Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Ghici cine păzeşte bomba?!

Armata e cu ea: firma de pază la Steaua - Rapid are peste o sută de contracte cu instituţiile statului, în frunte cu MApN

Permalink to Ghici cine păzeşte bomba?!
luni, 16 aprilie 2018, 9:39

„Pericolul era mult mai mare decât cel generat de intervenţia noastră în sine”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, după incidentele de la CSA Steaua – Academia Rapid.

Între două rele, autorităţile ne recomandă să-l alegem pe cel mai mic, adică pe ele.
În mod normal, dacă firma de securitate şi-ar fi făcut treaba, jandarmii n-aveau ce căuta pe stadion. Culmea ironiei, organizatorii derby-ului din Liga a 4-a, şefii CSA, au explicat astfel refuzul de a găzdui partida în Ghencea: nu existau camere, sistem de supraveghere video, stadionul MApN nu îndeplinea condiţiile de securitate. Arena Naţională, ce-i drept, are toate dotările necesare, are turnicheţi, are scaune, are gazon. Dar ce folos, dacă organizatorii nu se pricep la organizare? Meciul putea la fel de bine să se dispute şi pe Wembley. Fiind un meci organizat de Armată, după cum istoria ne-a demonstrat, tot ieşea cu bătaie. Şi trebuia să intervină Poliţia.

Zece stewarzi mititei
Şefii CSA au tras linie după incidente şi, în loc să demisioneze, au cerut „măsuri dure”. Şi au dat vina pe firma de pază, „Este inadmisibil!”. Au anunţat că vor ancheta Rotw Guard Security SRL. Vor să verifice dacă era, cu adevărat, capabilă să asigure securitatea la meci, dacă avea oameni pregătiţi. Întâi dai banii publici, apoi te informezi cui şi pe ce i-ai dat. CSA Steaua a plătit firmei respective suma de 40.000 de euro, pentru că Jandarmeria impusese prezenţa a 960 de stewarzi la meci.

La o simplă căutare pe Internet, afli că Rotw Guard Security SRL, cu sediul în judeţul Giurgiu, a avut maxim 606 angajaţi. Şi asta prin 2008. Acum are 175 de oameni în registre. Până la 960, a aliniat oaste de strânsură.

Paznicii de armament şi de uraniu
Firma era controlată de Mihai Balotă, fost consilier PD-L la Primăria Sectorului 3. Balotă a avut şi firmă de curăţenie, mică, de apartament, care a măturat din conturile TVR în jur de 200.000 de euro, potrivit Romaniacurata.ro.

Faptul că Rotw Guard Security SRL a clacat la un meci de Liga a 4-a e nimica toată. N-ar trebui să ne îngrijoreze cine ştie ce. Dacă te uiţi în SEAP şi vezi ce-a avut de păzit SRL-ul ăsta din comuna Greaca, te cam ia cu fiori. De pildă, a încasat de la MApN în jur de 1,4 milioane de euro pentru paza Unităţii Militare 02494. A luat 159.000 de euro pentru a păzi Regia Autonomă de Activităţi Nucleare. A păzit Compania Naţională a Uraniului, unităţi militare, spitale, direcţii de asistenţă socială, transporturi speciale ale CFR, universităţi de stat şi cămine studenţeşti. Din 2005, a încasat în total 7,4 milioane de euro din contracte pe bani publici, plus 75.000 de euro, tot bani publici, din cumpărări directe.

Aşa că putem fi liniştiţi cu privire la ancheta pe care cu sârg au declanşat-o şefii CSA. Probabil îi vor mai da o şansă să arate ce poate, la fel cum au procedat superiorii din Ministerul Apărării. Revenire cu salut, cum scria şi în programul de meci.

Combină de combinaţii
Cu toate că afacerile cu instituţiile statului înfloreau, 108 contracte pe decadă nu-s de ici, de colo, firma giurgiuveană a acumulat datorii la Fisc. În toamna trecută, ANAF a scos la licitaţie bunurile debitorului Rotw Guard Security. Bunuri pe care te şi aştepţi să le găseşti în patrimoniul unei societăţi de pază şi protecţie: pluguri agricole, semănătoare mecanică, echipament de erbicidat, combine. Bune unelte, mai treieri spectatorii la intrare.

Întrebarea nu e cum a ajuns o firmă de arat să păzească 36.000 de oameni, la un meci cu risc ridicat. Întrebarea e cum a ajuns firma asta să păzească MApN?! Până vine concluzia cutremurătoare a anchetei CSA, să remarcăm poezia situaţiei, aproape lacrimogenă.

Plugul păzeşte tunul, jardarmul păzeşte stewardul, iar pe jandarm îl păzeşte Liviu Dragnea, când merge la tribunal. Cât despre cetăţeanul contribuabil, ei bine, să spunem că el şi-o caută cu lumânarea, de fiecare dată când îşi plăteşte impozitele.

Comentarii (64)Adaugă comentariu

vasglo (91 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 10:07

Nu se mai poate spune decat...Sublim!.....

