Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

Suntem prea proști

Despre concluzia nemiloasă, sinceră, exactă a celui dintâi negustor din fotbalul românesc

Permalink to Suntem prea proști
vineri, 24 august 2018, 9:18

„Suntem prea proști față de Occident! Nu se vede? Suntem proști! Avem conducerea pe care o avem, suntem prea proști! Suntem proști, ce să facem? Dacă noi avem conducerea pe care o avem, normal că suntem proști! Uită-te la prim-ministru, la miniștri! Bun, suntem prea proști!” – așa grăit-a primul negustor al fotbalului nostru, latifundiarul acela, în trena dorinței să i se dea lui să se ocupe de gazonul de pe Arena Națională.

Suntem, are dreptate negustorul, dar din cu totul alte motive. Și diagnosticul rămâne același chiar dacă va trece Fecesebeul de Rapidul din Viena și va încasa încă zece milioane de euro, să fie primit și Doamne ajută!

Amatori și profesioniști
Fotbaliștii români nu mai sunt – cel puțin teoretic – amatori (chiar și Alibec). Cu atât mai puțin s-au profesionalizat conducerile.

Cei care au preluat marile echipe au fost (și au rămas) puși pe căpătuială, să ajungă, cum spune românul, oameni (e interesant cum cineva atât de pur și de spiritual ca românul leagă devenirea ca om de împlinirea materială). Unii au ajuns oameni din fotbal, alții au ajuns la pușcărie, alții au ajuns și așa, și altminteri.

Modelul românesc de administrare a unui club de fotbal de top e legat în exclusivitate de banii europeni. Fără o minimă performanță în Europa urmează insolvența cu peronul pe toate părțile. E ca și cum ai vrea să câștigi maratonul într-un singur picior. Sigur, e o viziune și să fii chiorul dintre orbi, dar s-ar putea ca ochiul ăsta să nici nu vadă prea departe.

Moștenirea bișnițarilor
Oamenii de afaceri din tranziție sunt fie securiști, fie bișnițari, fie amândouă, fie o minoritate care nu are relevanță statistică. Bișnițarul cumpără ieftin și vinde scump și asta e toată strategia lui. Cumpără gumă de mestecat, televizoare color, pământuri în Pipera – asta e toată arta negustoriei pe care o cunoaște. Sigur, se poate face avere și așa, dar asta nu înseamnă că rămâne ceva în urmă în afara unei averi de tocat pentru cumetri, gineri, cumnați și fini.

Un club profesionist se construiește în relație cu suporterii. Câte cluburi românești pun pe primul loc suporterul? Cluburile există – în sensul lor adevărat – doar prin suporteri. Sigur că pot rezista economic și fără suporteri, ba chiar împotriva lor, dar nu mai sunt cluburi de fotbal, ci automate care produc sau nu produc pentru teșchereaua stăpânului.

Dacă stăpânul e oriental, adio și marketing, adio și strategie de vânzări, adio organizare riguroasă, adio investiții în copii și juniori, adio civilizația care însoțește înspre Apus fotbalul profesionist!

Capriciile, toanele, mofturile, delirul
Câte cluburi profesioniste de fotbal sunt în România? Câte nu sunt supuse capriciilor, toanelor, mofturilor și chiar delirului mistic al unui cetățean, fie el și cu parale? Câte stau pe o bază economică solidă, câte produc și altceva în afară de petarde și zgomot?
Sigur că merge și așa, drept dovadă că încă nu s-a prăbușit cocioaba peste noi, dar formele nu mai au de ani de zile conținut, sunt cochilii goale scoase la produs.

Iar dragostea care înconjoară o echipă și care dă sens și echipei, și suporterului – dragostea aceea e o amintire.

Suntem prea proști dacă am pierdut așa ceva, și nici nu contează ce am câștigat în schimb.

E un târg care nu se cuvenea făcut.

