Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Eventuri verzi pe pereți

Înainte de semifinala cu Viitorul, oltenii au vorbit despre event. Au uitat să specifice anul și veacul

Permalink to Eventuri verzi pe pereți
vineri, 5 aprilie 2019, 10:54

E Mangia blocat? A intrat în pană de idei și de inspirație? Sau atât poate în acest moment lotul oltean, secătuit de plecările în serie și trădat aproape meci de meci de niște apărători din care s-a scurs totul, rămânând la iveală doar modestia lor remarcabilă? E varianta mai apropriată de adevăr. Cine mai are dubii, să privească faza golului doi al Viitorului, când Rivaldinho a zbughit-o printre contemplativii Acka și Kelici, care stăteau la distanță unul de altul, de parcă mâncaseră usturoi și expirau urât mirositor!

Mister Dinu, pe asta n-o știai!
Recent, după meciul cu FCSB, Cornel Dinu l-a făcut praf de Donkor, numindu-l „decor”. Nu văzuse faza din minutul 94, când pupilul lui Inter a șutat de la un metru în umărul-pieptul unui adversar. Cu mingea la picior, în loc să se concentreze pe ce are de făcut, urmașul lui Burgnich și al lui Beppe Bergomi dădea din mâini de parcă ar fi dirijat avioanele la aterizare! Cerea penalty, fiind totodată la minge! Dacă faci asta la Inter, nu mai ai voie să te apropii vreodată de Corso Vittorio Emanuelle la mai puțin de o sută de kilometri!

Și tot de-ale apărării
La golul egalizator al Viitorului oltenii au părut extrem de surprinși că Rivaldinho a executat repede acel aut spre Drăguș, de unde mingea a ajuns imediat la marcatorul Houri. La vreo 50 de metri de miezul evenimentelor, vreo patru băieți în albastru păzeau strașnic doi adversari în negru și probabil că toată echipa Craiovei se aștepta ca Rivaldinho să lase mingea pe tușă pentru De Noojier, că doar așa s-a stabilit la Coverciano și la Vatican, că autul îl bate fundașul stânga. Ei bine, nu! A executat vârful de atac, iar Craiova a primit un gol enervant în simplitatea lui.

Și golul oltenilor a fost tot simplu
Acum aproape două luni Craiova bătea cu 2-0 CFR-ul jucând extrem de simplu și marcând la fel de simplu. În semifinala de Cupă a copiat rețeta, deschiderea scorului venind de la portar, apoi duel câștigat la mijloc, minge ajunsă la Fortes și pasă de gol la Bancu (pus, în fine, pe postul care-i convine). La acest lot, cu mingicarii” expatriați pe sume frumoase, Craiova are nevoie de simplitate. Când gâdili prea mult mingea într-o linie de mijloc, în care mai nou se insistă pe Bic (suntem totuși pe stadion, nu la frizer!), nu te poți aștepta la lucruri mărețe.

Nu e loc de filosofii
S-a țesut înaintea acestei semifinale de Cupă ideea că oltenii vor folosi garnitura standard cu Viitorul și o echipă de rezerve duminică, împotriva CFR-ului. Întâi, nu mai e loc de astfel de arabescuri în fața unui public tot mai nemulțumit. Apoi, cum să bagi echipa a doua când tu nici pe prima n-o prea mai ai?!

Comentarii (15)Adaugă comentariu

Fabius (10 comentarii)  •  5 aprilie 2019, 11:18

"...atât poate în acest moment lotul oltean, secătuit de plecările în serie și trădat aproape meci de meci de niște apărători din care s-a scurs totul, rămânând la iveală doar modestia lor remarcabilă ". Cred ca daca te opreai aici era un articol obiectiv. Nu uita Alin, pana acum Universitatea Craiova pare singura echipa care, anul acesta, si-a jucat corect sansele si in campionat si in cupa si asta s-ar putea sa o coste foarte scump. In final trebuie spus ca daca am ajuns sa visam la campionat si cupa asta se datoreaza si lui Mangia care a facut din *** bici, dar inca nu pocneste foarte tare.

a dica (47 comentarii)  •  5 aprilie 2019, 12:26

@ Fabian. Fii mai concret, cum adica este singura echipa „care, anul acesta, si-a jucat corect sansele si in campionat si in cupa”. Te gandesti si la clasamentul privind greselile pro ale arbitrilor? Sau numai la chestia aia cu iepurii la care s-a amuzat pana si Mangia cand, parca simtind ceva, un gazetar craiovan a tinut sa-i atraga atentia privind acest risc. Ce sanse si-au aparat in cupa pana acum cand ei au jucat doar cu echipe de ligi inferioare? Reveniti cu picioarele pe pamant ca va sta mai bine.

addriann (26 comentarii)  •  5 aprilie 2019, 12:35

Foarte bun articolul, asistam poate la cea mai proasta perioada prin care trece echipa Craiovei... Asta si datorita transferarii , in 2019,a unor jucatori fara prea mari perspective, care nu au adus un plus in jocul echipei. In vara lui 2018, chiar daca au plecat Gustavo si Baluta, au fost adusi, printre altii, Pigliacelli, Koljic,Cicaldau, care sunt deja titulari incontestabili . La ora actuala insa, titularul Fortes poate lua eventul doar in competitii cu echipe de ,, frizeri "...

dumitru vuza (12 comentarii)  •  5 aprilie 2019, 12:47

”nu zice hop până nu sari” !! io zic sa mai asteptam si meciul retur !!

George Pip (2 comentarii)  •  5 aprilie 2019, 13:16

Povestea e complicata. Peste toate, aducerea lui Mangia e una din mutarile cele mai bune ale Craiovei. E suferinta mare la capitolul competenta a tehnicienilor in tot sportul romanesc. Se vede de la o posta ca e altceva, ca poate altceva. Ca are cunostinte, gandire, inspiratie, indrazneala cum rar se gasesec la noi acasa. Nu stiu cat o sa mai stea in Romania, oricum fotbalul de la noi a avut de castigat prin prezenta lui. Dar poate si plecarea lui va aduce un castig. Poate Cicaldau, Mateiu, Mihaila vor trece si ei la nivelul profesional urmator, italian bineinteles.

Alex (65 comentarii)  •  5 aprilie 2019, 14:25

Buna ziua! Patronul si oamenii din echipa de conducere a Craiovei ar trebui sa fie mai uniți ca niciodată pentru ca vor sfarsi prin a le stabili alți oameni strategia si filozofia clubului! In primul rând deși s-a explicat strategia clubului, adică vânzarea unui jucător pe sezon sau a acelui jucător care ajunge sa câștige intr-un an in străinătate cat 5 in Romania, ziaristii filozofi ne explica cum fac ei renunțând sa muncească la gsp pentru un ziar mic. Cand antrenorul Mangia, omul care evaluează corect echipa, oamenii aceia cu care iti dai seama daca esti Dacia sau BMW evita sa dea o declarație cum ca ne batem la titlu, aceeași Ziariști de pe la Digi il șicanau cum ca .... S-a vorbit 1 saptamana prin ziare cum Craiova o face pe CFR campioana si nu cum Viitorul sau CFR joaca cu echipa de rezerve, împingând Craiova sa cedeze unei presiuni psihologice din care par sa câștige CFR Steaua Viitorul si Astra....Cred ca o varianta buna era sa se facă un obiectiv realist ...locul 2-3 si o finala a Cupei ....Craiova sta la ora actuala in 4-5 jucatori si are o banca de rezerve subțire ....si deși nu obișnuiesc sa arat vinovați dar eu cred ca: Rocha, Aka, Donkor, Fedele, BIC, nu au ce cauta la Craiova, ca Mateiu, Cicaldau si Kelici sunt obosiți ....iar tinerii întârzie sa apăra ....deci locul 2-3 ar fi realist, iar pe termen lung e un semnal de alarma ....Sorin Cârțu va fi un mare manager daca împreuna cu Mangia vor face o buna echipa....Zi faina sa avem!

Nic (1 comentarii)  •  5 aprilie 2019, 15:00

Bun articol, cu subiect si predicat. Ca microbist batran, mi-e dor de scriere directa, si mi-e sila de invartirea in jurul cozii a maestrului, sau de glumitele de licean cu cosuri ale geambasului. Multumesc Alin, de la un chibitz care in vremea lui Ceasca avea printre putinele bucurii citirea Sportului (nu partea de sus a primei pagini, desigur).

M. Dionis (31 comentarii)  •  5 aprilie 2019, 15:16

Daca tot facem parada de cunostinte generale de toponomastica milaneza, macar numele trebuie scris corect: Vittorio Emanuele (un singur "l")

Mordved (4 comentarii)  •  5 aprilie 2019, 16:26

Articol foarte bun, extrem de critic, izvorat dintr-o irepesibila dragoste pentru leii alb-albastri (cel mai adesea reprobabila, deontologic vorbind). Poate au fost vanzari nepotrivite, dar poticneala Stiintei sta in mediocritatea sau inadecvarea lui Mangia.

Vlad (8 comentarii)  •  5 aprilie 2019, 22:29

2 meciuri mai putin reusite. Atat timp cat exista sanse matematice, mai credem in event. Pt ca ... da! Speranta moare ultima!

motanul incaltat (199 comentarii)  •  5 aprilie 2019, 23:19

Cu Donkor faci o greseala----eu cred ca facut asa ceva si la Inter si a primit interdictie nu de 100 de km ci de vreo 2000. Asa se face ca a ajuns la Craiova.Pur si simplu cu jucatorii de acum , CSU nu ca nu merita nimic dar nu merita nici play-off-ul. A transferat de la Gaz Metan care evolueaza in play-out si a adus jucatori liberi de contract care nu aveau fata nici macar de Gaz Metan adica de play-out. Acka, Donkor si altii vreo 4 sunt doar niste pietre de moara.Marcel Popescu nu i-a vazut sau e vorba de comisioane ascunse????In plus fara Erwin Kolici accidentat si chiar fara Adrian Cirstea, CSU e acum o echipa ce ar trebui sa se bata la retrogradare.Multumim Marcel Popescu si Rotaru... Daca aveti voi conturi in off-shore ce va mai intereseaza de fraierii???Sa vii , sa platesti un bilet ca sa-l vezi pe Donkor si Acka mi se pare de cascadorii risului......De cite ori sa vii pt stadion??? Mai vii si pt echipa.... Dar care echipa?????

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 10:54

...nu putem face performanta fara bani ...si fara mai multi jucatori olteni de valoare si caracter ...

Ionescu (9 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 14:14

Din păcate, am auzit ceva din care nu se mai poate ieși. Că Mangia ar vrea să fie demis, pentru a primi o sumă extrem de importantă, iar oficialii Craiovei speră ca antrenorul să-și dea demisia.

Ionescu (9 comentarii)  •  6 aprilie 2019, 14:18

Duminică, merg la stadion, alături de trei prieteni, dar pt. ce? Că nu mai știu. Cumnatul meu a cumpărat 10 bilete pentru câteva cunoștințe din Cleanov, deci lumea vrea să vină, în număr cât se poate de mare; mai avem însă pt. ce?, în condițiile în care am aflat și aceste lucruri. evocate mai sus?

Comentează