O rugăminte pentru colegi

Şi cînd spun colegi, mă refer la reporterii televiziunilor de sport

Agitaţie mare vineri seară, în Ghencea. Steaua tocmai pierduse “Duelul finanţatorilor”, aşa cum a numit Antena 1 partida cu FC Vaslui într-un promo. Jurnaliştii aşteaptă în faţa scărilor de la oficială. Primul “greu” care iese e Hagi. Gică e grăbit, nu aşteptase nici măcar să se termine meciul, dar se opreşte totuşi pentru că respectă oamenii care-şi fac meseria. “Ambele echipe au căutat să joace mai mult la rezultat, n-a fost un meci prea reuşit”.

Pe lîngă faptul că acum e grăbit, Hagi e la fel de enervant ca-ntotdeauna! Vorbeşte numai despre fotbal, nu atacă, nu critică şi nici nu jigneşte. Cu alte cuvinte, nu prea face rating. Reporterii, strînşi ciorchine în jurul lui, insistă. “Puţin fotbal în seara asta, mă aşteptam la mai mult”, a mai zis “Regele”, după care a luat-o din loc.

Următorul “personaj” care coboară de la “oficială” e Porumboiu, chiar unul dintre combatanţii din promo. “Aţi fost mai buni azi”, îl întreabă o domnişoară, cum se întreabă mai nou la TV. “Poftim?”, răspunde finanţatorul. “Aţi fost mai buni azi”, repetă domnişoara, liniar, fără semn de punctuaţie la final. “Da, trei puncte importante, asta este!”  Fostul mare arbitru remarcă apoi arbitrajul de calitate, după care încep inevitabil curiozităţile alor mei despre Steaua şi “Mihai Viteazu”.

Nu la fel ca Hagi, dar Porumboiu se grăbeşte şi el. “Înainte de meci, Gigi Becali mi-a spus să nu plec pînă la final. I-am zis că şi reciproca e valabilă. A plecat înainte, cumva?”. “Nu”, i se răspunde, moment în care, brusc, începe să coboare scările, fugind parcă de jurnalişti.

“Stai puţin, de ce se grăbesc oamenii ăştia?”, mi-am zis.

Pentru că nu vor să se simtă umiliţi, atunci cînd după colţ îşi face apriţia Gigi Becali. În momentul acela, indiferent cine ar fi în faţa lor, reporterii îşi retrag microfoanele şi se năpustesc cu tot cu camere spre latifundiar. Am văzut o astfel de scenă, cînd unii dintre ei au uitat chiar să-i mulţumeasca celui intervievat, şi mi-a venit să intru în pămînt de jenă.

Dragi colegi, intuiţi, acum, rugămintea mea? Haideţi să nu-l părăsim niciodată pe Rege în favoarea lui Gigi Becali, ne-am descalifica!

Poate că mă înşel, în sensul că Hagi şi Porumboiu se grăbeau din cu totul alte motive, sau poate că sînt chiar paranoic, dar rugămintea mea rămîne valabilă, fără a vrea să jignesc.

Mulţumesc!

41 comments ↓

Pagini: [3] 2 1 » Afiseaza toate comentariile

# 41 Dani on 24.04.12 at 7:55 pm

“La început a fost cuvântul. I-a urmat de îndată cenzura.”(Aleksandar Cotric) Din dispret pentru cenzura de pe acest blog, ai mai pierdut un cititor. Si, apropos, cenzura altor pareri este un prim pas spre un comportament marca jiji…

# 40 caisata on 24.04.12 at 4:33 pm

bravo!

# 39 mad_musu on 24.04.12 at 7:34 am

de ce nu publici tot ce se scrie??????????
vrei sa ai doar tu dreptate?????????????
patetic
pana acu te citeam pe tine si pe oprisan… tre sa raman doar pe blogu lui
personalitate 0

# 38 Gigi on 23.04.12 at 9:19 pm

Adevarul e ca voi m-ati creat :D

# 37 aci on 23.04.12 at 8:09 pm

Eu observ ca presa sportiva se bucura sa il cheme pe Gigi la microfon sau la telefon. Chiar daca ii umileste, chiar daca isi bate joc de ei si de orice lucru de bun-simt din fotbal, oamenii de presa au ordin sa il cheme, fiindca face circ si rating. Nu conteaza daca prin asta presa devine circ. Cat timp ies bani, Gigi e Valiza lor, nu intentionata pentru ei, doar din orgoliul lui, dar daca tot e sparta, si curg banii garla din ea, de ce nu?!… Banii conteaza, nu sportul, nu obiectivitatea jurnalistica.

# 36 petru on 23.04.12 at 3:18 pm

Bine ca recunosti ceva din multele obiceiuri sau naravuri proaste de care nu va puteti debarasa in ruptul capului!Multe altele mai sunt si din aceasta cauza tirajele ziarelor scad continu pina la desfiintare.Vina toata e a voastra !E greu sa scoti bani din buzunar pentru un ziar sau altul cind ii stii orientarea sau cine scrie in el.Mie imi este de ajuns sa citesc titlurile articolelor ,continutul acestora nu spun nimic in plus.Ca sa nu mai spun de ziaristi care si-au dat demult arama pe fata!Nu avem incotro,va mai citim din cind in cind si tot atunci ne mai spunem si noi parerea.Nu trebuie sa va suparati daca nu vedem lucrurile la fel.

# 35 sandu costel on 23.04.12 at 1:10 pm

Sunt stelist de cand am deschis ochii pe fotbal, dar mi-e jena cand vad pe mana cui a ajuns acest club, altadata respectat si pentru conducatorii sai.In ceea ce-l priveste pe dl. Becali, el e creatia presei, nu a celor care tin cu Steaua.Am ajuns sa vedem si sa auzim numai parerile unui stie-tot care se crede un doct. Pacat! Iar ziaristii, de orice fel, cauta doar pe cei care cred ei ca fac vanzare…In 1989 avem la conducere un oltean care se pricepea la toate…

# 34 Claudiu on 23.04.12 at 12:23 pm

daca castiga steaua laudai … a pierdut steaua si cauti critici si negativitati. normal ca nu e de bun simt ce au facut reporterii aia, doar ca voi l-ati promovat pe cioban la nivelul de star autohton. ati promovat prostia ignoranta si nesimtirea si asta a ramas…in fotbal, nu sport ci premieri si lipsa de cultura, mai precis un cioban care ii face si pe ciobani sa le fie rusine de meseria lor

# 33 Murmurel on 23.04.12 at 11:57 am

Multi si-au dat arama pe fata dupa meci, dar ca moderator sa incepi sa tipi si sa-ti pierzi si ultima farima de impartialitate si obiectivitate e prea mult. Daca as avea un post TV nici unul dintre cei “consacrati” n-ar primi un job. Stiam ca sint in majoritate stelisti, dar dezamagirea afisata public a fost chiar gretoasa!

# 32 Nicu Bucur on 23.04.12 at 10:19 am

Frumos scris. Inutil, totuşi.

# 31 motanul incaltat on 23.04.12 at 2:45 am

Ziaristii oricum sunt penibili,pt.ca il accepta printre ei pe Silviu Tudor Samuila….Si nimeni nu il poate depasi in umilinta….

# 30 eu on 23.04.12 at 1:25 am

Ah, am vazut o declaratie a celui nou de la Dinamo: Doamne, a facut limba romana praf!!! Nici nu stie sa vorbeasca ! Saracu’! Imi este mila de el!
A plecat tanda, a venit manda!

# 29 eu on 23.04.12 at 1:23 am

Subsciu Daniele, dar colegii tai din gsp tv ii promoveaza pe mascaricii gen Gigi, MM, Borcea (noroc ca a plecat) si altii!
Colegii tai, nu ai mei!
Si eu va multumesc.

# 28 m on 22.04.12 at 11:19 pm

Sendre, stii ca ai fost ipocrit in editorialul asta, nu?

# 27 Gruita on 22.04.12 at 6:26 pm

Oricum Daniele, acest articol este inutil. Ba vei fi şi certat pentru că ai îndrăznit să iei pâinea de la copiii ziariştilor. Felicitări totuşi pentru că ai îndrăznit.

# 26 Gruita on 22.04.12 at 6:22 pm

În urmă cu vreo 7-8 ani eram la gala sportului românesc (sau aşa ceva) la Intercontinental. Erau de faţă elita sportului românesc de atunci şi de dinainte în frunte cu Ilie Năstase (lipseau Hagi şi Nadia). Dintre “actuali” erau vreo zece campioni olimpici (actuali sau foşti din gimnastică, canotaj, caiac - canoe, atletism, scrimă…), Mutu, Mihai Leu… La masa centrală erau doar laureaţii acelui an. Alături era masa “foştilor” cu Năstase şi Patzaichin în prim plan. Ţopescu pendula printre mese. Camere de luat vederi şi reporteri răspândiţi peste tot.

Apare latifundiarul cam la o oră după începerea festivităţii. Nebunie!! Reporteriţe cu picioarele în sus, cabluri care ştrangulau somităţi ale sportului, camere care izbeau coafuri şi ziduri deopotrivă… ce mai… isterie totală. În nimicnicia lui protipendistul a încercat să se aşeze la masa centrală. Spre surprinderea lui a fost refuzat. S-a îndreptat spre masa lui Năstase. Spre surprinderea mea a fost acceptat. Patzaichin s-a ridicat şi s-a dus la altă masă cu Iolanda Balaş.

Continuare mai târziu pe ienasoiu.blogspot.com…

# 25 kkciosuldelahamangia on 22.04.12 at 6:17 pm

da, dar tu despre cine scrii in articol ? toti sunteti la fel…

# 24 acu on 22.04.12 at 5:14 pm

Eu apreciez mai mult retinerea lui Hagi de a nu se da un judecator al altora, chiar daca nu face rating. Si detest declaratiile acelor patroni, jucatori, oameni din cluburi, care fac rating in presa barfind despre rivalii din competitie, sau chiar despre propriii colegi de club.

# 23 dorin on 22.04.12 at 5:11 pm

bravo ma Sendre

# 22 antinevralgic on 22.04.12 at 5:11 pm

Domnu Sendre, nu sunteti cu nimic mai presus de colegii dumneavoastra reporteri atata timp cat si dumneavoastra scrieti articole cu si despre gigi si alte personaje la fel de infectioase. Ma uit doar peste titlurile ultimelor dumneavoastra 5 posturi si citesc urmatoarele nume: gigi becali, giovanni, gigi si borcea, dragomir. Cand o sa scrieti altfel de articole o sa fiti in masura sa dati sfaturi. Pana atunci… aveti tupeu fantastic sa o faceti.

Pagini: [3] 2 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.