Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Edward Buster Keaton 

Până să vină sau nu la FCSB, antrenorul Gazului face exerciții de polemică televizată. Ultimul i-a ieșit de minune

Permalink to Edward Buster Keaton 
sâmbătă, 25 mai 2019, 9:36

Dacă doar citești că Edi Iordănescu a spus că Șumudică a fost afectat de cei 10.000 de metri altitudine de la care tocmai coborâse e într-un fel. Ca și dacă parcurgi textul unei declarații în care spune despre același Șumi că era pe două posturi tv în același timp. E ceva umor, de care ești capabil când în pânze îți suflă un 4-0 a cărui transpirație încă nu s-a zvântat.

Dar dacă-l și vezi pe Edi spunând toate acestea e cu totul altceva. Voce egală, de parcă ar fi citit buletinul meteo. Niciun mușchi mișcat pe chip. Un fel de Buster Keaton, omul filmului mut, care te făcea să râzi fără ca el să fi fost văzut zâmbind vreodată. Minutul de aur al lui Edi Iordãnescu a fost cea mai reușită producție tv a ultimei săptămâni.

Fără supărare, dar replica lui Șumudică, spunând ceva despre controale medicale la Spitalul Militar, a dezamăgit. Mult mai bună fusese poanta din acea dimineațã, cu EDItorialistul.

Vine sau nu vine?
De vreo două săptămâni, în jurul lui Buster Keaton de Mediaș plutește dilema de a merge sau de a nu merge la FCSB. Niciodată Gigi Becali n-a ezitat atâta în jurul numirii unui antrenor. O ofertă clară nu aștepta răspunsul mai mult de câteva minute. Pe Cârțu, de pildă, cu ani în urmã, l-a luat de pe plajã, din Tenerife. Ca să ne referim și la aducerea de jucători, Bălgrădean a fost pescuit de pe aeroport, când tocmai se pregătea să plece în vacanță, și băgat imediat în poartă, după ce Andrei Vlad o comisese destul de urât cu Lazio.

Acum, sorocul a fost fixat pe 3 iunie, asta după ce patronul anunțase oficial încă de pe 11 mai despărțirea de Teja. La Palat deciziile se iau la foc automat, iar această tergiversare e semn că Edi e mai dorit decât a fost orice antrenor din epoca Gigi Becali. Mai mult, și discursul lui Iordănescu junior s-a schimbat cumva. De la negarea vehementã, de la enunțarea sonoră a principiilor sale, s-a ajuns în zona cenușie a lui „vom vedea după finalul play-out-ului”.

De ce nu e Olaru o garanție
Se dau interpretări metafizice fiecărei declarații, fiecărui gest. Transferul lui Olaru în Berceni e luat drept chezășie a preluării mijlocașului cu tot cu antrenor. Dar lucrurile stau și nu prea stau așa. Conform ultimelor spuse, Darius va mai fi lăsat o vreme la Mediaș, urmând a se muta în București abia din iarnă.

Dată fiind, în cazul semnării înțelegerii cu Edi, contondența pe care se anunță a o avea relația patron-antrenor, e foarte posibil ca până atunci, pânã în iarnã, să izbucneascã un conflict și, în momentul îmbrăcării decarului medieșean în roșu-albastru, antrenor la FCSB să fie deja altcineva. Mai degrabă, cumpărarea lui Olaru și suma de transfer, 600.000 de euro, par o indulgențã vândutã Mediașului, pentru ca vocalul „Limoniu” Mărginean să nu facă prea mult zgomot dacă Edi va da curs ofertei de la Becali.

Nu e vorba doar de clauzã
Să zicem că Edi semnează pe 3 iunie, că se apucă de treabă și că, în ciuda clauzei de un milion care-i asigură independența, patronul totuși se bagă. În acel moment, că va fi la o lunã, la trei sau la cinci, Edi va activa clauza, își va lua banii (cum i-a luat și pe cei 300.000 de la CFR) și va pleca, având chimirul plin.

Dar nu despre chimir e vorba aici, ci despre eticheta care i se va pune și pe care va scrie că nu stă pe nicăieri mai mult de câteva luni. De aceea, în ciuda mănoaselor despăgubiri, riscul lui Edi de a veni la FCSB e măcar la fel de mare ca riscul patronului de a-l aduce. Până pe 3 iunie nici nu mai e așa de mult!

Comentarii (25)Adaugă comentariu

libera alegere (1 comentarii)  •  25 mai 2019, 10:59

Haha, niciodata nu m-am gandit la comparatia eroului acestui editorial cu Buster Keaton. Iedu este un alt balon umflat de faima numelui purtat, ce continuitate astepti de la unul care nu sta la un club mai mult de 4-5 luni?

Victor (1 comentarii)  •  25 mai 2019, 13:05

16 Decembrie 2014-20 Iunie 2016 Pandurii Tg-Jiu e mai mult decat cateva luni,e un sezon si jumatate ,iar Edward a plecat de la noi pe buna dreptate datorita problemelor financiare grave. Succes Edi oriunde vei merge! Chiar daca pandurii se vor desfinta tu vei ramane mereu in inimile noastre.

