Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

6,5,2,1

Șase ani, cinci selecționeri, doi președinți și un dezastru. E tabloul complet al ratării acestei calificări, pe care trebuia s-o obținem CU ORICE PREȚ

Permalink to 6,5,2,1
sâmbătă, 10 octombrie 2020, 1:19

Era după-amiaza de 19 septembrie 2014, când delegația română se pupa zgomotos, unsuros și fals, sub aripile de cloșcă ale perenului maestru de ceremonii Vasile Dâncu. Michel Platini desfăcea plicul cu foaia pe care scria că România și Bucureștiul obținuseră organizarea unei părți din Euro 2020. Urma să facem stadioane, tren de suprafață până la aeroport și o echipă națională capabilă de a se califica la o competiție care fără gazdă arată fie a nuntă fără mireasă, fie a priveghi fără defunct.

De ce doi președinți

Într-adevăr, la momentul atribuirii, septembrie 2014, Răzvan Burleanu era deja de șase luni președintele FRF. Dar demersurile de organizare le începuse cu multă vreme înainte Mircea Sandu. L-am alăturat și pe „Naș”, nenegându-i meritele, în șiragul de cifre din titlu, însă nimic nu ne garantează că dacă ar fi rămas el președinte, mireasa ar fi venit la propria-i nuntă. Poate ne-am fi calificat, dar e posibil să fi și ratat, pentru că deja lucrurile începuseră s-o ia la vale.

N-am evitat rușinea

Alaltăieri scriam exact pe acest spațiu că meciul de la Reykjavik e de fapt un baraj de evitare a rușinii de a nu fi prezenți la o competiție pe care, măcar în parte, o găzduim. Asta fiindcă ne-am gospodărit (prost!) în așa fel încât totul a rămas pe seama acestei ultime șanse. Toată strategia noastră de mai bine de șase ani încoace a ajuns să se concretizeze în hazardul unei singure seri. Când Rădoi poate să nu fie inspirat. Când Camora poate să nu iasă la ofsaid. Când Dragoș Grigore și Chiricheș se pot accidenta. Când lui Alibec poate să-i fie rău la încălzire. Când VAR-ul poate să nu sesizeze și al doilea, și al șaptelea și al o sutălea penalty pe care noi, patrioți incurabili, pretindem că l-am avut.

Selecționerii

Burleanu l-a moștenit pe Pițurcă, nu l-a putut opri să nu plece la saudiți și l-a pus în locul acestuia pe Iordănescu, soluția la îndemână, pentru că lucra deja în Federație. L-a adus apoi pe Daum, ca să fie în trend. L-a pus pe Contra tot ca soluție la îndemână, în locul căruia a venit altă soluție la îndemână, Mirel Rădoi. În această sarabandă de soluții la îndemână s-au evitat de fiecare dată soluțiile reale. Lucescu, tată și fiu, Olăroiu, Hagi, Boloni, Petrescu. Negocierile cu aceștia fie nici n-au existat, fie s-au rezumat la stadiul de zâmbete diplomatice, de-o parte și de alta.
Nu s-a mers pe clădirea din temelii a unei echipe naționale, deși în șase ani ar fi fost timp suficient pentru asta. S-a trăit din niște rezultate sporadice, cum a fost recenta victorie din Austria, sau din calificarea la Euro 2016, obținută eroic în Faroe, într-o grupă în care cel mai greu adversar a fost „marea” Irlanda de Nord. Și s-a crezut că selecționata U21, cu regulă cu tot, ne va fi colac de salvare. Nu ne-a fost!

Bine ați venit pe la noi!

Acum nu ne rămâne de făcut altceva decât ca la vară să ne primim cum se cuvine musafirii, în spiritul tradiționalei ospitalități românești. Și să ne ferim de vreo altă gafă, de proporțiile aceleia în care Hagi n-a fost invitat la tragerea la sorți. Din punct de vedere al socializării suprastructurii federale, stăm excelent. Mai rău stăm cu fotbalul și cu banii. Dacă ne-am fi calificat, n-am fi trăit această rușine și ne-ar fi intrat în conturile cam golașe măcar vreo 9 milioane de euro.

