Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Țineţi-l, că salvează Rapidul!

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a aflat că, deşi demagogic are dreptate, practic legea nu-i permite să dea bani publici pe salariile fotbaliştilor

Permalink to Țineţi-l, că salvează Rapidul!
vineri, 27 aprilie 2018, 12:07

N-a trecut anul de când primarul Sectorului 1 îşi mărturisea dorinţa irepresibilă de a reconstrui Rapidul.”Vreau măcar repetarea performanţei din 2006, adică un sfert de finală în Europa”, spunea Dan Tudorache. Ordonanţa celor „cinci la sută pentru sport”, adăuga edilul, îi permite să aloce 17,5 milioane de euro pentru astfel de proiecte.

Comisia de discuţii
Iar acesta, spunea primarul, „e un proiect pentru binele sportului şi al cetăţenilor Sectorului 1”. „Vrem brandul, palmaresul, tot!”. Consilierii din opoziţie au blocat la vot înfiinţarea unei comisii care să trateze cu „entităţile… care consideră ei că deţin brandul Rapid”. Tudorache abia-şi luase elan, era de neoprit. A înfiinţat comisia prin dispoziţie de primar. S-a declarat totuşi stupefiat că un consilier liberal, „rapidist din tată-n fiu”, a pus partidul înaintea echipei şi s-a opus „dintr-un motiv politic”. „E o chestie de principiu”, nu de bani, „nu votăm alocări de fonduri”.

„Ce să ştie dânşii?”, comenta un consilier PSD despre consilierii care au votat contra comisiei „cu rol de a intra în discuţii”. „Ar trebui să le faceţi o istorie, o istorie despre ce înseamnă clubul Rapid în sectorul 1”. Eventual, şi în afara lui.

După ce-a depăşit cu brio faza de principii, Dan Tudorache a scos din bugetul local câte 5.000 de euro lunar, în schimbul dreptului de a folosi numele Rapid. Apoi a fost înfiinţată Academia Rapid, pe a cărei orbită se rotesc avocatul lui Sebastian Ghiţă, generali de Securitate, foste glorii şi alte cozi de cometă.

Publicitate de 45.000 de euro
Echipa a fost înscrisă în Liga a 4-a, cu un buget promis de 350.000 de euro pe an. „Poate fi insuficient pentru înalta performanţă”, a intuit cu voce tare Tudorache. „Caut sponsori încă de acum pentru anii viitori”. În toamnă, a început licitaţia pentru marcă: în jur de 3,7 milioane de euro, la prima strigare. În lipsa ofertelor, preţul a coborât la 500.000 de euro, scrie digisport.ro.

Primăria Sectorului 1 a închiriat marca, dar nu se grăbeşte s-o cumpere. Tudorache şi-a temperat pornirile de rapidist „din obligaţie, locuiesc în Sectorul 1”.

În decembrie, consilierii din opoziţie au dezvăluit că nu vor mai fi alocaţi bani pentru Academia Rapid. „A fost doar o rectificare”, a infirmat primarul. „Avem bani să dăm la Rapid și avem și dreptul legal să o facem, nu există nicio problemă, proiectul Academiei e în linie dreaptă”, dădea asigurări edilul.
A venit primăvara, autorităţile locale s-au luat cu deszăpezirea şi au uitat de farmecul vieţii. „Primăria Sectorului 1 nu a dat până acum niciun ban pentru finanţarea echipei Academia Rapid”, a anunţat Dan Tudorache, potrivit hotnews.ro. A dat totuşi 45.000 de euro pentru închirierea numelui.

„Noua teorie a noastră este să băgăm bani în baze sportive. Noi nu vom finanţa echipa. Banii pentru salarii vor veni de la ceilalţi acţionari şi sponsori. Nu ne permite legea”. Aşa este, nu-i permite legea. E o chestie de principiu. Oricât ai cârpi vraja celor 5 la sută pentru sport, tot se rupe când vine vorba de statul de plată bugetar. În plus, nu poţi plăti fotbaliştii mai bine ca primarii sau ca şoferii din primărie. E o chestie de bun-simţ.

O ajută şi pe Dinamo, în principiu
Tudorache promite acum că va restaura baza Pro Rapid. Cineva să-l ţină, că „Mă duc la Guvern, pe capul lor! Trebuie să semneze miniştrii transferul!”. Acum chiar s-a înfuriat rău, dar rău de tot! Baza aparţine, parţial, Ministerului de Finanţe, să vezi scandal cu Teodorovici, o să-i confişte revoluţia fiscală! Cauza e justă, „copiii din zona respectivă să nu mai bată mingea pe stradă”.

Bine că a scăpat de grija Academiei. A încercat să preia clubul, n-a putut, n-a avut noroc, suporterii rapidişti din sector să nu dispere. „Am înţeles că este interesat şi primarul de la Sectorul 6, Gabriel Mutu”. Cine ştie, poate lui îi permite legea.

Tudorache n-a mizat totul pe fotbal. De pildă, a direcţionat bani publici spre secţia de handbal de la CS Dinamo. Iar licitaţia pentru editarea revistei Sectorului 1, în valoare de 2,7 milioane de euro, a fost câştigată de firmele unor apropiaţi ai lui Adrian Thiess, cel care negociază acum vânzarea clubului din Ştefan cel Mare.

E doar o chestiune de timp până când Dan Tudorache va sări cu gura şi în ajutorul mişcării dinamoviste. Până în 2020, an olimpic şi electoral, edilul va termina de reconstruit tot sportul românesc, după care o va lua de la capăt.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

acar (15 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 12:58

....Marie..Marie..te-ai luptat cu Copos...tu si cu seful tau .detinatorii adevarului absolut...acum va luptati cu Tudorache..NORMAL iti sta in gat Rapidul...gatul tau fragil insa inghite faptul ca steaua militara nu fcsb-...acea stea exista si din bani publici...cat despre jocurile voastre...cu frf...de ce nu ati publicat inregistrarile inainte...sau jucati la doua capete...daca iesea lupescu era pregatita varianta influenta politicului?...jucati murdar...siiii...prin ceea ce ati facut sunteti partener cu cel ce a "ciuruit"...

SCD (2 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 13:58

Subscriu lui "acar": ce tot va roade grija de Rapid? Mai exista o echipa intr-o situatie similara: finantare din bani publici. Cand l-au schimbat pe Tutuianu, era criza de bani pentru salariile/primele militarilor, dar proiectul CSA nu era periclitat. Aaaa... e vorba despre infinita lupta dintre partide? A ajuns gazetaria sa fie sclavia? Sa ne interesam mai intai, cum ajuta statul lor pe Real, pe Barcelona etc. Si dupa aceea sa ne aratam frustrarea cu privire la echipele din Liga a 4-a. Pentru ca suntem la capitolul Jurnalism Sportiv. Politica se gaseste in alta parte.

Gambeta (5 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 14:43

Pe bune, ce grad ai? La ce scrii, nu cred ca esti mai mare de caporal.

Biba (2 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 15:01

Bai acar. Ai citit articolele Mariei despre steaua lui CSA? Somn usor!

Carol K (309 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 15:14

Politicienii mioritici, damboviteni, mereu prinsi cu minciuna, mereu pusi pe tzepe. Prosti se gasesc "la oferta", de ce n-ar incerca.

andrei (27 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 18:07

Vă interesează doar Videle, Roșiori, Turnu Măgurele, Alexandria, o Academie echivalentă cu clasa 0 (liga 4) ? Dar despre o echipă după numele și asemănarea locatarului de la Cotroceni care a fost înființată în 2015 (locatarul e din 2014) și de atunci rupe tot și e aproape promovată în prima ligă nu aveți aprobare de la superiori să scrieți ? Acoperit-o !

ofsaid (11 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 20:12

rusine marie cu gazeta voastra echidistanta.ce tambalau ati facut cu cei care nu ajuta fotbalul prin readucerea brandurilor pe prima scena,implicit care umplu stadioanele golase.ati strigay din toti rarunchii un urrrra cand a fost legifincluerata sustinerea sportului cu 5 la suta din bugetele primariilor.inc;lusiv fotbalulsunt inscrise pe stadioane si tricourile sarantocilor num,ele primariei care sponsorizeaza echi[pele.si cand a aparut tudorache de la primaria sectorului 1 ari devenit furiosi ca rapidul care a scris pagini glorioase in istoria giulestiului si a fotbalului romanesc ati inceput sa tunati si fulgerati ca poiliticul si-a bagat coada si face lucruri necurate ca sa promoveze o echipa cu renume nu dealea-nu vreau sa jignesc pe nimeni,crede-ma,cu nume rurale,chiajna,voluntari si se mai stiu ele care mai sunt si au fost care au promovat in ptima liga pt ca primarii respectivi sa scopata pieptul cat de mari si tari sunt.jucati fatuco la doua capete si asta inseamna nu altceva decat ca sunteti kipsiti de profesionalitate,sunteti slugi si lipsiti de coloana verticala.n-am vazut deloc niciun p.d.v. cumse dau licentele pt a fi in elita fotbalului si ne-am pomenit in timpul campionatului cu echippe care platesc chirie sa joace pe unde gasesc terenuri bune pt fotbaalul profesionist.ciufulito,bisturiul tau e o gluma misogina,ca sa nu zic o vorba mai ...radicala extrasa din vocabularul cel *** al ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nea marin (1 comentarii)  •  27 aprilie 2018, 22:43

Maria, Maria, am citit de 5 ori data aparitiei acestei postari si nici acum nu-mi vine sa cred ca scrie 27 aprilie. Sper ca nu traiesti intr-o alta lume pentru ca de curand acea lege cu doar 5% catre sport s-a abrogat, iar primariile si consiliile locale pot aloca de acum incolo bani cati vor, fara numar.

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  28 aprilie 2018, 1:09

Doamna Andries, de peste 10 ani toate echipele au fost si sunt finantate - in toate felurile - cu bani publici -de catre primarii- consilii judetene etc. Spun toate - inclusiv FCSB-ul vostru- al ziaristilor - care ani de zile a folosit gratuit sau platind sume modice pentru folosirea - nu numai a stadionului din ghencea ci a intregii baze sportive cu hotel- 4-5 terenuri de antrenament -sala de refacere- cantina etc. Iar cand cercul s-a strans , GIGI VALIZA cica platea 768 euro pe zi pentru ca cca. 50 de persoane sa foloseasca intrega baza sportiva - 15 euro/zi/ om. Acest GIGI VALIZA nu a fost in stare sa-si faca propria baza - precum a facut - zgarcitul de copos - inca din 1998 baza pro-rapid dar care mai platea 3500 de euro pentru 5-6 ore - de doua ori pe luna - cand avea meci acasa si folosea stadionul giulesti - Calculati suma aceasta numai pt. stadion (7000 euro pt. doua meciuri 5-6 ore x 2) si raportati-o la cei 23.000 euro pe luna - pe care se zgarcea sa-i plateasca Gigi Valiza pentru intreaga baza - pe care o folosea 30 de zile din 30 cate 24 de ore zilnic. Cand armata a plusat la 30.000 euro /luna si i-au cerut banii neplatiti la timp, Valiza Gigi s-a dat ranit si-a plimbat cortul pe la buzau, constanta sau pitesti - gasind ca a iesit super ieftin in loc sa-si faca baza sportiva si stadion precum CFR sau ASTRA din cei peste 250.000.000 de euro pe care se lauda- cu gura pana la urechi - ca i-a castigat de pe urma echipei de fotbal . De fapt el este singur om ( Mitica Dragomir - a castigat din contracte -sau comisione ) care a castigat bani din fotbal .....In rest, doamna Andries , daca aceasta echipa este luata la misto fiind in Liga a IV - a , cand absolut toate echipe sunt sustinute din bani publici - ce s-ar fi intamplat cu voi ziaristi daca ar fi fost in Liga I ? . Timisoara (a cata echipa ? ) cu 9.000.000 euro datorii a luat locul Rapidului care avea datorii de 4,5 mil euro . Altele au datorii si sunt tinute in Liga I. ................APROPO - Primaria capitalei cu ce bani si cati- sustine echipe CSM-ului ?

Noua Caprita rosie (12 comentarii)  •  28 aprilie 2018, 9:14

@ LEFTER POPESCU - Ai uitat sa spui cu cat s-a inchiriat ghencea dupa ce a plecat gigi (un sfert, in caz ca nu stiai) si ce s-a ales de stadion fara chiria platita de el. Sariti cu gura fara sa ganditi doar ca sa va aflati in treaba. Nu puteti scapa de romanismele tipice, mai bine sa se degradeze de tot stadionul decat sa-l foloseasca cineva care nu imi convine mie. Zici ca platea putin? E crere si oferta, s-a vazut ca dupa plecarea lui nu a mai venit aproape nimeni, iar cine a venit a platit chiar si mai putin.

mircea gabriel (8 comentarii)  •  28 aprilie 2018, 9:56

Gresit zis "tineti-l"!! Corect era "Votati-l".

petre (6 comentarii)  •  28 aprilie 2018, 10:22

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis (126 comentarii)  •  28 aprilie 2018, 15:29

@ofsaid: Imi cer scuze, n--am avut intentia de a posta un comentariu pe articolul asta pentru ca Maria a spus tot ceea ce era de spus, mai mult de-atat ar fi fost de prisos. Intervin, totusi, pentru ca prostiile pe care le-ai debitat in comentariul tau sunt de-a dreptul colosale! Stimate domn, te informez ca de vreo 100 de ani sunt cluburi uriase ale Europei care N-AU stadion propriu si joaca platind chirie pe stadioane straine! De exemplu, AC Milan si Inter Milano joaca platind chirie pe acelasi stadion de 100 de ani: San Siro din Milano! Tot de 100 de ani joaca platind chirie pe Stadio Comunale "Olimpico" din Roma doua cluburi legendare: Lazio Roma si AS Roma. La fel, celebra Bayern Munchen a jucat din anii '70 si pana recent platind chirie pe "Olympia Stadion" din Munchen, impartindu-l "frateste" o perioada cu celalalt club al orasului, "Munchen 1860". In ultimii ani, Bayern joaca pe noul stadion al orasului "Allianz Arena", evident, platind chirie, ca nu este in proprietatea clubului! Dupa cum vezi, un club mare se identifica cu performantele sportive si cu gloria istoriei sale, nu cu stadionul pe care joaca platind chirie!!! Asta e doar o jalnica prostie nascuta in capul frustratilor! Sfatul meu: nu mai bate campii in halul asta ca te faci de ras... :))))))

marian (5 comentarii)  •  28 aprilie 2018, 16:21

printr-un ONG cum sunt platite echipe din liga I Iasi, Voluntari ,Chiajna ,juventus Colentina etc si foarte multe din liga a-II-a se poate.,o intrebare cum este platita redactia gazetei cand ziarul este FALIMENTAR.

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  28 aprilie 2018, 17:12

@ Noua *** rosie. Stadionul ghencea era in paragina de foarte mult timp -cu gigi valiza calare pe una din lojele tribunei I. Acest om , in afara schimbarii unui gazon si a catorva scaune -nu a facut nimic pentru stadion. Tribuna I - nocturna sau turnicheti nu sunt aduse si montate de valiza gigi . Nocturna este de pe timpul raposatului impuscat in '89 ca de altfel si turnichetii. Aflu ca gigi valiza a mai spoit vespasienele , in rest a scos bani CU NEMILUITA de pe urma stadionului construit tot din bani publici . Daca cu acea societate "non-propfit" in care M.Ap.N A vinit cu intreaga baza sportiva ca paunescu - primind echipa gratis - urma sa o intretina si sa platesca salariile jucatorilor - s-a construit tribuna I iar banii -cica trebuiau platiti numai de kaki pentru ca paunescu nu scoatea un dolar din propriu buzunar-nici macar pentru salarii . Atunci a intervenit prietenul Piturca de la Melody -bar si l-a adus pe Gigi Valiza sa-i dea cu imprumut bani paunescului. Si i-a dat o data -de doua ori -de trei ori (cica cam 2 mil;ioane de dolari) pe care valijoara nu-i mai primea inapoi. Apoi a intervenit "poccinogul" - in care Valiza Gigi si-a facut repede o sociatate cu care (ca intodeauna -cu ajutorul "Uniunii Sovietice" si gorilelor sale care cica au votat alaturi de valijoara) a pus mana , oile, crucea si brelocul, nelegal pe tot intregul din ghencea -cica pe fff multi ani- cam 29 - precum a facut badea la dinamo (cu nastase premier dar mare suporter al rosilor -dar pe 49 de ani) cu folosinta gratuita . Au fost si niste gradati kaki si civili din guvern si minister care au netezit drumul faradelegilor lui valiza gigi -in care a intrat la mijloc un mare schimb de terenuri iar babiuc si fica-sa ar fi primit de la valijoara - tot niste (mai mici) terenuri ca sa inchida ochii . I-au dechis D.N.A ul prin puscarii atat lui babiuc dar si lui GIGI VALIZA insa nu de tot acestuia din urma - pentru ca a ramas tot cu gura mare - manipuland pe tv. - cu ajutorul mass-mediei fcsebiste. Aflu ca "ruginaturiele" au fost date clubului din Calarasi pe o suma "modica "- de catre argatul Argaseala - care se pare - a tocmit deja aldamasu' pentru viitoarele meciuri dintre cele doua echipe . Va intrebati cine va castiga ? va raspund turnichetii si rugina de pe girafele luminate .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Balaceanca (50 comentarii)  •  29 aprilie 2018, 5:58

Doamna Maria Andries - Hai sa dam inapoi putin filmul asta penal cu fotbalul Romanesc, cu cluburi de fotbal facute pe ACTE FALSE. -Iti mai aduci aminte de Progresul Bucuresti, cum sa facut peste noapte FC NATIONAL, si tot asa peste noapte a disparut? ALA ERA INCEPUTUL FILMULUI, despre mizeria si interlopii care au furat Fotbalul Romanesc cu japca pe la spate. SI CULMEA Generatia lui Hagi sa mai facut si neamuri cu ei, de sa cumetrit!!!! Iari acum aveti tupeu sa vorbiti si "sa va doara" de Nationala, si de cluburi cu act false cap de afis fiind chiar "fc5b". Pai un "fc5b" in orice tara civilizata trebuia sa fie in B cel putin 2 sezoane, uitate la JUVENTUS din Italia. DAR in Romahala la ce bun, etic, etc...etc. te poti astepta? LA NIMIC, NADA, NOTHING, etc...

cortes (31 comentarii)  •  29 aprilie 2018, 6:53

Trebuie să existe numai cluburi private, cu investitori geniali cum este Gigi Becali. Rapidiștii să termine cu prostiile și să își găsească și ei un investitor potent și generos cum este latifundiarul din Pipera. Oricum pe Gigi nu îl egalează nimeni niciodată. Gigi este Dumnezeul fotbalului românesc.

tudorica (16 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 10:34

Daca am inteles bine, articolul este mai mult despre primarul sect. 1. Care nu se deosebeste prea mult de alti primari/politruci cu aceeasi tactica "gura bogata, fapte zero". Eu asta am inteles din articol, ca tudorache desi nu cunoaste nici legile nici nimic, balmajeste ca ajuta, face si desface etc. Cand de fapt, dupa fapte, nu ajuta cu absolut nimic. Daca priviti poza, da! Camasa este bestiala..... L-ar face invidios si pe Putin chiar... Rapidul n-are nevoie de primari si politruci drept avocati care sa explice treaba cu aceasta echipa. Orice om, cat de putin initiat in fenomen, stie ce a insemnat si ce inseamna inca Rapid din punct de vedere fotbalistic. Nu vreau sa fiu malitios, dar un Niculae, Maftei, Voicu si Pancu ar fi inclinat balanta si in "marele" derby de aseara fecesebecefere. Iar de atmosfera din tribune nu mai zic.... Asa ca, dna Andries le zice bine, "gura bogata Dumitrache" sa mai taca din gura ca noi astia amarastenii care nu lasam steagul jos la fapte ne uitam.... iar nu la camasa lui de primar papitzoi. HAI RAPID!

Comentează