Traian Ungureanu

Scrie simplu și atrăgător, are prospețime. Când iubești fotbalul, totul devine ușor. Nu poți să nu iubești fotbalul dacă trăiești la Londra

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Traian Ungureanu
Un car de vise

Însă rostul și învățămintele acestei întâlniri nu au legătură cu istoria fotbalului. Nu adaugă mare lucru la ea și nu stabilesc vreo ierarhie. Boca-River se joacă sub un pretext sportiv, dar face serviciul de piscină sau confluență sau deltă mitologică. […]

...

Viitorul la Liverpool

Execuția lui Jurgen Klopp nu mai e o fantezie absurdă. După a șasea înfrângere consecutivă acasă, Liverpool e echipa de bătut dacă vrei să nu retrogradezi. Fulham a luat ușor trei puncte pe Anfield, într-un meci în care Liverpool merita […]

...

Calomnii publice

De cînd sportul e un fel de a repeta antrenamente fără public în condiții de competiție, am înțeles ceva esențial. Mai întâi, cum arată manevrele cu muniție de război și, apoi, ce caută publicul pe stadion. Prima parte seamănă cu […]

...

Zaha la maturitate

Aripa lui Crystal Palace nu va mai rămâne mult alături de trup. Cel mai talentat jucător fidel unei echipe mici a declarat deschis că a venit clipa să câștige „ceva mare, de povestit copiilor și nepoților”. Asta spune că Zaha […]

...

Nașterea unică și renașterea imposibilă a Misteriosului Gareth Bale

Ambele persoane poartă același nume: Gareth Bale. După șapte sezoane la Real, Bale s-a întors la Tottenham și face bine un singur lucru: dispare.

Misterul e amplificat de câteva fapte certe: Bale nu a uitat să joace fotbal, are doar […]

...

Maratonul prostiei

Fără îndoială, maratonul a început cu un deces, dar mesajul a fost greșit înțeles.

Permalink to Maratonul prostiei
vineri, 4 mai 2018, 10:04

Pheidippides, mesagerul trimis de grecii biruitori asupra perșilor la Marathon, a alergat 42 de kilometri, a intrat în Atena, s-a prăbușit vestind victoria și a murit. Eroic, nu demonstrativ. Vestea adusă de mesagerul atenian era salvarea civilizației, nu propria virtute. După 2500 de ani, cursa de maraton a devenit exact ce n-a alergat solul atenian: un exercițiu colectiv de morală mortală.

Din 1990, când maratonul a fost împins spre manie în masă și optimism planificat, 41 de oameni și-au pierdut viața alergând să vestească nimic. Maratonul de la Londra s-a specializat și a devenit un ritual revoltător aplaudat frenetic de promotorii virtuții colective. În ultimii 10 ani, 5 oameni au murit alergând fără sens. Ultimul, la ediția de acum o săptămână. Victimele sunt de regulă oameni nevinovați.

Civili care n-au legătură cu sportul profesionist, dar se decid să facă față apelului public și intră în cea mai grea probă atletică. La ce bun? Pentru a gusta, fie și o clipă, din drogul suprem și recomandat pe care stă noua etică oficială: dispariția limitelor. Această versiune cretină a democrației a decretat că nu există imposibil, că oricine e și poate orice, dacă vrea și dacă o face spre binele celorlalți.

Sub drapelul acestei inepții arogante, zeci de mii de oameni sunt mânați ca vitele la curse de maraton.

Mulți rezistă, unii mor pe traseu, alții mai târziu, vătămați de un efort pentru care nimeni nu i-a pregătit. Aceeași epocă mare apărătoare de victime ticluiește și gustă moartea ca soldat al virtuții.

Morții regulamentari, căzuți în timpul cursei, sunt lăudați câteva zile prin presă, după care toată lumea se felicită și așteaptă ediția următoare a farsei.

Maratonul de masă nu mai are de-a face cu sportul pentru că e manifestarea unui cult crud și ipocrit. O obligație morală se transformă în spectacol cu sacrificii. Cutare anonim se prezintă la start pentru că sprijină orfelinatele sau adună fonduri pentru azilanți.

Înconjurat de admirație, neștiutorul începe să alerge și cade mort, răpus de realitate. Ceea ce sporește măreția și așa orbitoare a cauzei. Familia, prietenii și opinia publică trebuie să fie primele care înțeleg natura superioară a sacrificiului.

Era infinit mai bine dacă Pheidippides supraviețuia. Și pentru el, și pentru noi. Maratonul nu făcea vogă. Sau măcar nu se transforma în maratonul prostiei.

Comentarii (108)Adaugă comentariu

Jules (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 10:16

E mai bine sa mori de bautura sau de droguri? Eu cred ca alergatul a salvat mai multe multe vieti decat a curmat.

Mircea (4 comentarii)  •  4 mai 2018, 10:21

super articolul numai ca...41 de oameni din 1990 la sute de mii de participanti este un argument care nu tine.

eu (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 10:27

Care e problema ? O alta dovada ca selectia naturala functioneaza !

Alex (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 10:28

Sa vezi capitalismul cate victime a facut din 1990 incoace. E capitlaismul drogul suprem al democratiei? Oamenii care, pentru niste bani, lucreaza 12-14-16 ore pe zi, sunt luati de la birou cu ambulanta sau, mai rau, cu dricul.

Sorell (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 10:29

Nu cred ca e vorba de argumente care tin sau nu tin...e vorba ca te duci sa alergi si te duci pe copca...ceea ce nu e normal !

maistor kokir (7 comentarii)  •  4 mai 2018, 10:29

Exact, maratonul e o proba groaznic de dura, sunt multi care participa la maraton, fara sa fi alergat vreodata macar 30km, mai mult, cei din domeniu, considera ca e o lipsa de respect fata de o astfel de proba, sa participi daca nu scoti macar sub 4 ore, chiar sub 3 ore jumate. Pt asta iti trebuie antrenament, trebuie sa alergi aproape zilnic , minim 10,15 km , pe o durata de macar doi ani.

Mihai (2 comentarii)  •  4 mai 2018, 10:31

Din 1990 incoace, mai multi au murit la fotbal si in sporturile de contact - ce facem interzicem toate sporturile astea si dezvoltam doar generatii de obezi ?

johnneil (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 10:33

@ Alex. De victimile comunismului ai auzit? Sunt milioane.

alex (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 10:34

Este o alta perspectiva a maratonului nu corecta, nu neaparat gresita. Articolul critica totusi ceva benign, ce tine de fiecare, de limitele fiecaruia. Nu cred ca este un subiect de dezbatut. Cat timp nu afectezi pe nimeni de langa tine poti face ce vrei. Cred ca ne-am obisnuit in a critica orice, oricat de neinsemnat ar fi el. 41 de oameni morti in 28 de ani nu mi se pare ceva iesit din comun.

Dan (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 10:43

Participarea e o optiune personala, o decizie pe care o iei, nu o obligatie. E ca atunci cand treci pe rosu la semafor. Gasesc trist ca sunt oameni care gandesc ca tine Traian, practic tu incurajezi oamenii sa aiba o viata fara niciun obiectiv, fara nicio realizare, fara niciun ideal de atins. Probabil asta e mentalitatea romanului mediu care se multumeste sa ia partea sigura a drumului, cea mai convenienta pentru a se multumi la sfasit cu putin. Stiu e greu de inteles, in general cred ca asta e problema romaniei. Numai cand in general te educi ca si societate sa nu fii multumit cu status quo -ul curent, sa vrei mai mult, sa indraznesti mai mult, sa-ti testezi granitele atunci vei realiza mai mult. Oricum statistic vorbind mor mai putin oameni in Maratoanele organizate pe tot globul pentru amatori decat cei care mor subit pur si simplu in timp ce folosesc mijloacele de transport in comun.

Yo (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 10:51

Mulți maratonisti comentează. Mai greu cu întelesul. Articolul nu e despre care sport e cel mai periculos, ci despre spiritul de turma. Daca ai peste 30 de ani și nu ai făcut sport înainte, e o prostie sa te apuci sa te pregatesti de maraton, chiar in versiune mini, cu ajutorul unei aplicații din telefon si ca sa fii alături de colegii de birou sau pentru a posta ceva pe un zid. Văd zilnic zeci de persoane care aleargă greșit, in pantofi cu reclama puternica, pe tot felul de alei. Ligamentele și încheieturile vor ceda primele, doar pentru a demonstra ca X încă e bărbat sau Y e o femeie puternica. Maratonul e pentru profesioniști, pregătiți de mici, ani de zile, pas cu pas, după o metodologie care ia in calcul perioada de dezvoltare a corpului și a capacității de efort. La 40 de ani nu mai e cazul de dezvoltare, poti doar sa folosești ce ai muncit de pe la 15 pana la 25. Iar presiunea de a fi cel mai ii fac pe unii sa forțeze limitele și sa aibă probleme. In timpul sau după maraton.

Cris (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 10:51

Un articol de-a dreptul stupid! Oamenii mor facand tot felul de activitati.Mor oameni care joaca fotbal in timpul liber (mult mai multi decat mor in competitii organizate), mor alpinisti, atleti, inotatori, etc, asta inseamna ca nu mai facem sport de masa?! Au murit gazetari in timp ce isi scriau articolele ... ,interzicem gazetaria?!? Domnule Ungureanu v-ati cam dat cu stangu-n dreptu' cu acest articol si ati inceput sa va vaicariti pe "gazon", in speranta ca veti primi nu un penalty ci mai multe like-uri. Si ca o paralela, la modul dumneavoastra de gandire, ce sa mai spunem atunci despre accidentele de masina, la cati oameni mor de ce Doamne Iarta-ma mai circula rasa umana cu masinile?! Dar aveti o scuza! Noi romanii avem povestea drobului de sare inoculata inca de mici undeva prin scoarta cerebrala si atunci vorba unui celebru personaj "ezista o explicatie"!

Vali (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 10:58

Un articol scris degeaba. Pare scris in metrou dupa ce a citit presa britanica. Pai nu te obliga nimeni sa te inscrii, mor oameni in moduri mult mai stupide decat in maraton. Si care e point-ul articolului? Sa nu se mai inscrie amatorii banuiesc, da e stupid sa interzici asta.

zeno (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 10:58

Omule, eu am alergat 3 curse de maraton si m-am antrenat relativ bine, dar fara sa dau pe spate. E greu, dar nu imposibil si trebuie sa iti cunosti limitele. Daca alergi pana crapi crapi. Si daca bei pana crapi crapi. Si daca treci strada pana crapi tot crapi si crapi mai repede. Maratonul nu are nicio legatura cu democratia. Se poate practica si in dictatura. Ai alergat vreodata un maraton si te-ai simtit manat ca o vita?

CARL LEWIS (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 10:58

Corect spus. Nu e suficient doar sa vrei sa alergi un maraton doar pentru a ti demostra tie sau altora asta! Antrenamentele desfasurate anterior cursei, alimentatia, sustinatoarele de efort si recuperarea de dupa sunt neluate in seama de multi si cad ,,rapusi" mai devreme sau mai tarziu pe altarul Marathonului.

Xoxo (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 10:58

Impinsi de reclame unii baga in ei pana crapa. Impinsi de filme unii se cred piloti de curse si omoara pe altii. Impinsi de scelerati ce se cred mesageri ai divinitatii altii arunca in adr sute de oameni. Femei ce se opresc sa manance si mor din cauza asta sunt cu sutele. Cativa care mor in 30 de ani facand miscare avand o motivatie interioara dubioasa nu sunt ceva exceptional mai ales ca o fac pe barba lor fara sa afecteze viete altora. Daca e sa o luam statistic sunt bine sub medie. Articol degeaba.

Adi (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:00

De ce nu spunem și câte persoane mor de Prostie și Ura??!.. de beție sa nu zicem de droguri și alte probleme cu care se confrunta societatea..:(( .. Cred ca sportul a salvat mult mai multe vieți decât a luat

Cristian Zabava (2 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:01

Tu esti un prost, ungurene!

Perken (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:01

Maratonul nu este pentru cei care se mulțumesc cu puțin! Un ziarist pupincurist cum este cunoscut TRU în politică n-o să poată înțelege niciodată aceste aspecte.

Man (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:02

Sa vezi ce alearga bezmeticii aia de la Liverpool 42 de km degeaba, ii bate Real de le suna berea-n cap.

independentu (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:02

citesti comentariile si incepi sa nu te mai miri ca suntem condusi de oameni ca dragnea, dancila, udrea, mazare ...

dan (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:05

Un punct tipic de vedere al unui personaj care nu intelege acest sport. De fapt cred ca pentru el singurul sport care conteaza este fotbalul. Nu cred ca are rost sa ii explic care este telul oamenilor care isi doresc sa alerge un maraton pentru ca nu are cum sa inteleaga. Sunt sigur ca cifra de 41 de oameni care au murit in ultimii 28 de ani la competitiile de maraton este corecta. Doar ca aceasta cifra trebuie raportata la milioane de participanti in aceasta preioada. Asa ca il rog pe autorul articolului sa ne spuna cifra fotbalistilor decedati in acest interval. Sunt sigur ca are resursele sa o afle.

betina (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:06

Nici eu nu-i inteleg pe cei care alearga pentru ..nu stiu care cauza nobila ...Nu mai bine ar munci ceva- undeva si ar dona banii munciti ??Trebuie sa se vada ceva in urma noastra pe acest pamant ...si din alergat nu se vede nimic .

Cip (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:08

Hai mai bine sa crapam de la sarmale si drob stropite la greu cu alcool. Sa nu mai iesim nici la plimbare ca poate crapa ceva in noi de la 500 de metri mersi pe jos. Doamne fereste! Ekeng, Hildan au murit rapusi tot de realitate. Si ce daca erau profesionisti? Nu erau tot oameni precum cei care au murit la maraton?

FMP (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:08

@alex...nu este iesit din comun, cu minima conditie..., victima sa nu fie ruda, cunoscut sau...propia persoana.

stefanb (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:10

Donald Redelmeier, a professor of medicine at the University of Toronto, examined records from marathons where there were 3.3 million participants over a 30-year period. There were 26 deaths. That's a death rate of one in 126,000 – roughly the same as the death rate in the general population. De aici: https://www.theglobeandmail.com/life/health-and-fitness/dont-let-deaths-scare-you-off-marathons/article4199514/ Daca e sa consideram prostie orice activitate unde mor oameni atunci omenirea n-ar mai face nimic. Sa nu uitam ca se moare in timp ce se face sex, e si asta un "cult crud și ipocrit"? Nu alergatul la maraton omoara, ci boala si prostia.

Animaloo (2 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:22

aoleu maica, exact. Si pun pariu a nici nu merg la biserica. Nu mai exista Dumnezeu in inima lor, fug de biserica.

victor L (28 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:25

Ma dezamagiti! Cred ca ati fost intr-o pana de inspiratie, crunta :P

Carmen (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:30

Domnule Ungureanu, a alerga un maraton este intr-adevar nu la indemana oricui. Si unii sunt inconstienti. Eu am alergat cativa ani, si am asistat, din pacate, la scene de acest gen si la curse de 20 de km. Am alergat maratoane, pe astfalt si pe munte. M-am antrenat, am avut o alimentatie adecvata inainte/ in timpul cursei, am fost la medici din domeniu. Cand simteam ca nu mai pot, ma opream. Nu este nicio rusine in a abandona, mai ales ca nu suntem sportivi de performanta. Totul e sa iti pui si capul, nu doar corpul, la contributie. Dar satisfactia de la final este enorma. Nu oricine/oricand poate alerga cei 42 de km ai maratonului Mont Blanc. Dar cand reusesti, ti se pare ca ai cucerit lumea. Asta e, fiecare cu placerile/ambitiile lui. Repet, totul trebuie facut cu cap. Dar de aici pana a denigra un sport frumos, si oamenii care il practica, mi se pare cam mult.

Alex One (3 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:31

Bine simtit,bine scris ! Ce mai, seamana cu articolele din Viata Studenteasca scurt,la obiect,cu talent si partinic tovarase ! Ai naibi capitalistii astia cum impileaza ei boborul ! Sa iesim in Piata, daca nu Trafalgar ca ne umfla Boby in Victoriei !

Bernard (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:33

Spiritul de turma..tot felul de corporatisti care erau anti-talente la sport încă din școala generală si-au descoperit acum la 30-40 de ani "pasiunea" pentru mișcare și un stil de viață sănătos :)) Au început acum sa "își depășeasca limitele" și să "își propună mai mult" alergând cu limba scoasă zeci de kilometri pentru tot felul de motive de fațadă și să aibă ce posta pe "rețelele sociale" , care sunt atât de importante acum.. wink wink

Maxentiu (26 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:39

Aveam un comentariu scurt, dar mi-a luat-o comentatorul @eu inainte: selectia naturala functioneaza. O scurta mentiune despre cei care se inscriu la maraton si se costumeaza in tot felul de moduri ridicole, fie pentru ca vor cu disperare sa iasa din anonimat, fie pentru ca asa cred, in prostia lor, ca ajuta o cauza. Anul asta la maratonul de la Londra a fost nevoie de apeluri speciale de la organizatori pentru prostii care riscau deshidratarea alergind costumati in gaini, batmani, oameni de zapada sau alte chestii confectionate din burete si cauciuc.

Gabriel (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:40

Domnule Ungureanu, cred ca este cel mai prost articol citit vreodata. De obicei nu scriu comentarii. Sunt lucruri mult mai nocive in lumea asta. Printre ele se numara si mass media, si asa zisa presa sportiva. Exista oameni care alearga distante pe care dvs nici nu vi le puteti imagina si nu mor. Exista oameni nevinovati, care mor calcati de masini pe trotuar sau trecerea de pietoni.Nici nu trebuie sa incercati sa intelegeti DE CE? alearga oamenii aia, fara "sens". Sigur, va depaseste. Cum spunea cineva mai sus, alergarea mai degraba vindeca oameni. Multi au scapat de depresii, alcoolism, droguri, doar alergand. Cand sunteti in pana de idei, mai bine nu scrieti. Asa, doar va umpleti de ridicol. O zi buna!

RunningMan (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:45

De obicei nu comentez , dar nu m-am putut abtine. Cred ca e unul din cele mai slabe articole pe care le am citit, macar opinia cuiva din domeniu, cineva care a alergat un marathon si poate sa vorbeasca in cunostiinta de cauza. Ati alergat vreodata un marathon? Un HM? sau alergat macar? Daca esti sanatos si nu ai o pregatire suficienta, te vei opri in momentul cand nu primesti suficient aer , picioarele sunt obosite, sau nu esti sigur ca vrei sa continui marathonul. Problema e cand ai o afectiune grava de care nu stii, sunt mii de persoane care mor in fiecare an in somn de probleme cardio vasculare de care nu stiau nimic. Poti avea o zi buna, o zi normala sau o zi proasta la marathon, daca asculti de corpul tau nu ar trebui sa ai nici o problema. Nu stiu exact cine a zis asta, daca vrei o viata mai buna poti face sport, daca vrei o alta viata apucate de alergat.

Dan Stoica (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:50

Nu! Prostia cauzată de alcool, e mult mai dăunătoare. Parol. "

nelu tratlonistu (2 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:55

99,99 % nu ati inteles substanta acestui articol. Mai cititi-l de sapte ori, ca e scris de Traian Ungureanu nu de Leana lu Costel de la Vacanta Mare. Hai, un pic de efort. Pai, suntem intelectuali sau nu mai suntem ?

nelu tratlonistu (2 comentarii)  •  4 mai 2018, 11:58

Domnule Ungureanu, dati-le va rog si rezolvarea acestui articol, ca sa se mai racoreasca .:)

Se (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 12:01

Domnu Ungureanu o fi auzit ca exista probe de alergare mult mai lungi decat maratonul? Daca astia de la maraton alearga fara sens, aia de la ultra, deca ce mai fac? Mor 150 de oameni anul din cauza alergiilor.

A (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 12:19

Vad ca tu iubesti fotbalul, cati oameni mor anual pe stadioane pentru ca sustin o echipa de mercenari? De ce este o echipa asa iubita? Marketing si dorinta oamenilor de a face parte dintr-o turma. Argumentele tale se pot aplica oricarui sport, numai ca tu probabil obosesti daca stai 10 min in picioare si te oftica cei care nu sunt facuti din mamaliga si asta te-a impins sa scrii acest articol stupid.

Marius Alin BÂTCĂ (2 comentarii)  •  4 mai 2018, 12:45

Deși nu rezonez la majoritatea postărilor (ideilor) autorului (TRU), nu am cum să nu observ că 90% dintre comentariile care vizează acest articol demonstrează cu vârf și îndesat conceptul de ”analfabetism funcțional”! Nu pot decât să deplâng situația!

Ubuntu (2 comentarii)  •  4 mai 2018, 12:47

Mai multi oameni mor la concursuri de baut, mancat ardei iute, mancat in general... Dar cei care au auzit ei ca e chic sa urci pe Everest? Oamenii au murit din vina lor mereu, nu poti opri asta.

Alin (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 12:54

Vai, ce articol slab! Cum poti sa vorbesti asa despre alergere, despre sportul cel mai la indemana pentru orice persoana? Vorbiti de "5 morti in ultimii 10 ani" la maratonul prostiei? Dar v-ati gandit oare cate vieti au fost salvate prin acest sport, ati alergat vreodata intr-un cadru organizat chiar si o cursa de 5km? Probabil ca nu, altfel nu ati scrie asemenea prostii. Pe logica dvs., daca o activitate sportiva nu are o finalitate eroica, e o prostie. Trist ca apare asa ceva pe GSP.

limbriculTRU (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 13:15

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Otto (2 comentarii)  •  4 mai 2018, 13:18

Mihai Eminescu spunea: "E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune!" Pentru TRU: doar 1% din populația globului termină un maraton! Asta e motivația! Să fii acolo sus in aerul rarefiat! Nu e pentru oricine și nu înțelege oricine! Încearcă să alergi doar 1% din cei 42.197 de metri și mai scrie atunci... In rest.. vezi ce mai zice pe la horoscop sau Busu la vremea. Alege alte știri pentru comentat. Aici ești departe de orice realitate și cunoștințe.

A (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 13:21

Cred ca dl Ungureanu a intrat intr-o eclipsa de scriere, cautand senzationalul cu orice pret. Se accepta si asta intr-o democratie. respect parerea dansului desi este idioata din orice punct de vedere. Acceptam din partea domniei sale o câta opinie dacă ar fi participat la vreuna din competitii. Vox nulla

titzu (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 13:28

logica de gradinita. romanii l-au trimis degeaba pe asta la Buxelles ca nu a invatat nimic. nu voi mai da vreodata clic pe vreun articol ata de penibil

Mircea (3 comentarii)  •  4 mai 2018, 13:30

Există unele afirmații contestabile, în textul dlui Ungureanu.

Cornel (1 comentarii)  •  4 mai 2018, 13:39

TRU ales din context doar ce a vrut. Nu mi se pare ok sa promovati un articol cam anapoda. Cum s-a comentat inaintea mea pe acest subiect, sunt multe altele care fac muuuult mai mult rau decat alergatul/sportul in general.

Marius Alin BÂTCĂ (2 comentarii)  •  4 mai 2018, 13:47

Am decis să îmi rectific comentariul anterior, cu precizarea că peste 97% dintre comentatori sunt analfabeți din punct de vedere funcțional! Îngrozitor de trist!”

Mihai (2 comentarii)  •  4 mai 2018, 13:48

Inca mai sunt din cei care se mira de prostiile debitate de TRU, de la un basist ne putem astepta doar la o aiureala de articol.

Comentează