Nu-i nimic, poate altădată, în altă viață.

Comentarii (22)Adaugă comentariu

Campioana CFR (7 comentarii)  •  10 octombrie 2020, 13:40

Camora si Burca fac bine pasul la offside. Balasa ramane in urma. Explicabil prin faptul ca nu se cunoaste cu fundasii CFR-ului. Uita-te mai bine pe reluari.

Ilie (57 comentarii)  •  10 octombrie 2020, 13:45

Boloni? Cel care ridică în slăvi ținutul secuiesc? Răzvan a mai fost, se știe ce a făcut! Ta'su s-a făcut de râs în Turcia. Olăroiu este de pluton în marele campionat al Chinei. Adică nicăieri. Iar Hagi nu a făcut nimic în Europa. Oricum, niciunul nu își risca palmaresul cu astfel de jucători. Așa că a rămas "telectualul " Rădoi, cel fără diplomă. Așa jucători, așa antrenori. Și așa ziariști.

vice (1 comentarii)  •  10 octombrie 2020, 14:41

Daca te uiti pe Footballcritic, la player stats vezi ca Camora o avut a 3-a cea mai mare nota de la Ro dupa Burca si Maxim. Dar noua ne trebuie un vinovat. Care daca se poate nu e roman. Ce convenabil. Apropo, dupa fiecare meci se dadeau cifrele de la Instat. Numai dupa asta nu... As fi curios ce cifre are Camora si ce cifre Alibec, Stanciu, Mitrita, Balasa, Tatarusanu, Hagi sau Iancu. Ce sa mai zic de Cretu ...

Umila parere (4 comentarii)  •  10 octombrie 2020, 15:10

Lucescu tatal si fiu s-au facut de basme ca selectioneri, seniorul a ratat calificarea la mondiale, batut de doua ori de modesta Irlanda de Nord, juniorul ne-a coborat in ranking FIFA la cel mai jos nivel, din cauza rusinoaselor rezultate obtinute, vezi 0-5 cu Serbia. Seniorul a refuzat toate ofertele, salariul era modest, a preferat doua milioane € de la nationala Turciei , fiind efectiv UMILIT. Iritati de aberatiile sale, TOTI ziaristii au parasit sala. Hagi s-a declarat oficial inamicul Burlanului, ce colaborare visezi intre cei doi? Dan Petrescu a refuzat postul, cerand un salariu minim de opt sute de mii € pe an, dublul fata de bugetul disponibil. Boloni a parasit nationala la prima oferta occidentala, in toti acesti ani n-a manifestat minimul interes pentru a reveni, dimpotriva, declaratiile sale au fost mereu ostile fata de conducerea federatiei si fata de fostii coechipieri. Olaroiu n-a iesit, nici nu va iesi din sfera arabo-asiatica. Daum era un batranel impacat cu traiul atunci cand a fost pescuit de Vochin in perioada campionatului european. Nea Buzarin, chiar nu gandesti cand scrii aceste inceptii, sau ora este de vina (1,19 AM)? Sandu si puscariasul, fost presedintele Ligii sunt groparii fotbalului romanesc, Burlanul si Iorgulescu DESAVARSESC opera de distrugere inceputa dupa '89 si cu asta am spus tot.

