Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Minute şi oameni

Alin Buzărin despre matematică şi impresia artistică

Întîi, minutele. Trecem de 9, minutul lui Sergio Ramos de anul trecut. Atunci Real marca în Ghencea şi se alegea praful. Ajungem la minutul în care Carlos scăpa săpunul, contra lui Lyon. Se […]

miercuri, 3 octombrie 2007, 12:28

Alin Buzărin despre matematică şi impresia artistică

Întîi, minutele. Trecem de 9, minutul lui Sergio Ramos de anul trecut. Atunci Real marca în Ghencea şi se alegea praful. Ajungem la minutul în care Carlos scăpa săpunul, contra lui Lyon. Se face şi pauza şi tot 0-0. Teoretic, după contabilizarea minutelor sîntem în progres. Şi rămînem la minute. Avem aproape un sfert de oră frenetic, în care o echipă română cu destule probleme, cu antrenor schimbat, cu doar 6 goluri marcate în 8 meciuri de campionat, „şi-o dă, parte-n parte”, cum se va spune mereu la peluză, chiar dacă ea va fi plătită cu 30 de euro, cu liderul din Premiership. Şi ajungem la minutul lui Victoraş, care a fost de referinţă. În loc să dea cu piciorul, a dat, asta a fost senzaţia, cu o cîrjă invizibilă, sus, departe, aiurea. Asta după ce trecuserăm de minutul lui Dică, acel lob de la centrul terenului. Acum aproape 40 de ani, Ioan Chirilă cînta pe pagini întregi o execuţie similară a lui Pele într-un meci cu Cehoslovacia. Atunci, mingea care alerga mai repede decît portarul ceh a căzut la un metru de poartă. Astăzi, în mileniul vitezei, nu mai e timp de poezie, chiar dacă mingea a depăşit portarul. Însă, spre deosebire de momentul 1970, cînd lumea încă rămînea contemplativă la asemenea execuţii, în 2 octombrie 2007 a apărut din pămînt Kolo Toure, şi astfel o fază de poveste a rămas doar o ocazie ratată.

Şi ajungem la oameni. La Zapata, care înseamnă mai mult decît oferta anului trecut din poartă, Carlos plus Andrey, luaţi la un loc. La Petre Marin, inepuizabil, unul dintre puţinii fundaşi români care ştiu şi fotbal. Meritul său e că nu intră in panică după ce recuperează mingea, pentru că ştie ce să facă cu ea. La Ovidiu Petre care a ţinut, atît cît a putut, tot mijlocul, fiind gîtul subţire, dar puternic, al unei clepsidre avînd cele două părţi pline cu nisipul numeroşilor fundaşi şi atacanţi. La Bănel, care iarăşi a reuşit, ca şi la Minsk, o centrare extraordinară la golul anulat din primele minute, însă şublerul asistenţilor lui Hauge a detectat un ofsaid milimetric, dar real. (Nu putem critica acel şubler, de vreme ce „a dat-o cu noi” – am citat din acelaşi folclor al peluzei – atunci cînd Zapata a prins mingea dincolo de linia porţii). În fine, ajungem şi la Eugen Baciu, în ochii multora muntele de steril din defensivă, omul menit, în cel mai bun caz, acela al nedeportării sale la Buzău, să acopere accidentarea lui Ghionea, absenţa lui Rădoi sau desele crize de şale ale lui Goian. Balastul din declaraţii şi din lot a fost marea şi plăcuta surpriză a meciului. S-a bătut cu Adebayor, care-i cam mînca seminţe în cap, a ieşit elegant din apărare şi a dat chip concret unei echipe pe care datele cifrice ale problemei o dădeau carne de tun pentru afetul împins de Wenger. Dar pentru toţi cei enumeraţi mai sus, bravi fiecare în parte, seara cu Arsenal va rămîne doar o înfrîngere. Pe care acum, la cald, sîntem tentaţi s-o lăudăm, în aşteptarea anilor în care vom contabiliza victorii şi calificări, nu vom preaslăvi o deposedare fericită sau un lob poetic de la centrul terenului.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

kill (4 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 0:39

ai nevoie de un doctor sau de ceva de baut!!!!!!!?????poti sa lauzi pe cineva cand nu castiga asa santem noi popor de cratita!!

