Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Mașina neamțească a eșecului

Selecționerul spune în fiecare interviu că jocul României e în creștere. În același timp, o țară întreagă vede că naționala a ajuns într-un punct în care pare a avea o satisfacție a predării, o plăcere masochistă de a pierde fără să riposteze.

Permalink to Mașina neamțească a eșecului
marți, 5 septembrie 2017, 9:22

Minutul 75, la Podgorica.

Muntenegreanul Stevan Jovetic simte centrarea din banda dreaptă înainte ca mingea să plece spre el. Atacantul transferat în carieră pentru sume care totalizează 60 de milioane de euro se desprinde din marcajul adormitului Chiricheș și atacă balonul, trimițându-l în colțul porții lui Tătărușanu.

Cu acest gol s-a terminat o nouă campanie de necalificare și a eșuat experimentul străin Christoph Daum.

Acum, urmează linșajul public al selecționerului german și al conducerii FRF.

De fapt, linșajul a început de mult. În dimineața meciului se pregătea un rând nou de pietre. Intrat în direct la o televiziune de sport, Dumitru Dragomir a vorbit despre “oamenii din federație care nu au jucat niciodată fotbal și care au adus fotbalul românesc în halul ăsta”.

Apoi a început să înșire o listă de oameni pe care el îi consideră cu adevărat de fotbal. Potriviți, adică, să ne scoată din încurcătură. Ca fapt divers, unul e acuzat că a făcut dispăruți banii obținuți de clubul său din Champions League, pe altul l-a acuzat chiar Dragomir că aducea femei în hotelurile echipei naționale în mandatele lui Mircea Sandu.

Contondentul și inconsecventul fost șef al Ligii, trecut acum în opoziție, a stat 16 ani în funcție. Prietenul său, Mircea Sandu, a petrecut 23 de ani în fruntea federației. În timpul ăsta, generații întregi de fotbaliști români au crescut și s-au ratat. De fapt, s-au născut și au eșuat pentru că în perioada asta cluburile au fost încurajate să renunțe la centrele lor de copii și juniori.

Nimeni nu a dat doi bani pe creșterea unor jucători care să facă tranziția de după Generația de Aur, produsă – să fim bine înțeleși – nu de cei doi, ci în laboratorul social cu circuit închis numit comunism.

Finanțatorilor complici cu cei doi li s-a îngăduit prin articole de regulament să facă economii exact acolo unde fotbalul românesc avea cel mai mare nevoie de investiții.

Acum, Dragomir și Sandu nu mai sunt în funcții, dar ei și prietenii impută situația fotbalului celor care au venit în 2014 la FRF.

Sunt trei ani de la apariția controversată a echipei lui Burleanu, adică exact cât îi trebuie unui viitor fotbalist să ajungă din scutece la creșă. Ce ar fi putut face federația cu niște fotbaliști născuți și crescuți în perioada în care amicii cooperatiști ai lui Sandu și Dragomir practicau sistemul “trei puncte la mine, trei la tine”?

Evident, e o discuție absurdă care trebuie făcută pentru a înțelege misiunea lui Iordănescu, a lui Daum și a oricărui viitor selecționer.

Dar absurdul acestor socoteli nu elimină responsabilitatea actualei conduceri FRF în cazul ultimei necalificări.

Alegerea lui Christoph Daum s-a dovedit un eșec. Neamțul a fost cândva un antrenor plin de energie care câștiga Bundesliga cu VfB Stuttgart, dar, între timp, și-a consumat gramele de efervescență și s-a transformat într-un funcționar meticulos și neinspirat.

Selecția sa a născut tot timpul controverse, însă niciodată ca în ultimele săptămâni, după neconvocarea lui Alibec. Chiar și așa, Daum putea trece peste situațiile de criză dacă jocul naționalei ar fi crescut din abisul văzut de o țară întreagă la meciul cu Albania de la Euro 2016.

Nici nu părea greu, dar s-a dovedit o misiune imposibilă pentru cel mai bine plătit antrenor din istoria naționalei.

Selecționerul spune în fiecare interviu că jocul României e în creștere. În același timp, o țară întreagă vede că naționala a ajuns într-un punct în care pare a avea o satisfacție a predării, o plăcere masochistă de a pierde fără să riposteze.

România are fața și nervii căpitanului Chiricheș.