Lucian (3 comentarii)  •  10 octombrie 2020, 15:24

Lucescu tatal nu antreneaza pe mai putin de 1 mil de dolari, probabil la fel si fiul. Dan Petrescu probabil prefera sa antreneze rebuturi portugheze care sunt buni in liga 1. Olaroiu de asemenea se uita la bani. Hagi nu are stofa de antrenor si nu ar trebui sa fie antrenor atata timp cat este actionar la Viitorul. Boloni nu se poate impune in fata cocalarilor, omul are nevoie de jucatori care sa stie ce este acela bun simt si profesionalism. Momentan nu avem un antrenor roman capabil sa fie selectioner la nationala, nu daca vrem performanta sau calificare le Euro. Parerea mea este ca lui Radoi trebuie sa ii acordam timp insa nu poate face nimic daca jucatorii sunt in continuare cu capul dupa bani, tatuaje, cluburi, femei si masini. Astia nu mai joaca pentru tara de foarte mult timp, vad echipa nationala ca o rampa de lansare catre o echipa unde sa castige un salariu mare, indiferent ca freaca banca de rezerva sau nu. Aceasta este mentalitatea jucatorului roman. Poate Ianis sa fie un pic altfel insa el este limitat in joc si calitati, nu il poate egala vreodata pe Gica Hagi, calitativ este la cel mult 15% din ce era Hagi la varsta lui.

Ion (1 comentarii)  •  10 octombrie 2020, 15:55

Degeaba asteptam miracole de la echipa nationala!! Noi nu avem jucatori de valoare nationala . Ce sa mai vorbim de valoare internationala?! Cand cel mai iubit si galonat club din Romania este condus de un dement (care nu da doi bani,din milioanele lui,pe suporeri). Ne batem joc,fiecare in parte, de tot ce inseamna valoare. Nu mai avem repere si nu se intrevede vreo lumina vindecatoare. Ne-a luat-o caruta inaintea cailor (social-media ne transforma in idioti saraci si cu "gadgeturi"). E de rau fratilor! Presa cauta doar sa vanda "cancanuri"(subiecte fierbinti) Nu face ninic ptr a informa corect ***. Concluzie: NE MERITAM SOARTA!!! PS Nu putem sa-l acuzam pe Radoi de acest esec. Nu are material si nici sustinere.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Simeone (44 comentarii)  •  10 octombrie 2020, 16:18

M-am uitat inca o data la meci. Probabil sa vad cine a fost mai lamentabil. Aici pot sa spun ca Mitrita , Alibec si Deac au fost la negativ, iar , culmea, Burca la superlativ. Pe Stanciu il putem trece ca a vrut mai multi decat colegii lui, dar fara realizari notabile

Parneava (14 comentarii)  •  10 octombrie 2020, 17:03

Are dreptate comentatorul"campioana CFR". Nu mai cautati tapi ispasitori.Cei trei fundasi ai CFR-ului fac pasul la offside,iar Balasa il tine in joc pe fotbalistul islandez.Dar ce sa vezi,Balasa e de la Craiova,iar dumneavoastra sunteti oltean. Lumea se documenteaza domnule Buzarin.Credeti ca cei de la Fottbalcritic au fost *** cand au dat notele? Burca 6,8 Maxim 6,3 si Camora 6,2. Ce sa vezi Balasa 5,6. In loc sa-i multumim lui Camora pentru ca a acceptat sa joace pentru Romania,ne luam dupa "antrenorul secolului" (voi l-ati numit asa)si scriem un articol in care strecuram o vina pentru cineva care nu o are. Oricum,puteti sa-i faceti de acum in colo cata reclama negativa doriti cei ce se informeaza stiu adevarul.Cat despre contracandidatii lui Camora pe postul de fundas stanga(Tosca si Bancu,dar mai ales acesta din urma),nu vor ajunge nici la glezna romanului-portughez. Din pacate...Si apoi sa vorbim de cifrele inStat: Burca 8,5 km,Maxim 7,4 km, Camora 7,3 km........Balasa 6,1 km. Domnule Buzarin,sunt mai in varsta decat dumneavoastra,sunt pensionar,am terminat o facultate grea, dar as fi foarte incantat daca,in peregrinarile dumneavoastra prin tara ati ajunge si la Arad si am avea ocazia sa stam de vorba.Sunt convins ca am avea o intalnire de care ne-am aminti cu placere amandoi.Pentru ca va citesc cu regularitate chiar daca nu va impartasesc intodeauna pozitiile. Aveti adresa mea de mail,iar cand veniti la Arad,va astept cu placere.Cu stima si consideratie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gheorghe Spiridon (1 comentarii)  •  10 octombrie 2020, 21:23

Cu exceptia lui Burca, restul clujenilor trebuiesc impachetati si expediati de urgenta inapoi de unde au venit. Sa revina la nationala cand ii chem eu. Domnule Buzarin, sa sti ca sint din Focsani, da mi-ar face placere sa ne intalnim la Calafat cand treci pe acolo, mai schimbam doua vorbe, mai bem o tescovina. Sint fan CFR de doua generatii, dar cei trei clujeni amintiti au fost praf. Ce-i corect e corect. Bafta multa, pe curand!