Comentarii (41)Adaugă comentariu

Andrei F (16 comentarii)  •  24 august 2018, 9:46

Ce lectie de moralitate,civilizatie si economie ne trage un jurnalist...Pai jurnalistule,tu traiesti de pe urma capriciilor acestor latifundiari,bisnitari,fosti puscariasi...E si vina ta ca in fotbal nu ajung acei oameni providentiali pe care ti doresti.Tu si cei ca tine prin articolele voastre faceti de fapt reclama fotbalului...Daca nu vin oameni decenti sa investeasca in fotbal e si vina voastra...Si pentru ca te doresti jurnalist...in presa cum este patronatul? Cati sunt sau au fost anchetati,cum au dobandit averea ? Sau la voi merge si asa? Exista o vorba celebra...sa te uiti intai in curtea ta si apoi sa dai cu piatra...Pana una alta nu te obliga nimeni ca jurnalist sa ,,promovezi,,elementele pe care le cataloghezi ca negative...

Sile (4 comentarii)  •  24 august 2018, 9:47

Titlul sigur e valabil in cazul tau.

rammstein (3 comentarii)  •  24 august 2018, 9:52

ce o tot mai dam dupa cires....asta-i fotbalul din tara lui dragnea ...cum treci granita spre west e alta lume....noi am ramas cu prostii si infractorii,penalii...apropo patronul lui rapid viena o fi facut puscarie???...sau aia "descutii europei"...amatori si-au luat invoire de la munca ca sa joace fotbal.....fratilor asta-i tara pe care v-o pregateste ciuma rosie ..o tara de *** ,penali,interlopi....plina de coruptie...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adi_stelistul (26 comentarii)  •  24 august 2018, 10:09

Va rog mult, asta cu "Câte cluburi românești pun pe primul loc suporterul?" tine de o mica naivitate. O sa-mi spuneti ca in alte parti, ca socios, ca... OK, sigur. Va dau un exemplu simplu. Va amintesc ca nu exista corporatie pe lumea asta care sa nu spuna ca pune pe primul loc nevoile clientului, ca acelea sunt preocuparea No1 in "cultura organizatiei". Mda, sigur! Uitati-va pe ultimul contract de credit pe care l-ati semnat cu banca - nu conteaza numele ei, oricum e una care clameaza sus si tare ca "interesul clientului bla-bla-bla...". Vi se pare ca s-au gandit macar 5% la interesul dumneavoastra, CLIENTUL, in formularul pe care v-au pus sa-l semnati? Si care, sa fim intelesi, e negociabil in sensul ca puteti sa-l refuzati daca nu va convine. Cam asta e cu "interesul clientului" sau, in cazul cluburilor de fotbal, al spectatorului, sa nu ne facem iluzii. Sigur, intorcandu-ma la povestea cu socios, probabil ca am exagerat minimalizand-o, dar sa nu uitam ca acolo asociatiile de suporteri nu sunt doar simple organizatii de reprezentare, sunt chiar actionari. E posibil ca in astfel de cazuri sa avem o atentie mai mare acordata spectatorilor dar sa nu credem ca se depaseste o anumita limita.

potcoava gheorghe (1 comentarii)  •  24 august 2018, 10:20

||Bine scris, ADEVAR spus, dar cui, cine sa asculte, cine sa cintareasca, sa gindeasca cind in discutie se afla mai sus pomeniti,cind totul trebuie facut ieri si azi sa avem rezultate si nu morale,de douazeci si opt de ani in tara asta nu am auzit nu de un plan pe zece ani,nicaieri in nici un domeniu,nu pe zece hai pe cinci facut in patru si jumatate,nu, la noi se croiesc planuri ,pe genunchi cu scopul de a fi uitate eludate brazdate in toate sensurile astfel incit nu mai stim de la ce am plecat sau unde trebuia sa ajungem,iar apoi facem alte planuri cu exact aceasi desfasurare, ah orbul de mine pai astai planul urmarit constant de douazeci si opt de ani incoace Un aroman ar parea totusi ca are un plan si tine cu dintii de el ,inversunat, dar pare sa-i iasa in ciuda noastra a tuturor ca el e atit de,, ingust" la minte si urmeaza un plan de ceva vreme,acelasi plan. Nu are imaginatie domne. Cum sa mergi atita timp pe acelasi drum? Clar nu-i roman, e aromin dar eu il felicit si-i doresc numai bine in continuare si sa-si vada planul indeplinit cu multe SUCCESE, NU SUCCESURI cum am auzit pe cineva care parca e roman.

Gentle Giant (3 comentarii)  •  24 august 2018, 10:34

Foarte corect. Mai ales ultimele două rânduri.