geoaba (1 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 0:39

corect… din pacate…

12timez (1 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 0:39

Cam asa a fost…ei au avut o clipa de magie…iar noi o umbra de echipa cu niste jucatori uneori mai buni decat ar trebui.

corebogdan (1 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 0:51

Nu inteleg de ce toata lumea lauda infrangerile sau egalurile.Plecam cu o mentalitate gresita si se vede! Ar trebui laudati numai la victorie!!!!
Dar se pare ca acum e bine si sa fi pe locul 2 din 2!
Oricum am citit si articolul lui Andries aceleasi prostii ….

ta-su lu becali (1 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 0:51

baaah berbecali daca tot spui ca a visat ma-ta ca Sf. Anton o sa dea un gol pentru steaua, poate ne anunti si pe noi cand makedoanca aia batrana o sa viseze ca radoi transforma apa in vin, ca dica merge pe apa si ov. petre face miracole vindecand orbii si schiopii…..ca Isus Christos !!!!
Fratilor acum am avem explicatia….cum naiba sa ai pretentii la cioban daca ma-sa e mai tampita ca el !

mantuitorul (1 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 0:51

baaah berbecali daca tot spui ca a visat ma-ta ca Sf. Anton o sa dea un gol pentru steaua, poate ne anunti si pe noi cand makedoanca aia batrana o sa viseze ca radoi transforma apa in vin, ca dica merge pe apa si ov. petre face miracole vindecand orbii si schiopii…..ca Isus Christos !!!!
Fratilor acum am avem explicatia….cum naiba sa ai pretentii la cioban daca ma-sa e mai tampita ca el !

vic (2 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 0:51

Noroc cu Iacob ca a vrut si el sa fie del Piero.E tehnic rau nebunu mai ales in regim de viteza=))

brebu (3 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 1:04

Sa speram ca:
1. Lacatus va fi acelasi caracter pe care il stim si va refuza sa lucreze sub cioban. La fel pentru toate legendele Stelei, pe care CIOBANUL vrea sa le foloseasca pentru a castiga bani, imagine, voturi.
2. Adi Ilie se va destepta si isi va aduce aminte ce a fost si va renunta sa lucreze sub cioban.
3. Suporterii adevarati isi vor calca pe inima si NU VOR MAI MERGE LA STADION, pentru a-l boicota pe cioban si mai mult decat atat, SA NU-I MAI BAGE BANI, IMAGINE SI VOTURI IN BUZUNAR CIOBANULUI.
4. Oricat m-ar durea, STEAUA sa piarda toate meciurile din Champions League si din Campionat, pentru ca ciobanu’ sa nu mai castige BANI, IMAGINE SI VOTURI de pe urma ei.
5. Onoratii ziaristi, FORMATORI DE OPINIE, sa faca front comun impotriva CIOBANULUI si sa-l boicoteze, astfel incat sa piarda BANI, IMAGINE, VOTURI.

Haideti sa pornim REVOLUTIA impotriva ciobanului! Merita sa suferim azi, dar sa ne recapatam STEAUA NOASTRA maine!

CITESTE SI DA MAI DEPARTE!

Elfsborg-Dinamo=3-0 (1 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 2:37

MIAUUUUUUU!!

biancorossi (21 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 2:59

AI VAZUT ALT MECI BAI ASTA??
EXPLICATIA E SIMPLA : DOAR APARENT E UN MECI BUN AL STELISTILOR, PENTRU CA SPRE DEOSEBIRE DE REAL, LYON SAU SEVILLA, ASTIA DE LA ARSENAL AU VENIT CU NASUL PE SUS (PRIMA LA MANA) SI DESI AU SUTAT DE VREO 15 ORI LA POARTA AU NIMERIT-O DOAR DE VREO 3 ORI, O DATA CHIAR MARCAND. DE FAPT A FOST DOAR AL DOILEA SUT SANATOS SI ADEVARAT PE POARTA AL LUI ARSENAL SI ASTA A FOST SUFICIENT SA TI-L FACA MUCI PE MARELE ZAPATA, HAI SICTIR SI CU MASCARICIUL ASTA NUMIT PORTAR. DE FAZA CAND ERA SA INTRE CU TOT CU MINGE IN POARTA NU ZICI NIMIC? SI MAI ALES DE ‘AERIANA’ AIA LA CARE A AVUT BULANUL PORCULUI SCUTIT UN AN SI I S-A PRELINS MINGEA PE CRACI IESIND PE LANGA BARA? AL DRACU PORTAR FRATE, AI DREPTATE NENICULE..UN BOLOVAN, DAR CE VINA ARE BULANUL LUI CU FAPTUL CA STEAUA MACARA STIE CEVA: SA SE APERE AL DRACU DE BINE, CA IN REST E ECHIPA DE HABARNISTI IN ATAC. ASEARA TOCMAI AU MAI DEMONSTRAT INCA O DATA CE ANTITALENTE SUNT IN FAZA DE ATAC. NISTE PISATI PE EI, NU ATACANTI, AIA ARE ZTEAUA IN LOT. SI TOTUSI, BOLOVANII ASTIA ERAU LA UN PAS SA SCOATA UN EGAL IMENS CAT CAPATANA DE PROST COCLIT A AUTORULUI ARTICOLULUI DE MAI SUS, CAT TIMP INGAMFATII DE ENGLEZI NU S-AU HOTARAT SA TRAGA SI PE POARTA IN LOC DE FLORICELE IEFTINE PRIN CAREUL ZTELISTILOR. HAI BAFTA IDENTICA SI CU SEVILLA, CHIAR CA SUNTETI MAI ONORABILI DECAT ANUL TRECUT.
SI EVIDENT, INCHEI CU STRAMOSESCUL SALUT:
THANK YOU ARSENAL !!!

Dexter (1 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 3:08

EU CRE CA AM LUATO RAZNA …BE NENE DECI CHIAR SUNT SINGURA CARE MI SA PARUT CA SETAUA A JUCAT VARZA ?…… A DAT UN SG SUT PE POARTA ….UNU IN 90 MIN SI ARSENAL A DAT 20 .

Alin M (1 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 3:10

ma da romanii astia sunt chiori nimeni nu la vazut pe Emeghara ala fotbalist .Dica trebuie odihnit se vede ca este din lumea lui Mutu dar nu mai poate si el ca nu este extraterestru . parerea mea trebuie nationalizat Eme ca inlocuitor al lui Rat si stati ca nu ati vazut tot . inca o problema JOS CU IDIOTUL ALA DE CIOBAN isi bate joc de toti romanii

DADU (35 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 3:25

HAI BUZA CA ADEBAYOR MANANCA SEMINTE DIN CAPUL ORICUI!

FAC PARIU CA GOIAN DACA JOACA IN RETUR COMITE UN 11 METRI PENTRU TINERE IN CAREU!

DESPRE „TRANSFERUL VERII”- NEAGA NIMIC????

