Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Reghe şi Dinamo la mii de leghe

„Potenţă fizică peste limitele normale”. Acesta e diagnosticul lui Mulţescu pentru Steaua. Sună rece, serios şi pare să vină din gura unui specialist. Cînd nu eşti asta dar spui aşa ceva, treci din costumul unui antrenor cumsecade în halatul soios […]

sâmbătă, 10 august 2013, 10:39

„Potenţă fizică peste limitele normale”. Acesta e diagnosticul lui Mulţescu pentru Steaua. Sună rece, serios şi pare să vină din gura unui specialist. Cînd nu eşti asta dar spui aşa ceva, treci din costumul unui antrenor cumsecade în halatul soios al bănuielii şi îţi acoperi impotenţa. Cîrcotaş, uiţi sau vrei să se uite că ţi-e dat să faci o echipă. Şi, deocamdată, nu poţi.

Ce doare în Ştefan cel Mare: diferenţa de prezent şi de perspectivă. Dinamo nu are certitudini financiare pe care Steaua mizează chiar şi cu Becali în închisoare. „Cîinii” s-au rupt de Europa, dacă admitem că ultimele întîlniri dezasutroase însemnau totuşi o legătură. Constanţa steliştilor e sîcîitoare şi semnele bune cu Ţălnar s-au mistuit în visele puerile cu Mulţescu şi garda Durimel-Asanovici-Thomas. Steaua e într-un apogeu gestionat admirabil, Dinamo e la jumătatea unei piramide în care amestecă talentele, fotbaliştii „no name”, veteranii şi puştii.

Nu mă interesează aici şi acum trecutul lui Reghecampf. Dintr-un antrenor-revelaţie, el a devenit, la 37 de ani, singura constantă în performanţa ca antrenor, pe termen deocamdată mediu, pe care o poate oferi Liga 1. Reghe e urît pentru că n-a prins două meciuri excepţionale, ci a implementat un sistem. Sună pompos, dar în alte părţi nu putem contabiliza nici măcar tentative.

Pe Reghe îl urăsc o sumedenie de tehnicieni cu roş-albastru în sînge: a intrat în vertijul băncii finanţate de Becali, acolo unde şi-au rupt gîtul mulţi şi foarte repede. Şi a reuşit. Îl pizmuiesc cei care ştiu fotbal şi reprezintă alte cluburi pentru că au înţeles că fundamental în toată gloria, efemeră dar reală, a Stelei de acum este setul de principii, tehnici şi atitudini cu care a venit Reghe.

Să coborîm puţin discuţia, băieţeşte, ca pe maidan. Oare a încercat Dinamo un sistem de pregătire fizică similar şi, speriată că ar fi dubios, a renunţat pînă la urmă la el? Deţin Reghe şi Neubert invenţii revoluţionare ale fotbalului mondial de care n-au auzit cluburi ca Ajax şi Chelsea?

„Sper să nu auzim peste ani că…”, insinuează Mulţescu. Pînă un alta, peste ani, avem toate şansele să auzim mai multe despre antrenorul Reghecampf.

Comentarii (68)Adaugă comentariu

lila (11 comentarii)  •  10 august 2013, 22:47

@black_sea_wolf :nu trebuia sa dai o replica privitoare la fotbal? ce cauti aici daca tu esti superlicentiat? apropo’, stii ce a zis Napolon despre femei? stii ca si mata-i curva? ca om, tu cum crezi ca esti? de ce ataci pe cineva care nu se poate apara impotriva ta? pentru ca tu esti intradevar o scarba umana cu o curva pe post de mama! iti convine aprecierea? banuiesc ca nu; imi cer scuze, am vrut sa-ti descifrezi mai bine propriul comentariu, sa vezi daca se poate ce inseamna sa ai caracter si putin bun simt! ii doresc la mama ta o viata buna alaturi de fiul ei destept si elitist!

groparu (6 comentarii)  •  10 august 2013, 23:08

In cazul fotbalului orice superioritate poate fi anihilata. Acea „potenta fizica” de care vorbeste Multescu poate fi contracarata prin tehnicitate superioara si mai ales prin vitez. Insa in cazul lui Dinamo asa ceva nu exista. Tocmai au renuntat la Stratila si Grecu. Aici nu e mina lui Multescu ci a conducerii . Stratila avea saalriul mare iar Grecu voia si el un salariu dupa potential. Ambii jucatori se numara printre jucatorii cu explozie in cazul lui Stratila putind vorbi de un jucator ce poate rezolva singur o actiune purtata in viteza. Strategia de a renunta la viteza contra unor jucatori ce alearga 2/4 tot meciul(vezi Danciulescu) si mimeaza lupta cu adversarul ma face sa gindesc ca de fapt Multescu si conducerea au alta strategie: aducerea de jucatori liberi de contract poate, poate ies in evidenta 2-3 ca sa poata fi vinduti si ce o mai pica din drepturile de televizare. Gruparea actuala e neomogena si doar o intimplare poate face sa invinga Steaua. Cu acest lot e greu sa visezi la cupele europene.Multescu mai bine se abtinea in disputa cu Reghe. Macar daca ar renunta la caii batrini care si-au pierdut potcoavele si ar juca cu minjii. Asta ar fi singurul cistig.

nbk (18 comentarii)  •  10 august 2013, 23:26

Oare cine garanteaza ca Dinamo nu se dopeaza? Sau chiar toate echipele din campionat? De ce nu se dopeaza toti daca Steaua o face si nu o prinde nimeni? Exista controale diferentiate pt fiecare echipa? Stie cineva si poate dovedi ca Steaua se dopeaza si alte echipe nu? Oare un Adrian Cristea dopat ar alerga mai mult? nu cred….La aceeasi doza de doping, intotdeauna Bourceanu ar alerga de zece ori mai mult decat Cristea Printul. De aia Steaua castiga si Dinamo pierde. Depinde de oameni. Restul e cancan…Si nu ne mai aburiti cu marile performante ale lui Multescu ca jucator, ca va dau imediat 100 de jucatori romani cu performante mai bune. De antrenorat nu vorbim, ca nu avem despre ce sa vorbim.

star01 (12 comentarii)  •  11 august 2013, 9:05

scurt pe doi:declaratia lui multescu”pusa” jucatorilor Stelei inaintea meciului …SA VEZI „DOPING”,sper ca potaile,in frustrarea lor sa nu ne”rupa”(macar am scapat de stratila)!!

Plictisitul (1 comentarii)  •  11 august 2013, 9:24

Toate aceste dispute au fost incepute si perpetuate de presa…. la declaratia lui reghe …presa a si titrat … reghe a spus ca multescu e prea mic pentru a sta de vb cu el… rastalmacirea vorbelor a dus la aceasta polemica inutila…nici multescu nu e prea mic nici reghe mai mare …sau invers …. dar asa suntem noi romanii suferim de scenarita ….in rest sa asteptam meciul de azi si sa speram ca va fi unul frumos … numai bine va doresc

Vlad (5 comentarii)  •  11 august 2013, 9:32

Băi copii,
Reghe se duelează cu Mulţescu de pe poziţia de antrenor, tot aşa cum fostul de Real Madrid se duela cu fostul de la Barcelona – şi acolo chiar exista o diferenţă colosală din punctul de vedere al carierelor de jucători.
Reghe, strict ca antrenor, nu merită să fie jignit printr-o comparaţie cu actualul antrenor al secţiei de fotbal a clubului Dinamo. O comparaţie la fel de disproporţionată poate suporta şi condorul în raport cu găina, mai ales dacă e făcută de cei care ştiu doar că îs păsări şi atât.
Nu vă mai vărsaţi amarul de-aiurea, singura voastră problemă sunteţi chiar voi şi clubul vostru.
Felicitări pentru articol, stimate autor!

lavrik (2 comentarii)  •  11 august 2013, 9:39

@taranul
Ai dreptate in tot ceea ce spui, inclusiv in privinta mentalitatii diferite. Dar eu n-am venit sa spun ca Dinamo e peste steaua, din pacate statistica nu ar confirma asta. Eu am scris doar ca acest specimen uman care se crede jurnalist este penibil. Sa ai asemenea parti-pris-uri pe fata, cand ai pretentia ca esti jurnalist, e mai mult decat descalificant. Dar macar de-ar sti sa scrie…
Nu inteleg ce doresti altfel: eu sunt dinamovist. Vrei sa ma faci sa iubesc steaua sau ce? Dispretuiesc steaua, ii dispretuiesc pe stelisti, caci mi se par suporteri de gloata si de conjunctura. E usor sa tii cu echipa mai buna, te asiguri ca nu suferi decat foarte rar. E o gloata adica. Suporterii adevarati tin cu echipa lor si atunci cand are perioade de ani intregi in care megre foarte prost. Astia sunt suporterii lui Dinamo. Cand il aud pe unul ca Reghe razand de putinatatea suporterilor dinamovist, sunt mandru: da, suntem mai putini decat stelistii, pentru ca suntem adevarati. Turma e mare, dar se imprastie imediat ce nimereste in ea un caine. Pentru ca turma nu e altceva decat o turma. S-a inteles?

gima (21 comentarii)  •  11 august 2013, 10:36

si daca catelusii intra ceva mai tare in superatletii berbecuti? si daca le dau rotulele in mina? doar la vreo 2-3? si ce veti mai face dupa? si daca toate echipele din campionat vor juca astfel cu marea echipa?
si toate surogatele astea de „suporteri” stiu ce s-a intimplat prin anii 65-66 cind un campionat a fost blatuit de actualii berbecuti pentru ca retrogradau? stiati? course ca nu! sau stiati citi bani a cistigat Barcelona dupa finala din ’86. sau de ce nu a schimbat Barca nimic dupa acea finala?
actualii berbecuti CLAR SUNT DOPATI! se va dovedi pina la sfirsitul anului!

dan (1 comentarii)  •  11 august 2013, 11:07

ptr.taranul
poti fii microbist de curling?
sau doar microbist. simplu
toti desteptii au acces …

Manasse (12 comentarii)  •  11 august 2013, 11:12

Păi atunci cînd a fost tevatura aia cu „uite Steaua, nu e Steaua în Liga Campionilor”, știați că Memelușa și compania erau mai mult cu ochii pe site-ul de medicină sportivă a UEFA? ei fiind mult mai interesați să vadă ce noutăți le pregătește comisia mediacală, ca să-și adapteze Neubert ceiuțul ăla bun într-un mod corespuzător, să nu pățească cumva rușinea. Cam asta e cu mega-putirința asta fizică …

flo (48 comentarii)  •  11 august 2013, 11:49

E rusinos sa te lauzai ca ai dominat si ai castigat un campionat secatuit de valori. Un campionat care colcaie de sateliti si de echipe incovoiate. Un campionat care a avut (si inca mai are) o echipa cu presedinte chiar nevasta antrenorului stelei. Un campionat cu echipe intesate cu jucatori sub contract cu aceeasi femei mop. Un campionat ramasa fara atatea echipe de traditie. Un campionat cu ateatea echipe pe perfuzii sau in moarte clinica.
Zau, daca pe banca stelei, in locul fostului gropar al nationalei din meciul cu danemarca, s-ar fi aflat o maimuta de la zoo, rezultatul ar fi fost acelasi: steaua campioana. Si maimuta ar fi avut in palmares un titlul de campioana.

panion44 (3 comentarii)  •  11 august 2013, 15:59

pentru flo
tocmai campionatul asta a calificat 4 echipe in play-off….si apoi care e vina stelei ca unii sunt in insolventa ca rapidul iar altii in impotenta ca dinamo?

Cata (5 comentarii)  •  11 august 2013, 23:18

si cind s-o fisii… ha ha ha sint haiosi astia de cred ca au descoperit valoarea in tone de mediocritate finisata…

lux aeterna (2 comentarii)  •  12 august 2013, 17:26

Capitanul lui dinamo nu prinde banca la Steaua .Matei e mai slab decat Prepelita, Stanciu, Chipciu(cand o reveni) sau Radut, si asta e clara.Ce pretentii sa mai in o asemenea situatie?Dinamo nu a fost niciodata in meci.Daca stelistii nu jucau la plesneala tot meciul si erau mai concentrati se putea termina cu un scor de cartea recordurilor.Adevarul e simplu , Steaua a dat 2 goluri fara sa forteze, si cand a fortat a ratat copilareste.Dinamo nu a existat.E o echipa limitata din toate pct de vedere, rudimentara care nu practica un joc modern.E foarte greu sa faci echipa de pusti si sa ai succes.A incercat si Steaua asta in era Bergodi si a esuat, si avea fotablisti peste ce are Dinamo acum.Dnul Negoita ar da bani grei sa ii aiba in echipa pe Piovaccari sau Cristea.Dar nu are bani.
In retur Steaua nu o sa mai aiba mila , si daca dinamo nu va pleca cu macar 4 goluri in traista eu ma impusc.
Cei care acuza arbitrajul sa taca.Nu incercati sa ascundeti soarele dupa deget, ca nici cu o eventuala superioritate in ultimele 15 min nu ar egalat dinamo.
Steaua in acest moment desi nu prea avem goleador, desi Reghe tot face experimente cu mijlocasii de creatie tot e mult peste orice echipa din Romania.Sambata cfrul va simti pe pielea ei forta Stelei.

SS (16 comentarii)  •  12 august 2013, 18:41

@lavrik – In primul rand, ca sa intri pe un site si sa-l insulti pe altul ca nu scrie ce-ti place tie e o dovada de boala mintala.

In al doilea rand, sa dispretuiesti (generalizand grosier, ca un individ cu minte putina) un om pentru ca tine cu alta echipa decit tine e o alta dovada de boala mintala.

In al treilea rand, conform rationamentului tau, daca Dinamo avea rezultatele Stelei, avea si numarul de suporteri (fani, cetateni, samantari, cum vrei tu) pe care ii are Steaua acum. Diferenta e ca Steaua are rezultate si a avut de-a lungul timpului, Dinamo nu. Prestatia in cupele europene spune totul. Cand vad ca apar tot felul de frustrati care urla ca Ajax s-a scos singura, ca Chelsea a jucat cu rezervele si mai stiu eu ce aberatii ma apuca rasul. Atatea coincidente si noroc la Steaua mai rar vezi pe lumea asta, nu? E imposibil sa fie vorba de valoare, trebuie musai sa fie vreo conjuctura, vreun adversar tampit de somn sau de caldura, vreo facatura… In sfarsit, vorba aia, cainii latra, caravana trece.

Cat despre voi, dinamovistii, sa dea Domnul sa aveti mereu suporterii aia putini si minunati care stau langa echipa la greu!

edi (22 comentarii)  •  13 august 2013, 12:13

Dinamo nu a implementat sistemul doar Ceahlaul cu Miriuta venit de pe aceiasi filiera, sa vedeti si aia ce fug…nu nu este suspect este aproape sigur ca oamenii iau ceva , nu stiu daca este legal sau nu dar plapanzi ca Latovevlici sau Popa au pus muschi pe ei de zici ca sunt halterofili. O fi normal nu zic dar sa alergi de 2 ori mai mult ca Chealsea cam bate la ochi. Mai este un argument pentru „pastile” faptul ca la nationala stelistii alearga in ridmul lor normal adica mai deloc, probabl ca cei de acolo nu stiu ce medicamentatie sa le dea la baieti! Om trai si om vedea cum am vazut cu Amstong vorba oamenilor din sport cand esti la ani lumina fizic mai devreme sau mai tarziu se dovedeste ca ai lucrat necurat. A lucra necurat este sininim cu steaua de la infiintare asa ca nu-i de mirare daca vom afla si alte lucruri neortodoxe depsre Reghe metodele sale!

lux aeterna (2 comentarii)  •  13 august 2013, 12:53

@edi taci drqk din fgura ca habar nu ai.Unde a alergat steaua de 2 ori mai mult ca chelsea?avem un preparator fizic de cel mai inalti nivel,suplimnetele samd folosite sunt aceleasi pe care le folosesc si robben ribery sau lewandovski.Reghecampf stie bine importanta unor jucatori puternici ,rapizi si cat de esential e sa ai astfel de fotbalisti mai ales in meciurile cu echipe tari din vest.Stie bine ca in ziua de azi ai nevoie de fotablisti puternici , mai ales ca 1/3 din goluri se dau din faze fixe.Reghe de asemenae stie bine ca echipele romanesti mereu se incurca in campionat dupa meciuri din cupele europene, alt motiv pt care a considerat primordiala pregatirea exemplara.
Sistemul de pregatire al echipelor germane e de departe cel mai tare din lume.Ai vazut cum Dortmundul a jucat pe cap realul anu trecut??mai ales la mijloc unde realul acvea numai jucatori scoliti in germania/anglia(alonso,ronaldo,ozil,khedira,modric)?oare de ce?pt ca pregatirea fizica facuta e mult superioara in deutschland.
Latovlevici mereu a fost un atlet desavarsit si acum 2-3 ani ara banda stanga.Popa are viteza nu neaparat si forta.Fii sigur ca toti stelistii trag de fiare de rup, de peste un an.Ai vazut cum arata latovlevici?pai e mai bine facut ca crsitiano ronaldo dreaku.In fotbalu de azi pregatirea e esentiala, forta fizica…
De ce nu a incercat nimeni sa implementeze sistemul german la noi, mai ales dupa ce s-a vazut cat de bun e ?nimeni nu are bani sa plateasca un staff tehnic atata, SOARTA.
Steaua va juca pe cap toate echipele.Diferenta e si valorica, si de forma fizica.Mai pus si suporterii, si antrenorul valoros…o combinatie imbatabila.Cfr u o sa ia o bataie sora cu moartea sambata.Am eu presimtirea ca toate ratarile cu potaile o sa ne intre cu unguriii
ps.Steaua e testata la toate meciurile din europa , la multe derbiuri….nu folosec nimic ilegal.Duminica a fost MEN against boys.Din toate pct de vedere

axel (4 comentarii)  •  13 august 2013, 23:35

mama, ce gafa jurnalistica. ai picat din articolele superbe cu Calarasiul, cu imitatiile (nu scumpe) ale lui Fanus, in derizoriul adorarii manelistului interlop, sotul prodancei. oribil.

peste ani vom auzi de jucatori decedati pe teren, din pacate. vei scrie si despre ei. vom plange cu totii tinandu-ne de bracinari.

peste ani vom auzi de mafia pariurilor. de zonja si de mile. de ei vom auzi peste ani.

Comentează