Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Teja în era informației

Antrenorul FCSB-ului a aflat o veste importantă despre echipa sa la aproape 24 de ore de la publicarea acesteia

Permalink to Teja în era informației
sâmbătă, 11 mai 2019, 1:47

E vineri, aproape de prânz, și Mihai Teja trece prin rutina conferinței săptămânale de presă. Subiectul e meciul cu Sepsi, dar nu numai. E întrebat despre venirea lui Pașcanu, informație publicată masiv, abundent, încă din după-amiaza de joi. Răspunsul e stupefiant: „Nu știu de acest transfer. Acum aud, de la dumneavoastră!”. Iar continuarea se înscrie pe aceleași coordonate: „Dacă mă trezesc cu el la echipă, asta e, ce să fac…”

Tactica întâlnirilor cu presa

Știi că ești la FCSB, că în fața ta vor fi microfoane, camere video, ochi iscoditori și inteligențe care caută să te pună în încurcătură. În consecință, e indicat să te pregătești puțin. Ce te-ar putea întreba ziariștii? Dacă îți dorești victoria la Sfântu Gheorghe? Normal că ți-o dorești. Dacă mai ai șanse la titlu? Vei spune, ca la școală, că deși ele sunt puține, tu încă mai speri. Dar te pregătești puțin și dincolo de tema destul de îngustă a confruntării cu Tandia.

Ce-ar mai putea fi? Dacă se bagă Gigi peste tine? Asta te-au tot întrebat și deja toată lumea știe că se bagă. Despre Șumudică? Aici ești îndreptățit să ridici din umeri, nimeni nu te va condamna pentru asta. Poate despre șuvoiul de accidentări de la echipă, pentru care trebuie să confecționezi un răspuns care să convingă cât de cât. Și obligatoriu despre Pașcanu, vehiculat cu insistență de media.

Pravda și sovieticul congelat

Aerul cu care a receptat Teja vestea cu Pașcanu nu e fals. Niciun pic de teatru, părea de-a dreptul picat din copac. Dacă ar fi citit, ar fi dat un răspuns la două capete. Ceva de genul da, e un jucător bun, tânăr, însă vom vedea ce ne va rezerva viitorul. Însă perplexitatea antrenorului fecesebist nu lasă loc de interpretări. Teja a fost ca acel banc cu activistul sovietic congelat zeci de ani în Siberia, care după ce s-a dezghețat, a dat fuga să ia Pravda și a rămas stupefiat când a citit pe prima pagină despre conflictul de la granița dintre Finlanda și China, semn că între timp Uniunea Sovietică dispăruse.

Din experiență proprie

Acum câțiva ani, în seara meciului Pandurii-Fiorentina din grupele Europa League, am avut bilet la teatru, deși a doua zi dimineață de la ora zece eram moderatorul unei emisiuni tv. În antract am ieșit în foaier (meciul începuse deja) unde câțiva iubitori de teatru și totodată de fotbal m-au întrebat despre isprăvile lui Eric. Eram la curent, intrasem pe net, dădusem câteva telefoane, dar gândeam că poate acei oameni mă vor acuza de superficialitate privindu-mă a doua zi cât de doct vorbesc despre un meci pe care nu l-am văzut. Așa că după spectacol am mers acasă, am urmărit înregistrarea integrală, comentariile de după, iar când mi-am pus lavaliera eram deja doctor în Pandurii-Fiorentina.

Nici Papură nu doarme

Poate că e la modă stilul de antrenor focusat doar pe meciul care urmează. Atât de concentrat încât nu-l interesează nici Liga Campionilor, nici schimbarea polilor magnetici, nimic altceva, incluzând aici și posibila venire a lui Pașcanu. Dar pe lângă faptul că nu e bine să pari dezinformat, să fii dezinformat de-a dreptul e și mai rău. Crede cineva că Papură doarme la Barcelona-Liverpool? Acolo e puțin teatru, menit să-l arate pe antrenorul Craiovei preocupat într-atât de chestiunile tactice alb-albastre încât ignoră orice altă informație. La Teja, în schimb, e ignoranță în stare pură, ceea ce înseamnă în vorbe meșteșugite neprofesionalism, iar într-o exprimare ceva mai simplă, superficialitate.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

Dani.B (1 comentarii)  •  11 mai 2019, 14:01

Aici nu-l condamn. Nu este ca si cum sunteți doxa de informație, calitativ si cantitativ...