Hombre (21 comentarii)  •  10 octombrie 2020, 21:24

Da, e vina FRF, cu ei la conducere e un dezastru. Inainte nu stiam de mondiale, dar la europene mergeam mereu. Acum nu numai ca ne-am facut de ras in grupa de europene, dar nici la liga natiunilor nu am primit locul ala suplimentar. Cu nationala am ajuns pe la nivelul Algeriei, iar cu echipele de club suntem din ce in ce mai departe in calificarile si pre-calificarile din grupe. DE CE SA NU DAM VINA PE SEFI? Au trecut 6 ani, nu mai pot da vina pe "greaua mostenire", pentru ca chiar ei sunt respectiva mostenire!

motanul incaltat (199 comentarii)  •  10 octombrie 2020, 21:53

Faci o mare greseala. Da, toti acesti antrenori au fost si sunt un dezastru. Insa la fel de dezastru sunt si : Lucescu-senior---nu a facut nimic cu Nationala Turciei decit sa ia bataie de la Islanda , aceeasi nationala care acum face 3-3 in Germania. Lucescu-junior-a fost n-a facut absolut nimic. Hagi---nu a demonstrat dupa mine nimic pina acum nici la Nationala nici la Viitorul. Singurele oferte avute si refuzate---serie B in Italia si Ungaria. Mult sub CV-ul lui Daum apropo...Petrescu nu stie decit autobaza si un joc anost la fel ca Piturca, Boloni e dat afara din Belgia---echipa aia super dar care nu foloseste jucatori din campionatul intern, iar Olaroiu oricum n-ar veni si oricum nu stie decit cu arabii... Daca gresesc---corectati-ma!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cristian B (7 comentarii)  •  10 octombrie 2020, 22:00

Avem o presa sportiva absolut îngrozitoare! Ce frumos vorbeau când Burleanu a ajuns la FRF fără ca nimeni sa facă o analiza mai atenta a personajului, la fel și cu Daum, Piturca, Răzvan, Contra și acum Rădoi. Toți erau desemnați de presa ca salvatori ai naționalei și după primul eșec presa îi înfiera și le cera demisia. Vorbesc despre lipsa de valoare a jucătorilor dar in același timp fac reclama falsa tinerilor jucatori care reușesc sa dea un gol sau sa facă un dribling, transformându-i in jucatori de valoare. Talentați sunt, dar fără munca și i educație corecta, aceștia se întorc de unde sunt transferați cu coada între picioare pentru ca talentul nu e îndeajuns. Răzvan Marin este pentru mine exemplul ca nu vom avea in curând jucatori “de baza” la naționala. Poate cel mai serios și muncitor dintre tinerii jucatori romani, a eșuat complet in momentul când a trebuit sa facă pasul la o echipa de rangul 2 ca Ajax, care nu se găsește probabil in primele 20 din Europa. Visam sa avem jucatori la Real și Barcelona dar uitam ca “generația de aur” a jucat la apogeul ei la cluburi mai puțin importante ale Europei. Deci, important e sa joci bine la echipe medii din campionatele tari nu sa ajungi titular la Barcelona pentru ca nu cred ca avem material pentru asta.

johanissoaia (6 comentarii)  •  10 octombrie 2020, 22:49

Primele 2 cifre sunt si formatia de joc: 6 fundasi(incl portarul) si 5 mijlocasi.

