Traian Ungureanu

Scrie simplu și atrăgător, are prospețime. Când iubești fotbalul, totul devine ușor. Nu poți să nu iubești fotbalul dacă trăiești la Londra

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Traian Ungureanu
Un car de vise

Însă rostul și învățămintele acestei întâlniri nu au legătură cu istoria fotbalului. Nu adaugă mare lucru la ea și nu stabilesc vreo ierarhie. Boca-River se joacă sub un pretext sportiv, dar face serviciul de piscină sau confluență sau deltă mitologică. […]

...

Viitorul la Liverpool

Execuția lui Jurgen Klopp nu mai e o fantezie absurdă. După a șasea înfrângere consecutivă acasă, Liverpool e echipa de bătut dacă vrei să nu retrogradezi. Fulham a luat ușor trei puncte pe Anfield, într-un meci în care Liverpool merita […]

...

Calomnii publice

De cînd sportul e un fel de a repeta antrenamente fără public în condiții de competiție, am înțeles ceva esențial. Mai întâi, cum arată manevrele cu muniție de război și, apoi, ce caută publicul pe stadion. Prima parte seamănă cu […]

...

Zaha la maturitate

Aripa lui Crystal Palace nu va mai rămâne mult alături de trup. Cel mai talentat jucător fidel unei echipe mici a declarat deschis că a venit clipa să câștige „ceva mare, de povestit copiilor și nepoților”. Asta spune că Zaha […]

...

Nașterea unică și renașterea imposibilă a Misteriosului Gareth Bale

Ambele persoane poartă același nume: Gareth Bale. După șapte sezoane la Real, Bale s-a întors la Tottenham și face bine un singur lucru: dispare.

Misterul e amplificat de câteva fapte certe: Bale nu a uitat să joace fotbal, are doar […]

...

Democrație, sport, prostie

Ne place să vedem în sportivii noștri adorați un grup de supereroi. Dar nu ne place să observăm că mulți din ei sunt proști. Nu toți și nu pentru că nu știu nimic despre Hegel. Sportivii sunt, în mod repetat, […]

Permalink to Democrație, sport, prostie
joi, 28 septembrie 2017, 11:53

Ne place să vedem în sportivii noștri adorați un grup de supereroi. Dar nu ne place să observăm că mulți din ei sunt proști. Nu toți și nu pentru că nu știu nimic despre Hegel. Sportivii sunt, în mod repetat, proști pentru că nu au inteligența să se ferească de prostie. Iată, de pildă, valul de nesupunere în fața imnului Statelor Unite. De aproape șase luni, o mulțime de vedete ale fotbalului american au decis să facă măscări în timpul imnului intonat înaintea meciurilor din NFL. Unii stau cu un genunchi la pământ. Alții se țin de brațe. Toți protestează vizibil și eroic împotriva lui Trump.

Luat la bani mărunți, acest curaj de multimilionari, altfel muți pe orice altă temă, e o probă de prostie fără egal. Mai întâi, prin lipsa de noimă. Domnii în cauză sunt nemulțumiți sau au aflat de la tv că e la modă să fii nemulțumit de oprimarea minorităților, de fascismul lui Trump și de poliția care nu îi ocolește pe delincvenții de culoare. Și atunci se manifestă insultând imnul și drapelul Statelor Unite.

După mintea puțină a acestor mari figuri, imnul a fost compus de Trump pe versuri de Trump. În plus, o stea din drapel a fost înlocuită cu un micro-portret al lui Trump. La o examinare mai atentă, nici una din aceste bănuieli nu se verifică. Imnul și drapelul rămân ce au fost de la bun început: expresia națiunii suverane americane. Cine le dă brânci se declară, de data asta logic și evident, inamic sau critic al națiunii suverane americane. Sunt sportivii din NFL așa ceva? Cu siguranță, nu. Dar ce sunt ei, atunci? Sunt proști. Mai exact, după regulile sportului din care se trage fotbalul american: proști făcuți grămadă. Desigur, dreptul la prostie e intim și garantat. Până și un fotbalist american are dreptul să semneze, în materie de politică, sprijinindu-se în amprenta degetului mare.

Problema e că toți acești supermeni, alături de atâția alți proști de meserie actor, cântăreț rock sau creator de modă, se cred datori să se expună public, folosindu-se de accesul la un public enorm. Acești tipi se cred superiori. Părerea lor de oameni care se pricep la fotbal, rock, modă sau film e, adică, mai importantă decât părerea dlui Smith sau Niculescu, pricepuți doar la tâmplărie sau contabilitate. Drumul democrației spre prostie e mai scurt, dacă trece prin sport.

Comentarii (41)Adaugă comentariu

NI (2 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 12:32

In fond si-n aceste forme de protest este vorba tot despre democratie...

NI (2 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 12:33

Tot democratie este...

Bozo (7 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 12:53

Nu vad care e problema cu sportivii ce stau in genunchi sau se tin de brate cand se canta imnul. De ex si fotbalistii nostri uneori se tin pe dupa umeri cand se canta imnul, nu vad unde este lipsa de respect. Protestul contra lui Trump este si el normal. Sportivii la fel ca orice cetatean al unei tari au libertatea constitutionala si chiar datoria cetateneasca sa-si arate dezacordul cu administratia. Si nu este un protest abstract precum sugerati ci unul concret, bazat pe actiunile lui Trump. Asta se cheama democratie functionala. La fel precum romanii care protesteaza impotriva abuzurilor guvernului. Ca va convine sau nu, asta este o alta poveste. E dreptul Dvs sa-l sustineti pe Trump, dar nu este corect ceea ce faceti, aproband sau blamand preferential manifestari similare ale drepturilor cetatenesti. Aia ce sunt de acord cu Dvs sunt buni, toti ceilalti sunt rai. Sa nu va mire daca unii va adreseaza cuvinte urate pe aici, vor avea exact aceeasi abordare precum Dvs. Si cu regret va spun ca formatori de opinie precum Dvs au dus dezbaterea din societatea romaneasca la nivel de mahala.

naica (3 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 12:54

NI; Traiasca democratia !!! Adica , "Traiasca prostia" ?

adi_stelistul (10 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 13:05

Moda asta e deja veche de aproape 50 de ani, de la Black Power Salute la Mexico 1968. Care, in paranteza fie spus, ramanea neobservat daca seful CIO de atunci, Avery Brundage (american), nu se facea foc si para la adresa impricinatilor. In sfarsit, si eu cred ca daca domnii acestia altfel multimilionari si a caror reusita in viata contrazice tocmai ideea de discriminare la adresa americanilor de culoare impotriva careia ei protesteaza si-ar dori sa fie solidari cu cei discriminati (nimeni nu contesta ca e o problema acolo doar ca nu trebuie sa faci din asta un protest la adresa sistemului in intregul sau) ar trebui sa o faca iesind in strada. Sa marsaluiasca si ei ca ceilalti protestatari. Doar ca asta le-ar lua ceva timp probabil. Mai bine o fac asa, fara sa mai risipeasca din pretioasa lor perioada de refacere.

Albusibiu (1 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 13:08

E trist sa vezi comentarii despre democratie de la un om care l-a sustinut atat de mult pe unul care si-a batut pur si simplu joc de notiunea de stat de drept si democratie. Nu or fi sportivii niste intelectuali, dar in mod sigur presa sportiva ...din Romania nu-i va lumina.

Haplo (1 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 13:09

@NI nu despre activitatea de a protesta este vorba in articol. Scopul protestului, modul in care este facut sunt si cei care fac protestul sunt "caricaturizati". Spre exemplu, in Huffington Post aparuse un articol in care un omulet observase ca albii nu ingenunchiaza cand se canta imnul USA. Si ca asta este o dovada a rasismului lor si o exprimare a suprematiei albilor. Pacat ca autorul nu face si un rezumat al intamplarilor, ar fi fost de folos pentru a intelege acest articol.

Radu_pnt (1 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 13:31

Prostu nu e prost destul daca nu e si fudul..nu e asa domnule TRU..iata mostra dvs de prostie...faptul ca va credeti jurnalist si sa dati singur dreptate. Vorbiti despre un subiect pe care nu-l cunoasteti. Toate premisele dvs sunt "fake news"... Adica fie ati spus ceva nefondat fie ati spus ceva luat din presa pompieristica. De ce nu participati la licitatia stirilor de partid fondata de partidul PSD. Atletii stiu pentru ce protesteaza..ei stiu din ce lume provin pentru ca au trait in ea si fac parte inca din democratia USA.

