Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Mario “neiubitul”

Cei din anturajul fiului lui Iorgulescu susțin că Mario se considera un “copil neiubit” în momentele în care abuza de alcool și de droguri

Permalink to Mario “neiubitul”
vineri, 13 septembrie 2019, 2:21

“Mario e fix prototipul de băiat de bani gata, neținut în frâu. Avea figuri, suferea de interlopisme, dar când bea și trăgea începea să plângă. Plângea că nu e iubit. Că nu a fost, că e certat cu mama lui de mic”, povestește un tânăr din anturajul fiului președintelui LPF, Gino Iorgulescu. 

Un fost mare internațional român, apropiat de familia Iorgulescu, le mărturisea zilele trecute apropiaților că “Mario a crescut într-o familie încercată de mari tensiuni interioare”.

Aceste mărturii sub anonimat nu sunt o încercare de discreditare a familiei Iorgulescu și nici o tentativă subtilă de reabilitare a lui Mario Iorgulescu, autorul unui accident mortal produs sub influența alcoolului și a cocainei. 

Reprezintă doar mici fragmente din viața unui adult de 24 de ani care – dacă se va reface după impactul provocat la 240 de kilometri la oră – va trebui să primească pedeapsa pentru înfiorătoarea faptă comisă. 

Rândurile care urmează sunt despre părinți și copii. 

E o temă care revine des în literatură și în cinematografie. Ce se întâmplă cu copiii care cresc împărțiți între părinți consumați de excese? Care își trăiesc primii ani din viață – ani care le marchează sufletele pentru totdeauna – într-un mediu tensionat? Cum se maturizează copiii care se consideră neiubiți, care devin doar un accesoriu pentru părinții fericiți să le cumpere bunăvoința?

În “Neiubitul” – filmul apăsător, excepțional, regizat de rusul Andrei Zviaghințev și apărut în 2017 – există o scenă dărâmătoare de lumi moderne. Ascuns după o ușă cu geam ornamental, Alexei – un băiețel de 12 ani – asistă din umbră la o nouă ceartă devastatoare a părinților săi, aflați în pragul separării. 

Când ușa se închide – iertare pentru spoiler – , camera dezvelește figura unui puști sfâșiat de conflict. Desfigurat de plâns, Alexei urlă, fără voce, o durere tulburătoare. 

A doua zi, după școală, neiubitul dispare fără urmă, lăsându-și părinții să-și consume – tot dezbinați – gigantica dramă comună.

Mesajul filmului este devastator.

Zilnic, zeci sau poate sute de mii de copii își urlă în tăcere durerea. Unii dispar, alții devin epave umane, mulți, însă, maschează cum pot mai bine cicatricele traumelor din copilărie. 

Cei din anturajul fiului lui Iorgulescu susțin că Mario se considera un astfel de “copil neiubit” în momentele în care abuza de alcool și de droguri. 

Sub influența acestor substanțe, confirmă poliția, fiul lui Gino Iorgulescu a ucis tatăl a doi copii. Dany Vicol era de-o seamă cu cel care l-a omorât. 

Distrus, tatăl făptașului a încercat să repare imaginea familiei sale și să aline durerea familiei victimei, dând două comunicate. Într-unul dintre ele, șeful LPF s-a angajat să aibă grijă de copiii șoferului mort în accident. 

Exercițiul corect de imagine nu poate acoperi, însă, întrebările care ies acum la suprafață. 

  • E adevărat că Mario Iorgulescu a fost internat într-o clinică de dezintoxicare, dar că a fost externat de tatăl său înainte de a se vindeca de adicție?
  • E adevărat că, sub presiunea unui șantaj sentimental, șeful Ligii i-a cumpărat lui Mario un Aston Martin pentru a renunța la consumul de droguri?

Până în momentul accidentului, aceste întrebări delicate erau chestiuni private. De duminică noapte, însă, ele nu mai aparțin doar familiei lui Gino Iorgulescu. 

În urma acestor întrebări își face loc o a treia, timidă, la care lumea nu a găsit nici acum răspuns: 

La ce vârstă responsabilitatea morală pentru faptele unui copil tulburat de ceea ce el percepe ca fiind lipsă de iubire încetează să le mai aparțină părinților? 

Comentarii (75)Adaugă comentariu

fara nume (1 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 12:03

Ptr cei care vorbesc de puscarie...sunteti naivi. Pariu pe orice ca v-a fi condamnat cu suspendare.

Iulian (1 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 13:53

Cazul este simplu, ce atatea discutii. El ( Iorgulescu jr. ) beat si drogat a circulat pe un drum public cu viteza peste limita legala. A pierdut controlul ( de parca ar fi avut pana in acel moment ) si a lovit o masina care circula regulamentar pe sens opus. Accidentul produs s-a soldat cu victim umane si daune materiale semnificative. Aceste lucruri corroborate cu consumul de alcool si substante interzise reprezinta INFRACTIUNI care se pedepsesc cu inchisoarea si/sau amenda. Dramele nu isi au locul, ca era sau nu semnalizata intersectia ca etc. etc. ORICE conducator auto din Romania sau Europa este pasibil cu inchisoarea pentru astfel de infractiuni.

Ion (1 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 15:00

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ioana (1 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 16:35

Ceea ce ar trebui de fapt sa ne intrebam este care este scopul in care tu, care ai un frate la federatie, dezbati atat de minutios problemele unui parinte care v-a fost incomod! Cum poti sa lovesti pe cineva care deja e la pamant... dar asta nu tine doar de etica profesionala, ci si de caracter!!! Si daca cineva ar trebui sa isi dea demisia, etic vorbind, acela ai fi tu, dle ziarist *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin (1 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 17:22

***. Prea multe vorbe. la puscarie cu pedeapsa maxima.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cris (1 comentarii)  •  16 septembrie 2019, 21:45

Ăștia care au de toate sunt triști și neiubiti? Ce sa mai spunem despre cei care cresc în orfelinate și se zbat sa supraviețuiască? Nu mi-e milă pentru ca noi, săracii, nu contam pentru ei. Dacă se trezește, trebuie sa facă pușcărie grea. Păcat ca nu exista pedeapsa cu moartea..

Bogatu (1 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 4:23

Mă ***! În viața vieților voastre nu veți avea nici 1% din ceea ce are Mario. Vă roade invidia, ipocriților. Comparați viața unui individ cel puțin controversat, rudă cu vrăjitoare, adică escroace, cu viața unuia ca Mario? Faceți mișto de oferta de bună credință a lui Gino. Dacă moare Mario, prost vei fi Gino să dai vre-un sfanț cuiva.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Geo (1 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 13:09

La 24 de ani multi isi iau viata in propriile maini , nu trebuie să te țină părinții în spate dacă consideră că nu a fost iubit trebuia să devină independent să nu mai depindă de ei . Normal că și măsa și taică- su se săturaseră de fițele lui . Eu cred că de bine ce o ducea avea bani de cocaină și alcool și tot de la taică-su și mă-sa avea . Să plătească pentru faptele sale .

lucy (1 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 19:35

Si a gresit ,da ,grav,da,va face sau nu puscarie,dar eu ca si parinte ce trebuie sa fac sa-l las singur,parasit?Nu.Ca asa ar face orice parinte zdravan la cap.isi ajuta copilul la necaz,bun,nebun,drogat,nedrogat e baiatul meu si cu asta basta.O sa-si ispaseasca pedeapsa si gata,ce atata tevatura.

POP Elisabeta (2 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 20:10

Dumnezeu nu bate cu bota. Toti cei ce au adunat averi colosale , nemeritate si prin fraude vor fi judecati de cel ce ne priveste de sus. Vor ajunge sa le fie scirba bogatie .

Elisabeta (2 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 20:16

Fiecare isi va primi lectia de viata . Dumnezeu nu doarme si va arata tuturor ca obtinerea de multi bani si bogatie pe cai nedrepte se plateste. Aici pe pamint isi acorda imunitati dar Dincolo nu exista asa ceva,

Vasi (2 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 20:42

Ce mai conteaza faptul e consumat ,important e sa se faca bine si sa isi bage mintile in cap...la varsta aia toti gresim mai mult sau mai putin ,va dati seama ca nu a vrut sa il omoare pe saracul baiat de aceeasi varsta cu el ...toti gresim in viata.Nu a facut-o cu rautate ,a avut un moment de ratacire si s-a produs tragicul eveniment.putea sa fie oricine si nu neaparat beat sau drogat la volan ,pe oricine putea sa il ia somnul la volan si sa produca un asemenea tragic eveniment.Ar fi bine sa avem grija ce ne dorim ca s-ar putea sa ni se indeplineasca dorinta.Doamne ajuta!

Vasi (2 comentarii)  •  17 septembrie 2019, 21:28

Am vazut tot felul de comentarii pro si contra dar multa lume nu stie ca i se poate intampla chiar lui,lui ala care comenteaza numai rautati fara sa cunoasca persoana respectiva in speta Mario ,nu sunt de acord cu bautura la volan droguri sau oboseala...important e sa invatam ceva din viata asta si sa nu trecem prin ea asa ca vantul si pamantul ...ma rog ideea este sa evitam pe cat posibil viteza bautura drogurile si oboseala la volan ...si nah asa e romanul sa comenteze el despre altii numai rautati in necunostinta de cauza.De obicei nu prea dau comenturi dar avand in vedere ca au iesit fel si fel de oameni cu fel si fel de comentarii si rautati nu m-am putut abtine si am spus ce am simtit.Du-te la vot si inainte informeaza-te cu cine votezi tu ala care ai frustrari pe inima si suflet si nu te mai vaita pe net.Sa mai punem mana pe o carte sa citim si nu sa iesim sa atacam un om care e la pamant.In loc sa stam la cafele si la barfe pe Facebook sau la cafenele baruri discoteci etc ...hai sa ne vedem de tara noastra sa ne mai civilizam si noi putin ,sa dam inainte nu inapoi.Ca asa se intampla si cu cazul de la caracal toti comenteaza ca politia nu isi face treaba etc etc ..dar habar nu are nimeni ce e la dosar.Fel si fel de oameni in toata splendoarea lor.Vai si Amar...

Maria (1 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 0:12

Un aspect care trebuie discutat în cazul acesta este necesitatea psihoterapiei în cazul unei persoane sau a unei familii cu probleme. Este un demers de durată, costisitor, dar e la fel de necesar ca și tratamentul medicamentos, în cazul unei boli fizice cronice. Terapia psihologică trebuie prevăzută de asigurările medicale, așa cum se face în țările dezvoltate. Atunci va intra în normal și oamenii vor recurge la ea, fără să se mai teamă de impresia pe care o fac celorlalți.

coca nu e buna (1 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 2:35

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alina (1 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 10:02

Cazul este simplu...zice un inteligent mai jos, dupa ce a citit textul. Atat timp cat exista asemenea inteligenti care nu au capacitatea mentala si emotionala sa inteleaga un text, or sa existe mereu asemenea accidente. Cazul nu este simplu pentru ca inchisoarea nu rezolva nimic. Trebuie tratata cauza, nu simptomele. Trebuie sa faci copii pentru ca ti-i doresti, pentru ca numai asa o sa fii respobsabil si o sa-i iubesti, numai asa copilul devine un adult sanatos psihic si emotional.

