Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Campion în proba de şemineu

În vreme ce alţii îşi susţin sportivii la JO, COSR nu crede că a fost păgubit cumpărând echipamente contrafăcute. Şi apără secretul salariului lui Covaliu

Permalink to Campion în proba de şemineu
vineri, 23 februarie 2018, 9:58

„De la PyeongChang, Mihai Covaliu, preşedintele COSR, i-a urat la mulţi ani lui Octavian Bellu…” Filmare pe contul de Facebook al Comitetului, „serviciu public şi guvernamental din Bucureşti”: în fundal, un şemineu aprins, în prim-plan, Covaliu pe scaun şi ţinând cu multă solemnitate un microfon. Altă postare: „Preşedintele COSR se gândeşte la un program special pentru următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de iarna Beijing 2022”. În videoclipul astfel intitulat, apar acelaşi şemineu, acelaşi microfon, Covaliu şi gulerul lui.

„Preşedintele COSR va propune premierea Ralucăi Strămaturaru”, locul şapte la sanie, cea mai bună clasare românească la JO de iarnă, din ultimii 24 de ani. Nu e poza Ralucăi, e tot poza lui Covaliu, privind în zare, cu flacăra olimpică în spate.

„Preşedintele COSR Mihai Covaliu a avut ocazia de a discuta amical cu şeful olimpismului internaţional, germanul Thomas Bach”. Din poză pare că românul şi-a creat ocazia, prinzându-l în ambuscadă pe neamţ, lângă uşă. „După un schimb de idei, au făcut şi schimb de insigne”. Greu de verificat prima parte, de vreme ce ambii purtau fesuri.

Prinţul Albert de Monaco s-a pozat alături de sportivii români. Oficialii COSR, nu. Oficialii COSR au grijă să apară într-un anturaj care să-i pună cu adevărat în valoare. „COSR a organizat, la un hotel select din Gangneung, Gala României la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud, eveniment prin care a marcat Centenarul Marii Uniri de la 1918.” Iarăşi Covaliu, citind de pe o foaie, în bătaia reflectoarelor.

Covaliu TV
Mihai Covaliu a plimbat lupul dacic prin satul olimpic, fiind asaltat de bucătări coreeni. Mihai Covaliu se gândeşte să ia nişte mămăligă şi să chituiască zdravăn cele două Corei la graniţă, să le lipească la loc, apoi să organizeze un garden party. Şi aşa mai departe. JO să fie, că ştiri sunt destule. COSR plănuieşte să-şi lanseze televiziune online. Nu ştim dacă va continua seria jucăuşă cu şemineul. Dar seria cu „Mihai Covaliu, luat ostatic de microfon” sigur va prinde grila, pentru rating.

Din acest spectacol multimedia total, lipsesc câteva detalii de atmosferă. De pildă, Comitetul a publicat pe site toate hotărârile de Comitet Executiv, mai puţin cele luate în şedinţa din noiembrie, anul trecut. Atunci s-a decis ca Mihai Covaliu să primească o remuneraţie lunară de aproximativ 10.000 de lei. Un salariu de ministru, adică. Este achitat din veniturile proprii ale COSR, de aceea probabil Mihai Covaliu nu simte nevoia să-l publice pe site-ul instituţiei, alături de celelalte salarii, plătite din fonduri bugetare şi supuse Legii 153 /2017. Al doilea salariu din COSR după cel al lui Covaliu este al secretarului general, 4.816 lei.

Un fleac, s-au zdrenţuit
Merită Mihai Covaliu să fie plătit pentru munca sa de şef al olimpismului? Da, fără îndoială. Dar fostul campion olimpic insistă să fie plătit pe ascuns, nu la lumina şemineului. Munca de preşedinte nu e uşoară, implică frământări. În ultimele luni, de pildă, în CEx, la propunerea secretarului Boroi, s-a discutat îndelung despre „oportunitatea unui parteneriat” cu firma Sports Hub International, unde e CEO fostul baschetbalist Virgil Stănescu.

De asemenea, Covaliu şi compania au avut de studiat o adresă de la IGPR, în care erau întrebaţi dacă vor să se constituie parte civilă în dosarul echipamentelor contrafăcute. COSR a angajat şi un avocat pentru treaba asta. S-au sucit, s-au învârtit în jurul speţei. Până la urmă, ce credeţi că au decis? „COSR nu înțelege să se constituie parte civilă, întrucât apreciază că nu există prejudiciu.”

Just. Imaginea României a fost prejudiciată atunci. Sportivii au fost prejudiciaţi, când au concurat „îmbrăcaţi de la ajutoare”. Oficialii COSR s-au dus în Brazilia ca turişti prin lounge-urile olimpice. Dacă au avut grijă, la Rio, ca la PyeongChang, să respecte tradiţia şi să nu se afişeze alături de zdrenţăroşii din delegaţie, chiar au scăpat fără pierderi majore de ştaif.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

Carol K (309 comentarii)  •  23 februarie 2018, 12:15

Aseara nu "ne-au urcat pe garduri"... ne-au urcat pe Colosseum ! Astea nu-s intamplatoare, ne furam in fiecare zi cate ceva, pana la urma vom ramane in toata splendoarea goliciunii daca nu mai punem si ceva la loc. Macar un cerc olimpic.

Florin (15 comentarii)  •  23 februarie 2018, 15:43

Pai de ce sa se implice, sa fie parte civila impotriva unuia de-al lor (Dobrescu & Comp)?? In primul rand pentru ca fostul medaliat olimpic si vremelnicul sef al COSR, Covaliu, ca si ceilalti membri ai forului olimpic roman care s-au deplasat la Rio si=au primit costumele de prezentare de la alta firma, nu cea care a furnizat si echipamentele sportivilor!?!

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  23 februarie 2018, 19:20

...articol excelent ...am ras cu pofta ...dupa un schimb de idei ,au facut si schimb de insigne ...greu de verificat prima parte ,de vreme ce ambii purtau fesuri ...genial ...

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  23 februarie 2018, 19:20

...articol excelent ...am ras cu pofta ...dupa un schimb de idei ,au facut si schimb de insigne ...greu de verificat prima parte ,de vreme ce ambii purtau fesuri ...genial ...

Ilie Nastac (5 comentarii)  •  24 februarie 2018, 10:25

Am citit articolul de 2 ori si tot nu inteleg ce ilegalitati i se imputa lui Covaliu. Ca da interviuri si face poze?! Asta e atat de grav?! La fel cum nu am inteles nici ce ilegalitati i se imputau lui Cristina Neagu, Halep, si multi alti sportivi si antrenori pe care-i murdariti din ce in ce mai des, fara sa le imputati nimic ilegal. Din pacate asistam la un atac din ce in ce mai apasat impotriva campionilor nostri cu consecinte grave asupra imaginii acestora. Pt ca si acest articol, la fel ca multe altele, nu este decat o miştocăreală ieftina la adresa unor sportivi carora nu li se imputa nicio ilegalitate ci sunt luati doar la mişto....Covaliu si gulerul lui, arestat de microfon, etc. Din pacate, ati transformat GSP intr-un fel de gazeta a lui "Bendeac" in care mişto-ul kitchos e politica redactiei. Este adevarat ca poate asa mai prindeti 1-2 cititori in plus din vulgul public dar....asta sa fie linia corecta?! Mişto-ul kitchos?!

Ilie Nastac (5 comentarii)  •  24 februarie 2018, 10:39

Exact ce ziceam. "ovidiu_3003" considera articolul ca fiind excelent doar pt ca "a râs cu pofta" la mişto-urile de acolo. Mare pacat ca GSP a ajuns atat de jos.....

Musashimaru (6 comentarii)  •  24 februarie 2018, 22:48

@Ilie Nastac : imi pare rau dar va contrazic cu argumente ; atata timp cat AROGANTA ii caracterizeaza in mod deosebit pe acesti conducatori vremelnici, dvs. doriti sa le cantaam osanale acestor nesabuiti INCOMPETENTI in primul rand . "Cum isi astern asa dorm " stimabile,recte trateaza presa si opinia publica in dispret si nepasare, nu te astepta dumneata ca pot fi tratati cu laude si periati ca la congresele pcr Intamplator fiul meu face scrima de performanta si imi este sila si rusine pentru ca acest Covaliu a dovedit ca nu este deloc pregatit profesional pentru greaua munca manageriala ; adica nici in domeniul sportului propriu nu mai este capabil de vreo propunere notabila, din contra, nu se mai intrevede nimic bun la varf... Rezultatele la Olimpiada de iarna au fost precum ne-am asteptat, penibil a fost momentul pompos de dinainte de start,cu toata clica lui Covaliu , Dedu &co, cu Izbasa in coada,de parca gimnastica ar avea vreo legatura cu Jocurile de iarna... Dar asa ne pricem noi cel mai bine, la "vitrine de carton", in stilpropagandistic... Precum am spus, sportul romanesc e pe tobogan, iar demisia e unica iesire onesta, ca de onoare nu poate fi vorba... Dar cainele nu pleaca de unul singur de la macelarie...

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  24 februarie 2018, 23:01

Nastac de unde ai imprumutat acest cuvant misto ...din ce limba ?...articolul este serios ...si ne spune ca presedintele CSOr este platit nesimtit de mult in comparatie cu realizarile ...ce tot ii tragi cu inegalitatile ?...bine ca nu i inimic inegal ...insa cand iei atatia bani pentru performante slabe ...este rusine . Pe viitor iti dau un sfat ...vezi de persoana ta ...lasa i pe altii in durerea lor ...ca nu esti mai inteligent ca ei ...

Ilie Nastac (5 comentarii)  •  25 februarie 2018, 7:30

Fiecare cu opinia lui..... . Cat despre rezultatele obtinute in Corea ele se inscriu in normalul nostru in acest domeniu pt ca la olimpiadele de iarna.ele au fost slabe intotdeauna din motive Nu cred ca e corect sa i se impute lui Covaliu.

Max (6 comentarii)  •  25 februarie 2018, 12:05

Evident ca in momentul in care ajungi presedinte COSR esti asaltat din toate partile si in general injurat fie ca ai sau nu vreo vina. Inclin sa cred ca Mihai Covaliu stia in ce se baga. Mie momentan imi plac initiativele lui Mihai Covaliu si nu prea ma intereseaza ca vorbeste din fata, din spatele semineului, din satul olimpic sau de pe varful K1. Ma intereseaza ce proiecte are pt sportul olimpic romanesc. Iarasi putin ma doare daca se considera sau nu prejudiciat de cum au fost imbracati la Rio, momentan eu am vazut doar un scandal de presa fara niciun suport obiectiv, nu prea am vazut pe nimeni sa se planga de echipamente exceptand presa, la fel ca si scandalul cu portdrapelul de altfel, o facatura de presa, ca pana la urma in rest n-a interesat pe nimeni cine plimba steagul in jurul stadionului. Din pacate, se considera sau nu, presa e una din cauzele, sau ma rog, e undeva complice pt situatia in care a ajuns in general sportul romanesc. Degeaba cauta mereu scandaluri, vinovati etc. Sunt o groaza de penibilitati, vad acum o groaza de jurnalisti care se intreaba de ce nu putem mai mult la JO de Iarna cand ei n-au scris un articol despre sporturile de iarna timp de 4 ani. Oare cata lume (vorbesc de cei care citesc presa sportiva) au auzit de 3 nume dintre sportivii nostri din Coreea de Sud? Iar problema noastra e ca da Covaliu declaratii sau ce o da din fata unui semineu? Sa dea si in pielea goala de la piscina, daca reuseste sa construiasca ceva benefic acolo unde trebuie!

Ilie Nastac (5 comentarii)  •  25 februarie 2018, 22:59

@Max: exact asta spun si eu. Presa nu promoveaza mai nimic din sport in schimb cauta can-can-ul cu orice pret. Iar atunci cand nu exista, il inventeaza. Pe echipamentul sportivilor nostri nu s-a platit niciun leu. Tot echipamentul COSR e sponsorizat de o firma pana in 2020. Dar nici asa nu e bine.... .

Ilie Nastac (5 comentarii)  •  26 februarie 2018, 1:47

Stiam ca citisem tot in presa despre echipamentul COSR. Adica mult hulitul Covaliu pt ca i-a zis La multi ani lui Bellu, a semnat un parteneriat prin care COSR primeste echipamente gratis pana in 2024. Dar pt unii, se pare ca nici gratis nu e ok. Trebuie tavalit sportul si campionii romani cu orice pret...... . Halal presa! https://www1.agerpres.ro/sport/2017/07/10/olimpice-cosr-parteneriat-cu-producatorul-de-echipament-sportiv-peak-11-46-34

Covaliu Gheorghe (1 comentarii)  •  10 martie 2018, 8:57

Să aud asemenea comentarii răutăcioase la adresa fiului meu Mihai si nepotului, este o durere . O întrebare firească ar fi : DE CE ATÂT VENIN ȘI RĂUTATE ? NU ȘTIȚI CĂTA MUNCĂ , SUDOARE ,SACRIFICIU STAU LA BAZA SUCCESULUI . UITAȚI-VĂ ÎN OGLINDĂ ȘI ÎN PALME , CEI CARE SCRIEȚI . VOI NU A-ȚI AVUT BĂTĂTURI ÎN PALME ȘI HAINE UDE DE TRANSPIRAȚIE.....

Comentează