Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

De ce a fost frumoasă Columbia?

În primul rând fiindcă a încercat să facă dreptate Mondialului, pedepsind Anglia pentru gluma proastă din meciul cu Belgia. Ar fi fost amuzant ca englezii, visând la un sfert de finală ușor, apoi la o semifinală facilă, să se împiedice […]

Permalink to De ce a fost frumoasă Columbia?
joi, 5 iulie 2018, 12:30

În primul rând fiindcă a încercat să facă dreptate Mondialului, pedepsind Anglia pentru gluma proastă din meciul cu Belgia. Ar fi fost amuzant ca englezii, visând la un sfert de finală ușor, apoi la o semifinală facilă, să se împiedice într-o optime pe care și-au asumat-o mai grea, deși nu se știe cât de ușor le-ar fi fost și dincolo, cu Japonia. Columbienii au fost foarte aproape de a le readuce aminte inventatorilor fotbalului că până la pasul al doilea trebuie făcut mai întâi primul pas.

Apoi, Columbia a fost frumoasă pentru că s-a lamentat (cam mult!) doar la deciziile arbitrului, nu și la vestea crâncenă de a nu-l putea folosi pe James Rodriguez în cel mai important meci din istoria fotbalului lor. Noi, românii, de exemplu, dacă nu-l aveam pe Hagi atunci, la Pasadena, cu Argentina, probabil că ne văicăream și acum.

A mai fost frumoasă fiindcă niște băieți, Quintero, Arias, Mojica, Muriel sau Cuadrado, mângâie estetic mingea, fiindcă El Tigre e unul dintre marii atacanți ai zilei de azi, dar mai ales pentru că duetul Yerry Mina – Davinson Sanchez e cel mai de viitor cuplu de fundași centrali din lume. Adică 23 și 21 de ani, adică Barcelona și Tottenham. Probabil că în curând în capitala Catalunyei va fi clar că Pique e doar un voleibalist bătrân care ia mingea printre picioare de la iranieni, în timp ce Yerry e stoperul de aproape doi metri care dă trei goluri cu capul la Mondiale.

În fine, Columbia a mai fost frumoasă pentru că a jucat în galben ca noi și pentru că ne-a răzbunat cumva, ștergând pe jos cu polonezii, invitându-ne la parastasul defunctei capre a vecinului. Bogdaproste, Cafeteros!

Comentarii (13)Adaugă comentariu

Copilu Minune (4 comentarii)  •  5 iulie 2018, 13:08

Sa nu uitam si frumosii suporteri columbieni. In 1994 unul. In 2018 sint doi pe lista. Ca jucator, nu prea ai cum sa nu-ti dai sufletul pe teren, daca urmeaza sa ti-l dai in parcarea unui supermarket.

Observator (79 comentarii)  •  5 iulie 2018, 13:29

Nu stiu cum sunteti platit pentru materialele pe care le publicati (la articole, sau la traficul pe care-l au), dar sunteti fals moralist in privinta Angliei! In meciul cu Belgia nu se punea problema unei alte calificate, ci doar in privinta locului ocupat; daca n-a fost pagubita o terta parte (cum s-a intamplat in trecut, si la turneee finale, si in preliminarii), totul este in regula! Scriem sa ne aflam in treaba! O.

Alexandru (1 comentarii)  •  5 iulie 2018, 13:36

Draga Alin Buzarin, intai de toate cred si sper din tot sufletul ca nu ai vazut meciul despre care discuti, sau poate l-ai vazut asa ridicand din cand in cand privirea la un televizor catarat intr-un colt al unui birou sau bar printre niste discutii cu prietenii. A declara ca, Columbia a fost "frumoasa" tine mai degraba de o doza de umor ieftin (sau prost), cand o nationala prezenta la Cupa Mondiala se multumeste sa traga de timp la fiecare repunere a portarului incepand din minutul 20 ca mai apoi sa fragmenteze jocul la fiecare fault, nejucand practic nimic 60 de minute ca mai apoi in celebrul spirit latin odata condusi sa se arunce in fata bubuind mingi si pupand icoane rugandu-se la un miracol reprezinta ultimul nivel de saracie fotbalistica posibila. Le multumesc din suflet englezilor ca au eliminat aceasta echipa columbiana cu mentalitate de latin si comportament de ghiolban sud-american. Pentru a fi o mare echipa trebuie sa respecti fotbalul si in schimb fotbalul (si suporterii sai) te vor respecta chiar daca invingi sau pierzi. P.S. Va rog din suflet sa va depasiti conditia de roman limitat si sa nu tot faceti referinta la echipa nationala a Romaniei la orice sfarsit de fraza. Tot aceleasi povesti de adormit copii, tot aceleasi referinte sarace din punct de vedere analitic si fara nici o legatura cu optimea de finala Columbia-Anglia. Ce vrea sa spuna aceasta referinta catre bucuria de a vedea Polonia eliminata? Sunteti pierdut in trecut si amagit de istorie in loc sa traiti in prezent cu gandul de a cladi viitorul. O zi buna, Alexandru.

