Aş vrea un blog cu scris de mână

Ideea m-a pocnit aseară. Ce ar fi dacă în loc de postări standard, pline de Arial, Times New Roman sau Calibri, am avea rânduri întregi de scris mărunt, ghemuit, lăbărţat şi mare, tremurat sau clar, în sus sau pur şi simplu care s-o ia la vale?

img_2310.JPG

Ar fi o înşiruire de scrisori sau un fel de jurnal personal, online. Scrisul de mână, în fond, dezvăluie mai mult despre personalitatea autorului decât ar vrea acesta să recunoască: gradul de cultură, temperamentul - din ritmul şi amplitudinea scrisului, implicarea individului după scrisul ordonat sau neglijent.  Sherlock Holmes ştia asta :) , grafologi au insistat asupra acestui lucru de ani buni. Dacă eu aş scrie fiecare post de mână, aţi afla despre mine că…

-          încerc să îmi ţin sentimentele sub control şi pun accent pe raţiune (nu scriu înclinat)

-         când sunt lovită de inspiraţie scriu în viteză, neglijent iar când scrijelesc atent, de obicei la cursuri, îmi zboară gândurile în altă parte - hey, dar asta li se întâmplă tuturor

-          sunt hotărâtă, combativă şi greu de înduplecat (scris apăsat)

-          creativă, atentă la detalii, critică şi încordată (rotunjimea literei o, punctul la i)

Vreţi să ştiţi mai multe? Intraţi aici, şi aici.

Grafologia nu este o ştiinţă exactă şi totuşi aş vrea un blog scris de mână. Vouă vă surâde ideea? Şi ce aş descoperi dacă v-aş citi postările? Da-ţi-mi detalii…VOI şi voi: Mălina, Cătălina, Liana, Roxi?

4 comments ↓

#1 motolady on 02.06.12 at 4:24 pm

Eu n-as vrea un bloguri scrise de mana din 2 motive:
1. Nu pot sa bag link-uri, poze si alte nazdravanii
2. Mi-as da silinta sa scriu frumos, deci ar dura ceva timp pana sa scriu un articol
3. N-am chef sa ma chinui sa descifrez scrisul unuia care se crede prea destept pentru a mai scrie inteligibil.

Daca vrei, totusi, sa para scris de mana, era un font, dar nu mai stiu cum se numea :)

#2 Catalina Zaharia on 02.07.12 at 9:43 am

Eu mi-as transforma blogul in jurnal personal daca as scrie de mana dintr-un singur motiv: scriu atat de urat, incat nimeni n-ar intelege hieroglifele mele :))
Pot scrie si cat de cat frumos, dar pentru asta e nevoie de multa atentie si concentrare, iar rareori am timp pentru asta.

#3 Litereșicifre on 02.08.12 at 2:53 am

Uite (de dinainte de Crăciun): http://literesicifre.wordpress.com/2011/12/18/cu-stiloul/

Dar să știi că grafologia e total bonkers ;)

#4 Mara Pruna on 02.08.12 at 2:12 pm

Adevarat, nu e o stiinta exacta. Si totusi dupa scrisul tau as zice: fire sociabila, vrea sa fie in centrul atentiei, nu ii place sa i se impuna lucruri, face lucrurile pe rand, sceptica. Te-am nimerit, macar cat de cat? Oricum, clar trebuie sa le luam with a pinch of salt :)

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemitista sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fii sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.