De 4 ani, fostul nou Gică Popescu nu mai joacă fotbal, ci adună bani lustruind băncile de rezerve prin Anglia și Italia.

E vina lui Daum că nu joacă? Nu.

E vina lui Daum că nu a reușit să găsească antidotul apatiei mentale a lui Chiricheș și a altora ca el, convocați meci de meci de german.

La sosire, selecționerul vorbea despre creierul unui fotbalist, numindu-l “The Boss”. Pe vremuri, Daum își punea jucătorii să meargă pe cărbuni încinși pentru a-i face să-și depășească barierele mentale.

În România, doar Daum a mers pe jar, ajungând să folosească o mârlănie tipic românească în fața criticilor dure. Pe jucători i-a învățat, în schimb, să se comporte ca niște funcționari dintr-o bancă provincială din Palatinatul Rinului care vin zilnic la muncă la ora 9 și pleacă la ora 5 după-amiază.

Nimic emoționant, nimic original, doar etica muncii imprimată unor jucători învățați deja să piardă. Numai că acum pierd mai meticulos, de unde și impresia de mașinărie a eșecului bine pusă la punct.

Trăgând linie, Daum nu a fost cel mai mare rău din istoria naționalei, dar a fost cel mai scump.

Mai complicată este discuția legată de conducerea FRF pentru că aici intrăm pe alunecosul tărâm politic, unul familiar actualilor șefi de la Casa Fotbalului.

Evident, e nevoie de sânge pentru o asemenea necalificare, iar capul lui Daum va fi pus probabil de Burleanu pe o tipsie care, ținând cont de prețul rezilierii contractului, ar putea foarte bine să fie și de platină.

Nu va fi suficient, însă.

Se vor mai cere capete, iar Burleanu și colegii săi de organizație – vegheați în tribunele de la Podgorica de protectorul lor, Vasile Dâncu – nu sunt dispuși să se sacrifice pentru bunul mers al fotbalului. Nici n-ar fi logic acum, cu un an rămas din mandat.

Cu o gestiune inspirată a numirii noului selecționer, federalii pot supraviețui prin Harvey-ul necalificării până la alegerile din primăvara lui 2018 pe care, se pare, sunt convinși că le vor câștiga.

“Cine să vină, tot ăia care au distrus fotbalul 20 de ani?!”, e sloganul intern de la FRF.

E primul semn de boală a puterii.

Pozând în salvatorii și, mai ales, în apărătorii absoluți ai fotbalului românesc, Burleanu și apropiații săi se transformă încet, încet în noii Dragomir și Sandu. Diferența e că vechii stăpâni ai sistemului își înnoiau parcul auto după calificările Generației de Aur (au fost până la urmă 5 calificări și 7 necalificări în perioada Sandu), cei de acum se ceartă pe dotările mașinilor primite de FRF de la sponsori, după o necalificare.

Decontul îl plătește tot fotbalul românesc, folosit ca armă de manipulare în jocurile de putere.

Comentarii (77)Adaugă comentariu

Costin Ștucan (75 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 19:02

@Teodorescu Emil Am impresia că ne cunoaștem. Mulțumesc pentru pont. În ce privește legătura făcută și invocata apărare a cuiva, nu dovediți decât că postarea are un scop personal. Sunt dispus să discut cu dvs față în față oricând, oriunde pe tema asta. Dar știu că nu veți accepta :) Invitația rămâne deschisă

Mircea (2 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 19:23

Vă citesc cu plăcere.

Dan M (1 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 19:31

Deci n-a luat-o razna chiar toată lumea. :-) Este singurul articol civilizat pe care l-am citit zilele astea pe gsp, despre Daum. Jos pălăria, Costin! O avea Daum păcatele lui, dar linșajul la care este supus de când a preluat "naționala" ne arată cât de jos suntem, ca nație. Că-i antrenor bun sau nu ACUM, se poate discuta, dar cei care-l jignesc (Dinu, Prunea, Ioanițoaia, M. Stoica, Becali) nu-i vor atinge performanțele nici în zece vieți. Cât despre caracterul lor, nu mai e nimic de demonstrat. Dincolo de greșeli, Burleanu are o mare bilă albă: faptul că a forțat echipele din L1 și L2 să promoveze tineri. Dacă U21 se califică - și chiar și faptul că joacă un fotbal civilizat -, este în cea mai mare parte meritul lui. Câți dintre copiii ăștia ar fi jucat meci de meci, în prima ligă, în condiții "normale"? Sandu și Dragomir n-au construit nimic, dar absolut nimic, în 25 de ani. De acolo ar trebui să pornească orice discuție despre fotbalul românesc.

