Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

De la trompeta lui Tudorică la trompeta lui Tudorache

Primarul Sectorului 1 e peste tot acasă. Dacă nu merge treaba, se suie cu picioarele pe toată lumea

Permalink to De la trompeta lui Tudorică la trompeta lui Tudorache
miercuri, 18 septembrie 2019, 12:57

Pe vremuri, în tribuna de lemn din Giulești se auzea legendara goarnă a lui Tudorică. Astăzi, dintre faldurile vișinii răzbate rapidismul milenarist al lui Daniel Tudorache. Politicianul asumat drept creatorul Giuleștiului contemporan, autointitulatul salvator al istoriei începute în 1923.

Aristocrația vișinie

Domnul primar se afișează la meciuri în companie selectă. Mircea Lucescu, Mircea Geoană, maestrul Dichiseanu. Dacă mai trăiau, îi strângea alături și pe Colea Răutu, Pittiș, Ștefan Bănică-tatăl. George Stanca e greu de crezut că l-ar fi agreat și, cu Il Giuleștino prin peisaj, probabil că suporterii ar fi lecturat deja a suta filipică la adresa edilului.

Promovare, dar cu ce?

Primarul transmite clar ideea că tot ce se face la echipă îi aparține nemijlocit, că nu se ia cea mai neînsemnată decizie fără augusta sa părere. Și probabil că așa și e. Gardat de oameni fideli în conducerea executivă, Daniel Tudorache promite să se urce cu picioarele pe toată lumea, dacă treaba nu merge.

Și treaba nu prea merge, pentru că lotul e de stat pe loc călduț în Liga 2, nu de promovat în Liga 1. Pentru asta, pe lângă niște tineri minunați, pe lângă sângele tumultuos din peluză și sângele albastru din tribuna oficială, mai e nevoie și de niște fotbaliști buni și cu experiență. Ei însă n-au apărut pe lista de achiziții publice, n-au fost trecuți pe SEAP. Iar cu ce ai, te mai poți aștepta și la după-amieze cum a fost aceea cu Viitorul Pandurii. Nu e mereu ca la Reșița sau ca la Pitești!

Picioarele

Dacă povestea cu urcatul cu membrele inferioare pe toată lumea a fost o glumă, ea a fost foarte proastă. Dacă a fost în serios, e și mai rău. Nu se urcau cu picioarele pe oameni nici măcar patronii de cluburi ai deceniului trecut, care-și finanțau echipele până la ultimul creițar. Nu se laudă cu asemenea ascensiuni pedestre pe oameni nici măcar Gigi Becali, deși face adesea asta. Poți, eventual, să te sui pe oameni când investești banii tăi, deși nici atunci nu e bine s-o faci. Când utilizezi fonduri publice, îți folosești picioarele pentru cu totul altceva.

Pancu

E limpede că primarul s-a născut să fie el personajul principal al oricărei întâmplări, iar capitalul de simpatie de care se bucură Pancu îl cam irită. Probabil unul dintre cei despre care se vorbește în propoziția cu picioarele e însuși Pancone. Care primește emoticioane de la biroul șefului și căruia i se arată pisica meci de meci.

Nu Pancu e de vină, nu el a ales jucătorii (n-ar fi trebuit să accepte asta), antrenează ce are și cum poate. N-are teren, pasează prin smocuri și pentru meciul următor se va muta pe stadionul Dinamo, într-un nonsens genetic pe care nimeni nu-l sesizează. Cum să joace Rapidul în Ștefan cel Mare? Pe o enormitate ca asta nu se mai urcă primarul cu picioarele?

Zdreanță și ucigașul lui Zdreanță

Fără legătură cu persoana primarului și având doar conexiune cu subiectul Rapid prin intermediul lui Pancu, de curând giuleștenii l-au împrumutat pe tânărul Demici la Slatina, în Liga 3. A fost decizia antrenorului. Tatăl junelui, fostul rugbyst cu același nume, l-a făcut pe Pancu „zdreanță”, în spațiul public al mediilor online.

Cine e „acuzatorul”? Unul care nu demult (s-a scris despre asta) pătrundea în apartamentul unei doamne și-i defenestra cățelușul de la etajul zece sau cam așa ceva. Păi, domnul rugbyst, cum să fie Pancu zdreanță, când matale taman că l-ai azvârlit pe Zdreanță pe geam?!

Comentarii (9)Adaugă comentariu

Marius (1 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 15:38

Problema e si alta: chiar a rezolvat primarul Tudorache toate problemele in sectorul 1 si are tot timpul sa se implice la Rapid??? Eu spun clar ca sunt strazi neasfaltate complet si trotuare varza in sectorul 1 si in directa posibilitate a dlui Tudorache de a rezolva!!! Apoi pot veni si alte intrebari relative la finantari actuale sau mai vechi ale rapidului din bugetul PS1!!

Normal (2 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 17:16

Pe foarte multi i-a intristat foarte tare victoria Rapdului de la Pitesti ! Acestia or sa aibe, de acum in colo, foarte tare de suferit !

Vali (3 comentarii)  •  18 septembrie 2019, 19:32

Se pare ca Rapid incepe sa deranjeze. Si incepe dracu' sa-si bage coada. Asa-i nea Aline?

Belphegor (91 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 11:34

Mai terminați cu prostiile. Una la mână, la Rapid nu sunt bani publici , iar a doua la mână , dacă am scoate banii publici din sport nu am mai avea nici fotbal nici vreun alt sport și nici măcar stadioane sau arene sau săli de sport. problema este că , așa cum bine ȘTIM cu toții , Rapidul a început să deranjeze și asta pe bună dreptate , pentru că cei din Giulești au o istorie , o tradiție și suporteri neegalate/neegalați în România..... INDIFERENT de Liga în care evoluează!!!!! ȘI NU , nu sunt rapidist , dar astea sunt niște lucruri care se văd cu ochiul liber , dacă nu le vezi înseamnă că ori ești orb , ori ești rău intenționat.

bogdan (5 comentarii)  •  19 septembrie 2019, 12:05

Dl primar vorbeste mult si prost in conditiile in care nu e clar ce face si ce nu face de fapt la Rapid. E greu de crezut ca atasamentul de club ii va aduce voturi la urmatoarele alegeri ocazie cu care sper ca va disparea din peisaj.

?????? (286 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 21:29

Ai bă, Iordănescu junior joacă cu Pițurcă fără portar, ?

?????? (286 comentarii)  •  20 septembrie 2019, 22:27

Pe portarul de la Mediaș dorea să îl tansfere Gheorghe Becali, două gouri cam pe centrul porții și unul la colțul scurt, ? Echipa in Mediaș parcă a obținut rezultate mai bune cât a lipsit Iordănescu, ? Arbitul "a comis" câteva "pițurcisme", ?

Comentează