S-A DESCHIS BAR TIKITAKA (17 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 4:36

VIDEOTECA TIKITAKA : REZUMATELE TUTOROR MECIURILOR DE MARTI SEARA DIN CHAMPIONS LEAGUE

http://y-beleaua.blogspot.com/2007/10/videoteca-tikitaka-rezumatele-tutoror.html

kukulika (8 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 5:39

gogomirle de adormit stelisti … totusi fata de celelalte ziare, care redacteaza doar evenminentele, astia au curajul la o opinie…

ioan plischi (150 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 7:17

este o placere sa va citesc…

ioan plischi (150 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 7:19

…si sa nu uit: cirja lui iacob a fost cirja lui dumnezeu, asta fiindca arsenica a pomenit de el la conferinta de presa…

cata (2 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 9:05

bai,astia au jucat ca niste carnati-doar 2 ocazii de gol in 90minute -este prea putin ca sa invingi pe oricine…

cata (2 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 9:05

bai,astia au jucat ca niste carnati-doar 2 ocazii de gol in 90minute -este prea putin ca sa invingi pe oricine…

Cum stii cand ea mimeaza? (5 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 11:16

Stim cu totii ca femeile mimeaza uneori orgasmul, insa ne place sa credem ca asta se intampla intotdeauna altor barbati. Sunt multi care spun ca nu pot fi pacaliti la acest capitol, ca stiu ei sa citeasca toate semnele si ca, oricum, se pricep prea bine sa multumeasca o femeie ca sa ajunga vreodata in astfel de situatii.

Cei care spun asta sunt total lipsiti de simtul realitatii. Adevarul e ca, daca o femeie vrea, te poate induce in eroare. Desigur, exista niste semne care indica prezenta orgasmului, dar nu sunt valabile pentru orice femeie si orice situatie. De exemplu, se zice ca un indicator sigur este intarirea sfarcurilor, insa multe femei spun ca li s-a intamplat sa aiba orgasm si fara. click aici pt continuarea articolului

dragomir (5 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 12:18

intr-un alt articol scria cineva ca daca la pauza a fost 0-0 steaua a jucat de la egal la egal cu arsenal.cate ocazii a avut steaua in prima repriza si cate arsenal.in afara celor 5 minute in care a avut dica un lob de la mijlocul terenului si ocazia lui iacob,steaua se poate multumi ca a scapat ieftin,ca arsenalul i-a tratat de sus si nu turat la maxim.putea sa se joace o zi intreaga ca nu dadeau gol pentru ca nu a avut cornere si pe goian pe teren.si ce optimisti erau ciobanii (adi ilie,argaseala)in frunte cu baciul stanii(gigi becali)ca vor bate pe arsenal.si baciul emite in continuare aberatii ca vor bate pe arsenal la londra vor scoate 6 puncte in dubla cu sevilla.e posibil dar le trebuie zvac.ce o fi ala?o fi vreun jucator?

tandd (13 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 12:51

daca jucam incontinuu pana la meciul cu sevilla tot nu-i bateam,dar imi place cum ia bheeecali shuturi in cur de la toata lumea,zaharia i-a dat la iashi,baciu aseara cand a fost cred cel mai bun jucator de pe teren…..si culmea pedrazzini chiar imi place,la0-1 a bagat inca un varf,are tupeu,macar daca pierdem s-o facem frumos nuca olaraiu care la 0-1 la madrid scotea un varf si baga tot un mijlocas

federer (2 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 15:24

bah cacanarilor, lasati-o!!!sa-i arunce pe dica, neaga, goian, ov.petre, flovin si dupa aia mai vb, ce dreacu astia isi bat joc de noi!!

sf anton van persie (6 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 18:41

Your comment is awaiting moderation.

Cum e posibil acest lucru?

elias (6 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 18:46

pele: de la 60 de metri.

dica de la 40.

tu esti un ziarist lipsit de talent.

elias (6 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 18:52

esti un mare pizdoi.

elias (6 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 18:56

draga scriitorule alin,

de ieri ma chinui sa-ti scriu unde ai gresit. am incercat sa iti postez adresa unde poti sa vezi sutul lui pele. software – ul tau nu ma lasa. am incercat in fel si chip. sutul lui dica a fost de la maxim 40 de metri (stiu ghencea ca pe palma mainii drepte). sutul lui pele (nu cred ca l-ai vazut vreodata) a fost de la peste 55 de metri. software-ul tau nu m-a lasat sa scriu asta. in schimb m-a lasat sa iti scriu ca esti un pizdoi. acum, ce sa zic, poate ca software-ul tau are dreptate, pizdoiule ce nu tii cont de nimic…

elias (6 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 18:59

esti un pizdoi de ziarist.