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 19:42

...in meciul cu Muntenegru s a jucat fara miza ...miza era sa pierdem sa fie dat afara Daum ...calificarea se pierduse cand Stanciu a ratat penalty ul din minutul 90 ...

haideusicfr (26 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 19:58

Un comandant neamt in al Doilea Razboi Mondial spunea : "cu romanii nu se poate face nimic ".

haideusicfr (26 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 20:01

Ba se poate as zice.Sa fiu in locul lui Daum ,daca as ramane antrenor i-as schimba pe toti trantorii ,in frunte cu Stanciu,Stancu ,Chiriches,etc . I-as incerca pe Deac ,Hoban , alti jucatori de la U Craiova , Dinamo ,Steaua chiar ,dar jucatori care se dovedesc afi muncitori si talentati. Pe astialalti i-as trimite ...unde i-as trimite.!

17 Nentori Tontolana – fost Tirana (53 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 20:33

5 septembrie 2017, 15:12 Comentariul tău așteaptă moderare. Puteai gasi alt titlu ! ------------------------------- Meserias. A fost o placere sa citesc. Decent, exact, o oglinda vie a fotbalului dimbovitean care a putrezit cu tot ce misca in jur. Aproape ca nu are nimeni nimic de comentat. … Cenzurat, ca tot restul, poate a suparat partea in care explic de trebuia ales alt titlu. Daca nu te string pantalonii puteai taia, inlocui cu trei stelute. Te-a suparat ca ai uitat sa te mentionezi printre vinovati, ok tu mai putin, dar cei mai in virsta din media au o mare vina. Exemplu, Ioanitoaia a trait bine o viata intrega mediatizint mafia si interlopii din fotbalul romanesc. Stucane tata, din 1990 de cind ati ramas de capul vostru - anul in care tricolorii prezenti la C M din Italia chemau minerii ca sa apare „democratia“, se stiu ei – n-a fost nimeni in stare sa construiasca un pod, un drum fara gropi, iar de vina e masina germana !!! Comertul cu rusnacii a ramas acelasi din 45, adica le-au fost date grine iar in schimb ei au luat fabrici si combinate. Multi citesc doar titlul iar aia nu sint in stare sa se gandeasca si la masina ruseasca. Penibil titlul Sucane, dar si periculos. Ori poate a fost suparat un moderator gsp ca l-am aparat pe Burleanu ? As fi curios sa aflu daca macar cei care scriu articolele pot citi comentariile care asteapta moderare ori cele care au fost cenzurate.

Roadghost (7 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 20:37

Cred ca este primul articol obiectiv si la obiect din zecile sau sutele pe tema asta, fara glumite de prost gust si ironii ieftine...Felicitari Costine, pe tine si pe Paraschivescu va citesc si ascult de cativa ani cu interes.

Andrei (23 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 21:10

@Stucan. Aplaud analiza care se delimiteaza de stilul unidirectional practicat la gsp unde se arunca in Daum cu tot ce se prinde la mana. A fost Daum un esec? Clar. Este el principalul vinovat? Clar nu. Se duce o campanie desantata de a-l scoate tap ispasitor pentru tot ce e rau in fotbalul nostru. Maestrii Ioanitoaia si Geambasu refuza sa raspunda, asa ca poate imi spui tu: ce justifica pretentiile afisate in media in ce priveste nationala, pretentiile de joc bun si calificare? Multumesc.

gica (5 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 21:31

Domnule Stucan ! Pina acum este singurul articol obiectiv pe care l-am citit in GSP despre Nationalä,Daum ,Fotbalul Juvenil si Mafia din fotbalul Romanesc . Ati cistigat un admirator . BRAVO !!!!!!!!

cpt.ahab (14 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 21:52

Fotbalul romanesc e secatuit de valori. Nu se putea sa fie altfel intr-o societate secatuita de valori in absolut toate domeniile. Cu toate astea, nationala putea mai mult. Cu alt strain. Cineva de genul Bergodi, Zenga sau Conceicao. Antrenori care au lucrat in fotbalul nostru la mai multe echipe, care cunosc mentalitatea si mediul nostru. Dar Burleanu l-a ales pe Daum, tocmai spre a compromite ideea de antrenor strain. Daum este un neamt balcanizat, asa cum a fost si Carol al II-lea. A petrecut prea mult timp pe la turci, pentru a nu capata si apucaturile specifice zonei. Din pacate, doi ani complet pierduti.

adri (3 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 22:00

felicitari pentru articol Costin, exact asta reiese din comportamentul lui Daum, placerea masochista de a pierde fara riposta, un om si un antrenor fara ambitie si fara capacitatea de a conduce o echipa nationala.

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 22:55

Cum adica draga sa pierdem fara sa ripostam ?...de ce sa se duca Danemarka la baraj ?...lasa sa si rezolve locul de baraj intre ele ...noi sa batem Kazahstanul ...

anti (12 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 22:56

un articol penibil,ca si autorul.Iti sta in gat Sandu,desi dupa 3 ani neamtul care in opinia ta,nu e cel mai mare rau,a calcat in picioare ideea de fotbal.Ne-a jignit,ne-a umilit,ne-a facut ciuca batailor,ce trebuia sa mai faca?,in grupa asta,Piturca 666 ne califica de pe primul loc.....

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 22:59

Cap de cal nu e adormit ...e doar lipsit de valoare ca si Stanciu ...oameni pe care s au dat foarte multi bani ...dar fac trei meciuri proaste unul bun ...ca si Alibec ...romanii pe care s au dat cei mai multi bani sunt rezerve la echipele lor de club ...si tu vrei sa ne calificam cu gloabe ...

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 23:01

Cum adica ,draga ...tragand line ...ce vrei sa spui ?...la ce faci aluzie ?

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 23:08

...sa presupunem ca esti seful federatiei ...si cauti antrenor strain sa te califice la Mondiale ...tu ce salariu i ai fi oferit ?...la pretentia asta stiind ca te a invins Albania la C.E. o echipa care nu mai avea nicio sansa sa mearga mai departe ...ce antrenor bunicel cu un C.V. onorabil venea pe 10 000 E pe luna ? Hai sa ne gandim un pic ...nici Devis Mangia antrenorul lui CSU nu venea pe 10 000 ...ma crezi ? Daca vrei antrenor strain ...platesti ...

Boeangiu Marian (25 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 23:49

Nemtii sunt extrem de performanti in stiinta, cultura ,sport,organizare sociala, etc. Putini isi pot permite sa le dea lectii nemtilor si sigur nu romanii sunt aceia. Daum ca antrenor al nationalei e un esec, dar Daum e neamt ,are carte-carte(adica cursuri universitare cu prezenta obligatorie si examene promovate) si competenta certa(data si de performantele obtinute) in domeniul in care a fost angajat. Dar avenit in Romania unde a fost linsat mediatic la modul gretos de oameni care mi-au provocat o uriasa amaraciune datorita imensei aprecieri ce le-o purtam. Atacurile din primul moment din partea fostelor glorii, a analistilor tv si nu numai, a specialistilor, le anticipam si nu m-au deranjat. Impostori in misiune! Dar mai trebuie spus un lucru:asa-zisii fotbalisti, de fapt alti impostori datori vanduti masinariei de vopsit fotbaliatori-martoage vanduti pe post de armasari pur -sange, si-au dat seama de unde bate vantul si ca nu trebuie prin jocuri( doamne-fereste) bune sa-si supere viitorii decidenti ai destinului lor. Chestia este ca din cauza lipsei lor de valoare obtineau fix aceleasi rezultate dar macar isi pastrau demnitatea in ochii mei. Parerea mea😆

Boeangiu Marian (25 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 0:02

Sa nu te schimbi. Bucura-ne cu echilibrul si corectitudinea ta cu toata situatia ingrata in care te afli publicand in gsp-ul Ioanitoaia, pe care l-am "urmat",din dragoste, la toate publiatiile lui si asta face ca actuala lui lupta anti-Burleanu si anti-Daum sa ma intrige , sa ma raneasca, sa ma impietreasca in nedumerire.

