Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

O tandră bătaie de joc

Culmea, FCSB-Dinamo (3-2) n-a fost un meci rău, ba se poate spune chiar că a fost un meci bun (în înțelesul românesc al meciului bun)

Permalink to O tandră bătaie de joc
luni, 5 octombrie 2020, 8:35

Să rezumăm: o primă repriză decentă și o a doua repriză la nivelul primei, peste toate plutind spiritul justiției strâmbe dictate de fluierașul Radu Petrescu.

De la gemenii Crăciunescu-Porumboiu la alde Petrescu

În săptămâna în care gemenii de altădată ai arbitrajului nostru (Crăciunescu și Porumboiu) au împlinit șaptezeci de ani (la mulți ani!), ca să nu apucăm să trăim din amintiri vine un alde Petrescu și face un derby praf și pulbere. Și chiar dacă Porumboiu și Crăciunescu nu-și mai vorbesc, istoria rămâne. Astăzi…
Arbitraj șmecheresc, nici măcar byronmorenian, dacă mai țineți minte petarda Byron Moreno din Ecuador, petardă care a târât Coreea de Sud în fazele superioare ale unui campionat mondial (desfășurat în Japonia & Coreea de Sud). Acolo era limpede că la mijloc e mai multă hoție decât prostie.
Radu Petrescu? Decizii aiuritoare, fără să cunoască regulamentul jocului de fotbal – sau, dacă îl cunoaște, fără să îl respecte, târând și el în derizoriu munca unor fotbaliști care măcar s-au străduit.

Circumstanțe agravante și manele

A clacat arbitrul la vorbele de clacă ale conducătorului de club (vorba vine) cu nume de glume pe internet (avangardistul Meme)? Acest exces de emotivitate nu este o circumstanță atenuantă, ci dimpotrivă – una agravantă. Să nu se mire acum când îl caută fanii dinamoviști prin oraș să-i șoptească de dragoste de mamă (și altele chiar mai rele) la ureche. Să nu se emoționeze.
Și pentru ca totul să se încheie rotund, perfect reprezentativ pentru ce au ajuns fotbalul și societatea noastră – frumoasa victorie fecesebistă, chiar și smulsă cu fluierașul, a fost sărbătorită pe acordurile șlagărului Fake-urile, al manelistului Tzanca Uraganu.
Acesta e nivelul la care discutăm. Cităm din opera Uraganului: „Nu sunt foarte șmecherie/ Pentru că sunt natural/ Ia să-ți spun eu ție/ Cum e să fii milionar”. O splendidă odă adusă golanului branduit, fudul ca un păun și cu capul gol. Ceea ce arată din nou că, de fapt, la mijloc e mult zgomot pentru nimic.

Deznodământul

Ăștia sunt băieții, cu ei defilăm, ciudată totuși absența din repertoriu a ghetto-manelelor lui Dani Mocanu, preferatul interlopilor de școală nouă.
Oricum, până la urmă, dansatorii din buric n-au cum să ajungă altundeva decât în nesfârșitul Orient. Cel mult.
Și, ca și cum nu era de ajuns, deznodământul: în timp ce cunoscutul patron al consoanelor triumfătoare sâmbătă noapte se va uita în continuare la telenovele turcești, CFR Cluj va merge la Roma, la Berna și chiar la Sofia. Adică în Europa. Să joace fotbal, chiar și mai mult apărându-se.

Totuși, trist final pentru echipa care odinioară e posibil să fi fost chiar Steaua. Cât despre Dinamo: își ratează săptămânal renașterea. Deocamdată, atât.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

Mozzie (2 comentarii)  •  5 octombrie 2020, 9:15

Vor conta cele doua meciuri din Play Off unde Dinamo, de data asta, are mari sanse sa ajunga, e o alta echipa, va arata si mai bine in curand. Sunt convins ca in acele doua partide fcsb va avea o viata f. grea, neajutata de arbitru nu va putea sa scoata nici macar un egal.

Stiri – O Tandră Bătaie De Joc | – Stiri.Press (45 comentarii)  •  5 octombrie 2020, 9:25

[…] Să rezumăm: o primă repriză decentă și o a doua repriză la nivelul primei, peste toate plutind spiritul justiției strâmbe dictate de fluierașul Radu Petrescu. De la gemenii Crăciunescu-Porumboiu la alde PetrescuÎn săptămâna în care gemenii de altădată… Continuarea aici: blogsport.gsp.ro […]

Maxentiu (14 comentarii)  •  5 octombrie 2020, 10:20

Dom'le, eu nu știu cine e Tzanca Ungureanu ăsta, dar știu că, de regulă, interpreții cei mai populari nu excelează la versuri inteligente, complexe și subtile (vezi Rihanna și Beyonce). E nerealist să ne imaginăm că dintr-un vestiar plin cu fotbaliști ar putea răsuna vreodată, spontan, acorduri de Bach sau Verdi.

nic (2 comentarii)  •  5 octombrie 2020, 10:29

bun a gresit arbitru,nu a fost 11m pt fcsb ,dar vin cu intrebarea, CE JUCATOR E ASTA CARE SCAPA SPRE POARTA SINGUR CU PORTARUL IN SITUATIE DE A MARCA SI SE ARUNCA !!!??? risca galben pt simulare si rateaza situatia de a marca .

NIBB (1 comentarii)  •  5 octombrie 2020, 11:46

Dinamo trebuia sa ramana in 10 din min 12 la 1-0 pt FCSB...deci gata cu plansul ca atunci cand l a tinut pe GOL in teren nu erau probleme de arbitraj si viciere de rezultat? Sunt arbitrii incompetenti...aia sunt cu aia defilam.... In europa pt un fault de 5 ori mai clar decat cele 2 penalty-uri de sambata si Perianu a luat galben pt simulare...asta e diferenta

traian (2 comentarii)  •  5 octombrie 2020, 13:28

Penibilul de serviciu loveste din nou! Singura calitate a individului, care pozeaza in jurnalist, este antistelismul sau bolnavicios si preferinta clara pentru anomaliile sportive militarizate sovietoide CS Dinamo si CSA! Incearca, beizadeau, sa faca pe ironicul, subtilul, dar esueaza in ridicol ca de obicei! Analistul-manelist nu a vazut (la fel ca arbitru folclorist Petrescu) cotul golanesc aplicat de polonez in fata lui Perianu in min.12 (rosu fara dubii), nu a vazut zvarcolirea in spasme a fundasului spaniol la penaltyul cersit pt mana in piept pusa de Pantaru, nu a vazut impingerea la Man, cel putin cu aceeasi intensitate ca in cazul penaltyului cainesc. De ce nu a vazut toate aceste faze editorialistul manea? Simplu, pentru ca sufera de un antistelism cronic si este un fan declarat al sportului facut in cazarma, de tip bolsevic!!! Adita craciun mai bine vezi ce face fratele tau, adi copilul minune si incercati un duet, sigur iti iese mai bine decat aceste ineptii scrise!

Kross (2 comentarii)  •  5 octombrie 2020, 13:40

Prea multi spalati pe creier. Consider ca a te bucura dupa o favorizare clara este ***.Sa o luam doar dupa favorizarile cooperative care sa dezvaluit in saptamana de dinainte.Hermanstand trimite doi jucatori pentru cupele europene.Surpriza,se constata ca nu se mai pot intoarce inapoi din cauza ca aveau deja doua transferuri in acest an. Surpriza! Vine Comitetul executive si modifica regulamentul ca sa se poata intoarce si acum se pot face trei transferuri. Voua nu va este greata? La meci.Sa zicem ca la Gol trebuia rosu,deacord.La Tanase cind il strange de gat pe Camara ce trebuia? La penalty,sa zicem ca a fost desi reluarile confirma ca nu.De ce sa dat eliminare? Este dubla sanctiune.Pentru ca practice sa vrut ca sa asigure rezultatul. Ma bucur ca campionatul devine vizibil international prin venirea spaniolilor si *** din ultimul cincinal nu vor mai trece neobservate.

adi_stelistul (26 comentarii)  •  5 octombrie 2020, 13:43

Eram convins ca o sa fie măcar un editorialist GSP care sa remarce tendentiozitate in arbitrajul lui Petrescu. Ma asteptam, mărturisesc, la domnul Ioanițoaia, care însă a fost foarte echilibrat. Ei, totusi, dumneavoastră mi-ati împlinit asteptarile. Imi amintesc acum vreo 12-13 ani un articol in care se spunea cum Al. Tudor e arbitrul Stelei. Dar se venea cu cifre: câte puncte cu Tudor, câte puncte cu alți arbitri, ce greșeli pro, câte, etc. Convingător, nu puteam nega. Istoria a dovedit ca ceva n-a fost cum trebuie in relația cu Tudor. Dumneavoastră aveți astfel de date in ce-l privește pe Petrescu, pentru a justifica tendentiozitatea pe care o insinuați? Ca “șmecheresc”, scuze, asta inseamna.

Kross (2 comentarii)  •  5 octombrie 2020, 14:39

Tu stii ca Tudor este angajatul lui Becali? Cu carte de munca.

Pentru cine fluiera Petrescu? (3 comentarii)  •  5 octombrie 2020, 14:43

Fecesebistii isi fac dreptate singuri: ba ca Gol era eliminat direct desi un arbitru strain ar fi acordat cel mult un galben, ba ca lui Tanase ii e permis sa-l stranga de gat pe Camara desi un arbitru strain i-ar fi aratat galben imediat... si bineinteles ca Man a fost faultat urla fecesebistii care nu vor sa vada ca dupa ce fundasul lui Dinamo loveste mingea Man se autoprotejeaza rostogolindu-se de o accidentare prin calcare gresita pe sol. Man nu a cazut din nicio impingere, a cazut pentru ca asa a simtit el ca evita sa se accidenteze la piciorul care urma sa-l puna pe sol din alergare. Bineinteles ca fecesebistii nu comenteaza sarlatania arbitrului Petrescu care permitea tinerile de tricou de catre jucatorii de la fcsb. *** Petrescu se uita cum Rauta e tras de tricou dar nu fluiera sa acorde fault parca asteptand sa-l prinda pe Rauta ca isi iese din pepeni. Si a iesit. Prilej sa-i dea rosu Petrescu, un arbitru cu ceva probleme-sechele dupa interventia la mansarda.

Ovi Haiduc (1 comentarii)  •  5 octombrie 2020, 16:37

Mi se pare penibil ca toata lumea sare acuma in sus ca a fost viciere de rezultat, dar nimeni nu aduce in discutie dificultatea fazei, in care arbitrul nu avea cum sa vada, fiind blocat de jucatorul dinamovist, care, fara sa gindeasca prea mult ataca din spate in careu. Chiar daca a lovit mingea ( din spatele lui Man) e posibil ca ii si impinge piciorul si il face pe Man sa cada la aterizare. In orice caz, intrare riscanta si eu cred ca 99 din 100 arbitri de top ar fi dat penalty. Cit despre penalty primit de Gonzalez, este chair hilar cum acesta se opreste cind simte o mina atingindul si se trinteste pe jos, pt ca nu a existat nici o impingere sau tragere. Ridicol! Ei, aici, jurnalistii revoltati nu mai zic nimic. Cit despre manele in vestiar, nu e cazul sa dai lectii de superioritate pe baza preferintelor muzicale: nu te face cu nimic mai destept.

Umila parere (2 comentarii)  •  5 octombrie 2020, 16:58

Gazdele sunt intotdeauna favorizate, pe principiul "acasa, pana si zidurile te ajuta", insa golania de la World Cup 2002 a depasit orice limita. Arbitrii au carat in spate Coreea de Sud, fara actul de justitie realizat de Germania in semifinale am fi avut o campioana mondiala din Asia. Exista o regula nescrisa, derby-ul il conduce mereu cel mai bun arbitru, cine l-a delegat pe Radu Petrescu? In ciuda macroscopicelor erori, a fost un joc atractiv, probabil cel mai bun meci disputat in ultimii ani in prima liga. In alta ordine de idei, Vasile Plangaretu continua bocetele impotriva regulei Under21, desi culege din belsug roadele: Costache si Itu au devenit constante prezente in echipa titulara si, potrivit ultimilor stiri, il va transfera pe Carnat. Micul suna mioritic, carnatul are rezonanta occidentala. Giorgio Gaber, un muzician italian compunea in 1994 o melodie mai actuala ca oricand, apropo de fasaiala "ardelenii, superiori altor romani". In Italia exista aceeasi problema "lombarzii, cei mai rafinati italieni", in Spania elita autoproclamata sunt catalanii si bascii, semn ca mascarada are acelasi dirijor. Parodia muzicala se numeste "destra-sinistra". S-auzim de bine! P.S. Mi-a placut editorialul, insa titlul este caraghios. Ce trandrete ai vazut la Radu ...escu?

haiduc de transhumanta (3 comentarii)  •  5 octombrie 2020, 17:18

In rulota de la *** nu se asculta manele? Acolo da, superioritate nediscutata!! Ce zici, ti-a aruncat si tie ceva Man dupa cat te chinui sa scrii ca fundasul dinamovist l-a faultat din spate?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (84 comentarii)  •  5 octombrie 2020, 19:20

Ce sa cautam noi la imperialistii din Occident??? Mai bine aderam la eur-asia fotbalistica. Mai putin partea cu eur---mai mult cu asia.Chiar si muzica noastra daca nu e de manele pare de francmasonerie-prevestind viitorul transferarii de petarde in ASIA---ASIA---trupa aia care s-a desfintat pt ca oricum cu muzica nu prea le aveau---ar fi mers mult mai bine pe SEX---dar oricum au transmis un mesaj si s-au desfiintat.....

Gigi Buzu (9 comentarii)  •  6 octombrie 2020, 10:54

Mult zgomot pentru nimic, a fost un meci intre doua echipe din categorii diferite. Groparii au retrogradat asta vara in divizia secunda. Rezultatul acestui meci de cupa Romaniei nu putea fi decat unul, restul e calcan. Bravo Andrei, mi-a placut cata patima ai pus la acest articol.

Nea Nelu (1 comentarii)  •  6 octombrie 2020, 13:40

@ Gigi Buzu Toata admiratia pentru ambitia ***. In sezonul asta vor sa retrogradeze in liga a treia, cred ca vor avea succes. Nu oricine reuseste doua retrogradari consecutive. Hai groparii, get your target!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bettina46 (2 comentarii)  •  7 octombrie 2020, 15:26

Un vestiar in care se asculta manele (oare chiar in toate vestiarele?) mie imi spune ceva!Gusturile nu se discuta, dar educatia se poate face si prin tonul dat de antrenor in vestiar!

Adrian (1 comentarii)  •  7 octombrie 2020, 16:49

Draga Andrei, probabil esti dinamovist, ai ramas "fript" de rezulatul final, de aceea iti spui oful cu atata patos. Toti fotbalistii din lume, cu putine exceptii sunt "manelisti", asculta muzica de cel mai prost gust, se imbraca la fel de indoielnic, isi etaleaza proasta crestere, ori de cate ori au ocazia. Cati fotbalisti ai vazut, odata incheiat meciul sa citeasca o carte, ori sa frecventeze teatre si muzee? Hai, gata supararea, urmeaza returul si mai luati trei, ca sa incheiati setul in pasiv. Bafta, inspiratie maxima!

Ionut (1 comentarii)  •  7 octombrie 2020, 19:00

Meci peste media Ligii1 ca si joc in sine, echilibrat, Dinamo a pierdut nu doar pt acel penalty, revenise de la 0-2 la 2-2 intr-un timp suficient si pentru a reveni de la 2-3 din minutul 75...Cat despre greselile arbitrilor, am vazut unele mai mari in faze avansate CL, fara a tine partea arbitrilor, doar ca asa decurg uneori meciurile de fotbal. Nu arata rau Dinamo, cel putin fata de primavara, FCSB e un 50-50, jumatate din echipa are calitate, jumatate e submediocra, nu le vad bine pe niciuna la sfarsit de sezon, Dinamo nu mai are timp si FCSB nu mai are leadership de mult...

George (2 comentarii)  •  8 octombrie 2020, 20:18

Vesti "bune" in groapa: jucatorii sunt neplatiti de trei luni, Talnar planificase un stagiu de pregatire la Poiana Brasov, Cotcodacero n-a trimis niciun leu, ca urmare, groparii raman la Safta, alintata Saftica. Se apropie Tantica, adica falimentul. Merge pe varfuri, sa nu faca zgomot, ie balerina.

George (2 comentarii)  •  9 octombrie 2020, 0:56

De fapt, ie Saftica pentru ca Safta suna lugubru, a groapa, tot ie echipa din groapa, iar ezgteriorul de la Safta arata tot la fel de vesel ca la Belu. Sa fie intr-un ceas bun, sa fiti un cadavru frumos, asa cum ii ura Porta lui Sugativa la aniversarea celor 43 de primaveri.

xavi (1 comentarii)  •  10 octombrie 2020, 19:44

lasati mimamo ca se pregateste de liga sampinionilor,aduce muraturi pe banda rulanta si este pe loc de retrogradare,burlane pregateste sa faci liga 1 din 18 echipe la anul ca mimamo iarasi va pune de o retrogradare.

Comentează