Tom (11 comentarii)  •  25 mai 2019, 15:54

Băieții ăștia sunt mai buni de stand-up comedy decât de antrenorat. Îl ațteptăm pe Bobonete pe banca de antrenor, că tot îi place fotbalul.

?????? (286 comentarii)  •  25 mai 2019, 17:52

Opinați că Edward Iordănescu ar trebui "păzit" de Gheorghe Becali, ?

Vladone (2 comentarii)  •  25 mai 2019, 18:03

1 milion de euro sunt banii pe care beizedeaua lui Tata Puiu ar lua-o în 8-10 ani de antrenorat... Deci l-ar durea în *** de faptul ca va fi etichetat drept ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

addriann (26 comentarii)  •  25 mai 2019, 18:38

Oricine va veni antrenor la FCSB va avea drept obiectiv ( apropiat ) accederea in grupele E.L. In aproximativ 3 luni se va sti daca FCSB sau CFR au promovat in grupele E.L., iar ratarea unui asemenea obiectiv poate avea multe repercusiuni, de la un buget diminuat, la vanzarea unor jucatori sau schimbarea antrenorului...

?????? (286 comentarii)  •  25 mai 2019, 18:55

Opinați că Edward Iordănescu solicită sprijinul opiniei publice să meargă să "antreneze" la FCSB însă să nu îi facă Gheorghe Becali echipa și schimbărie, ? Atunci de ce ar mai merge să "antreneze" la FCSB, ?

Gabriel CERETEU (3 comentarii)  •  25 mai 2019, 19:51

Iordanescu...Pupat iconite (multe !)... aranjamente multiple... Edward ... Steaua(nu mai mult ca Dinamo!) ... Poate si Lita Dumitru... Faceti propozitii cu aceste cuvinte ! Distractie maxima ! Astept derby-ul FCSB_Clinceni ! Salut Bunica !

fuller (1 comentarii)  •  26 mai 2019, 1:43

Nu prea conteaza ce vorbe se schimba ... istoria din ultimii ani a aratat clar ca personalitatea lui Becali nu se va schimba. Asa ca se stie deja care e natura contractului: el va ramane cel care antreneaza peste toti, cu o inspiratie care vine din "lumina" lui interioara . Cei care doresc sa se numeasca antrenori nu au ce cauta la FCSB. Altminteri, ei fac un compromis clar, in ciuda vorbelor publice: primesc bani frumosi in schimbul slugarniciei si tradarii spiritului unui antrenor adevarat. Ii vad tentati pe cei la sfarsit de cariera, carora le pasa mai mult de bani decat de evolutia in meserie. Iordanescu si-ar ciobi cariera cu asemenea compromisuri, si nu cred ca isi va putea lipi la loc reputatia dupa ce va accepta rolul de *** plecata in loc de a fi un antrenor cu coloana vertebrala.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Paul (13 comentarii)  •  26 mai 2019, 21:28

exista puscarie in comuna Clinceni? pt cei din fruntea fecese..behehe

?????? (286 comentarii)  •  27 mai 2019, 22:40

Ați zice că "flatuleala" cu care este "alimentată" și cu care "alimentează", cititorii , presa sportivă , este înlocuitor de performanțe, în sport, ?

?????? (286 comentarii)  •  27 mai 2019, 23:08

Opinați că Gheorghe Becali își dorște de fapt un antrenor precum are Ioan Nicolae la Astra, deci precum Costel Enache, care de fapt este antrenorul lui Alibec pe care ar mai avea de luat 1.000.000, de euro, ? Deci, în concluzie Gheorghe Becali de fapt este nesatisfăcut că de milionul de euro pe care îl avea de luat de la Astra, Astra cu Alibec în lot nu a învins în play-off pe niciuna dintre contracandidatele FCSB, iar Edward Iordănescu se asemănă și fizic și ca mod de a profesa în fotbal cu Costel Enache, ?

?????? (286 comentarii)  •  27 mai 2019, 23:16

Pe lângă cei 300.000 de euro pe care Astra i-ar fi împrumutat de la FCSB, ?

?????? (286 comentarii)  •  27 mai 2019, 23:55

Remarcați și sensul cuvintelor Astra și Steaua, referitor la "căutările" lui Gheorghe Becali, ?

?????? (286 comentarii)  •  27 mai 2019, 23:57

''Războinicul Luminii", ?

?????? (286 comentarii)  •  28 mai 2019, 7:54

De fapt Gheorghe Becali pare a fi în căutarea "Fluierului Fermecat" care să facă oițele să danseze precum le cântă , iar ăștia la fotbal nu au decât fluierece de arbitrii, ?

Vasile Nicolici (1 comentarii)  •  28 mai 2019, 12:36

Edy e un antrenor bun n'am nici o indoiala.Dar daca se duce la steaua inseamna ca sta prost cu caracterul.E bun milionul.Altii au inghitit pt mai putin.Pentru mine ca ai peCV ca ai antrenat FCSB nu înseamna nimic.

Comentează