Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Fără Yazalde se face gaură-n cer!

Managerul sportiv al lui Dinamo declară șocant că „doar Yazalde ne poate ajuta acum”!

Permalink to Fără Yazalde se face gaură-n cer!
sâmbătă, 27 februarie 2021, 8:57

Yazalde, doar Yazalde, numai Yazalde. Fără prea multe lecții de gramatică se poate spune și „decât Yazalde”.

Așadar, după cum grăiește managerul Marius (pentru apropiați Mario) Nicolae, altă cale nu există!

Se face gaură-n cer dacă nu vine Yazalde, soarele uită să mai apună seara și să mai răsară dimineața fără el! După accidentarea lui Nemec, nimeni, dar absolut nimeni altcineva, nu poate umple golul din atac.

Nici Zlatan, nici Haaland, nici Mbappe, iar tinerii și promițătorii dinamoviști aflați în peisaj, cu atât mai puțin. Doar Yazalde!

Rolul DDB

Toată lumea laudă eforturile suporterilor și chiar sunt de lăudat. În ultimul an, au fost cea mai importantă sursă de venit a echipei.

Au vândut bilete virtuale la meciuri, cam 50.000 de eveniment, a câte un euro bucata. Asta înseamnă măcar 100.000 de euro pe lună, poate și mai mult, depinde de numărul meciurilor de pe teren propriu.

Au plătit salarii (s-au achitat și lefurile pe luna ianuarie, ceea ce înseamnă că lucrurile sunt la zi), au astupat găuri din urmă, au renegociat contracte, i-au lămurit pe mulți dintre jucători să accepte sume mai mici.

Au adus sute de mii de euro, fără de care Dinamo și-ar fi frânt cu siguranță gâtul. Asta înseamnă dragoste, asta înseamnă ajutor.

Prin comparație, Negoiță e un negustor șmecherit, iar ceilalți, hispano-ardelenii, niște potlogari numai buni de dat în urmărire generală și internațională.

Fraierii și șmecherii

DDB plătește, manageriatul sportiv al lui Dinamo, însă altcineva decide. Cu acordul unora dintre plătitorii de la DDB, însă nu al tuturor.
N-au cum să fie toți plătitorii de acord cu recentele aterizări în peisaj ale lui Nepomuceno (destul de modest) sau Morsay (corigent la tehnică, s-a văzut la luftul cu Sepsi). Pe portarul Kongshavn încă nu l-am văzut, dar parcă Straton era mai de soi.

Cu toată criza, cu toată pauperitatea dinamovistă transformată în loc comun, continuă să sosească jucători de te miri unde. Din exoticul Curacao, unde domiciliază prin pașaport Nepomuceno, până la Nordul zgribulit al Europei, de unde vine portarul încă nearuncat în arenă.

Răbdare cu cine?

Mario Nicolae îndeamnă la paciență. „Să avem răbdare cu cei noi”. Să avem, de ce să n-avem? Dar n-ar fi mai bine să avem răbdare cu Măgureanu, cu Bani, cu Mihaiu, cu „Rici”, cu Moldoveanu, cu Borcea, cu Ehmann, cu Eșanu?

Cu toții „Underi”, cu toții talentați, cu toții dinamoviști, cu toții la un nivel salarial mult mai jos decât al veneticilor, care pe lângă leafă mai cer și comision pentru impresar, locuințe și mașini de serviciu și așa mai departe.

Nimeni nu sesizează că starea economică precară e un moment prielnic pentru a apela la resurse proprii în detrimentul unor importuri discutabile, dar costisitoare?

Indispensabilul Yazalde

Pe Yazalde Gomes Pinto îl știm. De la Astra, de la Gaz Metan, de la Hermannstadt. Puternic, cu ceafă de taur și coapse ca niște trunchiuri de stejar. Dar și gras. Prea gras pentru un fotbalist de înaltă performanță.

Gras atunci, când juca la echipele noastre, probabil gras și acum. Și cu goluri puține, prea puține pentru un atacant central. La Astra, 7 în 26 de meciuri. La Gaz, 5 în 24, la Sibiu 6 în 34. În total, în carieră, 27 de goluri în 162 de meciuri, cam o reușită la 5 partide.

Prin comparație, Sorescu înscrie mai mult din postura de fundaș dreapta. Dar, conform managerului sportiv, „Yazalde e singurul care poate ajuta”.

Rup porțile sau cântarele?

Yazalde vine ca panaceu pentru criza ofensivă și urmează să se așeze lângă Magaye Gueye. Deocamdată în atac (trebuie lărgit careul advers, fiindcă nu încap amândoi în el), nu se știe dacă nu și în jacuzzi.

Colăceii abdominali îi ajută pe ambii să plutească. Ce e clar e că mai trebuie comandat un echipament XXL, în speranța că duetul dolofan din atac va rupe totuși porțile, nu cântarele. Măgurene, Mihaiule, e rândul altora, așa că voi mai stați o tură! Și voi, dragi DDB-iști, nu uitați să cotizați mereu, că au alții grijă ce fac cu banii!

Comentarii (5)Adaugă comentariu

Gramaticu (1 comentarii)  •  27 februarie 2021, 9:12

"în detrimentul unor importuri discutabile, dar costisitoare?" De ce folosirea conjunctiei adversative 'dar' cand ideile exprimate nu sunt in antiteza (ele sunt atat discutabile, cat si costisitoare). Folosirea unei conjunctii copulative (si, dar si, cat si, precum si) ar fi avut mai mult sens in acest context.

Ilie (57 comentarii)  •  27 februarie 2021, 12:54

Din nou, o groază de comentarii. Cred că cititorii si-au dat seama că nu poți înțelege ceea ce citești. Iar despre greșelile gramaticale nu pot spune decât că Alin Buzărin a terminat Politehnica, de aceea e scuzabilă exprimarea lui. Ce nu e scuzabil este faptul că nu a rămas la inginerie. Oare de ce?

hispano-ardelean (56 comentarii)  •  27 februarie 2021, 20:04

"Toată lumea laudă eforturile suporterilor și chiar sunt de lăudat. În ultimul an, au fost cea mai importantă sursă de venit a echipei. Au vândut bilete virtuale la meciuri, cam 50.000 de eveniment, a câte un euro bucata. Asta înseamnă măcar 100.000 de euro pe lună, poate și mai mult, depinde de numărul meciurilor de pe teren propriu. Au plătit salarii (s-au achitat și lefurile pe luna ianuarie, ceea ce înseamnă că lucrurile sunt la zi), au astupat găuri din urmă, au renegociat contracte, i-au lămurit pe mulți dintre jucători să accepte sume mai mici. Au adus sute de mii de euro, fără de care Dinamo și-ar fi frânt cu siguranță gâtul. Asta înseamnă dragoste, asta înseamnă ajutor. Prin comparație, Negoiță e un negustor șmecherit, iar ceilalți, hispano-ardelenii, niște potlogari numai buni de dat în urmărire generală și internațională. DDB plătește manageriatul sportiv al lui Dinamo, însă altcineva decide. Cu acordul unora dintre plătitorii de la DDB, însă nu al tuturor." Dragostea si Patria... In primul rind, cred ca militienii Gerea si Anghelache sunt "DDB", cacotizatiile ministeriale merg inca ca pe apa, si capovestile cu cumpararea de bilete sunt doar pentru FRAIERI... Inca n-am MAI vazut ca deciziile in cadrul unui CA al unei societati comerciale sa fie luate de cei care au 20%, in detrimentul celor care au 70%, si nimeni sa nu se sesizeze ca sa aplice LEGEA! De aici pleaca orice discutie intr-o tara normala. Dar asta NU E O TARA NORMALA, ci e aNormalului care face propaganda electorala pentru un partid ("intimplator" al lui Gerea) din postura de "presedinte". Adica MARIO neta... Decît Yazalde? ...așadar, așa grăita Mario Nicolae... Dar cine e acest Mario Nicolae și în schema de personal a cărui minister? Hă?! ...în a celui CARE cred eu? ...sau al celor în care MAI șed alții?

tango (6 comentarii)  •  28 februarie 2021, 10:32

Bhai "domnule" Buza, cu Coltescu cum ramane?? Vad ca te tot dai de ceasul mortii sa revii in atentia cititorilor cu articole insipide, incolore, inodore dar nu lamuresti chestia cu rasismul cu care ai strans sute de comentarii ( cei drept marea majoritate te injurau ca la usa cortului!!). Jumatatea ta in ale rasismului 1/2 (aka Jumatate) vad ca se abtine sa mai posteze dupa ce s-a aratat cititorilor in pozitia de pres de sters pantofii. Probabil ca pe tine pozitia de umil pres nu te deranjeaza; totusi ar fi cazul sa nu ne mai agresezi cu prezenta ta iar acest lucru ar fi de apreciat. Imi dau seama ca ai acasa guri de hranit dar fa-le un bine si nu-i mai hrani cu ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează