Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Programul „Laptele şi stadionul”

În sfîrşit, un motiv solid pentru ca elevii români să nu lase şcoala din cauza sărăciei: Guvernul Ponta îi obligă la o oră de fotbal pe săptămînă

167,5 milioane de euro au fost alocate de Guvernul Năstase pentru programul […]

miercuri, 29 octombrie 2014, 6:42

În sfîrşit, un motiv solid pentru ca elevii români să nu lase şcoala din cauza sărăciei: Guvernul Ponta îi obligă la o oră de fotbal pe săptămînă

167,5 milioane de euro au fost alocate de Guvernul Năstase pentru programul „400 de săli de sport”. Programul s-a derulat în perioada 2002-2004.

1,35 milioane de euro reprezintă costul programului „9 patinoare artificiale”, derulat în 2010 de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

320 milioane de euro au fost alocate de acelaşi Minister al Dezvoltării , în 2011, pentru programul „30 de săli polivalente”.

31 de milioane de euro au fost alocaţi de Guvernul Boc, pentru programul „32 bazine de înot”, derulat între 2009 2011.

53,5 milioane de euro a alocat Guvernul Ponta în ianuarie 2014, pentru programul „Complexuri Sportive”, derulat tot de Ministerul Dezvoltării.

96 de milioane de euro a alocat Guvernul Ponta, în august, pentru construirea unei săli de sport, a două stadioane de fotbal şi a unui centru naţional de tenis, tot prin Ministerul Dezvoltării.

500 de euro per elev alocă Guvernul României în fiecare an, conform unei statistici din 2014 a UNICEF, citată de Digi24. Sîntem pe ultimul loc în Europa, în acest clasament. Bulgaria alocă 610 euro pe an, iar media UE este de 1.800 de euro.
Avem cel mai mic procent din PIB alocat Educaţiei, dintre statele Uniunii: 3,4 la sută, în timp ce alte state au 8 la sută.
În schimb, sîntem pe primul loc la rata abandonului şcolar: 17 la sută. Media europeană este de 12 la sută. Unul din cinci copii din România abandonează şcoala, înainte de terminarea liceului. Cauza principală, indicată de studiul UNICEF, este sărăcia. Care sărăcie?

Guvernul Ponta a anunţat, azi, lansarea unui nou program naţional, „400 de terenuri de fotbal”. N-a precizat bugetul alocat. A anunţat şi introducerea unei ore de fotbal obligatorii în programa şcolară, asta probabil ca alternativă la ora de religie, care, cum observa Hotnews.ro, este numai teoretic facultativă. În sfîrşit, un motiv pentru ca puştii să nu lege şcoala de gard şi să meargă la prăşit: au dreptul la o oră de fotbal pe săptămînă.

13,2 milioane de euro au costat cele 600 de microbuze şcolare, cumpărate în august de Ministerul Dezvoltării. Conform Digi24.ro, una dintre şcolile beneficiare, de la Uileacu de Beiuş, a primit un microbuz de 12 locuri, care trebuie să transporte zilnic 160 de copii. Locuitorii comunei bihorene au primit maşina „ca pe o vedetă”, notează site-ul citat. Iar primarul a promis că va face rost de resurse, să angajeze şi şofer la microbuzul şcolii.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

seby (8 comentarii)  •  29 octombrie 2014, 18:54

nu mai stie ce sa mai lanseze acum in al 12-lea ceas…vede ca se strange latul….oricum nu au nici o sansa mafiotii la alegeri

ImperatorBerlin (1 comentarii)  •  29 octombrie 2014, 18:55

Bravo Ponta, in sfarsit un premier care acorda atentie sportului scolar,BRAVO.
Ai votul meu ! Sper sa reuseasca sa aduca si cuplu Basescu Udrea langa Mircea la Poarta Alba acolo unde este locul lor.

zona magheru (6 comentarii)  •  29 octombrie 2014, 19:31

Ponta sa reconstruiasca cele 3 stadioane ale celor mai titrate echipe din Romania caci nu are la dispozitie decit 6 ani de zile si timpul trece repede . Nu de alta dar cele 3 stadioane apartin Guvernului .

Alexandru (9 comentarii)  •  29 octombrie 2014, 19:31

Stimata dna Andries,

Articolul nu atinge subiectul principal. Si anume ca sumele alocate pentru infrastructura sportiva se dau pentru ca respective investitii inseamna contracte cu statul. Care stim bine cum merg in Romania. Banii alocati pe elev se duc pentru salariile profesorilor si personal TESA, utilitati, samd. Bani care nu prea pot lua in mod masiv directia unei firme sau a alteia.
Investitiile in infrastructura sportiva nu sunt de blamat. Din pacate, investitiile statului roman in infrastructura sportiva (ca de altfel orice inseamna contract cu statul) sunt gauri sigure pentru oricine, numai pentru firma prietena si prietenii politicieni nu. Mega programele respective, ca de altfel si alte mega programe ce presupun contracte cu statul, sunt din start orice altceva numai investitie nu.

RebelU (1 comentarii)  •  29 octombrie 2014, 19:48

cate apartamente si cate fabrici s-ar fi facut cu banii aia…dar nah asa e in democratie poporul are libertatea sa plateasca taxe.. degeaba

nemteanu (2 comentarii)  •  29 octombrie 2014, 20:10

imperator berlin; bravo mai oligofrene! esti un pesedist adevarat; repetent, dar toata ziua pe maidan!curat ponta…

Taru Ovidiu (3 comentarii)  •  29 octombrie 2014, 20:10

” Programul sa derulat in perioada 2002-2004″ este o greseala impardonabila la un jurnalist de valoarea dumneavoastra. Fault de galben la limba romana. Programul s-a derulat in perioada 2002-2004, ar fi fost corect.

adi (27 comentarii)  •  29 octombrie 2014, 20:45

Mai sunt cateva zile .Poate promite cate un teren de fotbal ,bazin de inot si biserica ptr fiecare elev de ciclu primar.O singura conditie :parintii ,fratii ,toti raposatii si viitorii votanti sa voteze Ponta.

nyk (17 comentarii)  •  29 octombrie 2014, 21:55

La ce naiba mai construieste stadioane daca numarul de echipe din prima liga se reduce. Inteleg nevoia unei sali polivalente mai incapatoare sa asigure numericul la meetingurile propagandistice si a unui centru de tenis tot in scop propagandistic dar chestia cu stadioanele si cu copii nu o mai inteleg. Acesti bani sunt praf in ochi. Mai bine ar aloca procente mai mari la bugetul invatamintului asa cum spune si Maria.In efectul Halep nu cred, mai repede in „efectul” Victor (ROMAnia VICTOR)

omu (1 comentarii)  •  29 octombrie 2014, 23:12

Bine a zis Alexandru, contracte cu statul, la asta se rezuma toata afacerea.
Educație? Si cu PSD cine sa mai voteze? Tara te vrea prost!

lucid (18 comentarii)  •  30 octombrie 2014, 7:38

Stirea e pentru naivi.Si sunt destui.

nea caisa (70 comentarii)  •  30 octombrie 2014, 8:55

Un teren de fotbal, din cele 400, nu inseamna ca trebuie sa fie de 100x45m, ar putea fi vorba de terenuri de fotbal scolare, de dimensiuni reduse. Ar putea insemna si terenuri comunale, utilizate si de echipele din ligile inferioare. Drumurile ma poarta pe langa un astfel de stadion comunal, nu stiu sub ce guvernare a aparut, si sunt placut impresionat: un gazon frumos si ingrijit, vreo 200 de locuri intr-o tribuna cocheta si o casuta-vestiar si birou. La fiecare final de saptamana este cate un meci de fotbal, oficial. Programul Ponta este una dintre replicile pe care un executiv le poate da sedentarismului juvenil provocat de activitatea la calculator si alimentatia deformata din zilele noastre. Ceea ce a putut face Ponta, a facut: a dat o directie si a alocat banii. De aici incolo, ca si cetateni, sa incercam a veghea ca banii sa nu fie irositi sau furati. Si ca terenurile sa nu ajunga minunate pasuni pentru vacile primarilor de oricare orientare politica. Si ca ele sa nu fie doar realizate bine si cu costuri normale ci si intretinute bine, in timp. In ceea ce priveste sporturile obligatorii, putem discuta, avem modelul britanic in care si rugby-ului i se acorda o mare importanta, doar ca fotbalul, acum poate fi si este practicat, cu pasiune si de fete.
In ceea ce priveste educatia, ma pronunt pentru scoaterea cuvantului educatie din titulatura ministerului, care sa devina cum a fost candva, ministerul invatamantului. Educatia se face foarte putin in scoala ci mai ales acasa si in societate. Copiii sa vina la scoala numai ca sa invete, iar profesorii sa isi recapete respectul pierdut.

simt enorm si vaz monstruos (4 comentarii)  •  30 octombrie 2014, 11:13

La capitolul „programe fictive de dezvoltare” Guvernul Ponta e un fel de copy&paste la guvernarea Nastase.

Octavian Stăncioiu (9 comentarii)  •  30 octombrie 2014, 11:21

Ora de fotbal e extrem de binevenita. In rest, Dumnezeu cu mila.

dan (9 comentarii)  •  30 octombrie 2014, 14:02

pai si ce??nu-i bine??o sa urmeze cele 500 de terenuri de oina, 100 de sambadroame 200 de terenuri pentru rahatit cainii, 40 de piste de aselenizare, 23 de stadioane pentru fotbal American si 1 million de km de autostrazi! pac pac… habar nu avem noi!

mutu de la manutantza (24 comentarii)  •  31 octombrie 2014, 12:51

SINGURA SOLUTIE: DOAMNA UDREA PRESEDINTA ROMANIEI !

Comentează