Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

La capătul unui meci mai plictisitor decât ultimii treizeci de ani din “Tânăr și neliniștit”, FCSB a câștigat cu Chindia (întruchiparea mediocrității) printr-un gol minunat și întâmplător (bravo, Olaru!).

Permalink to FCSB nu e Steaua, e un talcioc
luni, 22 februarie 2021, 9:37

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este o echipă, este un iarmaroc. Scopul nu este ca al echipelor adevărate – să câștige trofee, să rămână în istorie, să bucure suporterii, să mențină o tradiție și să lase o moștenire.

Mai pragmatic, patronul, zeul, faraonul, sultanul, latifundiarul emanat de oi are un singur alt scop: să mulgă turma, să vândă berbecii, să facă bani. Nu există nimic în afara acestei logici de capitalism primitiv. De aceea s-a și gripat mecanismul care până acum două luni părea să funcționeze, pentru prima dată în ultimii ani.

Zerul, zero și gargara
Căci, prin vânzarea lui Man, scopul a fost împlinit. Scopul nu era titlul, am greșit, scopul era vânzarea însăși.
FCSB se îndrepta fluierând spre trofeu, până la imixtiunea de fond a patronului: vânzarea din mers a unei părți importante dintr-un mecanism care nu există decât ca să producă bani. Orice alt sens a fost abolit.

Iar Man săracul pătimește la Parma, fiind aterizat pe o planetă străină chiar și la o retrogradabilă în Serie B. Acolo, se vede treaba, există și alte scopuri.

Perdea de fum
Acum, următoarea gogoașă umflată va fi Moruțan. Și, mai devreme sau mai târziu, va fi vândut pe cât nu face, bine împachetat în adjective pe care nu le merită. Patronul va încasa, FCSB (Faci Ce Spune Becali), care nu e Steaua nu doar juridic, va continua să fie doar perdeau de fum dincolo de care se face obișnuita bișnițăreală. Iei zerul pe un leu și-l vinzi pe doi, lătrând că vrei trei și marfa nu e zero. Atât și nimic mai mult.
O gargară permanentă.

Înspre iepurii morți din pălării false
Drama fotbalului românesc (și explicația de fond pentru dispariția sa) stă exact în mentalitatea defectuoasă a patronilor, o galerie de foști, actuali, viitori pușcăriași și excepții.

Încăpută pe mâna unor speculanți care nu sunt în stare să lase în urmă decât găuri în gestiune, fotbalul românesc a fost traficat o vreme, și va mai fi, până când din pălărie vor mai ieși doar iepuri morți. Cu Becali însuși, va muri cândva și FCSB.

Câte echipe sunt în prima ligă?
Cunoscutul infractor Ioan Niculae, domiciliat în Zimnicea, în sfârșit încarcerat, deși vremelnic, a folosit fotbalul ca pe același pretext de a fi băgat în seamă, de a semnaliza că există și de a mai ciupi o firimitură din glezna lui Budescu. Așa se face că după regulile fotbalului profesionist, deși prima noastră ligă numără șaisprezece echipe, abia dacă strângem, la rigoare, patru.

N-a înțeles bine patronatul: fotbalul e o afacere, dar nu e doar o afacere. Și, mai ales, afacerile nu sunt doar vânzarea de produse contrafăcute, cu tirul și la bucată, dinspre și înspre Turcia. Restul e zgomotul de fond fără de care nu există alba-neagra. În afaceri se mai și construiește, nu doar se parazitează.

De aceea, FCSB nu doar că nu e Steaua, e o anexă la o greșeală: afacerile nu se socotesc doar în bani. De aceea, și fotbalul, și afacerile vor tot fi în altă parte.