Ali Bec (23 comentarii)  •  11 mai 2019, 14:02

Se trage la greu in Teja. Vrea sa scape ciobanul de el. Dar fără sa-i plătească rezilierea.

ionnis (24 comentarii)  •  11 mai 2019, 14:06

Teja for president :))

Zagna (18 comentarii)  •  11 mai 2019, 14:23

Si n-am inteles, Papura e mai "destept" decat Teja ?

corneliu (62 comentarii)  •  11 mai 2019, 14:40

Daca te pregateai intr-adevar, poate ai fi retinut declaratia lui Teja, ca el nu citeste si nu asculta presa! Ce sa citeasca? Cum va fac politica editoriala oamenii politicului si fostii colegi de breasla acum angajati ai FRF? Mai nou dorintele lor? Nu voi l-ati certat pe ciobanel ca nu are fundasi centrali? Patronul s-a conformat. Teja este antrenor, nu manager, ca Jurgen Klopp! El stie ca Becali nu face parte din Cooperatiava Gruparii de Cluj si asa ca rtrebuie sa castige pe teren! De ce nu l-ati intrebat daca nu "vi s-a parut dubios" plasamentul fundasilor Astrei in meciul de poveste cu CFR Cluj? Oare de ce la meciul cu CFR Cluj, CraiOlguta PSD+SRI Dolj, are fix in teren, ca acum doi ani la meciul cu Viitorul, echipa a doua? Astea erau intrebari la cere probabil se pregatise minusculul antrenor Teja! Sau daca era antrenor la CFR Cluj, in vara, ar fi eliminat Dudelange? Asta nu, ca se supara domnii din Politic care conduc si numesc in fotbalul romanesc si dv nu doriti sa..." faceti *** contra vantului", nu?

sss (3 comentarii)  •  11 mai 2019, 14:40

o fi fost ocupat omul zilele astea. nici eu nu am stiut nimic de acest asa zis transfer desi am citit gsp in fiecare zi. nici acum nu gasesc nimic. so, *** buzarine

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan (30 comentarii)  •  11 mai 2019, 14:59

Nu e chiar asa. Presa transfera aproape zilnic pe cineva iar cind se va termina campionatul va fi si mai rau !Teja poate nu are timp sa asculte elucubratiile unor ziaristi...

AFACERISTUL (2 comentarii)  •  11 mai 2019, 15:01

sunt deacord acest TEJA mai bine ar fi ramas la Gaz metan!

IOAN COSTEA (1 comentarii)  •  11 mai 2019, 15:04

nu stiu ce se intamlle se blocheaza trimiterea comentariului!

IOAN COSTEA (2 comentarii)  •  11 mai 2019, 15:05

ce se intampla doar am scris la obiect doar parerea mea ! Pe cine am suparat oare? pe d-nul de la ARAD!

Moromete (1 comentarii)  •  11 mai 2019, 15:06

Papaură e mai bun, că e oltean de-al dvs. Lui îi găsiți argumente favorabile, când de fapt tragem concluzia că antrenorii noștri în general sunt cam superficial. Și din cauza asta suntem unde suntem.

zinzir (1 comentarii)  •  11 mai 2019, 15:17

Omul de fapt a vrut sa sublinieze doua lucruri: ca nu a fost consultat cu privire la aducerea lui Pascanu si ca nu isi pierde timpul citindu-va pe voi.

Marco (1 comentarii)  •  11 mai 2019, 15:18

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

11 (9 comentarii)  •  11 mai 2019, 15:36

Doctor in ce, in elucubatii? Doar doctori si experti pe acolo. Domnul are impresia ca e prieten si cu simtul umorului. Daca provoci hohote de ras nu inseamna ca ai simtul umorului.

Andrei F (98 comentarii)  •  11 mai 2019, 15:38

Vai domnule,mergeti la teatru??? Pai tot teatru este si cand ocoliti si ultima informatie pe subiect despre Papura!!! Cica s- a culcat la pauza meciului lui Ajax...Ca a doua zi a aflat ca totusi olandezii nu au mers in finala desi dupa prima repriza avea 3-0- dupa trei reprize...Dumneata insa nu esti informat,chiar ne demonstrezi!!!! Hai sa vedem daca merita si Buzarin o portie din propriul medicament!!!!

Eugen Qy (9 comentarii)  •  11 mai 2019, 15:54

Si "Veorica" provoaca hohote de ras si cu toate astea are ea cumva simtul umorului ?

BD la munnte si la mare (28 comentarii)  •  11 mai 2019, 16:18

Care e problema daca nu citeste presa de sport devenita intre timp sport-scandal si sport-can-can? Ce mare durere ca Teja nu citeste gsp... BRAVO LUI!

Sebastian (1 comentarii)  •  11 mai 2019, 17:06

Invatati sa faceti diferenta intre un antrenor si un slujitor al lui Becali!

Ion (4 comentarii)  •  11 mai 2019, 17:26

Buzarin se face de ras!Concurenta GSP spune astazi ca Pascanu este ofertat oficial de CFR !!! Se vorbeste de o oferta de 400 000 euro refuzata de Leicester...In GSP am citit ca Papura s- a culcat la pauza meciului lui Ajax!!!! Buzarine ,tine- o tot asa!!!! Sa radem si noi!!!!

motanul incaltat (199 comentarii)  •  11 mai 2019, 18:28

Ai perfecta dreptate mai putin faza cu Papura.... Normal ca a dormit in timpul Liverpool-Barca, normal ca a stins tv la Ajax-Tottenham 2-0 si a crezut ca e o greseala a 2-a zi cind a citit ca Tottenham era calificata. Si stii de ce??? Ca nu are nici cea mai mica legatura cu fotbalul din Vest. Nu a facut absolut nimic ca jucator in afara , nu va face nimic niciodata ca antrenor.Este un zero total.A nimerit ca musca in lapte pe postul asta. Il pricepe exact cum multi din noi pricep fizica cuantica......Pe scurt il ia somnul....Eu daca l-as vede dormind la propriu pe banca CSU in timpul unui meci nu mi s-ar parea nimic deplasat.Exista o vorba : "De unde nu e , nici Dumnezeu nu cere...".

Mediop (42 comentarii)  •  11 mai 2019, 21:26

:)) Prima grija a unui antrenor este sa citeasca ce mai barfiti voi despre transferuri

Durden (126 comentarii)  •  11 mai 2019, 22:10

Unu la mana. Cand in UCL sunt meciuri care fac istorie, unul dupa altul si tu scrii despre teja, e momentul sa iti dai seama ca esti penibil. Doi la mana. Ba da, chiar cred ca poate exista un papura care doarme la un asemenea meci. Daca bale zice ca nu il intereseaza fotbalul, ci golful..din pct meu de vedere amandoi sunt jenanti, dar doar zic, chiat cred ca exista atata prostie pe lumea asta

tipsy (1 comentarii)  •  11 mai 2019, 22:57

Da, ca asta e treaba antrenorilor, sa citeasca aiurelele voastre din tabloidele de sport. Iar aia cu Papura e si mai rea. Stiu ca pentru voi e de necrezut ca exista cineva care sa se uite la snooker in loc de fotbal, mai ales un antrenor, dar aflati ca nu asta e meseria antrenorilor, sa se benocleze la meciuri de fotbal dimineata pana seara ca voi. Asta era acum 40 de ani. Acum exista coordonatori video, scouteri si asa mai departe.

pop sever augustin (1 comentarii)  •  12 mai 2019, 16:27

Rolul lui Teja este sa pregateasca echipa. Privind nesincronizarile si lipsa de profesionalism a patronului si a "fratelui" de cruce, este o fatalitate careia i-au cazut victime mai multi antrenori si jucatori cu oarecare potential... Trist dar adevarat, acest personaj -patronul FCSB- distruge tot ce a mai ramas din fosta Steaua...

Ciollo (7 comentarii)  •  13 mai 2019, 1:40

Olteanule! Astept cu interes urmatoarele *** aruncate catre Ardeal.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (286 comentarii)  •  13 mai 2019, 10:09

@ Ați zice totuși că echipa lui "Gigi- Doiu' ", FCSB, a arătat un fotbal mai bun ,calitativ, cu Teja, decât în perioadă mult mai lungă a mandatului lui Dică, ?

francisc (1 comentarii)  •  13 mai 2019, 11:23

iarasi a pierdut craiova cu CFR CLUJ..CLUJUL ia campionate, craiova are pile la guvern, construieste stadion din bani publici, ai tuturor romanilor, dar nu castiga nimic!

Unul (14 comentarii)  •  13 mai 2019, 19:36

CFR Campioana Romaniei!!! Ce zici *** ??

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (286 comentarii)  •  13 mai 2019, 20:26

Totuși, ce antrenor a trecut pe la FCSB și "a ajuns și bine", în meserie, ? Parcă Olăroiu, însă "în alte vremuri", ?

Emil Calinescu (5 comentarii)  •  15 mai 2019, 13:45

De ce crezi ca e teatru la Papura? Si ce vrea el sa dovedeasca? Daca e teatru, inseamna ca se face de ras intentionat....

Comentează