Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Minciuni de campioni

Țucudean a vorbit clar despre problemele sale la inimă, cele pe care CFR-ul se străduiește de mai mult timp să le ascundă

Permalink to Minciuni de campioni
sâmbătă, 20 aprilie 2019, 10:51

Clubul pe cale să ia a doua oară la rând campionatul minte de îngheață apele. Se dă de ceasul morții să ascundă adevărul, dă comunicate îmbățoșate, îi ceartă aspru pe toți cei care au prins un fir de adevăr și l-au făcut public. Povestea inimii lui George Țucudean și a minciunilor oficiale ale clubului său e imaginea clară a modului în care în România vocile oficiale ascund adevăruri deranjante, servind publicului o zeamă dulceagă a dezinformării.

Sarabanda aburelilor

Când Țucudean nu s-a simțit bine la pauza unui meci și a plecat direct la spital, CFR-ul a invocat o indispoziție a atacantului său. Când George n-a făcut deplasarea la Craiova, s-a vorbit ba despre un guturai, ba despre ceva jenă musculară. Când golgeterul a dispărut subit de pe foaia oficială a meciului cu Viitorul, ultimul dinainte ca Țucu să meargă la echipa națională pentru meciurile cu Suedia și Feroe (la care, firește, că el n-a mai ajuns), oficialii au avansat ceva de genul unei accidentări la antrenamentul din dimineața meciului, în contact cu un coechipier. Un scenariu abracadabrant, care-l punea într-o lumină proastă pe Minteuan, chipurile un antrenor care cu câteva ceasuri înainte de un meci important face ședințe de pregătire în care pune accentul pe agresivitate.

Ischiogambier? Chiar așa?

Presa a început să vorbească despre ceva probleme cardiace ale lui George, însă clubul campion al minciunilor n-a lăsat lucrurile așa. A emis un comunicat arțăgos, „suntem stupefiați”, „zvonuri” „știri false”, localizând doct afecțiunea golgeterului la nivelul „mușchiului ischiogambier drept”. Lecție de anatomie, nu alta! Rembrandt în stare pură! După denumire, acel mușchi se află în zona gambei drepte. Inima e ceva mai sus și pe stânga. Doar un metru și ceva mai încolo, pe partea cealaltă. Ischiogambier, băgați la cap! Și nu mai inventați știri false!

Petrescu pus în încurcătură

La primul său meci după revenirea din China, Dan Petrescu a fost întrebat și el despre Țucudean. A făcut pe niznaiul, a cam scăldat-o, că nu știe, că nu l-a văzut, că e indisponibil. Chiar așa, să te întorci la CFR să iei și al doilea campionat și tu să nu știi exact de ce suferă golgeterul echipei tale?! Dar parcă această ridicare din umeri nu e atât de urâtă precum mutarea anatomică a unei afecțiuni a inimii la nivelul gambei. E mai puțin incriminant să spui că nu știi decât să spui cu totul altceva decât știi.

Scara valorilor

Alaltăieri, Țucudean a lămurit lucrurile, și i-a liniștit pe suporteri, inclusiv pe cei ai echipei naționale, spunând că e într-adevăr vorba de o problemă la inimă, dar nu de una foarte gravă. Cu câteva zile în urmă, bunicul lui George declarase cam același lucru, localizând suferința tot la nivelul cardiac. Probabil că nici lui George și nici familiei sale nu le convine să se știe despre o astfel de problemă, mai ales că oferte sunt destule pe adresa fotbalistului român al anului 2018. Dar vorbim despre acel gen de oameni pentru care adevărul e valoare supremă. Pentru CFR, prima pe scara axiologică e minciuna penibilă, degradantă pentru oricine, cu atât mai mult pentru clubul campion. E nedemn să prostești oamenii, să le spui că inventează și că mint, când de fapt cel care minte ești tu!

Comentarii (32)Adaugă comentariu

milionean ovidiu (2 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 11:16

O compunere de clasa a patra. Ziarist de Chiajna pt. gazeta de perete de la CAP- ul din sat

Chis Alexandru (6 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 12:06

Minciuni-dezinformari-manevre de culise este tripticul favorit al celor de la CFR Cluj! Nu degeaba se spune ca CFR este "echia secreta", adica acea echipa care este favorizata din umbra de catre anumite forte oculte care isi afla originea pe la Cluj. Ce echipa are "suportul" nemijlocit al CCA? Evident CFR Cluj! Ce echipa este "trup si suflet" alaturi de Burleanu si FRF? Evident aceeasi CFR Cluj! Cu alte cuvinte chiar ma intreb daca nu cumva Craiova si FCSB alearga dupa himera numita titlul de campioana? Cum este cu tittlul in Romania? exact ca in "O noapte furtunoasa" sau "D-ale carnavalului" cu seful celor care apara linistea in urbe care, de fiecare data, castiga premul de la tombola.

CCC (8 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 13:19

Scoala lui muresan nu se dezminte... . securistii fac in continuare ceea ce au invatat si stiu cel mai bine. Tipic pentru romania, in general, hotul striga "HOTII!!".

caneto (7 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 15:42

Domnu’ Alin, despre ce comunicat vorbeşti? Auzisem eu ceva, aşa că am căutat comunicatul zile în şir pe gsp şi pe site-urile concurente. De pomană. Niente. Am fost nevoit să mă duc la site-ul sursă şi da, l-am aflat, e despre Ţucu, mercenari şi altele. Şi da, CFR a ascuns problema lui Ţucu. Iar voi aţi ascuns comunicatul. Care-i diferenţa?

Ciontolac Bogdan (1 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 16:00

Pt milionean ovidiu....esti ***....de un milion de ori ***!

claudiu (1 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 16:48

ziarist de 2 ron...pai ma ziarist de *** la orice echipa sant probleme ce tin de bucataria interrna....becali minte de ingheata apele dar le dezgheata la muntele ATHOS...ce mare articol cred ca ai trecut clasa la sectiune prostul satului

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tibisor (15 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 16:57

Toate echipele fac la fel ... dar pentru Buzarin , CFR-ul e ceva special ! Mereu i-a " stat in gat " echipa din Ardeal ! Un prazar de mana a doua , ce mai !

Poli 21 (55 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 17:25

*** nu se dezminte, este ca un taur ( doar ca e un biet ***) care vede rosu cind e vorba de vreo alta echipa decit ce a ciobanului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stelu (3 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 17:28

Poate CFR-istii au motivele lor sa ascunda.Dar nue obligatoriu sa dea raportul la "aragazul cu patru ochiuri Buza"., altfel un nichiperci de ziarist de fituici, care NU A FOST IN STARE SA MODEREZE O EMISIUNE DE O ORA ! Acum e geniu in analize, documentari, comentarii. Sper ca vei incepe sa scrii in sfarsit unde trebuie: in buda pe hartie igienica!

motanul incaltat (199 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 18:17

Tucudean e unul dintre cei mai bogati fotbalisti in activitate nu atit prin sumele obtinute din fotbal cit mai ales ca baniilor proveniti din familie. Sa continui sa joci cind ai probleme la inima e ceva de domeniul prostiei....Ce club din strainatate o transfera un jucator cu probleme la inima eu nu prea stiu....La ce aparaturi au in vest ii vad problema si eu care nu sunt medic, dar un specialist.....Insa se pare ca medicii din Cluj sunt cei mai incompetenti din lume.Si chiar cei din Bucuresti sau Constanta ca Tucudean a jucat si pe acolo......

Chis Alexandru (6 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 18:26

Unora dintre cei care au postat: Observ ca va place sa fiti mintiti si pacaliti, sa nu cunoasteti adevarul despre ceea ce se intampla pe la echipele care au "sustinatori din umbra". Sa va fie de bine dar daca si sotiile dvs ar face la fel, ascunzandu-va adevarul, v-ar conveni? Sunteti exact ca toti cei care clameaza adevarul dar accepta cu bucurie minciunile si dezinformarile. De aceea suntem condusi de cine stiti dvs pentru ca... mint exact ca stafful tehnic de la CFR Cluj.

Máthé Laszlo (1 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 18:29

Voi nu puteti scrie echidistant despre nici o echipa daca nu-i vorba de fcsb, de CFR MANDRIA ARDEALULUI nu ma astept sa o faceti niciodata. SUNT ACRII STRUGURII!!!

mordved (4 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 18:50

Ceva la inima care nu e grav? E o prostie mai mare decat ''ischiogambierii''.

Poli 21 (55 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 18:52

Revenire : daca spun ca sunteti niste *** este vulgar, jignitor sau o trista realitate ??

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

laurian (1 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 21:20

Condiția medicală a oricui este o chestiune personală și privată. Cine este în eroare aici este ziarul dvs. și toată presa care dorește să cunoască informații ce în mod normal jeneaza spațiul privat al unei persoane. Mie mi se pare o dovadă de respect față de tine că acest club ți-a răspuns la o întrebare la care trebuia să-ți dea flit de să nu te vezi.

ca lio Cock Guolua, bre, la Ruăn (56 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 21:27

...și iacă se trezi voievodatul cel mai mincinos, istoricește vorbind, să facă morală principatului cel mai puțin mincinos, istoricește vorbind... Se răsturnă lumea cu chiulu-n sus, bre, se răsturnă! ...vezi, ce înseamnă că ți-o'nfipse încoa', americanii, aia, bre... scutul!? Dintr-o dată, deveniși și tu juma' di american... Adică: cinstit, harnic, logic și, pi deasupra, te contaminași și di la ioha ăla care veni di la muică-sa dîn țară străină, fu pus acilea, așa că făcuși și tu trebili altfel, acu': bine făcute... Ce naiba! Da' ia spune-ne nouă: de ce seamănă Neluțu Varga ăla (în ciuda numelui lui) a regățean? ...că dacă-l văd pe stradă în Cluj îmi închipui că-i din Craiovița Nouă... Iar dacă mai și deschide gura să vorbească, sau dacă ia niște decizii decisive în clubul feroviar al muncitorimii maghiare din Cluj, devin chiar sigur că-i regățean... Din Pipera...

gido (2 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 21:41

buzarine ...ar trebui sa ne lamuresti si pe noi ce inseamna , cand nici nu-ti dai demisia , nici nu esti demis ...c-asa e pe la olteni ...

