Traian Ungureanu

Scrie simplu și atrăgător, are prospețime. Când iubești fotbalul, totul devine ușor. Nu poți să nu iubești fotbalul dacă trăiești la Londra

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Traian Ungureanu
Un car de vise

Însă rostul și învățămintele acestei întâlniri nu au legătură cu istoria fotbalului. Nu adaugă mare lucru la ea și nu stabilesc vreo ierarhie. Boca-River se joacă sub un pretext sportiv, dar face serviciul de piscină sau confluență sau deltă mitologică. […]

...

Viitorul la Liverpool

Execuția lui Jurgen Klopp nu mai e o fantezie absurdă. După a șasea înfrângere consecutivă acasă, Liverpool e echipa de bătut dacă vrei să nu retrogradezi. Fulham a luat ușor trei puncte pe Anfield, într-un meci în care Liverpool merita […]

...

Calomnii publice

De cînd sportul e un fel de a repeta antrenamente fără public în condiții de competiție, am înțeles ceva esențial. Mai întâi, cum arată manevrele cu muniție de război și, apoi, ce caută publicul pe stadion. Prima parte seamănă cu […]

...

Zaha la maturitate

Aripa lui Crystal Palace nu va mai rămâne mult alături de trup. Cel mai talentat jucător fidel unei echipe mici a declarat deschis că a venit clipa să câștige „ceva mare, de povestit copiilor și nepoților”. Asta spune că Zaha […]

...

Nașterea unică și renașterea imposibilă a Misteriosului Gareth Bale

Ambele persoane poartă același nume: Gareth Bale. După șapte sezoane la Real, Bale s-a întors la Tottenham și face bine un singur lucru: dispare.

Misterul e amplificat de câteva fapte certe: Bale nu a uitat să joace fotbal, are doar […]

...

Scurt circuit

Toată lumea e cu nervii la pământ. Chelsea e în picaj, după modelul aplicat anterior lui Ranieri și Mourinho.

Permalink to Scurt circuit
joi, 8 februarie 2018, 9:47

În minutul 82, era 1-1. Hazard egalase cu un proiectil viclean din 20 de metri și Watford se pregătea să celebreze un egal norocos. Apoi, în mai puțin de 10 minute de haos și dezertare, Chelsea a luat trei goluri de miuță pre-școlară. Singur cu fostul lui sistem nervos, Conte a aruncat de pe margine acea privire rezervată martorilor la scufundarea Titanicului. Mai departe, vor veni, inevitabil, concedierea și încă o sută de milioane prăpădite pe staruri cu poftă de shopping la Londra.

Chelsea arată ca o farsă scrisă de scenariști deciși să își bată joc de ei înșiși. Nimic notabil pentru Premier League. Farsa și căderile nervoase stau la pândă și fac de cap. Ar fi de povestit multe despre traficul cu talente bățoase și pretenții saudite care a legat triunghiul Arsenal-Man United-Borrusia Dortmund-Chelsea (unde Chelsea fiind latura lipsă a pătratului s-a ales cu Giroud). Nimic nu va egala, însă, scena de ospiciu datorată lui Jon Moss, arbitru și pacient principal pe Anfield, la Liverpool-Tottenham. Totul a început cu un penalty pentru Tottenham, la o cădere de artist împușcat a lui Kane. Moss a rupt cu tradiția și a decis să treacă la consultări: a fost sau nu ofsaid înainte de penalty? Drept care a început o dezbatere cu tușierul. Seminarul a fost înregistrat și oferit, seara, cu subtitrare, unui public șocat.

Rezumând, Moss l-a întrebat pe tușier ce crede, tușierul a răspuns că nu a văzut bine, Moss a revenit spunând că nici el n-a văzut bine după care a pus întrebarea cheie: dar al patrulea oficial a văzut ceva la televizor? Al patrulea oficial a comunicat că nu se uita la televizor. Moss a conchis energic: atunci dau penalty! Complicat? Foarte! Atât de complicat încât tot ce a urmat și-a pierdut noima. Kane a luat migea și a bătut un penalty de fidea, dar nu mai conta. Toată lumea a înțeles că digul s-a rupt. Tottenham a egalat cu ceva uluitor, iar Liverpool a luat conducerea cu ceva și mai uluitor. Moss a a revenit, în ultima secundă, cu încă un penalty delusional și toată lumea a plecat la vestiare fără să știe ce i s-a întâmplat. Morala: Premier League stă pe ceva care face scurt circuit regulat. Să fie excitația financiară?

Comentarii (11)Adaugă comentariu

dc (2 comentarii)  •  8 februarie 2018, 14:49

Problema e ca daca un antrenor are obraznicia sa invinuiasca direct arbitrul se alege cu amenda sau suspendare…obraznicia bosorogilor cu titluri de mari lorzi de la Federatia engleza de fotbal intrece orice imaginatie……un fotbal umflat, intr-o tara super-umflata….dar ce sa ne mai miram de salarii umflate cind mult prea batrina lor regina umfla anual un salariu/renta de 80 milioane de lire….
Ca si FA si Familia Regala e un subiect tabu, nimeni nu are voie sa chestioneze ce mama dracuui biiguie amaritii aia cu singealbastru…se cheama royalty…voma

Dr. Dan Patru Tudosie (6 comentarii)  •  8 februarie 2018, 14:57

La meciul dintre jefuitorii de cadavre si Tottenham a fost penalty clar la ambele faze. Probabil ochii aia te ajuta sa vezi dupa colt, dar nu si evidentul. Eventual, cauta interviurile cu specialistii.

Dr. Dan Patru Tudosie (6 comentarii)  •  8 februarie 2018, 15:00

PS: traducerea dialogului intre cei doi arbitri, Moss si Smart, e imaginatia autorului. Au schimbat mult mai putine replici si au fost mult mai concisi.

Observator (131 comentarii)  •  8 februarie 2018, 15:25

Am anticipat deja ambele teme ale acestui articol, tot pe acest blog!
Daca mofturile vedetelor de la Chelsea vor fi satisfacute, inseamna ca niciun manager nu-si va mai putea impune acolo punctele de vedere!
Kane a exagerat caderea in careu, nu stiu de ce n-a continuat faza, intrucat putea marca lejer! Arbitrii gresesc in continuare (inclusiv la golul lui Aubameyang cu Everton), insa Liverpool nu merita victoria cu Tottenham, mai ales pentru ce a jucat in repriza a II-a! O.

Attila Pataki (5 comentarii)  •  8 februarie 2018, 16:29

Un alt articol slab, am mai citit la TU astfel de articole, am crezut doar ca nu o face tot timpul, insa iata ca o face.
Discutia arbitrilor am auzit-o si eu, nu a fost precum a redat TU, ei au dorit, in principal, sa stabileasca daca a fost offside si mai ales daca Lovren a atins mingea. Nimic nu specifica despre asa ceva TU….oare de ce, ce strambe vrea sa bage TU ?
Imi pare rau, dar tocmai acest articol este un scurt circuit, nu altceva.

Tudor (36 comentarii)  •  8 februarie 2018, 16:44

Unii englezi, din pricina meciurilor aranjate, pariurilor, merg mai bine la meciuri din Liga a 4-a. Le dau dreptate. Banul murdărește tot. Banu-i ochiul dracului.

Stefan Dobre (1 comentarii)  •  8 februarie 2018, 17:02

Domnule Dr. Dan Patru Tudosie, urmariti in general fotbal? Sau doar va dati cu parerea atunci cand va semnati cu titlul de Dr. pe un blog de sport?

Va invit sa accesati Youtube si sa urmariti „macar” un rezumat al meciului Liverpool – Totenham!

Tibisor (16 comentarii)  •  8 februarie 2018, 21:29

Pt. Observator … chiar te crezi in masura sa declari ce merita sau nu Liverpool ?? … hai sa fim serosi … arbitru a stricat jocul si cu asta , basta !

Vee (3 comentarii)  •  9 februarie 2018, 1:15

Ce articol… dumnezeu pe pamant. Toate echipele mari trec prin astfel de caderi, uita-te ce se intampla si cu Real de exemplu. Nu inteleg cum se fac astfel de atacuri la adresa Premier League, liga care are 5 echipe in 16imile Champions League. Asa, toate cele venite din „patratul-triunghi” descris in articol, inclusiv „latura lipsa” a patratului. Greseli de arbitri… iarasi, se intampla in toate ligile. Sunt mai evidente astfel de lucruri in Premier League pentru ca incepe sa prinda, daca nu a cucerit deja, majoritatea spectatorilor de fotbal international. La urma urmei, uitati cat de echilibrat este Top 5-ul (cu exceptia primului loc) in Premier League versus La Liga… Premier League, asa cu toate descrierile mai putin corecte ale articolului acesta, dovedeste OBIECTIV ca este probabil cea mai puternica liga din Europa.

ovidiu_3003 (56 comentarii)  •  9 februarie 2018, 6:08

…fotbalul englez este cel mai bogat din lume …

Observator (131 comentarii)  •  9 februarie 2018, 15:40

@ Tibisor Da, sunt in masura sa apreciez daca Liverpool merita sau nu sa castige! In repriza a II-a n-a existat, cu exceptia fazei din care Salah a marcat al doilea gol (unul lucrat/inspirat, nu marcat prin "bunavointa" fundasilor adversi, cum a fost cel de 1-0)! Liverpool are cel mai slab lot dintre cele 6 mari cluburi si doar motivatorul Klopp si norocul (devieri, pase de la adversari, penalty-uri inventate) ii mai mentin pe loc de Ch. League; in Liga Campionilor nu-i vad mai departe de "sferturi" decat printr-o mare sansa! O.

Comentează