Toader (29 comentarii)  •  24 august 2018, 10:54

De parcă olandezii o duc mai bine cu fotbalul. Sau italienii. Toată lumea-i proastă sau și-a băgat dracu coada? Peștele de la cap se-mpute; prin FIFA și UEFA au dat fotbal la toată lumea în dauna celui jucat de europeni (n-am zis echipe europene) și de sud-americani. Dar n-am dreptate, chiar pensionarii au ajuns să fie făcuți să „știe” că africanii ne sînt superiori.

addriann (2 comentarii)  •  24 august 2018, 10:55

Cu siguranta ca ,, modelul romanesc de administrare a unui club " este unul cu probleme... Dar ar fi bine daca echipele din Liga 1 ( majoritatea lor ) ar incerca sa ajunga in grupele Europa League ( cel putin), pentru a putea beneficia de banii europeni. Acest lucru ar insemna o disputa spectaculoasa in Liga 1, pentru locurile ,, europene", eventual intarirea loturilor, prin achizitionarea unor jucatori . Din pacate, in Liga 1 , cu 2 exceptii, echipele nu-si intaresc loturile , nici macar cele care participa in cupele europene, preferand vanzarea jucatorilor buni... Chiar daca banii din Europa League sunt cu mult peste vanzarile jucatorilor unei echipe... Iar acest lucru se poate explica doar prin prezenta in Liga 1 a unor cluburi prea sarace pentru a incerca macar vreo performanta europeana.

andrei (1 comentarii)  •  24 august 2018, 10:59

Bun material. A atins mare parte din cauzele care au dus la falimentul fotbalului romanesc.

dan65 (1 comentarii)  •  24 august 2018, 11:01

[Oamenii de afaceri din tranziție sunt fie securiști, fie bișnițari, fie amândouă] :) cu atatia acoperiti in presa ,este jenant sa vorbesti de funie in casa spanzuratului.

gintonic (7 comentarii)  •  24 august 2018, 11:09

Felicitari pt articol!... Chapeau !

Cris (4 comentarii)  •  24 august 2018, 11:26

rammstein, esti gluma anului. Sa intelegem ca pe vremea lui Basescu, Boc etc. fotbalul romanesc era diferit, superior. La fel va fi si cel de pe vremea urmatorilor votati de catre tine, un fotbal superior valoric. Politizati orice subiect, dupa preferinte subiective. Penibil!

Cosmo (6 comentarii)  •  24 august 2018, 11:47

F corect, bun articol.

JFM (19 comentarii)  •  24 august 2018, 12:15

Discurs de patron de fotbal: "Daca Man si Coman erau in forma si daca il aveam pe Nistor iesea macel. O sa vedeti voi ce-o sa le facem" Asadar, totul incepe cu "Daca, daca, daca"... si se termina in "o sa vedeti voi ce-o sa fac eu" ... Asta e tot vocabularul de "mare cunoscator de fotbal" al acestui ipochimen pe care presa ni-l baga pe gat zi de zi ceas de ceas.

Mario (1 comentarii)  •  24 august 2018, 12:32

Bune si corecte cele transmise de dvs. Felicitari. Suporterii trebuie sa fie pe primul loc. De la ei pleaca tot specatacolul si audienta lor, banii lor din bilete, tv, tricouri, reclame creeaza bugetul. Cu echipe triste de partid gen Chiajna, Voluntari, GetoDacii... Etc... Nu faci nimic. Compromiti ideea de fotbal si de spectacol. Dar ele sunt mai comode pt ca pot fi obediente la vot la frf si lpf si sunt la discretia granzilor. Atit ca si rezultate cit si ca si transferuri.