Fane (87 comentarii)  •  5 iulie 2018, 13:48

A fost frumoasa exact precum acest CM destul de anost,dar nu e asa,daca asta depinde de existenta noastra trebuie sa facem din al turcesc,bici si da-i si lupta si lupta si da-i.Respect Nenea Iancu vizionar mult peste Nostradamus.

corneliu (6 comentarii)  •  5 iulie 2018, 13:50

În prelungiri au jucat fotbal, dar în cele 90 de minute au fost niște țigani tupeiști și văicărești. Dacă era un arbitru adevărat poate vedeam alt meci. Mă bucur că nu s-au calificat.

ovialex23 (3 comentarii)  •  5 iulie 2018, 14:25

Aline, nu cred ca ai vazut meciul integral, poate doar primele 10 minute. Columbienii nu au fost fair-play cu sportul numit foot_ball. La cit de mizerabil au jucat, cotonogari si plingaciosi la fiecare faza, meritau cel putin 2 cartonase rosii. Au facut un spectacol lamentabil la faza penalty-ului, desi faultul a fost demn de jocul de-a capra. Iar Maradona, cel cu mina lui Dumnezeu, mai bine s-ar ocupa de trasul pe nas decit sa faca declaratii penibile. Dle Buzarin, mai sterge-ti te rog ochelarii ca sa vezi mai clar.

dan (43 comentarii)  •  5 iulie 2018, 14:51

nebunie de frumoasa...tupeu,scandal, mereu sa sara la bataie. Buzarine, apogeul tau scriitoricesc a fost Daum....

CVitsz (1 comentarii)  •  5 iulie 2018, 15:17

Sinteti slab informat, Mina e pus pe raft, Barcelona doreste sa il vinda, pentru ca pe cit e de bun in aer si marcheaza (lucrul care se stia inainte de mondial) pe atit de slab si de ineficient este in jocul de ansamblu bazat pe pase si posesie al Barcelonei.

ManX (33 comentarii)  •  5 iulie 2018, 16:48

Doar atacanti pe aici si câștigători ai premiului Nobel Fair-play. Indiferent de felul in care a jucat Columbia, mi-as fi dorit sa se califice doar pentru acel meci penibil jucat de Anglia cu Belgia.Ar fi trebuit sa fi unul dintre cele mai frumoase meciuri de la mondial. Uite ca Rusia joaca si mai urat si mai rau dar sunt sanse sa joace finala. Cu Belgia, sper...Cred ca o sa fie mai greu pentru belgieni decat pentru rusi sa prindă finala.

Mihai (4 comentarii)  •  5 iulie 2018, 17:17

Domnule Buzarin, parerile dumneavoastra vizavi de fotbal nu contenesc sa ii uimeasca pe cei care chiar se utia la meciuri. Aceasta "frumoasa" Columbie a avut un corner in 90 de minute si doua ocazii de gol in tot atat timp. Nu vad nimic frumos in asta. S-au aruncat pe jos la fiecare contact, in bunul spirit sud american, au tras de timp... Mie mi se pare ca frumos a jucat Japonia, spre exemplu, care a atacat, a uimit tactic si a demonstrat tarie de caracter. Columbia e ca un manelist cu voce buna, care ar fi putut canta si muzica de calitate, dar nu are suficient creier pentru asta.

danilea (1 comentarii)  •  5 iulie 2018, 17:44

Domnu’ Buzărin, poate ne explicați odată de ce atât de mulți comentatori (nu știu cum să le spun altfel într-un limbaj decent), în frunte cu inegalabilul Emil Grădinescu, nu au la suflet decât trei echipe (în ordine) Steaua, Barca și Bayern, nici de ce cu toții detestați din rărunchi fotbalul britanic. Cât despre Columbia, vi s-o fi părut dvs. „frumoasă” (că de, Germania = Bayern sau Argentina = Messi = Barca, de la Steaua nu țin minte să fi jucat cineva), dar frumusețea asta nu a arătat decât faulturi grosolane, nervi și tăvăleală, Marele Tigre parcă nu a fost pe teren, iar intrarea în prelungiri a fost un noroc de care au parte ghiolbanii câteodată. Și penibilul ăla de Kane, de exemplu, chiar nu v-a făcut niciun pic de impresie favorabilă? Nu, pentru că îl vrea Real Madrid - niște nenorociți care câștigă de trei ori la rând Champions League fiindcă au cumpărat arbitrii, ca la noi, dar astea nu se pun, ultimul titlu glorios a fost cel cucerit de Barca dvs. adorată, unică, de la care și Spania a învățat cum se pasează de peste o mie de ori, uitând că mai tragă și la poartă. Țineți-o tot așa, ca e bine.

Tibisor (15 comentarii)  •  5 iulie 2018, 19:29

D-le Buzarin , din nou " aiurea in tramvai " ... Columbia n-a jucat deloc mai bine ca si Anglia ( tare ma tem ca ati ramas setat pe ura contra Poloniei si nu e deloc bine ... ) , au vociferat si s-au tavalit mai ceva ca si cei din liga a II - a , iar jucatorul cu porecla El Tigre chiar a fost in unele cazuri cel mai penibil personaj de pe teren ! Abia acum inteleg de ce acest jucator a ramas " blochat " la AS Monaco ca si un muc de tigara in grilajul unei scrumieri ... toate cele bune !

JFM (79 comentarii)  •  6 iulie 2018, 9:21

E frumoasa Columbia? :)))))))

Comentează