MZ (2 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 13:39

"Problema e că toți acești supermeni [...] se cred datori să se expună public, folosindu-se de accesul la un public enorm". Tu nu tot asta faci? Sau ai in mai mare masura dreptul la libera exprimare (a unor rautati fara sens sau probe, uneori) pentru ca esti jurnalist?

el fugitivo (1 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 13:43

Foarte bine spus domnule. Uitati-va la imagini si ele vorbesc de la sine.....deh, asa arata supereroii americani.

AncaCerneaEbarbat (1 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 14:15

Excelent domnule Ungureanu! Chapeau

taunul. (3 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 14:27

Felicitari pentru articol ! Super !

Eduard (1 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 15:26

Bateţi câmpii cu graţie. Domnii aceştia multimilionari donează sume masive pentru diverse cauze. E uşor să căutaţi pe google "NFL charities" dacă chiar vă interesează. De asemenea, protestul nu este împotriva lui Trump şi nu durează de 6 luni. :) Protestul e încă din mandatul lui Obama şi se referă la violenţa poliţiei, în special împotriva minorităţii afroamericane. Dar na. Unii nu văd pădurea de ideologie. Cum e şi cazul dvs, un trumpist care trebuia să rămână la sport. Dar e uşor să înjuri UE şi să fii europarlamentar, pe banii instituţiei pe care o blamezi.

CASTRAVETE (1 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 17:25

Bun articol. BOZO, iarta-ma, dar si tu esti sportiv(prost).E vorba de altceva.

Tavi (2 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 17:31

Slabutz articol...

anonimul (1 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 17:42

Din pacate, UN ALB vorbeste despre subiecte fara sa aiba habar! Mai, draga ***, ca sa ma exprim civilizat intr-o lume de *** romane din Londra, inainte sa scrii articole rasiste, documenteaza-te, bai nene! Oare stii,bai baiatule de nivelul intelectual al lui George Becali, unde este America? Practic, Traianel asta a scris un articol rasist, in care ii face prosti doar pe aia de culoare mai inchisa, pentru ca aia protesteaza. Albii sunt doar solidari in protest cu colegii si nu au ingenuncheat. Documenteaza-te, bai baiatule! Astfel de oameni, care au citit o carte jumate in viata lor, si aici ma refer la baietelul Traian, care nu poate privi un om in ochi, pentru ca ochii lui se uita in curba, se cred superiori. Astfel de oameni se cred superiori pentru ca au candidat in politica. Pai, sa stii mai mediocrule, orice om care a facut politica la viata lui este o NULITATE! Domnu' TRU (aoleu, ce fals), domule, sunteti rasist, xenofob? Ce cautati nene la Londra, unde se pare ca exista si oameni de culoare? Sunteti membru KKK? De fapt, sunteti normal la cap???

tao (1 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 17:50

nu sunt de acord cu ce ati scris, prostestele dureaza de mai mult timp si au luat amploare dupa declaratiile necuvenite ale marelui trump...cum a scris si altcineva, supereroii astia chiar fac ceva pentru comunitate, se implica in multe actiuni de caritate. urmaresc fotbalul american si am vazut cum gandesc multi de acolo, multi nu-si pun problema ce vor sa transmita "supereroii" ci doar ca nu respecta steagul si armata care s-a dus in alte tari sa-i "apere" de dujmani....niste ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxentiu (26 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 18:16

Subiectul e destul de spinos, iar America devine o tara tot mai greu de inteles pentru noi, europenii. Clivajele sociale sint mult mai accentuate acolo, politia chiar ii vineaza pe negri, negrii chiar ii urasc pe albi, albii chiar se tem de negri (si asta ii face sa reactioneze extrem - unii se plaseaza voluntar intr-o inferioritate compensatorie, altii il voteaza pe Trump). E o tara care incearca sa gaseasca solutii pentru a evita razboiul rasial, iar aceasta sfidare a imnului e una dintre supapele prin care se elibereaza resentimentele.

Tom (3 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 18:38

Traiane tată, cu scuzele de rigoare, ai cam dat-o în bară, cu articolul ăsta! Oamenii aceia nu stau cu spatele la drapel, nu fac gesturi obscene, deci nu aduc vreo ofensă drapelului și imnului american, ci, exprimă un protest. Protest materializat printr-o postură în afara protocolului de stat în SUA (drepți și cu mâna la inimă), cum ar fi statul îngenunchiați (gest plin de semnificații). Protest împotriva dementului de Casa Albă și a declarațiilor sale inconștiente. Că așa numita corectitudine politică a atins cote aiuritoare și că cetățenii de culoare uzează și abuzează de ea, e altă discuție. Aici e vorba doar de Donald.

nypd (3 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 18:47

@anonimul: cred ca TRU ar fi trebuit sa-ti deseneze caci ai greutati cu intelegerea unui text. Sau, poate ne spui ce fumezi? Ca sa pricepi, intr-o lume rasista, xenofoba acestia n-ar fi avut loc pe terenul de sport, pe o scena sau in distributia vreunui film. Dar, ce sa vezi, asa e societatea asta , apreciaza talentul acolo unde este si garanteaza oricui dreptul sa se exprime liber si RESPONSABIL. Infractionalitatea n-are legaturi etnice, rasiale sau geografice decat in cateva minti mai exaltate si-s mai vocale prin notorietatea de care se bucura.

Mircea (4 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 19:15

Am gasit asta undeva pe net: " if you want to live in a country where everyone has to stand for the anthem, why don't you move to North Korea ? " :) Dle Ungureanu este super ca va apucati sa criticati protestele atletilor, dar pe cand o critica la adresa lui trump, caci hai sa fim seriosi, tipul este de o *** crasa, un narcist cu ***, etc, etc, etc...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

victor L (28 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 19:15

Citind unele comentarii care iau apararea sportivilor in discutie, mi-am soptit "dezamagitor". Dar am tresarit caci tot ei exultau de bucurie cind Ponta, Antonescu si gasca de uslamisti au ciuntit Imnul National al Romaniei, doar pentru printre cuvintele versurilor cineva isi strecurase parsiv numele. Asa ca acum nu se mai trag din Traian si Decebal, ci doar din Decebal; au ramas orfani de un parinte. Pina la urma ce mai e si IMNUL? o manea :P

Gigel (1 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 19:20

Nea Traian tu esti la fel de prost ca ei. Pentru ca nu intelegi protestul. Ei nu protesteaza impotriva imnului...ci pentru ca nu se respecta democratia care a venit odata cu imnul. Nu e vorba de omul Donald Trump ci de persoana politica Trump, persoana care ii numeste "sons of ***" si care are impresia ca e cool sa fi rasist. Delicventii de culoare de care zici matale nu erau chiar delicventi.....unul a fost impuscat in fata magazinului, unul a fost sufocat prin violenta excesiva, altul a fost impuscat in timp ce mergea pe strada pentru ca a fost confundat cu altcineva. Acum o sa zici ca au facut ei ceva de au fost impuscati....si Travyon Martin a facut ceva? Copilul ucis de un rasist care a stat 3 zile in puscarie si a fost achitat desi erau dovezi solide impotriva lui? Omul care a si recunoscut ca l-a impuscat pentru ca era negru. Baietii astia doneaza sute de milioane anual pentru cei neajutorati...in timp ce Trump se plimba odata la 3 zile cu avionul personal ca sa joace golf. Asa ca ai dat-o in gard cu marele articol.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian (2 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 19:32

Traiane, i-al pe Becali de mana suna-l pe Berlusconi si duceti-va toti trei la Donald sa beti un spritz, ca voi sunteti baiati destepti. Cam asta ar fi anturajul cu care ai putea sa celebrezi articolul de mai sus. Wuallah!

Lulu (1 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 19:40

Tot comuniști și opaci am rămas cu un spirit de turma si gândire obtuza si fără a avea o deschidere mai mare spre simțul civic si democrație, ce se traduce in puterea celor multi si este normal sa critici dar mai întâi vino cu niște argumente solide si clare nu judeca asa hopa mitica , ca din patetic devii absurd chiar ridicol , Americani care au democrația in sânge pe când noi ne-am născut in comunism cu o educație comunista și niște mici cu porniri democratice . Noi nu știm ce înseamna democrația sau s-a profitam de ea , pentru majoritate este o forma de libera exprimare care cu prima ocazie este judecata și analizata și dreptul de a călători in străinătate sau a cumpăra și utiliza produse fabricate in occident , s-a nu o mai lungesc ca mie ca o s-a sparg P.C cu nenea Marx aici - sa știe tovarășul asta jurnalista poate la Flacăra ca Ronald Wilson Reagan a fost actor și de Tommie Smith și John Carlos' Black nici nu a auzit k nu prindea Bulgari prin 1968.

Marcel (1 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 19:58

N-at inteles nimic din acest subiect domnule Ungureanu, se vede ca nu traiti in America. Dar sa te pronunti public astfel este intr-adevar un exemplu de Democratie si ... Prostie. Fara Sport! :-(

Chioru’ (1 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 20:39

TRU, dumneata esti cel mai prost.

Daniel Motz (1 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 21:20

Din comentarile la acest articol am inteles ca marea majoritate nu au habar despre ce vorbesc. Pur si simplu nu inteleg faptele de aici din USA, sint misinformati de media de pretutindeni care e plina de "fake news", in mina liberalilor care vor sa distruga America si tot ce e decent in lume (politicieni şi mass-media, care sunt experţi în mânuirea de cuvinte – înşelând publicul în fiecare zi.) De aceea m-am bucurat de articolul d-lui Ungureanu care arata curaj in scriera si abordarea acestui subiect. Jucătorii de fotbal american din liga NFL, care nu vor să se ridice când se intonează Imnul Naţional, sunt un exemplu elocvent al demoralizării întregii noastre societăţi. Aceştia sunt o ruşine şi dau un exemplu foarte rău pentru tinerii noştri. Aceşti privilegiaţi atleţi de bani gata trăiesc vieţi de huzur şi de auto complacere, într-o ţară în care bravii luptători au dat jertfa supremă,( mii de soldati vin acasa fara un picior sau mina, altii nu mai vin de loc), pentru ca ei să beneficieze de oportunităţi nemaiîntâlnite până acum. Totuşi, aceşti supra bogătaşi care se plâng tot timpul nu dau dovadă de niciun pic de recunoştinţă pentru imensele binecuvântări acordate lor de cea mai măreaţă ţară din lume. Ruşine să le fie acestor primadone ingrate! Ei fac parte din sindromul “It’s All About Me”, care a atins proporţii epidemice în toată lumea. Ei protesteaza de fapt impotriva lui Trump. Au tot dreptul sa protesteze insa nu au dreptul sa denigreze steagul si tara care le da toate drepturile. Cei care pretind „dreptate socială” ar trebui să viziteze o ţară din lumea a treia şi să guste pe pielea lor această nedreptate socială. Poate că, în felul acesta, vor începe să aprecieze binecuvântările acestei ţări binecuvântate şi să înceteze de a se mai văicări. Atunci poate că nu se vor mai juca de-ai învinovăţi pe alţii şi vor înceta să facă uz de cardul rasial ca scuză pentru a pretinde privilegii speciale, când, de cele mai multe ori, singura problemă este lipsa responsabilităţii personale. Aceşti duşmani ai libertăţii vor să stârnească tensiuni rasiale şi să dezbine ţara noastră ,USA. Liberala mass-media nu se sfiieşte să născocească ştiri false din nimic, cu scopul de a înfierbânta tensiunea din rândul populaţiei. Şi, cum era de aşteptat, preşedintele nostru este sacul pugilistric principal. Întotdeauna încearcă să-l discrediteze. Publicul american e satul de politica si merg la un meci de fotbal sa se distreze sa uite de toate problemele din viata aceasta, si pentru citeva ore sa aibe un timp placut. Pretul mediu al biletelor este peste $100. Spectatorii care in marea majoritate isi iubesc tara si steagul, si care nu sint bogati fac sacrificii sa poata merge la meciuri si nu sint fericiti sa mai fie si insultati de niste multi-milionari. NFL, federatia lor a fotbalistilor cu proprietarii echipelor ( miliardari) sint scutiti de taxe si guvernul le mai si construiesc si stadioane de sute de milioane unul, din taxele populatiei. Revenind la comentarii, nu ma mira ca sint asa de multe comentarii negative pe GS. Unii cititori cred ca stiu totul, au opinii puternice nu bazate pe fapte, nu sint dispusi sa invete nimic, CRITICA TOTUL, sint convinsi ca ar scoate rezultate mai bune la echipa nationala de fotbal numai daca cineva i-ar lasa. N-au nici un respect fata de ziaristi, fata de nimeni.

unu (2 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 22:58

Imi imaginez ce vezi tu la TV ***. Faza nasoala e ca esti si platit pt elucubratiile pe care le scrii. Tin sa cred ca esti unul din aia de a votat cu PSD ... fata de prost ai.

Musashimaru (8 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 23:14

Impresionant, stimate Domnule Daniel Motz ! Imi scot palaria si "standing ovation" pentru -poate -singurul comentariu lucid si rational l acest articol, ce imi pare bine ca ii irita pe unii... Imi permit sa mai adaug doar ca aceste SECATURI ,aceste HAIMANALE , ce nu mai pot fi numiti "sportivi" sunt parte integranta din industria crimei, a mafiilor caselor de pariuri, iar locul lor -in mod normal - este doar la puscarie ! Mania grandorii acestor HAHALERE se impleteste perfect cu infractiunile zilnice ce le practica, cu sfidarea si bunul simt iar ABJECTIA cu care confunda in mod voit patriotismul american cu ridicarea pe socluri inchipuite este dovada cea mai clara a moralitatii ajunse la cel mai jos nivel in societatea americana confuza a zilelor noastre ! Ultima mare generatie de Sportivi adevarati americani l-a avut pe Michael Jordan lider de generatie , dupa care s-a asternut praful... Onoare si Respect TRU !

?????? (37 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 23:29

Cum "apreciați" "recolta" de comentarii ?

Boeangiu Marian (13 comentarii)  •  29 septembrie 2017, 0:45

Articolul l-am savurat din mai multe motive: acordul total cu opiniile mai vechi si mai noi ale dlui. TRU atat cele politice cat si cele despre sport, o cunoastere( din mai multe surse de inalta calitate, mai mult decat credibile) a subiectului tratat si modul expresiv, atractiv al scrisului. Imi era rusine sa-mi spun parerea cand am citit comentariile celor mai multi dinaintea mea dar curaj mi-a dat Daniel Motz, pe care il felicit sincer. Intrasem in panica dupa ce nu mai apareai lunea in adevarul.ro dar acum bine te-am regasit si regasit la fel structurat, total pe gustul meu.

Boeangiu Marian (13 comentarii)  •  29 septembrie 2017, 1:10

Sa incerc sa explic: 1.nu protestul in sine reprezinta problema ci protestul facut ca o moda, din mimetism, fara sa incerci sa aprofundezi cauza si aici deranjant este faptul de a-ti folosi notorietatea pentru a valida probleme despre care nu au habar in realitate, cel mult informati de niste "binevoitori".2.modul ca atare de a protesta reprezinta o ofensa adusa statului din care fac parte fara ca acesta sa fie subiect al motivului protestului 3.aceste actiuni sunt sub patronajul"cuiva" total "dezinteresat" de a arata ce rau e vestul si ce bun e estul si culmea ca aceste manipulari grosiere prind la oameni de o factura decenta de care nu continuu sa ma mir ca se lasa asa usor pacaliti4.istoria nu se termina odata cu faptele la care ne referim ci mai importante sunt consecintele asfel incat daca te referi la comunism si comunisti ca la niste povesti trecute, disparute,in loc sa te destepti devii luptator pentru drepturile omului, animalelor, padurilor tropicale dar nu insensul firesc, civic care trebuie sa ne anime ci ca arma IMPOTIVA DEMOCRATIEI a activistilor corectitudinii politice asa cum este practicata azi.

Adrian (2 comentarii)  •  29 septembrie 2017, 1:20

Daniel Motz " într-o ţară în care bravii luptători au dat jertfa supremă,( mii de soldati vin acasa fara un picior sau mina, altii nu mai vin de loc), pentru ca ei să beneficieze de oportunităţi nemaiîntâlnite până acum." ***, ai ajuns acolo si nu intelegi nimici. "Jertfa suprema?" Pentru ce? Pentru petrol si pentru bani... ***. Ai auzit de Muhamed Ali? ***, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Resiteanu’ Exilat (2 comentarii)  •  29 septembrie 2017, 1:52

Pacat, domnule Ungureanu ! Pacat ca ai o minte atat de ingusta. Sau te ascunzi dupa faptul ca nu esti informat (care readuce problema mintii inguste)? Ei bine, am o prietena de culoare pe care o citez : "you need to walk in my shoes to know how I feel" . Imagineaza-ti ca esti la cumparaturi si cineva te loveste din spate cu caruciorul (desigur INTENTIONAT), te striga NIGGER, sau, esti pe o sosea ingusta si o camioneta condusa de un "REDNECK" coboara intentionat de la 60km/ora la 30, mai si opreste... Nationalismul, rasismul , xenofobia se indreapta spre noi culmi si e pacat ca voi (care va considerati jurnalisti) aruncati benzina in foc. Rusine! Si inca ceva: Ce e mai important in viata? Sa venerezi o carpa (drapel), un cantec prost , dar razboinic (imn de stat) sau Dumnezeu si propria ta familie?

radu (1 comentarii)  •  29 septembrie 2017, 3:09

in mare parte sunt de acord cu ideea articolului, problema e ca este facut pe genunchi (au detaliat altii mai sus), cu informatii eronate sau omitand informatii cheie pentru subiect.

Ubuntu (2 comentarii)  •  29 septembrie 2017, 9:23

O fi! Da' problema de baza aici e ca Trump e mai prost decat toti fotbalistii la un loc.

Boeangiu Marian (13 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 3:34

Resiteanu' Exilat inteleg ca traieste in SUA, a asistat sau i s-au intamplat lui cele povestite, asadar are argumente solide si totusi indraznesc sa cred ca se insala atunci cand evenimente mai mult sau mai putin raspandite sunt tratate ca fiind politica de stat si pentru aceasta opinie nu cred ca am nevoie de exemple pentru ca mi se pare evident. Iar un stat si o politica de stat nu se reduce la aceste evenimente ce tin mai mult de mitocania civica a unora decat de mecanismul social cu complexitatea specifica americana. Pericolul este sa aruncam copilul odata cu apa din copaie si nu sunt numai vorbe goale ci este suficient sa ne uitam la statele lumii a treia, la fostele state comuniste, la actualele state comuniste ca sa nu mai vorbim de statele islamice ca sa intelegem cu adevarat ce inseamna incalcarea drepturilor omului, atacul la demnitatea lui, dezumanizarea lui. Modul de protest si tintele protestului nu sunt totdeauna bine alese si produc efecte paradoxale adica ,in loc sa le curete aceste tari de "pacate" , creste riscul de anarhie sociala, anticamera si seva cu care e hranesc tarile pe care le-am mentionat .

MZM (23 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 10:33

Domnilor, de ce comentariul meu "asteapta moderare" din... 29 sept. ora 13:13, adica de peste 40 de ore?! Care este motivul?

Resiteanu’ Exilat (2 comentarii)  •  2 octombrie 2017, 4:14

@Boeangiu Marian Domnule, iti respect opinia. Evident esi o persoana inteligenta cu mult peste medie. Voi adauga cateva idei care ar putea (sau nu) sa iti altereze unele opinii. Cu multi ani in urma am facut serviciul militar in Romania. unde am fost supus saptamanal la cateva ore de propaganda comunista si altor metode de spalare de creier. Eu si un alt camarad, bun prieten, nu am putut fi indoctrinati . Dar cel putin 50% din ceilalti soldati au fost, atingand punctul dorit de guvernanti. Ce legatura are cu articolul ? Uite ca are! Sistemul din SUA a fost creat sa distruga identitatea emigrantului non anglofon , la a treia generatie ramane doar un nume, si atat. Identitatea e pierduta in acest "melting pot " creat de acei pelerini diabolici. Copiii americani se joaca cu GI Joe (la inceput), sunt indoctrinati treptat sa venereze fortele armate, drapelul, imnul. Acest imn e cantat peste tot, iar populatia devine un fel de "zombies", oameni care isi pierd ratiunea. "America can do no wrong", after all. Eram o data la hipodrom in restaurant, serveam cina . La un moment dat s'a auzit prin difuzoare imnul SUA (da, la curse de cai). Cumnatul meu (nascut in SUA, s'a ridicat si a pus mana solemn la inima, iar eu am continuat cu cina mea, singurul din intreaga incapere. Toata lumea ma privea cu ura, ATUNCI. Daca faceam asta in 2017, ma LINSAU. Masina de propaganda in SUA e excelent de bine unsa, iar multimea (zicea cineva) are mintea unui copil. Oh, libertate! "Land of the free, land of the brave"! Esti liber sa te supui.

ovidiu_3003 (56 comentarii)  •  4 octombrie 2017, 18:49

Traiasca mult iubita si stimata tovarasa Elena Ceausescu ...de ce ?...pai pe vremea ei cenzura era cenzura ...nu ca si acum ...crezi ca esti liber sa postezi decent ...si te cenzurteaza fara mila ...

Comentează