FCSB nu e Steaua, e o consecință a lăcomiei care ține loc de rațiune, proiecte și viitor. FCSB nu e Steaua, e un talcioc, plin de vechituri, tiribombe, sclipici și iaurgii țipându-și marfa adusă de la Botoșani.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

JFM (19 comentarii)  •  22 februarie 2021, 9:58

Plecat cu surle și trâmbițe de la echipa lui Becali la Parma atacantul Man n-a impresionat absolut cu nimic în cele 3 etape, italienii deja plâng după bani, și-au luat o țeapă mai dureroasă decât locul în clasament, una de 13 mil euro. Ziarele din România nu mai știu ce să scrie, să mai mascheze adevărul, să nu pară un dezastru chiar atât de mare. În partida de azi n-au avut nimic de remarcat la el, de gol(goluri) sau pase de gol nici nu poate fi vorba. Atunci au inventat un nou criteriu, NUMARUL de ATINGERI. Ni se spune din titlu că Man a reușit 17 atingeri de balon in meciul de azi. Asta în aproape 30 de minute de joc. OK, deci n-a făcut figurație totală, azi s-a lovit mingea de cel mai bun fotbalist român pe 2020 de 17 ori. Fara acest tip de implicare a presei nici fcsb nu putea ajunge talciocul care este azi. Si care ne costa pe toti foarte scump.

Cosmin (1 comentarii)  •  22 februarie 2021, 11:13

Bravo, frate! Felicitări!

Paxy (3 comentarii)  •  22 februarie 2021, 12:04

Cat de *** sa fi,sa tragi concluzia ca Parma si-a luat teapa cu Denis Man?!"Nu a avut realizari in 3 meciuri" spun multi,dar cum credeti ca un jucator nou venit la o echipa care se bate la retrogradare ,care nu domina jocul,care nu isi subordoneaza adversarul,ar fi putut infuenta jocul in doar atat de putine partide?!Acordati timp si spatiu jucatorului sa se obisnuiasca,sa creasca...trageti concluzii dupa 1 sezon nicidecum dupa 3 meciuri,Ziaristi de 2 bani ce sunteti!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Strul (5 comentarii)  •  22 februarie 2021, 12:30

Ce înseamnă să scapi cu viață de ceea ce alții ca tine pățesc în a treia decadă decembristă . Toată lumea e a ta ! Cred că nici în anii '50 , cei mai zeloși ziariști comuniști nu reuseau o așa înfierarea a patronului capitalist ! Ai strîns în tine obidă întregului neam dinamovist , băiete ! Dacă erai un pui de procuror , era var și amar ! Nu mai le mai pune la suflet cocoș , că faci riduri ! Și mai ales , nu plînge la mormînt străin !

DJ Thrror (5 comentarii)  •  22 februarie 2021, 12:48

@ Paxy ... Cat de naiv esti fratioare. Daca ai un jucator de doar 3 mil este asa cum spui tu. Dar la banii pe care i-au dat n-ar trebui sa fie nevoie de mai mult de o etapa de acomodare. De asta au dat atati bani, daca te scol si din somn intri si dai gol, faci diferenta, nu exista factori de acomodare care sa-ti perturbe valoarea, esti fotbalist adevarat. Tu intelegi cat de defazat esti?

Manda (1 comentarii)  •  22 februarie 2021, 13:06

Bine oameni buni ca macar unii dintre noi, putini cei drept, au inceput sa vada realitatea. Felicitari autorului, DA , de 1000 de DA sunt de acord cu tot ce ai scris.

costinel (3 comentarii)  •  22 februarie 2021, 13:07

cu siguranta apv-istii de la csa ..aia care aveau vreo douazeci de meleoane de dolari datorii la stat ...aia sunt steaua dupa bibilica ta !!nu te-am vazut sa scrii articole despre gaurile date de jenerali , care au produs situatia de fata la echipa !!!