JFM (79 comentarii)  •  11 octombrie 2020, 5:33

Nu-i nimic, o sa batem acum Malta la U21 si-o sa revina tupeul de neam prost la Federatie. Nimeni si nimic nu-i va clinti de acolo.

cati (3 comentarii)  •  11 octombrie 2020, 11:07

Baaaa, lasa-ma cu Lucescu tata si fiu+etc! Cei mai buni sunt aia care nu au fost si care se duc dupa milioane in China, Arabia, Ucraina, nu la nationala Romaniei! La fel si cu jucatorii: vaaai nu l-a luat pe Man! Ce naiba a facut Man la tineret cu Ucraina???

17 Nentori Tirana (22 comentarii)  •  11 octombrie 2020, 11:31

Platini a obtinut o calificare la Bucuresti. Au profitat ca deobicei altii, printre ei Nasu si subalternu Lupescu: „ de la PiTurca n-am mai avut selectioner“- va dati seama ce prost e. Dancu n-are nici o legatura cu acel 1:3, nici cu alegerea lui Burleanu. Tinarul a cistigat alegerile tocmai ca nu facea parte din sistem, coop ori mafie, fotbalul ajunsese atit de jos – practic fara infrastructura, tineri legitimati, baza de selectie, la juniori ne dadea 10 orice selectionata germana – incit oamenii de bine din fotbal, cei mici dar cu drept de vot, nu aveau alta optiune. S-ar putea dovedi ca cel care trebuia sa-i asigure soclul Nasului, Gica Po, o incasa mult mai rau decit Avram – asta-i maestru de ceremonii ! E prea simplu sa dati toti vina pe Burleanu. Dupa opinia mea avem azi tot ce n-am avut ieri, a demonstrat ca este un manager foarte bun. De partea sportiva nu se putea ocupa ! Cautati alti vinovati. Intr-adevar FRF a ales prost, din ce avea in mina, dar sa nu deviem, caci nu vorbim azi de PiTi, Puiu, Daum si ana... Contra. Radoi a facut o impresie buna cu U21, eu cred ca toti se asteptau sa continue la fel nu sa aduca pensionari si loazerii lui nea Turca Pi iarba ! Radoi a deviat rau de la proiect iar Stoichita trebuia sa-l opreasca, nu Burleanu. Din pacate ati sarit toti, absolut toti, pe tinarul presedinte nefotbalist, l-ati redus strict la sarcinile lui asa incit nu putem stii cu adevarat daca se pricepe si la fotbal. Dar il aveti acolo pe prietenul vostru Vochin iar cu Stoichita ar fi indicat sa nu mai indoiti vinul ci sa-i spuneti adevarul. A gresit grav a doua oara, trebuie sa plece. --- Eu am fost impotriva lui Camora caci nu are viitor plus la Cluj joaca altfel, sper ca s-a vazut ca facea parte din alta echipa. Altfel e foarte bun. Voi ii gasiti vinovati pe „cei la indemina“. Iar eroi au fost doar cei care au lipsit, Chiriches, Grigore, Nedelcearu - bolnav ?, da, la cap ca mai toti cei implicati - … chiar