Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Momente vesele cu Llullaku, Alibec și Dani Coman 

Penalty-ul giurgiuvenilor, singurul lor lucru bun din meciul cu CFR, riscă să producă sancțiuni în club. Ce comic!

Permalink to Momente vesele cu Llullaku, Alibec și Dani Coman 
miercuri, 8 mai 2019, 9:17

Așadar, după cum ați văzut sau ați aflat, la 2-0 pentru CFR, Astra are penalty. Llullaku, abia introdus pe teren, ia mingea, desfide din priviri orice concurență, bate bine, impecabil chiar, sus, fără nicio șansă pentru Arlauskis și pe tabelă diferența se strânge. În acest timp, Alibec umblă la banderola de pe braț și dă semne c-ar vrea să iasă de pe teren, pentru că albanezul i-a uzurpat calitatea de executant tradițional, împământenit, al loviturilor de la 11 metri.

Nu e frumos, dar se mai întâmplă
De regulă, niște chestiuni importante, iar executantul eventualului penalty e un lucru semnificativ într-un meci, se stabilesc dinainte, de la vestiare. Și probabil că Enache hotărâse că Alibec trebuie să execute. Ceea ce a făcut Llullaku e indisciplină, dar și risc. Putea să rateze, și abia atunci nesocotirea unei indicații prestabilite ar fi fost într-adevăr gravă. Dar, cum Ardzen a marcat, și încă într-un mod spectaculos, a la Lăcătuș, că tot s-au aniversat 33 de ani de la Sevilla, golul mai atenueazã din consecințele actului de indisciplină. De regulă, antrenorii rezolvã acest gen de lucruri în vestiar, după meci, felicitându-l pe marcator pentru gol, dar atrăgându-i totuși atenția ca altădată să ceară voie atât executantului desemnat, cât și băncii tehnice.

Vinovați și nevinovați
Așadar, vina lui Llullaku a fost absolvită de gol. Rămâne în discuție Alibec. Mai ales când ești și căpitan, te duci la rebel și-i spui ferm că tu ești cel care trebuie să execute. Nu te autoexilezi la zeci de metri de locul faptei, unde încerci niște exerciții demonstrative de dezechipare de banderolă. Apoi, datoria ta de căpitan, dar și de simplu coechipier, este să te bucuri de gol, nu să faci gesturi de vădită îmbufnare că n-ai bătut tu. Până la urmă s-a marcat, iar o eventuală punere în discuție a lui Llullaku în cadrul colectivului aproape că nu mai are sens. Ești mai vinovat tu că nu accepți golul coechipierului decât coechipierul care s-a dus la var în locul tău.

Neînduplecatul Dani
Dacă la final de meci Llullaku a încercat să nu dea mare importanță episodului, spunând că data viitoare îl va lăsa pe Alibec să bată el, Dani Coman a oferit o adevărată lecție de pedagogie sovietică, decupată parcă din cărțile lui Makarenko. Oficialul i-a criticat dur pe ambii implicați, anunțând amenzi drastice, combătând plin de aplomb astfel de acte de indisciplină. Și uitând că de fapt acel gol din penalty a fost singurul punct luminos într-o seară extrem de întunecată pentru Astra.

Perdea de fum
Așadar, la Astra vor urma sancțiuni pentru acest episod lipsit de profesionism. Nu pentru prestația dezlânată, nu pentru erorile copilărești de la majoritatea golurilor clujene, nu pentru lipsa vădită de chef de fotbal a unei echipe care a fost măcar la fel de moale ca și în multcomentatul meci de la Giurgiu cu FCSB. Asta trebuie să băgăm la cap, că la Giurgiu nu se tolerează indisciplina, chit că aduce goluri! Restul păcatelor mai pot fi trecute cu vederea.

Comentarii (13)Adaugă comentariu

Aqualung (1 comentarii)  •  8 mai 2019, 10:23

De ce să fie sancțiuni pentru jocul slab? Nu așa era directiva? Nu așa era înțelegerea? Cale liberă în finala Cupei României la schimb cu 6 puncte ușoare în play-off?

Andrei F (98 comentarii)  •  8 mai 2019, 11:02

Dar presa cea buna nu a devenit de satira si umor?Cum adica giurgiuvenii au jucat la fel de slab si cu Steaua si cu CFR daca voi gazetarii de frunte numai pe Steaua ati banuit-o de rele?Si daca Astra potrivit voua era echipa lui Becali cum de a jucat la fel si cu CFR?Scrieti orice pentru a merge la casierie...?Cu ce sunteti mai buni decat Alibec,Llullaku si Coman?

observator_federal (17 comentarii)  •  8 mai 2019, 12:23

Se deturnează discuția spre jocul slab al Astrei împotriva tuturor adversarilor (parcă, totuși, CFR-ului i-a făcut ceva probleme, în Cupă măcar...). De fapt, motivul sesizărilor din partea Craiovei și - finalmente - a FRF-ului, este poziția nefirească (financiar) a Astrei față de Gigi Becali (poziție poate și ilegală, nu înțeleg prea bine de ce un patron se împumută la alt patron din Liga 1, eludând circuitul bancar). Aceasta-i problema ce trebuie rezolvată de Comisia de Disciplină a FRF - dosarele sunt încă ”în pronunțare”? - spre a se evita instaurarea anormalului în fotbalul nostru devenit, oricum, un mediu (absolut) infracțional, măcinat de corupție! Și nu pedalați foarte tare pe ideea unui noncombat al Astrei în meciul de luni seara, un meci al cărui rezultat a fost la un moment dat pe muchie de cuțit, când se prefigura chiar o turnură perfect posibilă a jocului...

Vladone (32 comentarii)  •  8 mai 2019, 14:09

Astra atata poate... sau atata vrea sa poata. Legat de amenda, este perfect normal sa fi amendat cand nu respecti ordinele antrenorului. Daca Llullaku nu e amendat se creaza precedentul " poti sa nu respecti ordinele de pe banca daca dai gol". Si vine poate finala cupei cand Astra poate beneficiaza de 11m, Balaure plin de tupeu ia mingea de la Alibec, bate si da peste poarta. Amenda de dupa va fi tardiva.

lulu et comp (1 comentarii)  •  8 mai 2019, 16:24

sunt circari penibili lulu si trupa. dar mai penibila e trupa de blatisti a lui petrescu care o sa fie eliminata in primul tur preliminar de campioanle fortelor futbolului din dsn marino si gibraltar!

patrutreitrei (5 comentarii)  •  8 mai 2019, 16:36

Ce-mi place de lulu et comp, şi restul care-i fac blatişti pe clujeni. Băi, puţe triste: a fost blat la 2-0-ul aplicat FC5B-ului??? Sau i-au executat pe bune??? De câte ori a fost în stare FC5B să bată blatiştii lui Petrescu în ultimele două campionate??? Aud? Nici măcar o singură dată din 7 meciuri? Şi mai aveţi tupeul să vorbiţi de alde Astra şi Dudelange? Păi dacă ei sunt aşa de slabi, VOI ce sunteţi? ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pt433 (3 comentarii)  •  8 mai 2019, 19:15

Băi, *** *** "***" - (***) ***. Toata lumea calificata (inclusiv GSP) a recunoscut ca cfr-petrescu chinezu ratat a obtinut 50% din puncte din blaturi si mila arbitrilor. De aia o sa fiti eliminati rusinos din Europa la inceput de iulie!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fecefecesebe (2 comentarii)  •  8 mai 2019, 19:30

Oameni buni, tratati mesjele de la andrei f ca spam... omul asta traieste in lumea lui si cred ca meciurile le vede noaptea in somn... acolo se joaca cum isi inchipuie el. Pe cineva mai stupid si mai rupt de realitate nu am vazut, oricat de infocat suportr ar fi.

?????? (286 comentarii)  •  10 mai 2019, 14:29

Ce opinii aveți totuși despre evoluțiile lui Radu Crișan, fundașul de 1,97 m și 23 de ani de la Astra, care a mai jucat anterior și mijlocaș la închidere, ?

Comentează