Thernandier (1 comentarii)  •  20 aprilie 2019, 23:44

Cum bine a remarcat laurian mai sus, un om bine educat nu-şi discută problemele de sănătate decât cu medicul. Din câte ştiu, şi un titan al GSP a suferit o intervenţie pe inimă, mult mai dificilă, într-o discreţie totală. Cel mai probabil, clubul a respectat dorinţa jucătorului în ceea ce priveşte discreţia intervenţiei. Dacă vestea a răsuflat şi a fost publicată, cu atât mai rău pentru ceea ce înseamnă presa azi. Ca să acuzi clubul că a ascuns intenţionat afecţiunea lui George Ţucudean, în ideea de a nu-i scădea preţul unui eventual transfer, e de speţa Elodiei Ghinescu. Sorry!

dom_semaca (3 comentarii)  •  21 aprilie 2019, 7:58

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ghita (8 comentarii)  •  21 aprilie 2019, 8:20

La cate minciuni si gogosi turnati voi asa zisii jurnalisti,CFR este mic copil pe langa voi dezinformatorilor,manipulatorilor

pop ion (23 comentarii)  •  21 aprilie 2019, 8:34

Dupa cum bine se stie, din vremuri foarte vechi, populatia Globului este in continua crestere, doar inteligenta ramane constanta. O dovada este si articolul anti CFR scris de un stelist jalnic.

Dan (1 comentarii)  •  21 aprilie 2019, 10:02

Sunt fan al Craiovei si acolo se intampla fix aceleasi lucruri. Comunicate pompoase si artagoase care cearta presa si peste o saptamana se contrazic. S-a intamplat la demisia lui Mangia cand au zis ca il sustin, s-a intamplat inainte de plecarea lui Mitrita cand au zis ca nu o sa-l dea in iarna. S-a intamplat in fiecare an cand au zis ca nu vor vinde decat un jucator pe sezon. Cu toate astea publicul nu-i taxeaza pentru minciuni...taxeaza doar presa pe care o urasc (exemplu in comentariile de la editorialul de fata unde fanii CFR il injura pe Buzarin fara motiv). Probabil ca asta meritam ca tara, asta e mentalitatea...sa fim mintiti pentru ca suntem prosti si credem...cel mai elocvent exemplu se afla la guvernare. Daca asa merge treaba cine-i vinovat? aia care mint sau aia care cred?

Vanis (1 comentarii)  •  21 aprilie 2019, 10:03

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

keepcalm (12 comentarii)  •  21 aprilie 2019, 10:10

Ca sa acuzi un club din romania ca minte tre sa fi un maestru al adevarului, ori voi presa sunteti maestri ai minciuni, ai cancanului a tot ce poate provoca un clickbait ....

albon Victor (1 comentarii)  •  21 aprilie 2019, 11:30

Un om care a ajuns ziarist din greseala!!Cine la invatat sa faca un astfel de jurnalism sportiv?este la nivelul unui ***.Rusine!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Paul (13 comentarii)  •  21 aprilie 2019, 11:45

nu l-a mai insagetat inima cand a dat gol aseara?

Cosmo (48 comentarii)  •  21 aprilie 2019, 15:49

Las ca da psd craiolguta comunicate și declaratii pline de adevar, ca buzarin de talent.

llie (2 comentarii)  •  21 aprilie 2019, 19:10

Cat de mult regret acea unire cu regatenii. Cat de mult doresc sa ne separam A dat gol si in mintea olteanului care crede ca echipa se poticnea . Cata rusine.

llie (2 comentarii)  •  21 aprilie 2019, 19:20

Buzarine, cat de mult regret unirea cu regatenii.

uzu (1 comentarii)  •  22 aprilie 2019, 0:24

io-s sincer curios daca cineva il plateste pe Buzarin pentru ineptiile pe care le scrie ... eu nu-s nici cu CFRu nici cu Steaua nici cu Craiova ... ma intereseaza foarte putin cine ia campionatul, dar cine a zis mai sus ca lui Buzarin ii sta CFRul in gat, avea maxima dreptate.

Ilie (1 comentarii)  •  22 aprilie 2019, 10:04

Va spun eu domnule Buzarin de ce. Pentru ca in Ardeal inca mai stim sa fim discreti si sa respectam suferinta altuia. Si va mai spun ceva.Avem un regret mare ca ne-am unit cu voi. Dar nu va mai dura mult. Tu nu simti pulsul cand vii in Ardeal, sau scrii numai din birou. De ce pentru localitatile din Ardeal usor ajung la cerintele tarilor civilizate. Am fost in Oltenia ta recent si am vazut cum din trei masini in mers aruncau bidoane de plastic.

andi (1 comentarii)  •  22 aprilie 2019, 20:38

buzarine,esti praf

Comentează