Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Gloanțe și obuze pentru Lăcătuș

Fostul mare fotbalist e țintă vie pentru a doua ratare a promovării Stelei militare. Dar, oare, el e singurul vinovat?

Permalink to Gloanțe și obuze pentru Lăcătuș
duminică, 9 iunie 2019, 10:41

Suporterii îl acuză că e moale și că doarme, șefii bine bărbieriți pe obrajii rumeni, oameni fără nicio legătură cu fotbalul, îl acoperă cu reproșuri, până și Bumbescu, vechiul camarad de glorie și de transpirație, îl acuză că de-aia a ratat două promovări la rând, pentru că a făcut mereu doar ce-a vrut. O fi așa, n-o fi așa?

Lăcă pe bancă

Lăsăm deoparte fabuloasa carieră de fotbalist a lui Lăcătuș, dacă așa ceva se poate lăsa deoparte. 10 zece) titluri naționale!!!!! Dar asta a fost demult. Vorbim despre antrenorul Lăcătuș. Evitare a retrogradării cu un FC Național care părea compromis. Locul 4 cu Brașovul, la un pas de UEFA. Locul 5 cu Oțelul. Salvare cu UTA, unde începuse campionatul fără nicio șansă. Locul 3 cu Vasluiul și doar un penalty distanță de trofeul Cupei României. Trei mandate la Steaua, cu un loc secund (când cu „valiza”) și o eliminare spectaculoasă a Galatei, echivalentă cu accesul în grupele Champions League. E așa de puțin?

Neîngenuncheat

Să ne amintim de ultima ipostază a lui Lăcătuș ca antrenor în fotbalul mare de la noi. Steaua pierduse acasă cu Brașovul, 0-3, și toată echipa, cu jucători, staff și conducători cu tot, a îngenuncheat în fața peluzei suporterilor. Singurul care a rămas în picioare, aplaudând galeria, a fost Marius. Imediat după meci, a fost singurul care și-a dat demisia. Ceilalți, cei îngenuncheați, au rămas la echipă.

Firida

Lăcă nu mai are 25 de ani ca atunci când îl îngenunchea pe Dasaev. Nici 40-45, ca atunci când se bătea pentru titlu, ca antrenor. Are 55! Pletele negre au lăsat locul frezei „pierdut la spate”. Pântecul s-a rotunjit. I s-a mai tocit și arțagul care i-a întregit imaginea de fotbalist nărăvaș. I s-a reproșat că e moale, adormit. Poate că e. Dar cum poți să fii la liga a patra, când unii dintre jucătorii adverși (am văzut în patrulaterul de promovare, televizat) au pântecul mai proeminent ca al tău? Să aplici scheme, ca Mourinho, când se joacă într-un ritm de miuță pe doi mici și patru beri? Să ții lecții de tactică? Probabil că odată cu alăturarea sa de Steaua Armatei, Lăcătuș a întrezărit firida prin care să se strecoare înapoi în antrenoratul mare, după niște ani buni de pauză. Aici a greșit, dacă a greșit. Când a acceptat să meargă la un nivel mult prea scăzut!

Greșelile celorlalți

De câțiva ani, Steaua Armatei flutură acte (Talpan a devenit personaj mai important în fotbal decât jucătorii activi de la echipa națională) și promisiuni. Că va promova, că va face, că va drege. Am scris demult că nici în Premier League, nici în Bundesliga, n-am prea văzut echipe ale armatelor britanice sau germane, dar asta e altă discuție. Până la promovări și preamăriri fotbalistice, Steaua Armatei trebuia să treacă odată și-odată pârleazul mititel al ligii a patra. Pentru asta îți trebuie jucători buni de liga a patra, antrenor care a mai lucrat în liga a patra și știe coclaurile AMFB-ului și chiar buget de liga a patra, nu de a doua, că te ia valul! Îți trebuie conducători de liga a patra, nu colonei care să te scoată la revista de front să bați pas de defilare. Anul trecut a fost Rapid, acum Carmen, la anul poate că va fi altă fată. Între timp, va fi gata stadionul, iar echipa Oștirii va tot desfășura pe el operațiuni militare de ratare a promovării. Pentru onor, înainte!

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Ilie (57 comentarii)  •  9 iunie 2019, 11:07

Cum se traduce 'You never walk alone' in Ghencea ? Dragi suporteri stelisti (din care fac parte), o frustrare se inghite cit de amara o fi si se merge mai departe. O pasiune nu se huiduie si o iubire neconditionata nu e compatibila cu cereri de demisii in masa sau insulte adresata tuturor

Lup (10 comentarii)  •  9 iunie 2019, 11:22

Lăcătuș e un antrenor modest și un caracter slab, a fost umilit de Becali fără să riposteze, s-a întors de alte două ori, ca bodyguard al luo Becali, cand acesta era in razboi cu suporterii, apoi a sărit în barca Armatei fără nicio jenă, i-a îngropat si pe ăștia până la urmă.

Sorinache (6 comentarii)  •  9 iunie 2019, 12:00

Eu înțeleg ca ești prieten cu Lăcătuș, dar nu cred ca ți-a dat cineva sarcina sa scrii o odă. Dacă ai fost mare fotbalist nu e nimeni dator sa te tina antrenor sau manager general oe viață. Ți-ai luat banii pentru ce ai jucat dar lasă-ne cu antrenoratul ca ne-am lămurit. Lasă meseria de antrenor pentru cei care se pricep. După logica ta, Mourinho ar trebui sa antreneze doar la liga a treia în Portugalia iar Pele trebuia sa fie 40 de ani antrenor la Santos. Poti fi un Duckadam, sa fii băiat decent și sa stai în banca ta.

Sav (3 comentarii)  •  9 iunie 2019, 12:16

Acest articol este o reteta de salata boef.

JFM (79 comentarii)  •  9 iunie 2019, 12:40

Scrie undeva in decizia Tribunalului "Steaua Armatei"? Vorbiti mai fratilor romaneste, e STEAUA! Chiar Becali a recunoscut acum cateva zile ca nu vrea decat numele si anume STEAUA. Implicit a recunoscut ca a lui e nu este STEAUA deci... este FCSB . Spunem S T E A U A... pe litere, daca altfel nu putem. Steaua este echipa din liga a 4-a. Nu "Steaua lui Lacatus", nici "Steaua Armatei". Astea-s gaselnitele unei prese obosite, confuze, duplicitare, complice la manelizarea fotbalului intern.

Sportul Popular (1 comentarii)  •  9 iunie 2019, 12:53

”Flutura acte” - Este ca vi se rupe de actele acelea? Nici nu conteaza daca ce scrie acolo e adevarat sau nu. Important e ce scrieti voi, pentru ca voi decideti ce e important sau nu. Legile sunt facute ca sa fie respectate de altii, nu de voi. Si atunci va intreb de ce va mirati cand oamenii se bucura atunci cand vi se intampla lucruri rele?

Eugen Qy (9 comentarii)  •  9 iunie 2019, 13:21

Lacatus si ca jucator si ca antrenor a reusit lucruri deosebite sa reamintim doar episoadele Otelul, Aradul si Mai ales Brasovul dar sa nu pierdem din vedere tocmai STEAUA unde un anume personaj (gb) nu l-a vrut sau si mai corect spus a incercat sa isi bata joc d el si de ONOAREA lui asa cum a facut cu TOTI STELISTII ADEVARATI, cu TOTE GLORIILE STELISTE !!!!Ce mai conteaza ca s-a bagat peste el la echipa, ce mai conteaza ca l-a murdarit verbat cat de mult a putut, FAPTUL ca i-a INTERZIS, ca si lui HAGI de altfel, sa antreneze iubirea (sportiva) a vietii lui, ASTA doare cel mai mult ! Perdazzini avea dreptate, doar in fata Lui DUMNEZEU trebuie sa STAM in Genunchi, sau ne vom aseza astfel cand avem de reprosat noua insine ceva, cat de cat pe constiinta, cand n-am dat pe trerenul de joc, toata eneria de care am fi fost capabili !!!

Cosmin (3 comentarii)  •  9 iunie 2019, 13:50

Lacatus este un foarteslab antrenor, nu stie crea idei de joc, la el se joaca "tare si pe-a doua". L-am avut la UTA si imi pare unul dintre cei mai slabi antrenori trecuti pe aici. Areintreaga vina pentru situatia creata

Oki (1 comentarii)  •  9 iunie 2019, 13:57

Stai linistit nea buzarine, Laca se bucura in continuare de respectul nostru... Acum v ati gasit toti sa scrieti cate ceva de Steaua, pana acum doar oi ati avut in cap. Lasati ne, Laca ne cunoaste mai bine si are demnitate, si a asumat tot.

Veselin (1 comentarii)  •  9 iunie 2019, 15:41

Deci Lăcătuș a ratat promovarea cu Steaua din cauză că este un antrenor prea bun pentru Liga 4 ?!

alexxander (12 comentarii)  •  9 iunie 2019, 16:15

Pe cat de bun a fost ca jucator, pe atat de slab e ca antrenor! Si a gresit cand i-a "girat" pe Talpan&co. sa scindeze Steaua!!!

ClaudiuH (1 comentarii)  •  9 iunie 2019, 16:28

Gloante si obuze :)) Saracul Lacatus...aveti dreptate maestre...el nu are nici o vina...sefi lui sunt de vina...de ce nu chiar si suporteri sunt vinovati...pai ce mai conteaza rezultatele ca antrenor cand ai fost un mare fotbalist...hai sa fim seriosi...armata a folosit numele lui...un mare nume al fotbalului Romanesc...bineinteles ca numele a fost folosit contra cost...sa nu spuneti ca Lacatus din mandria lui de stelist...trup si suflet pentru culori a dormit gratis (scuze am vrut sa scriu a lucrat) :)) Toata presa sportiva comnteaza in fel si chip cum patronul Becali administreaza si conduce FCSB....pai cam asta este realitatea...la privat ai rezultate castigi bani...pe cand ca bugetari..exista portite sa castigi ceva bani si daca nu ai rezultate :)) Dar ce mai conteaza...noi ne platim impozitele...in timp ce alti sforaie pe bani nostri :))

Lestie (15 comentarii)  •  9 iunie 2019, 18:05

In Lacatus se trage pentru ca e lipsit de caracter. Faptul ca, dupa ce a primit trei mandate pe banca tehnica a ros-albastrilor, a trecut in tabara adversa, afirmand ca FCSB nu e Steaua, le-a lasat multora un gust amar. El n-are treaba cu meseria de antrenor, dar asta nu-l impiedica sa stoarca bani de la cei care cred ca are ceva in cap. Dupa ce s-a facut de rasul curcilor in Liga a IV-a, nu cred ca il va mai angaja cineva, asta daca nu cumva Armata romana, care are resurse inepuizabile de prostie, va tine mortis sa bata recordul lui Becali.

ipse (1 comentarii)  •  9 iunie 2019, 19:29

plateste bine ciobanul?

NebulaEXE (13 comentarii)  •  9 iunie 2019, 19:57

Un nou 'articol-opinie' de doi lei de la acest autor-gluma. Lacatus & Co. au topit 900.000 de euro in 19 luni si n-au reusit sa promoveze din liga a 4-a.

marian0904 (20 comentarii)  •  9 iunie 2019, 20:06

Laca, la multi ani si sanatate!

Bogdan (4 comentarii)  •  9 iunie 2019, 20:48

Patronajul Armatei e garanția eșecului. Nicio surpriză.

Anonim1 (1 comentarii)  •  9 iunie 2019, 21:53

Conducerea este oglinda jucatorilor si viceversa, cred ca am spus tot. Sunt impartial in razboiul dintre stele si nici nu ma intereseaza prea mult subiectul. Ideea e ca din orgoliul conducatorilor una e in liga 4 ce se zbate in mocirla iar cealalta e in liga 1 ce a devenit afacere, bun, dar fotbal unde mai vedem? La nici una dintre ele... Pacat.

Florin (1 comentarii)  •  9 iunie 2019, 23:52

Imi pare rau ca ti am accesat articolul , daca tot am facut o zic sa iti bag si pompino buzarine ... *** , si nu uitati, aveti o contributie la fel de mare la distrugerea fotbalului si a societatii in general ... *** presa romana !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian (1 comentarii)  •  10 iunie 2019, 0:34

Ce-i aia "Steaua Armatei", vandutule? Unde scrie ca se numeste asa echipa? Este CSA Steaua Bucuresti sau, simplu, STEAUA! fcsb-ului cum ii zice, Barcelona? Ca e la fel de corect.

🐺 (1 comentarii)  •  10 iunie 2019, 6:34

De desființat se va desființa de asta să nu se îndoiască nimeni;curiozitatea mea e în ce ligă se va afla când se va întâmpla acest lucru.

Catalin (1 comentarii)  •  11 iunie 2019, 11:31

Te doare capul. In versiunea initiala a articolului ai scris ca a fost agresata nevasta lui Predescu de catre ultrasi. Singura femeie agresata a fost nevasta lui Rasdan (insarcinata) de catre un jandarm...because jandarm. Nu exista o stea a armatei, exista Steaua Bucuresti! Oricat i-ai lua apararea lui Lacatus, noi... cei care ragusim pentru echipa, aruncam banii pe fereastra pentru ca Steaua sa existe iti spunem ca lacatus a avut 2 ani in care putea sa reclame faptul ca are un lot slab. A refuzat sa faca transferuri, iar in meciurile decisive jucatorii au clacat. Te legi de faptul ca Steaua Bucuresti are la baza structura armatei? Cand Alina Dumitru castiga medalii la olimpiade nu te mai plangeai ca este o structura departamentala? Dar CSM Bucuresti? Te bucurai ca au castigat Champions League? Cand CS Dinamo ajungea in primavara europeana la handbal nu te bucurai? Wow! Nu au nemtii sau francezii echipe departamentale? Pai nu le au pentru ca nu ar putea sa concureze cu mediul privat. Asta nu inseamna ca Steaua trebuie sa vanda brandul si palmaresul unui privat. Varianta pe care se va merge este publica din 2015 si au spus-o 3 comandanti. Steaua va infinta o noua entitate juridica in care vor avea posibiliatea sa se asocieze privati cat si suporteri pentru a corespunde standardelor de liga 1 (atunci cand va fi cazul)..nu si cele UEFA/FIFA care NU interzic participarea echipelor finantate de stat si chiar au in competitii echipe departamentale. PS pentru cei care umbla inventeaza cifrele consumate de Steaua: 1. Bugetul pe 2017-2018 fost initial 300.000 de euro si a fost redus la 150.000 (banii nu s-au luat de la bugetul CSA-ului). 2. Bugetul pe 2018-2019 a fost de aproximativ 200.000 de euro si s-a format din 90.000 de euro - incasari partida cu Rapid de pe Mall Arena(dupa ce au platit toate utilitatile), 30.000 euro abonamente, 50.000 euro sponsor oficial(mai primeau inca 25.000 in caz de promovare), 15.000 euro sponsor secundar (AS47)..etc. 3. Steaua Bucuresti era obligata inca din 2015 de catre MAPN sa se finanteze din surse proprii si sa nu foloseasca bugetul CSA pentru echipa de seniori, asa ca lasati prostiile cu faptul ca mananca banii nostri, banii de arme, F35-uri, tancuri sau bombe nucleare pe care Romania le-ar fi cumparat cu suma "colosala" :) PS Alin.. Conducerea Stelei nu ne-a suflat in struna, ba chiar au mintit cand au facut promisiuni. Iata cateva din ele: 1. Suplimentarea numarului de locuri pentru meciurile de acasa (era important pentru echipa sa mai adauge ceva bani la buget: 1000 abonamente = 31.000 euro). 2. Transferuri. Au fost refuzati jucatori care ne asigurau promovarea(Pena, Janos Szekely..etc). 3. Marketing (momentan doar cei care merg la meciuri stiu ca pot cumpara materiale cu Steaua). Conducerea a promis ca vor angaja oameni special pentru echipa de fotbal, nu s-a concretizat. 4. Transmiterea meciurilor pe Steaua TV - Nu s-a realizat niciodata si au dat vina ca nu au un laptop. In incheiere, degeaba ii iei apararea lui Marius Lacatus. Fiara va fi mereu idolul si legenda noastra, insa in calitate de antrenor a fost depasit de situatie. Mereu va fi strigatul nostru de lupta, mereu va fi aclamat si iubit de noi.

alex (22 comentarii)  •  11 iunie 2019, 22:11

Cum a ajuns steaua din campioana a Europei sa fie desfiintata, iar apoi in liga 4?! Asta e un record mondial. Ce rusineee!!! Macar, Dinamo e pe prima scena...dar steaua e de rasul curcilor... De 33 de ani ne dati la tv un meci urat intre doua mediocritati, o nulitate de meci! Ala e fotbal?! Si in anii 30 se juca mai rapid si mai frumos! Sic transit gloria mundi...

Bogdan (1 comentarii)  •  12 iunie 2019, 11:01

Steaua armatei nu are nici o legătură cu STEAUA. STEAUA joacă în prima liga. Este exact ca în politica, nu susținem USR ul pentru că avem încrede în ei, ci pentru că nu-i mai suportăm pe ăștia care ne conduc. Steaua armatei a devenit o alternativa din cauza caracterului de 2 lei și a lipsei de bun simt a lui Becali. Din lehamite și din dorința de a scăpa de el, lumea se bucura de prezenta unei legende alături de o echipă inventată. În realitate îl schimbăm pe Becali cu talpan...

acciduzzu (1 comentarii)  •  12 iunie 2019, 17:48

Articol bun, pune punctul pe j. Sintagmă corecta Steaua armatei, care nu lasă dubii despre ce echipa se scrie. La fel de corectă observația că talpanică flutura în van din hârtiuțe, nici o instanță nu va putea impune stelistilor ca ar trebui sa tina cu o încropeală din liga de amatori. Și da, UEFA interzice explicit cluburile departamentele (de fapt traducerea corectă ar fi 'ministeriale'). A nu se confunda cu echipe finanțate de unități administrativ - teritoriale (fie ele primarii sau unități regionale). Cei care susțin contrariul tac mâlc când le ceri un exemplu contrar. Steaua armatei, un proiect născut mort. Dar care continua să înghită bani publici.

Cris (3 comentarii)  •  13 iunie 2019, 9:25

La un club inventat atât de rușinos în birouri, condus și finanțat ca în anii 80, nici nu se putea întâmpla altfel. Vremurile alea au dispărut, echipa asta e ca un dinozaur în lumea modernă, o fantomă inventată nu pentru a face performanță, ci drept paravan pentru a primi niște bani de la buget.

Comentează