Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Pițurcă și-a dat mănușile jos

Mulți olteni acuză tratamentul prea dur la adresa lui Pigliacelli. Dar măsura, perfect justificată, trebuia să vină mai demult

Permalink to Pițurcă și-a dat mănușile jos
joi, 28 noiembrie 2019, 12:26

Cu Hermannstadt a apărat Popescu și n-a luat gol. E drept că nici n-a prea avut din ce, dar tribuna olteană a mormăit când a văzut că Pigliacelli nu e nici măcar rezervă. Ce-i asta? Cum să-l scoți pe Mirko din poartă? Păi, se poate, nea Piți? Noi de-aia ne făurim idoli, ca să-i execuți dumneata?

Cel mai tehnic portar

Adus de Devis Mangia de la Pro Vercelli, Mirko s-a lipit imediat de inima tribunei oltene. Care înainte de a-i lectura amănunțit biografia (Parma, unde n-a prea apucat să joace, apoi împrumuturi pe la Pescara, Reggina, Frosinone, Trapani, adică la periferia fotbalului italian) i-a apreciat stilul mai altfel, plonjoanele, curajul, dar mai ales jocul cu piciorul, pasele (a dat chiar una de gol, lui Koljici, într-un mecu cu CFR), penalty-ul transformat în meciul cu FCSB, driblingurile asupra atacanților adverși, unele reușite, altele nu. O combinație între Higuita și Chilavert, mai lipseau loviturile libere ale lui Rogerio Ceni! Un asemenea portar lipsea de lângă inima mereu caldă și zburdalnică a fanilor Științei. Când mai lua goluri din propria-i vină, pe colțul scurt sau în alte împrejurări, aproape că nici nu mai conta.

L-a cauționat din prima

Mai țineți minte meciul de debut al lui Pițurcă? Împotriva FCSB? Fără să fie o seară grozavă, lucrurile se îndreptau spre un 0-0 care nu era tocmai rău când, spre final, italianul a scăpat acea minge în față, pe care Tsoumou a băgat-o în poartă. Personal l-am numit „Circarelli” în textul scris imediat după meci, i-am sugerat să lase talentele de decar cu mănuși și să apere ceea ce e de apărat. Așteptând totodată o rafală de critici din partea lui Pițurcă. Dar rafala n-a venit, antrenorul i-a găsit scuze, că i-a ricoșat mingea în nas, că a fost deviată. Și a încheiat prin a spune că se aștepta ca stoperii să urmărească și să degajeze acea minge respinsă greșit.

N-a înțeles clemența

Am gândit că Pițurcă, lămurit de valoarea ridicată a portarului său, nu vrea să deschidă un conflict. Peste nu multă vreme, la Mediaș, Pigliacelli s-a jucat iarăși de-a portarul și a produs un penalty de care oltenii au scăpat doar cu ajutorul miopiei arbitrului. Cu Viitorul, oamenii lui Hagi au deschis scorul tot în urma unei erori a lui. Când ai comis-o de mai multe ori, iar antrenorul încă nu te-a făcut pachet, lași capul în jos, rupi mănușile la antrenamente și-i dovedești că meriți iertarea. Se pare că italianul n-a procedat așa, din moment ce până la urmă a pierdut poarta.

Rebel fără cauză?

Scos din lot cu Hermannstadt. Popescu titular, Marinescu rezervă. Era de așteptat ca purgatoriul să înceteze, dar numai în situația unei ameliorări de atitudine din partea italianului. E de presupus că s-a întâmplat exact contrariul, din moment ce în loc să fie adus înapoi, Mirko a fost trimis la echipa a doua. Dacă n-a avut vreme să constate în aproape trei luni, putea să se intereseze în jur și să afle că Pițurcă nu e antrenorul cu care să te joci. Că dacă i-ai pierdut o dată încrederea, cu grei i-o mai recâștigi. Sigur că antrenorul își asumă posibilele gafe ale lui Popescu sau Marinescu (dacă vor veni), dar până atunci simpaticul Mirko își va rafina driblingurile la echipa-satelit, în liga a treia.

Comentarii (6)Adaugă comentariu

Florin (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2019, 21:42

Corect.Pițurcă știe ce face.Tot respectul pentru Mirko,dar,realist vorbind,de la o vreme o comite.Așa deci să-l lăsăm pe Piți să-și facă meseria!

Nica fără frica (17 comentarii)  •  28 noiembrie 2019, 22:24

Niciodată nu mi-a plăcut de....circarelli!:). Bine i-a făcut Piți! *** nu te joci!:))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (199 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 0:29

In locul lui as pleca la FCSB..... Acolo oricum va fi titular... Piturca nu e sanatos daca crede ca va lua campionatul fara el.....OK, e un portar care a venit de la periferia fotbalului italian, dar Romania e o suburbie... Adica mult mai departe decit o periferie a fotbalului. Dupa mine e cel mai bun portar din Romania.

AGI (3 comentarii)  •  29 noiembrie 2019, 22:49

Ii ridicati osanale lui Piturca uitand ca tot ce a atins a facut praf. In curand il aduce pe Stancioiu si va satura. :)

Amarad Trinka (1 comentarii)  •  30 noiembrie 2019, 12:44

vazand apetitul lui Mirko Pigliacelli pe joc de picior, pase exacte, ar trebui incercat in linia de mijloc ,sau pe atac si cine stie ce bijuterie poate sa se nasca!

Comentează