Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Și Pele a luat bani?

Cu fiecare personalitate care-și face publică vaccinarea, se îngroașă și rândurile celor care cred că, dacă ești celebru, ți se oferă bani frumoși pentru o poză cu acul în braț

Permalink to Și Pele a luat bani?
joi, 4 martie 2021, 12:26

S-a vaccinat zilele astea și Pele. La 80 de ani, împliniți în toamna trecută. Cu musculatura brațelor topită, cu pielea cutată, măcinat de boli, Edson Arantes do Nascimento s-a arătat bucuros că se poate vaccina, a zis că trăiește o zi de neuitat, i-a avertizat pe oameni, în mesajul preluat de o lume întreagă, că pandemia încă nu s-a terminat și i-a îndemnat să fie în continuare disciplinați, să se spele pe mâini, să poarte mască. A conchis că totul va trece cu bine dacă ne vom ajuta între noi.

Corul înjurăturilor

Dacă Simona Halep a fost înjurată că și-a făcut publică poza de la vaccinare, de ce n-ar fi și Pele la fel de înjurat? Cât timp ne-a bucurat cu fotbalul său, nu l-a înjurat nimeni pe El Rey. Acum, după poza cu acul în brațul drept, se vor găsi măcar câteva milioane s-o facă. Altul care ia o grămadă de bani ca să ne prostească pe noi, ăștialalți, să ne băgăm în corp zeama aia nenorocită, ca să știe Bill Gates și Elon Musk când ne plătim o gumă de mestecat cu cardul! Și, eventual, să fie la curent SRI-ul dacă ne facem presiunea la cauciucuri. Ferească sfântul să mergem la vreun șpriț sau, mai rău, la vreo damă, că sigur află nevasta! Îi spune Bill Gates imediat, că doar de-aia ne-a băgat cipul!

Fanii doamnei Șoșoacă

Simona Halep face propagandă, la fel și Pele. Pe sume mari, că sunt vectori de imagine. Sigur, politicienii sunt obligați să se pozeze la vaccin, că doar ei sunt uneltele diavolului. De-aia își arată Iohannis mușchii de sportiv și Cîțu brațele de șahist, ca să ne facă pe noi să ne ducem în turmă la vaccin. Să ne controleze ei, să facă din noi ce vor ei. Să ne ia banii din conturi și, după ce crăpăm, organele din pântece pentru experimente. Dați-i încolo de propagandiști plătiți, ascultați-o pe madam Șoșoacă, eroina noastră, a dușmanilor înveterați ai vaccinării!

Teoria vaccinării și a nevaccinării

Probabil că tabăra celor care consimt, ba chiar doresc să se înțepe, e mult mai numeroasă decât a contestatarilor acțiunii. Numai că aceștia din urmă sunt mult mai vocali. Ei au ceva cu cei care se vaccinează, în vreme ce subiecții deja vaccinați sau în curs de vaccinare nu prea îndeamnă pe nimeni să ridice mâneca tricoului în așteptarea acului. Vaccinarea e un act benevol, la fel și nevaccinarea. Dar dacă Simona Halep și Pele sunt acuzați că iau bani ca să se vaccineze, de ce n-ar fi acuzați și Dan Bittman, Dragoș Bucur (recent și Marius Croitoru) sau alți militanți ai nobilei cauze anti-înțepătură că ar fi plătiți pentru retorica lor?

Sacrificiul suprem?

În decursul anului de pandemie care se încheie în câteva zile, mulți oameni celebri au afirmat că au avut forme mai ușoare sau mai grele de COVID. Cu sânge mai albastru (Prințul Charles, Prințul Albert de Monaco) sau mai puțin albastru (Boris Johnson, Tom Hanks, Placido Domingo, ultimul, și el octogenar, ca și Pele). În opinia contestatarilor, toți au luat bani ca să ne prostească în față. Dar culmea e că unii (scriitorul chilian Luis Sepulveda, fostul președinte al Realului, Fernando Sanz, fostul interist Mario Corso și mulți alții) au dus demersul fraieririi semenilor dincolo de limite, murind de-a dreptul din cauza virusului. Oare tot pentru bani? La ce le-ar fi folosit, că pe lumea cealaltă încă n-a instalat Bill Gates bancomate, iar la Purgatoriu personalul care face trierea nu e dotat cu POS?

Pele a scris de trei ori Love pe tabelă la meciul de retragere, iar acum s-a vaccinat și ne îndeamnă să ne spălăm pe mâini. Cine dorește n-are decât să-l înjure!

Comentarii (12)Adaugă comentariu

Maxentiu (42 comentarii)  •  4 martie 2021, 12:41

Or fi și unii care cred că vedetele primesc bani ca să promoveze vaccinul, și trebuie să le respectăm opinia. De asemenea, există și teoria acului retractabil, care spune că vedetele de fapt nu se vaccinează, e doar show, iar acul de la seringă nu pătrunde în piele. E și asta o ipoteză, nedovedită deocamdată. Cert e că nu poți fi niciodată suficient de vigilent în raport cu minciunile autorităților, astfel că scepticismul e binevenit. Oricum, teoriile astea sînt mult mai plauzibile decît afirmațiile d-lui Buzărin cum că „cei care doresc să se înțepe sînt mai mulți decît contestatarii, dar ăștia din urmă sînt mai vocali”. Cum? Pe ce bază? Toate sondajele pe care le-am văzut pînă acum spun contrariul, în plus mă îndoiesc că dl. Buzărin are vreun sonometru pe birou cu care măsoară decibelii lui Șoșoacă versus decibelii lui Arafat, de exemplu.

Ilie (57 comentarii)  •  4 martie 2021, 12:47

Fără bikini ai mai mulți fani. Scrie în articolul de dedesubt. Așa că este ultima ta șansă ca să primești clicuri. P.S. Luptăm împotriva rasismului, dar publicați poze cu femei dezbrăcate. Ăsta nu e sexism?

dan man (12 comentarii)  •  4 martie 2021, 13:04

***...nea buza...so iei sub buzica de sus

?????? (1 comentarii)  •  4 martie 2021, 14:00

Si presa de 1 an de zile nu a primit bani de la stat pentru a inunda populatia cu mesaje pro pandemie? Sau vrei sa credem ca a facut acest lucru din initiativa proprie. :))) La fel unii oameni pot crede ca anumite persoane au sarit randul sau au primit anumite foloase pentru a se vaccina. De ce Halep(care a si declarat ca a avut Covid) a fost vaccinata, dar profesorii inca nu se puteau? Despre asta de ce nu scrieti?

radu (1 comentarii)  •  4 martie 2021, 14:56

Buzarine de ce ai nevoie de email-urile noastre ? si apropo de articol hai ***, *** ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adi_stelistul (70 comentarii)  •  4 martie 2021, 15:01

Medicina este domeniul stiintific cel mai ciudat din lume. Studiile superioare sunt foarte lungi, pentru a fi lasat sa faci practica de un anume nivel e nevoie de certificari la fel de cronofage si totusi toata lumea intelege secretele meseriei si devine competent din cateva lecturi pe net. Specialisti in vaccin, microbiologie, virusologie si alte "logii" sunt cu duiumul, in timp ce fraierii de doctori cu patalama se chinuie ani (chiar decenii) sa le obtina (patalamele, carevasazica). Mi-am pus si eu intrebarea: OK, nu vrei sa te vaccinezi pentru ca STII TU cum e treaba cu vaccinul, dar de unde vehementa cu care vrei sa faci bine tuturor ducand campanii anti-vaccin? E foarte ciudat, sincer... Lasandu-i pe "binefacatorii" astia deoparte, la care refuza vaccinarea de frica (maica-mea, de pilda, biata de ea!), functioneaza o foarte ciudata logica. Iau hapuri peste hapuri prescrise de doctori la care nu comenteaza nimic dar se blocheaza la vaccin. Urmeaza orice procedura medicala, mai putin vaccinarea. Il cred pe doctor in tot ce le spune, mai putin cand le recomanda sa se vaccineze. E o treaba si asta!

partizan (1 comentarii)  •  4 martie 2021, 17:00

Aici este o greseala logica. Daca domnul Pele, care s-a vaccinat, nu a mncat ***, asta nu inseamna ca domnul Buzarin, care s-a vaccinat si el, ***. Ba dimpotriva, foloseste un polonic de dimensiuni generoase, ca ala de la Cotroceni e o persoana masiva.

Kali Gullaș (56 comentarii)  •  4 martie 2021, 17:21

Edson Arantes do Nascimento n-a fost un model de moralitate, nici ca om, nici ca fotbalist! Aaaaaaa, că a dat multe goluri pe terenurile cu iarbă? Asta n-are importanță, iar pentru mersul societății umane asta e egal cu zero, la fel ca victoriile în circurile romane ale nu-mai-știu-cărui gladiator african cu coif, plasă și trident care înfiora patricienele la anul 75 B.C. https://www.youtube.com/watch?v=zCLyLBrugD0

Frenemy (22 comentarii)  •  4 martie 2021, 17:26

@adi_stelistul: kudos, ca de obicei.

Cata23 (1 comentarii)  •  5 martie 2021, 2:15

Nu mai coduci un club? Asa, sa ne convingem si noi...

targovistean (3 comentarii)  •  5 martie 2021, 5:00

Daca despre fotbal scrii doar ineptii,acum ai cotit-o si ne scrii despre vaccin.Nici aici nu te pricepi prea bine,Buzarine. E o blasfemie ,sa scrii tu despre Pele...cat despre gladiatori,ar fi culmea sa ne scrii povesti despre Spartacus.Mai bine cere-i scuze lui Coltescu si lasa-ne. Si tu dar si Geambasu,cautati-va de lucru,se fac angajari la Lidl . Stiti sa conduceti stivuitorul...?

kendo (9 comentarii)  •  6 martie 2021, 8:02

Intotdeauna indivizii antivaccin, cei cu teoria pamantului plat si alte bazaconii vor fi mai vocali. Data fiind educatia lor, de cele mai multe ori slabuta, ca sa folosesc un eufemism, ei sunt convinsi ca, strigand mai tare, au mai multa dreptate. Negasind argumente logice, care necesita o documentare (ce-o fi aia?!?!), folosesc si ei ce pot. Gura mare sau pumnul. Sunt minti mai atrase de teorii ale conspiratiei, care sa le confirme ca viata lor e de *** din cauza altuia, nu din cauza lor, decat sa caute o explicatie mai simpla si mai logica. @adi stelistul, perfect de acord. Oamenii astia ar pune mai curand botul la leacuri babesti sau vrajitoare, decat sa apeleze la medicina moderna. Cel putin straniu...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează