Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Conceicao a plecat în permisie 

”Vă mulțumesc și ne vedem în curând”, scrie portughezul în mesajul său de despărțire. E clar că așa va fi!

Permalink to Conceicao a plecat în permisie 
joi, 21 februarie 2019, 9:59

Minteuan nu e manta de vreme rea. El e al clubului, a jucat ani la rând la CFR, a urcat cu echipa din ligile inferioare, pregătea echipa secundă și e normal ca atunci când n-ai soluții sau nu le ai doar pe moment să apelezi la un om aflat la îndemână. Adevărata manta de vreme rea din Gruia se ține la păstrare într-un șifonier din Portugalia și pe eticheta de fabrică scrie Antonio Conceicao da Silva Oliveira. Cheia șifonierului o are Iuliu Mureșan, dar nu e exclus ca oamenii din imediata sa apropiere să-i fi copiat mulajul în ceară în posibilele momente de neatenție ale fostului clasic președinte din Gruia.

„Am făcut tot ce am putut”

Prozatorul lusitan al Școlii Ardelene le mulțumește suporterilor, le transmite că pleacă având conștiința împăcată și îi asigură că a făcut tot ce a putut pentru ca lucrurile să meargă bine. A putut să bată clar FCSB-ul la București, să câștige mai multe meciuri la rând înainte de pauza de iarnă, unele chiar cu 5-0 sau cu 5-1, într-o manieră atipică pragmatismului genetic al echipei transilvane.

Dar n-a putut să treacă de Dudelange, firma de biscuiți invocată de rivalii regățeni. N-a putut să pună ordine într-un vestiar zbuciumat, în care armonia româno-portugheză, atât de lucrativă de mai bine de un deceniu încoace, a arătat fisuri. Și nici n-a putut să bată cu pumnul în masa conducerii pentru eternul refren „să vină banii la băieți”. Ultimele două lucruri ar fi stat în puterea unui antrenor dăltuit dintr-o altfel de rocă. În puterea lui Dan Petrescu, de exemplu.

Priceperea conducătorilor

Acum, după Conceicao, se caută un antrenor mai puțin blând decât portughezul. Toni e un tip digerabil atât de către conducere, cât și de către jucători, însă pentru titlu e nevoie de mâncăruri mai grele și mai iuți, care să-ți pună ficatul la treabă. Iar fără titlu se aude că multipla campioană din Gruia ar fi pândită de faliment!

Aici intervine în ecuație dibăcia conducătorilor. Cât a fost Iuliu Mureșan la club, CFR a străbătut și perioade proaste, a trecut prin play-out, a terminat o dată pe 11, dar n-a fost în pericol să falimenteze. Acum se aude, chiar dacă doar la nivel de zvon, de falimentul unei echipe care a câștigat campionatul cu doar nouă luni în urmă. Prin comparație, efemerul Urziceni a mai supraviețuit doi ani după titlul din 2009. Și tot prin comparație, această stare de haos din Gruia îi umflă acțiunile lui Gigi Becali. Cu toate păcatele patronului, cu enervantele sale ingerințe la echipă, cu comentariile sale adesea absurde, roș-albaștrii n-au trecut niciodată prin astfel de momente.

Ce înseamnă „curând”?

Mister Toni va merge acasă și va avea mereu telefonul deschis. Ne-a transmis că ne vom revedea curând și sigur așa se va întâmpla. Știe deja drumul către Cluj, șefii din Gruia știu de unde să-l ia. S-ar putea să experimenteze ceva pe la Morierense, Olhanense, Penafiel, locuri pe care le-a mai călcat și care se află la periferia interesului, departe de luminile rampei lusitane. Niciodată Conceicao n-a fost antrenor de Benfica, Porto sau Sporting, nici măcar de Braga, unde și-a petrecut, în anii optzeci, cea mai mare parte a carierei de truditor fundaș dreapta. Și de multe ori ne-am pus întrebarea dacă e măcar antrenor de CFR. Depinde de perioada prin care trece CFR-ul. La ce vremuri se anunță, s-ar putea ca acel „curând” din mesajul de despărțire să dureze foarte puțin.

Comentarii (8)Adaugă comentariu

whiteredarad (21 comentarii)  •  21 februarie 2019, 10:39

Tot ii dati cu "Dudelange", si voi , ca si MM. Pai Dudelange-astia au fost eliminati dupa ce au condus cu 1-0, pe San Siri si au aratat o va;oare destul de buna. Apoi Conceicao nu a fost la primul meci, cu ei, cind Allauskis a avut "orbul gainilor". Mi-e clar nu va place CFR-ul, mai ales ca sta in fata celor din Bucuresti. dar..."nu mor caii,..cind vor...cainii " !

daniaania (1 comentarii)  •  21 februarie 2019, 14:36

D-le Buzarin este clar ca lumina zilei ca folositi in acest material ardei iuti. O fi CFR-ul in probleme, da cine nu ii in liga Betano? Foarte multa critica pe CFR, oare noi suporterii nu existam pt. voi ??? Antrenorii vin si pleaca la fel si investitorii.Raman campionatele castigate, cupele, jocul minunat al CFR-uli in UCL cand a facut 10p.(o sa mai fie, cu siguranta) Parca extista o frustrare sudista permanenta pt. noi. in presa si la tv. O zi buna.

Canadianul (14 comentarii)  •  21 februarie 2019, 15:21

Gazatarule nu mai sti cum sa dai in CFR ...a fost inlaturat ca nu a dat randament ...3 meciuri in care am pierdut puncte precioase ...binenteles tu ar fi placut sa stea si sa conduca pina la sfirsit meciuri "fara noroc" sau catastrofale ...sa cistigati voi din sud campionatul ...poate ...poate seful tau BegAli sau Craiova ....ce URA mai puteti avea tot ce este ardelean ....Rusine sa va fie *** frustrati !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Petro Burgener (21 comentarii)  •  21 februarie 2019, 17:11

Dle Buzarin, acest Conceicao nu a plecat in permisie, a plecat definitiv din fotbalul romanesc! Cine de la noi sa- l mai aduca? A fost unul dintre cei mai slabi antrenori straini care a antrenat in Romania. A antrenat CFR-ul pentru ca a gasit terenul slab si o paine buna acolo! Dupa dubla cu luxemburghezii, trebuia sa-si dea demisia daca avea onoare si bun simt! Oricum jucatorii au jucat cum stiau de la Petrescu, altfel erau deja in playout!

Poli 21 (55 comentarii)  •  21 februarie 2019, 18:26

Ca de obicei buzerantul maninca ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nu mor caii cand vor cainii (56 comentarii)  •  21 februarie 2019, 22:08

"Știe deja drumul către Cluj, șefii din Gruia știu de unde să-l ia." "Curand"... Eu pun pariu cu tine ca drumul lui Tóni Conceição inapoi catre Cluj trece prin ELIMINAREA lui Varga din randul factorilor de decizie din club, cu ELIMINAREA lui Stanciu din randul factorilor de decizie din club, cu eliminarea lui Bilasco din randul factorilor de decizie din club, si ar mai fi cate ceva... Gramada aia de dilentanti ce l-a inlocuit pe domnul Muresan e de vina, pentru toate prostiile de pe teren, ce fac ca echipa sa merga din rau in mai rau. Fara Iuliu Muresan, Tóni Conceição nu va accepta sa vina inapoi, iar titlul va merge la sudisti, oricare vor fi ei... Sau poate ca, in ciuda adunaturii de la conducerea clubului, Minteuan va face in meciurile ce urmeaza niste mutari sinucigase (de exemplu, sa-i elimine din echipa pe catastrofele Omrani, Ionita, Bordeianu, Culio) si va reusi ce n-a reusit Tóni Conceição din cauza adunaturii de la conducerea clubului, "consiliata" de piperean...

George Pip (2 comentarii)  •  22 februarie 2019, 11:20

Buzaline, pe bune, gasesti titluri super. Nu imi iese din minte " Starvul defunctei Astra calatoreste cu avionul prin Europa". Totusi meciurile au fost remarcabile, fara legatura cu pompele funebre. Daca bate Craiova la Bucuresti, ca un semn de credinta, ar trebui sa te razi in cap, sau sa te vopsesti blond, ca generatia de aur.

Comentează