cat priveste ce ti-am scris corect, onest, nu a trecut de vama moderatiei tale. ai efect emetic draga ziaristule alin.

stiu ca te doare in pix, dar exista d-zeu.

c.t. (6 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 19:08

cand o sa te duci, aline, ce-o sa ramana—daca in timpul vietii n-ai crezut in nimic?

elias (1 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 19:08

cand o sa te duci, aline, ce-o sa ramana—daca in timpul vietii n-ai crezut in nimic?

escorte din romania (4 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 19:30

intr-adevar unii jucatori s-au miscat. restul insa (neaga, surdu, chiar si badea) au fost in plus pe teren

Cum seduci o fata (5 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 20:08

Oricat de puternici si stapani pe situatie vor barbatii sa para in orice imprejurare, se stie ca

inlauntrul lor sunt plini de temeri, isi fac o mie de probleme si de cele mai multe ori, toata tensiunea,

toate eforturile, toate gandurile au un singur scop si anume acela de a pune la punct o strategie. O

strategie de a atrage femeia dorita in patul lor. Iata cateva reguli generale de a reusi in orice

situatie.

1.Fii natural!
Nu adopta o atitudine care nu te caracterizeaza! Fii tu insuti, incearca sa fii cat mai relaxat, nu fii

stresat, ea nu este singura fata din lume astfel incat, daca nu merge, ai tot timpul sa incerci din nou

cu alta fata. click aici pt continuarea articolului

Dodo (6 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 21:08

Uraaaaaaaaaaaaaaaaa…steaua in LC! BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Dodo (6 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 21:08

Steaua singura din Romania in LC! Sunt mandru! Meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…

Beeeeeeeeeeeeee (6 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 21:09

Steaua in LC! Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…cu rima

Beeeeeeeeeeeeee (6 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 21:09

Steua in LC…Meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

BeeeeeeeeeeeeeeDCN (6 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 21:09

Uraaaaaaaaaaaaaaaaa….beeeeeeeeeeeeeeeeee…..meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…steaua in LC!

BeeeeeeeeeeeeeeDCN (6 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 21:10

steaua in beeeeeeeeeeeeee ….in LC…Meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

alain delon (2 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 23:39

mai alain biuzaren: nu mai pomeni de ioan chirila.

el era ziarist, tu n-ai nimic comun cu aceasta meserie.

alain delon (2 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 23:40

gyuri (9 comentarii)  •  4 octombrie 2007, 6:06

mda …

vreau_echipa_mea (4 comentarii)  •  4 octombrie 2007, 12:20

Pentru cei care doresc o revolta in fotbal HAIDETI SA FACEM O ECHIPA DE FOTBAL PE ACTIUNI pentru cei intersati sa dea un semn la adresa de e-mail vreau_echipa_mea@yahoo.com

titi (6 comentarii)  •  4 octombrie 2007, 19:45

http://www.monstersgame.ro/?ac=vid&vid=109006682

Cum ii ceri o intalnire unei fete (4 comentarii)  •  5 octombrie 2007, 12:40

Una dintre cele mai dificile incercari, pe care viata poate sa i le ofere unui tanar, este momentul in

care acesta ii va cere o intalnire fetei la care viseaza. Problema le da batai de cap baietilor inca din

perioada pubertatii si ia sfarsit abia atunci cand se vor insura. Acestia considera ca principalii

factori care determina esecurile amoroase sunt dificultatile financiare si defectele fizice. Ei nu stiu

insa ca, mai presus de ceea ce afiseaza la o prima vedere, conteaza modul in care stiu sa-si contureze

propriul portret

continuarea articolului pe http://www.idoli.ro/news54.htm

Comentează