Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

Delirul 

E foarte palpitant acest final de Liga I.

Permalink to Delirul 
joi, 11 aprilie 2019, 10:27

De altfel, spectacolul fotbalistic din liga noastră cea de toate zilele e superb, atât că nu găsești între primele noastre divizionare o sută de băieți care chiar să știe să joace fotbal

O să se joace finala campionatului la Cluj, meciul mileniului de săptămâna asta, și mai departe ce o să fie? Păi, ce să fie? Dudelange-le ce va să vie. Să nu uităm că și Viitorul domnului Hagi a fost, până acum, nul în Europa. Deocamdată, deci, nu. A, nu voim să știm de Europa dumnealor, ci numai și numai de România noastră? Atunci bine.

Copiii și oile
E frapantă diferența între realitatea din teren și delirul oral, vertijul de nimic aruncat în joc de marii conducători ai cluburilor noastre invizibile în Europa, chiar și în cea de est. Îndeosebi cel de la Palat.

Latifundiarul face schimbările în viu. Copii altfel talentați sunt tratați ca oile. Cine nu dă lapte o etapă zboară, că doar au fost plătiți băieții. E dreptul oricărui patron să jongleze cum vrea cu resursa umană? Depinde de primitivismul epocii de care discutăm. La noi puteți vedea.

Mbappé-ul de la sfârșitul săptămânii
Florinel e iar Mbappé-ul de odinioară după un meci entuziasmant cu o echipă admirabilă la nivel transilvănean, dar care cu greu ar prinde prima ligă în orice ligă din vest. Moruțan, pe de altă parte, astăzi nu e nimic, dar cine știe mâine în ce toane se trezește patronul, atotputernicul? Poate îl vinde ca pe Man pe zeci de milioane de euro. Așa se crește prețul, ca la cârlani la obor, mă-nțelegi? Delirul este, cum s-ar zice, strategie de marketing.

Plus că vine tare pe turnantă, din liga secundă, satelitul din Clinceni. Fiindcă, de ce să nu fim sinceri, Clinceniul era exact ce îi lipsea campionatului românesc. Nu simțeați cum plutește în aer nevoia de puțin Clinceni? Tradiția e pentru idioți, noi suntem mereu noi, în avangarda tuturor marilor idei. Vom progresa prin Clinceni și va fi bine.

Suntem excepționali
Craiova își bate singură cuie-n tălpi, cum îi șade bine olteanului, iar Petrescu aduce la Cluj frumoasa filosofie că o victorie cu 1-0 e tot ce poate fi mai înalt în fotbal. Posibil, dar trebuie marcat și golul ăla și uite că nu prea are cine să-l mai dea…

Frumos final de campionat și pentru Dinamo București, club care constată că nu are stadion, dar ce pistă frumoasă de atletism are și ce tabelă specială, că nu-s trei ca ea pe lume… Doar nouă milioane de euro, să fie primit.

Cum să nu te entuziasmezi, deci, de mica noastră planetă românească, care oricum călătorește prin galaxie singură, fabuloasă și pururi biruitoare în fața unui moft ca realitatea?

Comentarii (15)Adaugă comentariu

John (1 comentarii)  •  11 aprilie 2019, 11:16

Superb articol, jost palaria.

a dica (25 comentarii)  •  11 aprilie 2019, 13:40

E tentant sa comparam echipele romanesti cu cele puternice din vest. Si mai ales sa criticam. Dar comparam si bugetele? Daca nu sunt bani trebuie sa ne multumim cu putin. Cand Hagi a pus problema banilor, a infrastructurii, a sponsorizarilor, a multinationalelor a sarit colegul de breasla, pe nume Mironica, si l-a si pus la zid. Vrem performanta, hai sa punem cu totii umarul. Noi cumparam bilete si abonamente, voi gasiti subiecte constructive si scrieti astfel incat sa captati atentia publicului, a sponsorilor si a patronilor, specialistii si antrenorii sa selectioneze, sa antreneze, sa faca tactici de joc... Nu va mai luati de Hagi ca e zero in Europa. Omul a spus clar, asta-i nivelul. Daca are buget schimba si nivelul de ambitie. Si daca o sa-l auziti ca promite atunci fiti siguri ca o sa se tina de cuvant. Pana atunci ne multumim cu putin si mai aruncam din cand in cand cu sageti otravite ca sa facem si „putinul asta” din ce in ce mai putin atractiv. Intr-o societate comerciala asta inseamna faliment, nu redresare.

edi (1 comentarii)  •  11 aprilie 2019, 14:17

felicitari pentru articol, prezinta realitatea cruda a campionatului nostru intern

Liviu 12 (11 comentarii)  •  11 aprilie 2019, 15:40

Banal. Ti-ai facut si tu targetul cu cea mai mare banalitate pe care o auzim de vreo 30 de ani.... bla bla bla, ce se joaca in Champions League si fotbalul nostru mioritic.... si bla bla bla, si suntem cei mai prosti din curte scolii, si bla bla bla. In 2001, aveam 4 echipe calificate in primul tur UEFA, toate au iesit si mama-mama ce mai mistocareala la marii nostri ziaristi. Si mama-mama ce tari si jmekeri erau ziaristii nostri peste 5 ani cu UEFAntasticii LOR! De parca datorita LOR aveam echipe in Europa.... Pana la fotbal, domnule Craciun, mai avem si alte prioritati. Acum 10 ani se bagau bani la greu, aduceam fotbalisti de calitate, nu de putine ori dadeam peste bot multora in Europa. Standard Liege, un Everest mai nou, era victima sigura cu ai nostri. Dar, VOI, marii ziaristi ati demarat anchete si sti starpit raul tarii. Ati bagat la puscarie si ati gonit toti investitorii.... ca doreati fotbal curat.... DA, e curat, dar n-are valoare. Si? Cine e de vina ca n-avem valoare? Ai vreo solutie, sau doar ai observat si tu ca noaptea nu e soare? Pe cand un articol despre miscarea planetelor?

Andrei F (16 comentarii)  •  11 aprilie 2019, 15:46

Jenant articol...Poate inteligentul jurnalist poate face o paralela intre ce si cat joaca tinerii jucatori la Steaua si CFR...Dar cand vorbesti mereu despre oi...cioban o sa devi...Ca tot te doare de traditie...

ovidiu_3003 (104 comentarii)  •  11 aprilie 2019, 18:11

...asa este ...viitura lui Hagi a fost nula in Europa...

comentario23 (2 comentarii)  •  11 aprilie 2019, 19:00

Nici eu nu sunt multumit de invazia echipelor nascute din nimic; cu toate astea, nu putem acuza Clinceniul ca invinge. Vina apartine celor de la Pitesti, Ploiesti, Cluj, Constanta. Ei trebuie sa creasca nivelul. Poate inca nu e timpul. In 3 ani cred ca vor mai fi cel putin 3 echipe de traditie in Liga 1. Cel mai mult imi doresc sa fie structuri sanatoase si transparente

stefanita (9 comentarii)  •  11 aprilie 2019, 22:35

cu cat mai jos nivelul, cu atat mai stridente trambitele din asa-zisa presa... avem alte sporturi competitive si nu prea stim sale apreciem.

pawn (16 comentarii)  •  11 aprilie 2019, 23:53

antitalentul scrierii astuia e de-a dreptul jignitor. nici macar la cenaclurile satesti asta n-ar fi respirat. poate ar fi vremea sa-si caute o meserie cinstita.

Fane (17 comentarii)  •  12 aprilie 2019, 0:06

Un articol cum nu s - a mai scris și pentru care mă înclin în fața D-lui. Crăciun. Totodată îmi dă dreptate când am hotărât acum 2 ani să nu mai pierd vremea privind meciuri în care joacă echipe de la noi.Eventual privesc când se entuziasmeaza careva la vreun gol,în reluare.

X (6 comentarii)  •  12 aprilie 2019, 1:31

Iar esti *** maaah!!!asta Andrei f!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Clear Water (1 comentarii)  •  12 aprilie 2019, 10:52

Domnule Andrei Crăciun, ați uitat sa menționați ceva important din retorica “specialistului” de la stână : CITEZ: “ Dacă o să promoveze, o să dau la toți specialiștii cu Clinceniul în cap” “Bam, Bam ;Pac,Pac”.

Emilian (6 comentarii)  •  12 aprilie 2019, 10:54

Excelent articol! De la an la an vedem echipe tot mai slabe, jucatori modesti si stadioane goale. Media spectatorilor pe stadion este un bun indicator al spectacolului oferit. Fotbalul romanesc abia mai respira, dar conducatorii de club (unii dintre ei) si presa par sa nu observe nivelul tot mai scazut.

tindala (5 comentarii)  •  15 aprilie 2019, 18:18

Becali acum isi pune sperantele in Viitorul lui Hagi si in Craiova lui Rotaru,ca echipele alea-nevoite sa isi asigure locul 3,de cupe europene- sa intreaca pe CFR!Dar Viitorul, are primul meci din retur,cu...fcsb!

Comentează