Mozzie (2 comentarii)  •  24 august 2018, 12:33

Suporterii nu fac decat sa strice spectacolul. Ma refer de cei de la noi. Vin niste palcuri de batausi care incearca sa ingane un cantec, totul se termina intr-un îîî prelung zici ca e un extras dintr-o manea iar televiziunile au mare grija sa preia tot acest fond sonor care te face sa schimbi canalul. Mai e si inteligentul ala de la Voluntari cu portavoce care urla refrene ceausiste, ar trebui interzisa portavocea pe stadioane. Si pe ala televiziunile nu-l rateaza ca e neam de-al lui Pandele, sef in acel viespar de politruci ratati si generali expirati. De ceea ce se vede pe teren nu mai discutam, e jale. Oricum cluburile nu mai stau in banii din bilete, aia sunt asa, un bonus, sa-ti platesti hangaralele administrative pe club, daca nu-i ai ti le plateste oricum primaria, printr-un artificiu golanesc, cum altfel. Asa hotarati-va ...ori vreti audienta si banii de la televiziuni, ori vreti golanie pe stadion, si un fond sonor care sa-ti alunge auditoriul asta insemnand nerentabilitate pt televiziuni si taierea banilor din transmisii poate chiar falimentul acestui parteneriat. Scapati-ne de "spectatorii" si de "galeriile" astea care viruseaza acest fotbal si-asa bolnav.

robertino2 (2 comentarii)  •  24 august 2018, 13:20

@Andrei F - Felicitari

Yo (1 comentarii)  •  24 august 2018, 13:25

In teorie, articolul este corect. In practica, lucrurile se schimba. Vorbim de suporteri, dar care? Aia de rezultat nu sunt buni, noua ne plac cei din peluza, aia sunt adevărați. Numai ca acei suporteri nu au plătit in viața lor un bilet, au tricouri cerșite cu forța de la jucatori, deci nu au contribuit cu un leu la marketingul asta de care toată lumea amintește dar nimeni nu îl vrea. Câte tricouri se cumpara in magazinele cluburilor și câte la piața, la taraba, la ghereta, marca abibas sau mike? De acord ca modelul Becali nu e unul corect. Dar modelul Iancu, Porumboiu, Paskany, Borcea-Badea, Negoita, Copos, Siman, Capra, Mititelu, astea au fost ok? Măcar fraierul asta a rămas și plătește taxe la stat. Alea pe care fiecare din moraliștii de pe forumuri și site-uri nu le-ar plăti niciodată. A adus niște milioane cu imprumut și le-a luat peste 10 ani, fără dobânda, ca așa e legea. Daca nu făcea așa fiți siguri ca era la bulău, e pe lista din cauza gurii proaste. Apoi și daca și-a luat dividende, a plătit impozit la stat, ca nu are fabrica de apa sau prăjituri ca alții. Nici nu importă Samsung in România, asta pentru moraliștii de ***. Așa ca nu știu de ce trebuie sa ne uitam in buzunarul lui tot timpul. Un club de fotbal, daca e o afacere corecta, trebuie sa se autofinanțeze, ca orice firma după perioada de început de activitate. Altfel trebuie închisă, ca nu aduci bani de acasă pentru bucuria sufleteasca a suporterilor. Nimeni nu face asra, nici măcar Bayern sau M United. Concluzia este ca fiecare dintre noi, suporterii, sa încetam sa mai gândim ca nu are rost sa cumpărăm un tricou oficial ca ajung banii la cioban sau la primar, sa începem sa cumpărăm bilete chiar și in peluza, pentru ca a striga și cânta la meciuri nu este o activitate ce trebuie remunerata cumva, ci doar un hobby. Apoi sa nu mai votam primari pentru ca ne fac stadioane fără echipe și echipe fără istorie, ci sa ii alegem pe cei care înțeleg rostul sportului pentru comunitate și nevoia de investiții pentru interesul comunității. Primarii aleși sa nu dorească sa fie patroni de echipa ci doar sa ajute fără sa împiedice. Sa înțeleagă ca nu sunt stadioanele sau sălile lor, ca ei le-au făcut, ci ale celor care au finanțat involuntar. Atunci e posibil sa apara companii care sa investească in sport, nu doar in fotbal, altele decât Romgaz sau USLO. Și apoi, urmare a concurentei și evoluției, vor dispare aceste modele incorecte, care deocamdată țin in viață un sport încă iubit.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Basilio (1 comentarii)  •  24 august 2018, 13:56

Draga Andrei F., sper ca ai remarcat un lucru :: citind acest " articol " ai certitudinea, nu senzatia, ca ieri am avut o ( una ) reprezentanta in Europa. Sigur , nici pentru tine, nu e o surpriza acest gen de abordare . Cind ceva era de-a dreptul neconvenabil, bolsevicii se faceau ca nu exista. Urmasii lor updatati , fac acelasi lucru. De data asta , a fost delegat sa duca greul , ...Craciun, care gaseste de cuviinta sa ne dea acest cadou/ articol de ( la ) Craciun. Bine impachetat si cu fundite, cadoul de ( la ) Craciun nu trebuie consumat si nici macar deschis. Pe scurt, ne rasfata cu vechile lozinci burleano ----gsp-iste ca latifundiarul e de vina pentru toate --da' cind nu e , dupa trompetele acestei redactii ?! Cu alte cuvinte, cititorului onest--si naiv -- i se baga in cap zilnic, cum ca, investitorul nr.1 din fotbal e marea problema si ...evident echipa sa. Numai ca... jumatate din gazeta, e fix despre aceasta echipa, care sigur-sigur nu e Steaua, e ce ne spun ei... Mai , vopsitori de adevar, chiar daca prin absurd si impotriva firii, nu ar fi Steaua..... dupa ce face, dupa cita emotie creeaza si dupa citi bani se baga in ea , merita cu virf si indesat SA FIE, merita sa fie numita/poreclita, Steaua . Aveti tupeul sa vorbiti de civilizatie in fotbal ??? Da' , ia spune tu, autorule de cronici cind ai venit cu un editorial la concret, sa zicem despre un ASTRA--STEAUA 2-0, cu trei goluri valabile anulate si un campionat dat primei echipe ??? Cazul este unic in istoria fotbalului, dar tu ....civilizat si bine educat autor de fitile, aveai alta treaba. Sigur, nu esti unicat, nu esti singur, e politica redactionala, iar exemplul de mai sus e doar cel mai notoriu. Dar,.... au fost sute mai mici , toate bagate intr-o morisca oculta invirtita de burleanu, cel pe care voi l-ati montat acolo unde este, distrugindu-l pe Gica Popescu. Campionatele nu se mai joaca, se atribuie --- mult mai evident si fara rusine decit s-a atribuit ingrijirea gazonului de pe Arena Nationala, dar asta nu deranjeaza pe nimeni din gsp. Apropo de gazonul mentionat, " dezvaluirea" avea un scop foarte civilizat , sa o sperie pe Firea si ca reactie sa rupa contractul de mentenanta......cu urmarea, ca Steaua va avea la dispozitie un teren .mizerabil pe inceput de campionat si mai ales de Europa League. Si noi care credeam ca cinstea si corectitudinea au dus la dezvaluiri. As mai remarca ceva din acest inceput de asa zis campionat :: stiind ceea ce noi nu stiam -- ca Negoita il vinde pe Mahlangu-- Dinamo nu deranjeaza la Cluj, deloc-deloc !!! Bratu insa, isi lauda elevii... Cu o etapa inainte, acelasi Dinamo joaca acasa cu Viitorul -- prin traditie , o belea -- dar nu are nici o problema ; Hagi , isi lauda si el elevii, iar in joc nu apar 3 oameni de baza !!! Cu inca o etapa inainte, Hagi primeste acasa Gaz Metan, aflata in mare forma si cu un antrenor multlaudat....Gazul nu deranjeaza nici ea, iar Teja lauda si el-- de data asta echipa adversa... Morisca a inceput deja, din prima etapa, nu se asteapta play-off.

dan (10 comentarii)  •  24 august 2018, 14:05

La meciul Stelei comentatorul a spus, de cel putin 20 ori, ca este o lupta pentru cele 8 milioane de euro din grupe. Mi s-a facut scirba si am inchis net-ul. Nimic despre multumirea suporterilor si a telespectatorilor, despre gloria calificarii si/sau alte chestii utopice. Doar bani !!! *** de capitalism !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

titi rulment (2 comentarii)  •  24 august 2018, 14:15

right! asa cum scriam astazi la stucan...romania este pe 29 in clasamentul coeficientilor uefa...daca-i pun pe comentatorii astia din mesaje sa zica redepe 28 de tari din europa nu-s in stare Plus sa te bati la intrarea in cupa uefa (sa-i zicem tot asa ca sa fim mai clari) si sa iei bataie de la rapid viena si-o echipa din luxemburg De ce? pt ca becali, copos, borcea, dragomir, sandu etc etc. Iar apropo de ce e la noi cu mofturile si istericalele lui dalde becali versus ce e in tarile cu apa calda totul se rezuma la Un om versus Un sistem. punct

Rica (19 comentarii)  •  24 august 2018, 17:45

Avest lucru se intampla in toate domeniile de activitate si este motivul pentru care doar prostii sau lenesii au mai ramas in tara. Ma refer doar la tineret, cei pana in 45-50 de ani.

Joe (2 comentarii)  •  24 august 2018, 19:17

cand Gica Hagi vaatragea atentia la problemele fotbalului romanesc un ,,jurnalis,,ii radea in fata ...culegeti ce ati semanat....Otelul tun ,Urziceni ,***....echipe pe care le ati sustinut in defavoarea Stelei care de bine de rau face puncte in europa ....cand batea *** tot in tara cu arbitrii si in europa lua bataie de la amatori din irlanda etc....VOI SUNTETI de VINA!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

teo stemate (7 comentarii)  •  24 august 2018, 20:07

Corect articolul, asa este, cu amendamentul ca peste tot, mai ales la cluburile mari, se cauta profitul cu orice pret. La Real, Barca, Bayern, City, PSG etc e vorba despre bani-bani-bani. Singura diferenta e ca acolo nu despre cate 10-20 de milioane e vorba, ci de sume cu mai multe zerouri in coada. Relatia cu suporterii? Acestia se duc dupa echipa care castiga. Viziunea, perspectiva, centrele de juniori? Ar fi interesant de analizat cati dintre titularii lui Real, City sau PSG sunt crescuti de club. In ultima etapă City a avut un singur titular englez, pe Stones, luat de la Everton... Legat de asta, mi-a sarit in ochi la meciul de ieri: Rapid Viena-FCSB, cate opt titulari austrieci si romani, de o parte si de alta! Cred ca e un record, pentru ultimii ani, chiar se poate spune ca s-a intalnit o echipa austriaca si una romaneasca. Poate ca asa e, om fi prosti, dar durerea e in alta parte: in discrepanta tot mai mare dintre prostia noastra, tot mai saraca, si desteptaciunea celor din Vest, tot mai imbuibata.

Hopa (2 comentarii)  •  24 august 2018, 20:08

Un titlu de om prost .

ovidiu_3003 (104 comentarii)  •  24 august 2018, 20:10

Jiji n are bani...de aici trebuie iunceput ...

Hopa (2 comentarii)  •  24 august 2018, 20:13

Suntem prosti! Un titlu mai prost nu puteai sa gasesti la cat esti de *** .toate tarile se scandalizea cand se zice ceva rau de ele noi ne facem singuri prosti.de fapt un prost ca tine isi permite sa faca,o tara intreaga proasta si ne mai asteptam sa fim bine vazuti de restul din " afara"...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (84 comentarii)  •  25 august 2018, 3:07

Cocioaba a cazut demult peste noi numai ca nu vrem s-o recunoastem..... A cazut cu primele declaratii in care niste idioti au afirmat ca nu mai sunt echipe mici in fotbal. Ba sunt o gramada-ex e Romania-nationala si echipele de club. Ca o echipa cum e CFR ia bataie in Luxemburg nu inseamna ca echipa din Luxemburg nu e o echipa mica.... Inseamna ca CFR e mai mica decit ea. E o rusine .O mizerie. Ca si Viitorul....Ca si toate. CSU are o bruma de intelegere. Pe linga ea Leipzig sau Milan macar fac parte din alta galaxie.....Si chiar Sporting Lisabona ....

Impudicus (1 comentarii)  •  25 august 2018, 7:54

"cineva atat de pur si spiritual ca romanul..." pe bune, ce inseamna pur si spiritual ? unde incepe purul si unde se termina spiritualul ? inca n-am incetat sa ne hranim cu legende si mituri despre noi, pe care tot noi le-am inventat

zorrozabal (5 comentarii)  •  25 august 2018, 9:10

Esti sigur ca "fraierul al plateste taxe la stat"?Poate pe cumpararile prin notariat, dar pe celelalte,pe "omenii"?

Toader (29 comentarii)  •  25 august 2018, 15:58

Campanie mare, cu ordin, chiar la comentarii pentru corcirea echipei naționale. Nu v-ar mai muri mulți înainte!

vasco (76 comentarii)  •  26 august 2018, 20:49

Un articol exceptional ,dar care trebuia scris cam acum cincisprezece ani,altfel...cam au dreptate cei care zic ca voi jurnalistii sunteti de fapt parte a acestui dezastru.eu cred totusi ca unii ca Andrei Craciun ,nu.Dar toti acei care o fac pe filozofii acuzatori la adresa jurnalistilor sau a "clasei politice"ar trebui sa se uite mai intai in jurul lor,la rude,prieteni,amici,vecini si sa analizeze cam cati dintre ei sunt asa cum si-ar dori ei (si noi toti) si odata pusi in diferite functii ar fi diferiti de cei de acum...Desigur unii "puri" imi vor sari la gat,spunandu-mi ca sa vorbesc in numele meu,ca Romania "are valori si oameni cinstiti",bla,bla...Nu zic nu,dar...am mari rezerve.

mg (39 comentarii)  •  28 august 2018, 16:06

..păi, statistic vorbind, cam suntem.. Dar sunt unii care ne-ntrec, dacă ne uităm peste ocean.. Poate ne vine şi nouă şi lor, mintea la cap. Deşteaptă-te române ! Cu ruptura dintre suporteri şi echipă nu e dracu' chiar aşa de negru.. La Cluj, Craiova sau Sf.Gheorghe, şi nu numai, suporterii trăiesc alături de echipă, iar conducătorii cultivă apropierea asta. Iron Maiden sau Shakira au cântat la Cluj pentru că i-au adus patronii CFR-ului. Cât despre civilizaţie în general, cu tot respectul pentru Apus, rafinamentul aparţine Bizanţului.

vasco (76 comentarii)  •  31 august 2018, 0:07

Ei,voi cei care nu prea erati de acord cu titlul articolului,dupa seara asta ,cu "mandria arghealului" batuta de amatori di Luxemburg si ci cu fecesportbiscuiti fraieri si incapabili ,ce mai ziceti?de pe vremea lui sandu,dragomir si a fratilor samsari am prevazut si chiar am dorit falimentul fotbalului romanesc,iata ca s-a produs.Cu investitori ca becali,cu conducatori ca muresan,meme....nu poate iesi decat ceeace bagi.Adica NIMIC!De fapt noi nu acceptam ca suntem prosti,zicem ca suntem smecheri,dar de fapt ne furam caciula...Si nu numai in fotbal,cam in tot ce facem.

Observator (81 comentarii)  •  31 august 2018, 15:18

@ rammstein Domnule/baietas, aici se vorbeste mai mult despre sport si mai putin despre politica! Ca sa va simtiti in largul dvs., aveti la dispozitie alte bloguri! In orasele care nu sunt "rosii" (Timisoara, Arad, Sibiu, Oradea, Brasov sa), ce performante deosebite s-au obtinut si ce fel de infrastructura sportiva exista, cu exceptia Clujului? O.

Adu (4 comentarii)  •  31 august 2018, 15:57

Un patron inteligent isi asuma personal esecul clubului sau, mai ales cand il guverneaza doar cu gura de fier si cu portofel de aur... Dar Gigi e un biet negustor mafiot care a facut si puscarie pentru cum a inteles el sa faca afaceri in fotbal, si azi da vina pe toti, ca nu are curajul "crestinesc" sa spuna "E vina mea!", asa ca striga "Suntem prosti!" ca sa ne simtim prosti toti, cum se simte el din afara grupelor... :D

vasco (76 comentarii)  •  31 august 2018, 16:55

Ce bine imi pare cand il vad pe marele patron crapand de ciuda pentru banii necastigati usor,asa cum s-a obisnuit!Si ce bine imi pare cand il vad pe felcerul de penitenciar sfiindu-sw sa-si mai afiseze pe la televiziuni superioritatea din varful buzelor si din adancimea gusii...!!!Nu poti pacali viata si fotbalul la nesfarsit!Cam asta e normalitatea,asta e ceeace stim sa facem noi romanii,cu fotbalul,cu padurile si in general cu tara noastra...din pacate asta e crudul adevar.

IMGB (6 comentarii)  •  1 septembrie 2018, 6:46

Bey Craciune , daca n-ai avea poza cu Becali si telefon direct cu Zebratu' te-*** ? ***' ca sa scrii de moaca lui ? N-ai si tu un pic de mindrie ? Gagica ta ce spune ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco (76 comentarii)  •  1 septembrie 2018, 12:12

@IMGB,vad ca te inscrii perfect in ideea titlului...

Comentează