Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

5 impresii despre FCSB – Dinamo 3-3

3-3, un derby de neuitat. Asta e prima impresie după un meci ca un vârtej de vară musonică în București. Dar ce ne vom mai aminti peste ceva timp după acest prim FCSB - Dinamo al sezonului?

Permalink to 5 impresii despre FCSB – Dinamo 3-3
luni, 30 iulie 2018, 11:34

1.Bratu și declarația neinspirată cu ADN-ul

Când a câștigat play-out-ul din sezonul trecut, Dinamo s-a simțit de parcă a jucat o primăvară în liga a doua, reușind să promoveze într-un final în sezonul regulat. Un sezon regulat pe care l-a început cu același antrenor și cu un lot la care a adăugat doar câțiva jucători “low budget”.

În condițiile acestea, un 3-3 în deplasare cu FCSB este un rezultat mare. A spus-o și Florin Bratu la final, amintind de investițiile masive făcute de George Becali în ultimii ani și de jucătorii de valoare din lotul adversarei. “După meciul ăsta, îmi respect jucătorii de 10 ori mai mult”, a mai declarat antrenorul la Dinamo la final, încercând să evidențieze modul în care echipa sa revine și când e condusă.

E o declarație menită să câștige vestiarul. Altă poveste e cu “Dinamo nu avea chestia asta în ADN”. Tot Bratu, tot despre revenirile lui Dinamo. Un antrenor tânăr, fostul analist Digi Sport a fost luat de valul de adrenalină și a uitat de reveniri istorice precum golurile calificării de la Hamburg, pe terenul campioanei Europei, după ce Dinamo era condusă cu 3-0, sau de miracolul de la Liberec.

E normal, însă, pentru tineri să creadă că istoria începe mereu cu ei. Sunt șanse ca istoria lui Dinamo să îl includă pe antrenorul Bratu dacă va reuși, în primul rând, să repare găurile uriașe din apărarea sa. “Le vom remedia”, a spus el cu o siguranță dezarmantă la final. Măcar pentru încrederea afișată la flash-interviu, Dinamo trebuie inclusă în lista candidatelor la titlu.

2. Dică și clauza de 60.000 de euro

“Mie îmi place cum a jucat echipa și nu vreau să mai îmbunătățesc nimic”, a spus George Becali la final. E o declarație care, în mod normal, ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru Nicolae Dică.

Când iei trei goluri și nu reușești să păstrezi de trei ori un avantaj de un gol în fața rivalei istorice, orice antrenor trebuie să-și facă griji. Cu atât mai mult, grijile se adună în capul lui Dică, un antrenor care a acceptat în vara asta o clauză incredibilă: poate fi dat afară oricând, rețineți oricând!, dacă echipa nu e pe primul loc!

FCSB e acum pe locul 10. Dacă azi George Becali are chef, îi plătește 60.000 de euro lui Dică și îl pune pe liber. Dar Becali nu îl va concedia prea curând pe Dică. Cu instinctul la oameni care l-a făcut milionar, finanțatorul FCSB știe că nu merită să consume timp și bani să caute un alt angajat docil, când îl are pe Nicolae Dică.

Cu timbrul lui moale, ușor peltic, Dică nu inspiră frică nimănui. Încercați să-l comparați cu taurul încruntat Olăroiu, un antrenor care – în ciuda minei fioroase – avea și el probleme mari cu Becali! Nu-i așa că nu-l vedeți pe Dică spunând ferm: “Patroane, asta e echipa mea, eu răspund!”?.

Paradoxal, însă, moliciunea lui Dică poate fi un avantaj pentru el. Are timp să încerce să-și implementeze ideile tactice atunci când patronul nu e atent, adică la antrenamente. Acesta este al doilea său sezon pe banca FCSB, iar lotul e în mare același.

Câți antrenori au primit atâta timp de la Becali? Câți au avut șansa ca finanțatorul să nu vândă vedetele?
Dică are așadar obligația să câștige tot anul acesta, iar dacă nu o va face va fi mai bogat cu 60.000 de euro și un aviz de concediere.

Dacă nu va lua titlul nici în sezonul acesta, dar va rămâne pe banca FCSB, e clar că Becali a devenit cu adevărat filantrop la bătrânețe. Ar însemna că nu mai vrea să câștige trofee, ci trăiește din plăcerea unui 3-3 sau 4-4, scoruri care de obicei încântă doar fanii și pariorii.

3. Fazele fixe și un portar-agent de vânzări pentru Mbappe

Trei goluri în derby, adică jumătate, s-au marcat din cornere. Lovitura de cap ca o ghiulea trimisă de Mihai Popescu din centrarea lui Salomao în ultimul minut a salvat un punct pe care mai mulți colegi de-ai săi lucraseră parcă să-l saboteze. La golul lui Gnohere din debutul meciului, marea greșeală este a lui Sergiu Popovici, fundașul care trage la poartă ca un atacant, dar se și apără tot ca un atacant. Descoperit de Dinamo în experiența de o primăvară din play-out, clona lui David Luiz a făcut marcaj la un coleg în timp ce Gnohere pleca singur de lângă Nistor și deschidea scorul.

Intrată în meci cu handicap, Dinamo a egalat, dar a început repriza a doua identic. De data asta, a venit rândul lui Penedo să facă o gafă care ar prinde toate retrospectivele cu “păcălicii fotbalului” dacă drepturile TV din Liga 1 ar prezenta un interes global.

Singurul jucător din Liga 1 prezent la Campionatul Mondial din Rusia a avut o seară dezastruoasă pe care, culmea, a început-o bine, cu câteva intervenții solide la șuturile lui Tănase și Filip. Dar după golul direct din corner la care a vrut să respingă mingea cu apendicele, Penedo și-a scurtat mâinile la șutul lui Coman de la golul de 3-2.

Și uite așa, un portar adus din fotbalul pirateresc jucat în Caraibe poate învia un talent ofilit și poate băga măcar câteva sute de mii de euro în plus conturile lui Becali dacă Mbappe de România va fi vândut. Două goluri în derby, sub privirile mai multor scouteri printre care și unul de la fosta echipă a lui Mbappe, AS Monaco, pot conta greu în momentul viitorului transfer al lui Coman.

 

4. Fricosul Hațegan și legea avantajelor

Dacă îi asculți pe Porumboiu și Crăciunescu, poți băga mâna în foc că arbitrii români din noua generație își creează avantaje din meseria asta.

Aseară, Ovidiu Hațegan le-a arătat celor doi că nici măcar nu are habar de noțiunea de avantaj. În chiar startul meciului, arbitrul care se întreabă probabil de ce nu a prins lotul de Mondial a fluierat ca un agent de circulație un fault la marginea careului FCSB. Dacă aștepta o fracțiune de secundă, ar fi văzut că mingea ajunge la Mahlangu în careu, iar acolo mijlocașul dinamovist e faultat clar de Bălașa. Un avantaj elementar ar fi adus-o pe Dinamo într-o situație clară de gol, dintr-un penalty inevitabil.

În repriza a doua, Hațegan s-a grăbit din nou să fluiere pe un contraatac dinamovist, deși – dacă aștepta o secundă – ar fi văzut că mingea ajunsese la marginea careului FCSB, într-o situație mult mai avantajoasă decât lovitura liberă de la mijlocul terenului.

În rest, Hațegan s-a descurcat bine într-un derby disputat pe un teren greu, alunecos, cu un risc crescut de accidentări. Mai puțin la ultima fază când a fluierat un fault la marginea careului lui Dinamo pentru o intrare asupra lui Tănase, apoi și-a dat seama că timpul adiționat arătat expirase. Ca un balerin, centralul s-a răsucit amuzant pe câlcâie spre mijlocul terenului și a transformat lovitura liberă în final de joc, spre nemulțumirea gazdelor care sperau că pot câștiga un meci dramatic.

5. Reclama care îmbie la încălcarea regulamentului

În timpul Mondialului, poate cea mai amuzantă reclamă TV a fost la o casă de pariuri. O știți cu siguranță. Ilie Dumitrescu și Ionel Dănciulescu pariau că un tablou aranjat pe perete e strâmb.

Pentru derby, aceeași casă de pariuri a revenit cu o reclamă specială care, analizată atent, conține un mesaj clar pentru fotbaliști să parieze!

Ilie Dumitrescu și Ionel Dănciulescu, analiști Digi și experți ai casei de pariuri respective, sunt filmați în timp ce se pregătesc de derby, în calitate de căpitani de echipă. Dumitrescu e în tricou roș-albastru, Dănciulescu în alb-roșu, iar atmosfera de meci mare e redată de colegii lor care se încălzesc de zor și de mina serioasă a arbitrului de centru.

În timp ce arbitrul aruncă în aer moneda pentru tragerea la sorți a terenului, Ilie Dumitrescu îl provoacă pe Dănciulescu: “Pariu că e steaua?!”. Dănciulescu replică: “Pariu că e banul?!”.

Apoi vine voice-overul: “Cu toții facem pariuri, dar numai jucătorii pariază”.

Amuzantă în sine, reclama conține un mesaj subliminal nociv. Chiar dacă sunt retrași, cei doi analiști joacă în reclamă rolul de jucători activi interesați de pariuri. Conform regulamentelor FIFA, căpitanii de echipă și restul jucătorilor nu au voie să parieze pe niciun eveniment din sportul în care activează. Acum 6 ani, fostul căpitan al lui Dan Petrescu la Southampton, Claus Lundekvam, a dezvăluit că mai mulți căpitani de echipă din Premier League vorbeau între ei înainte de meciuri și pariau pe evenimente care nu influențau rezultatul final: lovitura de începere, primul aut, primul fault sau primul corner.

Asta se numește spot-fixing și este ilegal, la fel ca aranjarea rezultatului unui meci.

Cota pentru lovitura de start este de 1.85.

Comentarii (53)Adaugă comentariu

Alex (1 comentarii)  •  30 iulie 2018, 11:48

1.Din ce intelg eu, Bratu se refera ca actuala echipa nu avea lucrul asta in ADN. 2. Daca urmariti cu atentie ultima faza, Hategan ii face semn lui Tanase sa se ridice, a vazut clar simularea... Poate data viitoare sunteti mai atent domnule ziarist 360°.

mihai (8 comentarii)  •  30 iulie 2018, 11:50

Esti cel mai bun ziarist sportiv domnule STUCAN.

George (1 comentarii)  •  30 iulie 2018, 11:54

Costele, lasa-te ba!

Dinu (1 comentarii)  •  30 iulie 2018, 11:59

Foarte buna articolul dar atentie domnilor sa nu dezinformati! Castigatorul tragerii la sorti de la inceputul jocului (arbitrul arunca moneda) este obligat (nu are alta posibilitate) decat sa aleaga TERENUL respectiv POARTA SPRE CARE ATACA! Nu are dreptul sa aleaga mingea!

Constantin (1 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:05

6. Ambele echipe au aratat carente uriase in constructie, spatii libere la mijloc si in aparare, cu asa joc nu ai nici o sansa in cupele Europene. Steaua va trece de Rudar dar mai departe prinde inca o "manita". 7. Nu are rost sa ne imbatam cu apa rece, avem un campionat slab, nu neaparat din cauza banilor, desi avem infrastructura cat de cat, ci din cauza faptului ca nimeni nu are o strategie cum sa dezvolte un club. Toti patronii vor sa bage bani un an, sa ajunga in Champions League asa cum a facut-o in trecut Paszkany si Becali, numai ca acum s-a terminat smecheria, avem coeficient spre ZERO. Pana nu se apuca cineva sa investeasca macar 20-25 milioane pe an, nu visam noi UCL. Doar Hagi mai misca ceva, sa nu uitam totusi de "omeniile" care-l tin la suprafata, altfel ar fi sot retrogradat demult.

dinamo_fan (41 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:06

Un articol penibil dar parca mai putin penibil decat in alte dati. Sa-l invinuesti pe Penedo pentru golul primit e ca si cum intr-o barca aflata in curs de scufundare ii invinuesti pe cei care dau la galeti sa scoata apa afara ca restul sa aiba timp sa se salveze. Penedo s-a trezit fara om la bara si a incercat cat a putut sa umple golul ramas. si a fost foarte aproape sa o faca. vina la acel gol apartine lui Hanca. Pe acelasi rationament marii specialisti de impachetat peste ar spune ca e vina portarului daca la o lovitura libera cei care tin zidul s-ar arunca fiecare intr-o parte, lasand intreaga poarta goala acolo unde ar fi trebuit sa fie un zid. Gsp, fitzuica nr 1 de impachetat peste din Romania !

Andrei F (79 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:06

Ca sa vezi...Faza aceea in care s-a dat fault pentru Dinamo si unde spuneti ca se putea da penalty a fost precedata de un fault la Benzar care a si ramas cazut in apropierea careului Dinamovist.Hategan mai lasase in aceasta faza avantaj desigur,tot pentru Dinamo la faultul lui Tanase care vroia sa opreasca meciul pentru a se vedea ce este cu Benzar...O alta faza spune si mai bine cum nici Hategan si nici un ziarist nu vrea sa vada cum Belgradean este sub bombardament de obiecte aruncate din tribuna si mingea venea spre poarta!!!!Noroc ca nu a fost pe poarta!!!!Apoi sa fiu scuzat dar Nistor a fost iertat de 2 ori de galben spre deosenire de Popescu de la Steaua care la prima interventie unde si atinge mingea este sanctionat cu cartonas!Popescu de la Dinamo a primit galben la a 3 interventie...Desigur,ziaristii nu spun nimic cand se arbitreaza impotriva Stelei...Puteti spune ca nu au fost cine stie ce faze...Ne amintim anul trecut cand presa contabiliza pana si faulturile usor acordate daca acestea erau proSteaua?Deci domnule Stiucan ,cautati in arhiva GSP articolul in care Hategan este numit ,,omul caine,,...

andrei (8 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:11

Dacă dinam0viștii s-au ridicat la nivelul steliștilor, suporterii și-au dat în petec, petarde, manifestări rasiste. Ștucane, nici nu pomenești de ăstea în articol, de aceea huliganii de la dinam0 își fac de cap, sunt tolerați și de jandarmi și de frf !

gogu (4 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:11

dinamo a jucat slab cu teama paraca juca cu real madrid ,cei de la dinamo nu faceau presing nu se demarcau iar fundasii au fost de cascadorii rasalui cred ca au jucat prima data impreuna bratu nu stie ca la cornere trebuie sa puna un jucator la coltul scurt ce sa caute penedo la coltul scurt a fost un meci de divizia b in care dinamo a jucat slab rau daca fcsb a luat trei de la dinamon va dati seama care e valaoarea fcsb ului, normal ca gigi e multumit de echipa alcatuita de el

Tăunu (8 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:12

Dacă dinam0viștii s-au ridicat la nivelul steliștilor, suporterii și-au dat în petec, petarde, manifestări rasiste. Ștucane, nici nu pomenești de ăstea în articol, de aceea huliganii de la dinam0 își fac de cap, sunt tolerați și de jandarmi și de frf !

blocatu (4 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:13

"numai jucatorii pariaza" se refera la jucatorii la pariuri, d-le Stucan, nu la cei de pe teren! mi-e greu sa cred ca nu ai inteles, mai degraba incerci sa faci un subiect din asta!

robert bardita (5 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:20

nu stiam cine a scris porcaria asta ... pe urma am vazut cine altul decat b8ul de Stiucan

independentu (3 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:21

Costin, daca tu spui ca Penedo a avut o seara dezastruoasa, e parerea ta, dar eu, ca si multi altii, chiar colegi de ai tai care au spus, citez din Geambasu, "Penedo este victimă, nu gafeur!", nu suntem de acord cu tine. Mai mult, nu cred ca intelegi prea mult din fotbal daca spui ca e golul lui Penedo. Bineinteles, asta e doar parerea mea.

cn (7 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:25

Mi se pare rea vointa sa scoti din context declaratia aceea cu ADN-ul ca sa poti critica pe Bratu, care a avut dupa meci o pozitie relaxata si civilizata, fatza de un Dica iritat si crispat. Mie mi-a placut enorm cand Bratu a intrebat-o pe reporteritza daca i-a placut meciul. In toata tensiunea momentului, omul nu a bagat clisee cu am luptat ca niste zmei, ci s-a asigurat ca a fost un meci placut, asa cum vrem noi microbistii.

cosmin (3 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:27

Andrei F bati campii

Ciprian_D (2 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:31

Andrei F, daca stam sa discutam de cartonase, ce culoare se impunea sa aiba la cotul lui Gnohere?

sportu (1 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:32

Câți au avut șansa ca finanțatorul să nu vândă vedetele? Budesc si Alibesc ce sunt? Daca il faci praf pe Penedo esti un ziarist la fel de bun ca idolul ta Karius. Golul din corner e a lu Hanca...a uitat sa vina la bara

florin (2 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:32

La golul lui Gnohere a fost o schema a Stelei, plus greseala colectiva a lui Dinamo. Popovici sta cu Gnohere in marcaj pe lung, Gnohere iese la 11m, Popovici il scapa din marcaj pentru ca un alt jucator de la Steaua ii face paravan lui Gnohere (se interpune intre Popovici si Gnohere, pe directia de deplasare a lui Popovici). Sunt doi jucatori de la Steaua care fac paravan, e drept ca nici Popovici nu prea insista, dar la Balasa a cam fost fault. E un jucator de la Dinamo fara om in marcaj pe scurt, Sorescu, care trebuia sa urmareasca doar mingea si n-a facut-o. Al doilea vinovat e Katsikas, de-abia al treilea vinovat e Popovici. Greseala colectiva...

vasile (1 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:33

Intreb pentru un prieten: E posibil ca arbitru in timpul meciului sa poarte echipament Joma, iar ghetele Adidas?

Mihai Marian (3 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:46

Andrei ***Nu a fost fault la Benzar inainte de faza cu Mahlangu in careu.A spus o so Craciunescu si Porumboiu,pentru ca s a discutat asta,deci tu ai fost singurul care ai vazut,iar la Tanase nu a fost nimic.La Penedo la golul doi nu a fost greseala lui si nu Hanca trebuia sa stea acolo ci fundasul dreapta.Iar la primul gol al FCS 4 jucatori dinamovisti tineu un jucator FCSB-ist la coltul careului de 6 m.D aia Gnoere era liber la 9 m.Cartonasele de care vorbesti au fost faulturid e joc,La noi prea se da fault din orice,de parca e balet,sau sport de femei.In Anglia nu se dadea trei sferturi din faulturi.D aia in Europa stam numai pe jos si nu primim nimic,pt ca ne am invatat asa.Nici la Penedo la poarta nu era in spate raiul pe pamant.Asta sunt riscurile la orice derbi de genul asta.Lipsa de civilizatie.Cred ca scorul a fost echitabil dupa ce s a jucat pe teren.Meci frumos,aparari slabe,echipe cam dezlanate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (23 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:46

Bratu a facut o declaratie la cald apoi vine desteptul Stucan sa despice firul in patru. Obositule...

Cici (5 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:52

Andre f a vazut meciul la aragaz! Din staul...

Poison (1 comentarii)  •  30 iulie 2018, 12:59

Forza Bratu Mitraliera!

dinamo_fan (41 comentarii)  •  30 iulie 2018, 13:12

@blocatu ..sa fim seriosi, omul face pe prostul. si ii iese la perfectie. nici nu trebuie sa se chinuie prea tare, "talentul" e nativ.

caratase walter (1 comentarii)  •  30 iulie 2018, 13:17

Daca veni vorba de Dica, eu personal nu-l vad ca un antrenor, nici macar mediocru. El este o papusa, manipulata de popusarul sef Jiji. Echipa nu joaca aproape nimic, dar are mult, mult.... noroc. In alta ordine de idei, va intreb ce valoare de piata are jucatorul, zis Bizonul si mult mult laudatul Tanase. Va raspund tot eu, valoare 0. Dar, Jiji il lauda,ca poate poate il vinde pe ultimul.Jiji, este cipan, o aripa dur-afacerista a machidonilor, nu stie fotbal, dar stie bine, sa cumpere ieftin si sa vanda scump. Din asta traieste. Ce sa mai spui de Benzar, jucator de nationala, care nu stie sa faca un stop pe piept. Sare mingea din el ca din coltul mesei. Acest jucator este crescut de Hagi, si el un cipan machedon. Nu-l intereseaza decat sa vanda,sa vanda cat mai mult...si prost. O data vandut, nu mai auzi de el. Atat deocamdata.

Andrei F (79 comentarii)  •  30 iulie 2018, 13:18

@Mihai Marian (3 comentarii) • 30 iulie 2018, 12:46 Oare?Primul fault de sanctionat al lui Nistor a fost la Tanase.Nistor a dat si la picioare si a tinut atat de tare incat a intors jucatorul!Asta pus in oglinda cu faultul lui Popescu-stelistul nu da bine lui Hategan...Eu nu am vazut nimic spus de Craciunescu sau Porumboiu privind faultul la Benzar...In schimb l-am auzit pe Craciunescu cum ca Gnohere nu a fost insultat de galeria dinamovista...De asta ce mai spuneti?De fapt televiziunile nici nu au dat macar o reluare la faultul sau nu la Benzar!!!Se poate si ca Benzar sa nu fi fost faultat dar Hategan nu a oprit meciul sa vada ce a patit jucatorul desi stelistii tot intrau la rupere ca sa intrerupa meciul-Tanase a tinut un dinamovist...?----Penedo trebuia sa stie si sa vada daca avea sau nu om la bara...----Poate in Anglia nu se dadeau trei sferturi din faulturi...dar se dadeau fix numai cele la stelisti?Spre corectitudine...Hategan in repriza doua putea da galben la Nistor si Benzar...Eu nu am vazut ca Penedo in meci sa fie sub obiecte aruncate din tribune...Daca s-a intamplat si asta nici asta nu este corect!Dar faza cu Belgradean care sare dupa minge si obiecte aruncate din tribuna vin spre el sigur s-a intamplat...@Ciprian_D Si la violente pe terenul de joc se da cartonas ,chiar poate rosu?Cine sa fi inceput cu asta?

gabriel (3 comentarii)  •  30 iulie 2018, 13:19

Domnule ziarist 360. Nu prea intelegeti "fenomenul" : la golul doi al FCSB-ului Penedo nu avea datoria sa apere bara , acolo este un jucator desemnat de antrenor . Astfel incat comentariul Dvs despre prestatia lui Penedo este nul. O zi buna!

Andrei (23 comentarii)  •  30 iulie 2018, 13:27

Portarul Penedo nu are treaba cu prima bara. La fel cum Stucan nu are treaba cu jurnalismul sportiv. E drept ca fiecare are bagajul sau de aptitudini. De exemplu Stucan e bun la impachetat guvizi.

Șerban (6 comentarii)  •  30 iulie 2018, 13:32

Comentariul arată că FCSB a fost avantajată. La fel zic și suporterii dinamoviști. Ce coincidență!

dan m (1 comentarii)  •  30 iulie 2018, 13:32

domnule stiucan, cand orice privitor la fotbal isi poate da seama ca penedo nu avea de ce sa fie la prima bara si ca vina ii apartine doar contextual la sutul norocos al lui coman, ma intreb cum dumneavoastra, ziarist 360 grade, vigilent si insistent, vorba aia, sariti acest aspect in aprecierile dumneavoastra. sau o fi de vine suspiciunea polivalenta care, ziceti, va caracterizeaza?

Ciprian_D (2 comentarii)  •  30 iulie 2018, 13:39

@Andrei F "@Ciprian_D Si la violente pe terenul de joc se da cartonas ,chiar poate rosu?Cine sa fi inceput cu asta?" Oare sa fi vazut reluarea la pauza si din motivul asta l-a iertat pe Nistor?! Eu cred ca fcsb-isti si-au dorit mai mult sa aiba avantajul unui om de cat sa isi vada de joc... au cazut de cateva ori de parca i-a luat cu coasa. Sa nu mai zic de Man care pur si simplu a intrat in spatele lui M.Popescu. A, si inca ceva, chiar daca nu i-a dat rosu lui Gnohere pentru cot trebuia al-2lea galben la impingere lui Corbu.

Cata (2 comentarii)  •  30 iulie 2018, 13:51

intersante perspective... dar cind realitatea bate filmul, lacrimile curg siroaie. ficecare vede exact cit intelege si transpune si mai putin. intre facerea ideilor in creier si pina la expunerea lor, filtrele isi fac de cap... de regula filtrele, la oameni, tin, in primul rind, de bun simt. irealitatea, in schimb, naste mostri...cita frivolitate....

Emilian (8 comentarii)  •  30 iulie 2018, 14:02

Cei care au practicat fotbalul spun in cor ca Penedo a fost exceptional aseara. Cei care nu se pricep...indruga tampenii. In plus, nu a fost fault la Mahlangu in careu, arbitrul a procedat corect sanctionand faultul produs anterior in afara careului. De asemenea, la ultima faza Tanase nu a fost faultat, iar arbitrul nici nu avea de gand sa dea fault. Fabulezi, d-le Stucan!

Logica (3 comentarii)  •  30 iulie 2018, 14:17

Bratu se referea la acest Dinamo, acest Dinamo condus de negoita..

Andrei F (79 comentarii)  •  30 iulie 2018, 14:53

@Ciprian_D (2 comentarii) • 30 iulie 2018, 13:39 Sunteti amuzant!Faza cu Mann si cea cu Gnohere sunt asemanatoare!Spre lauda lui Hategan de aceasta data a vazut la fel!!!Mann este oprit de fundas care face un paravan si nu Mann cauta sa intre in dinamovist,totusi...Violentele pe teren nu a avut ca actori pe acesti doi jucatori ci pe Popescu-dinamovistul...Mai ca ma faceti sa-l regret pe Alibec...Nu era presa scandalizata de clinciurile lui Alibec ?Iata ca acum nimeni nu le mai vede...

Andrei F (79 comentarii)  •  30 iulie 2018, 14:59

Revad acum meciul pe Digi...Penalty la Gnohere la ultima faza a primei reprize .cea de la corner!Atacantul este tinut in brate...!!!!

RGR (2 comentarii)  •  30 iulie 2018, 15:27

Dan Petrescu la Southampton!?

Maxentiu (17 comentarii)  •  30 iulie 2018, 15:51

Declaratia lui Bratu cu ADN-ul e foarte corecta: Dinamo nu e o echipa obisnuita sa revina, iar cele doua exceptii pe care le aduce Stucan, intinse pe istoria de peste 70 de ani a clubului, nu fac decit sa intareasca regula. Penedo nu a gresit la golul din corner, nu era treaba lui sa acopere coltul respectiv, dar asa e cind cunosti fotbalul doar din fotoliu, mai dai si sentinte gresite. Faza cu mesajul subliminal din reclama frizeaza paranoia dar, dincolo de asta, sint de acord cu autorul ca fotbalistii, activi sau retrasi, n-ar trebui sa incurajeze acest obicei prin prezenta lor in reclame.

Andrei F (79 comentarii)  •  30 iulie 2018, 15:53

Faza in care Belgradean este sub asediul obiectelor din tribune este in minutul 80 cand Nistor executa lovitura libera pe langa poarta...Nistor este iertat a doua oara la inceputul reprizei secunde la un faut din spate asupra lui Filip...Citesc acum ca Hategan a vazut sticla luata de Mann in cap si ca ar fi scris in raport...Nu stiu sa fi facut anunt pentru calmarea suporterilor...

zorrozabal (21 comentarii)  •  30 iulie 2018, 16:04

1.-Dica va sta la fcsb pana la pensie,pentru ca nu iese din vorba lui "nea Mihai"!Si daca MM este adevaratul antrenor, iar Nicusor doar secund,de ce sa il dea Becali afara? 2.-Cat despre Hategan,se vede ca este intimidat de presa fcsb-ista,pentru ca un arbitru neutru l-ar fi eliminat pe Gnohere, care l-a lovit pe Corbu fara minge, avand deja un cartonas galben dupa cotul aplicat in ochi lui Mihai Popescu!De altfel Dica vazand ca "bizonul"e surexcitat- si existand riscul de a fi totusi eliminat-a fost nevoit sa il schimbe!

zorrozabal (21 comentarii)  •  30 iulie 2018, 16:13

@Andrei F. Fiindca ati pomenit de Gnohere si de faptul ca ar fi fost luat in brate in careu...Pai la Golul lui Gnohere exact asta s-a intamplat,la acel corner!Planici l-a luat in brate pe Mihai Popescu, facand culoar pentru sutul 'bizonului"!Iar cand Radu Naum a reclamat "faza",specialistul Craciunescu-de fapt un "smecher"care stie dincotro "bate vantu"- a bagatelizat faza, zicand ca asa ceva se intampla frecvent la fazele fixe!Oare tot asa ar fi zis daca "faza"s-ar fi petrecut in careul fcsb-ului?

Thomas brams (2 comentarii)  •  30 iulie 2018, 16:14

Meci de divizia 2a. Articol de divizia 3a

Andrei F (79 comentarii)  •  30 iulie 2018, 17:03

@zorrozabal (9 comentarii) • 30 iulie 2018, 16:13 Nu sunt echivalente!Era acelasi lucru daca Popescu-marcatorul golului 3 dinamovist era tinut si el in brate...Dar cum mai avea detenta aceea...?

observator_federal (7 comentarii)  •  30 iulie 2018, 17:10

De remarcat ar fi fost și faptul că numărul spectatorilor a fost de 27.835 la meciul FCSB-Dinamo, în condițiile în care, după multă vreme, și FCSBul și-a adus o galerie ceva mai numeroasă. La finala Cupei au fost cca. 33.000 (foarte mulți veniți din provincie, în special de la Craiova) iar la Steaua - Rapid în Liga a IV-a aproximativ 37.000. Să concluzionăm că lumea nu a considerat meciul de duminică drept "eternul derby"? Deranjează pe cineva această concluzie?

Maxentiu (17 comentarii)  •  30 iulie 2018, 19:46

@observator_federal: tine cont ca sintem inca in iulie, toata lumea e in vacanta, multi habar n-au ca a inceput campionatul. La finala cupei e altceva, acolo au venit oltenasii care vad o finala la 10-15 ani iar la Steaua - Rapid au venit multi atrasi de partea romantica a fotbalului plus toata reclama care s-a facut acelui meci. Estimez ca cele doua confruntari din play-off vor stringe lejer minim 35.000 de spectatori pe fostul 23 August.

gogu (4 comentarii)  •  30 iulie 2018, 22:36

gigi a declarat odata la tv ca el cumpara portarul advers si daca nu poate cumpara arbitrul si tot castiga asa ca sa i multumim lui gigi ca a fost baiat cuminte oricum fotbalul a fost de slaba calitate si culmea dupa declaratiile lui gigi erau suporteri care tot al iubeau ce sa mai putem spune de suporterii fcsb traiasca blatul care nu mai e

sundance kid (20 comentarii)  •  31 iulie 2018, 5:44

caratase walter Bai demagogule ! Mai ales in cazul lui HAGI. Primul an cind nu va vinde jucatori intra in Insolventa anul urmator .

Urod (39 comentarii)  •  31 iulie 2018, 11:05

Bratu daca vrea sa fie antrenor mare, trebuie sa nu se imbete cu apă rece... Are nevoie de cel putin, 3-4 titulari..... In rest, un meci frumos, chiar daca nivelul fotbalului romanesc scade (până unde...?!!!)... Măcar sa fie spectacol, ca pentru asta vin spectatorii la meci, nu pentru meciuri incrancenate si chinuite...

vasco (55 comentarii)  •  1 august 2018, 17:52

Am ajuns sa ne extaziem cand fotbalistul roman alearga,chiar daca o face destul de bezmetic.Discutam cu un prieten,acum cativa ani,cand a fost Dica declarat cel mai bun jucator roman si ne intrebam cat de jos mai poate ajunge fotbalul romanesc...Pe urma...au ajuns Budescu si Alibec...Acum?

Comentează