Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Astra română

După baraje suprarealiste și drame bokiliene, să revenim la fotbalul care contează.

Da, e vorba de un tur preliminar foarte îndepărtat de numele mari ale competiției. Și da, Europa League nu este Champions League, oricît ne-ar conveni, uneori, să ne […]

duminică, 14 iulie 2013, 8:17

După baraje suprarealiste și drame bokiliene, să revenim la fotbalul care contează.

Da, e vorba de un tur preliminar foarte îndepărtat de numele mari ale competiției. Și da, Europa League nu este Champions League, oricît ne-ar conveni, uneori, să ne îndulcim prezentul. Dar prestația  Astrei, 1-0 și 2-0 cu Domzale, merită mai multă atenție și prețuire. Poate și tocmai pentru că timpul pe care îl dedicăm fotbalului ne e acoperit în ultima vreme cu arii sălbatice, doar vecine cu sportul, agasante și sterpe.

Întîi de toate, Astra de Giurgiu s-a comportat european. Am văzut în cele două partide un joc reconfortant, stăpînire de sine și maturitate. Fără experiență în cupele europene,  giurgiuvenii  au arătat în teren  că respectă competiția și chiar ținuta Arenei Naționale,  aproape goală la retur. Astra nu este echipa unui jucător și nu se află în postura ușor ridicolă în care alunecă Petrolul, aproape dependentă de un atacant talentat. De un singur fotbalist, pînă la urmă.

Nu m-aș hazarda să spun că e o echipă africană, nici măcar în glumă. Astra de azi e construită pe un tipar diferit de cel al CFR-ului și pe o rețetă mult mai eficientă decît aceea folosită la Vaslui. Dacă ne încîntă Fatai ori Seto, nu trebuie să uităm de Lung jr., Enache, Budescu și Mățel. Portarul talentat are de cîștigat în constanță, dar face meciuri mari. Cei doi mijlocași imprevizibili inventează spectaculos și fentează  productiv într-un fotbal românesc tot mai obișnuit cu platitudini la construcție și tehnică sterilă. În vreme ce Mățel chiar pare unul din cei mai buni fundași dreapta pe care se poate baza Pițurcă la acest moment.

Domzale n-a fost un pericol, dar nici o simplă etapă. Ci un moment cu dublă însemnătate pentru Isăilă și jucătorii lui. Cu Omonia va fi mai greu, însă Astra a demonstrat că poate deveni un adversar redutabil pentru Steaua în Liga 1 și o reprezentantă demnă în Europa League. Sună simplu? Avem nevoie de certitudini, ori acestea sînt mai mereu simple.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

g (1 comentarii)  •  14 iulie 2013, 9:13

A inceput patronul Astrei sa arunce cu bani in Gazeta?

fanulumocanu (8 comentarii)  •  14 iulie 2013, 9:35

Daca iti aduci conducatori ca Dinu Gheorghe , sigur sigur pe tine ca patron nu te intereseaza o echipa europeana. Te intereseaza un om care sa-i tina sub papuc pe fotbalisti sa-i preseze sa renunte la sume din contracte si sa vorbeasca la liga.

Catalin (1 comentarii)  •  14 iulie 2013, 9:39

Realizati ca Steaua daca juca cu anonimii aia le dadea cu terenul in cap? Nu vreau sa rapesc din meritele Astrei..dar sa fim seriosi… Cand o sa-i vedem la nivelul celor de la Molde sau Copenhaga putem spune ca este un adversar pentru Steaua…deocamdata le-am luat 6 puncte in meciurile din sezonul trecut cand aveau o forma mai buna decat acum.

Rares (1 comentarii)  •  14 iulie 2013, 10:22

@g da…asa se pare

unul (6 comentarii)  •  14 iulie 2013, 10:31

oare cum o sa comentezi daca vor fi invinsi de omonia ?

comentariu (51 comentarii)  •  14 iulie 2013, 10:55

Daca am ajuns sa comentam si sa ridicam in slavi atat dupa primul tur preliminar, e vai de noi.

vlad (51 comentarii)  •  14 iulie 2013, 11:00

Ce-i cu articolul asta??? Domzale nu au jucat absolut nimic…. hai sa asteptam sa vedem ce fac cu Omonia.

Cici Balamuc (12 comentarii)  •  14 iulie 2013, 11:06

Gata, au intrat banii?

Alin (1 comentarii)  •  14 iulie 2013, 11:15

Prietene, hai sa fim seriosi…Astra e o echipa de locul 6-7 si atat…

Rami (2 comentarii)  •  14 iulie 2013, 11:34

Extraordinar articolul. Lasand la o parte faptul ca e de un subiectivism sau poate de un servilism (depimde de context) care ne insulta inteligenta, articolul este naucitor. Un meci de o mediocritate desavarsita ridicat la rangul de eveniment! Minunat!

@catalin (1 comentarii)  •  14 iulie 2013, 11:37

Domzale a invins ieri cu 2-1 pe Leeds, echipa de cel putin acelasi calibru cu Sheffield Wed, cea care a chinuit serios Steaua acum cateva zile. De altfel, am urmarit meciul tur cu slovenii in comentariul unui englez, foarte laudativ la adresa Astrei si in contrast total cu aprecierile ‘chibitilor’ de la noi. Astra s-a prezentat mai bine, la prima lor dubla europeana, decat Steaua cu Trnava sau chiar decat Gaz Metan cu acei finlandezi, daca e sa comparam.

sigur ca da (2 comentarii)  •  14 iulie 2013, 11:41

Am incercat sa ma uit la meci, dar n-am putut sa vad decat fragmente. Unii mi s-au parut slabi (Astra) iar ceilalti mai slabi decat ei. Iar meciul mai slab decat ei toti la un loc.
Puteai sa-i feliciti ca s-au calificat, e normal, dar sa-i elogiezi in stilul asta este lisa de respect pentru cititori.
Probabil crezi ca cititorii sunt destul de retardati ca sa le servesti asfel de aberatii, dar sa stii ca e posibil ca si cititorii sa creada acelasi lucru despre tine.

exhaust (2 comentarii)  •  14 iulie 2013, 11:45

Radeti voi dar cred ca e echipa cu cele mai mari sanse sa se califice in playoff. Daca trece de Omonia (un duel destul de echilibrat la pariuri), ar fi cap de serie in turul 3 cu coeficientul Omoniei. Pe cand Pandurii si Petrolul nu.
Rasturnare de situatie marca UEFA :))

c24 (3 comentarii)  •  14 iulie 2013, 12:20

@Catalin, ai dreptate, cu juniorii lui Molde stau sa ma gandesc daca pot compara MU, cred ca au o clasa in plus peste englezi… Iar 5teaua, mareata 5tea, e buna de inceput si sfarsit cartea recordurilor, cel putin sectiunea sport. 5teaua e o echipa minune joaca in prima liga fara sa fi reusit sa promoveze niciodata. Cinstea ei este ucigatoare, lucru dovedit de faptul ca a fost constituita la ordinul unuia dintre cei mai cei tovarasi. Sa va fie rusine cu 5teaua voastra!
Bravo sincer Astrei. Sa dea domnul sa creasca cat mai multe echipe care sa termine cu rahatul comunist.

sigur ca da (2 comentarii)  •  14 iulie 2013, 12:32

@exhaust Le doresc din toata inima sa se califice, dar meciul despre care vorbim a fost subtire de tot.
Nu pot fi de acord cu ziaristul de la GSP — adica dupa ce vad meciul Astrei cu Domzale si meciul Stelei cu Petrolul, trag concluzia ca Astra este contracandidata Stelei la titlu.
Hai sa ne pastram uzul ratiunii.

hmg15 (1 comentarii)  •  14 iulie 2013, 14:08

Bravo lor, s-o tina asa si de acum incolo.

GOLOMBIOSCHI ILIE (26 comentarii)  •  14 iulie 2013, 14:30

Domnule Gabriel Berceanu ati punctat corect. Fiecare punct conteaza in coeficientul de tara. Felicitari Astra!

Ovidiu Miron (20 comentarii)  •  14 iulie 2013, 15:08

Articolul este interesant si autorul abordeaza in mod constant subiecte relevante.

Totusi, echipe precum Astra, Pandurii sau Otelul nu ajuta fotbalul romanesc pe termen lung. Sunt doar putin mai sus decat Urziceni (sa nu amintiti de Liga, pentru ca imi amintesc de ce s-a intamplat apoi), Branesti, Chiajna sau de posibila echipa Viitorul Voluntari (era cat pe ce, vara asta!).

Discutia e valabila si in cazul CFR Cluj. Ok, o multime de trofee, etc. Dar pe cine reprezinta? Pe unul-doi oameni de afaceri care nu ne-au lamurit inca, daca ei pierd sau de fapt, castiga bani din fotbal (vezi sumele mari incasate constant din Liga Campionilor, vanzarile de jucatori pe banda rulanda si apoi declaratiile cum ca, de fapt, clubul consuma mai mult decat produce). La finala Cupei Romaniei, CFR Cluj a avut 50 de suporteri. Cam asta inseamna pentru Romania oricare dintre aceste echipe mentionate in articol si in comentariul meu.

Atat timp cat nu inspiri atasament si loialitate, care e scopul proiectului tau pe termen lung? Cine iti sunt clientii? Si ce vrei pe mai departe?

La Pandurii a intervenit Politia zilele trecute.

Si ca sa ne intoarcem la subiectul articolului, Astra Ploiesti sau Astra Giurgiu sau mai simplu, Astra, pe cine reprezinta? Ok, reprezinta Romania. Dar exista mai mult decat un proiect pe termen scurt si care depinde de toanele unui patron? Care azi e multumit, maine tuna si fulgera. Asta e de fapt intrebarea.

Multumesc si o zi placuta!

exhaust (2 comentarii)  •  14 iulie 2013, 15:18

A fost subtire dar au tras cat sa le fie suficient.
Sper sa treaca de Omonia si apoi sa se duca in playoff, sa ne mentinem cat de cat coeficientul.

Din pacate jucam in Europa cu 3 echipe debutante din 4, deci tot Steaua va trebui sa duca greul. Avantajul e ca punctele se impart acum la 4, deci daca reuseste parcursul de anul trecut am putea fi chiar mai sus.

Cu conditia ca celelalte sa nu faca 0 pe linie.

Robert (1 comentarii)  •  14 iulie 2013, 18:33

Domnule reporter,
Insasi titlul acestui articol este plagiat, ca si echipa Astra Giurgiu. Astra Romana este numele primei rafinarii din romania si un brand 100% ploiestean. Echipa Astra impreuna cu stadionul le-a primit niculae la pachet cu rafinaria pe care a devalizat-o, rafinarie care la momentul acapararii de personajul mai sus amintit era extrem de profitabila. Eu le doresc succes in Europa dar nu-i mai laudati atata ca mai e mult pana departe. Pana una alta aceasta echipa e o jucarie in mana unui fost securist ajuns mare afacerist care daca se supara isi ia jucariile si pleaca, asa ca nu se stie cat viitor o sa aiba Astra Giurgiu.(ce ciudat suna!)

motanul incaltat (173 comentarii)  •  14 iulie 2013, 20:06

Eu personal ii dau dreptate lui Gabriel Berceanu… De ce??? Campionatul nostru e atit de slab si suntem atit de obisnuiti cu ratarile incit chiar daca a batut un adversar slab ,meciul trebuie ridicat in slavi pt. ca este o victorie. Ca vrem sau nu vrem noi,ca si campionat suntem mai departe de un meci Steaua-Chelsea 1-0 si mult mai aproape de meciurile pierdute de Dinamo cu toti looseri Europe.Asa ca, un meci oricit de slab si penibil ar fi merita ridicat in slavi daca e o victorie. Pt ca, a doua oara–in cazul de fata Omonia Nicosia, s-ar putea sa nu se mai repete….

ovidiu23 (8 comentarii)  •  14 iulie 2013, 23:50

In primul rand, este clar ca Astra este o echipa buna, are un nivel de joc corect si va tinti probabil un loc destul de inalt in ierarhia campionatului urmator. „Giurgiuvenii” s-au prezentat corect impotriva unui adversar slab si nu s-au facut de ras, au trecut de acest obstacol fara mari probleme. Insa, nu inteleg de ce domnul Berceanu crede ca Astra poate sa fie o rivala importanta pentru Steaua in lupta pentru titlu. M-am uitat la acel 2-0 din retur impotriva slovenilor de la Domzale si n-am vazut nimic surprinzator, nimic imbucurator care sa-ti produca euforie. Pentru a intelege diferenta de nivel intre Steaua si Astra, o vizionare a Supercupei si a acestui 2-0 din retur este necesara. Diferenta este pur si simplu flagranta. Steaua arata deocamdata ca o echipa de Champions League in timp ce Astra a jucat dezlanat, imprecis de multe ori… In opinia mea, nu numai ca Astra nu va putea sa fie o candidata la titlu dar nici nu va putea sa termine pe locul 2. Astept sa vad cum va juca impotriva Omoniei Nicosia, o echipa mai tare, nu este garantat ca va trece de ciprioti…

Vasi Dale (2 comentarii)  •  15 iulie 2013, 3:35

Gabriel, am o intrebare pentru d-voatra si tuturor: Ovidiu, Catalin T, Catalin O, Maria, Andrei, Cristian, TRU, Radu C, Radu N, – tuturor -> exclusive print ar putea sa fie exclusive pay pentru strainantate si pentru cine vrea – DE CE NU?

Conu Leonida (27 comentarii)  •  15 iulie 2013, 7:15

Sa te lauzi cu o calificare in fata unei Demoazele dupa ce in primavara patronul zicea ca vrea s-o calce pe Steaua pe cap asta numai la Giurgiu se poate si de la un securist penibil.

gogu (3 comentarii)  •  16 iulie 2013, 7:05

mai baiete, ce cauti tu la gazeta? habar n-ai de fotbal

Ramon (37 comentarii)  •  16 iulie 2013, 8:00

adevarul este altul. Cei de la Spartak Trnava spuneau anul trecut ca nu au banii stelei, pe care au invins-o la Bucuresti. La fel, Domzale este echipa dintr-un oras care a aparut pe scena fotbalului dupa destramarea Iugoslaviei. In astfel de orasele (Domzale, Niksic, Skopje, Trnava, Ruzomberok) nu se arunca cu sute de mii. Sa nu uitam ca Astra este proprietatea celui mai bogat român, căruia ii place fotbalul, dar a asteptat vreo 16 ani sa ajunga in turul II al EL. Daca Astra a jucat bine, este si pentru ca Domzale a permis asta. In fata unor echipe cu vasta experienta, credeti ca Astra ar fi reusit ? Hai sa vedem ce face cu Omonia si mai departe, daca va fi cazul.
Putini golgeteri au avut cei de la Petrolul, dar trebuie sa se descurce si fara Bokila. Daca a reusit un gol frumos cu CFR, nu inseamna ca viata se termina cu el, fie ca va mai juca sau nu la Ploiesti. Vorba lui M Eminescu: de-o fi una, de-o fi alta, ce e scris si pentru ei …

andrei (1 comentarii)  •  16 iulie 2013, 15:50

@ ovidiu23
O vizionare a supercupei nu arata decat ca steaua a jucat ceva mai putin slab decat petrolul care a jucat extrem de slab si, in cea mai mare parte din timp, in 10. Nu arata deloc ca steaua ar fi jucat macar bine. Poate ca va juca dar in supercupa a avut doar noroc ca petrolul a reusit performanta sa joace si mai slab.

ovidiu23 (8 comentarii)  •  17 iulie 2013, 19:32

@andrei
Petrolul nu s-a prezentat in forma sa maxima insa Steaua a aratat ca o echipa solida si a carei jucatori se inteleg extrem de bine. Petrolul a jucat mai slab insa, in comparatie, Astra ar fi trebuit sa o bata clar pe Domzale ca sa arate ca o adevarata viitoare candidata la titlu impotriva Stelei. Astra a jucat dezlanat si jocul a aratat de parca jucatorii de-abia au facut cunostinta. Departe, foarte departe de nivelul Stelei deocamdata, meciul cu Vardar este un alt exemplu.

Marcel (1 comentarii)  •  18 iulie 2013, 17:53

din pacate,inca de la inceputul comentariilor,observ multi lingai! ca sa lovesti intr-un om,pe blogul lui,doar pentru ca isi spune parerea,si spunandu-i ca este platit de catre Niculaie,asta este o dovada de primitiv flagrant! Pai ce sa mai zicem de sport.ro,unde nu vezi altceva decat steaua? Stelistii astia care dati in toate echipele:nu uitati ca mai mult de jumatate din titlurile luate,au fost pe mana lui ceausescu! dupa revolutie,ar fi trebuit sa le ia acele titluri mincinoase! asa ca nu mai faceti pe desteptii.nu trebuie sa uitam un lucru:steaua are intr-adevar un lot bun acum,dar campionatul nostru este la un nivel jalnic,si tocmai de aia defileaza in liga 1…cand da cu ochii de o echipa de afara,papa,se rupe filmul.Asa ca lasati omul cu blogul lui,sa-si faca treaba cum poate!

Comentează