Dox (1 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 13:31

Câteva precizări: 1. Nu va face nicio zi de pușcărie. În România nu se pedepsește crima făcută cu mașina. 2. Avocații lui tac-su îl vor scoate imaculat ca o mimoză. 3. De neiubit ce era îi cumpăra tac-su mașini luxoase ca el să le distrugă și îi dădea bani să-i spargă prin cluburi cu *** și să-și cumpere droguri.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

xyz (1 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 16:35

Iubit sau nu, la 24 de ani esti un tanar adult. Mario este un iresponsabil, un tupeist care stie ca tata si banii il scapa din orice. Un copil parvenit si needucat. Imi pare rau de drama celor implicati in aceste tragedii dar nici mama lui si nici tatal lui nu au produs un om de calitate. Scoli prin tari straine...pentru ce? Sunt tot niste golani! Cu diploma de Elvetia...ce sa spun...dar la volan se urca beti si drogati...ca nu e singurul...toti au belele ba cu droguri, ba furt de pe carduri clonate, ba prostitutie...Asta e "lumea buna" din Romania si cam asa pot acesti nou imbogatiti sa isi educe progeniturile.

Doina (1 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 18:59

Nu știu ce educație a primit, acest Mario, dar așa cum arată în poza de la începutul articolului dar și din comentariile celor care-l cunosc pe el și îi cunosc familia, îmi dau seama că este "un copil problemă" căruia, nu-i convine nimic și - și cere "drepturile" gândite de el. E clar că părinții lui i-au dat TOT ce a cerut, tot ce și-a dorit, și ei, părinții, au sperat că vor avea un copil bun, pentru că "au investit mult"... Nu așa se face educația unui copil. Dându-i tot ce vrea. Imi pare rău pentru părinții lui, îmi dau seama cât suferă și pentru ce s-a întâmplat, și pentru că vinovatul pentru moartea unui om care circula regulamentar și nu a avut nicio vină, a murit, din cauza inconștienței copilului lor, a unui " copil" cu probleme mari, rămase nerezolvate și nu de ieri, de azi ci de foarte mult timp... Nu e bine să "judecăm". Dar nu pot să nu mă gândesc că în locul victimei, putea fi oricine altcineva. Puteam fi eu, puteai fi tu cititorule. Oare Mario, oare părinții lui vor învăța ceva din această întâmplare nefericită care ar fi putut fi evitată? E greu de crezut! Dar nu e imposibil. S-ar putea ca acest "copil" Mario și părinții lui să realizeze cât de mult au greșit și să facă ceva măcar în al 12 - lea ceas. Pentru că Mario nu e singurul vinovat.

Ady (1 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 20:46

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andra (2 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 0:55

Autorii MORALI sunt desigur parintii. Pacat ca nu-si dau seama ce viata trista au. Si-au transformat fiul intr-un monstru: ucigas, bataus, golan. Nici daca as infia un copil nu mi-as bate intr-un astfel de mod, joc de o fiinta. Ca parinte iti doresti ca pruncul tau sa devina OM. Sa fie bun, destept, de incredere. Il inveti SA IUBEASCA :lumea, oamenii, viata in general. Daca "nu ti-au reusit chestiile astea" viata ta este un esec. Daca insa, mostruletul pe care l-ai plamadit si modelat ani la rind, distruge vieti si suflete, tu ca parinte nu meriti sa mai vezi lumina soarelui. Meriti sa traiesti in intuneric pentru ca NIMIC nu poate "repara" destinele distruse de tine, din egois si ingimfarea pe care ti-ai adus-o banii. In locul parintilor acestora, eu m-as duce in pustiu, sa traiesc cum traiau pustnicii, uitind de carduri, conturi, vile si limuzine. In felul acesta i-as cere iertare lui DUMNEZEU pentru ca mi-am inchinat viata BANULUI=OCHIUL DRACULUI distrugind "creatia lui DUMNEZEU", pe semenul meu UCIS de proasta educatie data copilului meu. In ultimul rind acestia sunt niste parinti care si-au distrus propriul prunc! TRIST!

Andra (2 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 1:06

In ceea ce il priveste pe “baiatul de bani gata” el este o cauza pierduta. Rarisim s-a vazut ca vreun astfel de “ratacit” sa fie recuperat. El a fost, este si va ramine doar o … UMBRA. Un om “fara capatii”. Daca se va face bine, va nenorocii si pe altii. Un destin trist

Dan Popescu (1 comentarii)  •  25 septembrie 2019, 15:16

Dupa nenumarate exemple ca in Romania poti cumpara legea, imi pare stupid sa mai crezi ca infractorul asta va face puscarie. Sigur se va constata ca masina lui nici nu era fabricata la data accidentului, sau ceva asemanator. Tupeul fenomenal al familiei lui, care mai are obraz sa declare ceva- orice - public (desi vina morala este clar datorata unei educatii precare spre inexistente), ne confirma faptul ca mitocania nu poate fi mascata de nicio suma de bani. In fapt, niste simpli parvenitii *** ... creati din banii nostri, ai tuturor. Astept cu nerabdare ca Fiscul sa ia exemplul si functionalitatea IRS-ului american!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Hermina Matei (2 comentarii)  •  13 octombrie 2019, 1:10

Toata lumea rateaza esentialul si anume care este solutia pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai intample. Este foarte simplu: pedeapsa cu inchisoarea pe o perioada lunga pentru persoanele care produc un accident indiferent daca se soldeaza cu decesul unui persoane sau nu daca conduc sub influenta narcoticelor sau etanolului. Nu ne pasa ce probl avea nenea Gigi in familie si ce probleme comportamentale si emotionale avea **** ala de Mario, faptul ca a ucis o persoana in timp ce a manipulat un automobil cu viteza aceea sub influenta cocainei si etanolului ar trebui considerat omor de gradul II si nu omor prin imprudenta, ce se pedepseste cu inchisoare de 10-15 ani. Daca acest personaj scapa de inchisoare sau ia o pedeapsa mica este vina procuraturii, niste ratati care sunt acolo degeaba. Vinovatul este un adult, are consimtamant, deci trebuie tras la raspundere ca a produs un accident ce s-a soldat cu pagube materiale si victime umane in timp ce a condus un automobil sub influenta. In statele evoluate asa ceva se pedepseste categoric sever. Am mai vazut si alte persoane cu bani conducand automobile la fel de puternice pe drumurile publice la viteza mare, dar acestia nu au cauzat un accident pt ca nu erau sub influenta. Din punctul meu de vedere, judecatorul de caz ar trebui sa fie nebun sa nu dea pedeapsa maxima, care oricum va fi mica. Adica, sper ca toata lumea este constienta ca ****Mario cel mai probabil ar fi intrat intr-un copac sau intr-o cladire sau alt autovehicul si ar fi ranit/ucis alta persoana daca nu ar fi avut impact cu acel automobil si ca trebuie dat un exemplu, trebuie inceput undeva altfel astfel de lucruri o sa se intample in continuare si data viitoare o sa fii chiar tu sau cineva cunoscut tie. Daca eu as fi procurorul de caz l-as acuza de urmatoarele: 1. Omor de grad II. 2. Conducere sub influenta (aici ma refer la etanol) 3. Abuz de stupefiante 4. Distrugerea de bunuri publice 5. Depasirea limitei de viteza legala. Asa trebuie aplicata legea, nu condamnare fara executare, asa cum se vehiculeaza, si permisiunea de a mai circula vreodata pe drumurile publice cu automobilul pt ca a dat tati multi bani procurorului. Acest om are deja dosar penal pt alte infractiuni grave pt care a fost achitat, deci o condamnare nu ar fi chiar asa de greu de obtinut!

Hermina Matei (2 comentarii)  •  13 octombrie 2019, 1:20

Toata lumea rateaza esentialul si anume care este solutia pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai intample. Este foarte simplu: pedeapsa cu inchisoarea pe o perioada lunga pentru persoanele care produc un accident indiferent daca se soldeaza cu decesul unui persoane sau nu daca conduc sub influenta narcoticelor sau etanolului. Nu ne pasa ce probl avea nenea Gigi in familie si ce probleme comportamentale si emotionale avea **** ala de Mario, faptul ca a ucis o persoana in timp ce a manipulat un automobil cu viteza aceea sub influenta cocainei si etanolului constituie infractiunea denumita “man slauther”,

Comentează