motanul incaltat (47 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 1:45

Freud a spus ca primul semn de nebunie este sa faci aceelasi lucru si sa te astepti la rezultate diferite. O echipa penibila a Romaniei condusa de un general ramolit ne facea sa ne fie rusine ca suntem Romani la un meci decisiv cu Albania. ***??? Ca am jucat bine, prostind pe fata 22 milioane de romani. A venit Daum si a continuat cu acceasi generatie de ratati---scuze -a facut un lucru exceptional-a renuntat definitiv la Rat. Mai trebuia sa renunte la vreo inca 20.Si nu ne-ar fi parut rau la niciunul,cum nu ne pare rau de Rat....Multi il critica ca nu l-a titularizat pe Alibec si Budescu. Ati uitat asa repede figuratia facuta de astia 2 in fata lui Sporting o echipa de mina 3 a Europei unde nimeni nu-i da nici o sansa la Primavara C.L si doar cu putin noroc la Primavara UEFA?????? Marele Alibec nu are nici o oferta din Vest care sa depaseasca 2-3 milioane.... Toti sunt prosti inclusiv Daum insa voi il vedeti mare fotbalist....Nu e . E la fel de ratat si penibil ca toti ceilanti. Mi-e rusine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

arh. Gheorghe Petrescu (1 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 2:41

ZarurIle au fost aruncate, adica am pierdut inca o calificare la mondialul din tara lui Putin, RUSIA. Pacat, ca sanse am fi avut cu alti jucatori si probabil cu un antrenor mai bun ca Daum, neamtul fara epoleti. Acum mai avem doua resturi de meciuri daca nu ma insel la care tot romanul va baga ambele picioare in ultimile meciuri. Asta, se va vedea la publicul care va sfida cu nonsolanta tipic romaneasca participarea la ele si cu un dezgust amar va bea mai mult ca niciodata. Daca Daum binevoieste sa plece inainte de termen, atunci noul interimar va pune din mers cateva lucruri ce nu au mers in campania lui Daum. In rest, articolul este suportabil si sa asteptam ce va face FRF in aceasta situatie. Daca ar fi isteata, FRF ar reuni toate fortele fotbalului romanesc intr-o sedinta fulger pentru distrugerea trecutului mai proaspat din era Daum si gasirea unui staff de antrenori care sa faca ceva, cat de cat in fotbalul romanesc. Daca Daum ramane antrenor si mai departe, inseamna ca si Germania are uscatura ei. Burleanu e pe faras, asa ca conditii ar fi la o schimbare in bine decat in rau. Articolul a fost OK. HAI ROMANIA!

Gelu (2 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 4:39

Bravo Costin, Deci nu chiar toata lumea a innebunit. Felicitari pentru articol si pentru judecata limpede.

Silvio (11 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 7:47

Jiji, Sandu, dragomir, borcea, badea si restul, le stim stucane si peste 20 ani tot pe ei ii invinovatiti. Cine l-a oprit pe burli sa puna cel putin bazele unei fundatii pe care sa putem construi? Cine l-a oprit pe burli sa aduca un selectioner si nu actorul de filme deoachete din anii 70? Cine l-a oprit pe burli sa faca, ceva orice pt fotbalul romanesc? pleaca si nu ramane nimic in urma lui. Spui ca nu s-a investit in copii si juniori si totusi cand Hagi a facut-o si o face in continuare ai sarit pe el mai ceva ca Daum pe coca. Traiesti si in general presa traieste in trecut aruncand mereu vina pe sandu si dragomir (doua scursuri fara indoiala!) din nou intreb, cine ii opreste p-astia sa faca ei mai mult decat au facut ceilalti? Nu cumva e mai usor sa aruncam vina pe altii atunci cand nu suntem in stare sa construim? Presa i-a linsat pe Daum, burli si ai lui pe buna dreptate, uite in ce situatie am ajuns, insa vina o aruncam tot pe ceilalti. External locus of control stucane. Eu zic sa lasam capul jos si sa trecem la munca ca sunt multe de facut. Cu aruncatul vinei in stanga si-n dreapta nu construim nimic. Afara cu incompetentii si profitorii de la frf si adusi cei care au un proiect palpabil si urmariti pas cu pas pt a se stabili daca ei se tin de cuvant sau doar ne vand gogosi si dati afara pana gasim unii capabili. Ce rost are atata milogeala si lamentare.....LA TREABA ca timpul nu asteapta pe nimeni.

sundance kid (20 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 8:20

@ BORK Retine ce iti spun acum . Tu esti alesul . Fotbalul romanesc atit la nivel de club cit si la nationala nu isi va mai reveni in timpul vietii noastra chiar daca ai 20 de ani . Tine minte ce am afirmat acum .

