Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Să joace avocaţii!

Pînă să le judece comisiile LPF memoriile, „studenţii” vor ajunge la pensie

Informaţia a apărut anul trecut, într-un ziar local din Craiova, pe fundalul cazului Universitatea. Cotidianul respectiv, „Ediţie specială”, a publicat în facsimil şi documente care să probeze ştirea. […]

miercuri, 13 martie 2013, 10:46

Pînă să le judece comisiile LPF memoriile, „studenţii” vor ajunge la pensie

Informaţia a apărut anul trecut, într-un ziar local din Craiova, pe fundalul cazului Universitatea. Cotidianul respectiv, „Ediţie specială”, a publicat în facsimil şi documente care să probeze ştirea. Fără acele documente, ştirea ar fi trecut drept un zvon răutăcios, lansat de ziarul lui Adrian Mititelu.

Conform documentelor respective, în 2004, mai multe cluburi au cerut Tribunalului Bucureşti dizolvarea Ligii Profesioniste de Fotbal. Cluburile reclamante: Steaua, Rapid, Dinamo. La sfîrşit, printre semnături, parafa avocatului care reprezenta cluburile: Valentin Cocean. Cererea a fost retrasă subit.

După ce a ameninţat LPF cu Tribunalul, Valentin Cocean este, în prezent, preşedintele Comisiei de Soluţionare a Litigiilor, din cadrul aceleiaşi LPF. Conduce, aşadar, comisia care a judecat  Cazul Tibi Bălan mai bine de şase luni, după ce jucătorul depusese memoriu pentru a fi declarat liber de contract. Pînă la urmă, situaţia lui Bălan s-a tranşat printr-o mică înţelegere între şefii de la Steaua şi Sportul, nu prin decizia comisiilor LPF.

Jucătorii Sportului şi-au depus memorii în bloc şi aşteaptă să fie declaraţi liberi de contract. Aşteaptă de nouă luni. Şi jucătorii Rapidului au depus memorii. Şi alţi jucători, de la alte cluburi rău platnice. Însă deciziile sînt amînate de la o săptămînă la alta. La ritmul în care a citit memoriul lui Tibi Bălan, Comisia lui Valentin Cocean va petrece următorii ani închisă în sala de lectură şi răsfoind din greu contractele jucătorilor. Intrarea în insolvenţă a cluburilor reprezintă unul dintre motivele întîrzierii. Dar nu e cazul Sportului, deocamdată.

Pînă cînd comisia Zen rezolvă memoriile „studenţilor”, se pot întîmpla multe. Şiman are avocaţi bine implementaţi în dreptul sportiv. Cabinetul de avocatură care reprezintă interesele Sportului Studenţesc a reprezentat interesele LPF şi a oferit consultanţă juridică FRF.

Varga şi colegii de rebeliune au avocaţi din oficiu, de la AFAN, sindicatul jucătorilor. Comisia de Soluţionare a Litigiilor este compusă din avocaţi, doctori în drept, asociaţi la case de avocatură. Cinci specialişti în legi se învîrt de nouă luni în jurul unor memorii depuse de un fotbalişti. Cît de complicat e şi dreptul ăsta! Pînă să se lămurească despre ce-i vorba Cocean şi colegii de meditaţie, jucătorii Sportului sînt bătaia de joc a patronului. Sau a falsului patron. „Libertatea” scrie că numele lui Vasile Şiman nici măcar nu apare în actele clubului.

Nu-i exclus să aflăm şi alte curiozităţi din ogranigrama şi contabilitatea clubului din Regie. Sportul Studenţesc nu e unic în felul lui, e un club care exemplifică starea de lucruri din fotbalul nostru şi raporturile de forţă dintre LPF, FRF şi cluburi, pe de o parte, şi fotbalişti, pe de altă parte. Avocaţii din Comisii nu sînt avocaţi doar în comisii. Sînt avocaţi şi în afara lor. În orice condiţii, un club sau o federaţie reprezintă un client mai atractiv decît un jucător neplătit cu lunile. Imparţialitate? Judecată dreaptă? Serios?

LPF-ul şi Comisiile dau un semnal destul de clar: e liber la abuzuri din partea conducătorilor de cluburi. Jucătorii trebuie să aştepte nouă luni decizia Comisiei lui Valentin Cocean, apoi încă nouă luni decizia Comisiei de Recurs.