Cristi (1 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 10:16

Intamplator am ajuns sa fac parte din dispozitivul care a asigurat paza acestui meci. Sedinta tehnica cu jandarmeria a lipsit , mare parte din cei cu veste verzi, 80% , erau oameni fara pregatire , veniti pentru sume intre 60-80 lei . Doar cei imbracati in veste portocalii erau angajati permanenti ai unor firme de paza din Bucuresti , fara legatura cu firma mentionata mai sus. Dar ce poti face cu un cordon de 20 oameni in fata galeriei stelei sau rapidului ?! Jandarmeria a intervenit in forta , tarziu si fara discernamant ,au batut la gramada vinovati si nevinovati .Oameni veniti cu familiile sa vada meciul au fost batuti si bruscati .Proasta organizare ,lipsa comunicarii intre cei pusi sa protejeze (jandarmeria si firma paza ) , personalulul necalificat al firmelor de paza (au fost adusi oameni ca la vot ,unii nu vazusera stadionul ) si mai ales pozitionarea dispozitivului ( de la inceput s-a vazut ca paza galeriilor la peluze este ineficienta ). In anul 2018 am asistat la agresarea platitorului de bilet ,a platitorului de taxe ,a celor veniti sa urmareasca un meci de fotbal , am vazut parinti fugind cu cei mici in brate ,oameni ramasi fara incaltari ,haine rupte ,batuti si gazati fie de suporteri fie de jandarmi. Acum apar domnii de la armata si de la primarie se minuneaza: cum a fost posibil asa ceva ? Cu AJUTORUL ,COMPLICITATEA sau INDIFERENTA de care au dat dovada cei platiti sa apere , vina este a organizatorului.

Alex One (132 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 10:36

Pe vremuri era o lozinca "Nicio masa fara peste oceanic" la GSp nicio zi fara PSD , azi Dragnea peste tot. Mai rasfirati jurnalistilor ,nu doi pe unu. Ati ratat cu poarta goala. N-ati cautat bine in "sacul lui Mos Craciun "ca sa citez din clasici in viata. Azi era ziua ministrului apararii ! Maine ? Firea sau Dancila ? Ca de sport,vai si amar.

valer (2 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 10:38

Poate un pic de informare a ziaristului nu ar fi stricat. 1. Ghencea nu mai exista turnicheti de ani de zile, au fost luati de cel ce imprumuta clubul fcsb 2. Sistemul de monitorizare video la fel, plus ca nu facea fata acum 5 ani, acum ar fi fost superdepasit 3. Chiar daca turnichetii si camerele erau functionale si la locul lor, stadionul nu putea fi folosit pentru ca nu este omologat. La inceputul campionatului, fiecare echipa are datoria de a avea un stadion omologat. Cum Ghencea este de cativa ani in proces de demolare/modernizare pentru Euro 2020, nu puteau omologa un stadion ce urma sa fie demolat, de aceea s-a ales varianta terenului secundar din baza. 5. Ai idee ce face soarele si gerul unor bucati de plastic ce stau neutilizate si neingrijite atata timp? Oare merita investitia in 10.000 de scaune pentru un meci? 6. Acelasi lucru si despre gazon. Chiar crezi ca acolo este gazon? Te-ai uitat macar la un meci de liga 1 (unu) sa vezi cum arata terenurile dupa iarna asta? Iar alea sunt terenurui unde oficial se desfasoara cate un meci la 2 saptamani, deci in teorie au o mentenanta facuta. Oare cum ar fi un teren ce nu a fost ingrijit timp de 3 ani de zile? 7. Chiar daca turnichetii, camerele, scaunele si terenul ar fi fost perfecte, armata nu ar fi putut asigura in "regie proprie" paza pentru acest eveniment. Pentru ca nu cu asta se ocupa. Tot la particulari s-ar fi recurs. Si dupa cum stii, in achizitiile publice de stat, principalul decident este costul cel mai mic. Firma aia asta a oferit. E normal sa dea vina pe firma de paza, ca pe aia i-au angajat. La fel cu ar fi dat vina pe primarie daca nocturna se stingea. Sau daca incepeau sprinklerele sa mearga de capul lor. Si chiar crezi ca BGS, SSG sau alte companii de paza, au mii de oameni angajati pt astfel de evenimente? Probabil ca legea este foarte permisiva in acest domeniu, indatoririle nu foarte clare si atunci te trezesti cu fel de fel de stewarzi prin stadioane sau la concerte.

moka (2 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 11:04

Super articolul!

Adrian Vasile (1 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 11:26

@ valer, la o simpla cautare pe lista firme ppti observa ca in 2016 BGS avea 1787 de angajati fata de 175 angajati in 2016 cat avea firma care s a ocupat de meciul de sambata. Poate ai fost pe National Arena acum 5 / 6 ani cand se ocupa BGS de meciurile Stelei nu misca nimeni..

lenroc (5 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 11:41

Fotbalul ăsta nu merita atâta atenție, de la liga a 17-a pân' la măreții FCSB sau CFR. Maxim o nota de subsol in ziarele așa zise de sport. Cât despre banul public, se vor găsi mereu metode de a-l fura, cu sau fără sport. Nu ai cum să nu fiți, daca ai poziția necesară, când toată pedeapsa e o excursie în Costa Rica sau Madagascar.

Zamby (9 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 12:01

...pe jandarm il pazeste Dragnea :))

Maresalu’ (2 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 12:10

Cristian Petrea ar trebui sa plece din functia de presedinte al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti 1947. Iar in locul lui trebuie sa fie numit Florin Talpan.

Carol K (309 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 12:56

Meciul a fost un fel de sondaj al celor care finanteaza Liga si vad ca in actuala componenta nu exista nerv, e o plicticosenie, o lipsa de interes ppana la urma de audienta. Au vrut sa vada cum reactioneaza suporterii la un meci de mare rivalitate. Una reala si nu una fabricata de presa. Au iesit la lumina niste cifre, numar de spectatori, audientele TV si cele ale presei print sau online. Asta s-a vrut. Nu i-a interesat scorul(oricum vine un Play Off) nici spectacolul(ce spectacol sa ofere niste copii asezonati cu Maftei si Daniel Nicolae ?) Nu-s de la Viitorul lui Hagi, acolo au un profesor de elita si arata fotbal. Cred ca bataia aia a crescut audienta mult peste asteptari. Poate de aia si organizarea a fost facuta in ciuda sigurantei generale, a fost ca o invitatie la cafteala. Acum sa vedem daca echipele de traditie vor fi aduse cat mai aporoape de promovare. Rap[id, Steaua, Petrolul, U Cluj, Craiova lui Mititelu ... Cu aceste cluburi Liga I ar arata altfel, audientele vor fi altele. LUMEA LE-AR VREA acum! Nu se prea poate, un an de lupta pt promovare, cel putin, nu le strica. Pe de alta parte-i astept si pe Dinamo cu un finantator adevarat indiferent de unde vine si poate in ritmul acest in 3 ani vom avea o lupta reala si nu una regizata ca acum.

Iltito2004 (1 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 13:21

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

itu52 (15 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 13:21

Nu înțeleg de ce nu au apelat la ”milițieni”, aveau legea lor. Lăsău combatanții să-și vadă de treabă și ridicau supraviețuitorii. Parcă, dacă-i apucă noaptea printr-un club sau la fereală prin păduri și parcuri, aveu ”organizatori” să-i protejeze? Sau ăștia au scăpat de pe platourile Buftea.

ticbis (126 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 13:35

Maria, toate informatiile dezvaluite de tine in articolul asta ar trebui in mod normal sa ma socheze; nu numai pe mine, ci pe toti cetatenii Romaniei. Este aberant si grotesc la ce nivel de coruptie s-a ajuns... daca pana si Armata unui stat membru UE si aliata la NATO... !? Asta nu arata altceva decat colapsul unei societati intrate profund si iremediabil in metastaza in faza terminala. Marturisesc insa ca n-am avut nici cea mai mica tresarire, nicio emotie citindu-l; nu-mi explic de ce, dar mi se pare normal si in firea lucrurilor sa se intample toate astea. Am suferit destul si fara rost; la urma urmei, asta e Romania in care traim si in care vom trai de-acum incolo multi ani; e Romania lor, a ciumei rosii, nu este a noastra si nu va fi niciodata! Cancerul este generalizat si nici prin cap nu-mi trece ca va fi extirpat vreodata; cel putin, nu in viata asta! Mi se pare un non-sens sa ne mai plangem de ceva... daca unitatile militare, compania nationala a uraniului, activitatile nucleare si transporturile speciale pe calea ferata sunt pazite de un SRL amarat din Greaca cu 1-2 sute de angajati din judetul Giurgiu, ne meritam cu varf si indesat destinul de tara lasata in voia sortii, neguvernata si neguvernabila, nefrecventata si nefrecventabila. Mai rau si mai jos decat atat nu stiu daca poate sa se scufunde o tara, in ridicol, impostura si bataie de joc, insa in Romania cred ca mai e loc destul; se pare ca are "resurse" nebanuite si infinite pentru a se face de ras cu orice prilej, inclusiv cu un meci de fotbal de amatori! In ceea ce priveste jalnicul spectacol de propaganda de prost gust organizat de un minister al guvernului pe Arena Nationala, este dovada suprema a unei paranoia de partid si de stat impinsa pana la limita abjecta a degradadarii morale, sociale si politice. Ar fi bine sa nu uitam niciodata faptele istorice: Armata niciodata nu si-a dorit fotbal si niciodata n-a fost in stare sa faca performanta in fotbal. Inainte de '89 NU Armata a tinut echipa de fotbal si n-are niciun merit in trofeele castigate pe plan european; a fost meritul exclusiv al lui Valentin Ceausescu! El a sustinut echipa, el a atras sponsori ca Ford si alte "minuni" pe vremea aia, datorita lui s-a construit stadionul Ghencea si este meritul lui castigarea CCE... NU a generalilor de tip "Mos Teaca"!!! Ca dovada ca imediat dupa 1989, in cativa ani, ramasa fara sprijinul lui Valentin Ceausescu, echipa ajunsese la faliment si la retrogradare! D-aia generalii au dat-o ca pe o masea stricata, oricui numai sa scape de ea, mai intai lui Paunescu si mai apoi lui Becali!!! Apoi, timp de 15 ani generalii s-au ocupat doar sa-si umfle buzunarele cu ce le cotiza Becali; cand asta le-a inchis robinetul l-au inventat pe prapaditul de Talpan, ca sa-l invete minte pe cioban. N-a fost greu, statul si partidul (citeste justitia) erau ale lor, asa ca s-au ales cu o marca si cu un nume, dar tot fara bani in buzunare. Nici acum nu-i intereseaza pe generali de fotbal, si-au infiintat o clona in Liga a IV-a doar pentru ca, il citez pe fostul comandant al CSA, Boroi: "Castigasem marca si numele Steaua in instanta de 3 ani si daca n-o foloseam timp de 5 ani, conform legii, o pierdeam definitiv. De asta am fost obligati sa facem o echipa, ca altfel am fi fost acuzati ca am pierdut un activ al statului din ignoranta si incompetenta si era caz penal pentru noi, ca si administratori si proprietari ai marcii". De asta si-au facut generalii echipa, ca sa nu fie trasi la raspundere de lege ca au pierdut marca pentru ca n-au valorificat-o in termenul legal, nu pentru ca le pasa lor de fotbal sau de Steaua! Lor nu le pasa decat de banii din buzunare si de ce infuleca gratis la popota! Iar in demersul lor s-au asociat cu cea mai joasa categorie a societatii romanesti: huliganii violenti cu IQ de primate ai peluzelor Sud si Nord! Toate astea le-au putut vedea in direct toti romanii, in prime-time si in transmisiune directa la televizor sambata pe Arena Nationala. Ca o consideratie personala de final: atat de ahtiati au fost generalii sa-si umple burdihanele fara fund incat au vandut de-a valma biletele pe stadion; nu i-a interesat nici ca rapidistii vor veni de 6 ori mai multi decat talpanistii lor; nici ca in practica curenta stipulata in regulamente aveau posibilitatea sa vanda maximum 10% din capacitatea stadionului pentru suporterii echipei oaspete! Asa se intampla peste tot in lume, inclusiv in CL sau UCL; numai ca pe imbuibatii astia nu i-a interesat decat banul, nimic altceva! Au vandut ca prostii otova si fara control, s-au facut de rasul lumii cu fanfara si regimentul lor de garda, au incasat o bataie umilitoare la scor pe terenul de fotbal, au fost umiliti si dominati in tribune de fanii de 6 ori mai numerosi ai oaspetilor, s-au dedat la acte huliganice batand copii si femei, au incasat amenzi, probabil si suspendari, s-au declansat anchete civile si penale la nivel de minister, s-au facut de ras!!! Daca vreti, asta e fotbalul propus de Armata!!! Va place??? PS: Dupa parerea mea, ca orice proiect cladit pe baze utopice, proiectul echipei de fotbal a Armatei are zilele numarate; nu numai ca este impotriva firii si a nivelului de evolutie al societatii universale, dar nici nu e manageriat serios acolo. E un fel de "sa ne jucam de-a fotbalul, ca nu ne costa nimic (citeste: prostii platesc) si sa vedem ce iese!" E un fake grosolan, la care doar aia redusi au pus botul! Nu ca n-ar fi multi, ca se vad la vot, dar n-au consistenta si nici valoare sociala, morala sau civica... de aici si esecul! Mai devreme sau mai tarziu! :)))

Tudor (27 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 13:39

Nu trebuie făcută nici o căutare pe internet, firmele de pază sînt controlate de servicii. Mai mult, serviciile, oriunde-n lume, controlează lumea interlopă. Dragomir a spus-o, sînt cîțiva derbedei pe care poliția-i știe.

victor (1 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 14:36

Fantastic articol. CSA, acum se cede cum ati castigat procesele. Armata romana e dezastru. Daca un *** ca Talpan e acolo...nu mai e nimic de zis

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sile (27 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 15:11

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM (101 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 15:23

Doamna M.A., eu m-as intreba nu atat cum a ajuns firma asta sateasca sa pazeasca MApN, ci mai ales cum a ajuns ministerul apararii unei tari NATO sa aiba nevoie sa fie... aparat de civili?! Românii se asteapta ca MApN sa ne apere pe toti, când colo, el nu se poate apara nici pe sine! Iti vine sa crezi ca ministerul asta are "sub arme" doar băbuțe care lucreaza la gherghef, iar Talpan si cu Lacatus se straduiesc sa le invete fotbal! Bravos MApN, halal sa-ți fie!

Noua Caprita rosie (12 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 16:06

@ valer - De ce a ajuns bunul statului in starea aia? De ce nu au inchiriat la aceeasi suma altei echipe dupa ce l-au gonit oe gigi? Oare talpan ar putea castiga un proces in care csa ar fi acuzata ca au devalorizat un bun al statului pt care platim toti? Daca se ia firma cu oferta cea mai ieftina, nu trebuie ca sa vezi daca isi pot indeplini sarcinile pt care ii angajezi (caiet de sarcini, etc)? Declaratia conform careia stadionul ghencea nu poate fi folosit din motivele enumerate nu e o inventie a Mariei, e declaratia oficialilor de la csa regal, asa ca acuza-i pe aia. Oare trebuia organizat meciul pe AN ca sa isi poata da talpan in petic? Nu uita, tot ce s-a cheltuit e din banii tuturor, ca sunt csa regalisti, academicieni, stelisti, cfristi, etc, sa ca trebuie justificat tot, aici nu e ca la privat unde bagi banii tai. De-aia nu au ce cauta cluburile guvrnamentale in L1, ar fi incorect cel putin moral (gandeste-te cati bani dau la buget - si indirect csa-ului - echipele din L1 si tu vii sa joci contra noastra, cumparand jucatori pe banii nostri). Si mai sunt multe altele, cum de a castigattocmai firma care mai avea contracte multe cu armata, oare talpan nu poate sa faca o investigatie sa vada ce e acolo, ca doar e cavalerul pe cal alb al regalului.

Noua Caprita rosie (12 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 16:19

@ MZM - nu ai dreptate, peste tot in lume obiectivele militare sunt pazite de civili (chiar si sediul NATO de la Bruxelle), militarii trebuiesa se pregateasca pt misiuni militare nu sa fie paznici.

Tudor (27 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 16:43

@Noua Caprita rosie - Așa e, însă din alte pricini se pare. De pildă, arsenalul nuclear american este păzit de o firmă israeliană!

ManX (29 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 16:54

Din poza rezulta ca toti sunt tineri. Atât de tineri ca habar nu au ce este Steaua si Rapid. Se explica acum si dezbinarea suporterilor stelisti si fcsb-isti. Astia habar nu au cu cine voteaza. In multe galerii sunt "suporteri" care habar nu au cum se numesc jucatorii si stau cu spatele la meci si incita pe ceilalati chiar daca nu vad ce se întâmpla pe teren. Reactioneaza la vuietul tribunei. Pro sau contra.

ManX (29 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 17:03

@Alex One. Era si o vorba " Nici o masa fara peste / Nici un meci fara Rapid" Acum a devenit ceva de genul " Nici o masa fara brânza / Nici un articol fara Becali" Acest articol demonstreaza, totusi, exceptia la regula.

ticbis (126 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 17:17

@Noua Caprita rosie: Te inseli! Toate obiectivele NATO au paza asigurata de catre propriile ei forte militare, inclusiv noul sediu de la Bruxelles inaugurat in 2017; nu exista civili angajati pentru paza acolo!!! In sediul ala lucreaza peste 4000 de angajati militari si civili reprezentand cele 29 de tari membre ale aliantei; or fi civili pe post de door-man, pe la receptii sau pe la parcare, dar paza si securitatea este asigurata 100% de catre militari din fortele NATO. Mai mult, constructia noului sediu a durat cam 6-7 ani; asta pentru ca americanii au solicitat ca spatiile destinate lor sa fie finisate la interior de catre firme americane autorizate de ei, francezii si-au trimis si ei propriile firme pentru a finaliza interioarele alocate lor, germanii si britanicii la fel. Acolo nici musca nu zboara; intocmai ca la Pentagon sau ca la CIA, NSA, MI5 sau Mossad. Nu exista nicaieri in lume unitati militare sau asimilate notiunii de unitate militara care sa fie aparate si pazite de de civili; de la baze militare si pana la obiective strategice ale armatei; de la ambasade si consulate si pana la ultimul depozit de armament si munitie. Si la Deveselu tot paza militara NATO e!!! Si la Vatican paza o asigura tot militarii; si nu oricare, ci strict cei ce au fost instruiti si sunt inrolati in Garda Elvetiana!!! Doar in Romania unitatile militare au ajuns sa fie pazite de civili si sa faca fotbal! :))))))))

Mihai (5 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 17:31

Maria Andries.De ce nu te apuci si tu de o meserie respectabila la o companie respectabila?Chiar numai banii conteaza pe lumea asta?

Unu oarecare (13 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 17:31

"Doamna" andries, sambata s-a disputat returul semifinalei Cupei EHF la handbal, dintre Vipers (Norvegia) si Viborg (Danemarca) cu o brigada NORVEGIANA la centru. Partida s-a incheiat 29-23 pt vipere. Nimeni nu a batut arbitrii, nimeni nu a facut scandal, nimenu nu s-a comportat *** este ca spaniolii tai neprihaniti de la rugby. Cum ar fi cu un articol pe tema asta? Sa ne explici ce cauta o brigada norvegiana la centru. Sa tragi prin noroi Federatia norvegiana si Nationala Norvegiei, cum ai facut cu a noastra. Care nu avea nici o vina. Sa ceri rejucarea meciului. Poate iti dai seama acum ce fel de om esti?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis (126 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 17:36

@Tudor: O fi arsenalul nuclear al USA pazit de catre o firma israeliana (nu cunosc, te cred pe cuvant), dar te asigur eu ca aia sunt militari, in niciun caz civili! Esti naiv (ca sa nu spun mai mult) daca-i crezi atat de prosti pe americani! :))) Daca nu ma crezi, incearca sa intri in Ambasada USA din Bucuresti; ala care te opreste la poarta cu arma pregatita e militar american din fortele speciale de Puscasi Marini!

viorel (45 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 17:51

Lamentabil, dezgustator, degradant, ce se intampla in Romania intr-o zona de maxima importanta cum este apararea nationala. Armata romana, in lipsa de alte preocupari, a ales sa intrte in parteneriat cu hoarda de huligani salabaticiti din peluza sud si sa finanteze din nou, din bani publici, o echipa militara de fotbal. In statele membre UE si NATO nu mai exista o structura vetusta, parazita, de sorginte sovietica precum CSA. Doar in Romania a rezistat aceasta forma de amestec brutal al armatei in sportul profesionist, de capusare a bugetului apararii. Numai in Romania, la nivel UE si NATO, armata se implica in fotbalul profesionist, finantand o echipa de fotbal militara!!! Este incredibil dar din pacate adevarat. Prin comportament armata romana se apropie tot mai mult de cea nord-coreeana si nu are nimic in comun cu o armata moderna, eficienta, performanta, asa cum ar trebui sa fie intr-o tara UE si NATO.

ticbis (126 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 17:53

@Noua Caprita rosie: O completare la comentariul anterior: Peste tot in lume paza obiectivelor militare, de orice fel ar fi ele, este asigurata de catre militari. Mai mult, aceasta activitate este considerata "misiune de lupta"!!! Se vede ca n-ai facut armata si in viata ta n-ai tinut o arma in mana! PS2: Pana si la Spitalul Militar Central din Bucuresti, Calea Plevnei, toate punctele de acces sunt pazite de catre militari, iar intreg perimetrul este asigurat cu garda permanenta pe toate laturile ce-l imprejmuiesc; sunt si cateva foisoare pentru observatie de la inaltime cu sentinele 24/24 de ore!

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 19:14

...articol foarte bun care lupta contra violentei pe stadioane ...firmele de paza sunt angajate ca sa nu existe conflicte violente pe stadion ...sa le inabuse din fasa cum se spune ...sa le aplaneze imediat ...ne am saturat de incompetenti ...de ce se mai platesc firme de paza daca de huligani ne aparam singuri ?

Popa (45 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 19:16

Umor absurd : armata Romaniei , membra NATO , este pazita de catre firme de paza ??? Sa nu cumva sa intre vreun spion rus in vreo unitate militara ? Sa nu intre hotii sa fure armele soldatilor in timp ce dorm ? Pai , in caz de razboi , Doamne Fereste ?! Ce fac ? Inarmeaza paznicii ? Anuleaza contractul ?

Noua Caprita rosie (12 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 19:37

@ ticbis - Nu ma insel, am un prieten care lucra la o baza NATO (era in Belgia, nu stiu daca la Bruxelles sau in alta parte) si mi-a spus atunci cand s-au firat armele de la unitatea aia militara din Romania (nu mai stiu care) ca paza era asigurata de firma Securitas. O sa caut pe net. Pe de o parte e normal asa, militarii care fac de paz nu se pot instrui si atunci e o pierdere. Chestia asta a fost valabila cand erau militari in termen (eu am prins armata obligatorie si am facut si garda) dar acum nu mai e asa. Poti sa ai o subunitate care sa iti asigure oaza dar este mai costisitor ca atunci cand platesti serviciul de la altcineva.

Noua Caprita rosie (12 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 19:59

@Popa, vezi celelate comentarii. Ce militari mai dorm in cazarmi acum? Aia era pe timpul nostru cand erau militari in termen. Nu mai confunda soldat, care este un grad militar, cu militar, asta e termenul general.

JFM (1 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 22:19

Dupa intalnirea cu Firea sa nu mai aud de Lupescu, de cand ma stiu nu am vazut o sluga mai penibila precum acest asazis Kaizer. Nu mi-am imaginat ca Lupescu pe care-l stiam va cobori atat de jos. Incredibil!

ticbis (126 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 23:09

@Noua Caprita rosie: Revin cu o amintire veche de mai bine de 40 de ani, ca sa-ti dai seama ce inseamna paza unei unitati militare. Aveam 19 ani, reusisem la admiterea la facultate si fusesem incorporat ca militar cu termen redus, pe durata a 9 luni, asa cum era legea atunci, intr-o unitate militara din zona Buzaului. Ca soldat in termen am avut arma mea: un AKM cu pat de lemn; mult mai tarziu, spre sfarsitul stagiului, cand am ajuns la gradul de sergent, am primit si un pistolet, TT ii spunea. Dupa stagiul draconic din primele luni am primit si prima mea misiune de lupta: paza unui depozit de carburant al unitatii situat intr-o padure, cam la vreo 6-7 sute de metri de unitate. Am petrecut zeci de nopti urcat intr-un foisor de lemn, in intunecimea stranie a padurii si pe geruri de -15 grade celsius ca sa pazesc butoaile cu motorina dintr-un tarc imens de sarma ghimpata, luminat la cele patru colturi de cateva becuri chioare ce aruncau umbre palide si lugubre, demne de un film horror, asupra intregului peisaj. Eram in misiune de lupta, mi se facea instructajul, acelasi, repetat obsesiv ca pentru prosti, de fiecare data, cu cateva ore inainte de a intra in post; il stiam pe de rost, ca pe o poezie enervanta. Desigur, facusem instructii de trageri, pe timp de noapte sau pe timp de zi, in poligon; cate 6 cartuse pentru fiecare sedinta, pe diferite tinte de carton plasate la distante mai mari sau mai mici. Insa cand urcam in foisorul ala eram echipat ca de razboi: masca de gaze prinsa de centura lata din piele la spate, trei incarcatoare pline cu munitie de razboi (90 de cartuse in total), doua la brau in partea dreapta si unul bagat in pistolul mitraliera cu glontul armat pe teava, baioneta prinsa de centura in stanga. Ma obisnuisem cu zeci de garzi in locul ala, insa, o intamplare m-a marcat pentru toata viata; mi-o aduc aminte si acum, dupa 40 de ani, de parca s-ar fi intamplat ieri. Era o zi cumplita de februarie, pe la ora doua in miezul noptii; temperatura mult sub -15 grade, un viscol cu gheata batea in rafale schifuindu-mi obrajii si mantaua din postav gros cu mesada din blana de oaie se facuse atat de grea pe mine incat simteam ca ma indoi de spate sub zeci de kilograme in plus. Urgia ma lovea din plin in inaltul foisorului, huruia padurea si trosneau copacii, butoaile din depozit incepusera sa se contracte la temperatura aia atat de scazuta si bubuiau pe rand, scurt si infundat, indoindu-si tabla cu niste sunete ce intregeau parca apocalipsa ce se prabusise asupra mea. Deodata, in urgia aia cumplita am vazut limpede cum se misca ciudat arbustii de la baza unui copac din padure. M-am concentrat si am incercat sa deslusesc: nu, nu era viscolul, era clar cineva acolo. Am asteptat cateva clipe, pana m-am convins ca cineva se strecoara printre boschetii aia. Nu mai simteam nici viscolul si nici gerul, nu mai auzeam nici bubuiturile butoaielor si nici suierul padurii; imi incordasem simturile pe chestia aia ce se misca in intuneric acolo, printre copaci. Mi-am pus AKM-ul in pozitie de tragere si am tipat: "Stai! Stai ca trag!" Probabil, de emotie si de frica nu mi-am dat seama decat dupa ca somatia aia a iesit din mine doar ca o soapta scancita. Am urlat apoi cat am putut de tare, ca sa ma aud si eu: "Stai! Stai ca trag!" Rezultatul a fost uluitor: boschetii aia au inceput sa se miste nervos si mi-a fost clar in momentul ala ca e cineva acolo. Am mai urlat de cateva ori somatia, am asteptat cateva secunde si apoi mi-am sprijinit AKM-ul, am luat linia de ochire si am tras primul cartus. Am auzit un muget si o zbatere printre copaci si n-am mai asteptat: am apasat parghia armei pe foc automat si am golit tot incarcatorul intr-o rafala de focuri, defrisand la propriu toata vegetatia, arbusti si crengi din copaci, deopotriva. Apoi s-a facut brusc liniste. Fara sa stau pe ganduri am scos incarcatorul gol si l-am inlocuit rapid in arma cu unul dintre celelalte doua pe care le aveam la brau. Mi-am pus automatul la ochi, gata sa trag din nou; se facuse insa o liniste atat de adanca incat mi s-a facut frica. Abia atunci am realizat ce facusem si m-a luat ametealea. Am inceput sa tremur si, in pragul lesinului, am apucat sa invart manivela telefonului de campanie ce facea legatura cu postul de garda al unitatii. Am baguit disperat: "Raportez! Am avut intrus la Postul nr. 15; n-a raspuns la somatii si am deschis focul! Cred ca l-am lichidat! Va rog ajutor!" In vreo 10 minute a aparut patrula in frunte cu comandantul garzii, cu lanterne si inarmati pana in dinti. M-au dat jos pe brate din foisor, ca nu mai stiam de mine, apoi s-au afundat in padure incercand sa strapunga intunericul si viscolul cu lanternele. M-au dus direct la infirmerie, unde un felcer mi-a facut un calmant (doctorii nu erau in unitate decat ziua, in timpul programului) si am adormit instantaneu. Abia a doua zi am aflat ce facusem: impuscasem un cal!!! Bagasem in el 30 de gloante, il ciuruisem, il facusem sita! Timp de doua saptamani am dat declaratii in fata a zeci de comisii si am scris rapoarte cat pentru o viata. Am povestit totul asa cum s-a intamplat si cum am scris aici; nu mi-era foarte clar ce-o sa mi se intample. Toata lumea ma privea cu suspiciune, am auzit atunci si sintagma "Curtea Martiala". Eram convins ca mi-am ratat viata si facultatea. O luna mai tarziu am trait cea mai mare surpriza din scurta mea viata de pana atunci: am fost scos in fata regimentului pe platoul cazarmii si inaintat direct in grad de sergent (eram doar soldat) de catre comandantul unitatii. M-au decorat pentru vigilenta si determinarea de a apara unitatea in postul meu de lupta, desi nu ma "luptasem" decat cu un cal ratacit nefericit in padure intr-o noapte inghetata si intunecata in urgie. Stiu bine ca pe vremea aia armata era obligata sa stranga recoltele sau sa construiasca sosele, insa isi putea apara si tara; acum armata nu poate face nici una si nici alta. Acum armata nici macar un meci de fotbal nu-l poate pazi! @Maria, nu-mi dau seama de ce am rememorat amintirile astea; a fost o pornire instinctiva; mai mult ca sa justific celor care habar n-au cu ce se mananca armata ca paza unitatilor militare este misiune de lupta si in sarcina militarilor, nu a civililor de la firmele de bodyguarzi, oriunde in lume, cu atat mai mult la NATO. Maria, nu tin neaparat ca acest comentariu sa apara; nu ma va deranja deloc daca il vei bloca; oricum este clar "off-topic". Insa, in urma articolului tau si a comentariilor aberante ale unora dintre useri, am simtit asa... un impuls de a povesti ce inseamna armata... aia adevarata, nu Talpan si nu Boroi sau Petrea!!!

Che Guevara (49 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 23:12

S-au batut cativa baieti mai exaltati la meci si faceti atat scandal din chestia asta... Putem sa generalizam si sa zicem ca toti suporterii STELEI sunt huligani pentru 10 distrusi pusi pe harta? Am vazut acum meciul FCSB cu Astra. Striga un disperat in portavoce pe stadion. Nu canta nimeni nimic... La final "baietii" ascultau manele in vestiar. Vreti sa generalizam si noi acum cine e publicul tinta la FCSB?

Che Guevara (13 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 23:13

S-au batut cativa baieti mai exaltati la meci si faceti atat scandal din chestia asta... Putem sa generalizam si sa zicem ca toti suporterii STELEI sunt huligani pentru 10 distrusi pusi pe scandal? Am vazut acum meciul FCSB cu Astra. Striga un disperat in portavoce pe stadion. Nu canta nimeni nimic... La final "baietii" ascultau manele in vestiar. Vreti sa generalizam si noi acum cine e publicul tinta la FCSB?

ticbis (126 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 23:27

@Noua Caprita rosie: Bati campii! Nu exista nicio baza sau sediu NATO din lumea asta pazit de bodyguarzi civili; toate obiectivele astea sunt pazite de catre militari, si nu oricare, ci militari din fortele de elita! Este misiune de lupta! Ce ti-a povestit tie "prietenul" ala ca a vazut el, e poveste pentru prosti; nu exista asa ceva! Cat despre militari, desigur ca nu mai dorm ei cu anii prin cazarmi ca in trecut, insa paza obiectivelor militare tot ei o asigura, in proportie de 100%! Nu mai bate campii si nu mai afirma aici aiureli cand habar n-ai despre subiect! Informeaza-te: la sediul NATO din Bruxelles paza este militarizata, nici vorba despre bodyguarzi civili! Asta ar mai lipsi, ca Putin abia asteapta!

blueredsky (50 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 11:27

@ticbis - excelent primul comentariu!

gado (3 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 12:01

Asa raman stadioanele fara spectatori ! Ce vina au acei spectatori care au mers ca la un spectacol si au fugit batuti si cu ochii in lacrimi de la geze ? Dorul de spectacol fotbalistic a fost inabusit cu bastoane si gaze lacrimogene. Vor mai veni curand pe un stadion de fotbal acesti spectatori ? Eu cred ca nu ! Excelente comentariile postate de Cristi si Valter.

valer (2 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 12:37

@ caprita rosie - armata nu putea dintr-o data sa inchirieze stadionul altei echipe din mai multe motive: existau alte litigii in derulare prin instante pe fel si fel de "dotari": turnicheti, nocturna, spatii vip etc. Pana nu s-au terminat acelea, nu puteau face practic nimic cu stadionul, altfel riscau procese pentru ca s-au folosit de bunuri ce nu le apartineau. Si daca iti aduci aminte, celebrul camatar Gigi Becali, a refuzat sa plateasca chiria chiar si atunci cand juca acolo (si era ceva derizoriu ~3000 de euro) iar cand i s-au cerut 30.000 pe luna (nu pe meci) si-a luat alt drum. Firma respectiva pazeste complexul sportiv Ghencea. Acolo preponderent joaca grupele de copii si echipa de rugby. Usor de administrat asa ceva. Dar pentru ca 'generalii' s-au miscat mai incet decat discursul lui johanis cu anuntarea stadionului pe care vor disputa jocul, iar primul anunt a fost facut cu destinatie Chiajna, singura solutie in timpul scurt ramas a fost ca firma aceea sa continue si la Arena Nationala, pentru ca ei aveau in contract pentru meciurile considerate 'acasa'. Nu se putea face achizitie prin SEAP pentru ca era suficienta o contestatie, poate a firmei ce avea deja contract, ca meciul sa se desfasoare fara spectatori din motive de incapacitate de asigurare a spatiului. Si mai e o chestie: stewarzii nu au rol de jandarmerie sau de trupe de interventie. Ei trebuie sa faca control la intrare, sa indrume spectatorii catre locurile lor, sa ofere informatii despre chestii organizatorice (de ex "unde e cel mai apropiat punct medical"), sa asigure o 'linie' intre tribune si teren pentru a da informatii organelor in caz de incidente. Cam astea sunt atributiile lor. Nu sa se bata parte in parte cu cei din tribuna. Nu sa restabileasca ordinea. De astea se ocupa institutia aia care da cu gaze fara discernamant pe motiv ca e "aer liber".

Catalin (18 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 14:06

" Întrebarea e cum a ajuns firma asta să păzească MApN?" Mare jurnalista, Maria Andries a dovedit inca o data ca este paralela cu meseria de JURNALIST...ori i-a taiat providerul internetul. Doar asa reusea sa nu auda ca STEAUA este obligata sa foloseasca SISTEMUL PUBLIC DE LICITATII al ROMANIEI. Pe romaneste, sa inteleaga si Maria Andries, paralela cu meseria pe care o ocupa, MAPN este OBLIGAT sa acorde CONTRACTUL DE SECURITATE FIRMEI CARE A LICITAT CEL MAI SCAZUT PRET. Ce a facut acea firma dupa, ca s-a adus 700 de oameni de pe strada si i-a pus in veste, nu este problema CSA-ului sau a lui Petrea, ci a firmei care poate raspunde PENAL daca POLITIA si JANDARMERIA isi fac treaba pentru ca acei 700 de oameni trebuie sa aibe un atestat pentru a practica aceasta meserie si pentru a folosi echipamentul din dotare. Maria Andries, TREZESTE-TE! Cadrul legal pentru licitatiile publice este JALNIC si s-a dovedit inca o data acest lucru, daca mai trebuia sa ne convingem dupa contractele pentru autostrazi. Am inteles ca ai BOALA pe CSA Steaua, insa DOCUMENTEAZA-TE INAINTE SA PUBLICI CEVA. Aceasta a fost inca o tampenie de articol care DENATUREAZA ADEVARUL si se bazeaza pe -1 din procedurile pe care CSA/MAPN trebuie sa le faca pentru a acorda un contract. Daca nu ai invatat ceva la facultatea de jurnalism, REPETA FACULTATEA!

Unu oarecare (13 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 16:43

@Catalin: din pacate andries nu e la prima abatere. De fapt tot timpul scrie fara sa se documenteze, fara sa verifice informatiile gasite pe cine stie ce site-uri obscure, fara sa se priceapa la ceea despre ce scrie. O intereseaza scandalul in primul rand, isi baga nasul la rugby, handbal, sporturi la care e paralela, cum spui. ***. Scuzati-ma dar nu pot arata respect unei persoane bigote si ipocrite.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George (18 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 8:33

Firma de pază, Jandarmeria, organizatorii, Dragnea. Nici un cuvânt despre elementul determinant, anume acei așa ziși ultrași, care au un singur scop când vin la meci: "fă-i fața ca tricoul". Galeria Rapidului, peluza sud, unii de la nord, nova Guardia ... elemente cunoscute, care ar trebui sa își petreacă meciurile la secție. Si marea masa de prostănaci care e gata sa înjure la comanda si sa sara la bătaie. Steaua-Rapid, un spectacol jenant aproape de fiecare data.

Mariana (1 comentarii)  •  7 august 2019, 20:16

Nu inteleg cum CSA s-a bazat pe aceasta firmulita la un meci atat de important, stiind ca galeriile sigur vor intra cu petarde si vor incepe bataia pe stadion ca la orice alt meci la care participa galeriile Sus si Nord ale Stelei? Sa nu mai zicem de firmele de apartament ale familiei Balota care si-a batut joc de toti angajatii pe care i-au avut dar si de toate firmele pe care le au, atat pe numele lor, cat si pe numele altora pe care i-a bagat in *** si acolo i-a lasat. Au bagat firmele in faliment dupa ce au furat toti banii din ele impreuna cu rudele dnei Balota pe care le-a sponsorizat toata viata si nu au muncit macar o zi. Acolo s-au dus toti banii, pe plimbari si pe mari contracte pe care credea ea ca le va primi de la acestia. Au pacalit-o si i-au mancat sume mari de bani. Prefera sa nu dea banii salariatilor ca sa mai cumpere vreo masina, vreo casa sau vreu teren la Hotarele. Rusine sa le fie!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează