Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

”Câinii” otrăviți de Federație

În loc să fi investigat din timp ce hram poartă acești spanioli, FRF amenință cu exterminarea fizică a lui Dinamo

Permalink to ”Câinii” otrăviți de Federație
joi, 12 noiembrie 2020, 9:30

Recent a apărut o hârtie trimisă de Federație lui Dinamo. Mai exact, lui Bogdan Bălănescu, încă director general în acte. Administrația de Monitorizare a FRF a constatat spontan (cam așa cum îți dai seama că afară, din senin, a început să toarne cu găleata și tu n-ai umbrelă) că Dinamo are datorii de lungă durată față de alte societăți și față de propriii angajați și că acestea trebuie achitate, cu titlu de somație, până în ultima zi lucrătoare a lunii noiembrie. În caz contrar…

Ce va fi în caz contrar?
Va fi rău! Se vor aplica sancțiuni financiare (conform articolului cutare, paragraful cutare), care e greu de crezut că vor fi plătite numaidecât, astfel că bulgărele datoriilor dinamoviste va fi tot mai cuprinzător în diametru. Și tot conform unui articol și unui paragraf se va putea merge până la depunctări.

Aici organul federal de represiune cam mizează pe pielea ursului din pădure, pentru că Dinamo nu prea are puncte, deci nu prea ai ce să-i iei decât dacă te încumeți să treci în stânga lui zero pe axă. Sigur, există posibilitatea ca destinatarii creanțelor (angajați sau parteneri comerciali) să semneze hârtii de amânare, dar aceasta e o situație mult prea idilică și pastelată pentru senzația de foame cruntă, omniprezentă în peisajul dinamovist.

No tengo dinero
Acești spanioli respiră ozonul mioritic de vreo trei-patru luni, de prin iulie-august, apar la conferințe de presă, se vorbește de fondurile de investiții din spatele lor mai mult decât de închiderea cârciumilor și trecerea școlilor în online. Nimeni nu i-a întrebat de sănătate, ce e cu ei, nimeni nu le-a cerut o bonitate financiară, o garanție, nimic!

În fond, s-a vândut (sau încă se vinde, nu e deloc clar) ceva de la acel coafor din hotelul lui Negoiță care se pare că deținea clubul, către un offshore domiciliat la o mansardă din ducatul luxemburghez, și reprezentat „pre Pământ” de Melero, Cortacero și alții care „no tengo dinero”.

Semnalele peisajului
În sfârșit, abia în noiembrie FRF a sesizat că nu e totul în regulă în legătură cu un club afiliat și votant. Prea erau multe, prea se plângea toată lumea de bani, prea invoca don Pablo niște blocaje bancare din cauza cărora se tot amână transferurile de creanțe de vineri pe luni și de pe luni pe vineri. Prea se tot promite și nu se face nimic.

Abia când s-a scris că echipa aproape că n-a avut bani să meargă la Constanța, la meciul cu Viitorul, și că spaniolii au fost dați afară din hotel că n-au plătit și și-au mutat boscârțele în igrasia de la Săftica, abia atunci a sărit „Administrația de Monitorizare” cu sula în coasta eternilor debitori!

Ocrotitorii fotbalului
Dacă încă din vară li s-ar fi cerut documente clare și limpezi spaniolilor, nu s-ar fi ajuns aici. Până la urmă, rolul Federației și al Ligii e să prevină și acest gen de dezastre ale afiliaților. Li s-ar fi spus lui Cortacero și companeros că nu pot să preia Dinamo pentru că nu îndeplinesc niște cerințe minime, iar lui Negoiță, sau, în fine, deținătorilor „de jure” de la legendarul coafor, că nu pot să încheie o astfel de tranzacție, descoperită total de garanții.

Dar Federația nu pare o organizație de sprijinire a fotbalului, ci un mecanism de represiune, care după finalul lui noiembrie va începe să picure otravă în blidul câinilor, când de fapt putea să-i ducă din vreme în adăpost.

Cum se va termina?
Probabil că în urma unor intervenții lacrimogene din partea unor glorii dinamoviste (însă nu sunt excluse nici niște dispoziții venite „de sus”, politice sau chiar ale Serviciilor) acel ultimativ final de noiembrie va deveni final de decembrie, apoi mijloc de fe-martie, apoi calendele grecești. Datoria va crește, jucătorii spanioli cu salarii exorbitante vor trebui plătiți, probabil că la final se va alege praful.

Nu acum, ci peste o jumătate de an, un an sau chiar mai mult. Însă nu vom învăța nimic din toată povestea asta, și imediat ce vor apărea niște spanioli, niște eschimoși sau niște malgași care promit că vor să investească în echipele românești, noi vom cădea pe spate, îi vom crede pe cuvânt, nu le vom cere niciun document. Îi vom primi cu paella și sare.

Comentarii (21)Adaugă comentariu

Manipulare ordinara (1 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 10:28

Mi-au dat lacrimile in urma acestui articol induiosator. Dinamo este victima sistemului si a proastei administratii din federatie??? Au marit numarul echipelor pentru a fi salvati de la retrogradare, le-au amanat plata datoriilor de la Saftica pana in decembrie, bai nene, chiar aveti tupeu sa scrieti asa ceva despre falimentarii din groapa.

Ie bine la Dinamo (1 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 10:34

Bine ma, esti tare. Trebuie sa vina altcineva in casa ta sa-ti verifice bugetul, sa-ti faca aprovizionarea, curatenie, etc si altceva ce mai doresti? Unde sunt aia tare in clanta din DDB care faceau pe justitiarii si pe controlorii? Haide, iesiti la interval! Peste Negoita au fost, pe coate-goale astia veniti din Spania nu i-a intrebat nimeni de sanatate din atotputernica DDB sau PCH.

Flavione (1 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 11:05

Mi-a placut la nebunie expresia "și-au mutat boscârțele". Tipic ardeleneasca in "pana" unui oltean a sunat f bine. De pe vremea cand traia bunu nu am mai auzit si folosit expresia.

Ilie (57 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 11:08

Buzărin nu a auzit de lege. În lege, la schimbarea de proprietar a unei societăți comerciale, nu se cer garanții. Iar FRF nu are prevăzut așa ceva în regulament. Pentru că dacă ar avea, multe cluburi nu ar exista. Și nici Victoria Brănești nu ar fi promovat. Iar tu ai fi avut CV-ul mai curat. Adică alb.

Alex One (87 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 11:23

D-l Buzarin, pe ce te bazezi vorba lui Ilie Moromete ? Chiar putea-trebuia sa se amestece FRF intr-o tranzactie intre privati ? Oricum totul e de neinteles. Ce au urmarit spanioli aducand jucatori pe salarii uriase ? Au dorit falimentarea rapida a clubului ? Cine e in realitate in spatele acestei manevre ?

17 Nentori Tirana (22 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 12:50

Apropo de Stema, de cele doua potai rosii, culoarea bolsevicilor ! Despre alea vorbim. Militie, Securitate, Luceafar si Gelu Eftimie, apoi bisnitari, butelii, fugari, Luceferi si Profesoru Anghelache, caci astia au fost pina la domnii Negoita si batalioanele spaniole cu care PCH si DDB vor sa treca Carpatii. Domnule, pare mai mult o comedie neagra. Observi ca am facut trecerea de la Luceafar si Eftime la Luceferi si Anghelache fara sa mentionez unde e PALMARESUL ! Sint om bun. ----- Vreau eu o Stema cu doi Hingeri albastri, culoarea viitorului potailor, or fi citiva si la FRF caci atita mai judeca si habarnistii, dar FRF chiar nu are nici o treaba cu otravirea clubului ! E prostia ancestrala a tuturor celor implicati, chiar si a spaniolilor care n-au vrut sa creada ca vin in romanie, a fanilor, a legendelor … a asa zisilor antrenori pina la urma caci jucatori cu meciuri adevarate in picioare au adus spaniolii, cu siguranta la cererea „antrenorului“. FRF nu poate si nu are datoria de a verifica spaniolii, FRF inregistreaza si urmareste – conform UEFA ! - ca „Dinamo“ sa faca plati, sa faca dovada ca poate plati si in retur. Altfel ajunge si „Dinamo“ sa joace doar cind vrea, ca Rapidul, doar ca sa incurce lume si socoteli. Cine are nevoie de o astfel de echipa ? Ia revedeti meciurile cu Astra pe care i-au facut campioni, pe CFR la fel, cel de anul trecut cu Mediasul pe care i-au bagat in Play-off, nici meciul cistigat de curind tot la Medias, ca „revansa“, de „Dinamo“ nu mi se pare curat. Pentru orice federatie din lume ar fi clar ca daca o „Dinamo“ nu are bani trebuie sa joace la amatori, adica la noi sa inceapa in Liga a cincea. Fanii ar putea tine echipa, nu sint deplasari mari, pot flututa Steaguri si cinta „Treceti Bataliaone Romane Carpatii“ si prin coclauri. Daca esti patriot nu e nici o rusine ! Apoi aia de pe la Ciorogirla ar avea nevoie sa-i mai invete PCH niste istorie, ca nu prea stiu p-acolo.

Simion Arghir (1 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 14:07

@Ie bine la Dinamo Trebuia sa le platesca federatia nota de plata prapaditilor de spanioli care n-au bani nici de un hotehl, de asemenea federatia este vinovata ca nu le-a recomandat un antrenor in locul caricaturii de Impotriva.

adi_stelistul (70 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 17:37

"Dacă încă din vară li s-ar fi cerut documente clare și limpezi spaniolilor, nu s-ar fi ajuns aici". Serios? Dar ce s-ar fi intamplat? Sunt chiar curios. Gasea federatia un investitor? Scotea Negoita banii? Sau "nu s-ar fi ajuns aici" inseamna ca nu i-ar fi prins pe dinamovisti luna noiembrie? Cum putea federatia, cu toate pacatele ei, sa schimbe ceva, inafara de faptul ca daca ar fi facut ceva pentru a bloca tranzactia intre spanioli si Negoita, toata lumea - presa, DDB, PCH si suporteri neafiliati i-ar fi sarit in cap ca blocheaza ditamai salvarea? Hai, serios, dupa razboi...

Simeone (44 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 18:59

E foarte ușor sa arăți cu degetul, în loc sa propui soluții. Din păcate pentru Dinamo nu mai exista soluții, lipsa de performanță sportiva nu atrage potențiali investitori. De exemplu, Gaz Metan era în insolventa, nu plătea salariile, dar măcar făceau performanță, erau în Play Off, făceau ceva mai deosebit.

anghel (1 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 19:02

Daca se baga FRF sareati in sus ca nu va lasa sa progresati ,ce emulatie ere atunci -ghinion Buzarine de ce nu ai sarit atunci boierule? vezi cum esti.........

motanul incaltat (199 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 19:46

De ce nu vin cu bani de acasa asa zisele foste vedete ale lui Dinamo care nu vor ca acest brand sa dispara???? Dinamo e alt TVR . Doar atit. Pina la urma se vor taia alocatiile la copii si pensiile de *** ca sa se salveze asa zis marele brand al Romaniei staliniste.

MZM (48 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 21:31

Domnule Buzarin, ca sa scrii asemenea bazaconii trebuie sa fie foarte curajos sau complet inconstient, gandindu-te, măcar, la reactia celor ce comenteaza pe aici! Dupa ce FRF a facut pentru Dinamo nelegiuirea maxima, salvandu-o ilegal de la retrogradare prin marirea numarului de echipe (fapt ce trebuia anuntat cu cel putin un an inainte), vii d-ta acuma si acuzi FRF ca distruge Dinamo?! Chiar asa, nene, nu ne pasa de nimic, spunem ce vrem noi, că toti ceilalti sunt prosti?! De aproape 10 ani Dinanmo e in faliment, dar FRF si fiscul a păsuit-o, a ajutat-o si a tolerat-o cum nu ar fi facut-o pentru nicio alta echipa! Au intrat in insolventa si li s-a preluat la bugetul statului vreo 30 de milioane de euro, pe care le va plati contribuabilul roman, adica noi toti. Acuma li se promite stadion nou, tot pe banii cetateanului de rand, iar d-ta tragi concluzia ca Dinamo este victima federatiei??!! Atata tupeu nu s-a mai pomenit! De ce Dinamo are dreptul sa primeasca in dar stadion nou si FCSB, de exemplu, nu? De ce Dinamo poate folosi stadionul din Stefan cel mare (fara plata), iar FCSB nu e lasata sa joace pe Ghencea nici daca plateste chirie? Desi vechiul stadion Ghencea fusese modernizat de catre Becali (nu de MApN!) cu 3, 7 mil. de euro! De unde are Dinamo, un club particular cel putin in acte, dreptul la Baza Saftica, Iar FCSB nu e lasata nici sa se apropie de Baza Ghencea? De ce Rapidul a fost retrogradat si nu s-a marit ATUNCI numarul de echipe din Liga 1? De ce Rpidul a fast lasat, chiar impins spre faliment, iar Dinamo nu. Dinamo este tratat de forurile noastre fotbalistice ca o avere nationala, desi echipa este in sapa de lemn de vreo 10 ani, respectiv nu realizeaza nimic nici pe plan intern, iar in Europa nici atat! Iar acum, pentru Dinamo se cloceste o noua insolventa, pentru ca au trecut 5 ani de la precedenta. De ce, d-le Buzarin? In loc sa incercati, dv. ziaristii GSP, sa raspundeti macar la unele din intrebarile de mai sus, vii d-ta acum si plangi de mila lui Dinamo ca o distruge Federatia. Chiar crezi in cele scrise in acest articol?Se poate, domnule?

tavi_c (26 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 21:53

Aline, lasa dracu' bautura ,iti face numai rau.

CCC (8 comentarii)  •  13 noiembrie 2020, 1:48

Buzarine, cu banii de pe articolul asta penibil cumpara-ti actiuni la ddb! Sa nu uiti mai intai sa-ti prezinti “bonitatea” la FRF, ca doar e treaba lor sa te verifice de unde si daca chiar ai banii!

RocketMan (2 comentarii)  •  13 noiembrie 2020, 3:16

Astia din presa nici acum nu s-au impacat cu gandul ca Burleanu i-a ciuruit pe toti marii pomanagii ai generatiei de aur coclit. Daca ar fi intervenit federatia, ar fi urlat ca lupii ca este imixtiune, ca este abuz. Nici nu stii cum s-o mai iei si cu astia. Burleanu a cam alungat cainii din presa de la macelarie. Acum baietii fac ham ham de la mare departare. Rabdati baieti, cand s-or termina si banii de guvern, atunci sa va vad cum mergeti la munca in strainatate! Sa vedem daca puteti sa lucrati in presa din alte tari. Buzarin macar stie limba romana, dar majoritatea jurnalistilor de astazi sunt *** functional.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One (87 comentarii)  •  13 noiembrie 2020, 9:32

@ MZM, bine punctat. PS. d-l Buzarin, daca articolul era despre Craiova,bine,ramanea la fel de inoportun,dar mai treaca mearga, ca te declari oltean "sarpe de dudau", dar asa ? Vorba unui confrate in ale jurnalismului, "Pentru ce si pentru cat ?"

Simeone (44 comentarii)  •  13 noiembrie 2020, 9:44

@MZM, adu-ti aminte ca in momentul cand au iesit de acolo si se faceau demersurile pentru demolare, Gigi al tau si-a cam luat catrafusele de pe acolo, tot ce era de valoare, in special de la Oficiala, au luat, toate sistemele audio-video, sonorizare, nocturna, tot a fost luat, a ramas doar stadionul cu scaune....Deplorabil....mai e ceva de zis? Toti sunt o apa si un pamant cum se spune.

Alex One (87 comentarii)  •  13 noiembrie 2020, 11:53

@Simeone, Becali poate a luat ce spui dar stim ce a ramas in valoare de multe milioane de euro ca se vedea cu ochiul liber, parcarea, tabela de marcaj, si tribuna oficiala platita de Gigi ca altfel TEHNOROB baga Steaua in faliment, a fost la juma' de pas.Ca n-au mai fost folosite din lipsa unei echipe de fotbal inventate mult mai tarziu nu e vina credinciosului. Sigur, Becali este clar un individ nefrecventabil dar adevarul e unul singur pe care il cunoaste orice persoana de buna credinta, nu neaparat stelista, este ca Steaua a fost cedata la disperare pentru multiple datorii inclusiv probleme cu salariile ca nu mai mergea cu acordarea gradelor militare si imposibilitatea ca si club departamental de a participa in cupele europene. Restul ,ce se vehiculeaza azi de unii , sunt povesti inventate sustinute de o decizie judecatoreasca obtinuta de altcineva nu de cel ce si-o aroga in niste conditii dezvaluite acum ceva timp de Marian Vanghelie. Primele instante i-au dat dreptate lui Becali. De acord ca armata trebuia sa inceteze relatiile cu GB dupa condamnarea acestuia dar trebuia gasita o alta modalitate. Puscarias, puscarias dar la greu el a pus banul si a continuat performanta si asta nu se uita oricat si-ar dori unii, putini dar guralivi.Chestia cu CSA-fotbal este o poveste de unii inventata de care rad si curcile.Mai circula si legenda (oare ?) ca Becali a fost izgonit ca pe locul actualei baze sportive sa rasara o Ghencea City Center ,magazine, birouri,locuinte,etc.,cam cum s-a zis si despre Parcul Sportiv Dinamo zona Badea. Poate vom afla candva.

Deșteptu lu peşte (7 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 0:18

Uau!!! Câți postaci au apărut să ia apărarea frf-ului şi a lui Burleanu. Frf-ul actual este doar o cooperativă jalnică a unor afacerişti ratați şi complexați iar Burleanu este picolo boy al acestor "afacerişti". Frf -ul lui Burleanu nu s-a zbârlit nici o secundă la cluburile Cfr Cluj sau Astra care au sau au avut datorii mult mai mari sau jucători neplătiți cu lunile. Frf este prima responsabilă de situația de la Dinamo şi situația celorlalte cluburi de mucava din fotbalul românesc. Postacii vajnici apărători ai frf-ului habar n-au de creanțele sau datoriile altor cluburi, iar prima echipă care va falimenta după Dinamo va fi Cfr Cluj. Sper ca Burleanu să rămână încă 40 de ani de aici încolo preşedinte la fotbal ca să satisfacă toţi aceşti postaci cu frustările lor minuscule.

Comentează