Timp în care va fi dată în funcţiune noua Comisie de Arbitraj Sportiv, formată din 25 de avocaţi.

Dacă e nevoie de cinci avocaţi să judece un memoriu în nouă luni, 25 de avocaţi vor judeca de cinci ori mai lent: în 45 de luni. E mult, dar, vorba lui Valentin Cocean, întrebat de ce atîta lentoare în Cazul Tibi Bălan: „Care-i graba?”.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

NICK (1 comentarii)  •  13 martie 2013, 11:33

Felicitari pentru articol…..intr-un sport atat de mediatizat, cuvinte ca : respect si cinste, au devenit o raritate. Sunt reprezentanti ai cluburilor si FRF, care nu vor decat sa profite din punct de vedere financiar si al castigului de imagine… Jucatorii,suporterii,fotbalul…simple piese pe tabla lor de sah. Intr-o societate in care poti deveni VIP doar pentru ca investesti in fotbal….inteligenta si competenta nu mai primeaza. Trist pentru fotbal…Trist pentru Romania !

ramon (125 comentarii)  •  13 martie 2013, 12:30

se va gasi candva si solutia ca jucatorii sa nu mai fie inselati. De ce nu cer, de ex, ancheta fiscului la clubul Sportul ? Siman spunea de bani dati pe diferite hartii, nu rezulta de acolo ca s-ar fi platit si darile la stat. Apoi la prima neprezentare a Sportului, conform regulamentului ea va fi exclusa. Daca Siman va juca cu juniorii, risca sa piarda locul 2 si fara promovare nu va mai pupa vreun ban de la LPF, deci la ce naiba mai joaca echipa asta, in care seniorii sunt in greva ? Dar v-at intrebat cine se grabeste sa angajeze jucatorii Sportului ? Logic, o echipa din zona, Rapidul e insolvent, Steaua si-ar fi luat oricand, Dinamo are probleme, Petrolul si-a luat ce a vrut, Astra nu are nici ea nevoie, Targovistea, Buzaul, Campina si Pitestii n-au bani d ejucatori (cel putin trebuie sa le oferi un pat si o masa). Deci pe ce bani pleaca sportistii ?

rego (11 comentarii)  •  13 martie 2013, 12:39

super!! nu-i graba……acuma, ca deh, copos, siman……in schimb cu STIINTA a fost fluger…se stia sentina inainte de a se aseza comisia pe scaune!!! brovos mitica!

Florin (2 comentarii)  •  13 martie 2013, 14:37

Fotbalul romanesc nu are nevoie de asemenea oameni precum Siman. Atunci cand tu nu iti platesti jucatori de mai bine de 1 an jumatate trebuie sa te retragi !!! Ciudat este si cum toti sefii fotbalului romanesc stau cu mainile in san si nu fac nimic !!!!!

faurul_pamantului (2 comentarii)  •  13 martie 2013, 14:38

felicitari Maria pentru acest articol!

capurile rautatilor Sandu si Dragomir inchid ochii in continuare in fata abuzurilor acestor negustori de sclavi, boieri, protejati pe motiv ca ‘baga bani’ in fotbal! Jucatorii nu mai sunt considerati oameni, ci marfa: cartofi, ceapa, morcovi pentru acesti negustori! E strigator la cer… Parca in loc sa evoluam, ne grabim inapoi spre epoca evului mediu!

tass (1 comentarii)  •  13 martie 2013, 14:53

cand oamenii de la lpf sicei de la frf de comun acord au dat craiova afara din fotbal,numai pentru simpul fapt ca mititelu spune niste adevaruri trebuia sa va ganditi ca ceva ve iesii la iveala.cand bragadiru ajunge aek si apoi poli nimeni nu spunea nimic.dar bragadiru a juns sa i-a palmaresul lui poli.ori face dreptate pentru toti ori…e vremea unor schimbari si in fotbalul nostru.gata cu cimitirul elefantilor.cine nu plateste,afara.

bolboaca flaviu (3 comentarii)  •  13 martie 2013, 15:03

Cine il voteaza pe Don Corleone ca presedinte al lpf?jucatorii sau presedintii(patronii) de cluburi?
Pana acum s-a tot ascuns mizeria sub pat,dar se aduna,nu mai incape,Mitica crede ca asa ajuta cluburile pentru ca sunt sarace dar le ingroapa mai tare.
Ar trebui pus punct o data!cine are bani cine nu se mai si uita.
Domnilor judecatori:copos,borcea,becali,mm,la Puscarie va rugam.

Claudiu (46 comentarii)  •  13 martie 2013, 15:20

mai e cineva mirat ? atatia tac si accepta rahaturile din tara asta…de nu ne mai mira. trebuie o presa mai agresiva fata de aceste abuzuri. TOATE abuzurile, fara frica de steaua ca va da afara, sau orice alta echipa care face santaj dictatorial

Enduras (2 comentarii)  •  13 martie 2013, 15:40

Mai tine cineva minte declaratia lui nea’ Mitica, despre viitorul presedinte al FRF? Suna asa : „Oricine vine sef la federatie, trebuie sa-l ia in echipa lui „OBLIGATORIU” pe Adalbert Kassai,pentru ca fara el,nu poate nimeni sa fie sef la federatie.” Intrebarea mea este, de ce?! Caracatita asta….si tentaculele ei…..

laurentiu (18 comentarii)  •  13 martie 2013, 16:54

de boala asat sufera toata Romania, fotbalul e la fel ca toate celelalte dintara asta, nici mai bun, nici mai rau….
daca aveam JUSTITIE in tara asta (oarba, pentru toti la fel) credeti ca miticii de la federatie isi permiteau atatea abuzuri?!

paul_bobo (1 comentarii)  •  13 martie 2013, 18:33

cate comisioane…cate concedii…cate operatii….au platit asa zisii patroni ,lui militica si canceru sandu…..e asa usor sa se faca dreptate…..mai asteptati….

marcu (2 comentarii)  •  14 martie 2013, 7:53

In unele tari cu mai mult bun simt pentru suflete, daca unui animal nu i se asigura hrana, adapost corespunzator, ingrijire medicala etc. acesta este ridicat si dat aceluia care se poate ingriji de el. In Romania daca un jucator de fotbal nu e platit, nu i se asigura hrana corpunzatoare, cazare, asistenta medicala, conditii de antrenament este obligat sa astepte luni de zile verdictul unei comisii care sa-i dea dreptul a merge sa-si caute o echipa.
Daca in 2013 o comisie nu poate stabili in 30 de zile daca un jucator a fost sau nu platit, ar trebui ca acei jucatori sa treaca in custodia federatie, care sa-i plateasca, conform contractului cu clubul, pe perioada judecatii urman ca bani sa fie recuperati de la cel vinovat. Nu va fi judecata care sa depaseasca 30 de zile pentru cluburile care nu au nici apa.

boris (58 comentarii)  •  14 martie 2013, 10:55

dacă aţi acordat atenţia cuvenită anunţului FRF (ligă de 18 echipe până în 2018), n-aţi mai fi scris acest articol.
felicitări pentru descoperirea făcută!
punem pariu că şi samsarii hoţi scapă bazma curată la ICCJ?

Lereter (42 comentarii)  •  14 martie 2013, 12:02

Care-i graba ? Pai graba ar fi sa ne aliniem si noi romanii la egalitate,echitate,legalitate.Bine spus,jucatorii sint tratati prost,dar au si ei vina lor.Pai nu au un sindicat ? Dar acolo si-au ales niste „dusmani” Deci !!??

petru (20 comentarii)  •  14 martie 2013, 13:10

Fotbalul romanesc este distrus.Liga lu Mitica NU MAI ATRAGE…In afara Stelei , nu mai exista in liga oracolului nicio echipa cu lipici…Pe Craiova AU DISTRUS-O … ARGESUL NU MAI ESTE, TIMISOARA FACUTA PRAF…

petru (20 comentarii)  •  14 martie 2013, 13:17

COCEAN … fara cuvinte…FOTBALUL A AJUNS LA COCEAN … NU MAI VORBIM DE MARI ECHIPE ,CA SUNT DEZAFILIATE ABUZIV, VORBIM DE COCEAN….

vasco (317 comentarii)  •  14 martie 2013, 20:50

Vezi Maria?Doar 16 comentarii…Ia sa fi scris de becali sau ceva”nasol”de cfr,cum sareau toti inteligentii si frustratii si stelistii „adevarati” si arghelenii complexati de atita superioritate.Asa…
On topic,ce sa zic,acesta e fotbalul romanesc,o cloaca unde s-au adunat tot felul de specimene,ca si in intreaga societate nu-i cine sa puna ordine,conducatorii sunt creme a la creme,gen dragomir si altiica el.Siman e si el unul din puzzle,mic,cam ca si echipa.Astept efectele firesti ale crizei,falimentul,momentul adevarului.Nu poti pacali chiar la infinit lumea,asa cum crede majoritatea poporului roman.

olty (1 comentarii)  •  15 martie 2013, 8:40

Super articol .Felicitari Maria .FRF ca si LPF sunt conduse numai de oameni care servesc alte interese , numai ale fotbalului nu .Exemple : Craiova , POLI , Arges , echipe de traditie care au fost executate pt niste persoane trecatoare ,razbunari , interese . Dar pana cand atatea abuzuri . Parinti nu mai dati copiii la Sportul , pt ca Siman este cel mai versat si escroc patron , cu relatii in frf si lpf , si isi bate joc de toti .

Lereter (42 comentarii)  •  15 martie 2013, 10:58

Desigur,sint comentarii mai putine ,nu ca si dupa Steaua-Chelsea. Lumea ar trebui sa stie ca jucatorii-majoritatea- au salarii micute,ca viata de fotbalist e scurta.Dar si ei sint dezuniti, stresati si de patroni si de impresar,unii imaturi ca inteligenta,nu stiu ce semneaza la contract,si nu stiu ca banii ar trebui sa-i primeasca-doar- prin bancai.Unii sint neplatiti de luni de zile. Exemplu Toba,de la Cluj,ce sa mai vorbim de „smecherasul”Siman,finul lui Copos,prietenul lui Sandu si Mitica. Cit despre Craiova,acolo eu unul nu uit ca Mititelu nu platise ,nici el,cu lunile,dar desfiintarea echipei a cam facut uitate betesugurile lui Mititelu,care isi chiunuia propria echipa. Fara Timisoara,Craiova,Arad, cu multi altii (Oradea,Resita,Hunedoara,Alba Iulia,Pitesti) care aduceau „sare si piper”,valoare si interes,fotbalul romanesc a ramas o afacere in jurul unui Bucuresti corupt,macinat de interese,miticisme,balcanisme,care au distrus frumuseatea fotbalulu si interesul suporterilori. Fara Steaua,CFR poate vaslui si Ploiest,chiar nu ar avea nici un interes.Pentru ce performante joaca acum Bistrita,Chiajna,Iasi,Sportul ? Pentru locuri fruntase,pentru suporteri multi ? Sa fim seriosi,doar pentru interese marunte,ale patronilor !.Si atunci cum sa joace jucatorii si neplatiti si mintiti,si cu jocuri de culise care ii dezavantajeaza ?

Ramon (125 comentarii)  •  15 martie 2013, 13:15

@ Lereter: corect tot ce scrii, numai ca hai sa ne raportam la o tara in care vreo 4 mln romani nu sunt nici salariati, nici pensionari, nici someri, nici elevi (in intretinerea parintilor). Mai sunt 4,3 mln angajati si vrem sa ne batem cu lumea mare ? Fotablistul nu se alege cu aproape nimic la 32 ani, daca nu a fost mare jucator, avem exemple destule de amarrati care traiesc cum pot, chiar din cei care au fost prin nationala. Spunem ca sunt jucatori neplatiti (la fel si angajati in toata economia), dar de ce acestia stau in continuare ? Stiu ca nu vad o perspectiva, dar nu le foloseste la nimic sa-i plangem noi. Cei de la Sportul, Bistrita, Severin, U Cluj acum au o ocupatie, la 32 ani ce vor face ? In comunism ajungeau maistri sau plotoneri, acum sunt liberi sa-si aleaga ce vor face. Desi nu-l da afara din casa corectitudinea, Siman a dus echipa in prima liga, fie si ca urmare a nelicentierii altora. Bun sau rau, ăsta este. Jucatorul este responsabil de ce face cu viata lui, chiar daca la 22 ani nu realizeaza asta. Vor trebui sa se trezeasca, asa cum fac multi care vad ca in tara asta suntem cersetori.

calinbluelion (5 comentarii)  •  15 martie 2013, 21:23

doar atit spun:JOS MAFIA DIN FRF SI LPF!!!DNA- UL SA-SI FACA DATORIA!

sportistul (1 comentarii)  •  17 martie 2013, 2:18

Pentru Ramon! Ma stapanesc cu greu, citinduti comentariu, sa respect regulamentul din subsolul paginii. Jucatroii de care vorbesti, unii joaca fotbal de 15-20 de ani, avandu-i ca exemplu pe cei care inainte de ’90 au facut onoare fotbalului Romanesc. Tu ce faceai in ‘90?. Dar de atunci si pana acum ce-ai facut?. Esti platit pentru ce faci?. Cu cati bani?. Tie iti sunt respectate DREPTURILE?. Ai ascultat inregistrarile cu Siman?. Ai INTELES cum unii “CONDUCATORI” de club, angajati ai unor INVESTITORI (patroni si/sau impresari de dupa ’90) de care n-a auzit nimeni si FARA BANI, “acoperiti” cu stiinta, ori din teama, din prostie sau slugarenie de unii….sau altii ( cca 75% din mln de romani!), ii TERORIZEAZA PSIHIC pe jucatori, nu in sensul disciplinei in sport, ci in sensul de a ASCUNDE faptele reale?!. Poate DE ASTA jucatorii STAU IN CONTINUARE ?!.Eu mai cred ca JUCATORII au dus echipa in prima liga, PE CELE MAI MICI CONTRACTE! Aia cu “bun sau rau, jucatorii sunt responsabili, trebuie sa se trezeasca …” spune totul despre “onestitatea’ ta si confirma cele aratate mai sus!

Ramon (125 comentarii)  •  17 martie 2013, 11:54

@ sportistul
ceea ce spui se intampla peste tot in economia tarii si nu numai la noi. Peste tot angajatii vor mai mult, patronul vrea mai putin. Presa noastra de KK face doar galagie, Sportul intereseaza, macar ca idee, dar nu numai angajatii SS sunt in aceasta situatie. Siman are in ultimul deceniu destule conflicte, retrogradari chiar daca nu erau pe ultimele locuri. Chiar daca jucatorul este tanar, atunci cand isi alege echipa, trebuie sa fie constient. Daca eu m-as angaja la un patron, pot intreba cum se comporta. De Simani stiu destui ce a fost capabil. Deci jucatorii au acceptat si tot ei sunt vinovati ca nu primesc salariu de nshpe luni. Jucatori care joaca de 15-20 ani ? Adica din fasha ? Hai sa nu exageram. Nu pierd timpul acum sa vad de cati ani joaca fiecare la Sportul, dar atunci cand nu mai sunt bani, in economia normala, degeaba tsipi la patron, el tot cand vrea iti da (vezi Oltchim, echipa sau combinat, Mechel unde echipa nu mai exista). Sau, daca patronul este decent, te trimite in somaj si chiar angajeaza pe alta in locul tau. Asta e realitatea, poate fata de Sportul avem o oarecare simpatie, dar niciunul din noi nu pune 100 lei pentru binele unui jucator. Siman a pus! Nu-i foloseste la nimic, te asigur, dupa cum vezi e ”scuipat”.
Ce am facut inainte de 1990 ? Facultate. Ce am facut dupa: am fost la servici, m-au dat afara, m-am dus in alta parte si tot asa, pana m-am ocupat singur de mine (in sport nu se poate decat la sporturi individuale). Nu a interesat pe nimeni din presa de mine, poate a scris vreun rahat local ca x s-a inchis si atat.
Nu te pune nimeni sa faci sport, cu atat mai mult cu cat, mai scriu odata, la 32 ani foarte putini vor avea din ce trai si sunt (deja) exemple de jucatori care au avut destui bani si s-a ales praful. Smecheria, minciuna, teroarea psihica exista peste tot, dar miorlaiala nu rezolva mare lucru. E prea mult in tara asta sa vorbim de respectare de drepturi, promisiuni. De 23 ani jaful, minciuna, prostia, inselaciunea domina. Te acomodezi sau pleci, e alegerea ta, oricum alesul (parlament, primar, patron) isi bate joc de tine. Degeaba il criticam pe Siman. Auzeam azi la TV ca jucatorii au venit ieri, dar nu au fost bagati in teren. Deci accepta ? E treaba lor, dar e o prostie sa stai mai mult de 3 luni fara salariu (desi ai contract). Daca Sportul promoveaza, Siman primeste drepturile de televizare. Esti convins ca-si va plati datoriile ? Mai joci, dupa ce si-a batut joc atatea luni ? Progresul practic nu mai exista, Sportul este aproape, dar niciun patron nu da bani atunci cand nu mai vrea sau nu mai are. Progresistii l-au huiduit pe Gino pana a plecat si s-a ales praful de echipa, nu aveti decat sa-l huiduiti pe Siman, dar mai vine cineva ? Vad ca s-au facut echipe la Chiajna, Otopeni, deci alternative exista.

Dorin (46 comentarii)  •  18 martie 2013, 2:01

Ce-ar fi daca?
Sindicatul fotbalistilor ar intra in greva generala? Adica simplu, sa intre jucatorii pe teren, sa salute publicul si sa plece acasa fara sa fi dat lovitura de incepere? Ar fi interesant de vazut cum s-ar „scoate” LPF cu televiziunile.
Sindicatul fotbalistilor ar cere FRF ca LIGA1 si a doua sa nu mai fie organizate de LPF?
Sindicatul fotbalistilor ar ataca in justitia civila LPF pentru tergiversarea acestor dosare (practic cred ca putem vorbi despre punerea in pericol cu buna stiinta a jucatorilor-mai als cand ei sunt amenintati de patroni si rezolvarea conflictului ar face ca amenintarile sa inceteze si pericolul ca jucatorul si eventual familia lui sa „moara de fome” ar fi eliminat)?
Concluzia mea? Sindicatul fotbalistilor are toate armele posibile dar nu le foloseste. De ce?
Asta va fi concluzia fiecaruia…

Ramon (125 comentarii)  •  18 martie 2013, 14:01

@ Dorin: nu stiu daca sindicatul fotbalistilor a fost contactat in aceasta problema. Apoi LPF organizeaza (si finanteaza L1 prin contractele de TV ). Daca ei nu ar organiza, atunci cine ? Banuiesc ca nu-ti plac mutrele celor de la LPF, dar presedintele este ales de cluburi si de ani buni nush daca Mitica a avut contracandidat. Ca presa a manipulat spectatorii impotriva LPF asta este pentru ca totul in tara asta trebuie sa fie brambura si cineva sa se dea in stamba aratand toate aceste incurcaturi.
Spuneam mai jos ca un jucator este stapan pe ceea ce face, dar in cazul SS ei au jucat bine-merci in toamna si au terminat si pe 1, deci Siman a obtinut ceea ce vroia. Plata salariilor presupun ca este nefacuta de foarte mult timp la cei de care Siman vrea sa scape, la ceilalti doar cateva luni sunt neplatite. In anii 90-92 au fost jucatori care si-au lasat echipele si si-au cautat de munca pe afara, deci chestia cu murit de foame nu se prea potriveste. Daca efectiv mori de foame, iti cauti alt job, nu te dai mare ca esti fotbalist si se uita la tine maxim 500 specttaori. Si din nou scriu, Siman a avut mereu incurcaturi, deci cei care joaca pentru banii lui stiau asta. Daca nu-ti place de patron, exista pur si simplu demisia, chit ca vei fi suspendat. Sau poti sa-i trimiti fiscul pe cap, sa caute daca si-a platit impozitele la timp. Daca Siman nu si-a platit promisiunile, am senzatia ca jucatorii l-au tot asteptat in loc sa ceara, de ex, liberarea de contracte. Au trecut 3 luni de la sfarsitul turului, oare au fost platiti de nu au cerut liberarea. De aceea sindicatul (daca mai exista) nu cred ca a fost sesizat.
Si daca un angajat la 40-50 ani tace si inghite ce vrea patronul, ca nu are alternative, la tinerete e mult mai usor sa iti iei lumea in cap, ceea ce jucatorii nu au facut-o. Nici cei neplatiti de 15 luni. De ce ?

Comentează