Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Meschini, noi? Meschin, Petrescu?

E incredibil cum o echipă mai matură și mai numeroasă nu reușește să tragă un șut pe poartă în repriza a doua. Și e paradoxal cum noi suntem nemulțumiți după ce o echipă românească învinge în deplasare o reprezentantă a campioanei mondiale, Franța

Permalink to Meschini, noi? Meschin, Petrescu?
vineri, 25 octombrie 2019, 11:25

Când s-a declanșat oare frica lui Dan Petrescu de fotbal?

Să fi fost în 1994, când România a luat un gol prostesc în sferturile Mondialului, deși avea un om în plus pe teren, ajungând apoi la coșmarul de a-l vedea pe Ravelli ghicindu-i colțul?

Sau, poate, în 1999, când echipa lui de club, Chelsea, conducea cu 2-0 un Arsenal magistral, după un gol necruțător cu capul marcat de fundașul dreapta Dan Petrescu pentru ca apoi să piardă cu 3-2 în ultimul sfert de oră?

Sunt doar două exemple traumatizante din cariera unui fotbalist curajos care s-a transformat peste ani într-un antrenor iubitor de fotbal rece, jucat la limita meschinăriei. Limita a fost depășită aseară, la Rennes, când echipa lui s-a agățat de un fir de păr, de un fir de coșmar, deși pentru câteva zeci de minute a avut doi oameni în plus pe teren. 

“Dacă jucăm așa în următoarele trei meciuri, facem zero puncte, facem zero goluri și luăm 10 goluri. Nu avem nicio șansă dacă jucăm mai ales cum am jucat în repriza a doua”, a spus Petrescu la final. 

E o declarație realistă, dar care nu spune întreaga poveste a meciului din Franța. 

Evident, jucătorii lui au fost moi, neinspirați, depășiți fizic și psihic și nu meritau să câștige. Dar, joi seară, ca în fiecare seară de meci, CFR a avut pe bancă și un antrenor, nu doar un personaj remarcabil prin numărul de piruete furioase, de urlete și de înjurături sulfuroase la adresa jucătorilor.

Petrescu e numele acestui antrenor cu rezultate foarte bune pentru o echipă din România, dar care în repriza a doua a partidei de la Rennes a fost ca și inexistent. Să pierzi controlul unui meci în care adversarul are doi eliminați, a ratat un penalty și trebuie să se apere având un poartă un copil de 16 ani speriat de bombe e de domeniul incredibilului. 

La Rennes, timp de 45 de minute, Petrescu a fost doar o păpușă nervoasă, un Chucky incapabil să influențeze evenimentele din teren. În situația dată, antrenorul CFR-ului avea la dispoziție două arme:

  • o schimbare de așezare în teren
  • transmiterea unor mesaje clare, coerente pentru a-și determina jucătorii să aplice în teren niște principii simple, exersate la antrenamente, necesare unui joc în superioritate numerică 

Cu doi oameni în plus, teoria spune că o echipă trebuie să dea drumul la un joc de pase care să lățească frontul de atac pentru a desface și mai mult un adversar incapabil să acopere spațiile din apărare la fel cum o făcea în 11 jucători. Schimbările rapide de direcție sunt obligatorii pentru a duce mingea în zonele laterale abandonate de adversarii decimați.

Ce a făcut Petrescu la 1-0, în 11 contra 9?

Raportul paselor din meci, 371-366 pentru CFR, e doar un indiciu. Campioana României nu a pasat mai mult. 

CFR a rămas în același sistem de joc, ba chiar în același echilibru petrescian dintre apărare și atac, deși așezarea lui Rennes într-un disperat 1-4-3-1 ar fi invitat un antrenor la un orgasm tactic în încercarea de a depăși baricada tot mai neconvingătoare a francezilor. 

În plus, prin schimbările făcute, Petrescu a părut incapabil să schimbe ceva în reglajele fine tactice și în mintea jucătorilor săi. 

Înlocuirea lui Bordeianu cu Hoban, prima schimbare din meci, nu e genul de mesaj ferm de pe bancă pe care o echipă în pericol de a se relaxa îl așteaptă de la antrenorul ei. Apoi, schimbarea răzbunătoare a lui Djokovic – pentru un răspuns considerat obraznic de antrenor – e un indiciu că și Petrescu s-a abandonat instinctului într-un moment în care situația strategică a meciului – 1-0 și doi oameni în plus – cerea mai multă rațiune. 

În ploaia obișnuită de bice și de înjurături incapabile să mai miște vreun mușchi, jucătorii CFR-ului au făcut ce le-a trecut prin cap. S-au adunat în propria jumătate de teren ca o turmă panicată, încercând să se apere de adversarii puțini dar cu nările fremătând la mirosul fricii. 

Ce s-a întâmplat la Rennes a fost un paradox al fotbalului. E o bizarierie faptul că o echipă în avantaj numeric clar trage de timp. E incredibil cum o echipă mai matură și mai numeroasă nu reușește să tragă un șut pe poartă în repriza a doua. Și e paradoxal cum noi suntem nemulțumiți după ce o echipă românească învinge în deplasare o reprezentantă a campioanei mondiale, Franța. 

Dar fotbalul e un sport plin de paradoxuri. În această lume efervescentă, poți pierde după ce ai făcut meciul vieții, poți să câștigi un Campionat Mondial cu un fotbal urât, poți să bagi un fundaș în plus pentru a apăra un avantaj și să iei gol după 30 de secunde, poți să antrenezi săptămâni întregi o fază fixă și să iei gol exact dintr-o asemenea fază sau poți să dai gol prin cel mai slab jucător de pe teren pe care tocmai te pregăteai să-l schimbi. 

Un alt paradox este acela că Dan Petrescu, antrenorul cu atâtea performanțe în România, nu prinde un contract serios la un club din vestul Europei. 

Dar, văzând meciul de la Rennes, începi să înțelegi că în spatele fiecărei situații inexplicabile există ceva explicabil.

Comentarii (50)Adaugă comentariu

caneto (1 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 12:09

Păi, tocmai cei doi eliminaţi, puştanul din poartă şi scorul de pe tabela de marcaj au dus la pierderea controlului partidei. Au existat toate ingredientele necesare pentru apariţia relaxării totale, a pierderii concentrării, iar de-aici, drumul spre un blocaj mental al echipei este foarte scurt. Dan Petrescu nu mai avea cum interveni ori schimba ceva.

keepcalm (2 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 12:19

Hai bre stiucane ca esti carcotas, te intreb eu ceva, ce a facut valverde care are la dispozitie jucatori rezerve care valoreaza cat toata echipa slaviei praga, no toate rezervele la un loc, sa fiu bine inteles, sunt rezerve la barcelona care una singura valoreaza mai mult decat slavia, ce a facut valverde? Ce a facut si in semifinala cu liverpool? Sau in meciul cu roma? Tot stau si ma gandesc ce naiba il mai tin pe bascul ala pe banca catalana ? 🤔

Unu’ (14 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 12:39

Tot ce conteaza sunt cele 3 puncte care se aduna in clasamentul grupei si la coeficientul UEFA. Plus bonusul financiar de victorie. In rest, doar ceva maculatura 2-3 zile pentru presa, meciul il vom uita cu totii imediat, la anul nici nu mai stim cu ce echipe a jucat CFR in Europa League. De exemplu, cati isi amintesc cu cine a jucat FCSB anul trecut in grupe fara sa caute pe net, va vine sa credeti ca a jucat cu Lugano? Daca si cand joaca prost castiga, atunci CFR a ajuns la un nivel de maturitate care caracterizeaza echipele mari.

raul (5 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 12:48

@keepcalm. Prietene, cu tot respectul, aici subiectul este CFR si DP. Nu Barça si EV. Vezi diferenta ? Ce palmares are Barça ? Dar CFR ? Pricepi ? Ce a jucat CFR e o caricaturã de fotbal : 80 de min în superioritate – din care 30 de min 11 contra 9 – sã nu ai UN sut pe poartã toatã repriza a doua… Când joci în halul ãsta, câstigi o datã din 1000. O foarte proastã reclamã pentru fotbalul românesc. Victoria e statisticã, sportul a fost jignit. Si ne mai mirãm/ofuscãm cã nu „ne primesc” în UCL.

Tesla (4 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 12:51

Dan Petrescu nu va primi vreodata oferta de la un club occidental nu doar din cauza fotbalului cu adevarat meschin, cat mai ales pentru manifestarile golanesti. Dintotdeauna, italienii s-au dovedit pragmatici in fotbal “basta il risultato”, o filosofie implacabila care se pierde in negura timpurilor. Ei, inventatorii faimosului “catenaccio” pot sa inchida un ochi, ba chiar pe amandoi cand este vorba despre calitatea jocului, insa comportamentul “Bursucului” reprezinta o bariera insurmontabila. Am descoperit in epocalul meci de la Kosice ca ridicolul si frica nu au limite, am incasat doua goluri, desi aveam doi oameni in plus!!! Spre deosebire de “Groparul echipei nationale”, cum era numit Dinu in “Evenimentul zilei”, care nu avea minima intentie sa-si depuna demisia, Super Dan a recunoscut dupa meciul de aseara ca prestatia echipei sale din repriza secunda a fost lamentabila, nimeni remarcat.

raul (5 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 12:56

Ce a jucat CFR e o caricaturã de fotbal : 80 de min în superioritate – din care 30 de min 11 contra 9 – sã nu ai UN sut pe poartã toatã repriza a doua… Când joci în halul ãsta, câstigi o datã din 1000. O foarte proastã reclamã pentru fotbalul românesc. Victoria e statisticã, sportul a fost jignit. Si ne mai mirãm/ofuscãm cã nu „ne primesc” în UCL.

keepcalm (2 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 12:58

@raul, amice, era doar o comparatie, aceiasi caricatura de fotbal au jucato si sutele de milioane catalane ca si necunoscuti se la cfr, nu palmaresul joaca, cei 14 trimis in teren de eminenta cenusie care se agita(nu e cazul lui valverde) pe marginea terenului in spatiul destinat antrenorilor cica 😀 app, sunt fan barca, sa nu se inteleaga ca am ceva cu ei 😀

Ionut (1 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 13:08

Intrebare: nu mai facem scandal ca Dan Petrescu a injurat jucatorii de pe teren (se vede clar pe imagini cum ii spurca)? Sau aici nu e interes de scandal ca la nationala?

Adriann_ (1 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 13:18

Eu am scris aseara ca Rennes pierdea si daca ii avea in teren pe Messi, CR si Neymar. Nu stiu cum faceau, dar pierdeau, pur si simplu "n-a fost seara lor" - oricat de uzata ar fi expresia e cam singura care descrie exact evenimentele. Fascinant e si faptul ca Rennes a luptat eroic fix pana in momentul in care CFR a ramas si ea in 10, dupa care a pierdut cumva din turatie, de parca oftatul de usurare pe care jucatorii l-or fi scos cand au vazut ca dezavantajul numeric se reduce i-a deconectat fix cand aveau nevoie sa traga mai tare. Un meci foarte interesant dpdv psihologic, de mult n-am mai vazut ceva atat de bizar pe un teren de fotbal. P.S. Ma intreb de ce orice comentariu postez pe blogsport de pe IP-ul propriu ajunge direct in spam? Chiar asa rau dor opiniile exprimate civilizat dar care nu sunt "pe linie" cu becalismul desantat al unor Craitoiu, Raureanu samd?

Chis Alexandru (4 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 13:23

Cumva arbitrul a fost rus? Acelasi care l-a arbitrat pe Dan cand era antronor prin "tara taucului"? Nu de alta, far dupa cum a arbitrat - lasandu-i pe francezi in opt oameni de campmaimult decat o jumatate de meci, pare ca ar fi fost un fel de... "cazalciok" ad-hoc! Dupa cum a jucat, "olds-boy-enii clujeni" pareau ca au venit imediat dupa o petrecere udata din belsug cu vodka. Asa de... ambetanti erau matgusalemicii lui Dan. Noroc cu proverbul legat de cuibul berzei chioare!

Gicut (1 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 13:31

@Ionut Raspuns: prestatia jalnica si mai ales frica din repriza secunda demonstrata de clujeni, surclaseaza banalitatea injuraturilor cu care Dan Petrescu isi “alinta” jucatorii la orice meci.

zorrozabal (2 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 13:40

Sa fi facut echipa lui becali jocul echipa lui Becali ala"fricos"-dar sa fi castigat-puteti sa va inchipuiti ca alta era parerea"analistilor"!Ar fi debitat numai laude si superlative!

dynamo (5 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 13:45

Un golan, care persista in a ne informa ca este un fost mare jucator si un actual mare antrenor. Trist este insa altceva: pe langa el, mai exista/activeaza o intreaga scursura de postaci si jurnalisti capabili sa aduca argumente ca fix asa e: un mare jucator si un f mare antrenor. Mi-e sila!

victor (5 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 13:53

felicitari CFR. restul, aberatii.

napoca (6 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 14:09

Comerntariu al ANTRENORULUI CFR inaintea meciului":Şi fanii au ajutat-o foarte mult pe Celtic. Sunt convins că stadionul va fi plin şi suporterii îi vor ajuta pe cei de la Rennes, dar sper să facem iarăşi o minune şi să câştigăm," a declarat Dan Petrescu înaintea meciului...no comment

Romeo (1 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 14:14

Ar fi bine ca si la fotbal sa se intample ca la hochei, bineinteles nu numai dupa 2 min efective de joc sa intre un alt jucator, dar dupa 15 min, parerea mea, sa intre un alt jucator si sa se joace de la egal la egal, cred ca ar fi mai dinamic jocul.

Ungureanu (1 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 14:17

Eu zic că ar trebui să apreciem și să ne bucurăm că un antrenor ca Dan Petrescu antrenează în România, ci nu pentru că ar pleca în Vestul Democratic

Lupe (24 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 14:21

Da. Este indubitabil ca pentru a realiza o analiza justa, exhaustiva, este nevoie de termeni de comparatie, apeland la situatii analoage. Iar ceea ce s-a intamplat aseara la meciul CFR-ului este explicat si din perspectiva elementului de comparatie cu o situate similara, meciul Barcelonei cu S. Praga. In ambele situatii cauza jocului slab al favoritelor (intr-un caz favorita de context, iar in celalalt favorita de valoare) o reprezinta realaxarea care genereaza blocajul psihic si, subsecvent, fizic. In atare situatii interventiile terte, ale antrenorilor, rareori isi mai fac efectul. Blocarea si deblocarea psihica sunt procese subiectiv-cognitive, care se declanseaza in raport cu factori intriseci, proprii individului, capacitatea individuala de reactie, mediul si timpul fiind factori inerenti deblocarii psihice. In alte cuvinte, relaxarea in joc survine in mod subiectiv, individual (constient sau inconstient), fara sa fie declansata de catre antrenor, fiind destul de dificil sa reintri in meci, deblocarea depinzand de cel care a provocat-o, jucatorul. Sigur ca si tertul, in speta antrenorul, poate contribui pozitiv, dar doar daca are calitati solide de bun psiholog, ceea ce nu este la indemana oricarui antrenor, oricat de bun tactician ar fi el si valoros per ansamblu. Nu este, asadar, inexplicabil ce s-a intamplat aseara cu CFR sau o seara trecuta cu Barcelona. Important este, pana la urma, cum se gestioneaza pana la final situatia si cum se trece peste, care ste rezultatul obtinut, dincolo de inestetica jocului aparuta pe fondul blocajul psihic in speta. Iar in cazul asta s-a gestionat pozitiv si s-a obtinut cel mai bun rezultat. Ar mai putea fi discutata si prezumtia reactiei pozitive in cazul in care rezultatul se schimba pe parcurs, caci schimbarea scorului ar fi putut declansa deblocarea psihica automata si reconcentrarea fortata de imprejurari a jucatorilor CFR. Dar asta pt un alt film...

?????? (95 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 14:25

-Dan Petrescu, Criticilor mei, Versuri Mihai Eminescu https://Versuri.ro/w/aly1, ?

luis (5 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 14:30

Stucane, nuam vazut un articol dupa meciul cu Astra, cand CFR in 9 oameni, a dominat Astra,a marcat si a avut bara.Atunci nu a fost o victorie rusinoasa a celor de la Astra.Intreb si eu asa, sa nu mor prost.De ce nu ai scris un articol de cum trageau astralii de timp cu doi oameni in plus?

alt Sorin (6 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 14:52

Probabil ai privit un alt meci daca n-ai inteles de ce au fost schimbati Bordeianu si Djokovic .Primul nu a reusit sa intre in meci in ciuda eforturilor facute si in plus se califica foarte clar la rosu prin atacurile intarziate in cascada pe care le facea , iar al doile s-a deconectat in mod vizibil de la joc in secundele de dupa eliminarea copilului aluia de 17 ani. In conditiile in care astia erau mijlocasii la inchidere (si cei mai tineri de la mijloc )ce-ar fi trebuit sa faca , priceputule? Bineinteles ca aproape concomitent cu aceste schimbari au inceput sa ramana fara benzina Traore , Omrani , Deac. Cum doar la U21 se pot face 5 schimbari a mai ramas doar cu optiunea rugilor fierbinti catre divinitate.

Stad René FC kongolé (22 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 15:02

Bordeianu a fost schimbat pentru ca facea prostii dupa prostii, pe banda rulanta, nu pentru ca deja de o ora punea in pericol numeric echipa de pe teren fiindca avea cartonas galben. A JUCAT CATASTROFAL, asa cum face in 95% din meciuri, dar a fost lasat pe teren, iar Djokovic a fost schimbat imediat. Este aici rolul "Bursucului"? Da. Sunt astea decizii de antrenor serios? Nu. Degeaba ai 11 oameni pe teren contra 9 ai adversarului, daca Bordeianu joaca ca pentru adversar. Lui Omrani, care a facut acum - si face - la fel, sa-i acordam circumstante atenuante, pentru ca a jucat in tara in care a crescut si a carei cetatenie o poseda. Cadou - sa zicem, meritat - pentru goluri date in alte meciuri. Dar la "talentele" ce le-a manifestat contra colegilor, ar fi trebuit schimbat urgent. Sper sa-i gaseasca un contract prin Golf si in iarna sa-l trimita de la Cluj. Burca a reusit de data asta sa combine prostiile (uzuale) cu reusite. Deci putem spune ca superioritatea numerica a clujenilor a fost destul de relativa, mai ales dupa eliminarea fraierului Susic. Noroc ca asta "a obtinut-o" in minutul 80. In rest, echipa nu a fost ca un mecanism, iar asta se datoreaza decisiv ANTRENORULUI. Cat a fost Minteuan singur la conducerea echipei, clujenii au stiut ce joaca. Acum combina putine meciuri bune cu multe meciuri slabe. A'ta e'te, cu "Bursucul" in Cluj.

Dan (1 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 15:24

Buna pseudo-analiza. O prima repriza buna in care scorul putea sa fie 3:1. A doua repriza execrabila poate fi spus si paradoxala. Totusi prin prisma rezultatului e de bun simt sa feliciti echipa. Restul se poate corecta mai ales in contextul in care jucatorii si Dan au admis jocul prost.

17 Nentori Tirana (53 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 15:25

Bravo CFR, ca joc n-avem cuvinte, dar am spus mereu ca D P scoate maximul din trupa clujeana ! Cred ca unii sint doar invidiosi ca Penalti face bani pentru clujeni. ---- Apa trece, rezultatul ramine. Am spus ca CFR nu are nici o sansa cu Praga dar aducind macar un atacant va incasa 20 milioane jucind in primavara in EL. Dan Penalti singur a cistigar doua campionate, egal un minus de 40 milioane pentru Steaua, care nici n-a putut vinde jucatori, la care nici n-a semnat nimeni caci cine vine sa fie antrenati de impie-Dica-ti si M². Iti strici CV-ul. Eu cred ca Becali a pohtit sa-i ia pe Bancu, Marin, Baluta, Hagi si Puscas – liderii de azi ai nationalei – si alti doi deja dati afara de Viitorul … dar uite ca Steaua a ajuns sa se si refuze ! Cu Penalti Steaua ar fi cistgat si acest campionat, poate si cel cistigat de Hagi, ar fi vindut si jucatori, deci pierderea e undeva la peste 100 milioane in 4 ani. Uite ce inseamna sa fi gainar, sa iubesti baieti frumosi si evlaviosi dar impie-Dica-ti. Ia-i tata acasa. In loc sa aduci un fotbalist si un staf profesionist, preferi sa aduci 30 de gaini. Cu patru campionate la rind nu-si permitea nici Talpan sa-si bata joc de tine care ti-o iei pe rind si de la Voluntari, Chiajna si Pepsi, tu care nu reusesti sa bati Dinamo de multe meciuri. Nu plecau nici suporterii ! Cistiga si Romania caci cu Penalti pe banca nu-si permitea Contra sa-i lase acasa pe Tanase si Coman, titularii de drept pe stinga – unde au jucat ai lui PiTi Grozav, Maxim, Deac, Maruta si chiar Mardeianu - nu-si permitea sa nu-l joace ori sa-l trimita in margine pe Hagi. Poate jucau si Nedelcu si Man, poate nu se accidentau cu un staf adevarat.

Caooradea (1 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 15:32

Paradoxul este ca unul ca tine e ziarist sportiv. Si atat. Un meci nereusit dar cu 3 puncte, doua reprize diferite si voi deja aveti titlul, paradox, meschin etc... Cum nici la fotbal nu atingem nivelul profesionist ("vestic") asa nici cu presa nu ne e rusine. Si voi sunteti la acelasi nivel, adica slab. In rest, hai CFR cu rezultate pozitive invontinuare !

ana (1 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 15:36

D-le noi romanii stim sa uram sa criticam sa fim invidiosi, iar toate la un loc suna a prostie. CFR este cea mai buna echipa la ora asta si singura ce ne mai ofera ceva.Ce ii asa greu de priceput. Ca jurnalist ar trebui sa nu fiti asa negatitivist pt. ca voi "cultivati" poporul din segmentul asta.Ati apucat toti sa criticati CFR-ul imediat, dar putina compasiune si iubire de fotbal pe unde ati pierdut-o ca se vede din Caleea Lactee ca nu iubiti fenomenul , unde este ????

ms (2 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 16:26

Este o rusine comportamentul de badaran a lui Petrescu..pare un necioplit care invata antrenorat la locul de munca...injura ca un birjar si e mereu crispat cu falcile inclestate....ai zice ca nu are nimic de a face cu gentelmenul de la Chelsea..ca jucator extraordinar...dar ca si antrenor si comportament penibil...Cum naiba un om de talia lui sa aiba un comportament asa cand el ar trebui sa fie relaxat,inteligent si toba de experienta pe margine in urma parcursului si carierei extraordinare pe care a avut o..acest om nu respecta fotbalistii de la cfr..ii desconsidera..da o imagine proasta echipei cfr si ar trebui demis...nu mi a fost rusine de prestatia fotbalistilor de la cfr mi a fost rusine de comportamentul de badaran a lui Petrescu o rusine pentru fotbalul romanesc.CFR a facut un meci prost clar,pe alocuri penibil,dar la ce antrenor au nu va mirati...Dute in Arabia petrescule o sa revii civilizat..!!!

Andrei (2 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 17:24

In mod cert el e vinovat pentru prestatia penibila din tot meciul cu Celtic, dar nu stiu daca Dan Petrescu e principalul vinovat pentru prestatia penibila din a doua repriza de aseara. Cred ca jucatorii sunt principalii vinovati de data asta, iar explicatia e una in principal de natura psihologica fiindca in prima repriza reusisera sa exploateze superioritatea numerica, chiar daca nu si la finalizare unde si-au batut joc de cateva ocazii imense. Insa dupa cea de-a doua eliminare, ceva s-a intamplat in mintea lor si n-au mai fost capabili de mai nimic. Cred ca momentul cheie a fost cel cand CFR-ul a scapat pe contraatac cu 4 jucatori contra 3 prin minutul 55, si Omrani cu Camora si-au batut joc de ocazie, dupa care au inceput sa se certe. Imediat dupa aia Djokovic a facut imediat si prostia lui, iar de acolo toata fata jocului s-a schimbat. Ideal ar fi fost ca Petrescu sa poata sa faca ceva sa schimbe situatia, dar uneori lucrul asta e imposibil si pentru antrenori mult mai bine cotati. Despre schimbari, mie mi s-au parut de inteles. Bordeianu era in pericol serios de a lua al doilea galben fiindca mai mult faulta decat sa joace fotbal, chiar daca din pacate Hoban a fost un mare egal cu zero, asa cum e in 80% din meciuri din ultimele doua sezoane. Iar Djokovic trebuia pedepsit pentru delasarea totala de la pasa la adversar, in special avand in vedere ca erau sanse ca Paun sa schimbe fata jocului asa cum a facut-o cu Craiova. Dincolo de toate astea, desi nu il vad pe Petrescu principalul vinovat pentru ce s-a intamplat aseara, imi e si mie clar de ce nu prinde nici un contract serios in vest.

Andrei (23 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 18:54

@Stucan. E "bizarerie" nu "bizarierie". Te rog sa nu mai folosești cuvinte pe care nu le cunoști.

Adrian (1 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 19:01

Faptul ca echipa CFR nu a VRUT sa atace avand 2 jucatori in plus este de remarcat. Dar despre echipa Rennes , o echipa mult mai buna a echipa noastra, nu observati ca a ratat penalty, a introdus jucatori care au gafat, si toate suturile lor au fost peste sau pe langa poarta... doar doar sa nu intre.... In campionat Rennes nu joaca asa de prost. deci ? poate s-a pariat pe acel scor.... mai baieti...

tindala (2 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 19:15

Dan Petrescu?Fiu de colonel MAN!Ambitios de mic!Multa lume se shifoneaza ca de ce injura!De nervi,d-aia injura!E un perfectionist si se enerveaza cand vede ca jucatorii mai uita sa fie profesionisti!Ca orice fotbalist(mare)cu scoala nu prea a avut tangenta, iar educatia si-a facut-o ba la antrenamente cu colegii,ba in cantonamente!Ca jucator a fost titular pe postul lui la nationala-i-a cantat imnul de multe ori-ca antrenor e campion cu doua echipe!Multiplu campion!Nu e oricine!

unu (3 comentarii)  •  25 octombrie 2019, 20:26

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (95 comentarii)  •  26 octombrie 2019, 0:32

Curectură. Dan Petrescu- personaj ,,-Criticilor mei, Versuri Mihai Eminescu https://Versuri.ro/w/aly1 , !" ,?

?????? (95 comentarii)  •  26 octombrie 2019, 0:32

Corectură. Dan Petrescu- personaj ,,-Criticilor mei, Versuri Mihai Eminescu https://Versuri.ro/w/aly1 , !" ,?

Romil (1 comentarii)  •  26 octombrie 2019, 1:12

"Meschini, noi ? Meschin, Petrescu ?" Dragă Costine, "dacă îl cauți pe un om de bun, bun îl găsești, dar dacă-l cauți de rău, rău îl găsești." Înțelesu-m-ai ? Deci, răspunsul corect la întrebarea din titlu este : Meschin, Costin Ștucan... Personal, am fost și eu mirat de o asemenea abordare a meciului de către cei de la CFR, dar de la mirare și de la căutarea unei explicații și până la acuzațiile aduse de tine, fie și doar sub formă interogativă, de meschinărie, e drum lung prietene ... Este extraordinar de dureros să vezi un om și mai ales un om de condei, de la gazetă, că nu este în stare să fie om de OMENIE, de BUNĂ CREDINȚĂ , care se bucură cu cei care se bucură și suferă alături de cei suferinzi, ca un adevărat formator de opinie, ci doar un cârcotaș, căutător de nod în papură... De unde vine mereu generalizarea asta la majoritatea celor care scrieți la gazetă, cei care v-ați autointitulat "semnăturile respectate"ale GSP.RO...Respectate de către cine ??? Respectă și vei fi respectat, nu așa este normal ? Dacă te doare inima pentru cineva, îl compătimești, îți arăți SINCER părerea de rău pentru suferința lui, nu-l mai acuzi... Faptul că Dan Petrescu este o fire vulcanică, denotă că omul acesta TRĂIEȘTE ceea ce face, este implicat în ceea ce face... Reacționează exagerat atunci când se consideră nedreptățit (el și echipa sa)... Evident că nu pot fi de acord cu un asemenea comportament exagerat. Dar, de la exagerări și vorbe necontrolate la meschinărie, este drum lung... Iertare și Doamne ajută tuturor celor care caută SINCER Adevărul !!!

motanul incaltat (47 comentarii)  •  26 octombrie 2019, 2:23

Daca inca nu ti-ai dat seama eu o sa o zic din nou: Avem un campionat penibil, cu jucatori penibili si antrenori nespus de penibili.Toata lumea si-a dat seama de asta -numai noi nu vrem sa recunoastem asta. Nici Hagi, nici Petrescu nici Lucescu -nimeni nu are cum sa prinda un post de antrenor in Vest. Jucatori mai scapa firav si ajung in Vest dar nu rateaza nici o clipa sa fie declarati printre cei mai slabi la echipele unde joaca.....Eu as zice sa ne concentram fortele la curling---poate om avea vreo sansa. Fotbalul nu mai are treaba cu noi.

Viorel (1 comentarii)  •  26 octombrie 2019, 8:14

Critică Stiucane, critică in continuare căci cu atâta rămâi! Pan' la urma meciul ăsta a mulțumit pe toata lumea: pe noi CFR-istii ne-au mulțumit cele 3 puncte, mult mai importante decât jocul spectaculos, tactica, ocazii, șuturi pe poartă, etc... iar pe voi miticii v-a multumit că echipa a jucat prost a doua repriza si aveti apă la moară, aveti de mâncat o pâine! Criticați in continuare, din asta nu se moare, iar Dan Petrescu e suficient de destept să ia doar ce e bun din ele!

Holostencu (2 comentarii)  •  26 octombrie 2019, 9:07

El tot timpul are oferte din occident...doar că le refuză...probabil nu înjură la fel de bine în engleză...

Canadianul (2 comentarii)  •  26 octombrie 2019, 21:49

Bravo Viorel !!! Cu asa gazetarie sintem obisnuiti de 13 ani ...noi sintem obisnuiti cu Roma..Basel..Londra ..Manchester ..Celtic .samd ......miticii doar cu Becali si cu regi si cu numere de 5 !!! Atit stiu atit pot!!! Hai draga CFR!! BRAVO DAN PETRESCU !!! restul e gsp!!!!

?????? (95 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 23:40

@Apreciați că lui Dan Petrescu ar trebui să i se recomande să joace ceva mai mult cu Pașcanu, cu Butean, cu Itu, cu Păun, cu Costache, Petrilă , Mailat, ?

?????? (95 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 23:52

Remarcați și faptul că Pașcanu în compartimentul defensiv, Butean chiar și în zona centrală, nu numai în apărare ,iar Păun în compartimentul ofensiv sunt jucători care se descurcă bine chiar și la nivel internațional, ?

Comentează