Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Burleanu Guinness Book

Președintele federal ne spune că a juca meciul cu Norvegia fără spectatori este, de fapt, o șansă unică oferită nouă

Permalink to Burleanu Guinness Book
sâmbătă, 5 octombrie 2019, 1:23

„Va fi un eveniment unic, care va rămâne în memoria tuturor. Dacă am reuși să strângem 50.000 (de spectatori, n.n.), cred că am intra în Cartea Recordurilor”, a spus deunăzi Răzvan Burleanu la o conferință de presă.

De fapt, nu vor fi 50.000, pentru că însuși președintele, optimist cum îl știm de un cincinal încoace, se așteaptă doar la vreo 8.000. De copii, însoțiți de profesori. Doar ei au voie să fie în tribunele Arenei Naționale la 15 octombrie, porțile stadionului fiind ferecate de UEFA din motivele pe care deja le știm.

În tribună cu pamperși de schimb

„La partida România-Norvedia vor avea acces doar copiii sub 14 ani din cadrul instituțiilor de învățământ preșcolare sau școlare, publice sau private, din cadrul academiilor și școlilor de fotbal, precum și legitimați la cluburi cu grupe de copii și juniori. Fiecare grup de 10 copii trebuie însoțit de un cadru didactic sau de un antrenor”. Așa sună informarea federală. Ceea ce e de bine. Mai bine glasuri cristaline decât fraze cu ce-ar trebui să ne sucționeze Ungaria. Candoare, poate prea multă candoare dacă avem în vedere că fraza oficială se referă și la preșcolari. La grupa mijlocie părinții își trimit copiii la grădiniță cu pampers de rezervă în gentuță, pentru eventualitatea în care micuții n-apucă să spună la timp „Doamna, fac pipi!”.

Copii în noapte

Meciul începe la 21:45, într-o zi de marți. Se termină după 23:30, iar până coboară copiii din tribune și-i aliniază dascălii doi câte doi în fața Arenei, se face miercuri. Burleanu roagă școlile să-i lase liberi a doua zi pe micii suporteri. E greu să fii atent la Dezvoltarea Vorbirii sau la Cunoașterea Mediului la opt dimineața după ce te-ai culcat după unu noaptea. Unii copii vor moțăi prin autocare, pentru că vor veni, așa cum ni se spune, de la Hunedoara sau de la Tulcea. E o șansă pentru ei să-i susțină de aproape pe Stanciu și pe Pușcaș sau să-i privească pe viu pe Odegaard sau Haaland. Poate că unii dintre micuții tulceni sau hunedoreni vor vedea, cu acest prilej, pentru prima oară Bucureștiul. Caz în care oboseala devine un amănunt de minimă importanță, iar orele de Cunoașterea Mediului nu mai sunt chiar cruciale. Merită!

Care e scopul nostru?

Ce nu ne-a spus Burleanu, pe lângă faptul că FRF a plătit o amendă de 83.000 de euro și a mai pierdut încă vreo jumătate de milion de euro din biletele pe care le-ar fi vândut spectatorilor de o cu totul altă vârstă care ar fi venit la meciul cu Norvegia, e că acest „eveniment unic”, cu toată candoarea lui, ne încurcă teribil în ecuația calificării. Și că noi, de fapt, asta vrem de la grupa de calificare: să mergem la un Campionat European din care vom găzdui patru meciuri plus somptuoasa ceremonie a tragerii la sorți!

Acesta e scopul nostru de bază, nu intrarea în Cartea Recordurilor. Sau poate că nu e chiar ăsta. În fond, la Euro 2020 vor merge 24 de echipe, pe când în Guinness Book vom figura doar noi. De ce să ne numărăm printre marile puteri fotbalistice ale continentului? Nu e o chestie atât de ieșită din comun. Pe când alinierea printre cei care au bătut recordul mondial al înghițitului de hamburgeri sau al băutului de beri într-un timp scurt e o chestiune cu totul aparte!

Regula U14 pentru spectatori

După ce va intra în Guinness Book, prezidentul, ale cărui idei sunt destul de previzibile, va implementa, alături de regula U21 aplicată echipelor de prima ligă, și regula U14 pentru accesul în tribune. Nu vei putea păși pe un stadion dacă nu vei avea cu tine doi preșcolari, dintre care unul pe toată durata partidei. Pe unul poți să-l scoți în minutul 20, cum îl schimbă Pițurcă pe Nițu. Bagi în locul lui un adult, cu care, eventual, după meci, poți să mergi la o bere!

Comentarii (8)Adaugă comentariu

a dica (47 comentarii)  •  5 octombrie 2019, 15:36

Este inadmisibil! FRF da dovada de lipsa de organizare, profesionalism. De cand am inceput sa fim suspendati *** aia folosesc aceleasi trucuri. nu pot fi combatuti? Cine sa gandeasca, cine s-o faca... Astia de la FRF sunt toti la VIP. La un meci oficial al nationalei de tineret crainicul se plimba prin fata bancilor cu microfonul in mana. I-am strigat ca a uitat sa prezinte echipele. Nicio reactie, el avea treaba sa dea tonul la scandari, parca era sef de galerie. La meciul cu Polonia ultrasii au stat cuminti, grupati langa arena. Cu putin timp inainte de a incepe meciul s-au bulucit la intrare: „haideti ba, mai repede ca incepe meciul”. Au intrat si i-au dat lui Lewandowski cu petarda in cap. Cine sa vada, cine sa previna? Ei stau la VIP...Ce masuri s-au luat dupa toate aceste incidente, ce interes au federalii sa-i protejeze pe acesti infractori? Eu imi doream sa merg la meci si nu sunt nici profesor si nici antrenor. Ce pot sa fac? M-as angaja la FRF sa stau si eu la VIP, moca. Are cineva numarul de telefon al lui Burleanu?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

a dica (47 comentarii)  •  5 octombrie 2019, 16:34

Imi cer scuze pentru limbajul nepotrivit. Noroc ca am fost cenzurat; as fi jignit simpaticele animale.

DanS (2 comentarii)  •  6 octombrie 2019, 15:10

Copii sub 14 ani incepand cu ora 21.45.... Nu mai ramane nimic de spus.

Durden (126 comentarii)  •  6 octombrie 2019, 18:30

Esti jalnic cu criticatul asta saptamanal al lui burleanu. ***. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marc (8 comentarii)  •  6 octombrie 2019, 19:49

E chiar culmea sa fie luat la mishto Burleanu pentru haitele de huligani pe care nu el i-a adus in tribune, ci presa cu stilul ei de a intarata taberele.

dan (30 comentarii)  •  6 octombrie 2019, 19:57

Dezastru ! In alte tari copiii pina in 14 ani DORM la ora 19.00/20.00 ! De aceea au putere mai multa decit ai nostrii. De vazut daca vreo organizatie cu drepturile copiiilor se sesizeaza !

daniel (37 comentarii)  •  7 octombrie 2019, 15:09

bun articolul; in ceea ce priveste pampersii, sa nu zica vreun piticot, ,,doamna - Kaka" si educatoarea sa se gandeasca automat la fostul mare jucator brazilian!

Kross (14 comentarii)  •  8 octombrie 2019, 12:52

Suporterii care provoaca aceste penalizari trebuie pusi sa plateasca.Doar asa vom scapa de acesti vandali.Am ajuns sa-mi fie frica sa merg la meci cu copii.

Comentează