++ (9 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 12:14

valoarea echipei e prea scazuta pentru a se califica la mondiale si europene, nu are ce cauta acolo. cam asta e, fara patima si nervi. au mai trecut si altii prin asta, au luat-o de la inceput, s-au organizat si au avut succes din nou. echipa germaniei e un exemplu in sensul asta dupa esecul de la europene in grupa chiar cu rominia, de mult de tot sub ribbeck. m-as bucura daca s-ar derula paralel un astfel de proces in rominia la ora actuala. trebuie lasate lamentarile astea permanente la o parte si incercarile pe care cred ca nu sint seriose de a aduce oameni ca prunea si altii ca el. oricum pentru o reconstructie, de fapt constructie pt. ca nu a existat nicicind vre-o structura in fotbalul rominesc e nevoie in continuare de manageri sportivi calificati si nu de fosti fotbalisti smecheri care stiu eventual cum se da cu piciorul in minge, daca, dar nu si cum se organizeaza o activitate sportiva care sa aiba succes. daum ar putea ajuta la reconstructie, asta e clar. asta nu vine din oltenia si are conexiunile necesare, fara suparare, si a mai vazut cite ceva in viata sa. asta cu munca de la 9 la 17 e din filme, de fapt e de la 7 la 20, nu in rominia, mi-e clar.

BarfaDeTeatru (7 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 12:39

Domnule Costin Stucan - Ca si restul de ziaristi din Presa Sportiva din Fotbalul Romanesc, va faceti pe prostii si tot ocoliti adevarul. De ce nu aveti curaj sa le ziceti negru pe alb ca asa zisul "frustrat" CHIRILA? Va este frica de mafia *** si cocalara care a furat fotbalul Romanesc pe vremea lui Sandu si Dragomir, si tolerata de generatia lui Hagi, Gica Popescu, Dan Petrescu, Lupescu, Raducioiu, Viorel Moldovan, etc... ? Colac peste pupaza, multi din generatia lui Hagi sa mai facut si neamuri de fini si nasi cu *** de bisnitari care a furat fotbalul Romanesc. Stiti care este buba, stiti care sunt vagabonzii, stiti cine trage sforile, stiti cine arunca cu brichete, se mai alerga si cu valize de bani, etc.. Si nu sa facut nimic si nu sa intamplat nimic, din contra *** inca la pus si pe Presedintele Tarii (Basescu) sa fie HOTII "DECORATI", ASTA A SPUS TOTUL despre distrugerea si batjocura la adresa societatii din Romania. Apropo despre acest Sport numit fotbal. Cand a avut vreodata Romania un Antrenor Adevarat, de a pus vedetele (cand li sa urcat la cap, vezi Hagi contra Italiei la ultimul Euro) la locul lor? Si sa avem o TRANZITIE FLUENTA de jucatori buni si Calificari la TURNEE de la o generatie la alta? NICIODATA!!!!!! Tot timpul a fost Seceta dupa o generatie buna? Oare de ce? Nu cumva din cauza mentalitatii de coada de topor si *** impusa in societatea Romaneasca? Asa ca hai, terminate odata cu vrajeala asta, ca mai aveti putin sa il aduceti si pe Zidane cu Capello si Maurinho in fata la Nationala numai ca VAGABONZII sa isi faca de cap in continuare. INCA CEVA, cand DAUM la inceput convocase jucatori de la Cluj, Craiova, Botosani, etc... imediat fam becali cu prodanca au sarit ca arsi, de a platit toata Presa Romaneasca sa se faca MAHALA!!!! SUNTETI CHIAR PENALI!

Poli 21 (4 comentarii)  •  6 septembrie 2017, 13:14

Daca de la ceilalti asa zisi jurnalisti de la gsp , ciraci ai senilului ovidiu ,nu ma astept la mare lucru, iata ca din pacate si acest jurnalist cu aparente de coloana vertebrala verticala se aliniaza curentului *** al gazetei. Pacat !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează