adevărat că am făcut rost de bani pentru prime inclusiv de la Cristi Borcea. El a achiziționat niște abonamente virtuale, pe firmă, cu factură, iar banii i-am folosit pentru primele cu Voluntari”.

Bălănescu neagă, însă, că Pablo Cortacero este omul-paravan al lui Cristi Borcea. 

Totuși, ultima informație provenită de la aceleași surse, dar neverificată încă, susține că sediul clubului Dinamo se va muta de la hotelul Rin, proprietatea lui Negoiță, pe Calea Floreasca, în clădirea unde Borcea are birourile. 

PS – În final, iată ce a declarat Cristi Borcea după anunțul preluării clubului de către Pablo Cortacero:

“Trebuie să fim alături cu toții de suporteri și investitor. Ar fi un lucru extraordinar să fie și fanii în conducere. Au dat dovada de maturitate în ultimul timp. Lor li se datorează 100% ce se întâmplă acum la club. Dacă anul ăsta mergem în play-off și la anul în cupele europene, atunci peste un an ne batem la titlu”

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Christian (1 comentarii)  •  14 august 2020, 13:10

Ai scris si tu sa nu taci :)

GHITA (4 comentarii)  •  14 august 2020, 13:37

Acest nou investitor are o firma de imobiliare ,cum dracului ca de Dinamo sa fie interesanta doar ptr.smecheri care au legatura cu imobiliarele,oare nu terenurile din Stefan cel Mare reprezinta interesul acestora?

bradut (5 comentarii)  •  14 august 2020, 13:47

Repet, ceea ce am scris și acum 2 ani! Scursuri, provenite din aceeași increngatura securistica, au dreptul sa vorbească și sa scrie public. Nu sunt altceva decât niște flegme umane răsărite din spațiul de la est de Prut, imune la ceea ce se întâmplă pe meleaguri românești. A se verifica, cu aceeași atenție acordata acestui investitor spaniol, trecutul(istoricul) si CV-ul familiei acestui semnatar si slujbaș al GSP.RO. Enjoy!

Goodfellas revin in groapa (1 comentarii)  •  14 august 2020, 13:48

Mi se pare un articol bine documentat, peste cancanismul cotidian, marca Stucan. In privinta adevaratului proprietar, lucrurile converg in aceeasi directie. Declaratiile puscariasului cu noua copii, lobby-ul constant pro- Borcea al puscariasului Dragomir, simpatia nedisimulata demonstrata de Lupu pentru acelasi puscarias cu noua copii, sunt semne ca Goodfellas revin ca actionarii din umbra ai groparilor.

adi_stelistul (35 comentarii)  •  14 august 2020, 13:51

Marturisesc ca nu inteleg motivul pentru care Borcea si-ar ascunde o eventuala participare la Dinamo. Chiar daca ar vrea sa comita "activitati financiare ilegale" (e o speculatie pe care o preiau ca atare din articol) in spatele unui paravan nu trebuie sa se ascunda. Trebuie doar sa nu fie administrator, ci doar actionar (nu actionarii raspund pentru faptele ilegale din firma decat daca exista indicii solide care sa duca inspre ei - raspunderea apartine administratorilor; iar indiciile solide pot sa duca si spre oameni care nu apar in firma nici macar in acte, deci nu e un avantaj atat de evident). Coincidenta de nume (Benel) e interesanta dar de acolo legatura cu Borcea e fortata - faptul ca si el a fost prin Miami nu spune nimic, Miami e mare. In privinta sediului: probabil Borcea are spatiu de inchiriat la pret mai bun decat Negoita la RIN. Intamplator chiar cunosc cladirea din interior, nu e foarte mare, mai are si o forma ciudata (fantezie arhitectonica), ce scade din spatiul disponibil, n-ar fi prea mult spatiu, dar poate nici nu le trebuie foarte mult. Nu stiu... Dar oricum tot articolul e o gaselnita jurnalistica mai degraba decat o investigatie convingatoare. Chiar daca e evident ca v-ati straduit. Dovezile sunt insa slabe, fara suparare. E o insiruire de speculatii legate de anumite aspecte conjuncturale. Sigur, de multe ori asta a dus la dezvaluiri spectaculoase, dar e mult de lucru pana acolo.

Marin (1 comentarii)  •  14 august 2020, 13:53

Stucan mereu cu oculta...Sa speram ca nu are dreptate.Oricum cu Negoita nu aveaa Dinamo viitor ,Sa mai speram ca macar a ales un investitor serios ,ca altfel a dacut destul rau clubului.

dan daniel (2 comentarii)  •  14 august 2020, 14:10

ca este la mijloc ceva putred ar fi normal ...doar traim in romanik . pare a fi ceva de genul Marica & Paunescu care ar fi preluat farul pt terenurile aferente ,dar revenind la dinamo imi este greu sa cred ca Borcica ,dupa cate a indurat la mititica , sa fie implicat , mai ales ca DNA ul sta cu ochii pe ei ca pe butelie !

Stiuca (1 comentarii)  •  14 august 2020, 14:12

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bibinson (1 comentarii)  •  14 august 2020, 14:12

Stucane, tu ai prea mult timp liber ba baiatule.

Viorel (12 comentarii)  •  14 august 2020, 14:12

Stucan jurnalist de investigații, curajos, tăios, la obiect! Totuși manifesta reținere inexplicabila când e vorba de răul care vine din trecut și continua sa sufoce sportul românesc! Așteptăm poziții, investigații, anchete referitor la: 1. de ce România este unica țara din Europa care a menținut cazărmile sportive staliniste CSA și Dinamo? 2. De ce România este singura din UE si NATO care mai permite amestecul armatei și poliției in sportul profesionist? 3. De ce doar in România se mai construiesc, in 2020, stadioane mari moderne in unități militare sovietoide? 4. Cu ce finalitate concretă se cheltuiesc de la bugetul public 50 mil euro anual de către CSA și Dinamo și pe ce au fost irosiți in cele doua cazemate sportive anacronice peste 1,55 mld euro între 1990 și 2020?? Fără răspuns la aceste întrebări demersul jurnalistic rămâne unul obedient, aservit, complice la abuzurile și risipa făcute in sportul românesc prin cele doua aberații sportive militarizate CSA și CS Dinamo!!

Tibi (2 comentarii)  •  14 august 2020, 14:19

Toata aprecierea pentru articol si mai ales pentru cele cateva detalii. Desi in mare sunt supozitii, cunoscand totusi personajele, le putem totusi considera veridice. Problema e insa alta: de ce mai acordati interes acestui sport in Romania?! Cumva mai aveti sperante ca el va performa vreodata pe plan international??? Haideti sa incercam sa promovam alte sporturi, poate handball, rugby, baschet, gimnastica, atletism sau ciclism, poate un sport cu motor, in asa fel incat fotbalul sa ajunga sa fie tratat exact precum ceea ce a ajuns, o golanie. Sa fie asemuit barbutului, spre exemplu, ca tot is pasionati multi dintre cei implicati in fotbalul de la noi (conducatori sau jucatori). Singura utilitate a acestui articol, de aici si aprecierea, e aceea ca citindu-l, poate vor deschide ochii cei inca interesati de fotbalul romanesc si astfel vor renunta in a se mai pacali cu sperante desarte. Dl. Stucan, in cazul Romaniei, dati uitarii acest sport. E o pierdere de timp si energii. Cu siguranta va puteti folosi experienta spre a comenta si a scrie despre activitati sportive cu adevarat interesante si performante. Numai bine!

serban (3 comentarii)  •  14 august 2020, 14:20

V-am spus ca sunt verii lui Zambon si Massone???!!!!!!

Mike (1 comentarii)  •  14 august 2020, 15:26

Da voi ce credeti ca”investitorii” astia spanioli sunt dinamovisti de mici!

nebulaEXE (4 comentarii)  •  14 august 2020, 15:27

Foarte bun articolul. Multumesc. Am o intrebare si va rog sa investigati, in masura in care puteti. Noi, suporterii, am donat prin Programul DDB Socios. Am stiut ca nu e un program de socios. La fel, stiam ca nu aveau cum sa primeasca actiuni (PCH nu a publicat niciun contract de vanzare cumparere). Nici nu aveau cum! Dinamo nu e listata la bursa sa poti cumpara actiuni in companie. Si aici apare problema. Au aparut drept creditori care trebuie sa-si recupereze bani. Pai, in lipsa unei asociatii cu un statut clar, unde se duc banii aia? Asta vreau sa stiu. Ne vor trimite banii inapoi la toti cotizantii? Sau ramanem toti 'actionari'? Pentru ca de ce nu?! Niste smecheri care-si impart banii nostri. Pe ideea: Uite, finantatorule, EU, PCH, ti-am adus de la fani 500 de mii anu asta. Ia tu 150 de mii de euro, iar restul ii impartim noi intre noi. Vreau sa aflu unde mi s-au dus banii si cui s-au intors.

Florin (1 comentarii)  •  14 august 2020, 15:30

Deci, numai dovezi circumstantiale in acest articol. "A facut datorii...dar de atunci nu se mai stie nimic". Daca nu se stie de unde stiti ca n-a adus la zi datoria? Fima nu stiu care seamana ca nume cu numele nu stiu cui. Ca firma are sediul in Miami unde Borcea statea la plaja. Bine ca nu era in Brazilia ca ziceati ca e Mazare sau Dragnea in spate. Sau fiul lui Dragnea ce isi vrea echipa in liga intai. Deci doar povesti din birou. Of, ce a ajuns ziristica de azi. Trist.

aurel (1 comentarii)  •  14 august 2020, 15:32

orice numai sa atacam dinamo oricum si oricand, scrieti baieti orice *** ca pana la urma lumea tot va crede ceva ... penibil, jalnic, patetic ... la un moment dat delictul de presa va trebui pedepsit

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

rvl (1 comentarii)  •  14 august 2020, 16:03

E adevărat că am făcut rost de bani pentru prime inclusiv de la Cristi Borcea. El a achiziționat niște abonamente virtuale, pe firmă, cu factură, iar banii i-am folosit pentru primele cu Voluntari -> plata pentru niste servicii inexistente e spălare de bani. Nu se sesizează nimeni ?

Dante69 (1 comentarii)  •  14 august 2020, 16:27

Investigatia e poate incurcata sau poate arata doar asa pentru ca autorul a consultat internetul neavand acces la alte cai. Pe de alta parte nici eu nu am crezut ca Borcea va sta deoparte. E intr-adevar dinamovist impatimit. Se poate pentru a evita problemele pe care le-a avut in trecut, din prudenta si poate cine stie din alte motive sa fi ales calea asta de a se implica.

Matei (10 comentarii)  •  14 august 2020, 16:49

Bine ai revenit din vacanta! Un offshore din Panama ar ridica suspiciuni oricui, mai ales ca vine dupa povestea cu evitarea platii taxelor. Daca este implicat, inseamna ca Borcea nu a invatat nimic. Foarte buna investigatia, felicitari.

Cristian B (2 comentarii)  •  14 august 2020, 17:44

@Viorel Dacă nu erau cazărmile staliniste CSA și Dinamo nu aveai nici un fel de performante in sport. Tu nu vezi ca ăștia nu sunt in state sa facă nimic fără să-și umple propriile buzunare și apoi sa lase totul baltă? Hai sa desființăm și Real Madrid pentru ca a fost echipa favorita a lui Franco! Lumea s-a schimbat in rău după căderea comuniștilor, in marea majoritate a țărilor ex-comuniste societatea care era subjugată de comuniști a încăput pe mâna capitaliștilor care le-au distrus pur și simplu. Guvernele sunt aservite corporațiilor internaționale care urmăresc doar prosperitatea lor și a acționarilor lor, nu vin sa ajute, vin sa fure cu ajutorul “reprezentanțior poporului”. Reconstrucția unei tari începe la fel ca o casa cu fundația, adică cu oamenii săraci și fără viitor, cu cei care trăiesc de azi pe mâine și sunt folosiți pentru ca alții sa prospere. Comunismul este sperietoarea americanilor, dar crede-mă ca dacă vizitezi țara lor te îngrozești de stătea deplorabila in care trăiește un procentaj foarte mare al populației. Stalinismul asta despre care vorbești a dispărut de mult, problema este ca a fost înlocuit de un sistem mult mai distructiv și anume pseudo-democrația și este ca un film care are un titlu (prost tradus)care nu are nici o legătura cu ce se petrece in el.

Pentru spanioli controlam vantu’ …si covidu’ (1 comentarii)  •  14 august 2020, 18:26

Maestre Stucan, e vreun miros de investigatie jurnalistica despre cum s-a sucit in cateva ore ministrul internelor, Marcel daraVela, cand anuntase carantinarea pt 14 zile a celor ce sosec din Spania? Marcel apucase sa anunte carantinarea cetatenilor care sosesc din Spania si dupa ce a aparut informatia ca vin spaniolii sa semneze cumpararea lui Dinamo imediat a iesit Marcel cu retragerea hotararii carantinarii. Probabil s-a simtit si el jenat fata de oamenii aia cu care s-a fotografiat cu ceva timp in urma ca urma sa-i bage la cotet pentru 14 zile pentru o semnatura care scotea Dinamo din saracie.

motanul incaltat (47 comentarii)  •  14 august 2020, 18:44

Interesant—-in fine daca Dinamo ajunge in faliment si se desfinteaza asta e tot ce conteaza….Daca chiar e adevarat si Borcea e patron si va bate FCSB in meci direct— sigur o sa auzim adevarul de la Gigi pt ca e imposibil sa stie si sa nu zica ceva….

Simeone (5 comentarii)  •  14 august 2020, 18:50

Wow! Ce tare! Dinamo se pregateste din nou de Champions League!

Andrei (23 comentarii)  •  14 august 2020, 21:48

Stucan si investigatiile sale "powered by google". Un articol simpatic, asa, de tabloid, de divertisment

Note (2 comentarii)  •  14 august 2020, 22:58

nebulaEXE@Perfect de acord, aceleași întrebări le am pus și eu când am vrut sa ma înscriu în programul DDB, dar nimeni nu m a lămurit, eu vroiam sa cotizez și pentru copiii mei, dar nelămurit fiind, am ales sa, le cumpăr altceva cu acei bani...

Va place sa cotizati (2 comentarii)  •  14 august 2020, 23:38

@nebulaEXE exista precedente despre chetele galeriei dinamoviste. Cum umbla cu urna inaintea derby-urilor ca sa puna fraierii banii, cica pt coregrafia baietilor. Si in ziua meciului admira fraierii cateva cartoane colorate, paletii cu baxurile de bere fiind doar pt smecheri.

Va place sa cotizati (2 comentarii)  •  14 august 2020, 23:39

@nebulaEXE exista precedente despre chetele galeriei dinamoviste. Cum umbla cu urna inaintea derby-urilor ca sa puna fraierii banii, cica pt coregrafia baietilor. Si in ziua meciului admira fraierii cateva cartoane colorate, paletii cu baxurile de bere fiind doar pt smecheri.

george (8 comentarii)  •  15 august 2020, 3:01

Stucane, Ti-a luat mult timp si te-ai straduit sa legi niste 'ADEVARURI'care pentru mine " CE DIN COADA DAU SA SUNE". De ce spun asta: Fiindca Contra intr-un interviu cu fostul tau coleg, a vorbit numai de bine despre spanioli de care tu nu ai incredere. S-a vazut clar ca vrea sa vina antrenor la Dinamo. Un om care-i cunoaste de mai mult timp, a lucrat cu ei , chiar in perioda aceasta de vanzare le-a mai spus cate ceva despre Dinamo. Poate din cautarile tale iese altceva. Numai ca asocierea cu Borcea este pura speculatie.Una peste alta tot mai bine este ca s-a vandut Dinamo. Tu ce zici.

unu din dispora (1 comentarii)  •  15 august 2020, 10:55

@ Cristian B- corect si pertinent comentariul tau, oricum sunt sigur ca persoana respectiva nu va intelege nimic el este setat pe cazarmile comuniste ))) In toate comentariile pe care le face, are o problema cu aceste cazarmi ))) este la fel ca ...pacientul de la Cotroceni care are rosu in gat de la atata PSD )))))

kiss laszlo (1 comentarii)  •  15 august 2020, 21:29

Ok. si ce daca asa stau lucrurille. din ce ste scris aici nu reiese ca ceva ar fi ilegal. nu este nici o incalcare al legii. a folosi un offshore nu este ilegal, daca ar fi o incalcare de norma nu este in ceea ce a scris autorul in articol . ci altundeva. daca este. cel mult spaniolul ar putea fi un fiducia ( si probabil este) dar nu este unul care sa aibe oligatia de raportare.

Urod (39 comentarii)  •  16 august 2020, 17:17

Supoziții se pot face multe... Un lucru e clar, nu s-a procedat prea corect cu aceasta preluare-vânzare. Se putea găsi timp pt întâlnirea cu DDB, pt o conferință de presă... etc. Ceva este dubios, dar putem avea răbdare sa vedem ce urmează. Prea ne grăbim să-i consideram pe toți smecheri.... Trebuie acordata încredere la început iar când se confirma ca nu este în regulă, atunci se poate scrie orice....

ADEVARU GOLUT (1 comentarii)  •  25 august 2020, 12:49

In romania este dictatura smecherilor. Chiar nu reusiti sa intelegeti ca taranii aia in saracie cu ura in dinti si cu dor de bataie s-au facut miltieni sau la paza contractuala. Au ajuns sa faca scoli muncitoresti ba chiar si pe la seral apoi vazind ei ca este rost de a conduce de a face bani frumosi si nu sa muncesti? Mai ieri tatal Marianei Mihut soc rul celui care a tot dat din gura uitind sa ne aminteasca de acest socru fost general de secu ca a distrus toata rezistenta din munti in anul 50. Dar domnul FIlip mare anticomunist si inchis pentru ca si-a iubit tara spunea la Realitatea pe cind ziua anticomunista nu era aprobata ca va mai spune o data de unde vin batausii din secu. Au aparat rudele lor joburile lor si nimic altceva. Au lovit in intelectuali la greu. PUteai sa iti omori mama atunci erai primit acolo. EU i-am cunoscut bine fiind in alta tara ca refugiat politic cu cetatenia luata. Stiu bine cum bateau baietii. SI am spus toate astea pentru a intelege cine este BOrcea sau Badea sau Popovicioiu. Badea si Popovicioiu au fost cumnati avind in fetele ofiter de secu ale marelui polittruc Ioan dinca Teleaga socru. EI au depus un juramint fata de partid. Ei au tradat si au lasat tara pe mina rusilor . SI azi sint marii afaceristi. VIotel Paunescu si el in secu cindva. Lista de turnatori este uriasa de la dan puric, albulescu , c aramitru, dinescu , artisti de genul Dida Dragan, Liviu Tudan, Todea, Johnny Raducanu , dan voiculescu sau nepotii lui brucan in adrian severin , iulian vlad avind nepot pe ct popescu. TIriac nume conspirativ titi ionescu . asa ca va intrebati de cum ar fi posibil afacerile? voi credeti ca badea nu putea reveni? ceva scirtiia si banul nu le era pe plac. dar nici sa se vinda dinamo acum cind vin alegerile si vor sa fie iarasi "fruncea." nu domnilor negoita este si el frate cu ala mare smcher de nu mai este prin psd si unchi in anghelache fost gen de secu. lucescu si el gradat. si citi si mai citi prin televiziuni prin politica. da o tara de tradatori. si de ar fi fost bine dar cind vezi datorii de peste 100 de miliarde pe timp de pace si totul de la zero este incalificabil. voi ce sinteti in tara aia minunata si populata gresit cum veti plati datoriile cu un presedinte capra la merkell si altii? cu politicieni morti doar dupa bani. ati vazut vilele lor de pe malul snagovului ? ati uitat ca sintem saraci ca este vai de mama noastra? ati uitat ca valorile romaniei sint inca in cimitire uitate si morminte cenzurate pe cind Esca este in cartea de istorie? Dece va minunati de nu stiu ce afac eri cin badea mai ieri dadea lovitura cu Mc Doanald in ROmania si multe altele. c um reuseau iei sa devina investori la nici 4 luni de la revolutie sau erau alimentati de la centru cu bani penru a crea capitalisti c ontrolati iar cistigurile sa intorceau tot la centru? tiriac este un nemernic de turnator care uita sa spuna cum a facut banii. si tot a dorit casa de la rapps pe o c hirie modica. tot a furat probele din dosarul fiului sau care trebuia sa zaca in pirnaie. au plecat cu o zi inainte de taraboiul din 89 si el si nastase avind grade militare ca niste lasi laisind copii sa moara pe strazi aiurea? crima de Craciun facuta de un popor adormit si alcolic c um ramine? iata dece romanii sint zero si se poate intimpla orice. ii arestati pentru evaziuni si au mai multi bani iesind din puscarie. ii eliberati pe scrisul altora de carti speciale... bun simt zero . carcater de ***. romanii isi merita soarta pentru ca nu au stiut sa aiba caracter. au tradat au jucat la multe capete si azi sint fericiti ca sint paziti de americani. dar nu spuneti hop. usor se vor cara si astia si veti ramine datori vinduti si atunci nu veti ezita sa vindeti gazele din marea neagra, rosia montana si portul constanta pe care il doresc cei ce nu ne dau viza de spatiul schengen adica olandezii. va faceti ca nu stiti? ungurii isi conserva tara. pe cind in romania este puterea clanurilor a *** a violatorilor si pedofililor . sa ii pese actritei Esca si corona virusul fals pentru a face ca Pro Tv-eul lui adrian sirbu si el secure inca de cind era la alexandru sahia film sa mai vinda reclame? nici nu banuiti ce va asteapta. distractie, femei, bautura iar prostul se gindeste la tara lui . nu meritati o tara atit de frumoasa pe care ati jegmanit-o si o siluiti fara mila. Dumnezeu nu va va ierta cu tot fotbalul vostru cu tot. ce grad a avut ultimul seism in tara? atentie... vine.. .vine...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin (1 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 10:22

Pentru Viorel. Ai spus că de ce s-au băgat atâția bani în CS Dinamo? Pentru ca la olimpiada de la Sydney din 2000 CS Dinamo a fost pe locul 15 din 198 de țări. Tu realizezi asta? Îți poți da seama de nivelul de performanta? Și totul s-a făcut cu urmele lăsate de comunism, azi, că nu mai se simte gustul bolsevusmului, unde este România, pe ce loc?

Unu’ (3 comentarii)  •  1 octombrie 2020, 15:49

Domnule Stucan.....asa.....ca fapt divers.....lasand Dinamo si Panama, Luxemburg, sau mai stiu eu ce......tu când te uiți in oglindă, dimineața, ce vezi?

Previziune corecta (1 comentarii)  •  1 octombrie 2020, 16:57

Desfasurarea evenimentelor din ultimile zile, converg in directia indicata in acest articol. Agramatul cu diploma a revenit in Groapa, Badea detine 7 la suta dintre actiuni, ie pe vine si revenirea puscariasului cu noua copii.

motanul incaltat (47 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 21:57

Sincer pe cine crezi ca intereseaza articolul asta????? Chiar asa prostii ii crezi pe oameni??? Ca nu isi dau seama ca e o spalare de bani??? O inginerie financiara facuta si cu oameni din afara tarii...

Coco (1 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 22:51

Borcea Cristinel = Benel

Comentează