Geo (1 comentarii)  •  22 februarie 2021, 13:25

Intr-o tara normala un prost ca Becali nu ar fi ajuns niciodata miliardar.Doar in Romania e posibil ca un vanzator de branza cu zero neuroni sa fie facut miliardar iar apoi folosit ca marioneta in functie de interese.Personajul Becali nu ar exista fara ajutorul unora interesati sa existe.El in realitate e un prost cu acte.

costinel (3 comentarii)  •  22 februarie 2021, 13:27

JFM..aka juvetele fara minte remarca faptul ca man a avut 17 atingeri de balon in aproape 30 de minute de joc ..iar remarca se vrea una negativa !!ce nu spune juvetele e ca mihaila spre exemplu ..in 79 de minute (de doua ori si jumatate mai mult timp) ..a avut abia 30 de atingeri !!da mihaila saracu e cu ..fuga , ca la tehnica s-a facut de ras cand a preluat in lateral si a sutat fara sanse ..si apoi cand n-a fost in stare sa suteze din careu !!

Viorel (3 comentarii)  •  22 februarie 2021, 13:29

Acest erou al rezistentei sovietice, baricadat împreuna cu alți rezistenți in cazarma stalinistă a armatei-CSA, merite sa fie decorat prin ordin al comandantului: cartela pe viața la popota, ca alți atârnați penibili care înaltă ode grețoase sportului militarizat, in unități militare, impus de bolșevici! Tânărul editorialist kaki este in consonanta cu alți refugiați politici din cazarma: SL adică Steaua Lubera de logica, rațiune și bun simt și AS 1947, aducă Aceiași Staliniști din 1947! Ce democrație, ce economie de piața, ce sport de performanta in UE?!? Mai bine in RSR și URSS cu mizeriile sportive militarizate CSA și CS Dinamo, hrănite de la buget cu peste 50 mil euro anual! Felicitări tov. gradul Crăciun! Vei fi avansat la excepțional la 1 Dec 2021!

Cata23 (3 comentarii)  •  22 februarie 2021, 13:48

Andrei, nici Gazeta Sporturilor nu mai este un ziar de sport, este o insiruire de consoane ( GSP ), nu mai are ziaristi capabili sa faca o analiza de meci, o cronica, nu se pot debarasa de echipele pe care le sustin. Diferenta dintre ziaristii romani si cei din Italia este mai mare ca ecartul de fotbal. In divizia A sunt vreo 5 echipe cu patroni, pentru restul platim toti, platim si pentru ce se joaca in C. Un patron de fotbal trebuie in primul rand sa isi diminueze pierderea pentru ca un club pe profit este o chestiune rara. Nu intelegi conceptul? De ce GSP pune poze cu femei, sotii, amante de fotbalisti? Nu trebuia vandut Man? Nedelcearu, la 22 de ani cat are si Man ( titular la Dinamo si acum in nationala ) a plecat pentru 700.000. Care este iaurgiul, 13 milioane de eur ( care sunt de fapt 11 mil plus 4 bonusuri plus 5% din viitor transfer ) suna mai degraba a magazin exclusivist decat un talcioc. Talcioc fac ceilalti care vand pe 200.000, 300.000 eur. nu top 20 transferuri din lume in mercato. Echipa cu Chindia a fost una normala de la mijloc in sus ( Olaru Sut Oaida Morutan Popescu Coman in absenta lui Tanase si Man ), se tot schimba fundasii pentru ca presa, suporterii au spus ca acolo a fost punctul slab si in tur, probabil se va reveni la Miron Cristea. Nu il apreciez pe Becali dar care este celalalt model in Romania ( CFR, trecut prin insolventa si cu ''prieteni'' care o fac campioana? ). Dinamo? cluburile Primarii? Trebuie apreciati acei 3, 4 oameni care tin cluburile de fotbal, cu erori si cu lucruri bune, aceasta este normalitatea... Ca suporter stelist chiar apreceiz ca s-a trecut de perioada cu campioanate peste campionate luate cu sprijinul Armatei, trebuie sa apreciem trecutul dar sa traim in vremurile actuale...

Cata23 (3 comentarii)  •  22 februarie 2021, 14:14

DJ Thrror iti fac rost de telefoanele lui Griezmann, Eriksen, Hazard. Te rog suna-i tu si spune-le ca au meci, sunt transferati de ani de zile , poate ii scoli tu sa joace fotbal. Culmea este ca ziaristii italieni si suporterii Parma ( nu vorbesc de romani, doar italieni ) sunt foarte multumiti de Mihaila si Man si cer demisia lui D'Aversa pentru ca nu joaca mai mult cu ei. Dar ce sa mai surprinda, o injura romanii pe Simona Halep...

cristian (1 comentarii)  •  22 februarie 2021, 14:31

Groaznic articol,nu stiu cum un asemenea individ poate fi numit ziarist,si cine ii da voie sa publice asemenea ineptii gretoase.

Raul (1 comentarii)  •  22 februarie 2021, 14:36

@Cata23: ai dreptate...dar nu o sa primesti raspuns de la andrei....

Paxy (3 comentarii)  •  22 februarie 2021, 14:57

@DJ Thrror,imi pot da seama din ce ai scris,ca nu ai pus o secunda in viata ta piciorul pe o minge....!Te iau cu mine la fotbal intr-o seara si iti arat ca fara noi,coechipierii tai,nu vei face absolut nimic!Sper sa fi atat de inteligent incat sa iti dai seama unde bat

Paxy (3 comentarii)  •  22 februarie 2021, 15:02

Cat despre acest ziarist Andrei Craciun,tin sa il informez ca la talcioc nu gasesti marfa de 11 mil d euro ci doar ziaristi de 2 lei,hai 2 lei "jumate"...

JFM (19 comentarii)  •  22 februarie 2021, 15:20

@castratinel , inteligenta dvs, Mihaila a produs un gol, nu mai intra la categoria "atingeri"... Aia a fost inventata peste noapte de niste ziaristi de-ai lu nen-tu Gigi, sa nu zica cineva ca l-a luat Parma degeaba, uite...l-a atins mingea. Priceputule!

Cosmo (6 comentarii)  •  22 februarie 2021, 15:50

@costinele, dacă stăpânul jiji plătea alea 20 de meleoane datorii care zici că le aveau apevistii, acum avea steaua. Dar cum s-a debarasat de ele și a preluat doar jucătorii are doar fecebese.

Fa-te ca lucrezi! (1 comentarii)  •  22 februarie 2021, 15:51

Raptul fotbalului romanesc (ca si al tarii, de alfel) este in plina desfasurare de cateva decenii, matale observi doar acum. Bravo, tovarase Mache! Atata perspicacitate, ma emotioneaza. Bun venit in lumea reala!

Radu K (5 comentarii)  •  22 februarie 2021, 16:21

BRAVO! In sfarsit are curajul un ziarist sa scrie ceea ce spunem multi din pasionatii de fotbal de foarte foarte multi ani! Problema e ca atat gsp cat si prosport, ca sa nu mai zic de gretosul telekom sport si alte fituici, toata ziua pupa in dos ciobanul puscarias, berbecii de la Faci Ce Spune Becali, are zeci de articole cu puscariasii din fotbalul romanesc, invitatii sunt aproape exclusiv puscariasi, etc etc. Cand veti inceta sa mai fiti propaganda puscariasilor? Cand veti face gazetarie sportiva adevarata? Cand vom vedea doar analize sportive, prezentarea tuturor jucatorilor, istorie sportiva, etc, etc.? Finantatorii seriosi si sponsorii de calitate vor aparea in fotbalul romanesc DOAR CAND VOR DISPAREA PUSCARIASII DIN EL!

Cristian (1 comentarii)  •  22 februarie 2021, 16:37

De Viitorul, Craiova, CFR si multe altele nu poemenesti. E i nu au vandut nimic?!. Pentru ei e normal sa vanda 5-6 jucatori, iar dacaSteaua a vandut doi anul asta, e iarmaroc! Frustarile tale sunt enorme!

alex fer (1 comentarii)  •  22 februarie 2021, 17:22

:))))))))))))))))) e amuzant ca multe oi te baga in seama si chiar pun botul la manipularea din articolul asta si din celelalte sute scrise de colegii tai. In rest, un frustrat, la fel ca majoritatea colegilor tai. ps: Sunt curios, daca se retrage ciobanul, despre ce mai scrieti ? In doua luni de pupat in cur cfr si ddb, dati faliment:)). Imi pare sincer rau de copiii vostri, voi nu meritati.

Dravale (1 comentarii)  •  22 februarie 2021, 17:39

De ce s-or fi ofticând unii(așa-ziși jurnaliști de sport) cînd G.Becali câștigă bani din cumpărat ieftin și vândut scump? Măi gsp,G.Becali a declarat de nenumărate ori că fotbalul e o afacere din care vrea să facă bani,care e problema voastră?Sunteți acționari la STEAUA(echipa de fotbal din Liga 1),vă mănâncă G.Becali banii sau ce?! Mai bine ați scrie despre TOATE echipele din TOATE sporturile care sunt finanțate de primării,ori vorbim de profesionism ori de..Daciade.Cu ce drept primăriile plătesc din buget pe sportivul X din Guyana Olandeză sau pe Y din I-le Capului Verde care sunt angajați pe la diverse echipe? De ce sunt favorizate unele echipe care primesc stadioane gratis+toate cheltuielile legate de masă/casă/utilități? După mine tot ce poartă pe tricou CSM/Primăria CUCU/Cons Local PUPĂZA din tei,și altele de acest fel ar trebui să treacă la amatorism,în campionate tip DACIADA!

tango (2 comentarii)  •  22 februarie 2021, 19:06

Dle AC, in mare parte ai cam avea dreptate dar omiti parti importante ale problemei. Arhanghelul Luminii este creatia societatii pe care noi am vrut-o :un capitalism salbatic in goana nebuna dupa profit. Multi dintre cei care comenteaza pe aici nu stiu ce inseamna exacta "a investi" adica a insamanta si a recolta cu profit (as simple as that). Suntem visatori sa credem ca va veni cineva sa pompeze bani in fotbal la infinit fara nici un profit. Cazuri clare: Copos-Rapid, Porumboiu-Vaslui, Iancu-Timisoara si mai apoi falimentarea perfect legala(!!) a lui U2(Urziceni) si a Otelului dupa ce au incasat cascavalul generos al participarii la UCL. Ca stelist nu sunt de acord cu ce face El Ciobandante ( si de modul barbar in care-si trateaza slujbasii=jucatorii) dar trebuie sa gandim practic: profitul inainte de orice!!. Un caz de luat in seama este Dinamo: acum vreo 10-15 ani avea multi "investitori" care se ingramadeau tantosi sa pozeze langa sigla lui Dinamo dar au disparut imediat ce au vazut ca nu au profit din 'investitia' lor. Si pentru ca tot vorbim despre Dinamo eu personal nu cred ca se va gasi un investitor care ar trebui sa fie *** sa bage bani si sa fie condus de sleahta agresiva DDB. Remember Valeriiii Morariu - Rapid.!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tango (2 comentarii)  •  22 februarie 2021, 19:14

Domnilor, in legatura cu afirmatia ca "Man nu a dovedit nimic in trei meciuri(de fapt franturi de meci) si ca italienii au inceput sa planga dupa bani, as dori sa va reamintesc declaratia lui M. Lucescu cu privire la cohorta de brazilieni pe care i-a adus la Shatior, si anume ca toti au fost lasati in pace timp de sase luni ca sa se acomodeze cu tara, clima, oamenii, cerintele clubului, etc. dupa care erau integrati in echipa; si cred ca a obtinut ceva rezultate aplicand aeasta strategie, nu?

Marin (1 comentarii)  •  22 februarie 2021, 19:15

Cat mai va judecati voi, CFR Cluj va lua campionatul an de an. seviciile sectrete conduc fotbalul, cum sa aiba sanse cineva la titlu in lupta cu Steaua, Dinamo si Rapid? Cum sa castig decat distrugand adversarii, oameni plasati, anti Steaua, anti Dinamo pe la MAI si MAPN. Niciodata nu va mai fii Steaua mai buna fara Becali. Daca scapa de Meme face un lucru grozav. Becali le-a dat ocazia multor antrenori si analisti sa demonstreze ce stiu. MAre lucru face cu increderea acordata tinerilor. Atentie! De ce nu mai joaca asa de bine baietii de la transferul lui MAN? Poate ca este un secret bine pastrat despre pregatire si pe care fam R ameninta ca il dezvaluie!

bimbo (1 comentarii)  •  22 februarie 2021, 19:50

pana una alta mimamo joaca ca sa se afle in treaba ,in meciurile ramase daca va aduna 3 puncte,dar matematic poate sa fie campioana daca toate celelalte 6 echipe din frunte vor pierde toate meciurile,de fapr cred *** asta asteapta,muhahahahaaa

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

taz (1 comentarii)  •  22 februarie 2021, 19:55

cam manipulezi registrul discutiei..problema nu este daca ce se intampla la steaua (- fcsb, dupa cum a ordonat justitia romana) este bine sau rau, ca este sau nu talcioc si cat moral ar sau nu sa fie asa. asta este o problema falsa, praf in ochi. singura problema este urmatoarea: este fcsb continuatoarea stelei sau nu. Si raspunsul corect nu poate fi anulat de nicio decizie judecatoreasca, din moment ce magazionerul, de pilda, era tot ala. pam-pam!

Ilie (9 comentarii)  •  22 februarie 2021, 20:25

Te mai lauzi că stai în SUA! E ilegal să faci bani cinstit? După ce toată cariera a jucat la Rockets, James Harden a plecat la Nets. E ilegal? E imoral? Performanța în fotbal se măsoară în bani. Altfel, Messi e de talia lui Buziuc. Nu produce nici un trofeu important de mulți ani! Dar rămâi la fel de bun ca Buzărin!!! Și la freză, și la inteligență.

Ali Bec (4 comentarii)  •  22 februarie 2021, 21:19

Un articol de pus in rama. Din nefericire unul dintre putinele. Jos jobenu!

Gigi (1 comentarii)  •  22 februarie 2021, 22:23

Andrei Craciun, doua vorbe am sa-ti spun : 1. Fotbalul din Romania este un *** *** . 2. Tu, Andrei , de aici mananci ,si mananci mult! Nu esti singurul ! PS: Ziaristii au contribuit cel mai mult la distrugerea fotbalului romanesc si nu patronii echipelor. N-ar fi scris ceea scrii tu un Ioan Chirila , sigur nu ai auzit de el .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lila (3 comentarii)  •  22 februarie 2021, 22:59

Bietul de tine, autoriu de ***! Fiind zelos , omul are idei si le transpune cu sudoarea mirositoare a nespalatului, ca mai toti "ziaristii de sport"! Din pacate astia sunt, lipsiti de fair play, fara minte, ranchiunosi si slugi pana le intra pietrele ingenunchi! ***, nu au caracter si nu le pasa, apropo, ce scriu!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (41 comentarii)  •  23 februarie 2021, 9:09

@comentatori, imbatati de fericire la Craciun dezlantuit, … hai Dinamo ! Hai Rapid ! Ce mai poti spune ? O fi CSA adevarata Steaua, daca s-ar da Tunarii laoparte. Tot inainte spre 47 ! ----- Man a fost vindut 13 milioane EURO, nu Lei paraleli. A fost vindut si ca demostratie pt hateri, incl pt verii bisnitari care sustineau ca nu poate fi vindut nici pe 4 milioane, dar si ca exemplu de urmat pentru ceilalti tineri cu dor de duca din lot care au vazut ca se poate, ca nu trebuie sa se vinda ieftin. Dinamo a vindut pe fite, ceasuri, lui Nistor i-au platit bilet de intoarcere dupa ce fusese vindut in Franta pe 13 cocosi. Asta tal-cioc, asa ca dinamovisti, * mic ! A fost si idea de a-i face loc lui Dobrin Popescu – iar daca nici asta nu-i fotbalist, atunci scuze de deranj. Dar Dobrin nu-i Man, e folosit gresit, e pacat sa inchizi pe banda dreapta un astfel de talentat fotbalist. De altfel si Man a crescut in valoare doar cind a intrat in centru. Unde din pacate tot cu M² atacam. Oare cit putem lua pe asta ? Da, Becali nu-i capitalist, afacerist, el e familist. N-ar divorta de baietii lui nici daca l-ar fura. Daca imi aduc aminte cum declara cit de mult ii iubeste pe Radoi si Dica si ce parere are despre femei poti intra si la alte idei. ------ Dar nu la astea Craciune. Chiar daca au un simbure de adevar astea sint Jigniri pe banda rulanta ! Voi il provocati. Becali si familia lui aud de 30 de ani numai d-astea, … S-telemeaua. E normal sa iasa pe aratura. Voi il provocati. Ficele si le-a educat, el n-a putut mai mult, s-a nascut si a crescut in lagar unde parintii au fost deportati dar au muncit si s-au descurcat bine. Oieritul era singura afacere permisa. Ba, chiar in romanime trebuie sa fie toti educati si sanatosi la cap ca Plesu si Liiceanu ? Pai a m r 100 de librarii in care le stau operele la intrare exact ca ale lui Ceasca dar nicaieri nu se cumpara mai putine carti decit in tara cultilor dimboviteni. A ramas obiceiul ca de ziua ta sa primesti o carte, numa d-asta se mai cumpara. E Becali de vina ca voi dati in gropi, ca ati avut mereu cele mai mari dobinzi si comisioane ? A sabotat Isarescu 30 de ani economia, si-a tras Blazon, apoi, din bani europeni !!!, pensiuni si a ajuns mare viticultor !!!, asa cum a ajuns Base si pasarea lui vopsita mari agricultori, dar voi aveti ceva cu incultura si starea de sanatate a lui Becali ! Cine mai crede ce zice Becali ? Eu nu. El cu siguranta nu. E pasionat, tine la Steaua, altfel n-ar fi tinut atitia ani echipa la cel mai inalt nivel, nu s-ar supara atit de tare pe CSA. Ar da si campionatul daca ar putea sa-i impiedice sa promoveze. Si eu la fel. ------ A dat Lucescu cuiva ceva ? Nu. A luat cu doua miini pina si uzine. Romania a jucat in Ghencea caci a platit Becali 4 milioane pentru modernizari, altfel trebuia sa jucam la Budapesta. Doar la Steaua au jucat mereu romani pentru Nationala, pentru alte echipe ACASA era mai curind Portugalia ori undeva in Africa. Hai sa ne amintim de CFR, Vaslui, Astra ori Petrolul, chiar Rapid a cazut lesinat in anul in care Razvan a adus numai straini scumpi alaturi de brazilienii lui taietori de lemne. Hai sa socotim si cit si citora le-a tot dat Becali. S-a sculat la trei dimineata ca sa deszapezeasca acolo unde „cetatenii“ dormeau frumos ca si politicienii care muncisera seara cu gura pe la televiziuni. Da, nu mai e de mult chiar normal la cap dar parca voi toti sinteti. In locul lui, daca tot stiu ca provocat fiind nu ma pot abtine, mi-as lua patalamale de needucat, homo, sint sisi la cap, uite tata tot tacimul si gata – pai ce vina am eu ca ma dati pe sticla, ca luati malai daca scrieti despre mine. Scrie tata Craciune despre Plesu, Cararescu … Isarescu ca ce l-ar iubi Tiriac p-asta ...

RipensistuTM (1 comentarii)  •  23 februarie 2021, 12:13

Felicitari, este unul dintre cele mai bune articole scrise vreodata. FeCe FaciCeSpuneBecali este un grup infractional organizat iar oierul stapan este cel mai mare infractor din Romania de dupa '89, daca eram o tara normala nu ar fi existat nici pseudo-echipa si nici infractorul. Nu exista nici un argument logic sa tii cu o astfel de pseudo-echipa.

MZM (15 comentarii)  •  23 februarie 2021, 12:14

Domnilor ziaristi, nu-i mai plangeti pe alde Becali si pe FCSB, ci, vorba aceea biblica - plangeti-va pe voi si pe... copilul vostru de suflet, echipa fostei securitati comuniste, Dinamo, care e... sur le dric! Cu toate năzbâtiile pe care si le permite Gigi, echipa sa se bate la titlu an de an, iar el castiga din vanzarea jucatorilor incomparabil ma mult decat toate celelalte 15 echipe la un loc. La FCSB este cea mai mare siguranta financiara, jucatorii au salarii mari si sunt platiti la zi! Ce ati vrea sa faca Becali? Sa ia exemplu de management de la Dinamo, unde jucatorii nu au nici bani de o pizza dupa meci, trebuie sa le-o plateasca suporterii? Domnilor ziaristi, sa fim seriosi! Scrieti despre Dinamo, incercati sa-i ajutati cu sfaturi utile si cu idei de salvare pe ei, ca sunt vai si amar de capul lor! Incercati sa dati de urmele lui Cortacero, cel care a luat ostatica echipa Dinamo, sa vedeti ce intentii are. Verificati cine este DDB, cine se afla in spatele acestei entitati fantoma, cine da putinii bani de supravietuire a echipei. Daca nu o faceti dv., ziaristii, o va face, mai devrema sau mai tarziu, Cornel Dinu! O va face cu aceeasi sinceritate cu care ne-a povestit de geanta cu 25.000 dolari, cu care el mituia arbitrii la jocurile internationale ale lui Dinamo!

leftymius (1 comentarii)  •  23 februarie 2021, 15:59

Felicitări, ați pus punctul pe i !

Tutucea (1 comentarii)  •  23 februarie 2021, 19:59

Ma uit pe comentarii si-mi dau seama ca gigismul va dainui vesnic cu atati berbeci care cred ca Cici are in cap altceva in afara de profitul propriu .

Cata23 (3 comentarii)  •  23 februarie 2021, 20:39

Tutucea, aceasta este societatea. Noi suporterii trebuie sa alegem intre un patron bogat si prost si altul sarac si prost... Fotbalul romanesc in momentul acesta este doar despre bani, este criza la nivel de Europa ( primul an fara transfer in vara la Real ) Barcelona scapa de titulari pentru a economisi din salarii, echipele de nivel mediu nu mai transfera nimic la cele bogate, de la anul Cupa de vara Conference pentru romani... nu ii mai pacalim sa le luam banii celor de la UEFA prin cupe europene... audientele sunt in cap, meciurile din Liga 1 sunt sub un vlog Nelson Mondialu si tu vrei performante in regim de management sportiv. Daca ai stii cati gigisti sunt in aia 14.000 de cotizanti Dinamo... proportia de oameni cu educatie precara este aceeasi in toate galeriile si cluburile din Romania. Subiectul Man este insa amuzant, pana acum il criticau ca nu are cum sa vanda pe mai mult de 10 mil, acum il critica ca nu l-au tinut sa faca performanta

Comentează