imi pare rau ca a intrat Keserü ca sa-l plingeti si asta. Logica beton ! Despre cum a ajuns Mitrita la lot, despre loazerii lui PiTi, Top Top Maxim si Nicusor, despre Deac care la 35 de ani a ocupat locul lui Hagi ori Man, Tanase … nimic. Despre Dica nimic. Despre staf in general, nimic. Vinovati, Burli, Vulanizaroru, Dancu – putina tenta politica e ca sarea in bucate – si Camora, cel mai simplu. Dar voi, toata media ? Oare n-ati prevazut ? Ba da, dar ati tacut inaintea meciurilor ca sa scoateti sabia dupa. Dupa opinia mea saminta balcanica e de vina, mamaligari, fara curaj, fara indentitate, prosti cit cuprinde, desteptii Pamintului, urmasii Romei lui nea Cezar, nea Traian, sint nea Andelo Pigelescu, Misterii PiTurca, Contra, Ra-doi. De jucatorii selectionati nu mai zic, nici nu poti cere ceva de la fotbalisti dar in timp ce noi l-am avut capitan pe ana... Rat – ca nea Luceafaru l-a invatat doar sa-si cumpere masini, mai usor de tinut un prost - nemtii l-au avut pe Lahm. Va mai amintiti cind Rat a intrat ca un disperat in capul lai Radoi – ba tata, la mijlocul terenului, urmarind o minge care nu anunta nimc, apoi cite penaltiuri a produs, trei doar cu Finlanda la acel 1:1 care putea fi si 0:8 ? Pai voi sinteti la fel ca Maxim si Stanciu, topaiti de colo colo, beti sprit – indoiti adevarul – cu prieteni falsi, lalaiti ca sa va aflati in treaba. Pai pe un om normal in doare capul dar cind ii asculta pe astia. Joaca tu cu prosti si disparati sa vedem daca poti ! Mai ales sistemul ales cere jucatori inteligenti in linia de fund si mijloc, interi cu viteza, atleti … 10 si 23 au fost p-acolo la fiecare gol si faza de gol, ei driblau in fata lui Tata, 23 nu putea fara fault, iar de 10 si 17 treceau sportivii pescari ca acceleratul prin gara. Cu cine sa joace Alibec ? A fost ca la Steaua magicienilor Dica si Radoi. Inteligent trebuie sa te plasezi si in careu, bine ca au lipsit Chiri, Grigore si bine ca Nede n-a avut timp. Centralii s-au descurcat destul de bine, la fel Cretu daca uitam ca n-a mai construit nimic. De unde vrei portar care sa iasa, fundasi, mijloc creativ si atacant daca de la Mister filozofu Pi Turca joaca tot Tata, Chiri, Grigore, Maxim, Stanciu, Keserü iar lotul e intarit cu pensionari si pitici atomici. Doar nu vreti sa spuneti ca ati asteptat ceva de la astia care pina acum n-au dat nimic, n-au confirmat niciodata, n-au putut progresa – poate nici n-au vrut – ci s-au multumit s-o scalde binisor „pentru ei si familia lor“... in mediocritate.

Marius Voinea (1 comentarii)  •  11 octombrie 2020, 12:17

Ca orice suporter am sperat, am crezut in acel ALTCEVA adus de Mirel Radoi ! Dar si ăsta e aceeasi Marie cu alta palarie.Este la fel de orb si incapatanat in a persevera in prostie ca si toti ceilati “ilustrii” selectioneri . Chiar nu are nimeni sânge in Ciucurică in toată federatia aia sa-i spună ca isi taie craca ( si postul de selectioner) de sub picioare singur cu adormitul Tatarusanu in poartă ? Nu ne spune traditia si istoria ca cei care nu au nimic de pierdut ( Nită in cazul asta) sunt intodeauna cei mai de temut ? Cat poti sa fii de bolovan sa perseverezi de atatea ori la rand ? Nu am invatat nimic din exemplul Prunea 1994, din perseverenta asta crasa in prostie a antrenorilor romani ! Un antrenor bun nu trebuie doar sa observe, sa vada....trebuie sa simta ! Iar de la Tararusanu nu se simte decat dezinteres total ! Tatarusau = Prunea 1994= Sinucidere !

Florin (1 comentarii)  •  11 octombrie 2020, 12:21

Cel mai fudul si prost neam este nația romana. Cel mai ingamfat, arogant si cu nasul pe sus (fara motive)!! Un neam prost cotropit de toate imperiile care *** si cu capul plecat in fața oricui ne-a "vizitat" țara. Un neam de manelişti veniți din jungla, care fac greața pe strazile țarilor civilizate din Europa. Jucatori de fotbal si ţigani(morți de foame)care cum au dat de niste bani incep sa uite de unde au plecat si sa se sparga in maşini si fițe. Un neam care da 80 % din toate prostituatele din Europa cu aere de studente care-si mint bunicii si parinții. Ce poate sa iasa din asa oracatanii in afara de dezastru in orice ramura sociala? O clasa politica corupta pana la maduva oaselor care-si fura proprii cetațeni sii condamna la sclavie in exil. Oameni needucați care se vand pe un litru de ulei si care nu au idei despre cine voteaza. Un neam care doarme profund somnul cel de moarte si care refuza sa deschida ochii atunci cand cineva incearca sa-l trezeasca ,din cauza mandriei si egoismului prostesc care-l poseda de la diavol. Ce pretenții poti avea de la o nație care de 30 de ani de la revolutie nu a fost in stare sa constriasca o autostrada cap coada pe intregul teritoriu al țarii?? Rusine!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Birlic (30 comentarii)  •  11 octombrie 2020, 13:08

Suntem un popor jalnic de fățarnici. Întodeauna când dăm de greu și ne bate eșecul la ușă preferăm să facem anchete, să vânăm vrăjitoare, să căutăm țapi ispășitori etc. Nu vedem pădurea de copaci, ne ascudem după texte patriotarde deșănțate. Îl scoatem vinovat pe Camora, pe Radoi că la folosit pe Camora etc, dar nu vrem să acceptăm nici în ruptul capului că suntem praf și pulbere în toate domeniile, deci și la fotbal (am avut un șut pe spatiul portii cu ajutor VAR). Dar nu am reunoaște că isladezii ne-au dat cu terenul în cap pentru că au fost mai buni, au calitate, mentalitate, fotbaliști, antrenor, tactică net superioară. Ne bălăcim de 20 de ani în troacă, rezultatele sunt aproape nule și la națională și la echipele de club, jucătorii sunt umflați ca baloanele de săpun, trăim în același parvenitism și snobism fără să facem nimic pentru a ieși din obscurantism , dar noi avem pretenții de finala campionatului mondial și Liga campionilor. Domnilor vorba românească '' să faci din căcat bici'' are o conotație negativă'' nu valoare de adevăr absolut. Așa că ar fi bine să înțelegem că trebuie să ne trezim, să ne spălăm pe ochi și să acceptăm că fără seriozitate, responsabilitate, muncă, dăruire, pasiune, realism nu facem cât o ceapă degerată. Hai să nu mai visăm cai verzi pe pereți și să acceptăm valoarea curentă a fotbaliștilor și antrenorilor români oricare ar fi ei, calitatea infrastructurii și a mentalului colectiv românesc. Când vom conștientiza aceste aspecte, începând cu mass media românească, formatoare de opinii și ne vom promova valorile reale și nu cele artificiale gen Becali, Mitici etc., poate vom avea vreo șansă. Până atunci rămânem niște mediocrii cu pretenții. O zi bună tuturor!

Ciollo (7 comentarii)  •  11 octombrie 2020, 20:03

"Șase ani, cinci selecționeri, doi președinți și un dezastru."... 30 de ani, sute de 'ziaristi', zeci de siteuri de sport, multi postaci indoctrinati si o mare catastrofa.

Calin (2 comentarii)  •  11 octombrie 2020, 20:05

Sunt de parere ca nu poti face performanta cu membri de partid. Burloiu a fost adus de Ponta iar cu o zi inainte de alegeri Gica Popescu a fost arestat, facandu-l pe Burloiu candidat unic. Personal nu cred in coincidente. Tot ce a facut individul la FRF, ela fost sa sape tranşee sa isi permanentizeze postul. Amintiti-va de alegerile cu Lupescu cu votanti aparuti peste noapte. De unde ca creasca jucatori, sa ii selectioneze Radoi, cand conducerea FRF este si incompetenta si preocupata doar de imagine? Si apropo de Radoi, credeti ca creun antrenor serios vine la nationala cu gaşca FRF in spate? Din pacate fotbalul a murit la noi.

icar109 (8 comentarii)  •  12 octombrie 2020, 20:32

Singura solutie este sa fie pus Hagi selectioner Cred ca ii cunoaste cel mai bine pe jucatori

Comentează